1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1701051

Sv: Tidigare lag
lhlh: Larry har spelat man/man tidigare och varit framgångsrik. Dock är detta i Tyskland och Schweiz där farten är något långsammare och därmed blir det enklare att hålla sin gubbe. Problemet hittills har dock inte varit vår strategi att försvara oss utan att spelarna i Modo inte alls söker upp motståndarna. Även om vi vill spela man/man kan det ju inte vara någon som kan påstå att det är det vi gör. Forwards lyckas gång på gång sjunka ned i försvarszon utan att hålla någon. Man/man utgår också ifrån att backar och forwards växlar gubbe precis som i zonförsvar men skillnaden att man aldrig skall släppa motståndaren mer än en klubblängd ifrån sig.
Vill påstå att problemet ligger i tillbakajobbet och naivitet. Får vi inte grepp på detta så spelar det ingen roll om vi riktar in oss på man/man eller zonförsvar. Dock föredrar jag zon pga att man enklare kommer positionera sig mellan spelare och eget mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tidigare lag
ULTIMAVICI: ok intresant läsning, om svarten vet det måste han inte se till att ge Larry spelare ax som passar för detta spelsätt? Kanske bra att ta hit någon spelare som kan detta spelsätt för att underlätta för övriga. Tycker att svarten och foppa har stor del i att det ser ut som det gör. Kan spelarna vi har nu och dom kommer spela detta spel eller ska man som Pelle i öa sa ändra och ändra nu?
Kommentera

Sv: Tidigare lag
ULTIMAVICI: vette fan om hockeyn i Schweiz är långsammare är ruskig fart på vissa klipp jag har sett.
Kommentera