1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481092 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1700197

Sv: MoDo - Linköping, fredag 25/9, 19.00
Monno: Håller med fullständigt, såg ganska många av St Louis matcher i fjol innan han gick till Pittsburgh och det här är inte vad jag förväntade mig. Men teka kan han.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Linköping, fredag 25/9, 19.00
tjern: Lapierre känns i princip som hela det övriga laget: seg och ointresserad.

Tycker det är fruktansvärt naivt av Huras att spela ett försvarsspel som 13 av 14 lag ratar, en relik från stenåldern. Såfort vi möter ett passningsskickligt lag kommer vi få enorma problem. Systemet passar säkert bättre i Schweiz och Tyskland där det mer handlar om tuta och köra, men i SHL blir man uppsnurrad gång på gång.
Det borde Huras inse, hoppas bara han inte är för stolt för att gå emot sin egen spelidé.
Inför säsongen sa Huras i intervjuer att Modo också skulle bli ett av(om inte det snabbaste) det skridskskickligaste och snabbaste lagen i ligan, till det ställer jag frågan: Vafan hände?
Att se Modo's matcher är den totala motsatsen, lågt pucktempo, toksega ben på spelare som inte verkar bry sig speciellt mycket.
Vad hände med inställningen?
Det som skulle bli den stora skillnaden sedan ifjol, det man pratat om redan angående alla nyförvärv. Man skulle hitta karaktärer som hatar att förlora och aldrig viker ner sig.
Är det då ok att komma till säsongpremiär, bli fullständigt överkörda för att senare konstatera att man inte riktigt var med i starten och orkar inte tända till..?
Samma sak upprepar sig i omgång 3.
Varför denna meningslösa dumpning av puck i sarghörnen när man kommer som bäst 2:a på pucken?
Motståndarna har all tid i världen att spela sig ur zon, och minst lika enkelt att ta sig in i vår.
Lysande exempel igår när Lapierre dumpar puck när vi faktiskt hade ett bra kontringsläge och spelat oss till en bra målchans. Bara igår såg jag flera sådana lägen. man sitter bara och gapar hemma i soffan..
Till sist underhållsvärdet:
Hänger såklart ihop med farten och inställningen, men de 3 matcher som spelats hittills har verkligen inte varit hockeypropaganda..
Modo's slowmo' hockey är inte jätterolig att titta på.
segt, lojt och oinspirerat. Jämför man mot någon av de andra matcherna är de som lyckopiller i jämförelse
Jaja, man får väl hoppas det vänder..
Kommentera