Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1691155

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

bör nog sägas att dessa siffror är fjolårets. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleå Hockey kommer gemensamt att vandra uppe i fjällen i slutet av juli. För tjugo år sedan tog Osten och Bäckis laget till Kebne och då vet vi hur det slutade:-)

Luleå är dessutom första SHL-laget som spelar träningsmatch. Redan 6 augusti spelar man första träningsmatchen, mot Asplöven i Haparanda följt av MooDooismen dagen efteråt i Delfinen, i Varnia Cup. Sedan har man lagt in två matcher mot tufft finskt motstånd veckan efter; det blir HPK och Kärpät. 

Snyggt att möta finsk hockey för sedan möter man Rauman Lukko i Champions! Finsk hockey är ju något annorlunda än svensk, som följd av att man låst SM-liiga, vilket innebär att man spelar en mer gammaldags hockey där lagen lägger nästan all krut på vildsint offensiv medan försvaret lämnas åt backarna vanligen. Det är ju en hockey som i princip inte räcker till mot den numera i Sverige förhärskande Rönkenhockeyn, där bl a vingarna är tvungna att bistå i försvarsspelet för att man ska ha chans mot övriga lag. Men i enstaka matcher när det flyter för finska lag kan svenska lag bli formligen överkörda av finnarna som sköljer över och över och över. Vi mötte ju starka Lukko fura matcher förra året och i gruppspelsmatchen borta i Rauma blev vi till stora delar utspelade av laget som kom in i ett flow där vi pressades hårt - i de tre andra matcherna var vi överlägsna Lukko. Nåja, nu förberereder Osten laget utmärkt och vi hoppas på det bästa.

Nere i Apschtaan påstås intresset för hockeyn vara enormmmmmmmt - vi talar apsanning - och alla Apsupportrar bevistar "första isträningen".

Nu vet vi ju att det inte alls är någon isträning utan ansiktsmålning, fiskdamm och sådant till fri entré för Apschtaans småttingar. När det gäller träningsmatcher möter Apan Burkölen 7 augusti, Pungen 11 augusti, Djurgårn 13 augusti samt MooDoo 1 och 9 september. Dessutom tillkommer CHL-gruppspelet med matcher mot Nitra 21 augusti samt Liberec 23 augusti.

Och samtliga dessa nämnda matcher spelas borta!

Det första tillfälle då Apsupportrarna får se Apan spela på is hemma i Aparenan är mot storlaget HK Nitra den 27 augusti. Där har vi sanningen om när apsupportrarna får se Apan på is, igen-kligen.

Men enligt värdegrunnnnnndens apsanning är ju femtusen apsupportrar bänkade redan 4 augusti för att se lagets första isträning?

Jodå. Det kan de ju ljuga om. Men någon träning blir det inte. Däremot ansiktsmålning, fiskdamm och banjomusik!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Nja, åldern är exakt den de har när jag skriver inlägget. Några kommer att fylla år under säsongen förstås, men så gamla är de nu.

När det gäller tyngden är den tagen från hockeyförbundets uppgifter om lagets roster för säsongen 2015-2016. Många lag har ännu inte lämnat uppgifter för rostern till förbundet, men Apan har levererat just de siffror jag anger. Nu har väl de flesta Apor förätit sig på CryBurger och Pitepalt under sommaren, men i Apschtaan går ju legenden om hur Thomson hårdkör med Aporne så gissningsvis är de lättare när de väl börjar spela;-)

Fast när det gäller längden har du förstås, som påpekat, rätt:-) Aho och andra har insett att det inte räcker att spela bra hockey för att intressera NHL-lagen. Man måste ju dessutom ha längden inne. Tidigare har värdegrunnnnnnden angivit, helt PK-mässigt, att storleken spelar ingen roll, för det påstås en massa kvinnor ha sagt. Men de flesta av oss vet ju hur det ligger till med den saken, igen-kligen. Av Aporne är det hittills bara Marcus Pettersson som insett detta och därför lirar hockey med 15 cm extrasulor i rören. Men lagom till säsongstart har Apans sjukgymnast i samarbete med materialförvaltaren utrustat alla rör med 15 cm sulor, speciellt tillverkade för att passa även de med sex tår per fot. Aplaget kommer att bli längre än ett korgbollslag och samtliga kommer att draftas i första NHL-rundan nästa år. Helt klart!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BGJ: Du menar att alla är betydligt längre kommande säsong?😉
Kommentera