Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1748795

Sv: SHL 2015/2016
KulaShaker:

Börje brukar skriva om någon pensionärspar som var vittne.

Från länken:

Vad gäller historien med Osten så är fakta dessa; dagen efter första matchen mellan Skellefteå och Luleå berättade en kvinnlig bekant i femtioårsåldern för undertecknad – inte ilsket utan mer besviket – att Osten förstört hennes hockeyupplevelse. Hon berättade vidare att hon sitter på raden nedanför de platser som reserverats för motståndarlagets representanter och att det ibland kan vara ganska mycket inlevelse från just dessa platser. Just denna match var det dock något alldeles extra, eftersom Osten enligt henne gått för långt och skrikit ”Men ta bort negerjäveln!”. Till slut reagerade en annan herre och sa åt Osten att lugna ned sig, varpå Osten replikerade ett ”Håll käften!”. North Power reagerade på detta och ringde upp Skellefteås Pea Israelsson och Thor Stöckel om uppgifterna. Stöckel berättade att han suttit i anslutning till Osten men att åtminstone inte han hört några rasistiska tillmälen. Han berättade dock att han tagit kontakt med Osten men svarade väldigt svävande på Ostens syn på saken. Efter samtalen publicerade vi en artikel på Northpower.nu. Dessa iakttagelser har uppenbarligen också nått Norran och Folkbladet eftersom både Fahlman och Ekström/Savonen senare under dagen också publicerade artiklar i ärendet. Senare under aftonen kom Expressen och sedermera också Aftonbladet med var sin artikel i frågan, där åtminstone Expressen uppger sig ha förstahandsuppgifter.

Det är ju ganska uppenbart att det är flera personer, oberoende av varandra, som uppfattade flensis beteende som väldigt stötande.

Ganska uppenbart också att det precis som jag säger inte är Fahlman som dragit igång detta, utan han har i form av sportjournalist kontaktat dessa vittnen och skrivit en artikel, precis som norran gjorde, som Expressen gjorde, som Aftonbladet gjorde

Svarskommentarer

Sv: SHL 2015/2016
Mer information:

Soppan Jonas Fahlman/VF – Luleå har nu pågått ett par dagar och har utvecklats på ett sätt som är helt oacceptabelt. Jonas Fahlman har förutom alla kommentarer på internet blivit utsatt för mordhot, förtal och misshandel av människor som är övertygade om at Fahlman hittat på att Osten ska ha använt sig av olämpliga uttryck under semifinal 1, i syfte att smutskasta Osten och Luleå hockey.

Detta är helt felaktigt, North Power hade en artikel i ämnet innan Fahlman skrev om det och både North Power och tidningen Norran har varit i kontakt med dem som bevittnat händelsen. Vi vet vilka de är och det är därför inte anonyma vittnen.

northpower.nu/wordpress/sta-upp-for-lulea/