Brynäs IF

717221 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1624006

Sv: SILLY 14/15
Jajjen: Jo, nämnde jag inte just det tidigare - att ekonomin verkar alltför begränsad   för att kunna införskaffa ytterligare spelare? Spelare som nog skulle behövas för en lyckosam säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY 14/15

Visst, många juniorer har idag fått kontrakt. 
Men alla dom kommer väl inte gå rätt in i A-laget?

Vi har 12 forwards + Brodecki och Lindblom.
Vi har 6 backar + Nörstebö och Westlund.
Vi har en målvakt + Jonas Johansson. 

Brynäs brukar spela med fyra kedjor och 3 backpar och en målvakt. Det gör ju att dessa juniorer som fått kontrakt till en början kommer stå utanför laget OM dom inte är tillräckligt bra att dom petar någon av dom andra.

Tanken är att dessa killar ska träna med A-laget, fylla ut vid skador och förhoppningsvis utvecklas så mycket att dom tar en plats.

Nörstebö, Westlund, Brodecki och Johansson är alla fyra född 1995 vilket innebär att dom gick ut gymnasiet i våras. Att dom får kontrakt är för att dom inte har någon inkomst efter studierna. Att bedriva elitidrott och behöva jobba är väldigt jobbigt, så klart dom får en summa så dom kan leva på ishockey. Lindblom har ett år kvar på gymnasiet och "behövde" inte få ett kontrakt men anses vara en sån stor talang att man vill knyta upp honom på tre år. Han kanske fått erbjudan utifrån? Kanske funderade på Juniorhockey i USA eller College? 

Angående Djoos. Att utveckla juniorer var det som tog oss till vårt senaste guld. Att utveckla juniorer är en stor del av Skellefteås framgångar. Djoos är en intressant back som är ung och redan fått ansvar i PP. Att han själv ska ersätta Gunderson är intre troligt, men han ska ändå ersätta Gunderson roll. Detta för att utvecklas som back och för att täcka upp en del av Gundersons poäng. Sundlöv har sagt i intervjuer att nästa säsongs lag inte kommer ha lika stort fokus på att EN back ska producera. Eklund och Kilström är båda två offensiva kapabla, Kilström lär väl göra fler en 1 mål (som han gjorde i fjol) om han får lite PP tid, Eklund lär nog göra fler poäng än exemplevis Persson som han ska ersätta?

Jag tycker också att PP förra säsongen kretsade alldelles för mycket kring Gunderson, om vi jämför med Guldåret när vi hade Silfverberg som hot också eller året efter när Lindholm gjorde 8 pp-mål från sin position bakom målet.  Djoos kommer absolut göra fler än 13 poäng nästa säsong som första PP back, (ca 20-25) och övriga laget kommer också TROLIGTVIS öka på sin poängproduktion i PP. Visst det är ett vågspel men marknaden ser ut som den gör och det är ändå ett BRA alternativ.

Ser man till hela truppen tycker faktiskt jag att Brynäs förbättrat sig från ifjol när alla andra lag försämrat sig. Vi kanske inte värvar spelare på den nivån vi kanske hoppas men ser man till SHL mått mätt ligger vi absolut i toppen. 

Många juniorer? Nästa eller nästnästa säsong ska 97orna ha kontrakt, lär ju blir 5-6st till. Vi får se, men jag är hitills positiv till lagbygget både internt och mot konkurrenter.

Det jag vill re-make av PR, marknadsföring och Event från Brynäs!

Kommentera