1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

280515 inlägg · 3721 ämnen

Forum

1865368 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Mer från träningen (följer den live på Modo channel) , Lill Werner kör nu rött och Karla kör i vitt.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San:
Genom att ta bort makten från SHL så kan man det, och det avtalet kan man säga upp. Efter det kan man justera intäkterna. För fördelningen är väl ändå ett problem?

Kanske inte direkt, men indirekt då kan ge ett visst utrymme för långsiktiga satsningar. Men allsvenskan stora styrka ligger egentligen i att sätta hårt emot lån, inte tillåta att spelare som har kontrakt lämna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Vem har sågat den nya p.g.a statistiken? Det handlar mer om att en defensiv pjäs gör inte att laget kommer resa sig och han blir den härförare vi behöver.

Sen är det inte statistiken det handlar om, titta på utlåningarna. Som jag skrev tidigare, utlånad till flera lag på bara 2 år. Attitydproblem? För dålig? För dyr? Vem vet, därav tveksamheten. Att han varit med i JVM tidigare är inte relevant över huvud taget just nu. Det är historia, mycket händer på 5 år.

Denna säsong är rätt körd oavsett. Han blev värvad för att undvika kval ner, knappast för att kvala upp.

Ska väl tillägga, vad JAG tror och tycker.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Verka som att ny Finnen kör backpar med Enström nu på träningen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Förbundet kan inte justera fördelningen av SHLs TV intäkter. Skulle en rörligare upp/nedflyttning ge bättre ekonomi för lagen i HA och H1AN?
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Axle San:
Inte tänkt så mkt på det, men tror att man antingen kommer man att justera fördelningen av pengar. Alternativt så ändrar man systemet för upp och nedflyttning till ett mkt rörligare. Även om ett lag nästan alltid åker så skulle det inte skada svensk hockey om fler åkte.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Här gäller det för Allsvenskan och HA att hitta sin form som ger hållbar ekonomi. SHL är nog ganska nöjda med sitt upplägg. Kanske det kan vara en idé att minska allsvenskan och utöka ettan för att ge bättre ekonomi i HA?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors:
Vår legendariske Tore Erken nämnde att nuvarande system med pengafördelning inte kom att hålla över tid iaf.

Ang serieindelning ser jag gärna 16 lag i SHL 16 i allsvenskan och 2 div 1 serier med 12-16 lag. Allsvenskan har kanske nackdelar med de långa resorna å andra sidan tror jag konkurrensen blir bättre med 1 serie. Sen hävdar man att det blir mer publik med fler derbyn, är inte så säker på det. Man kan bli mätt även på derbyn.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Undrar vart det här leder? Hoppas på något bra.

https://www.aftonblad...ra-hockeyn
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius:
En blandning verkar det som, även om vissa delar av läktarcoachen stämmer rätt bra.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Kollade uppställningen förra matchen gissar att han kliver in bredvid Tobias E.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Men dåså, då är alla problem lösta..
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Alla 14 klubbar i Hockeyallsvenskan får ett stöd på en halv miljon kronor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Och apropå ingenting, vem är du? ;)

https://blogg.mittmed...upportrar/
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Fast tro mig när jag säger att jag älskar lirare och offensiv hockey, för det gör jag 😁 MEN ska en offensiv hockey kunna fungera kan man tyvärr inte ha en katastrofal defensiv. Tyvärr så är det så det sett ut i den här klubben sedan guldet. Vi har oftast haft hög kvalitet på våra ytterforwards, men backar och centrar har varit på tok för svaga defensivt.
Har du i ett lag med Allsvenska mått mätt poängkungar som Karla, Björka, Eriksson, Molin, Marklund SKA man inte vara ett bottenlag!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Hahaha underbart! :) Nu får det väl visa sig vilken kvalitet han håller, men det visar ju på att det är första sportchefen och tränaren på 8-10 säsonger som insett problemet, DET är positivt!

Sedan måste jag ge en känga till er härinne som sågat snubben jäms med fotknölarna pga. Hans stats, hur fan är ni funtade???

Ska ALLA spelare MoDo värvar vara poängkungar??? Hur fan tror ni det sett ut med en backuppsättning med 7-8 Erik Karlssons, totalt jävla kaos?!

Dessutom verkar ni bedömma värvningarna utifrån att MoDo är en SHL-klubb, det är vi INTE!! Vi är ett bottenlag i Allsvenskan, för ANDRA säsongen i rad!! Vad tror ni att vi kan attrahera för spelare egentligen, spelare av hög SHL-klass eller NHL-proffs?

