Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1688988

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

bla bla bla. milslångt svar med undanflykter och tveksamma svar. Ja, att jämföra med stockholm är inte genomförbart. men nu snackade vi om vilka som skellefteå och luleå. EN sakfråga i ditt raljerande. du gnällde och gnällde om skellefteå kommuns stora ytan. för att det gav dig i dina ögon ett rättfärdigande att påstå att dom från t.ex Jörn eller Kusmark inte får ses som egna produkter. 

Skellefteå och Luleå har likvärdig folkmängd. Dvs man har samma möjligheter till Egna produkter från Egna kommunen.


för övrigt. bortsett från Sewage och i viss mån F.B så är du och ett par andra luleiter och en del modoiter mycket värre på att håna andra lag. konstanta hån mot skellefteå förekommer, är det då fel att man försvarar sitt lag? OCH då menar jag inte SS lr FB... Utan dom normala människorna som skriver. ska vi se på medans du fyller sida efter sida efter sida med lögner, modiferade sanningar som passar din agenda? kan du påstå att du är nå bättre än dom? ytterst tveksamt i mitt tycke.

Du kallar vår klubb för apan, finns ingen relevans i historien till hur du började använda det. det är ovidkommande och är ett även ett bevis på att du vill svärta ner vår klubb Och våra supportrar. Även irrelevant med att skylla på att det var sven sewage som började för många många år sen. snälla nån.. är du vuxen? att skylla på SS är bland de barnsligaste som finns. Att pga en person rajlera i tusentals inlägg med nedvärderande termer om ett lag är inget annat än barnsligt. Sättet du gör det på är oxå barnsligt. du försöker skapa dina egna sanningar genom att påstå det ena och de andra men någon substans för det har du inte. det är mest bara ordklyveri och det vet du. du fyller dina inlägg med periferi-fakta som egentligen inte har speciellt mycke att göra med sakfrågorna mer än att förvilla läsarna av dina inlägg


Felet även du gör är att du drar in SS i varje diskussion i princip, vad han gör, han gjort osv. du påstår att de ljugs hit och dit.

SÅ Snälla, om du ska argumenter med mig. Argumentera med Mig, inte vad SS har sagt. för mig är det irrelevant vad han sagt. han har inget med mig att göra, hans åsikter är inte mina åsikter.. så varför då dra in honom i det hela.

och du. hur länge man har varit med i eliten har inget med hur folk beter sig. troll kommer alltid bete sig som troll. bra folk kommer alltid bete sig bra. Sen kan man inte förvånas av att skellefteå fans försvarar sitt lag när diverse muppar dampar lös och kommer med osanningar lr påhopp osv. samma typ av försvarande har HV och FBK supportrar gjort, men pga att vi för knappa 10 år sen kom tillbaka till högsta serien så anklagas vi för att vara ha mindre ödmjukhet. Ödmjukhetens nivå handlar inte om hur länge man varit i högsta serien, det handlar om hur bra det går för laget. För en del stiger framgångarna dem åt huvudet. för andra så tror man helt enkelt på sitt lag för att man har tilltro till tränare, spelsystem och organisationen, men är samtidigt medveten om att det kan vända Om klubben verkar sätta sig lugn för att man ligger framkant av utvecklingen i dagsläget.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Hej igen BGJ. Eftersom jag anser att du är en vettig person och en normal hockeysupporter, som de flesta av oss, förtjänar du respekt och ett seriöst svar vilket du ska få.

Du tar upp en massa olika saker i ditt svar som därför blir lite kaotiskt men låt mig försöka strukturera upp det något.

Sakfrågan om geografi vs. folkmängd i kommun
Du påstod helt korrekt ungefär att landområden utan innevånare kan man knappast plocka in som hockeyspelare. När jag sedan lyfte frågan till en övergripande principiell nivå genom att förklara villkoren i Stockholm, Göteborg och Malmö ville du ner igen med "nu handlade det om Skellefteå och Luleå".

