1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581444 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1701248

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-09-30
Knylan: Vi skulle som sagt behöva en riktig sniper i laget. Vanligtvis brukar det aldrig hjälpa för ett lag att bara ta in en spelare när det går knackigt och sen skall han lösa allting. I Timrås fall anser jag att det är lite annorlunda. Vi har ett bra fungerande spel där vi skapar bra med chanser och är ganska stabila över hela banan, men det går troll i målskyttet helt enkelt. Vi har ingen naturlig målskytt, men visst kan väl någon i laget blomma ut och bli den där Snipern. Det finns dock inget som tyder på det just nu. Nu är ju ekonomin som den är men man kan ju hoppas att Nubben skulle kunna få tag på ett lån över hela säsongen helst, på rätt spelare. Varför inte jobba hårt på att få loss Christoffer Forsberg som vi diskuterade om igår T.ex.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-09-30
Sputnik: Men ja... Christoffer Forsberg vore en dröm. En nästan overklig dröm vore honom OCH Johan Persson, något som inte såg helt avlägset ut för någon omgång sedan. Nu fick dock Persson lira senast mot Frölunda och gjorde dessutom mål så han blir nog kvar där nere ett tag till.

Bra läge att kolla in de båda ikväll förresten i och med att lagen möts. Båda är med i respektive starttrupp som det ser ut just nu iaf.
Kommentera

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-09-30
Sputnik: Det är lite som jag skrivit några gånger förut detta med "snipers". Jag vet inte hur många det finns i hockeyvärlden totalt sett, och vad det egentligen är. AIK har haft osannolik tur med Strömwall, det han har gjort nu finns knappt. De har haft "tur" förut med detta, minns duon Rosén-Gynge för några år sen.

Att spela på allsvensk nivå och försöka värva en etablerad sniper finns ju inte. Det ska vara någon då som är så pass odräglig som person och så usel på allt annat än att bara stå och lossa skott att inget lag i högre serier vill ha honom. ALLA lag vill ha spelare som gör mål, sen behöver det inte innebära framgång. Brendl gjorde 31 mål för Brynäs, ändå spelade de kvalserien det året. Året innan spelade han i Mora och gjorde 34 kassar och tog dom till slutspel, visserligen.

Hade vi haft ett bättre powerplay så hade vi sannolikt lett serien nu, och problemet har väl till större del mer handlat om bristen på ett kreativt spel i PP mer än att vi absolut måste ha någon som "kan" skjuta. Det hade så klart underlättat med några gratismål, typ såna som Strömwall gjorde igår för Gnaget. Men hade vi kommit till fler och bättre skottlägen så hade vi gjort mer mål. En sån som Dahlén är en sån spelare som har förutsättningar för att bli en riktigt vass målskytt på högre nivå än detta men då måste han spela med någon som levererar passningarna i rätt läge. Den ende som klarat av att göra det hittills är Elias Pettersson i fjol i J20 och J18. Vill gärna se honom göra debut i A-laget snart så fort han kommit igång i J20 efter skadan.

Vi saknar effektivitet i PP helt enkelt, vi spelar ineffektivt. Det ska rullas runt och småpassas för att försöka komma in på mål men det gör det enkelt för motståndarna. Vi har för få spelare som har rutin av att spela i ett fungerande PP helt enkelt, som aldrig tidigare varit med om att låsa upp svårigheter i PP. Vi kanske skulle behöva lyfta in en sån som Conny ändå så får han vara med och peka på träningarna, göra sina minuter i PP sen får han göra vad han vill övrig tid. Förklara att det inte behöver vara så jävla krångligt.
Kommentera