Brynäs IF

717539 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2705290

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Tycker folk måste sluta vara så åldersfixerade… ”hAn äR FöR gAmMaL..”

Linus Omark.
Sidney Crosby.
Linus Videll.

Exempelvis.
Skulle vi få in en center som är 57 år men gjorde 47p på 50 matcher förra säsongen så har jag varit positiv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Attila: Det finns massa exempel på åldrande bra spelare. En och en isolerat, så absolut finns det guldkorn, men när hela truppen börjar bli ålderstigen så är det något annat. I annat fall hade väl varenda spelare hållit på till 50 istället, eller 60... Nu raljerar jag lite, men desto fler "gamlingar", desto större risker.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: Här är det väl dock mest hans allvarliga nackskada i kombination med åldern som oroat mig i.a.f. Man får ju inte bättre läkkött med åldern som jag förstått det. Att råka ut för en skada på nackkota är ju så klart inte kul vare sig man är 18 eller 35 dock. "Cervical vertebra injury" enligt:
www.evz.ch/en/news/teams/men/2024/02/on-schedule-with-rehab/

Sen erkänner jag självklart att jag drar öronen åt mig mer när vi värvar en 36-åring än en 26-åring och det VET jag är fel. Jag är inte perfekt på något sätt. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: Ja man kan ju ha lika hög skaderisk som 23 åring, som man har om man är 48. Jag tror att de som scoutar håller koll på hälsa och skadehistorik och gör en riskbedömning i alla lägen. Jag tror det blir mer relevant att titta på statistiken under en 5-6 årsperiod
Kommentera