Brynäs IF

722870 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2702272

Sv: A propósito de nada
Lemp: Kan vi anta att "spelare som stannar" inte är samma sak som "spelare som kommer spela för Brynäs" (initialt)? Tänker som Peja skriver att vi har många unga på kontrakt som knappast kommer "vara kvar" när säsongen startar.

Tänker alltså att bara för att de "stannar" behöver de inte spela för Brynäs utan kan lånas ut till HA och plockas hem vid skador eller andra behov? Skellefteå lånade ju ut Robertsson utan problem till Brynäs t.ex. Och tog tillbaka honom lagom till slutspelet och det gick ju bra för dem eftersom han fick speltid och gjorde det bra i Brynäs (ingen jämförelse mellan honom och Brynäs spelare i övrigt här nu så klart).

Blev förresten lite nyfiken på hur många spelare man får låna ut per förening (inte att låna in). Under 23/24 gällde:
Två namngivna målvakter (senior eller junior).
Juniorspelare (19-20 år): 5 spelare
J18 (landslagsnivå): Dispens krävs.
Vuxen/överåring: 5 stycken.

Man kan alltså låna ut en herrejösses massa spelare. Inte så praktiskt eller realistiskt så klart då varje lag bara får låna in 5 spelare plus målvakt. (Jag kollade SHL till HA eftersom det är det som gäller för oss). Mer bara en kul anekdot tycker jag!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: De hockeyallsvenska lagen får bara ha 3 SHL-lån per lag fördelat på 1 målvakt och 2 utespelare. Därför måste de allsvenska lagen vara relativt kräsna. Sen får de har fler med säsongslån, men då är det ju spelare som inte får snurra mellan klubbarna. Tror även det finns undantag för om HA-lag får flera spelare uttagna till landslag, då kan de låna fler under perioden som landslagsspelarna missar matcher. TROR det är vad som gäller men avtalen görs om ibland så inte alltid lätt att hänga med i svängarna.

Blir ganska dyrt om man samlar på sig många spelare som lånas ut. De allsvenska lagen är inte alltid beredda att ta över hela lönekostnaden om det inte är spelare som visat något på HA-nivå.

Johanesson är väl smålänning i grund och botten, han har en uppsjö av HA-klubbar där nere att välja mellan. Säkert har han ganska låg lön också, så hans kontrakt borde kunna tas över av Nybro eller dylikt. Skulle vara en bra lösning för alla inblandade.
Kommentera