1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482391 inlägg · 4079 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå ingenting...
Blake: När det gäller Sedinarna så handlar det snarare om att de under nästan hela sina karriärer pratade om att de skulle komma hem till MoDo "innan de hunnit bli för gamla". Det finns säkerligen en rad faktorer som gjorde att de ändrade sig under årens lopp, men likväl... Tänk er att jag talar om för min sambo att jag ska gå ut med en polare:

"När kommer du hem?", undrar hon.
"Senast klockan 21!", svarar jag.

Sedan hör jag av mig kl 4.30 på natten och talar om att vi tar in på hotell i Rättvik istället, eftersom vi har haft så kul.

Hade jag berättat detta i förväg hade min sambo aldrig dömt mig, hon hade bara sagt "åh, vad kul ni ska ha!". Men jag tror de flesta kan förstå besvikelsen i att jag gjorde någonting helt annat än det jag hade sagt, och det faktum att vi träffade en cool brud med en Ford Mustang '67 som skulle på fest i Rättvik hade inte ökat förståelsen.

Men det finns även en annan aspekt i det hela, och det handlar om att ha en ödmjuk inställning till sin egen roll i samhället. Brett Anderson, sångaren i Suede, berättade att det var först när han närmade sig 50, som han insåg hur extremt privilegierad han var över att kunna åka till allsköns länder och i år efter år mötas av fans som lägger sina besparingar på att köpa skivor och gå på deras konserter. Och hur det därför är hans moraliska ansvar att alltid göra sitt yttersta för att de ska få en bra kväll, och vilka låtar han vill sjunga eller spela är egentligen sekundärt.

Inom ishockeyn ser vi lite samma sak när det gäller Tre Kronor. Många uppger att det var först efter 30 som de började inse hur stort det är att få representera sitt land, framförallt när man inser att det kanske inte blir så många fler chanser.

Jag är uppvuxen i Stockholm, och det var någon gång i slutet av 90-talet, som jag för första gången fick nys om Mamma Mia som någon sorts safari för oss som ville spana efter MoDo-spelare. Jag lyckades övertyga mina föräldrar att vi skulle äta lunch där nästa gång vi var på besök i Övik. Efter att ha suttit där en liten stund upptäckte vi att det satt några redigt biffiga besökare vid bordet bredvid. Jag kände nog inte igen dem där och då, eftersom jag mest sett dem på hockeykort och på lagfotot, men det började likväl kittla i hela kroppen. Det kändes som att jag hade kommit in på en hemlig klubb som fick möjligheten att sitta och käka mitt bland mina hjältar.

Efter en liten stund viskade min pappa till mig: "Om du tittar till höger så sitter Peter Forsberg där". Jag var säker på att han skämtade, men nej, där satt han - Min idol, som hade klätt väggarna i mitt pojkrum, och som desperat jag hade försökt få ett ishockeykort på, utan resultat. Jag vågade knappt titta åt hans håll, jag kände mig inte värdig. Det kändes så surrealistiskt att få sitta där och äta pizza, några meter från en OS- och Stanley Cup-hjälte. Jag var - tro't eller ej - väldigt försynt och ödmjuk som barn, så tanken på att gå fram och störa mitt i maten var otänkbar. Och efter en stund gick Peter och hans lunchsällskap (som jag har för mig var Salle) och safarit var slut.

Jag kände emellertid viss ånger efter detta. Visst, det var rätt att inte störa mitt i maten, men, det var trots allt min stora idol. Mina kompisar var så stolta över sina signerade tröjor, de hade minsann inte varit rädda för att få en signatur av sina hjältar. Var jag respektfull, eller bara en fegis?

Det gick ett par år, innan vi tog en tur upp till Övik igen och åt lunch på Mamma Mia på nytt. Inga ishockeyspelare i sikte denna gång, tills... Peter gled in. Det kändes helt overkligt, ungefär som att ödet hade gett mig en andra chans. Denna gång var han dessutom själv. Jag hade börjat högstadiet vid det här laget, och kände mig egentligen för gammal för att fråga efter autografer, och blotta tanken gjorde mig skamsen. Men till slut samlade jag mod. Jag tog en bunt reklamblad från Mamma Mia för att ha något att skriva på. De var väldigt tunna, men jag tänkte att om jag tog några stycken så skulle det ge tillräcklig styrsel på för att skriva på ändå.

