1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481628 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1703042

Sv: Frölunda - MoDo, torsdag 8 oktober, 19.00
Sven Tuta:

Jag tycker att betydelsen av de assisterande tränarna överdrivs otroligt mycket. "Han håller armarna i kors", "han stoppar händerna i fickorna", "OJ! Han hade plötsligt en taktiktavla framför en spelare!" (kors i taket) Ja, inte ens det bra är bra.

Allt de assisterande gör verkar vara ett skäl till att spelarna spelar dåligt, men jag hittar ingenting solitt, något övertygande för mig att de är ett problem.

Men lite symboliska saker mot spelarna kanske skulle hjälpa. Huras ställer krav på spelarna och förväntar sig mycket mera av dem. - Ja, vi ville ju ha en tränare med den inställningen. Men. Även det vänds till något negativ av vissa fans. "Huras skyller ifrån sig och tar inte sitt ansvar" Vilket svamelsurium av moment 22-prat.

Huras pratar om att: Spelarna äter som kungar, har omklädningsrum som i NHL, allt är super, de kanske börjar bli bortskämda?

Wennerholm som ofta svamlar själv säger något intressant. Han funderar om inte Brashear skulle platsa i "dagens" Modo? Nä, inte skulle han platsa i dagens Modo, såklart, men det finns en poäng.


Så jag säger. Nästa match så byter man om i de reguljära omklädningsrummen i Fjllräven. De som bortalaget tvingas aceptera. Och i lineupen så finns Brashear. En påminnelse om två hot, och en kindsmäll för att väcka upp. "Vadfan är det som händer?"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda - MoDo, torsdag 8 oktober, 19.00
NuMo: enligt dig så uppfyller de assisterande ingen större funktion. Varför har man då de med i båset? Kan hålla med dig om att det blir lite uppskruvat om deraz roll. MEN, mkt handlar om att sända signaler i gruppen. Om vi har ass tränare som står med händerna i byxfickorna o tuggar tjggummi istället för att hjälpa Huras att leda laget, vad ger det för signaler till gruppen.
Sen kan det väl vara så att Huras vill ha det så här, men då är det märkligt för även under AF tid var det likadant. Jag tycker att det var konstigt att även när det blev power break så prioriterade de att stå med händerna i byxfickorna o tugga tuggummi. Speciellt i 3:e perioden när vi dessutom fick ett PP läge i samband med avbrottet.
Om du vill så kan jag utveckla detta med " signaler" eller " kommunikation i grupp", det är mitt yrkesmässiga vardagliga jobb att föreläsa om bl a detta. Men då blir nog inlägget t o m längre än muppens inlägg i den gula boken.
Något annat som är tänkvärt, har tagita upp av några andra förut. Varför många floppar här och sedan med ny klubb så blir man sitt " vanliga jag"!
När jag läste Allehanda intervjuerna igår kväll som de hade med Gradin och Huras, tänkte jag: Hur mår denna grupp? Det som bl a Huras sade var mkt märkliga uttalanden ( han var väl i och för besviken).
Idag skulle man varit den berömda flugan på väggen vid Modos återsamling.
Ska någon se dagens träning? Vore intressant att höra hur den genomfördes. Detta dels med tanke på gårdagen samt uttalandet från Gradin.
Kommentera

Sv: Frölunda - MoDo, torsdag 8 oktober, 19.00
NuMo: I första hand skall ni nog ge Svartvadet och Foppas fingertoppar en liten smäll för speciellt många lyckade värvningar har de inte lyckats med av vare sig spelare eller tränare. En brasklapp givetvis i att säsongen är lång och det finns givetvis fortfarande möjligheter för Modo att steppa upp.
Kommentera

Sv: Frölunda - MoDo, torsdag 8 oktober, 19.00
NuMo:

Det handlar snarare om det faktum att de får vara kvar oavsett hur dåliga resultaten är. Även om det nu skulle vara så att deras roll inte är speciellt viktig (där tror jag för övrigt att du har helt fel), så skickar det signaler till hela föreningen.
Kommentera