1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482912 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2701783

Sv: Silly season
Peja: Jag är lite förvånad över hur Brynäs-supportrarna kan vara så kaxiga. Jag menar, ni har varit en krisklubb i 10 år, åkte nyligen ur SHL och hade bondröta att HA var sämre än på årtionden.

Inget snack om att ni var det i särklass bästa laget, men var och varannan Brynäsare tycks tro att degraderingen var ett temporärt olycksfall i arbetet och att ni nu ska vara med och utmana om SM-guldet ungefär...?

På sätt och vis hade det varit uppfriskande, så att det inte blir samma klubbar om och om igen som spelar final, men går det åt pipan kommer nog rätt många känna skadeglädje.

I princip varenda MoDo-supporter sa att allt förutom plats 14 skulle vara en bonus inför förra säsongen, men ni tycks redan lida av hybris?

Väldigt, väldigt märkligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett: Brynäs var visserligen en förlängning från SM-guld 2017, vilket var mindre än 10 år sedan, men överlag har du rätt. Som jag ser det ingår det lite i vårt Brynäsfans DNA att ibland ha hybris och oftast övertro på laget, i alla fall den här tiden på året. Vi har också stora (inte sällan orealistiska) förväntningar på laget. Det är vår svaghet och vår styrka. Tror det är för att många av oss tänker på Brynäs som en storklubb.

Förstår verkligen skadeglädjen hos andra lags supportar, men i det stora hela spelar det ju ingen roll om andra lags supportar är skadeglada eller inte. Det är inte för andra lags supportar som man har verksamheten.

Sen förstår jag inte hur det har kunna blivit så ont blod på hockeysnack mellan (vissa) Brynäsfans och Modoiter, så vitt jag kan komma ihåg är det en ny företeelse, men det verkar som att det bottnar i den där löjliga debatten om vilket lag som är bäst av Modo 22/23 och Brynäs 23/24. Den är löjlig eftersom den är så otroligt irrelevant.
Kommentera