1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482391 inlägg · 4079 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Silly season
Några punkter från intervjun med Hinken i Sportbladets Modo-timme:

- Jasek och Olofsson är tänkta att spela ihop.
- Det är inte givet att Aagaard och Woods fortsätter i samma kedja.
- Prio är en back som ska vara topp 2.
- De försökte få Winberg inför transferdeadline, när JYP valde att ej släppa spelare.
- Istället skrevs 2-årskontraktet då, och februari.
- Aagaard hjälpte till att ro iland värvningen av True.
- Norlinder vill fortsätta kämpa i Nordamerika, men det är för den skull inte helt uteslutet att han hamnar i Modo.
- Dialog förs med Hägg, men den värvningen beskrivs som ett ”långskott”.
- Hinken hoppas ha klart med en back inom 10-14 dagar
- På frågan om backen är svensk svarar han ”tveksamt”.
- Timashov är för dyr för att vara aktuell som sista forward.
- Modos spelarbudget lär landa på 52-54 miljoner.
- Hinken uppskattar snittet i ligan till 58-59 miljoner.
- Två gånger när Hinken pratade om Jesper Olofsson råkade han kalla honom Victor… 😄
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Jag har en mycket mer optimistisk syn på lagbygget. Hinken har hittills knutit till sig fyra landslagsmän och bara tappat en enda spelare som han verkligen ville behålla.

Jag tycker det blir mest rättvisande att jämföra med den trupp som avslutade säsongen, slog HV71 med 4-1, hämtade upp 0-2 mot Luleå och pressade blivande finalisterna Rögle till förlängning borta i sista omgången.

Där spelade Sam Vigneault i förstakedjan med Danny O’Regan, medan Kyle Topping centrade tredje bredvid Walli. Hur många här håller O’Regan högre än Olofsson eller Topping högre än Jasek?
Eller tror att Walli skulle ha dominerat i Mora som Måns Carlsson?
Vi har också ersatt en medioker Rubins med Winberg, som var en hårsmån från att ta plats i Finlands VM-trupp. Brickley behöver ersättas – men där är det alltså en ny förstaback vi jagar i klass med Robert Hägg.

Och allt vi vet om målvakters utveckling talar för att Lassi Lehtinen kommer vara minst lika bra vid 25 års ålder som han var vid 24.

Överlag är truppen oerhört utvecklingsbar. I hela laget har vi endast 2 killar som passerat 30-strecket.
Samtidigt har vi 12 spelare (planerade utlåningar ej inräknade) som är 25 år eller yngre och som därmed har alla förutsättningar att fortsätta utvecklas.

Till sist: Med tanke på att Modo var bankrutt när Widebro tog över, och idag har 22,1 miljoner i eget kapital, är jag väldigt glad över att han sköter ekonomin på det exakt det sätt han gör.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan:
Karlin alltså….
År 1: Modo kommer högt i HA tabellen
År 2: går upp i shl trots ingen riktigt trodde på Modo
År 3: hamnar god marginal ovanför kval och målskillnad från slutspel när i princip alla experter trodde Modo sist.
Den mannen med sitt gäng är något…. Saknar ord. Lyfter på hatten och bugar!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Brynäs backade 23 miljoner 2021 men skrev samma år upp värdet på arenan med 43 miljoner vilket gav er ett eget kapital på 35 miljoner.
Låter mer som konstgjord andning kan man tycka men visst, whatever floats your boat.

Du får det att låta som att MoDo får vända varenda korvöre när det egentligen är en oerhört välskött förening numer som gått från 0 kr i eget kapital till 22 miljoner på 7 år. Dessa år spenderades dessutom i HA.
Detta utan att skriva upp värdet på arenan med 43 miljoner ska tilläggas.

MoDo har en budget som ligger strax under medel i SHL(kommer ej ihåg siffran) så Hinken ska inte behöva trolla med knäna i år.
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson:True har varit en av matchens bästa spelare under de två första perioderna, fin skridskoåkning, skicklig med klubba och puck, spelar både i bp och pp, inte lyckats hitta målet dock trots flera fina skott o lägen.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Lite intressant ändå. Känslan alla verkar ha är att True är ett nedköp från Dickinson. Men vid samma ålder har True snittat dubbelt så många poäng per match i AHL, samt lirat 27 NHL-matcher. Faktum är att True har snittat fler poäng i AHL än Jasek - och Oskar Lindblom.

