1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481562 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1701085

Sv: Tidigare lag
ULTIMAVICI:

De allra flesta lagen i NHL spelar överbelastande zonförsvar, även om det är lättare att spela man/man på liten rink så gör i princip ingen det. Då man upptäckte hur mycket tightare man kan vara i boxen om man drar ner forwards och jobbar upp i skottlinjen istället så gick de allra flesta över till överbelastande zonförsvar. Jag kan förstå att det kan se ut som att vissa lag spelar man/man för vissa men det är inte det. Det finns också några NHL lag som spelar man/man med vissa kedjor och Zon med andra men det är också relativt ovanligt.

Hur som helst finns det en anledning till varför Modo är enda laget i SHL som spelar Man/man sen man utökade ytterzonerna och det är inte för att vi är så jävla bra.

Ge det några omgångar till så ska ni se att jag får rätt. Modo kommer att byta till zonförsvar garanterat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tidigare lag
Sawchuk: Försvarar inte Huras taktik att spela man/man då det kräver minimalt med individuella misstag. Hoppas innerligt att Modo övergår til zonförsvar men menar ändå att man/man är det ultimata försvarsspelet dock är det i praktiken svårt att implicera och få till det. Ytterligare en aspekt ligger i att även med ett fungerande man/man defensivt gör att omställningen till anfall måste anpassas. Summasumarum, jävligt komplicerat spelsätt.
Kommentera