Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1617706

Sv: KVART2014: Brynäs IF–Färjestads BK
mattiaskarlgren: Håller med.
Brynäs och TJ:s grundspelidé är ju mer offensivt inriktad jämfört med FBK och då måste vår defensiva bit vara mer disciplinerad för att det ska funka.
"Enklare" för Färjestad vars spelidé mer går ut på att locka upp motståndaren och satsa på spelvändningar. Har man då redan stabila backar som håller rent framför kassen och en bra målvakt som tar resten, ja då går man alltid långt i ett slutspel där det mer blir kamp än skönspel.
Guldåret hade vi både och: bara defensiv och offesiv, vilket gav resultat.
Men hur man än vrider och vänder på det hela så går det inte att bortse ifrån att skadan på Gunde och Bertilssons kräftgång har varit två mkt starkt bidragande orsaker till att vi inte riktigt orkade den här gången.
Mitt i alla kvasianalyser om spelsystem hit och dit så behöver det inte vara svårare än så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KVART2014: Brynäs IF–Färjestads BK

Huge:

Om det är så enkelt som du skriver varför skaffar då inte Sundlöv dessa spelare? Kan inte du ringa honon och berätta hur det ligger till? För det är väl ändå att gå långt i ett slutspel alla vill?

""Enklare" för Färjestad vars spelidé mer går ut på att locka upp motståndaren och satsa på spelvändningar. Har man då redan stabila backar som håller rent framför kassen och en bra målvakt som tar resten, ja då går man alltid långt i ett slutspel där det mer blir kamp än skönspel."

Kommentera