1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481526 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1700993

Sv: Linköping-MODO 29/9 kl 19
mr_brasco: Det kanske redan nu har blivit för mycket av det sk "skällandet" ?

Bara en tanke som slår mig , okej att dom trots allt tjänar en massa stålar som bara vi vanliga Svenssons kan drömma om och kanske är värda dessa utskällningar i vissa lägen. Men trots allt så är dom bara vanliga människor dom också ! Kanske blir för mycket av det goda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping-MODO 29/9 kl 19
Smurfen: Ett annat stort problem med man/man är att då man väl vinner pucken är man utspridda huller om buller. Detta gör det otroligt svårt att få snabba och effektiva spelvändningar.

Vid ett normalt ( Överbelastande zon) försvar har man en Back som befunnit sig vid målet som kan avlasta bakom målet direkt (inom en sekund) Man har också en forward i slottet som kan avlasta i bortre ficka (inom 1-2 sekunder) och man har en forward som kan spegla pucken direkt och vara spelbar både för avlastande back och bortre ficka med omedelbar verkan. forward i fickan kan också lägga på yta för speglande forward vilket tvingar motståndarens backar att släppa blålinjen för att inte släppa till en 2-1 hemåt. Vinner man pucken ovanför sina motståndare i sitt eget sarghörn kan man trycka rakt fram och direkt ha spelare i alla korridorer (full spelbredd).

För att alltid ha en hög trea i anfallszonen utan att bli statisk måste man lära sig skapa trianglar och kunna rulla i hörnen (Här kan man ju lära av Sedinarna som är mästare på detta ) Den höga trean måste också ha hemgång i mitten, han kan inte dra direkt på puckföraren för då byter motståndaren bara sida på spelet och har en hel öppen kant att jobba på.

Det Modo också måste förstå är att dagens Modo kan inte improvisera hockey som Foppa, Make, Susse med flera gjorde. Dels finns inte närheten av den talang som behövs för detta, sen så ser hockeyn annorlunda ut nu.
Kommentera