Sedan lurpassade jag utanför (jag tror det var en boulle-bana på den tiden, men kan minnas fel), med pappa som paparazzi i närheten, för att föreviga detta magiska ögonblick. Och till slut kom Peter ut från Mamma Mia. Jag hade aldrig varit så nervös i hela mitt liv, pizzan höll nästan på att komma upp igen. Men med lite hjälp från pappa så samlade jag mod och vågade be om autograf och en idolbild.

Det är den enda autograf jag har bett om i hela livet, bortsett från när jag bad Greg Hetson signera min egentryckta Bad Religion-tröja i baren på en konsert i Lund 2004. Autografen och bilden i sig betyder inte speciellt mycket. De står i min bokhylla och påminner mig om en fin dag under min uppväxt. Men det som däremot än idag betyder väldigt mycket, var den enorma ödmjukhet Peter hade gentemot mig. Han stod snällt och tålmodigt och lät min pappa ta kort, och istället för att kladda sin autograf på min bunt med papper, gick han bort till ett bord och skrev lugnt sin autograf på blad efter blad...!

Om Peter istället hade fräst och sagt "Jag hinner inte, jag har bråttom", då hade jag istället kommer ihåg den där dagen med ångest och skämts över hur jag kunde vara så korkad.

Hans insats på det stora hela var såklart inte speciellt stor, men om man tar i beaktande att man blir påhoppad av folk hela dagarna, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, är det ändå beundransvärt att ha ett sådant tålamod. Och det förvandlade en helt vanligt sommardag under min uppväxt, till något jag kommer minnas med värme i resten av mitt liv. Jag kunde titta på min bild och min autograf under kvällar då jag hade fått hjärtat krossat av någon fjortisbrud, och finna tröst i det. Typ "Haha, jag dög inte åt dig, men en av världens bästa hockeyspelare lade minsann tid på mig!".

Jag tror att detta är någonting väldigt många missar. Många tänker nog "Om jag flyttar hem, då kommer alla kräva guld. Jag kan bara misslyckas. Och om jag spelar dåligt, så kommer fansen minnas det, snarare än när jag var som bäst". Men... om jag ber er att beskriva det första ni tänker på med Per Svartvadet... Skulle ni då berätta om hur det var han som värvade ihop laget som gjorde att vi åkte ur SHL och fick harva i HA i 7 år, eller skulle ni berätta om hemvändaren som fixade vårt efterlängtade guld?

Tänk hur extremt få personer i världen som har denna "makt". Att genom att spela en säsong i ett lag och skriva lite autografer, kan ge barn, ungdomar och även vuxna, minnen för livet. Upplevelser som hjälper oss ta igenom mobbing, skilsmässor, dödsfall... Det är rätt fantastiskt egentligen.

Där och då, när kroppen gör ont, man har småbarn att ta hand om och inte fått fira en normal jul eller haft en längre semester på 15 år, så är det förstås helt förståeligt att högsta prio kanske inte är att lämna familjen och spela i en sämre liga på andra sidan jorden. Men om man istället hade vänt på det, och frågat spelarna: "Du har 500 miljoner kronor på banken, du kommer inte behöva jobba mer i resten av livet... Om du spelar ett år i MoDo, så kommer du ge 10 000 barn ett minne för livet", så kanske de hade sett det på ett annat vis?

Pengar, tävlingsinstinkt, familjesituation i alla ära... men jag vill ändå tro att de flesta av oss brinner för att sprida hopp och glädje, även om vi inte tjänar på det själva alla gånger. Om jag fick välja mellan 100 miljoner på banken och vara en folkets hjälte tills den dag jag dör, eller 500 miljoner på banken och dö som en bortglömd miljonär, då hade trots allt valet varit enkelt...

Jag hoppas därför att en spelare som Hedman, som trots allt har ett väldigt stort MoDo-hjärta och inte har någonting mer att bevisa, kan känna att det finns någonting lockande i att sprida lite hopp och glädje i Övik innan han lägger skridskorna på hyllan. Jag vill ändå tro att när man ser tillbaka på sin karriär, så är det inte pengarna som är i fokus, utan de kvällar man fick folk att sjunga, dansa och vara glada.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden:
Att gå upp i SHL med detta kval-system är en otrolig tuff utmaning för alla sportchefer. Hinken fick operera på en av de skralaste marknaderna på länge. Då vi på grund av osäkerheten kring serietillhörlighet fram tom. Valborg 2023 inte hade den möjligheten att dra till potentiella toppspelare inför kommande sässong. Hinken fick då ta det marknaden hade att erbjuda. Många missar på tilltänkta spetsvärvningar. Men han gjorde samtidigt det han kunde. Och fick bra träff på Lassi, Ranta, Vigneault.

