1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1701065

Sv: Tidigare lag
ULTIMAVICI: ok intresant läsning, om svarten vet det måste han inte se till att ge Larry spelare ax som passar för detta spelsätt? Kanske bra att ta hit någon spelare som kan detta spelsätt för att underlätta för övriga. Tycker att svarten och foppa har stor del i att det ser ut som det gör. Kan spelarna vi har nu och dom kommer spela detta spel eller ska man som Pelle i öa sa ändra och ändra nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tidigare lag
lhlh: Man/man är det mest effektiva försvarsspelet om man behärskar det, problemet är att det kräver otroligt mycket av spelarna och att man gör intelligenta avvägningarna. Problemet idag är att vi idag anpassar oss efter motståndarna och spelar följa John. Man/man ska istället utnyttjas så man bestämmer hur motståndarna ska åka genom att smart stänga ytor. Man/man är egentligen en definition som är illa vald istället ska det ses som ett individuellt styrspel som gör att motståndarna tappar fart och momentum.
Dock borde vi kommit bra mycket längre i utvecklingen mot ett man/man idag, var egentligen bara mot ett trubbigt Karlskrona vi orkade hålla det större delen av matchen. I övriga 3 matcher har motståndet styrt vårat försvar och inte tvärtom. Detta gör att laget fått mjölksyra och trampat vatten redan efter 1 period till ingen nytta alls.
Kommentera