Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1689027

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Men det är klart vi kan ju alltid köra med öknamn! och om man då tittar i trollerilådan så blir det förstås en Qatarsanning! ;-)

Har inte titta på Skelleftes resultatrapport men ska definitivt söka rätt på den och kul vore det förstås att gämnföra den med Lules.  

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Blister Brigade: Pea erkänner för Rosen att man tjänat 11 miljoner på "spelarförsäljningar".

Det är förstås en sanning med modifikation eftersom det handlar om de förhållandevis låga "utbildningsersättningar" som nationella förbundet ordnat med NHL. Men skulle Pea vara tydlig med det skulle det ju lika tydligt framgå att Apan på inget sätt var inblandad i försäljningar som man skötte så bra att man tjänade 11 miljoner. 

Så han körde en Apsanning i stället: Våra duktiga ledare har sålt spelare.

Siffran 11 miljoner är säkert helt korrekt eftersom Sveriges avtal med NHL är känt och vem som helst kan räkna fram det där. Jag anser alltså att det iofs är skamligt låg ersättning, men 11 millar är förstås trevligt för Apan att ta emot. Men nu handlar det om det år då det stora spelartappet för Apan skedde. Den där inkomstkällan kommer att sina. För ett par år sedan draftades ingen Apspelare, i fjol några stycken, men sent. Apan lyckades i lönndom värva pojkar från andra föreningar men den vägen håller på att sina.

Däremot mörkar Pea hur mycket man fick för att hyra ut Hollywood och Möller till KHL. Troligen för att etablera en apsanning i form av att "Apans skickliga förhandlare lyckades få stooooora pengar till Apklubben och det är dessa som ligger bakom årets överskott." 

Tror jag inte. Jag tror att det handlar om de kommunala öppna pengakranarna som genererat väsentliga vinsten. Men det är förstås inte så kul att vara öppen om.

Har inte så stor koll på hyreskostnader KHL. För några år sedan var de ryska oljekranarna mer öppna. Då fick Pungen 5-6 miljoner för att hyra ut Mårtensson och detsamma för Weinhandl. Sedan ökade ersättningen för Weinhandl men han var då KHL:s ledande poängplockare. 

Den gamle tjockisen Hollywood ligger ju på typ plats 243 eller något sådant i KHL-statsen för pinnar. Svårt att tro att SKA pyntade så mycket för honom. Möller är ju en vassare forward men med KHL-mått förstås långt ned på topplistorna. Linus Omark levererade ju nästan dubbelt så många pinnar som Möller exempelvis.

Nej. Jag har svårt att tro att Apan fick så stora pengar för Hollywood och Möller. Men genom Peas "trick" får han säkert apsupportrar att inbilla sig det. En apsanning Pea gillar bättre än att t ex erkänna "Vi fick skitlite för att hyra ut Möller och Hollywood men de ville ju dit för att tjäna pengar och gick knappast att stoppa".

Få se nu hur det slutar med Hollywood. Ska han inte presenteras som Apspelare snart? Han har ju fläkt ut sig i media gång på gång och påstått att han har en massa attraktiva anbud inklusive ett förslag om ett "monsterkontrakt" med KHL vilket jag bara tror är skitsnack för att försöka lura någon att tro att han måste ju vara en bra spelare så den erbjuder vi pengar. Jag tror att han hamnar i Apan eftersom ingen vill ha den gamle tjockisen.

Samma sak med Markus "sållet" Svensson. Helt otroligt har Svensson, Apledare och Apsupportrar fått för sig att "sållet" är högvilt för NHL och NHL-klubbarna står i kö för att köpa på sig "sållet". 

Ingen utomstående begriper varför. "Sållet" är ju en medioker SHL-vakt som då och då får för sig att kasta in puckar. Mest utmärker han sig genom att ibland ilskna till och slå på motståndare eller försöka fuska.

Men "sållet" har enligt aporna "varit intresserad av att bli NHL-målvakt" och då blir det en apsanning att det blir han nog fast det inte varit mer substans i det än om Ulf-Ture förklarat att han själv gärna tar över spaden i Rangers efter Henke. 

Nu förklarat att "sållet" blir kvar hos Apan och skälet är att ingen säger ingen NHL-klubb varit intresserad av honom.

Ja, det är härliga tider.

Kommentera