Brynäs IF

713115 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1712555

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 25/11 - 2015
"FBK-veteranen fick ytterligare en chans i slutsekunden när han var nära att styra in pucken. Det i ett läge när FBK spelade power play. Magnus Nygren utsattes nämligen för en ful crosschecking rakt i ansiktet av Jacob Blomqvist, som fick 2+2 minuter."

Citat från NWT, vilken ren jäkla lögn de drar till med. Crosschecking rakt i ansiktet? Är det ett skämt? Blomqvist lyfte bara klubban för att komma förbi och i hans ögon är det en crosschecking rakt i ansiktet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 25/11 - 2015
Brynäsgubbe: Retade mig också på den där bedömningen, så jag tyckte det var på sin plats med en liten korrigering. Följande avsänt till NWT:

"Hej Per!

I en kampsituation där Lindblom har petat pucken förbi Nygren och är på väg att skapa sig ett friläge, följer armar/handskar/klubba med i den naturliga rörelsen sas, varpå klubbskaftet oturligt träffar Nygren över näsan(?).
Mao: en relativt vanlig matchsituation där det sällan händer nåt, då båda spelarna oftast hinner få upp handskarna och på så sätt instinktivt hinner skydda ansiktet.
Hur du som förmodat och någorlunda erfaren hockeyskribent lyckas uppfatta denna förseelse som en "ful crosschecking" (dvs medvetet utförd för att skada), är obegripligt.
Vill som brynäsare bara påpeka detta lilla "faktafel" i en i övrigt nyanserad artikel.

Med vänlig hälsning
Huge"
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 25/11 - 2015
Hemma igen! kändes inte som en Färjestadsmatch, inte lika mycket bråk som det brukar vara.
Kommentera