Brynäs IF

716182 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1706995

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 24/10-15
Huge: Nja jag vet inte om jag missupfattat. Tränaren har väl alltid ett ansvar om saker och ting inte fungerar, eller? Byten är en detalj som verkligen nöts rent taktisk liksom tekningsvarianter, PP, BP, styrspelet osv. Självklart har spelarna ett ansvar men det är ju tränarna som är lärarna kan man säga. Men självklart är ju ansvaret delat i samtliga situationer men byten känns ju som en riktig coachdetalj.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 24/10-15
Carl Lejonkräk: Problemet med ditt resonemang är att du föreställer dig Bulan som en lågstadielärare när han i själva verket är universitetslärare. Att lära spelare hur man byter är sånt som tränare fokuserar på när flygande byten införs i 12-årsåldern(?), inte på SHL-nivå. I SHL är taktikgenomgångarna betydligt mer avancerade än så. SHL-spelare är redan välutbildade, även om det självfallet alltid går att lära sig mer, och de yngsta behöver givetvis bli mer taktiskt drillade än de äldsta.

Jag tycker absolut inte att det alltid är tränarens ansvar att spelare gör rätt saker. Om en spelare kommer för sent till träningen är det inte tränarens asvar. När Porseland skjuter utanför vid sina kanonlägen är det inte tränarens ansvar. Om jag beter mig som ett drägg på stan är det inte Stefan Löfvens ansvar heller, det är enbart mitt eget ansvar. Osv.
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 24/10-15
Beträffande nästkommande uppgift, returen mot Växjö, är förhoppningen att Salmelas återkomst kan ge backlinjen mer kurage igen.
Ingen tvekan om att defensiven börjat svikta nu på slutet.Av de nya försvarsspelarna är Zanetti utropstecknet medan Porseland och även Pudas är frågetecken. Den först nämnda har varit en positiv överraskning. De två senare spelare som det tyvärr verkar tveksamt om de håller på SHL-nivå.
Kommentera