Brynäs IF

715238 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1700553

Sv: Publiken
Powerfade: Varför sitta och yra om felbyggda arenor och annat trams, när Peja redan pekat på den stora boven i dramat: mediautvecklingen.
För runt 400 kr per månad kan du se alla Brynäs matcher, och då får du även Gefles matcher på köpet sas.
För detta publikbortfall i arenan kompenseras man via pengar från rättigheterna.
Lagen motarbetar mao i princip sig själva, svårare är det inte. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar, svårare är det inte.
Återstår det du pekar på: de redan invigda och frälsta sas, som är inbitna fans och tar sig upp till arenan oavsett.

"Man hade en Gavlerink och ett publiksnitt på strax under 5000 på den tiden. Man bygger en arena för dåvarande 8300. Och TRODDE verkligen att man skulle fylla den Arenan i match efter match."

Var det verkligen så?
Att ansvariga trodde och räknade med att en ombyggnad automatiskt skulle fylla arenan i varje match?
Vad jag minns så trodde man väl att en kapacitet på 8300 var lagom för att ex få andra arrangemang, som i sin tur skulle höja det totala publiksnittet och där en ombyggnad samtidigt skulle locka fler till just matcherna.
Att ansvariga på fullt allvar, som du påstår, skulle ha trott och räknat med att fylla arenan med 8300 i varje match pga en ny uppfräschad arena, låter inte sannolikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Publiken
Huge: Jag påstod aldrig att man räknade med utsålt varje match. Men en så pass mycket ökat publiksnitt att det befogade en så stor arena.

Jag tyckte redan då och tycker fortfarande att man skulle ha byggt en arena anpassad för hockey som är kärnversamheten och låta de andra arrangemangen anpassa sig. Inte tvärtom.
Kommentera