Brynäs IF

713665 inlägg · 7953 ämnen

Publiken

1700565 · » Till forumet


Sv: Publiken
honken21: Återigen - upplevelsen. Fullsatt - där vill du vara. Icke fullsatt - vad gör jag här.

Den känslan får nog stå för dig. Det skulle vara konstig orsak till att man slutar att besöka matcherna.
Huvudändamålet är väll ändå att se sitt lag roa än. Går det bra för laget så skiter man nog fullständigt i hur många besökare som finns i hallen. Går det dåligt för laget så ligger nog besvikelsen där. Och därför minskade återbesök.
Kommentera

Sv: Publiken
Huge: Jag påstod aldrig att man räknade med utsålt varje match. Men en så pass mycket ökat publiksnitt att det befogade en så stor arena.

Jag tyckte redan då och tycker fortfarande att man skulle ha byggt en arena anpassad för hockey som är kärnversamheten och låta de andra arrangemangen anpassa sig. Inte tvärtom.
Kommentera

Sv: Publiken
Powerfade: Varför sitta och yra om felbyggda arenor och annat trams, när Peja redan pekat på den stora boven i dramat: mediautvecklingen.
För runt 400 kr per månad kan du se alla Brynäs matcher, och då får du även Gefles matcher på köpet sas.
För detta publikbortfall i arenan kompenseras man via pengar från rättigheterna.
Lagen motarbetar mao i princip sig själva, svårare är det inte. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar, svårare är det inte.
Återstår det du pekar på: de redan invigda och frälsta sas, som är inbitna fans och tar sig upp till arenan oavsett.

"Man hade en Gavlerink och ett publiksnitt på strax under 5000 på den tiden. Man bygger en arena för dåvarande 8300. Och TRODDE verkligen att man skulle fylla den Arenan i match efter match."

Var det verkligen så?
Att ansvariga trodde och räknade med att en ombyggnad automatiskt skulle fylla arenan i varje match?
Vad jag minns så trodde man väl att en kapacitet på 8300 var lagom för att ex få andra arrangemang, som i sin tur skulle höja det totala publiksnittet och där en ombyggnad samtidigt skulle locka fler till just matcherna.
Att ansvariga på fullt allvar, som du påstår, skulle ha trott och räknat med att fylla arenan med 8300 i varje match pga en ny uppfräschad arena, låter inte sannolikt.
Kommentera

Sv: Publiken
Chris11: Nu kostar ju inte alla biljetter 320 spänn....
Kommentera

Sv: Publiken
Carl Lejonkräk: Det spelar ingen roll.. Rent ekonomiskt så skulle Brynäs tjäna på att höja priserna en smula. De 800-1000 extra som din bedömning är skulle ge mindre avkastning med dagens biljettpriser.
Kommentera

Sv: Publiken
Powerfade: Jag tror att du är ute och cyklar för nog kan snittet höjas och realistiskt är nog 6000 personer på sikt. Brynäs är en gamal anrik förening som aldrig åkt ur och tagit massor av guld har av förklarliga skäl en något bortskämd publik, det sitter liksom i väggarna i Gavlerinken och finns i luften gävleborna andas. Det behövs ett stabilt lag som levererar och ligger i toppen länge för att olket ska komma tror jag, några bra matcher och ett lag i toppen några matcher räcker inte, sånt här tar tid.
Kommentera

Sv: Publiken
Powerfade: säker på att de där 5000 är villiga att betala 400kr för EN biljett? Jag skulle tycka att det är dyrt som fasen. 320kr räcker för min del
Kommentera

Sv: Publiken
Lindström: Brynäs har provat ALLT för att locka fler till match, utan resultat. Det verkar som att det finns ca 5000 personer som är villiga att se Brynäs live i Gävle. Det är samma 5000 personer som kom till match innan man sänkte biljettpriserna.

Så i och med att man inte fick önskad effekt på biljettsänkningen så tycker jag att man kan göra en höjning igen. De där 5000 kommer ändå.

