NHL

14137 inlägg · 804 ämnen

Stanley Cup

1385343 · » Till forumet


Sv: Stanley Cup
Hence: Så du vet vad du ska beställa in.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
T T: Underbart. Vill dock veta några saker. Hur många drack? Hur god var egentligen 100k dollar-skumpan? Och... vem tog notan?
Kommentera

Sv: Stanley Cup
"Vänta nu, det fattas sex dollar. Vem beställde en Amstel Light?"
Kommentera

Sv: Stanley Cup

Och efter ett par veckor i ovisshet så är det nu klart att Niklas Lidström kör en säsong till. Det återstår att se om han tar hem sin sjunde Norris om ett par dagar.

Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Bra att komma ihåg när man hävdar att huliganism bara är ett europeiskt problem.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Dream Team: Det måste bero på deras omätbara kärlek till sporten...eller nåt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Första gången såg det ut så här, för de som inte bevittnat pinsamheterna.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Och så kör vi det hela en gång till. Come on! How low can you go this time??
Kommentera

Sv: Stanley Cup
JAA!!
Kommentera

Sv: Stanley Cup

mattias - 74: Intresse heter svaret.

Kommentera

Sv: Stanley Cup
mattias - 74: En dosa Ettan lös. Öppna dosan kring 23.00 och skrapa kanterna 05.00 när festen är över.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
mattias - 74: En god natts sömn och reprissändningen 07.00 utan pausar och reklamavbrott. Perfekt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Salle:

Jag brukar somna när jag väl ställt klockan och vaknat, har skitsvårt och hålla mig vaken.. Får bli en kanna kaffe och massa sockerprodukter..
Kommentera

Sv: Stanley Cup
mattias - 74: Inatt är det väl inga problem att vara vaken. Blir värre imorgon under dagen.
Men att sova några timmar innan är ett recept som brukar funka.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Tips på hur man håller sig vaken i natt? Red Bull? Kaffe? Cola?
Kommentera

Sv: Stanley Cup
bj21:

Boston öser in mål på hemmaplan. 17 (!) st hittills på 3 matcher mot Canucks. Ställde klockan men vaknade inte ;/ Man är helt enkelt för gammal och sliten ;)
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Många duscholyckor borde det bli! ;-)
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Poffa: ;)

Tycker bara att det är väldigt respektlöst då ligan har tjatat och försökt få bort den där sortens tacklingar i flera säsonger nu. Men att vissa spelare tar chansen att skada en motståndare när tillfälle ges, det är ju inte direkt någon nyhet.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Vackert sätt att tänka på hörru.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Poffa: Aha jag läste bara en "efter match rapport". Jävligt tråkigt att höra, man får hoppas att Rome ramlar i duschen och råkar ut för en lika illa hjärnskakning då.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Det står ju överallt att han vilar resten av säsongen.
Kommentera

Sv: Stanley Cup

Olle: Horton spelar inget mer denna säsong.

www.nhl.com/ice/news.htm?id=565074&navid=mod-rr-headlines

Kommentera

Sv: Stanley Cup
mrpm: Vackert sätt att tänka på hörru. Är det ens klart att Horton missar någon match?

För övrigt vackert att se att NHL håller fast vid vad man sagt före och under säsongen angående sena tacklingar mot huvudet, skit ska skit ha.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
mattias - 74: Känns som att Hortons frånvaro blir mer smärtsam för Boston än vad Romes blir för Canucks.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
JimmyH:

4 matcher för Rome för tacklingen på Horton.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
JimmyH: Ja hockey är ju alltid hockey och inte fotboll.
Kommentera

Sv: Stanley Cup

Olle: Det enda som kan göra en final tråkig är om ett av lagen blir för överlägsna. Annars är det väldigt svårt att misslyckas underhållningsmässigt med en final som spelas i bäst av sju, vilka än lagen är. Den viktigaste ingrediensen i underhållning är ju trots allt spänning.

Spänningen gjorde ju t o m finalerna Dallas-Buffalo och New Jersey-Dallas under de mest defensiva åren underhållande att se.

