Brynäs IF

716124 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702113

Sv: A propósito de nada
Zzz: Sen är ju det här med att Tärnström bättre än Nordh ganska subjektivt också.
Tärnström mäktar alltså med 17p på 45 matcher där han fått spela i en offensiv kedja tillsammans med Ölund och Kopacka. Nordh och andra sidan lyckas skrapa ihop 15p på 50 matcher i en defensiv kedja i sällskap med Blomqvist och Kvist.
Och nej, poängen är inte allt, men det säger ändå en del av den potential som Nordh besitter. Oddsen för att Nordh tar större kliv än Tärnström nästa säsong måste ju ändå anses låga.

Den andra halvan av ditt inlägg när det kommer till utlåningar till HA så är jag enig. Inte kanske specifikt Nordh men att signa upp yngre och låna ut dem till HA-klubbar är något som Brynäs borde bli bättre på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Nu tänker jag inte gå in och säga vem som är bäst av Tärnström och Nordh på något sätt. Vill bara informera lite om sjukdomen han åkte på. Det är inte direkt en vanlig förkylning.

Viktigt att lyfta fram att Tärnström alltså hade körtelfeber (det har lyfts här tidigare). För er som inte vet så är det ofta fruktansvärt att få som vuxen (de flesta får det som barn och vet knappt om det och sen kan man inte få det igen). Min sambo fick det som ca 30-åring i år och var heltidssjukskriven 1.5 månad efteråt och var inlagd några gånger för dropp och smärtlindring, ambulansfärd 1 gång också. Man brukar säga att man kommer tillbaka till full styrka efter några månader (oftast max 6 men kan ta upp till 12 månader om man har otur).

Första tiden får man inte ens utöva någon aktivitet som riskerar skador mot organ i kroppen. Vilmos Gallo råkade exempelvis ut för samma sjukdom (2021) och kunde inte träna på en månad och hade ett antal veckor efter det med träning utan kroppskontakt.

Lassinantti drabbades också 2023 men "insjuknade först efter säsongen" trots att han hade haft det sedan januari.
"– Trots att sjukdomen låg kvar kunde jag faktiskt spela ganska bra under slutspelet. Jag frågade läkarna om just det, och de sa att det är möjligt för adrenalinet att trycka bort symptomen litegrann. Det kan dock ha bidragit till att jag blev så sjuk efteråt, och även under slutspelet hade jag svårt att orka med livet mellan matcherna."

Och för er som minns lite längre tillbaka så fick Felix Sandström mer eller mindre hela 14/15-säsongen förstörd av körtelfeber också (sängliggande i 4 veckor till en början). Det är verkligen en fruktansvärd sjukdom och inget man bara viftar bort enligt mig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Vi får se hur det blir. Jag skulle bli väldigt förvånad om Nordh klarar av att hålla en topp 12 forwardsroll i början av säsongen.

En helt annan sak. Intressant när man studerar individuell statistik är att Bertilsson är på inne flest mål framåt i hela laget och näst flest bakåt efter Kopacka. Detta trots att han bara är fyra i istidsligan bland backar. Att han är inne på många bakåt är väntat då han spelar väldigt mycket boxplay, men att han är inne på så många framåt utan istid i PP är imponerande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Brynäs skulle behöva bli bättre på att ta in spelare utifrån och släppa egna produkter när man har svaga kullar. Det är antagligen mer en fråga om prestige än kompetens. Om jag räknar rätt har Kvist, Birgersson och Solem gjort sammanlagt 361 A-lagsmatcher för Brynäs, Jag tycker det är häpnandeväckande sett till deras talangnivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nordh spelade väl dock PP på Ölands position när han var skadad? Vet ju dock inte om han drog ihop några poäng där
Kommentera