Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1691593

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

Tyvärr måste jag meddela att ni redan nu är ett köpelag precis som alla andra SHL lag.

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Amitiel:

dock om man ska använda köpelag som epitet bör man ju kolla till hur många man tagit in senaste åren i snitt.. tycker det är en stor skillnad på att ta in 7-10 spelare år efter år jämfört med att ligga på ett mycket lägre antal. Om man har kontinuitet i laget och att spelare vill stanna längre så gör man ju någonting rätt. 

för även om Skellefteå var hyfsat aktiva på marknaden ifjol så ligger fortfarande snittet rätt lågt(angående nya spelare) senaste 4-5 åren. 

men visst, alla lag är köpelag. beror på vad man tycker ordet betyder i ens ögon. 
för mig personligen står köpelag för sådana lag som kontinuerligt ligger på en hög andel nya spelare Varje år. (sett över en längre period, typ 4-6 år) 


Sv: Skellefteå AIK

Amitiel:

En del skulle nog vara så djärva och påstå att ett lag som har majoriteten ur egna led av de som är på isen, de är mindre köpelag än de som köpt in 18 till 20 av de 21 som spelar matchen. 

Kanske lite för avancerat resonemang för dig?

Typ "nämen jag måste medela att även du är en brottsling då du gick mot röd gubbe en gång då du var pissnödig" sade den mordmisstänkte till åklagaren.


Sv: Skellefteå AIK

Amitiel:

Visst är det så att det köps spelare men 50%-gränsen är ändå ett stopp. En gräns för det anständiga.

Ifjol var man ganska nära den tror jag och vem vet utan riktlinjer hade det kanske blivit än fler värvningar.

Sedan har jag något svagt minne att man från ledningen uttalat att man alltid vill ha in några utifrån också. Som influenser,fylla ett tomrum eller kanske bara för att skapa konkurrens och en trupp som tål skador.

Skulle ju bli en väldigt skyddad verkstad utan några värvningar.