Brynäs IF

715570 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702273

Sv: A propósito de nada
Gavve: De hockeyallsvenska lagen får bara ha 3 SHL-lån per lag fördelat på 1 målvakt och 2 utespelare. Därför måste de allsvenska lagen vara relativt kräsna. Sen får de har fler med säsongslån, men då är det ju spelare som inte får snurra mellan klubbarna. Tror även det finns undantag för om HA-lag får flera spelare uttagna till landslag, då kan de låna fler under perioden som landslagsspelarna missar matcher. TROR det är vad som gäller men avtalen görs om ibland så inte alltid lätt att hänga med i svängarna.

Blir ganska dyrt om man samlar på sig många spelare som lånas ut. De allsvenska lagen är inte alltid beredda att ta över hela lönekostnaden om det inte är spelare som visat något på HA-nivå.

Johanesson är väl smålänning i grund och botten, han har en uppsjö av HA-klubbar där nere att välja mellan. Säkert har han ganska låg lön också, så hans kontrakt borde kunna tas över av Nybro eller dylikt. Skulle vara en bra lösning för alla inblandade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "De hockeyallsvenska lagen får bara ha 3 SHL-lån per lag fördelat på 1 målvakt och 2 utespelare"

Det där är så snurrigt. Inte ens journalister verkar veta riktigt vad som gäller (lite olika citat som går att söka på så klart):

Tre spelare + målvakt:
"I det befintliga avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan kan HA-klubben låna tre utespelare och en målvakt från SHL, per säsong."

Tre spelare + målvakt:
"Idag får de allsvenska lagen låna in tre spelare och en målvakt från SHL per säsong."

Tre spelare + målvakt:
"Tanken är att balansera om och förlänga det avtal som skrevs mellan parterna 2019, då det bland annat infördes ett maxtax för lånespelare från SHL till HA (tre namngivna utespelare + en målvakt per lag"

Tre spelare + målvakt:
"– Det blir samma. Tre utespelare och en målvakt." (Sades i samband med att avtalet förlängdes/gjordes om 2022).

2+1+1 (specialfall att få till tredje utespelare).
"Gränsen sattes till att varje klubb får låna som mest en målvakt och två utespelare – samt ytterligare en spelare under vissa restriktioner."

2+1+1 (samma som ovan):
"HockeyAllsvenska klubbar är begränsade till maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare." Med tillägget:
"Undantag från ovanstående gäller om någon HockeyAllsvensk klubb vid ett och samma tillfälle får mer än en spelare uttagen till landslagsspel" (Då får man ta in en till vilket då blir 3 utespelare totalt).

2+1 (alla 3 citat från samma artikel):
"Hockeyallsvenska klubbar är begränsade till maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare."...
"Det blir samma antal spelare, 2+1, som kan lånas ut till hockeyallsvenskan."....
"Till nuvarande säsong bestämdes att begränsa möjligheten till spelarlån att omfatta maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare."

Sen blir det ju ännu mer förvirrande när Tävlingsbestämmelserna säger 5 rakt av utan att nämna att det finns avtal mellan SHL och HA.
"Mottagande förening kan maximalt mottaga fem (5) utlåningsspelare somt en målvakt."

Sen kan man ju undra om det ens finns några straff för att bryta mot avtalet/överenskommelsen mellan HA och SHL (tävlingsbestämmelserna säger ju max 5 som sagt).
www.st.nu/artikel/bryter-mot-hockeyallsvenskans-regler-men-kan-slippa-straff-det-ar-olyckligt/
2019 skrevs detta:
"Halvvägs in i säsongen har Södertälje och Karlskrona brutit mot reglerna – men det finns inget straff att dela ut till den klubb som bryter mot överenskommelsen.".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kanske har nämnts tidigare idag, men sista exit-samtalen var idag, så förhoppningsvis kommer lite nyheter kring spelare som lämnar dom närmaste dagarna.
Kommentera