Brynäs IF

715611 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702752

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Inte för att vara sån, men det är ett skapligt kliv upp till SHL från HA. Tror inte Kinnvall och Bertilsson kommer vara samma backar vi vande oss med den här säsongen.

Tror dock att Bertilsson kommer klara sig bättre i en defensivt tillknäppt liga än Kinnvall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Kinnvall hade väl bättre stats än Bertil senaste sejouren i SHL?
Kinnvall 46 matcher, 19p och -9.
Bertil: 41 matcher, 8p, -14.

Självklart är det något annat än HA men Kinnvall har inte gjort bort sig i SHL förut. Gjorde dessutom 40p på 51 matcher i HV71 (i SHL).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: får dem fortsätta spela ihop så tror jag att dem kommer klara sig galant.

Man får också väga in en underskattad uppsida med Kinnvall också. Väldigt disciplinerad och drar typ aldrig på sig några onödiga utvisningar alls.

Förra SHL vistelsen så hade ju Kinnvall något konstigt muskelproblem med sin skadade fot som gjorde att han i vissa lägen inte kunde jobba hem riktigt och blev ibland tvungen att åka och byta p g a ”kramp”.

Vet ju såklart ej statusen på hur hans fotproblem vart under HA.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vi får komma ihåg att Kinnvall har gjort 40 poäng i SHL och är fortfarande ung. Han kommer utvecklas ytterligare nivåer också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det är en viss skillnad men tror inte det blir överdriven skillnad i vårt spel. Vi kommer spela ungefär på samma sätt. Sen har kvaliten i HA gått upp en hel del senaste säsongerna. Skillnaden är att i SHL får du inte samma ytor och alla ligger närmre och checkar. Du måste vara starkare i duellerna. Det är svårare att få ut skickligheten i offensiven pga bättre defensiv. Men annars är det inte så stor skillnad tror jag. Självklart kommer vi knappast vara överlägsna som vi var i HA. Men jag tror att det är mycket mindre skillnad mellan HA och SHL nu än vad det var förr.
Kommentera