Men nej, så är det inte. Luleå är till ytan en liten kommun vilket beror på att vi är omgivna av Boden, Piteå, Kalix och bottenviken. Att pojkar från vårt naturliga upptagningsområde söker sig till oss är förstås inte så konstigt. Alla dessa grabbar från Piteå, Boden och Kalix som under åren kommit till Luleå och i många fall gått vidare så småningom till internationella karriärer är delar av Luleå Hockey och spelare vi har all anledning att känna oss stolta för. 

Och nej, återigen. Det har tidigare knappast funnits någon som invänt mot det utan alla normala hockeysupportrar har enkelt förstått att det är Luleå Hockeys villkor, liksom andra klubbar har andra villkor, beroende på hur det sett ut i deras närmiljö.

Däremot har vi betecknat föreningar som Frölunda, Färjestad och Linköping som köpeklubbar och det med rätta. Anledningen är att dessa tre föreningar med stöd av finansiella styrkor startade strategien att skaffa sig duktiga spelare genom att konsekvent köpa på sig de bästa spelare från andra och fattigare klubbar, helt enkelt genom att erjuda dubblade löner.

Och nej igen. Jag kan inte avstå från att nämna att den här diskussionen om det naturliga upptagningsområdet inkluderar Ulf-Ture eftersom han i åratal fläskat på med angrepp efter angrepp på Luleå Hockey som han lägger fram som "Mammon-dyrkande köpeklubb som saknar egna produkter" där han framställer i stort sett alla våra spelare som inköpta från Kanada och Piteå typ. 

Internationella stjärnor
Detta är en konsekvens av ovanstående. Den "sanning" som nu sprids är att Apan levererar NHL-stjärna på NHL-stjärna medan Luleå aldrig levererat några förutom att man "falskt" levt på Piteåprodukter.

Öhlund och Renberg och kom som 16-åringar-17-åringar till Luleå från Piteå och 3-4 säsonger senare gick de till NHL och blev riktigt stora stjärnor och är numera förmögna på sin hockey. Visst kunde man se när de pitegrabbarna kom att de var mycket lovande men många med liknande har det inte blivit något alls av. Öhlund och Renberg vårdades och utvecklades fint i Luleå.

Tomas Holmström var det få som trodde på. Från Piteå tog han ett år i Boden och var 21 när han kom till Luleå och efter två säsonger hos oss till Detroit och resten är historia. 

De där spelarna är vi stolta över och de är stolta över sin tid i Luleå Hockey.

Men det får mig spyfärdig att se Ulf-Ture i åratal sitta och orera om att vi inte har några egna spelare och dessa tre får exempelvis inte räknas, medan spelare från Lycksele och Gällivare som via några år hos Apan gått vidare och vanligen inte lyckats ta säkra platser i NHL är fiiiina bevis på hur fin klubb Apan är.

Du tycker att du är utanför diskussionen som är riktad mot Ulf-Ture men så fungerar det ju knappast när du går in i ett ämne vars syfte är just att rätta till det skitsnack om Luleå utan egna spelare som ensidigt skickas av hatbrottslingen från Piteå.

Jag förföljer Apan?
Ordklyveri, perifera fakta och milslånga inlägg från mig i syfte att misskreditera Apan?

Javisst. Det har du rätt i. 

Jag skriver mycket annat om hockey men speciellt senaste veckorna har jag väsentligen punktmarkerat Apan med elaka inlägg. Som regel har mina skriverier i anti-Apan-riktning dock varit elaka på sådant sätt att det inte handlat om okritiska hyllningar av Apan utan om att plocka upp fakta. Men det är förstås tydligt att jag ibland också vrider på fakta och väljer synvinklar där jag kan reta och irritera apor. Och speciellt senaste veckorna har det varit en hel del sådant;-)

"Milslånga inlägg" i dina och de flestas ögon, ja, men allting är relativt och sådana monsterinlägg skriver jag med vänsterhanden på några minuter. För mig är det ingen stor insats men man kan förstås undra varför jag ids slänga ut sådana anti-Apa-inlägg? 

Jag tycker faktiskt att det är uppfostrande. Som du nog vet är Apan den klubb jag gillar bäst efter Luleå Hockey och under all tid har jag bara skrivit positivt och hyllande om Apan men våren 2011 blev en svår upplevelse för mig då mitt favoritlag och mitt näst-favoritlag möttes och jag såg fram mot en härlig drabbning där jag hoppades att det lag som förlorade skulle önska vinnarna lycka till. Som nästan alltid sker och när det gällde våra två klubbar trodde jag det självklart.