När det gäller arenan så känns den helt felbyggd. Någon var inne på problemet med hörnen och jag håller med. Jag påtalade detta för dåvarande Klubbdirektör Kent Åke Eriksson att man i första hand borde bygga bort de räta hörnet där scenen finns för sitter man långt ut på långsidan så ser man inte när spelet befinner sig i bortre hörnet på samma sida. Jag lyfte även vikten av att i första hand sälja biljetterna på "spelarbås sidan" för att det är de som oftast visas i TV.

Men enligt KÅE så hade man gjort en marknadsundersökning i bland annat Karlstad och där var det inga problem. Så det skulle bli så toppen...
När det gällde "hörnet" så ville man ha det rakt där på grund av att andra event krävde det. Exempelvis Melodifestivalen. Ja ni hör hur man resonerade. Slutprodukten har vi idag. En hockeyrink byggd 1967 med ett skal från 2005.

Arenan är alltså en relik från de tiderna när Brynäs fortfarande led av brist på insikt.
Man hade en Gavlerink och ett publiksnitt på strax under 5000 på den tiden. Man bygger en arena för dåvarande 8300. Och TRODDE verkligen att man skulle fylla den Arenan i match efter match.

Svaret har vi idag.

Brynäs har runt 5000 personer som kommer och ser Brynäs live.. För dem spelar det ingen roll om man får betala 70-80 spänn mer, de kommer ändå.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: +1 på det
Kommentera

Sv: Publiken
Wesley: Du har uppenbarligen inte läst vad jag skrivit. Återigen - upplevelsen. Fullsatt - där vill du vara. Icke fullsatt - vad gör jag här. Ren psykologi, så fungerar människor.
Kommentera

Sv: Publiken
reven: Uppenbart så behövs något ändras, eller menar du att det är bra som det är och att BIF inte behöver tänka större för dim redan har ändrat en del saker?!

Handlar om att BIF måste hitta nya vägar för att attrahera ny/annan publik.

Så enkelt är det.

Sen kan man ju inte beskylla Brynäs att dom utnyttjar sin sk "event" arenan med överbeläggning.
Men det är en annan diskussion.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Det är dem de lever på och man måste uppfylla deras behov. Det gör inte Brynäs nu.

Herregud vad är det jag läser.
Brynäs är ett Ishockeylag som spelar rolig, vinnande ishockey nu. Dom bjuder också på genombrott från "egna" produkter.
Det är för fan Ishockey man ska koncentrera sig på när man befinner sig i en ishall. Sen är ju event runtomkring ett pluss. Men hockeyointresserade lär nog inte dyka upp på matcherna vilka kringarrangemang som än ordnas.
Kommentera

Sv: Publiken
reven: Allt som du nämner har väl Brynäs ändå inte gjort pga kritik från fansen?

T.ex: "Supportrar tycker det är för mycket skador och spelarna ser för dåligt tränade ut
- Brynäs fixar ett nytt fys.team med helt nytt upplägg och nu har vi konkurrenssituation på backarna för första gången på flera flera år."

Det var väl snarare en åtgärd som klubben kom fram till var helt nödvändig efter en egen analys, knappast på grund av att fansen tyckte att spelarna var för mycket skadade och otränade. Att ha en konkurrenssituation är tämligen givet på SHL-nivå, det är ju en av världens fyra-fem bästa hockeyligor vi snackar om.
Kommentera

Sv: Publiken
Kul med Porseland idag. Var han bänkad senast så tog han det verkligen på rätt sätt i så fall. Duktig i PP. Sen Ollas... Grym idag!
Kommentera

Sv: Publiken
Jag satt på långsida och tyckte det lät bra. Glömde skicka med biljettlänk till nästa match
Kommentera

Sv: Publiken
Skrubben: ni gjorde det bra! Vi måste jobba fram ett sug hos alla gävlebor. Nu fyller vi Gavlerinken den 8:e oktober!
Kommentera

Sv: Publiken
Faan också Vrana :(

Hoppas att han kan vara tillbaka inom någon månad. Förhoppningsvis kan han spela med plastskydd över hela ansiktet!
En viktig kugge i vårt PP hamnade precis på skadelistan :(
Karalahti, vilken jävla mupp!
Kommentera

Sv: Publiken
Tråkigt att denna diskussion kommer upp för sjuttielfte gången. Det var faktiskt riktigt bra tryck i hallen av oss som var där. Ståplats var nästan helt full. Sedan verkar det vara ett missförstånd varje år där det finns folk som tror att flest folk kommer i början på säongen. Det har historiskt sett alltid varit svårt allt locka folk i början på säsongen.