Du har rätt i det faktum att Lassi var en av ligans bästa målvakter, Dickinssons lina + Sampo Ranta var riktigt jävla bra. Med det sagt så är inga av de spelarna någonting utan vårat spelsystem och den frenesi, och attackglädje Karlin och co. har satt i denna förenings väggar.

Det stora misstag många tränare gör när man går upp med de förutsättningar Karlin & co. gick in med är att frångå sin spelmässiga identitet. Genom att försvara djupt och fokusera på special teams. Det valet gjorde aldrig Karlin, vi höll oss till vår spelidé och identitet. Klart vi blev straffade på vårat stundtals "naiva" spel. Men vi vann i längden.

Det är en fröjd för ögat att se MoDo spela hockey under Karlin. Spelmönstren, farten, förmågan att få de svåraste aktionerna att se ut som det lättaste. Det är som att kolla på FC Barcelona 2010, om det var ett hockeylag för fan! Men det som är minst lika kul är att se hur gubbarna i TV4-studion muttrar över MoDos "naiva" spel, "där man inte sätter defensiven och täpper till mittzon i första hand". Ändå slutar vi 11a i tabellen med hopp om slutspel ända in i det sista.

Och allt detta trotts 4/5 tilltänkta spets-spelare floppar. Det är en MAKALÖS bedrift från Karlin o co.

Argumentet om att vi klarar oss kvar på grund av att Oskarshamn är sämst osv. Är (ursäkta franskan) ren bullshit. Vi har efter 52 matcher spelade 3 lag bakom oss. 14 poäng HV71 och därmed negativt kval. Ett HV71 med sina skrytvärvningar, som inför säsongen tippats på övre halvan. Men hade ingen identitet i hur man spelade likt MoDo, vilket man blev straffad på.

Karlin och Hinken har sedan dag 1 satt en identitet på hur vi spelar och hur vi agerar i den dagliga verksamheten. Vilket tog oss första sässongen från 12a till 2a, för att sässongen efter gå upp. När vi väl gick upp frångick vi aldrig den identitet och spelidé trotts alla dåliga förutsättningar inför säsongen. Karlin gick på kontinuitet och det betalade av sig.

Med det sagt så har Karlin o co. fortfarande saker att jobba på. Powerplay och Boxplay t.ex är något jag anser att vi måste bli bättre på år 2. Samt måste Hinken pricka rätt på fler spelare innan nästa säsong, vilket jag tror han gör när han har mer tid såväl som spelare att tillgå. Redan nu börjar det se bra ut med Jeppe O, Jasek, Winberg och vi är inte färdiga där.

Summa summarum är Mattias Karlins intåg i MoDos tränartrojka, det bästa som hänt denna klubb på flera år. Och jag skrattar högt åt personer som tvekar på Karlins förmåga som tränare. Och jag är så otroligt spänd på kommande säsong då vi har bättre spelare samt 1 säsong I SHL under bältet.
Kommentera

Sv: Silly season
Några punkter från intervjun med Hinken i Sportbladets Modo-timme:

- Jasek och Olofsson är tänkta att spela ihop.
- Det är inte givet att Aagaard och Woods fortsätter i samma kedja.
- Prio är en back som ska vara topp 2.
- De försökte få Winberg inför transferdeadline, när JYP valde att ej släppa spelare.
- Istället skrevs 2-årskontraktet då, och februari.
- Aagaard hjälpte till att ro iland värvningen av True.
- Norlinder vill fortsätta kämpa i Nordamerika, men det är för den skull inte helt uteslutet att han hamnar i Modo.
- Dialog förs med Hägg, men den värvningen beskrivs som ett ”långskott”.
- Hinken hoppas ha klart med en back inom 10-14 dagar
- På frågan om backen är svensk svarar han ”tveksamt”.
- Timashov är för dyr för att vara aktuell som sista forward.
- Modos spelarbudget lär landa på 52-54 miljoner.
- Hinken uppskattar snittet i ligan till 58-59 miljoner.
- Två gånger när Hinken pratade om Jesper Olofsson råkade han kalla honom Victor… 😄
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Koff: Tycker vi slänger in en motion om att vi döper denna afton till Wahlbergsmässoafton !!
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Jag har en mycket mer optimistisk syn på lagbygget. Hinken har hittills knutit till sig fyra landslagsmän och bara tappat en enda spelare som han verkligen ville behålla.

