Brynäs IF

715572 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702248

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det spelar inte så stor roll om toppspelarna är äldre så länge de levererar, men längre ner i hierarkin kan man ju inte samla veteraner på hög"

Jag håller med om detta till 100%. Något annat jag tycker (100% soffcoach/sofflagbyggare) är att man borde satsa på att bygga en bra stomme spelare som kan bli kvar någon säsong oavsett om det är spelare i första, andra eller tredjelinan. Att värva in någon toppspelare eller utfyllnadskillar som är 36-37 år är ju inget man bygger ett lag kring över tid (ingen har påstått det heller vill jag förtydliga).

Nu har vi en rätt okej stomme med oss från HA redan till nästa år. Men många är äldre (30+) och många är yngre (21 och nedåt). Mellanskiktet tycker jag saknas (ålder är bara en siffra osv, jag vet). Detta är bara namn som officiellt är klara enligt EP:

Scott 35
Rödin 33
Bertilsson 33
Silfverberg 33
Johan Larsson 31
Källgren 27
Kinnvall 26
Johannesson 22
Larsen 21
Lindblom (Linus) 21
Ohlsson 19
Nordh 19
Lindstein 19

21 och nedåt: 5st
22-29: 3st
30+: 5st
Snitt: 26.08

Om vi (bara för skojs skull) tittar på årets finallag i SHL så såg åldersfördelningen ut så här. Har inte tagit hänsyn till om det är 0 eller 52 matcher de spelat här (Möller är 35 och har 0 matcher t.ex.).
Skellefteå:
21 och nedåt: 12st
22-29: 10st
30+: 8st
Snitt: 25.44 år

Rögle:
21 och nedåt: 7st
22-29: 14st
30+: 5st
Snitt: 24.97 år

Och detta säger egentligen inte så mycket mer än att vi uppenbarligen saknar spelare i åldern 22-30 just nu jämfört med förra årets finallag. Två spelare som går in i den kategorin är ju Djoos (fyller dock 30 i år) samt Oskar Lindblom (blir 28 i år).
Några andra spelare från förra säsongen som faller in i det spannet är t.ex. Kopacka, Ölund och Cukste som "ska" vara klara men inte utannonserats än.

Indrasis och Benn ryktas ju också om att förlänga men båda dem är över 30. Indrasis fyller 34 i år och Benn blir 37 så där ökar vi ju på snittåldern mer. Ska vi då ta in O'Neill också så ökar vi på den ännu mer då han snart fyller 36 (1 juni).

Och ta nu inte detta som någon fakta på något sätt. Det är bara mina tankar kring vad jag tycker vi saknar. Sen vet jag också att ålder bara är en siffra och att karaktär och att passa in är viktigare. :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Kelleher är ju en som kan hitta målet, borde få vara kvar. Man kan inte ha för många målskyttar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Din truppredogörelse och därmed också snittåldrarna är också ganska missvisande. Flera av de yngre i din kalkyl kommer garanterat inte att vara kvar när säsongen börjar, och ännu fler av de yngre kommer kanske vara kvar, men inte platsa.

Ta bara backsidan där Alcén är tydlig med att en junior mycket väl kan bli åttondeback inledningsvis. Det innebär ju att det är fullständigt omöjligt att både Larsen och Johanesson blir kvar, för det är helt orealistiskt att de skulle vara kvar som nummer 6 och 7 i backuppsättningen. Larsen var 7:eback i Hockeyallsvenskan och kommer knappast klättra i hierarkin med SHL-avancemanget. Den som ryker blir rimligtvis Johanesson som inte höll mot allsvenska topplag och än mindre kommer att hålla i SHL.

Lindblom och Ohlsson kanske blir kvar, men går knappast in på fyra kedjor när alla är med.
Kommentera