Brynäs IF

715572 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702128

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag såg många matcher och brynäsförsvar var rena hönsgården många gånger. Det du säger om statistiken på försvarsspel och målvaktsspel stämmer inte alltid med verkligheten och försvaranda ska väl hjälpa sin målvakt. Ingen målvakt i världen har bra räddningprocent om inte försvarsspelet fungerar, visst i någon match kanske men inte över tid. Så de där med statistik är inte hela sanningen, ta som skottstatistiken där en förare från blå som målvakten bara styr undan lite lätt med klubban räknas som skott på mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Einnor: Statistiken jag syftar till handlar inte om skottstatistik. Det handlar om A-chanser, B-chanser osv. Om man kollar på anledningarna till varför Brynäs släppte in många mål så var orsakerna främst
1) Dåligt målvaktsspel (helt fastslaget enligt djupdykande statistik). Det var inte bara det att målvakterna inte tog många, ibland inte något, svårt läge, det var också så att man helt uppenbart släppte in skott som borde tagits. Givetvis kan det också sprida en osäkerhet i försvaret, men det var väl ganska tydligt vad som var hönan och vad som var ägget?

Andra orsaken var:
2) Fjärdekedjan med tre unga spelare tappade pucken högt upp i banan vilket ledde till spelvändningar för motståndarna, detta skedde väldigt ofta mot de bättre lagen. Det var också någonting som per automatik raderades ut under säsongens slutfas när alla var skadefria och Blomqvist gick in och stabiliserade upp den kedjan.

Sen håller jag helt med om att försvarsspelet blev bättre, men de här två faktorerna vägde betydligt tyngre.
Kommentera