Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1688747

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hockeyterminologi

Fortsättning på denna viktiga utbildning, kapitlet Apsanningar. Nu ska vi studera en ytterligare sådan.

                                    Apsanning


Apan utvecklar "egna" produkter

"Vi bara flyttar upp grabbar från junislaget och dessa våra "egna" produkter blir omedelbart världsstjärnor" förklarar Lasse Brutus-Bobban J varpå Ulf-Ture och andra mindre väl utvecklade mellan öronen omedelbart får byta kalsonger.

Vad är en "egen" Approdukt? 

Vennergren och andra som saknar susningar köper ju apsanningen och utan att ha kollat saken tror de att Apan talar om Skellefteå-pojkar som utbildats av Skellefteå AIK. Så är det förstås inte. Apan har aldrig haft fler än några få sådana spelare i laget, men låter påskina för övriga att alla är sådana och sedan Ulf-Ture passerat halva nivån i rödvinslådan utropar han Apan till bästigaste plantskolan i historien.

Nu ska vi se hur Apans område "kreativt" utvidgas med hjälp av några apsanningar, inifrån och ut.

1. Pojkar utbildade av Skellefteå AIK. 
Ja, det köper ju alla. Men i Aplagen över åren handlar det bara om 2-3 spelare per årgång.

2. Dessutom spelare utbildade av SK Lejon och Clemensnäs. Visst, det är Skellefteåklubbar de också och de kan också räknas. Där har vi 2-3 spelare till. Fint så.

3. Pojkar från Skellefteå KOMMUN
Ja, nu nyttjas den kommunala gränsdragningen för att förklara att "alla kommer från Skellefteå". Något som få känner till är att Skellefteå är Sveriges till ytan största kustkommun. Betydligt större än småstäder som Luleå, Umeå, Malmö, Göteborg, Stockholm etc. Alla inom det området påstås då vara "från Skellefteå". 

Om vi jämför med t ex Luleå är Luleå då till ytan mycket mindre än Skellefteå av den enkla anledningen att Luleå är omgivna av andra kommuner. I praktiken har alltså Luleå nära samverkan med grannkommunerna och folk kan alltså gärna bo i t ex Boden men arbeta i Luleå. Om vi tecknar upp området för den i praktiken gällande kommunen vid Norrbottenskusten och drar den så att Piteå-Boden-Kalix ingår i Luleå får vi en kommun som fortfarande är klart mindre än Skellefteå kommun. Det innebär alltså att vi förstås har ett upptagningsområde för Luleås hockey där de nämnda orterna ingår. Ungefär som att ingen skulle drömma om att hävda att Djurgården är en köpeklubb eftersom laget rekryterar spelare från hela Stockholmsområdet med en population på två miljoner. Pojkar från Luleå-Boden-Kalix-Piteå är alltså att se seom kommande från Luleås upptagningsområde på samma sätt som alla från den geografiskt gigantiska kommunen Skellefteå räknas, eller alla från Stockholmsområdet räknas som Djurgårns rekryteringsbas.

Det här gäller i praktiken och det förstår naturligtvis alla vettiga människor. Men pulver som den vindoftande Ulf-Ture sprider ju apsanningarna om Apan som bestående av "egna" produkter medan pojkar från Kalix eller Boden förklaras vara köpespelare i Luleå; ja t o m spelare från Luleå är köpespelare typ Fabbe, Lassi m fl enligt vinalkisen Ulf-Ture.

DEN UTVIDGADE APSCHTAAN

Och vidare stjäl Apan unga pojkar från andra klubbar. De har identifierat en egen krigslist där de scannar av Västerbotten och Norrbotten redan på pojknivå och så ringer de upp talangerna redan när de fortfarande går i grundskolans högstadium och förklarar att "bästigaste plantskolan Apan troooooor på pojken" och lutrar ned vederbörande till Apschtaans hockeygym för småpengar i form av fria klubbor och skridskor eller liknande. Och det är klart att om man lyckas lura till sig de bästa talangerna i hela Norrbotten och Västerbotten - då har man god chans att få dukiga junisar. Så alla som de vrävat i 15-19-årsåldern, som går in i junislaget och sedan upp i A-laget: det är då eeeeeeegna produkter. 