Killen är en DEFENSIV back, han kommer INTE att göra en massa poäng, precis vad vi behöver!
Sedan får tiden visa om han håller eller inte.
Rätt typ av värvning iallafall, gärna 1-2 till av samma sort.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Du har helt rätt ztorken. Med vår historia, ungdomsverksamhet, kunskaper i hockey i föreningen, intresse i bygden, lokala sponsorer , arena med tillhörande faciliteter så inte fan ska vi väl nöja oss med att vara på samma nivå som Troja, Tingsryd,Västervik o allt va dessa småklubbar heter. Modo hockey får den kritik och publik dom förtjänar för tillfället. Den produkt dom säljer för tillfälligt är ju under all kritik. Den dagen dom börjar prestera på den nivå dom rimligtvis borde göra så kommer publiken tillbaka och säkert också positiva tongångar.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Såklart att vi gnäller, men oftast med substans!
Har man nu varit ett bottenlag i snart 10 säsonger så måste ventilen få pysa.

Nu ska vi återigen slåss om överlevnad, fast i en annan liga.
Vem skall se något positivt i det?

Oavsett serie så hamnar vi till sist i botten, och vilka fans kan uttrycka en positiv stämning över det???
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: håller med , tycker också vi har rätt o dryfta våra åsikter dock utan att gå till ytterligheter, vi ser det vi ser laget och spelarna utföra på planen, många av oss här följer alla matcher antingen på plats, tv eller stream, vi har ingen insyn hur det ser ut innanför väggarna o där kan vi bara tro gissa och spekulera, jag ser även andra allsvenska matcher som visas då Modo inte spelar och blir imponerad hur hårt de flesta lagen jobbar, tror inte Modo är så mycket bättre än tabellen visar, en sak som de fortfarande, trots två år i allsvenskan, har emot sig är att de är Modo laget som de flesta andra lag vill slå och därför jobbar de extra hårt i då de möter Modo, tittat lite på matchen efter för dessa lag o i många fall förlorar den, kan vara tillfälligheter men lite substans tror jag absolut det är
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:

Kritik ska absolut förekomma både här och öppet mot klubben och då gärna med förslag på hur man kan lösa ptoblemet. T.ex kritik hur modo kommunicerar med fans och vad vi fans vill ha, sådant för klubben framåt. Se bara hur mycket bättre det blivit senaste år jämfört med för ca 5-10 år sedan.

Att läsa hundratals inlägg om hur sämst laget är hur dåligt tränade man är, hur modo som klubb är ett skämt osv är för mig inte kritik det är planlöst gnäll och det kommer inget konstruktivt ur det eller går att bemöta för klubben. Antar att det var detta insändaren syftade på.
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal:
Har inte ÖA men tycker att man kan skilja på kritik och klander. Sen är det rätt trevligt om evt kritik är någorlunda genomtänkt, att råhata utan substans blir bara tröttsamt att läsa. Ett forum utan kritiska synpunkter skulle bli rätt menlöst. Är även på sin plats att stanna upp och utvärdera sina egna kunskaper då och då emellan man stoppar ner fingrarna i snacksskålen:)
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: alla sportchefer har följt sina nyförvärv en längre tid...;) apropå något som berör oss här inne finns en insändare nu på ÖA där vi här klankar ner på laget alldeles för mycket, vi borde skärpa oss och ändra vår inställning mm mm läs gärna sign " modohjärta" jag säger så här visar bara laget rätt inställning så kommer vi att göra det med, men det har varit SI o så med det
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ja med backar som Louma och Rantakari i färskt minne så får vi se hur det blir blir innan jag säger något.
Stilarna är olika, men kan ju lika gärna vara så att han funkar bättre i det svenska systemet. Man får se på isen helt enkelt. :-)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Själv är jag tveksam. Det är en annan hockey som spelas i Finland. Mer som i Nordamerika med något mindre rinkar och mer "nord-syd".

Nu säger man att det är en kille man följt en tid. Det i sig känns såklart bättre än att "han dök upp på marknaden".
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Detta måste ju vara din drömvärvning? Allt man läser är ju defensiv, defensiv, defensiv. Är ju typ precis vad du vill ha detta! :-) ;-)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Ja ok. Nej mig veterligen är Sellgren för gammal för alla u-turneringar som är på våren. Och för dålig för tre kronor. :-)
Men kan vara att jag missat något!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: nog fel av mig u18 VM men är väl f gammal o det går nån gång i april, nån reporter som nämnde Sellgren, Lyckner tror jag, att han försvinner nån vecka
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rogersson: Finländaren Iilari Filppula är väl en av de bästa värvningar på länge.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Döm inte hunden efter håret, det är väl lite så på den här värvningen.
Kan också vara en värvning för att visa att Modo agerar utifrån det läge man har. Bara för att han inte har bra stats kan väl bero många orsaker. Jmf mot Marcus Eriksson F1, ingen dålig förare i mina ögon, men totalsågad och toksist, men alla som är insatt vet att det beror på ett så uselt mtrl. Men, äntligen så händer det något, tyvärr har de mörka krafterna varit för stora under en längre tid. Men jag ser något positivt ur detta i alla fall.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Från ÖA "– Det är en ung kille som spelar enkelt, har bra fysik och tacklar mycket. Han har inte gjort så mycket poäng under sin karriär men det är inte där hans styrkor ligger. Utan det är i det fysiska spelet och skridskoåkningen. Han jobbar hårt hela tiden.