För oss som inte är extremt inbitna brynäsare är hockeysuget inte så extremt stort hos den genomsnittlige gävlebon i mitten av september. Sedan är matchstarten 18.30 inte heller den som drar mest folk. 16.00 brukar vara betydligt mer populärt.
Kommentera

Sv: Publiken
Tackar för mig i diskussionen! Hoppas att Brynäs fortsätter jobba med att hitta lösningar och inte beskyller fansen. Så länge tänker jag glädja mig åt det fina spelet på banan.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Fast vänta nu. Det är inte alltid bättre att det sitter gratismänniskor där. Som jag skrev innan så varför ska personerna som kanske lägger ner "halva" månadslönen på ett säsongskort på sittplats på långsida betala när andra får gå in gratis utan motkompensation? Man kommer till en gräns när det inte känns värt det och brytpunkten var nog för 2 år sedan. Det skapar bara avund och ingen gemenskap. Vi bor trots allt i Gävle där snacket går och jante är stor.

Den enda klubben i Sverige som har ett sådant tryck på biljetter är HV71 och även dom har börjat dala på senare år. Det är ohyggligt många företag som har säsongskort där och som gjort att det blivit en hajp med biljetter.
Örebro, Skellefteå och Växjö har haft det pga nyhetens behag. Skellefteå hade 4500 på säsongspremiären...
Karlskrona, Rögle, Malmö har det pga nyhetens behag

Brynäs har funnits längst i högsta serien av samtliga lag i SHL. I mer än 50 år. Gävleborna lever efter jante och att det är någon annans problem och jag är så förbannat trött på det.
"Jaha, BARA 5000 på en lördagsmatch. Brynäs måste göra mer för att locka gävleborna" "Ja men HV71 hade ju X antal spelare borta. Det var därför Brynäs vann" = det som är mitt flöde på sociala medier nu.
Inte att vi totalkrossade HV71 spelmässigt, att VI gjorde dom dåliga. Att VI spelar kanonhockey just nu. Att, tro det eller ej, BRYNÄS som FÖRENING LEVERERAR!
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: ... och det stämmer in på de flesta andra lag också i SHL, ska sägas. Tog bara ett exempel.
Kommentera

Sv: Publiken
reven: Tror inte det är svårt att skapa fullsatt genom att bjuda in ungdomslag. Visst har man jobbat med gratisbiljetter tidigare, men uppenbarligen inte på rätt sätt. Gå back ska man såklart inte göra. Bättre att någon sitter där gratis, än att stolarna står tomma. Först när alla stolar är fyllda får man som supporter en bekräftelse på att det är här man ska vara. Man känner sig som en vinnare. Tomma stolar - vad gör jag här?

Har själv varit i Skellefteå Kraft Arena. Nästan så man blir avis på SAIK-supportrarna. De har skapat en upplevelse, varje match. Därför återkommer dem.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: men Gävle är ingen liten by, med typ 10k invånare. Det är en storstad, tro det eller ej! Då kan man tycka att de bör snitta minst 6k per match. Sen kanske det inte finns tillräckligt med"brynäsfanatiker".
Då tycker jag att vi byter stad!
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Okej först och främst. Brynäs har försökt med gratisbiljett förr. Det fyllde knappt arenan då och framförallt inte i efterföljande matcher. Hur många miljoner tror du inte Brynäs går back på EN sån match?