Känns som han går lite under radarn. Ska bli ruskigt spännande att se vad han kan ställa till med.
Kommentera

Sv: Silly season
Älskar hockeysnack och varit medlem här över 20 år. Jag har aldrig varit med om sämre stämning här inne under dessa år. Många måste höja sig och acceptera att det finns olika tyck och tänk. Och sluta kalla varandra idioter.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Gör det. Bojkotta även detta forum också tack!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Intressant citat: "Så, jag bestämde mig tidigt, att om det skulle gå åt helvete, då låg Örebro i förarsätet."

Skillnad i karaktär mellan spelarna - Jasek pratar inte med andra klubban förrän laget han spelar i åker ur SHL. Karlkvist är tidigt ute och skriver på för annan klubb mitt under säsongen trots ett jättestort kontrakt med Oskarshamn där de verkligen satsat på honom med ett långt avtal med skyhög lön.

Sedan var Karla "chockad" över spekulationerna när Örebrokontraktet kom ut i pressen mitt under säsongen. Var han verkligen skadad eller avstängd pga bristande lojalitet i slutmatcherna mot HV?

Inte nämns något om att han var "fansens värvning" när hon kom åter till Modo. Kanske därför vi slutat med såna värvningar?
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Snälla ni !
Kan ni redan nu lägga ner pajkastningen mot varandra å skriv om hockey istället å framförallt om MoDo !!!!!
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Koff: Jag menar att folk härinne måste bråka om exakt allt!

Kommer någon in här som håller på något annat lag, så ska den automatiskt tryckas ner, istället för att ha sakliga diskussioner.

Det ska rackas ner på andra lags värvningar, medans våra egna är bäst i världen osv!

Lite min pappa är starkare än din pappa mentaliteten.

Diskussionerna är ofta på barns nivå.

Det var lite det jag störde mig på, efterlyste lite höjd bara, är du med? 😉
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
För er som inte lyssnat, utan den här mannen hade inte MoDo varit där dom är idag, vi var i stort sett bankrutt då vi ramlade ur SHL våren 2016. Fantastisk ledare för vårt MoDo, kung Widebro!

open.spotify.com/episode/4CVQInjCnggtBK3mHS7dxC?si=QR81MJwZQQ6ZWrY32frKWQ
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: När jag läser laguppställningen med Kempe, Hedman, Grundström och Olofsson undrar jag stilla hur många Brynäsprodukter som representerar Sverige.
Kommentera

Sv: Silly season
Gusse: I dessa tuffa tider där människor är mer splittrade än någonsin så kan vi väl låta MoDo och detta forum vara fritt från allt toxic som finns i dagens värld. Vi alla älskar MoDo! låt oss enas kring det iallafall!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Om man läser dina inlägg så är nog allt annat än final för er del ett rejält misslyckande.
Har nog aldrig läst fans för en nykomling med sån jävla hybris, helt ärligt.
ALLT Brynäs gör är numer fantastiskt, man har högst budget, bästa nyförvärven och man hamnar bara i budkrig med topplagen, för man är ju så jävla BRA.

Fascinerande att läsa, milt uttryckt.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: kan ni sluta komma in och prata om Brynäs hela tiden?! Brynäs diskuteras i Brynäsboken
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Personligen tycker jag Modos trupp är aningen bättre än förra säsongen men vi kommer nog hålla till i botten 6 och det är väl precis det Hinken/Widebro har sagt, prio är att överleva år2 och samtidigt bygga upp en stark organisation, dvs Modo själva satsar inte speciellt högt sportsligt för A-laget utan prio är att överleva och bygga organisation som man ser nödvändig på längre sikt, smart tycker jag.

Med en stark organisation och starkare ruljangs i juniorleden så tror jag Modo kommer stå sig starka även de säsonger som det sportsliga går tufft.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Putin, Hitler och andra diktatorer blandar in idrott i politiken. Att låtsas om annat är bara löjligt.
Ryssland hade sannolikt inte lämnats ute om det inte vore så att Putin älskat att frottera sig med idrottsstjärnor och muta sig till mästerskap.