Jag tycker det blir mest rättvisande att jämföra med den trupp som avslutade säsongen, slog HV71 med 4-1, hämtade upp 0-2 mot Luleå och pressade blivande finalisterna Rögle till förlängning borta i sista omgången.

Där spelade Sam Vigneault i förstakedjan med Danny O’Regan, medan Kyle Topping centrade tredje bredvid Walli. Hur många här håller O’Regan högre än Olofsson eller Topping högre än Jasek?
Eller tror att Walli skulle ha dominerat i Mora som Måns Carlsson?
Vi har också ersatt en medioker Rubins med Winberg, som var en hårsmån från att ta plats i Finlands VM-trupp. Brickley behöver ersättas – men där är det alltså en ny förstaback vi jagar i klass med Robert Hägg.

Och allt vi vet om målvakters utveckling talar för att Lassi Lehtinen kommer vara minst lika bra vid 25 års ålder som han var vid 24.

Överlag är truppen oerhört utvecklingsbar. I hela laget har vi endast 2 killar som passerat 30-strecket.
Samtidigt har vi 12 spelare (planerade utlåningar ej inräknade) som är 25 år eller yngre och som därmed har alla förutsättningar att fortsätta utvecklas.

Till sist: Med tanke på att Modo var bankrutt när Widebro tog över, och idag har 22,1 miljoner i eget kapital, är jag väldigt glad över att han sköter ekonomin på det exakt det sätt han gör.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan:
Karlin alltså….
År 1: Modo kommer högt i HA tabellen
År 2: går upp i shl trots ingen riktigt trodde på Modo
År 3: hamnar god marginal ovanför kval och målskillnad från slutspel när i princip alla experter trodde Modo sist.
Den mannen med sitt gäng är något…. Saknar ord. Lyfter på hatten och bugar!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Det kanske inte är så konstigt att du blir avstängd när du försöker ”diskutera hockey och Brynäs” genom att kalla alla andra för pajasar, tjata om droger, inavel och så vidare. Om man håller den nivån har man liksom diskat sig själv från att delta i diskussioner.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Brynäs backade 23 miljoner 2021 men skrev samma år upp värdet på arenan med 43 miljoner vilket gav er ett eget kapital på 35 miljoner.
Låter mer som konstgjord andning kan man tycka men visst, whatever floats your boat.

Du får det att låta som att MoDo får vända varenda korvöre när det egentligen är en oerhört välskött förening numer som gått från 0 kr i eget kapital till 22 miljoner på 7 år. Dessa år spenderades dessutom i HA.
Detta utan att skriva upp värdet på arenan med 43 miljoner ska tilläggas.

MoDo har en budget som ligger strax under medel i SHL(kommer ej ihåg siffran) så Hinken ska inte behöva trolla med knäna i år.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
PrästenAgneta:
Han valde att lita på dig och du väljer att håna honom, osnyggt. Och trollvarning på den.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Det allra viktigaste: Mögle förtjänar inte ett guld
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Silly: RIP Ulf Thors
Kommentera

Sv: Silly season
Jag kanske är ensam om att tycka att det är högst ointressant att gnabbas med BIF:are eller diskutera sannolikheter för deras olycka eller framgång nästa år i SHL. Det är deras kväll ikväll.

Fan, har vi inget annat? Typ Silly som berör oss? Kom igen nu. Varva upp och värva för bövelen!
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson:True har varit en av matchens bästa spelare under de två första perioderna, fin skridskoåkning, skicklig med klubba och puck, spelar både i bp och pp, inte lyckats hitta målet dock trots flera fina skott o lägen.
Kommentera

Sv: Silly season
Helt ärligt så är väl detta ett MoDo forum och endast det! Hade gärna sett att det diskuteras om vårat Modo här och inget annat! Brynäs diskussioner kan ni ta i Brynäs tråden. Tack
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Jag är lite förvånad över hur Brynäs-supportrarna kan vara så kaxiga. Jag menar, ni har varit en krisklubb i 10 år, åkte nyligen ur SHL och hade bondröta att HA var sämre än på årtionden.

Inget snack om att ni var det i särklass bästa laget, men var och varannan Brynäsare tycks tro att degraderingen var ett temporärt olycksfall i arbetet och att ni nu ska vara med och utmana om SM-guldet ungefär...?

