Brynäs IF

713706 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2693958

Sv: A propósito de nada
DIFFEN:
Sjukt irrelevant syn på den frågan.
Vart man tog sina första skär räknas inte som den klubben man är ifrån enligt mig. Moderklubb ja, men ens fostran sker ju i tonåren.

En annan grej med DIF är hur man kan vara stolt och kalla sig själv för nån talangfabrik? Hade varit skämmigt om Stockholm inte kunde fostra fram bra spelare. Det som är dock imponerade är städer som Ö-vik, Gävle, osv som kan få fram bra spelare fast stadens storlek.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Fofi :
Jag tror nog att alla klubbar gärna kallar sig talangfabrik och i ärlighetens namn är det många klubbar som förtjänar att kalla sig för det däribland både Brynäs och Djurgården. Jag tycker du ska vara lite försiktig med att klanka ned på andra klubbar.
Stockholm är ju för övrigt mer än DIF också, vi delar ju staden med andra klubbar (AIK/SSK)
Kollar man på riktiga toppspelare så har ju t.ex. Ö-vik som du nämner lyckats extremt bra i förhållande till folkmängd och det är förstås imponerande. (även om deras upptagningsområde nog sträcker sig ganska många mil från stadskärnan.)

För övrigt är det uttalat på samma sätt i Stockholm som i Gävle. Varken DIF, AIK eller SSK tar någon spelare från "småklubbarna" före hockeygymnasiet och en hel del av spelarna väljer att prova hockeygymnasier runt om i landet där förutsättningarna är bättre än i Stockholm. (träningsanläggningar, träningstider, boende etc.)
Det är mao rätt mycket talang från Stockholm som andra klubbar får nytta av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Idag tror jag finalen avgörs. Går inte att understryka hur viktig den här matchen är.
Kommentera