Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1748704

Sv: SHL 2015/2016
Yoda Marklund: Ja, det är ju det som är mest märkligt av allt, att det inte finns någon filminspelning av honom...i denna tid när mer eller mindre ALLA sitter med en filmkamera så tycker jag att det är helvetes märkligt att det inte finns nån som har spelat in Ostens "rasistpåhopp" (men ni har i sixfingercountry kanske inte lärt er att hantera en mobilkamera ;) ) och hade han verkligen skrikit det hade han med all rätt för min del åkt dit på det. Men nu var det inte så...det var en Skellefteå-fan i hans omedelbara närhet som hade sagt till Osten att lugna ner sig eftersom han hade vart arg och upprörd, men inte ens han hade hört Osten skrika nå rasistiskt, däremot tycker jag att om man är GM för en idrottsklubb måste man försöka hålla igen lite även om det är en viktig match men nå rasistiskt skrek han inte.
Däremot de som anmälde Osten var ett pensionärspar som satt en bra bit därifrån och om inte de som satt i hans omedelbara närhet hört nått, hur kan de har hört?
Men när det väl kom till rättegång drog de tillbaka sina vittnesmål vilket tyder ännu mer på deras trovärdighet och att de dessutom kände Fehlman gör ju inte saken bättre.
Förresten Yoda, vet du hur det där Svinjävla regel kom fram?? Vad jag har hört från en mkt säker källa så blev Osten tillfrågad vad han hade skrikit....Fehlman pensionärerna hade ju sagt att han skrikit svinjävla n*g*r men Osten själv hade inget större minne vad han sagt när han var upprörd, men han hade iaf inte sagt nå rasistiskt. Han fick än en gång frågan "men vad kan du ha ropat då"?
Inte vet jag, kanske svinjävla regel då svarade Osten lite sarkastiskt...med andra ord, han hittade bara på ett svar till ett påhittat påhopp, han hade ingen aning själv vad han sagt, men en sak är säker...nå svinjävla n*g*r va det inte, det var bevisligen ett hittepå från Fehlman pensionärerna.
Och priset Fehlman fick...ja, nu var det så att juryn där inte kände till historien av Fehlmans Luleåhat och massa påhitt han gjort tidigare, dvs de var inte alls så kunniga i hockey, så av ren okunnighet fick han det...synd att en lögnare ska få sånna priser, men nu har han iaf fått det retroaktivt, dvs ingen vill veta av honom längre.
Förresten Yoda, kan du gissa vilket lag de två personer vars vittnesmål friade Osten höll på?? Jo, SKAIK...

Svarskommentarer

Sv: SHL 2015/2016
M.Lemiux:

Några punkter att tänka på:

Fahlman själv var inte ursprungskällan till flensis-gate, utan han rapporterade om den i kraft av hockeyjournalist.
Flensis själv hävdade inför åklagare enligt transkript att han skrek svinjävla regel.
Qatars ledarskribent blir dömd för olaga hot.
Fahlman vinner ett journalistpris.
Fahlman är nu ordförande för barncancerfonden i Västerbotten.

Man skulle ju kunna gissa på ovanstående information vem som har högre trovärdighet i detta fall? Du eller jag, flensis eller Fahlman?

Svinjävla REGEL är ju lite av ett begrepp inom hockeysverige efter denna lilla historia, och det är viktigt att sanningen och händelseförloppet inte glöms bort, inte heller "låt han dö, låt han dö" incidenten när Fernholm blev invalidiserad.