Sen kan du inte jämnställa en konsumentprodukt som en tandkräm med en förening. Bara där blir det skevt eftersom du inte har några känslomässiga band till en tandkräm. Du följer inte tandkrämen och du hejar inte på en tandkräm. Tandkrämen är ingen livsstil.
Det är sanning att om det finns fanns supportrar till Brynäs skulle Brynäs inte finnas. Det är alltså upp till supportrarna att stötta Brynäs ekonomiskt. Med supportrar menar jag också slentrian-fansen som kommer någon gång per år.
Eftersom det typ är mest medelålders vita män som går på hockey är också köpkraften enormt stor där Brynäs jobbar långsiktigt med att "få fast" deras barn på flera olika sätt. Att då ens tänka tanken på att sänka biljettpriserna ännu mer blir en total tankevurpa eftersom de hockeyfolket har störst köpkraft, dvs vita medelålders män.

Ett visst ansvar ligger på Brynäs, javisst. Men nu är det faktiskt Brynäs som levererar, inte fansen.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: "Den inre skaran är för smal i Gävle, Brynäs behöver nå bredare."
Gratis biljetter till de som inte brukar gå på hockey/inte kan gå på hockey.

"Ansvaret ligger hos Brynäs att agera."

Se revens lista.

Ge upp nu honken.
Kommentera

Sv: Publiken
Rumpelstiltskin, bifhjärta och reven: Ni verkar tro att alla Gävlebor är lika mycket Brynäsfanatiker som vi på Hockeysnack. Och att de ska ta sitt "ansvar". Där ligger er feltolkade bild av verkligheten.
Kommentera

Sv: Publiken
reven: Bästa inlägget på länge. Tack!
Kommentera

Sv: Publiken
reven: Det vet jag mycket väl. Men inte tillräckligt. Jag pratar om att FYLLA arenan. Fulllsatt ger fullsatt igen, som sagt. Och det skulle ha skett i premiären. Nu blir det svårare att sända de signalerna. Pratar inte om att bjuda på biljetter i varje match, utan att sätta agendan de första matcherna. In med ungdomslag och skärma av - det är vägen.

Fantastisk marknadslära du bjuder på, herrn. Konsumenterna måste ta sitt ansvar att köpa tandkrämen, annars dör tandkrämstillverkaren. Du verkar likställa all potentiell publik som lika trogna supportrar. Den inre skaran är för smal i Gävle, Brynäs behöver nå bredare.

Ansvaret ligger hos Brynäs att agera. Som i alla andra fall. Att skylla på konsumenten funkar inte. Precis som GD inte kan skylla på sina läsare. Det är dem de lever på och man måste uppfylla deras behov. Det gör inte Brynäs nu.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: men sluta upp med det där "konsument" snacket! Kolla på Bajen! Där har vi förebilden inom supporterskap. Jämfört med trötta Gävlebor.

Du förstår inte hur många som skulle kunna byta plats och få tillgång till arenan, som gävleborna får.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Det BJUDS REDAN IN UNGDOMAR varje match! Herregud, hur svårt kan det vara? En bra start har biljetter de delar ut samt det finns Klackpartner
Du kan läsa mer här: www.gd.se/gastrikland/gavle/hockey-gratis-brynasbiljetter-till-fler-med-klackpartner


Om du visste något om marknad så vet du att om man ger bort biljetter match ut och match in så devalveras värdet. Varför ska man köpa säsongskort för en summa när majoriteten får gå gratis varje match? Varför ska man köpa säsongskort när det är kampanjer varje match? Någon gång måste konsumenten ta ett ansvar själv. Konsumenten måste förstå att utan köpkraft på matcher så försvinner produkten.

