Brynäs IF

717218 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1608487

Sv: A propósito de nada

TJ och Janne Larsson har kontrakt över nästa säsong också enligt SvenskaFans.
www.svenskafans.com/hockeyzon/tommy-jonsson-och-janne-larsson-forlanger-475080.aspx


I Övrigt angånende truppen.

Målvakter: 
Jag känner mig väldigt trygg med Starkbaum och Honken så båda två får gärna signa ett år till. Starky blir då förstamålis och Honken hållar utan tvekan för en andreroll en säsong till.

Jonas Johansson är otroligt talangfull och behöver speltid på seniornivå nästa säsong, att ge han förtoendet i Brynäs känns lite vågat i och med att han inte har några erfarenheter från seniornivå. Kontraktera och låna ut till allsvenskan.

Backar:
Gunderson kommer som det ser ut lämna vårat lag vilket är synd, men att ha en sån bra back hos oss i TRE säsongen är riktigt bra. Andra toppbackar brukar lämna efter en så vi får vara nöjda. Löf och Persson kommer troligtvis inte få förlängt, Persson är intressant när han inte är skadad men tror inte man vågar chansa en säsong till.  Jacobsson är jag lite diffus över, inte övertygat men samtidigt är det en spelartyp som är OTROLIGT svår att få tag på. Han gör sitt jobb och har utvecklats under hela säsongen så jag är nog ändå för en förlängning här.

Forwards:
Detta beror lite på hur TJ kommer att ställa upp nästa säsong. Men jag ser gärna förlängningar på Enterfeldt, Harju, Norda, Scott, Sweatt och Thuresson.

Nokelainen är en riktigt duktig Center som jag också gärna ser en förlängning med MEN han måste prestera nu när han kommer tillbaka samt att brynäs gör en ny läkarkoll på honom (STENHÅRD).

Brodecki, Nörstebö och Westlund är alla tre 95or och kan spela J20 en säsong till (Liksom Jonas Johansson) men dom går ut gymnasiet i vår och behöver en inkomst. Misstänker (och hoppas) att alla tre får kontrakt och fortsatt spel på både A-lag och J20. Göransson är en intressant back som verkar varit skadad hela säsongen typ? Men kommit tillbaka nu, intressant att följa även honom.

Ljunggren, Strid och Björklund blir alla tre överåriga och kommer troligtvis få lämna likt Larsson (Almtuna) ifjol. Tror dock Brynäs kommer hålla ett bra koll på dessa och deras utveckling för att ta tillbaka dom i framtiden. Ljunggren skulle jag dock kunna tänka mig signa beroende på vilka spelare vi får in i truppen.

Men somsagt, Brodecki SKA in i truppen nästa år, Rönnild och O.Lindblom ska även dom få chansen, svårt att få plats för Ljunggren, strid och Björklund.

Warg och Larsson har båda två gjort det bra, avlastat och gjort sitt jobb i en fjärdekedja. Finns dock andra spelare som kan göra det bättre, väll?

Gunderson måste ersättas med en högklassig sniper (Lill-djurre är väl inte redo att ersätta riktigt ännu?). Sen vore Andersén en sjukt underbar värvning! Kontraktet går ut i KHL, vem vet?

Framåt kommer säkerligen några av de spelarna vi VILL förlänga med lämna men i det stora hela hoppas vi på en mindre omsättning av spelare så vi kan lägga pengar på riktiga klassspelare :) Litar på sundlöv till fullo!
 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

För att ersätta Gunderson på någorlunda bra sätt så behövs en värvning i Cory Murphy-klassen... det tror jag inte kommer hända. En sådan värvning är väl antagligen för dyr. Fast man vet ju aldrig.

Tror både Enterfeldt och Granström är för dyra för det dom har presterat denna säsong. Tänk på att Enterfeldt kom ifrån en säsong där han bla spelat i landslaget osv. Tror inte han är speciellt billig. Sen har han anknytning till Gävle vilket kanske gör att han kanske stannar för en mindre peng...

Det var ett relativt stort intresse för Granström från andra klubbar (snack om KHL till och med) när hans förra kontrakt gick ut så tror han tjänar en ganska saftig lön, tycker han har varit alldeles för osynlig för att kunna bära upp det. Visst vill man alltid ha Granström kvar i laget men inte till vilka pengar som helst.

Har svårt att se Lauritzen kvar. Men man vet aldrig. Nokelainen drar säkert till Finland nästa säsong. Harju är riktigt bra i perioder men tjänar nog också för saftigt för att för det mesta ta plats i en tredjekedja dock skulle jag gärna vilja behålla honom men som sagt, inte till vilket precis som helst. Nordquist har en klausul på ett extra-år inskrivet i sitt kontrakt och det borde man verkligen ta vara på med tanke på hans säsong, trodde faktiskt han på många sätt var slut som spelare men där hade man fel.

Fasen vad många kontrakt som går ut ändå. Bara Brynäs och AIK som kan tappa såhär många. Och i AIK är det ju rätt ovisst om det ens blir något SHL-spel nästa säsong.

Kommentera

Sv: A propósito de nada
HappyX3: "i det stora hela hoppas vi på en mindre omsättning av spelare så vi kan lägga pengar på riktiga klassspelare :)"

Hm, hur tänker du då?
Kommentera