Apan har således lagt den väsentliga delen av sina värvningar <20 år gamla och med sin egen rätt att besluta över övriga världen förklaras alla spelare >20 år som fula köp medan Apans värvningar <20 år är fina och eeeeegna produkter.

Men det gäller bara Apan förstås. Ta t ex Wallmark; Umeåpojke som Apan lurade till sig men som tröttnade på sektmentaliteten hos Apan och gick till Luleå och nu, hos oss som junis lirat några år och slutligen skriver NHL-kontrakt för någon vecka sedan. Är det då en "Luleåprodukt"? nejdå, med apsanningen är det en Approdukt som olyckligtvis förstördes av Luleå några år men den fina värdegrunnnnnden från hans aptid tog honom ändå till NHL.

Kräkas.

Apan har alltså sugit åt sig pojkar i senare tonåren från t ex Umeå, Lycksele och övriga Västerbotten. Och när dessa blir lyckade är det förstås eeeegna produkter.

Men det stannar inte där. Dessutom har man sugit åt sig pojkar från Norrbottens inlandskommuner typ Kiruna, Gällivare, Arjeplog och Arvidsjaur och även dessa förklaras förstås som eeeeegna approdukter med tilläggen att de är födda i Norrbotten men "räddats" från Luleå Hockey varpå Apan blivit "hela Norrbottens lag".

Fyfan.

Och så kommer vi in i Luleås närliggande absoluta upptagningsområde: Boden-Piteå-Kalix. Spelare från dessa områden som hamnar i Luleå förklaras vara fuuuula värvningar av Luleå medan - när de går till Apklubben - plötsligt blir eeeeeegna produkter också de. 

Fyfan.

Men det stannar inte där. Nu har en desperat Brutus-Bobba börjat kontakta talangerna i nionde klass i tätorten Luleå för att lura dessa för småpengar med otäckta otäcka löften om Glud och gröna skogar till Apschtaan.

Fyfan.

Sammanfattningsvis: På ovanstående vis förklarar aporna med apsanningar att de bara har eeeeegna produkter och vidare räknar de fram att även andra spelare, som värvats när de är mer än 20 år gamla plötsligt blir apspelare från grunden och på något vis eeeeegna produkter - eftersom man kreativt myntat uttrycket "Skellefteåanknytning" för att räkna in även dessa. En sådan Skellefteåanknytning fick alltså de Skellefteåfödda Fiasko-Jocke och Hollywood - sam alla vet är utbildade och utvecklade på annat håll och alltså enligt apterminologien är andra klubbars egna produkter, men nejdå: de blir Approdukter genom att ha "Skellefteåanknytning".

Fyfan.

Apan har alltså med en obehagligt hanterat rovdrift och sektmentalitet stulit andra klubbars talanger och genom apsanningar förklarat att dessa är egna approdukter.

När den sekteristiska mobbingkultur med vilken Apklubben driver hockeygymnasiet i Apschtaan blev känd förklarade staten Sverige att man skulle dra in rätten att bedriva det gymnasiet och först då bad Apklubben om avbön och fick behålla gymnasiet. Naturligtvis fortsätter man lika fult, men döljer det bättre för att fortsätta få statligt stöd - dvs från oss alla skattebetalare i landet - för sin egen rovdrift.

Men ett värre hot mot Apans tillgång till egna produkter är att de viktiga konkurrenterna i Umeå och Luleå upptäckt Apans i lönndom strategiska satsning att stjäla unga spelare. Och därför stoppat det hela, men som alla inser tar det ett antal år innan detta får effekt.

Och det innebär alltså att Apans bas försvinner. De "egna" produkterna blir allt färre och man återgår till att bli ett uttalat köpelag alternativt återtar sin naturliga plats i lägre serier.

Jag tror på det sistnämnda. Apan hade sin tid på jorden men naturen selekterade den för utrotning, iaf från elithockeynivå. Så blir det och då slipper vi också landets mest elakartade nätsupportrar i form av vinalkisen Ulf-Ture, brännvinsjournalisten Fehlman och andra sexfingriga banjospelande slödder med uselt tandstatus.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

angående ditt påstående om kommun så ser du det tydligen enbart utifrån ytan. sanningen är att Luleå kommun har ca 3000 fler invånare än skellefteå kommun. 

så vilket är mer relevant. folkmängden eller ytan? skulle säga folkmängden, då ytan inte talar om hur många potentiella spelare som finns i området. 

Kommentera