1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481553 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1701143

Sv: Tidigare lag
Amitiel: Återigen Man/Man fungerar inte med stora ytterzoner och låg tolerans mot hakningar och fasthållningar vilket flera lag som varit bättre än Modo fått känna på. Det kommer inte spela någon roll hur länge vi tränar på det. Kom ihåg att motståndarna är rätt duktiga att åka skridskor också.

Ni kan ju själv prova med polarna på allmänhetens att hela tiden ligga en halv meter från honom på rätt sida mellan honom och målet överallt i egen zon samtidigt som ni har koll på spelet ska ni få se hur lätt det är i praktiken. Förmodligen kommer ni lik som Modospelarna vara på efterkälken efter två svängar även om er polare åker på lädret.

I matchen mot Linköping så hånade Linköping Modo genom att dra upp Modos backar mot blå linjen i egen zon och göra växlingar där. Detta var garanterat ett sätt för Linköping att säga "Hur korkade är ni? "
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tidigare lag
Sawchuk: Ni som har ett tränat öga. Ser ni några spelare som behärskar Man/Man bättre respektive sämre? Jag ser iaf ingen skillnad beroende på vilka vi har på isen. Tycker det är anmärkningsvärt att vi inte har en femma som behärskar det ännu.....
Kommentera

Sv: Tidigare lag
Sawchuk: Jag håller helt med. Jag tycker att det blir extremt tydligt när motståndarna gör överlämning, använder backarna och allmänt byter positioner. Vips har vi ingen i slotet.

Sedan tycker jag att det inte bara är i egen zon vi har stora problem. Vi glömmer ha med tredjegubben hem och vi är sjukt dåliga på att styra motståndarna när vi forecheckar. För att inte tala om hur vi enkelt motståndarna drar isär och och får komma in enkelt i vår zon.
Kommentera