På sätt och vis hade det varit uppfriskande, så att det inte blir samma klubbar om och om igen som spelar final, men går det åt pipan kommer nog rätt många känna skadeglädje.

I princip varenda MoDo-supporter sa att allt förutom plats 14 skulle vara en bonus inför förra säsongen, men ni tycks redan lida av hybris?

Väldigt, väldigt märkligt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: När Karlin av många hyllas som den tränare som lyckats bäst i SHL den här säsongen tycker du vi ska vara tveksamma. När vi är den bästa nykomlingen på åtta år, så letar du bara fel.
Der finns absolut saker som kan förbättras, men har man förväntningar på den nivån du verkar ha så kan man aldrig någonsin bli nöjd.

Själv har jag väldigt svårt att tro att du hejar på MoDo. Snarare att du som liten grabb förödmjukandes i matcher mot MoDo och har något inneboende hat mot klubben och dess spelare och ledare.
Kommentera

Sv: Silly season
lhlh: Själv så litar jag mer på Hinken än vissa här inne , tror med bestämdhet att Hinken själv har betydligt bättre kunnande och allt vad referenser heter på sitt bord än ja , vissa här inne !!

Är fortfarande GLAD över att det är just Hinken som är vår sportchef och inte experterna här inne!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Jag tycker det var anmärkningsvärt att han i en senare match konfronterar tjejen i fyllan och skäller ut henne för att hon rapporterat till personalen, "du vet ju att jag är flirtig" säger han till försvar innan han försöker köpa sig ur krisen. En sådan människa förtjänar ett straff.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Lite intressant ändå. Känslan alla verkar ha är att True är ett nedköp från Dickinson. Men vid samma ålder har True snittat dubbelt så många poäng per match i AHL, samt lirat 27 NHL-matcher. Faktum är att True har snittat fler poäng i AHL än Jasek - och Oskar Lindblom.

Känns som han går lite under radarn. Ska bli ruskigt spännande att se vad han kan ställa till med.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: höj dig och tvätta munnen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trotts att detta är ett år sedan började jag störtgrina över denna video. Och min hud har fastnat i gås-mode.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Vilket sjukt slutspel Bernhardt gjorde ifjol. 26/7 i plus/minus på 17 matcher.
Bertilsson hade 14/7, så han var inne på fler mål bakåt per match i ett lag med endast en förlust.
Offensivt är det löjligt att jämföra.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Man hade inte bytt ut vårat firande på hemmaplan med Timrås, HV och Brynäs. Det hade man inte.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är en fri värld, men dina värderingar är under all kritik enligt mig.
Kommentera

Sv: Silly season
Älskar hockeysnack och varit medlem här över 20 år. Jag har aldrig varit med om sämre stämning här inne under dessa år. Många måste höja sig och acceptera att det finns olika tyck och tänk. Och sluta kalla varandra idioter.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Ja, eller möjligen är det din otrevliga framtoning och nedvärderande omdömen som får folk att tolka dig som ett troll, även om du kanske bara är grovt missförstådd.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Om Familjen själva påstår att dom heter Niederbach och uttalar det som det stavas(med tyskt uttal då). Varför ska då vissa dryga sej och skriva att det inte är deras riktiga namn. Ägaren till namnet måste väl veta bäst vad dom heter?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L:
Dinosaurie? Från NHL..
För några veckor sedan satt vi här och jubla över ett 5 årskontrakt med Olofsson som är 1 år yngre?
Som har spelat i en lägre liga än Silfver de senaste åren?

Dom skrev 2 med honom?
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:
Jasek och Hägg jagar vi enligt AB
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Gör det. Bojkotta även detta forum också tack!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Zinch : Dansken med ett C hade jag älskat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Att han senare försöker köpa sig fri från en polisanmälan är riktigt illa. Bra att hon stod på sig iallafall. En 18-åring på ett av sina första jobb ska självklart få känna sig trygg på sin arbetsplats
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hugo Hallin utsedd till landets bästa J18-back. Må vi få behålla..
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: Zajkowski har vunnit fler guld än Timrå så snarare att han misslyckades med att ge er en vinnarmiljö, nu är han tillbaka i en
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Intressant citat: "Så, jag bestämde mig tidigt, att om det skulle gå åt helvete, då låg Örebro i förarsätet."

Skillnad i karaktär mellan spelarna - Jasek pratar inte med andra klubban förrän laget han spelar i åker ur SHL. Karlkvist är tidigt ute och skriver på för annan klubb mitt under säsongen trots ett jättestort kontrakt med Oskarshamn där de verkligen satsat på honom med ett långt avtal med skyhög lön.