Den stora majoriteten vill inte ha med regimen så det är bara att acceptera.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Du fattar väl att det blir lite larvigt när du håller på såhär och ljuger för dig själv? Jag ska vara objektiv och säga lite om ert lagbygge. Ta det inte personligt för jag har sågat många i mitt eget lag också, vilket flera härinne kan bekräfta.

Du säger alltså att tredje poängsstarkaste back i hela Liiga bara tar plats som femteback i ert lag? Det måste betyda att hans offensiva förmågor fullständigt suddas ut av hans bristfälliga defensiva spel. Att spelare som Kinnvall, Bertilsson skulle sättas högre upp än en sån spelare?

Ni har värvat en målvakt med Olle Eriksson Ek siffror. Ni har värvat en utpräglad offensiv spelare som ska spela i världens mest defensiva hockeyliga. Ni tänker också värva Djoos som alltså inte ens mäktar med plusstatistik i NLs tredje bästa lag?

Greg Scott är för gammal och har gjort sitt. Han producerade alltså 19p på 35 matcher i HA och stannar inte Greg stannar inte Benn. Silfverberg och Lindblom klart intressanta, men båda var inga stjärnor direkt i sina lag på andra sidan atlanten. Silfverberg klart på nedgång, men Lindblom kanske har någon till växel att ge.

Kopacka och Indrasis ska gå från hawaiihockeyn där deras utpräglade offensiva spelstil frodas, till världens mest defensiva liga. Indrasis med sämst statistik i sitt lag i tyska ligan ska helt plötsligt blir en duglig SHL-spelare? Svårt att tro. Jag tror att han är slut. Kopacka kanske har lite att ge, men även han är för offensiv.

Stommen med Bertilsson, Rödin och Larsson är två år äldre och sämre. Spelade ut er ur SHL och ska nu efter ett år i HA hävda sig bättre i SHL. Det tror jag tyvärr inte.

Vad är det som rättfärdigar den här hybrisen och som ska göra att ni vinner SM-guld?
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Det borde väl vara ett bra tillfälle att reflektera över din roll.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik :
Tack Jan - Erik skall tillägga att vi iaf skumma igenom varje inlägg, eller nästan varje. Men det kan blir svårt ibland särskilt matchkvällar och lördagkvällar. Lördagkvällar är dessutom rätt knepigt då jag misstänker att många skriver iaf minst salongsberusade.

Sen har du en bra poäng i att det är en avvägning många ggr. Principen är att vill i regel inte vill ta bort inlägg, exv är många ggr rätt snälla när inlägg hamnar i fel tråd. Sen är det en mötesplats för hockeydiskussioner men det blir cola å en avvägning av vad som ingår i hockey eller inte. Gårdagens Ryssland i Vm är en sådan diskussion. En diskussion jag fö tycker är intressant. Men av någon anledning blir det snabbt antingen eller.

I övrigt? Ja bara för att man är en ny användare med lite oortodoxa synpunkter betyder inte det att man är ett troll. Tänk också på att vi allt från 40 talister till 00-talet samhället förändras och synen på olika skeenden. Utöver olika uppfattningar på många olika områden och vi skall samsas inte bara som modoiter utan även med andra hockeyintresserade. På nätet dessutom!

Om jag får önska något så tycker jag att man skall tänka på att det sitter en annan människa på andra sidan tangentbordet som också har känslor. Även om individen är plump eller uttrycker sig på ett kasst sätt. Man behöver inte vända andra kinden men om man argumenterar vänligt tillbaka så får i 999/1000. Tänk på att människor kan vara otroligt ensamma i sin situation. Jag vet i hög grad hur det kan vara.(avstår från personliga detaljer men är uppväxt i en ”problematisk miljö”). Det jag vet då är att man ofta söker andra sammanhang för att få en paus, och den människan kan söka sig hit och mkt väl vara ”toxisk”.
Tycker det bli onödigt att slänga med trollkortet i onödan.
Kommentera

Sv: Silly season
erjo: Att hänvisa till våra moderatorer och ropa på avstängning har du kanske märkt att det inte hjälper alla gånger. Moderatorerna jobbar ideelt och gör ett bra jobb. De kan inte hålla koll 24 / 7 på vuxna människor och dessutom är det ju inte helt lätt med gränsdragningen.

Du skriver "kan någon bara stänga av den här pajasen? Det enda han gör är att provocera folk".