Annars känns det kul att det skapats lite diskussioner här för en gångs skull.

Kommentera

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Jag reagerade naturligtvis på ditt sätt att förminska ett lag som funnits i ligan sedan dom startade och ville bara visa på att Canucks inte på något sätt "spelar i en egen liga". Det du kallar "kortsiktigt" tänk håller jag inte alls med om, Chicago tappade väl två spelare med stjärnstatus iom Byfuglien och Niemi men man har ju fortfarande knutit upp två av ligans absolut bästa backar utöver Hossa, Kane, Sharp och Toews. Man har jobbat på ett långsiktigt lagbygge i flera år och ifjol vann man. Nog tycker jag att man har valt att bygga laget kring rätt spelare. Nog tror jag att Canucks får problem att signa om en del kontrakt om dom skulle gå och vinna också.

Nu är jag ingen statistiker så du får gärna förklara. Allt jag ser där är att hawks har en procentuellt högre publiksiffra än canucks, utöver det faktum att man har en arena med större kapacitet. Jag tycker väl att det är ett helt ok mått. Jag tycker att det är lite vagt att bara anta att hockeyintresset per automatik är större i Vancouver bara för att det ligger i Kanada. Jag förstår din poäng och jag skulle inte vilja kalla dom som fyller Madison Square Garden för speciellt hockeykunniga, samtidigt tycker jag inte att man ska underskatta städer som Chicago, Detroit och Boston som faktiskt huserat ett NHL lag över en väldigt lång tid.

Hela den här diskussionen startade med att du försökte hitta en logisk förklaring till mitt subjektiva känslotillstånd över finalen, jag tror fortfarande att det kommer att bli "halvdan" hockey (ur underhållningssynpunkt) för den som inte håller på något av lagen men jag kan hålla med dig till 100% att det är roligt med två fräscha lag i final. Förstår öht inte hur det kan bli en sån lång diskussion över något så banalt som en gissning.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Salle: Ja men vad frågade jag om? Inte var det väl matchemigrerade jänkarlag inte?:)
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Salle: Ärligt talat förstår jag inte riktigt det där med över 100% heller, jag förmodar att dom slår ihop hemma- och bortastatistik på något sätt. Sen förmodar jag att man räknar på publiksnitt när laget i fråga kommer på besök eftersom jag misstänker att det är ganska omöjligt att räkna "bortafans" på något bra sätt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Chicago vann ifjol om du missat det. Chicago byggde sitt lag på samma sätt som Penguins. Man utnyttjar lönetaket och gör en satsning då ens höga draftval fortfarande går under rookiekontrakt. Det var detta vågade och kortsiktiga tänk som gjorde att man lyckades vinna, men även att man sedan var tvungen att skicka iväg en femma för att klara lönetaket. Oilers håller för övrigt på med samma taktik nu, och är ledningen skicklig så lär de vara i final om några år.

Islanders har kört samma taktik i 20 år, men där finns det ju och har funnits en del att önska när det gäller ledningen...

Det enda jag sa var att det finns ett stort hockeyintresse i Vancouver och Boston, inte att det var de två största hockeystäderna i världen. Jämfört med en final mellan Atlanta och Phoenix så är det en kanonfinal. Jag tycker dessutom att det är kul att det är nya lag i final i år. Att alltid samma lag möts i final är inte bra för sporten. Mitt fotbollsintresse håller på att dö pga det bara är ett fåtal klubbar som kan vinna idag.

Genom att jämföra publiksiffror så kan man ju komma fram till att hockey är mycket populärare i Los Angeles än Övik. Jag tycker nog att du borde fundera lite till där.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Frisco: En handful amerikanska lag spelade i Canadian Football League under några år på 90-talet.

Baltimore Stallions vann tom Grey Cup 1995.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Stanley Cup

Salle: ????

Kommentera

Sv: Stanley Cup

Frisco: Jänkarna har ju haft lag i CFL så så konstigt är det väl kanske inte. ;-)

Kommentera

Sv: Stanley Cup
Salle: Att de inte har nåt lag i Amerikansk fotboll känns inte så konstigt:-)
Hur stora är BC Lions?
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Att "bråka" om i vilken stad hockeyn är störst när du jämför dessa tre städer (Vancouver, Boston och Chicago) är väldigt konstigt tycker jag.