Men så inträffade brännvinsjournalisten Fehlman och drog igång en för j-a cirkus som tog glädjen från hockeyn och eftersom vi kartlade Fehlmans agerande då samt kunde sammanställa all hat han under alla år riktat mot Luleå (vilket jag tidigare hade skitit i) samt då ohyra som Ulf-Ture exploderade i Luleåhat på nätet...då ledsande jag.

Som du kommer ihåg försökte vi inledningsvis få er att städa upp själva. All skit som Ulf-Ture skrev under Luleåartiklar för att jävlas med oss kopierade vi rakt av över till Apsidorna med den fromma förhoppningen att ni skulle få tyst på galningen. Det lyckades ju delvis så småningom men ni var verkligen inte lätta att få att inse vad det handlade om.

För den utomstående som eventuellt läser detta kan jag informera om att du är en känd profil i Apklacken och jag är helt övertygad om att du i den egenskapen agerar lika klokt som du vanligen gör på nätet. Genom att på matcher ta avstånd från heilande och annat uselt. Men nätet är ingen frizon och även där måste man hålla fanan högt. 

När Ulf-Ture utan invändningar från Apor får sitta och hata laget i mitt hjärta som han gjort och stå väsentligen oemotssagd har det orsakat denna reaktion som bland annat inneburit att jag jävlats med Apan senaste åren. 

Men jag betackar mig för påståenden som "ni är båda lika eländiga, barnsliga, kålsupare" eller vad fan som helst. 

Du har ju sett hans egna ord som jag upplysande lagt in gång på gång dvs de 30 cm av vad han skrev på Apsidan under april när aphockeyn var som mest intressant. 

Hur någon kan läsa det och sedan överhuvdtaget få för sig att jämställa mig med Ulf-Ture är obegripligt för att inte säga förolämpande. Om någon inte ser skillnad på vad jag och Ulf-Ture pysslar med säger det faktiskt ingenting alls om mig men en hel del om den som påstår något så urbota dumt.

Jo. Jag har jäklats i uppfostrande syfte för att medvetandegöra och tydliggöra för supportrar av andra lag att jävlas ni med laget i mitt hjärta riskerar ni att åka på en hämnd som utklassar det ni hållit på med eller stött genom tyst medgivande.

Att kalla er för Apan är naturligtvis ett led i samma kampanj.

När lägger jag av med att förfölja Apan?
Om du läst vad jag skrivit under våren vet du att jag några gånger varit inne på att sluta förfölja Apan nu. Naturligtvis har jag tröttnat på det hela sedan länge och det går mest på rutin. Seriöst använder jag mycket liten tid till det, eftersom jag aldrig funderar på vad jag ska skriva utan det "skriver sig själv" medan jag mentalt pysslar med något annat. 

Att debattera direkt med Ulf-Ture la jag av med redan förra året eftersom det var meningslöst att krossa honom i varje sakdiskussion och någon vecka senare skrev han samma skit igen utan att skämmas. 

Jag tror - jag är allvarlig nu - att det finns risk att Apan framöver inte lyckas lika väl som man tidigare gjort medan det finns chans att vi i Luleå nu blir riktigt starka. Kanske. Mycket talar för det, men säker kan man aldrig vara.

Skulle jag då från en position med Luleå som topplag och APan ett lag nere i mängden fortsätta att jävlas med Apan?

Nej. Det är otänkbart. I grund och botten gillar jag ju Apan och om det går bra för oss och sämre för Apan att fortsätta reta apor? Det kan jag inte. Under tiden ni vunnit serier och slutspel har jag tyckt att ni kan ta att jag passar på att jävlas med er för att hämnas på hatbrottslingarna Ulf-Ture och Fehlman, men blir ni sårbara på riktigt skulle jag aldrig drömma om att vrida om kniven.

Så eftersom jag delvis tröttnat och eftersom det är möjligt att Luleå blir starkare än Apan framöver kommer jag nog att lägga ned denna kampanj;-)

Kommentera