Det var precis det som började hända för några år sedan. Mitt företag jag jobbar på fick gratisbiljetter varje match och så fick väldigt många andra företag. Studenter på högskolan FICK biljetter gratis, utan någon som helst motkompensation. Inte ens när Brynäs går till kvartsfinal kommer folket, inte ens i första semifinalen guldåret kom folket. I resterande matcher blev det tryck på biljetterna.
Kommentera

Sv: Publiken
Rumpelstiltskin: Jag tycker det är tråkigt att det ständigt ältas här i alla fall. Oavsett så tror jag att det är spelet på isen som avgör och det krävs nog att vi är ett topplag i mer än tre matcher för att folk ska vallfärda till rinken. Halv sju är ingen bra tid för barnfamiljer heller så jag förstår att många stannar hemma en sån här dag.....
Kommentera

Sv: Publiken
"Gävlefolket ska ta sig i kragen..." - antingen vill man väl gå på en match, eller inte? HUR kan man beskylla konsumenten. Hockeyintresserade finns det gott om i Gävle. Brynäs når dem inte. Det handlar inte om biljettpriser, det handlar om upplevelsen. Fullsatt ger fullsatt igen. Bjud in ungdomar, så tar de med sig mamma och pappa sen. Skärma av sektioner. Det är mina konkreta tips på åtgärder.
Kommentera

Sv: Publiken
Carl Lejonkräk: nej, dom ska ha en stor eloge! Men det räcker inte.. Man ska kunna fixa ett snitt på minst 6k. Allt annat är bara skandal
Kommentera

Sv: Publiken
Rumpelstiltskin: Jag tycker att det är ett jävla gnäll faktiskt, glöm inte de som var på matchen för de skapade fin stämning som det lär.
Kommentera

Sv: Publiken
Lindström: okej då tar vi en liten check.

Brynässupportrar klagar på att deras supporterbås är för litet
- Brynäs ger dem större
De klagar också på bristande podium på ståplats
- Brynäs svetsar ihop ett
Besökare klagar på dyra restaurangpriser och att det inte finns plats att käka
- Brynäs bygger en SKYBAR på halva plan 3
Besökare tycker det visas alldeles för mycket reklam på jumbotron
- Brynäs visar mycket mindre reklam på jumbotronen
Besökare tycker inte om Läkerol längre för de svek staden och flyttade utomlands
- Brynäs fixar ett nytt marknadskoncept och säljer rättigheterna till Gävle kommun som tillsammans med Brynäs döper om LA till Gavlerinken igen
Supportrar tycker det är för mycket reklam på matchtröjan
- Nytt marknadskoncept och tar bort reklamen tillsammans med de företagen som finns där. De betalar för att inte synas på tröjan.
Besökare klagar på biljettpriserna, över att de är för dyra och för krångligt med olika priser
- Brynäs sänker priserna totalt och sätter i princip 2 olika priser
Besökare klagar ändå och vill ha olika biljettpaket
- Brynäs sätter ihop flera paket och har nu i princip billigaste biljetterna i SHL som matchar biljettpriser i Allsvenskan
Besökare saknar en matchstudio som finns i andra arenor
- Brynäs börjar med en studio före match, i pauser samt efter match
Besökare vill ha gratis-biljetter
- Brynäs anordnar 2 matcher där priserna är 50kr på alla platser och en match där alla platser kostar 70kr. Det blir knappt fullsatt ändå
Besökare vill ha klapporna varje match
- Brynäs fixar klappor varje match trots att vissa högljudda personer i klacken inte vill ha det
Besökare klagar på att det går så dåligt för laget. Det satsas alldeles för lite på truppen för att det ska vara roligt att gå på match.
- Brynäs värvar bäste +/- spelaren i SHL, 2 spelare från KHL och en "legoknekt" från FBK som gör andra fans gröna av avund.
Supportrar tycker det är för mycket skador och spelarna ser för dåligt tränade ut
- Brynäs fixar ett nytt fys.team med helt nytt upplägg och nu har vi konkurrenssituation på backarna för första gången på flera flera år.


Ska jag fortsätta listan eller ska du bara sitta där och klaga och inte se att det är DIG och gävleborna det krävs en förändring från? Eller menar du att offermentaliteten, som någon nämnde, bara gäller Brynäs?
Kommentera

Sv: Publiken
Lindström: och nu återkommer frasen "sälja produkten".. Brynäs gör allt i sin makt för att locka till sig åskådare..Den enda verkliga gruppen som kan göra skillnad är supportrarna.

