Brynäs IF

716578 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1708878

Sv: Frölunda–Brynäs IF [2015–10–31]
KulaShaker: "Sedan kan man ju fråga sig varför Huge har tagit emot dem OM de bodde inom Brynäs upptagningsområde vid tillfället."

Sluta gnäll nu, jag har inte gjort nåt fel... ;-)

Allvarligt talat: Att man bor i ett visst upptagningsområde innebär ju inte att man strikt är tvingad att sätta sina barn i den klubb som ligger inom nämnda område och är förhindrad att välja en klubb utanför. Vad jag förstår så är "upptagningsområde" en vag och obestämd definition där man får gå lite på känsla sas, typ vilken klubb väljer man isf om man bor mittemellan två klubbar som ligger i olika upptagningsområden. För mig känns dessutom Gävle stad inklusive de flesta förorter i princip som ett enda upptagningsområde, typ. Även om det bara är en personlig reflexion som inte har nån större relevans i sig.
Huge har väl helt enkelt varit sjyssta och antagit att föräldrarna valt den klubb dom vill att sonen ska spela i, svårare är det nog inte.
Nu har farsan och morsan lessnat på allt skjutsande hit och dit, perfekt att gå till media, gråta ut och på så sätt förhoppningsvis få Brynäs att ändra sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda–Brynäs IF [2015–10–31]
Huge: "Allvarligt talat: Att man bor i ett visst upptagningsområde innebär ju inte att man strikt är tvingad att sätta sina barn i den klubb som ligger inom nämnda område och är förhindrad att välja en klubb utanför."

- Gästrikemodellen Huge, du glömmer Gästrikemodellen. Den bygger på att barnen skall spela i den klubb som gäller enligt upptagningsområde fram till P 16. Då slås de bästa i distriktet ihop till Brynäs P 16 och tillika Gästriklands representationslag i TV-pucken. En bra tanke som tjänar ett gott syfte tycker jag. Problemet är ju när vissa klubbar börjar kringgå och mygla... I det här fallet, med Gästrikemodellen i åtanke, har gävletidningarna än en gång gjort en höna av en fjäder.

Hetsjakten 2.0...
Kommentera

Sv: Frölunda–Brynäs IF [2015–10–31]
Huge: Men du lägger ju dig i det mesta... ;-)
Tror det var formulerat så att den tillfrågade klubben har ansvar att upplysa den blivande medlemmen om vad som gäller.
Min känsla är att man bara använder 7-åringen som slagträ i media för att få flytta samtliga söner (mot gällande regelverk) till Brynäs nu när det finns ishall att tillgå närmre bostaden. Om jag ska vara provocerande kan det ju vara så att IK Huge gärna skrev på övergångshandlingarna eftersom pappan/mamman är är en pest att ha och göra med och att det kommit till Brynäs kännedom som inte heller vill ha med dem att göra. En spekulation god som någon annan.
Kommentera