Brynäs IF

722870 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2702126

Sv: A propósito de nada
Gavve: I den underliggande statistiken fanns det inte mycket som pekade på att Brynäs defensiva problem, som ofta var omtalade här inne, var särskilt omfattande. Det handlade mycket mer om dåligt målvaktsspel än dåligt försvarsspel. Det borde egentligen räcka med att kolla på målen från matcherna för att konstatera det, men så var det också enligt statistiken.

Brynäs hade ett av ligans sämsta målvaktsspel under säsongsinledningen. När man vann match efter match hade man ett målvaktsspel (Clara) som var topp5 i serien rent statistiskt (där man mäter svåra chanser osv), men det var inte i toppskiktet av serien då heller. Men eftersom det var ett OK målvaktsspel var det mycket, mycket bättre än säsongsinledningens målvaktsspel som var bland seriens absolut sämsta.

Jag håller med om att försvarsspelet blev bättre under säsongen, men det var aldrig tal om något "kaos" som en del skrev om här inne. Antalet seriematcher där Brynäs skapade kvalificerade målchanser än motståndarna kan du räkna på en hands fingrar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag såg många matcher och brynäsförsvar var rena hönsgården många gånger. Det du säger om statistiken på försvarsspel och målvaktsspel stämmer inte alltid med verkligheten och försvaranda ska väl hjälpa sin målvakt. Ingen målvakt i världen har bra räddningprocent om inte försvarsspelet fungerar, visst i någon match kanske men inte över tid. Så de där med statistik är inte hela sanningen, ta som skottstatistiken där en förare från blå som målvakten bara styr undan lite lätt med klubban räknas som skott på mål.
Kommentera