Då är mitt svar att det kanske är bättre att alla som stör sig på vissa personer helt enkelt struntar i att reagera på den hen skriver och låter moderatorerna agera om det personen skriver går helt över gränsen.

En annan taktik som moderatorerna har är att skapa nya trådar och uppmana till debatt i dessa nya trådar om det som inte rör hockey där diskussionen kan fortsätta (ex politik). Det är en bra idé men återigen kan de inte jobba 24/7 med att se att det efterlevs.

Som en liknelse kan du i stället se "hockeysnack" som en hockeymatch. Som det är nu beter sig vissa skribenter här inne (inte specifikt just du men generellt) som en hockeyspelare som får en utvisning med sig men inte kan låta bli att ge en egen eftersläng så att det blir en dubbelutvisning genom att själv reagera på ett sätt som inte heller är så genomtänkt alla gånger. Andra reagerar genomtänk men det biter inte heller på den första personen och det enda som händer är att debatten snurrar vidare som ett rallarslagsmål på isen.

Om alla bestämmer sig för att inte ge sig in i debatterna som inte rör hockey och ignorera personangrepp och märkliga resonemang så lär personerna tröttna på att posta inlägg.
Kommentera

Sv: Silly season
Hörni! Det här är Hockeysnack! Politik kan ni ta på twitter eller med gammel-morbror på släktträffen istället!
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: kan någon bara stänga av den här pajasen? Det enda han gör är att provocera folk.
Kommentera

Sv: Silly season
Randy Marsh: Det börjar bli uppenbart att det finns några attribut Hinken går lite extra efter:

- Erfarenhet av spel som center
- Historik som kapten eller assisterande kapten
- Stor (~190-195 cm)
- Lagom ålder (~25 år)
Kommentera

Sv: Silly season
Padrone78: tar Jeppe O framför Karlkvist alla dagar i veckan. Karlkvists defensiv är katastrofal.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: "Stjärn nyförvärvet Lindblom som mäktade med 16 poäng i AHL."

Känner du till den brutna foten och körtelfebern också, innan du sågar honom tänkte jag? Oskar är en kvalitetsspelare i SHL, och det begriper alla som gillar hockey oavsett vilket lag man håller på.
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein: Oj, ser inte att truppen vi går in med nu skulle vara sämre. Ej medhåll där. Men vi får väl se hur många som tippar oss hopplöst sist som 14:e lag, jämfört med inför förra säsongen.

Det kanske är så att många MoDosupportrar inte förstår talangen som finns hos Jasek och Ranta? Båda två ska kunna uträtta mer på svensk is. En större trygghet i gruppen från start är viktigt för att de inte ska behöva "jaga formen" på samma sätt.

Därför tänker jag att True och Olofsson nog är smarta värvningar, mer än bara för deras egna offensiva kunnande. Jag kan tycka att det verkar bli en spännande gruppdynamik den här gången, jämfört med Ruohomaa, O'Regan, Walli Walterholm som tänkta draghästar i topp 6-skiktet.
Kommentera

Sv: Silly season
Gusse: Vi har några väldigt dominanta skribenter på det här forumet minst sagt!

Det som är mest överraskande, är att ingen av dem blivit världsledare, med tanke på hur extremt rätt just deras åsikter är!
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: ska du peta Woods och aagaard i pp och spela Niederbach, Theo och Byström? Vilken planet bor du på?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
"Sanna Halsius tar klivet upp från D20 till vårt SDHL-lag. Juniorlandslagsbacken har signerat ett seniorkontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/2025."
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Så vi byter ut vår poängbästa forward mot någon som knappt tagit en plats på fyra kedjor.
För övrigt så har Woods ett bra passningsspel också, vilket han får läge till då motståndarna har respekt för hans skott. Faktum är att Woods gjorde mest poäng av alla MoDos spelare i pp med sina 3+8 och han vill du ta bort.

Det är väl inte det minsta konstigt att Dickinson som stod mitt framför mål och hade de bästa lägena när han väl fick pucken hade bra skottprocent.

