NHL

14140 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2564474

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Ett väldigt bra val för stunden, även om det säkert fanns bättre spelare lämpade för rollen. Men med osäkerheten som omgärdar Jets just nu så förstår jag även varför man valde Lowry.

Det är en märklig säsong Winnipeg har framför sig. GM Cheveldayoff säger att man ska gå för att vinna. Samtidigt har man trejdat iväg Dubois, Hellebuyck vill bort, Scheifele ryktas också vara aktuell för en trejd den här säsongen. Det i sin tur kan ju skapa en snöbollseffekt som gör att fler spelare söker sig bort.

Jag tänker på en sån som Kyle Connor, som varit utmärkt hela tiden i Winnipeg. Hans kontrakt går ut 25/26, men skulle flera nyckelspelare lämna den här säsongen eller efter säsongen så kan han säkert också börja skruva på sig och vilja lämna. Connor är ju från Detroit och Stevie Y börjar ju få ihop bygget där någorlunda nu, så det kan bli bra tajming för Connor att söka sig hemåt om Winnipeg inte går bra den här säsongen.

Nikolaj Ehlers, en annan stjärna i Winnipeg med kontrakt till 24/25, börjar komma upp i en ålder där han snart måste börja försöka på en Stanley Cup. Kan tänka mig att om Winnipeg går dåligt i år så är det nog många contenders som är sugen på Ehlers med sin relativt låga cap hit på 6M.

Både Connor och Ehlers har NTC i sina kontrakt, dock en fördelaktig för Winnipeg och inte för spelarna. Dom kan välja tio klubbar att inte trejdas till, that's it.

Nino Niederreiter är en annan spelare som sitter på ett prisvärt, utgående kontrakt och kan vara ett värdefullt tillskott till mitten 6 hos en contender.

En mycket viktig säsong för Jets det här, minst sagt. Dels för sin egen framtid, men det skulle vara bra om dom lyckades för att skapa ett signalvärde att man kan vara framgångsrika i en liten stad som Winnipeg också och i förlängningen behålla spelare istället för att tvingas trejda bort dom.

Själv tror jag Jets kommer gå riktigt dåligt och missa slutspel i år.

Ledsen för wall of text.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Ja det det är nog rätt osannolikt att Winnipeg tar sig till slutspelet i år. Men håller med, blir svårare och svårare för mindre städer att attraheta och behålla både spelare och annonsörer (antar det hänger ihop).
Kommentera