Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1662747

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Anser då att de är rätt att denna situation går till situationsrummet. självklart är det före incidenten ett givande och tagande med bufflande och chrosscheckingar från Pesonen och Travis men även en till modoit. sedermera är pesonen vid sargen och Travis crosscheckar på Halsen på pesonen. spelet är avblåst. länken nedan hittar du situationen. 

Nu var den crosscheckingen inte den hårdaste som någonsin har gjorts. Men sammantaget är det ett fult tilltag av Travis. Spelet avblåst, Pesonen alldeles vid sargen och crosscheckingen tar på halsen.

Sen däremot så håller jag med dig att överlag så känns det inte som att varken SR lr DN är kompetenta på en nivå som vore värdig en högsta serie. 

Angående Widing sen så är Dn's regelverk så att dom inte kan bara ge böter. Vilket vore ett normalt förfarande i ett sånt fall som detta. Tror merparten av hockeysverige tycker att Böter hade varit det rätta straffet. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu överraskade ju Disciplinnämnden genom att blankt fria Roche, vilket var ett bra beslut. Troligen har man ledsnat på situationsrummets eviga överskickande av obearbetade händelser, ungefär som man kan tröttna på alla tidutare för att zebrorna ska ringa och fråga mamma om hon köpt mjölk.

Det man SKA kunna förvänta sig av situationsrummet är en expertanalys och de borde också släppa ut rapporter inklusive filmer. Att de inte gör så ökar på misstankarna om usla hanteringar. Men Disciplinnämnden borde kunna köpa ett expertutlåtande - bara att då måste det vara expertnivå. Inte slöddrnivå, som det nu är, när en random klackrookie skulle göra det bättre.

Håller med dig om böter. Har hört Bulan och flera andra förklara att kör böter i första hand och matcher i andra - nu är det ju tvärtom och först efter ett antal matcher når det nivån där man kvittar vissa mot böter - men Bulan menar att det som känns i plånboken rejält kan mycket väl vara lika effektivt som att moståndarna håller en goon som spöar en när man fular sig. Fast regelverket för bestraffningar bygger väl på ett generellt system från Riksidrottsförbundet - vilket inte fungerar på höglönesporten hockey  fastän det är passande för Fia med knuff och andra sporter.

Kommentera