Du kan inte jämföra med NHL, lite andra resurser som används. Helt annan kultur, där föreningslivet inte ens finns.
Kommentera

Sv: Publiken
bifhjärta: Bif måste sälja prudukten bättre för att fylla ladan, handlar inte om priset om du har drag runt produkten.
Dags att inse att varje match inte bara är en match utan ett event likt dom gör i NHL
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Största problemet är väl Gävle? 5k på en lördagsmatch är rent ut pinsamt! Men varför blir man förvånad? Det är ju Gävle dvs.. Det är supportrarnas plikt att gå på matcherna! Kom inte och snacka om att sälja produkten eller nå annat skit.. Det är Gävle folket som måste ta sig i kragen! Jag hade gärnat sett brynäs flytta stad, tex Sthlm.

Vi har dom billigaste biljetterna och spelar en underhållande hockey.. Men det verkar inte duga. Deras mentalitet får mig att spy.. Skulle vara roligt att se hur många säsongare är Gävlebor? Jag tror att de flesta är faktiskt bor utanför Gävle.


GÄVLEBOR SLUT UPP FÖR BRYNÄS OCH GÅ PÅ MATCHERNA! FÖRHELVETE!

Det är tråkigt att behöva klaga på något en kväll som den här. Men det här är verkligen ett problem. Upp till bevis inför nästa match.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: OK. Du vet att Brynäs har ALLSVENSKA priser på sina biljetter va? Många sponsorer köper upp biljetter och ger till dom som av olika anledningar inte har råd med att gå på hockey. Vad ska Brynäs göra? Köra gratis taxi åt alla som vill till arenan? Bjuda alla på gratis öl? Sänka priserna ännu mer? Ja, det kan Brynäs göra, men då får vi aldrig se värvningar som Salmela igen.
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: läs mina tidigare inlägg. Det är dags för FANSEN, dvs såna som dig och mig att agera! Brynäs gör vad de kan med de RESURSER som ges.
Kommentera

Sv: Publiken
bifhjärta: Det är bara offermentalitet. Man kan aldrig beskylla konsumenterna. Regel 1 i all marknadslära. "Har ju försökt jättemycket att förklara hur fin min tandkräm är, varför köper ingen?"
Kommentera

Sv: Publiken
bifhjärta: Resultatet är alltid det enda som räknas. "Jag försökte", "Jag gör mitt bästa" - kör du den på ditt jobb också?
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: Agera Bif?? Vet du hur många saker dom har infört och hur mycket dom försöker? Nää, nu är det dags för Gävlefolket att agera..
Kommentera

Sv: Publiken
honken21: går*
Kommentera

Publiken
Älskar tre nya poäng! Men skulle vilja diskutera publikläget. Det sänder inga roliga signaler med så mycket tomma platser runtom i arenan. Tur nog så klarar sig laget ändå, men oroväckande i längden.

Min åsikt är följande - fyll ut arenan med ungdomslag som bjuds in gratis. Nu bör man ha en bra uppfattning om hur siffran kommer att bli efter antalet försålda biljetter och hur många som väntas köpa på plats.

Man går inte på hockey bara för att se hockey. Hur bra Brynäs än kommer spela så kommer inte siffrorna att höjas nämnvärt, förrän i slutspelet. Man går på hockey för upplevelsen! Hade premiären (i teorin) haft samma, eller åtminstone i närheten, av samma tryck som i SM-finalen 2012 så hade arenan fortsatt vara full i match efter match, tro mig!

Människor söker sig till gemenskap. Ser du två pubar, en full och en halvfull, så får du till den fulla. Du skiter i vilken som har godast drinkar. Du kanske till och med vet att den andra egentligen har godare. Att vara en del av ett mäktigt publiktryck slår det mesta man kan uppleva i livet.

Sen har vi en förhållandevis stor arena. Kan man skärma av några övre sektioner under grundserien? Tomma stolar är inget option.

Agera BIF!
Kommentera

1700565 · »