Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1624812

Sv: A propósito de nada

Carl Lejonkräk:

Nu blir jag nyfiken hur du tänker när du är beredd och ge Leksand en 1a på forwardssidan. Vi har fått in Bröderna Connolly samt 2 av finska ligans bästa spelare i fjolårets slutspel i Sallinen och Kähkkönen. Lägg därtill att Ryno är kvar som säkerkligen kan komma upp i 30 poäng med en bra säsong.

Försvaret däremot är jag orolig över då vi har alldeles för många " stora " backar och väldigt orörliga. 

Fråga du mig så känns Leksand bättre än Brynäs framåt men att Brynäs är bättre bakåt än Leksand? 

Är du med på det?

Verkar som att många av er här inne har en övertro på säsongens upplaga av Brynäs. Jag har snackat med Brynäsare i Uppsala som rädda att ni tom kan missa slutspel för att ni har ett " klart sämre lag än fjolåret " som någon uttryckte sig. 

Jag tror att Leksand och Brynäs kommer få tampas i de nedre regionerna båda 2. Andra året är som bekant svårast. Alsenfelt lär inte heller ha samma sjuka säsong som förra säsongen , det är jag övertygad om. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Vi tappar en forward som vi ville ha kvar. Thuresson. Säger man att Harju är en spelare vi ville ha kvar har, så har man enbart kollat på statistiken. Extremt ojämn spelare som kunde blixtra till ett fåtal matcher förra säsongen. Jag har för mig att han gjorde 4 mål dom första 25-30 matcherna. Lauritzen var skadad 60% av säsongen. Han var bra fram till November. Efter det blev han skadad och blev sedan bänkad när han blev frisk.

Är vi då överens om att enbart Thuresson är den spelaren som Brynäs saknar?

Vad har vi då värvat in för spelare? Bland annat Blomqvist från er. Här är brynäsarna splittrade. Vissa tycker att han ska spela i förstakedjan, vissa tycker han ska spela i tredjekedjan. Sedan har vi värvat Olden som fortfarande är ung (-92). Många poäng i norska ligan (som i och för sig inte är en jättebra liga). Men i VM tyckte jag han var riktigt bra och fick bland annat mycket beröm av Sanny Lindström. Sedan har vi värvat tvillingarna Westerholm som även dom är födda 92. Pathrik kom tvåa i allsvenskans poängliga. Det är ändå inte fy skam.

Så om man ska jämföra förra årets forwardsuppsättning av Brynäs med årets upplaga tycker i alla fall jag att man är naiv om man bestämt säger att årets är sämre. Sedan om man ska jämföra med Leksands så är inte jag rätt person att uttala mig om deras forwards. Vad jag vet är att ena brodern Connolly gjorde ingen glad i FBK. Himmelfarb blev även han ratad av LHC. Sallinnen har jag inte sett så han kan jag inte uttala mig om. Samma med den andra finnen ni värvat.

Att du känner dig tillräckligt kunnig för att bedöma våran forwardsuppsättning med nyförvärv du förmodligen inte ens sett spela är bara löjligt.

Summering: Att påstå att Leksands forwards objektivt sett är bättre än Brynäs är okunnigt och naivt. Därmed påstår jag inte att Brynäs forwardsuppsättning är bättre än Leksand. Det jag försöker få fram är att det är en ganska hårfin skillnad, där ingen bestämt kan säga att den ena är bättre än den andra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada

mattias - 74: Sämre lag än ifol? ;o

Tycker Brynäs är ett  av få lag i SHL som faktiskt har en BÄTTRE trupp än i fjol! Det enda stora tappet är ju Gunderson, i övrigt har vi fått in spelare av liknande eller bättre kvalité.. Sen kan alla floppa så är det, men känns klart bättre inför denna säsong än inför de två senaste säsongerna iaf.. 

Frölunda och Växjö kommer slåss i toppen, Brynäs, Färjestad, SAIK och Luleå kommer slåss. Hv71, LHC, Leksand och Örebro ligger där bakom och längst ner kommer Modo att slåss med Djurgården. Så tror iaf jag! 
Så Brynäs slutar mellan 3-6a (y). 

Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Ingen av Leksands forwadsfinnar snittade på 0,5p/match i den finska grundserien förra säsongen. Jack Connolly var en stor besvikelse i Färjestad.

Du verkar glömma att Leksand bara gjorde 118 mål i SHL förra säsongen. Brynäs gjorde 163. Det är 45 måls skillnad. Sedan dess har båda lagen tappat några duktiga målgörare, men Brynäs hade uppenbarligen fler spelare som kunde producera. Hersley, Johansson och Blomman som samtliga har lämnat gjorde tillsammans 47 mål. Det var en väldigt hög procent av Leksands sammanlagda målskörd, som redan var väldigt låg. 

Gunderson, Thuresson, Harju och Lauritzen gjorde tillsammans 52 mål. Om man tar bort alla deras mål gjorde Brynäs alltså ungefär lika många mål som Leksand...

Det säger något vad man kan utgå ifrån när man studerar lagens offensiva värvningar...  
Kommentera