– Han kommer säkert spela mycket boxplay och användas mot motståndarlagens bästa kedjor. Jag kan tänka mig att han kommer göra det väldigt bra, säger Mikko Luoma "
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hockey_21: ja? Menar du att hockeyallsvenskan är en dålig liga? Kilen blev utlånad till finska andraligan. DEN är inte bra jämfört med allsvenskan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Vad ska Sellgren på för landslagsuppdrag nu? Tänker du att han ska till OS?

Ja man får hoppas killen är välscoutad. Men han verkar ju ha en viss grundtalang iom både A & B J-VM. Kan man erbjuda honom en trygg miljö kan han säkert ta stora kliv. Han spelade i 5 klubbar förra säsongen, så stabilitet är nog något okänt för honom i dagsläget. Kan man erbjuda det kanske han som sagt kan ta stora kliv i utvecklingen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Leksands värvande känns bekant.. Åslin kommer säkert göra succe i Ssk
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: det lånas hej vilt från Shl o även mellan allsvenska lag, David Åslin nu från Leksand till ssk, kunnat va nåt för Modo , finns säkert backar i shl som varit lättare att skola in men förmodligen vill inte Sundlöv ha korttidaslån o borde ha sonderat läget noggrant
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rogersson: För tusan det är svenska andraligan han ska spela i shl. Dessutom är han värvad som en defensiv back
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Sellgren lär väl försvinna på landslagsuppdrag o Enström skadad, sen kanske de tänker på j18 och j20 o deras framfart mot nya guld
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Du måste öka dosen starka tabletter tills minnet blir en grå smörja ;)
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Kan riktigt se framför mig hur han snubblar på egen blå, som siste man och Västerås kontrar och skjuter oss ur allsvenskan...
Bistra minnen från den senaste finnen vi hade i laget :-)
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Säger absolut inte att det är dåligt, kan ju vara ett lån i klass med Ekarv och då får man vara mycket nöjd! Frågan är nu om Eriksson får mindre speltid eller om någon av juniorerna får kliva åt sidan?!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Vi skall ju tänka på att utlåningen kom från en bättre liga.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Klart det finns en osäkerhetsfaktor, däremot tycker jag det är skönt att man inte tar någon 30-35 årig spelare med en lång meritlista som inte längre håller på högre nivå, har en tendens att blir både dyrt och dåligt. Här tar man ändå en kille för sannolikt överkomlig prisnivå, som dessutom är i en ålder att det skall bevisas något. Dessutom med påstådda egenskaper som det råder lite brist på i vår trupp. Förhoppningsvis kan han kliva in och bidra i egen zon.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Egentligen säger det inte så mycket eftersom det var många år sedan, en kille som ofta blivit utlånad på senare år brukar kunna tendera att inte vara jättebra MEN som jag skrev tidigare så får vi väl se, han är klar oavsett och kanske kan han utvecklas i Modo och hjälpa laget vinna matcher.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: nej det var han inte... Första året ja, men resterande år hade en valfri junior kunnat ta hans plats.

Defensiv katastrof var vad Lehtivuori var.

Att Henri spelat JVM för flera år sen är väl inte relevant nu?

Kolla alla lag han spelat i senaste 2 åren, 6 lag på 2 år. Utlånad på utlånad.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Spelat både j18 och j20 VM så finns ju tydligen något där som man inte ser om man bara tittar på stats.

Men i vanlig ordning är det väl bäst vara negativ innan han ens fått chansen, varför vänta och bedöma han efter vad han visar upp när man kan göra bort det och såga han för dåliga stats redan nu..
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: En spelare med så mycket erfarenhet från högsta finska ligan liksom j-vm spel är väl ändå ingen dålig spelare på förhand.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rogersson: eller Henri laurila, nja jag vetetusan alltså, bra med bredd på backsidan men nog hade man på förhand hoppats på något bättre, MEN vi får se ;)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rogersson: Vänta nu, Lehtivouri var ju riktigt bra.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
De senaste åren har vi knappast haft någon tur med finländare i laget. Jag säger panikvärvning om denne kille. Har svårt att tro att någon scoutat honom.

Känns som en ny Lehtivuori.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper: Ser att cmore har tagit lite förnuft iallafall verka som man kan säga upp playtjänsten på hemsidan igen nu
Kommentera

1865368 · »