Sedan var Karla "chockad" över spekulationerna när Örebrokontraktet kom ut i pressen mitt under säsongen. Var han verkligen skadad eller avstängd pga bristande lojalitet i slutmatcherna mot HV?

Inte nämns något om att han var "fansens värvning" när hon kom åter till Modo. Kanske därför vi slutat med såna värvningar?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: för att ta i år som exempel så söker modo bara spets (bortsett byström då) och verkligheten är att modo kan inte få loss etablerade spetsspelare från andra shl-lag, särskilt inte i den åldersgrupp som modo tittar på främst, dvs spelare som är på sin topp nu eller snart kommer in i den.

ingen slump att jasek och true är födda 97, winberg 98, det är i den åldern modo vill ha in sin spets. spelare som inte är över den metaforiska kullen utan vill framåt i sina karriärer. då behöver man titta på andra ställen. sen fick man en bonus i och med att jeppe flyttade hem.

hade kanske sett annorlunda ut om modo behövde fylla på i botten av laget
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Koff: Inför finalen.
Uppladdat:

450x300-img7890.jpegimg7890.jpeg

Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Trump är dock lite läskig han är en maktgalen egoist som hävdar valfusk, uppmaning till storma capitolium osv. Skulle inte kalla dig för maktgalen du är bara egoist. ;)
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:

Set att det var någon som förväntat sig ett bättre namn än True.

Själv tycker jag det känns spännande, en spelare i rätt ålder som dessutom adderar fysik och styrka till laget.

Tittat man stats har han samma snitt som t.ex Dahlen i AHL, dock har Dahlen bättre snitt i NHL. Bägge i samma ålder.

Ändå bra siffror för en center som beskrivs som tvåvägs, ansvarstagande och bra över hela isen. Trots det producerar han som Dahlen i AHL som endast har offensiven som spets.

Tycker det känns bra och spännande, ingen trött 30+ där som ska ta sista kontraktet i Europa.

Sedan lär ju Hinken ha bra koll på vad det är för spelare samt Grundström kan säkert hjälpa till med rapporter.

Jag tycker på förhand att Jasek+True känns starkare än Rååma+Dick. Så vi har nog stärkt centersidan jämfört med förra året totalt sett.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Wayne Gresky: de va ett jävla tjat som silfverberg och Bäckström vem bryr sig?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Hej Jugge,
Vi diskuterar det som är aktuellt i svensk ishockey just nu i brist på nyheter från MoDo. Det är inget mot er hade Mora och Karlskoga mötts i en final hade vi självklart diskuterat om dem istället.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske:
Skönt att det snart är slut på den här bedrövliga finalserien.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Peja är en väldigt vettig människa och saklig i det han/hon/hen skriver. Ta ut dina aggressioner på rätt människor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Snart matchstart mellan Finland och Sverige på sexan. Lehtinen i mål plus Ranta och Winberg. Nästan så man håller på Finland då svenska laget inte har några spelare från laget i våra hjärtan.
Kommentera

Sv: Silly season
Karlkvist är klar för Örebro nu. Han säger att han kommer till en "häftig" klubb med "häftiga" fans.

Finns väl ingen utanför Örebro som tycker att Örebro är en "häftig" klubb..

Till och med Oink väcker mer känslor än KTM-Hockey
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Snälla ni !
Kan ni redan nu lägga ner pajkastningen mot varandra å skriv om hockey istället å framförallt om MoDo !!!!!
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Koff: Jag menar att folk härinne måste bråka om exakt allt!

Kommer någon in här som håller på något annat lag, så ska den automatiskt tryckas ner, istället för att ha sakliga diskussioner.

Det ska rackas ner på andra lags värvningar, medans våra egna är bäst i världen osv!

Lite min pappa är starkare än din pappa mentaliteten.

Diskussionerna är ofta på barns nivå.

Det var lite det jag störde mig på, efterlyste lite höjd bara, är du med? 😉
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
För er som inte lyssnat, utan den här mannen hade inte MoDo varit där dom är idag, vi var i stort sett bankrutt då vi ramlade ur SHL våren 2016. Fantastisk ledare för vårt MoDo, kung Widebro!

open.spotify.com/episode/4CVQInjCnggtBK3mHS7dxC?si=QR81MJwZQQ6ZWrY32frKWQ
Kommentera



1 ·