Självklart är hockeyn jämförligt störst i Vancouver där dom inte har nåt annat lag i dom andra stora sporterna medans både Boston och Chicago är erkänt stora sportstäder och har framgångsrika lag i Am fotboll, Baseboll och Basket som stjäl intresse ifrån det i USA lilla sporten hockey.



Fast med statistik kan man dock "bevisa" allt möjligt för med tanke på den statistik du länkade måste ju Hawks vara jättebäst då dom (och faktiskt några andra lag) ju har mycket mer än 100% i publikutnyttjande hur nu det går ihop.  ;-)


Kommentera

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Hur långt bakåt i tiden behöver man gå för att fastställa ett långvarigt hockeyintresse/hockeykultur? Jag tänkte eftersom hawks ändå har spelat NHL-hockey ca 40 år längre än canucks.

"Två lag som under flera års tid byggt vinnande lag med kontinuitet, bra draftval och smarta trejder." (ang. Boston och canucks)

Ovanstående rad skulle väl kunna passa in på ganska många lag som fortfarande inte varit i närheten av att vinna Stanley Cup. Att dom regerande mästarna tappar halva sitt lag efter vinsten tyder väl på att man lyckats ganska bra med trades och lagbygge, även om lönetak gör det omöjligt att behålla överpresterande spelare då det skall löneförhandlas. Sen är det väl föga unikt att fans vars lag drar fullt hus, hittar billigare biljetter på bortaplan i städer där hockeyn inte är lika het? Vad jag kan se av statistiken på espn, om jag inte har missuppfattat det hela, så drar hawks betydligt fler folk på sina bortamatcher än vad Canucks gör.

Ja du konstaterar i princip att Blackhawks haft en svacka under slutet av 90-talet och in en bit på 2000-talet. I så fall har väl varenda säsong sedan finalen -94 mot Rangers, varit en svacka för Canucks? Båda lagen har byggt långsiktigt och bra, skillnaden är bara att Canucks inte vunnit något än.

Dessa "antal finalförluster", är för canucks, hela TVÅ stycken sedan laget grundades. Jag tycker att det är löjligt av dig att antyda att hockeyn är större i Vancouver och Boston än vad den är i Chicago, då det bevisligen inte är sant.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Kan du visa ett citat där jag påstår att: "hockeyn i ett original six lag som vunnit stanley cup fyra gånger, som haft högst publiksnitt i hela ligan dom senaste tre åren, saknar hockeyintresse?" Din mening är för övrigt helt obegriplig. Pratar du om medgångssupportrarna i Chicago så kan vi gå tillbaka fyra år och kolla hur publiksnittet såg ut då...

Canucks har sålt slut på varenda match sen 2002 även säsonger då laget missat slutspel, och det är billigare för fansen att boka en tur och returresa till Los Angeles och gå på en bortamatch än att än att köpa en biljett till en hemmamatch! Det kallar jag hockeyintresse!

Vancouver tog flest poäng i grundserien, det kallar jag ett vinnande lag. Sedan går det givetvis allt ut på att vinna Stanley Cup, men det var inte det jag syftade på.

Försök att läsa andras inlägg innan du börjar häva ur dig en massa dumheter nästa gång.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Och ändå påstår du att hockeyn i ett original six lag som vunnit stanley cup fyra gånger, som haft högst publiksnitt i hela ligan dom senaste tre åren (canucks finner man en bit ner på listan), saknar hockeyintresse? Puss! Fast du kanske mäter variabeln "hockeyintresse" med att kontrollera hur många fans som har på sig sedin-replicas?

Jag tycker inte att Canucks byggt något vinnande lag i större utsträckning än någon annan klubb, dom har ju inte vunnit något än? Jag har för övrigt inte sagt någonting om caps öht.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Nu behöver inte antalet mål tyda på att man spelar roligt eller inte. Men visst. Till en viss del så är det väl så. Tycker faktiskt Vancouver varit ett av de mest underhållande lagen i serien och cupen. Att jag sen tycker Washington är roligare än de flesta andra beror nog mer på spelartyperna eller något.