Det känns tryggt att vi har tränare som har bättre koll än så.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden:
Kul att du förklarar på ett bra vis och inte dra fram sågen jämnt😉
Konkret och saklig och håller till ämnet och inte personliga påhopp!
Respekt! 👍🏼
Sånt här gillar jag när man förklara grundligt sina tankar. Det blir bättre förståelse för andra 😊
Kommentera

Sv: Silly season
Jag tror att oavsett om MoDo har truppen full och Victor Olofsson vill hem så kommer man lösa det på ett eller annat sätt. Vill han hem, så kommer han hem.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
kulltorp: Att bonden säger att ni värvar kasst är ett bevis på att han tycker om er!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Notera toppkommentarerna.
Uppladdat:

450x300-img8442.jpegimg8442.jpeg

Kommentera

Sv: Silly season
Väggen rasar in. När dammet lägger sig vänder man sig mot ljuset och ser en siluhett: bonden med motorsågen i högsta hugg.
Kommentera

Sv: Silly season
Koff: Mest underskattade han gjort är att ta oss från tolfte plats och kaos i hela föreningen till en andra plats och inte två förluster i rad på hela säsongen.
Kommentera

Sv: Silly season
Paninaro: Skillnad mellan Dickinson och V Olofsson. Nog skulle det gå lättare att sälja in Olofsson till några sponsorer m.m. istället för Dickinson.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: En sak du får ta till hänsyn är att Jasek och True är spelare som hinken velat haft in sen i vintras medan ruohomaa och o'reagan var lite mot panikvärvningshållet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Så vi värvar kassa finnar?
Det säger ju en del om din koll på hockey.
Men Modo värvar alltid bra spelare eller hur? Fullträff på fullträff. År ut och år in..
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Jag gillar linjen som verkar vara satt i föreningen att man främst vänder sig till sponsorerna för att pusha till medel för värvningar.

Är inte mycket för insamlingar, speciellt inte det system som blivit satt i vissa föreningar där det verkar vara ett stående inslag varje år.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: När Lindblom var som bäst spelade han alltså i Flyers andrakedja. Enligt många av deras supportar hade han spelat i förstakedjan inom 1-2 år.

Nej, det är mycket möjligt att cancern gör att han inte hittar den nivån igen, den ”respekten” måste man ju ge den avskyvärda sjukdomen. Men likväl, måste en spelare hålla den klassen för att kunna göra nytta i SHL? Nej.

Det finns väl igen spelare i hela SHL som skulle platsa i en andrakedja i NHL? Så varför måste Lindblom hitta den nivån igen för att tillföra något i Brynäs?
Kommentera

Sv: Silly season
Byss:
Ungefär det engagemang man kunde förvänta sig av AB.
Kommentera

Sv: Silly season
wesslan: Det är väl inget problem att han är lat. Han får väl göra som Dahlén och slå sitt personliga världsrekord i försäsongsträning och kosthållning fyra år på raken. Då jäklar.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Mario Kempe ryktas till Eisbären Berlin. Går bra i karriären nu. 😂 Och deras supportrar skriver ”Bitte Nicht” till det ryktet.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Jasek snittar 0.81 i Liiga medan Holmströms snitt är 0.61. Viss skillnad ändå.
Jasek presterar bra sitt första år i SHL. Han är också en av dom som inte signerar kontrakt med någon annan klubb för att istället spela klart säsongen hos IKO.
Vittnar om en viss karaktär och ledaregenskaper som sportchefer och scouter lär gilla.
Han jagades av både HV och Luleå, två klubbar som inte är känd för att snåla när det kommer till värvningar.
Jag är faktiskt imponerad att Hinken lyckas landa honom och tycker han absolut har Wow-faktor.

Hur många SHL-klubbar hade tackat nej till Jeppe?
Hinken lyckas få hem en hemvändare från Schweiz.
Klart som fan den värvningen har Wow-faktor.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: J.O och Jasek får man väl ändå säga är Wow-faktor, speciellt den förstnämnde
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Hutsko hade väl också väldigt fina meriter om man är på det humöret.

Men, det handlar ju om att få ut det bästa ur spelarna. Att de får rätt roll och passar i spelsystemet. Förutsättningarna för det är såklart bättre om man hunnit scouta spelarna för en roll långt i förväg. Det är ingen garanti, men chanserna för att de nya spelarna passar skulle jag säga är bättre.

Sedan har vi Karlin som alltid haft en förmåga att få spelare att trivas och prestera på en för dem hög nivå.
Kommentera



1 ·