Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2701250

Sv: A propósito de nada
Lemp: Håller med. Hade varit intressant om någon hade frågat Alcén om åldersprofilen på den andra målvakten. Källgren är uppenbarligen en spelare i sina bästa hockeyår, varken ung eller gammal i sammanhanget.

Det känns väl som att man borde vilja ha något relativt starkt bredvid Källgren, men samtidigt kanske man fick mersmak av Clara. En smart lösning skulle kunna vara att skriva flerårskontrakt med Steinbergs och låna ut honom, och ta in en lite äldre målvakt på 1-årskontrakt som komplement till Källgren.

Har svårt att se att Källgren skulle bli tydligt uttalad etta eller tvåa, den andra målvakten borde vara någon som konkurrerar med honom på allvar. Tuohimaa hade kunna varit ett namn där, men han gick ju precis till Södertälje. Som vi varit inne på finns ett antal AHL-målvakter med rätt CV, annars är ju Voutilainen och Bibeau gedigna namn från HA.

Om man förstod vilken åldersprofil Alcén letar nu, så skulle det vara mycket lättare att förstå vilka alternativen är. Min tes om flerårskontrakt med Steinbergs bygger ju också helt och hållet på att man tror stenhårt på honom framöver, det vet vi inte heller med säkerhet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är väl även intressant hur JA tänker och talar med Markström, Johansson och Sandström utifrån detta treårskontrakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Skulle förvåna mig om man gick för en "Clara" i detta läge. Alcén har prövat olika strategier gällande målvakter tidigare. Först med Veini och Lindbäck, som båda var uttalade ettor, vilket fallerade snabbt. Föregående säsongen blev det en erfaren i kombination med en ung målvakt, där den erfarna havererade.

Denna gång bör ingångvärdet vara att sätta ett stabilt och mer "riskfritt" målvaktspar som kan parera svårigheten med att vara nykomlingar, samtidigt som man säkert vill hålla kvar i Steinbergs inför framtiden. Dock finns det inte många lediga målvakter som passar in på kravlistan med SHL-rutin, relativt billig och villig att vara andraspade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är personligen positiv till Coreau om man kan få behålla honom till en rimlig peng, troligtvis inte dock. Som spår två tycker jag man ska leta efter en ung riktigt lovande målvakt som kan överraska. Jag är inte så övertygad dock om att Steinberg är tillräckligt bra för denna roll.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kelleher i GD idag:
”– Får jag bestämma så kommer tillbaka, det är i Brynäs jag vill spela. That’s for sure! Jag vill absolut stanna. Det har varit en fantastisk säsong, en fantastisk grupp av grabbar i laget. Det har varit en njutning att komma till rinken varje dag, säger Kelleher.
– Och att få chansen att spela för en så anrik klubb är inget jag nånsin tagit för givet. Jag visste det skulle bli bra här. Men det blev bättre än jag trodde.”

Fasen vore kul om han kunde bli kvar i nån roll längre ned ändå. Han - slutspelets MVP - låter ju som en riktig Brynäsare ❤️👍
Kommentera