Hur som haver så tror jag nog det blir en bra final. Lite extra också förståss att Sedinarna är med och slåss om äran.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
1976 var det OS i Montreal. Året därpå vann de SC. 1988 var det OS i Calgary och vinnarna av SC året efter var, just det, Calgary. Ifjol stod Vancouver som värd för Olympiska Spelen. Hoppas os-trenden håller i sig!
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Hur en matchserie kommer att se ut går inte alltid att säga i förväg. Det blir en final mellan NHL:s två bästa lag. Två lag där båda förtjänar att vinna en Stanley Cup efter lång väntan och ett antal finalförluster. Det kommer sig att utspela sig i två städer där hockeyintresset tillhör det största i hela NHL. Två lag som under flera års tid byggt vinnande lag med kontinuitet, bra draftval och smarta trejder. Vi snackar inte lag som Chicago eller Tampa som snott åt sig talang efter talang efter att ha kört laget i botten och fått drafta högt år efter år.

Washington nämns av vissa som ett roligt lag, laget gjorde 22 mål mindre än Boston och släppte bara in två mer. Vancouver gjorde flest i hela ligan. Bra lag har bra defensiv också, men att påstå att det är två tråklag som möts signalerar stor okunnighet. När dessutom Sveriges två bästa spelare spelar i det ena laget känns ditt klagande bara larvigt. Uppskattar du inte finalen så tycker jag att du kan fokusera på Timrås silly season istället för att sprida negativ stämning här i NHL-boken.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
MorganaLefaey: Jag kan ju erkänna att jag hade tyckt att det vore mer intressant om laget närmast mitt hjärta, hade spelat.

Däremot tror jag att det kommer att bli en tråkig final eftersom både canucks och bruins är rätt defensivt fokuserade. Så länge det handlar om två lag jag skiter i så hade jag hellre sett "svängdörrshockey" likt conference-kvarten mellan SJ - Wings ifjol, det var bland det mest fartfyllda och häftigaste jag sett (och nej, Red Wings är inte mitt favoritlag)

Tampa har spelat ett rätt disciplinerat mittzonsförsvar hela säsongen och jag är inte så säker på att dom hade varit så spännande att se i en final heller. Men vi får iaf se ett "original six"-lag ha chansen till cuppen så det lär väl bli rätt livat ändå.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: Vet inte vad som skulle göra SC-finalen så tråkig. Visst, inte hade jag klagat om Washington som spelar roligast hockey av alla NHL lag fått varit i final och skall man titta på andra sidan så är det väl bara Vancouver och Detroit som spelat riktigt rolig hockey. Och nu när man vet att Vancouver är i final så kan jag nog säga att de spelat mer underhållande och försökt mer än alla de lag de mött och slagit ut.


Vore roligt att veta varför du tycker det kan bli så tråkigt. Ditt/dina favoritlag är inte med? Du tycker hockeyn som de presterar är tråkig/dålig eller helt enkelt för lite känslo-spelare med. Eller vad bygger du din tes på? Hade den kunnat bli rolig om Tampa tagit sista klivet? Nu tycker jag iofs att Tampa vore roligare än Boston, men inget av dessa två lag hade varit på min önskelista i förväg.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle:Vinner två rödhåriga killar från Gullänget får den vara hur j... tråkig som helst!
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: aja... nu får man sova iaf.. skitmatch
Kommentera

Sv: Stanley Cup
lu93rowa: Potential för att bli den tråkigaste SC-finalen på många år. Ett Original Six-lag med iaf, alltid något.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Olle: faaaaan :(
nu är det över :/

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Stanley Cup
lu93rowa: Tycker Bruins förtjänar kvällens match (än så länge) men Bruins - Canucks vore ju som Södertälje vs Södertälje så jag hoppas nog lite på tampa också.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
tampa är ju helt körd :/
Kommentera

1385343 · »