1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481016 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1720506

Sv: KHK-Modo 20160116. Den uppånervända toppmatchen.
Sawchuk: Ett lag skall byggas bakifrån brukar det sägas och det är ju inte riktigt den väg Modo gått och även Sunlöv hade samma problem hos oss. Säkerställ att målvaktspositionen är stark, fortsätt lägga krut på starka backar och avsluta med kryddan därframme. Har man inte råd med toppspelare på alla positioner så är det nog klokast att bygga bakifrån. Sen måste man givetvis ha ett spelsystem och en coach som fungerar väl med denna struktur på truppen. Framåt får man lägga krut på att hitta en förstakedjan som kan producera och resten får väl försöka spela 0-0. Modo har ju de senaste åren spelat grymt offensivt med en defensivt ihålig trupp vilket är farligt. Ni har efter guldet drabbats hårt av generationsväxling när starka egenproducerade och säkert billiga spelare skulle ersättas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KHK-Modo 20160116. Den uppånervända toppmatchen.
Carl Lejonkräk:

Det alla strävar efter är att få en produkt som håller högre kvalitet än summan av de ingående beståndsdelarna. Om ett lag får välja mellan att plocka in Henrik Sedin eller Henrik Zetterberg, så skulle nog många välja den sistnämnda. Men om Daniel Sedin spelade i laget redan innan, så skulle nog inte många plocka Zetterberg.

Vi har sett samma problem i många landslagsturneringar, då Sverige har haft ett fantastiskt lag - sett till spelare för spelare - men inte lyckats på grund av att pusselbitarna inte har passat ihop. Det fungerar inte att ha 12 Michael Nylander. Detta är en av de saker som Kanada insåg för länge sedan.

Så, om vi nu analyserar MoDo:

Vi hade en tränare som ville spela en offensiv, kreativ, ishockey i Anders Forsberg. Det gick åt pipan, så han fick sparken. Brandmannen kom hit och införde tråkhockey och vi klarade oss kvar ganska enkelt. Men Svartvadets vision var fortfarande att MoDo skulle spela en fartfylld ishockey, så han pungade ut med dyra pengar för att få hit Larry Huras, som svarade med att införa det mest bisarra försvarsspel som har skådats i serien.

Då spelar det inte så stor roll att ingredienserna egentligen är ganska bra. Och vad som är ännu värre, är att han blandat köttfärs, sura nappar, brysselkål och surströmming i samma kastrull. Bobby Butler har säkerligen potentialen att bli en Bud Holloway, men vad finns det för plan när det gäller honom?

MoDo gör detta gång på gång. De köper in spelare som på pappret är rätt bra, men som vare sig passar med de andra spelarna eller i spelsystemet. Så de kämpar och sliter utan resultat, innan de till slut inser att de måste tänka på sin egen karriär, och då gör de det enda rätta och lämnar klubben.
Kommentera