Brynäs IF

715562 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702099

Sv: A propósito de nada
Zzz: ”Tärnström var ju t.ex mil före Nordh i utvecklingen och en spelare som troligen hade kunnat göra flera säsonger i klubben. Nordh kommer troligen lämna senast efter nästa säsong.”

Fast är verkligen Tärnström mil före Nordh i utvecklingen?
De skiljer 3 år på grabbarna, klart att Tärnström är mer mogen i sitt spel. Däremot tror jag Nordhs utvecklingskurva lär vara mångt mycket vackrare än det som Tärnström fått uträttat hans senaste 3 år. Det är ju lite det man får gå på när man väljer Nordh före Tärna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Ja jag tycker Tärnström är en betydligt bättre spelare än Nordh, och inget konstigt i det då han är tre år äldre. Men Nordh kommer inte spela i Brynäs om tre år oavsett utveckling den här säsongen. Lämnar han inte redan i sommar försvinner han troligen direkt när Brynäs har spelat färdigt nästa vår.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Tärnström har kvalitet men räknar med att Nordh är minst lika konkurrenskraftig som honom på SHL-nivå 24/25. Kanske rent av är bättre med en fysiskt spelande, tyngre och yngre Nordh i en breddroll än en vek spelare som Tärnström, även om han givetvis har andra kvaliteer. Beror lite på hur man värderar de olika egenskaperna, men Nordh har ju definitivt en större uppsida än Tärnström.

Hade gärna haft kvar Tärnström, men det finns många som honom i svensk hockey. Ingen större förlust. Tror det är svårare att hitta någon motsvarande Nordh eller för den delen Robertsson.

En spelare som jag tyckte imponerade i HA var Dmytriw i Västerås. Han är ingen skicklig toppspelare, men han är en riktigt bra karaktärsspelare. Tycker han hade varit intressant som breddspelare även om det vore en ruggig högoddsare.
Kommentera