1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

302275 inlägg · 3804 ämnen

Forum

1978710 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season - 2019
Heyerdal:

Känns ju tryggt
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
wedde: Hägglund skriver i sin krönika, dagens ÖA , att kontraktet med Toby ska vara klart o påskrivet, men ingenting är bekräftat och inget klart med sportchef ännu
+8
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nån som har koll på hur mycket Modo får i ersättning från NHL för spelare?
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
wedde:

Håller helt med
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: nää nu får nån allt ta och skriva nåt intressant =) har ju abstinens på fakta!
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
MorganaLefaey: Vi har ändå Olofsson in som potentiell förstecenter. Vi har Jellvert också som hade en riktigt fin utvecklingskurva och är i en bra ålder. Själv hoppas jag en hel del på Wernblom.
Dessutom är Sylwander en helt ok center i en gnuggarkedja på allsvensk nivå.
+5
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Heyerdal: Han drog till Vimmerby o Div1.
Finns många som gått den vägen, men att lyckas ta sig uppåt är inte så lätt. Endera måste laget gå upp eller så ska man vara top 5 poängmakare (min uppskattning och ingen ren fakta). Så skulle tro att han inte dyker upp i högre serier snart.

Jag tror detta är den trupp + tobiases då da är den vi kommer ställa på isen.
Grym backsida men återigen lite för mycket frågetecken på centerplatserna. Synd då vi har så riktigt bra yttrar med fina skott. Men vi får se. Som jag skrev tidigare: Man får inte glömma att vi faktiskt har kvar fjolårets 1a center.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
MorganaLefaey: har väl en äldre bror som spelade i j20, vart tog han vägen?
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: Mmm, självklart så vore det bästa om de i alla fall får någon säsong i Modo's alag innan de sticker iväg.
Om juniorer ser att Modo skapar chans till A-lagsspel så lockar det nog hit fler som vill utbilda sig. Och med fler småttingar som jagar plats desto mer måste de äldre ta i.
I popovic's fall så kan man väl säga att han blev på gränsen till HA vid precis fel tidpunkt. Det går inte att ha hur många som helst som knackar på dörren.
Speciellt inte om vi får in Tobias*2.
Vi har nu 6st backar och när Ericsson nu lämnat så skapas det backplatser som jag har svårt att se juniorer fylla. Vi har redan 3st 19åringar i truppen.
Nej nu måste det in lite rutin och tufft spel. Och jag tror då att 2* tobias redan är klara.

Jag hade faktiskt sett fram emot att se hur det kommer gå för Popovic, men jag får önska han lycka till och som du säger. Lycka till Popovic, men inte för mycket.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon:

Vilka förhoppningar man har på bra nyheter snart.
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: Men, jag ska inte vara för bitter. Jag hoppas givetvis att det går bra för Popovic och för den junior i Modo som får kliva upp i A-jun och ges chansen istället. Det är jättebra om Modos plantskola producerar bra spelare, även om inte alla blir i Modo.

Så Lycka till Popovic, men inte för mycket:)
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Lyssna på Victor Berglund
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K:

Han säger att han ”känner sig klar” med
juniorhockeyn så han kanske blivit utlovad
speltid i deras A-lag?
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
ivandrago: Har det inte stått tidigare? Lite synd, men samtidigt så är det väl förbannelsens överflöd också. Popovic är inte bra nog att på allvar sikta på att ta en plats hos oss, men det finns en teoretisk hos Löven. Samtidigt finns givetvis risken att han hamnar i deras J20 och då blir det en rätt korkad flytt av honom.
+1
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Ja, gillar Hellkvist spelarna och tror att de verkligen har potentialen så är det givetvis mycket bättre spenderade pengar än en spelare som nått sin peak. Jag tänker mer på uttalanden från Widebro som fått det att kännas som att spelarna mer tydligt skulle vara material för förstakedjan.

Men, visst är det bra med spelare som Hellkvist vet kommer att ge järnet varenda träning och varenda match. Jag tror att det är viktigt för att få våra juniorer att förstå att det bara är så man kan bli någonting i dagens hockey. Inte för att de nödvändigtvis är bekväma, men nog finns det säkert en nivå till.
(Lite som Macke drev på Foppa, Hasse J och de andra att helt enkelt träna mer och hårdare än alla andra.)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar:
Det stämmer. I en intervju på Modo C sa han att det är svårt att få spets till allsvenskan utan han vill hellre ha nåt med utvpotential.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tror också förväntningarna om vilka nyförvärv som Modo har är ganska långt ifrån verkligheten. Jag tror from och Olofsson är våra värvade förväntade toppspelare, Hellqvist verkar föredra utvecklingsbara spelare som vill framåt jämfört med överskattade legoknektar som är kända hos allmänheten och vill få betalt.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Att dom löser ut Herr Eriksson redan nu,
Tolkar jag som att någon av T.E och T.W är klar!

Måtte det vara Enström så får T.W bli en rolig bonus!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Jag skulle tro att kontot låg utanför deras kontroll, men att Modo kunde ta kontakt med den som startade insamlingen och upplysa att de vill ta ut pengar.
Då först förs de över till Modo som gåva, sponsring eller något.
Så nej, de har inte tagit dessa pengar från sitt konto från start.
Men visst går pengarna igenom Modo och inte som att en privatperson är ansvarig för lön.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Jag har för mig att jag läste att det var från insamlingen. Samtidigt gick man plus ifjol trots dåligt publikunderlag, för man ökade omsättningen från sponsorer. Därför tycker jag att ekonomin verkligen ser bra ut.

Men, om man budgeterat för att Ericsson skulle kunna gå att avyttra billigt, men att det kostar en hel del. Då förklarar det varför vi gick ned lite i ambition för From. Alternativt tycker helt enkelt Hellkvist att From är så pass bra att han kan gå in i en toppkedja och plockade honom ändå.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:

En tanke som slog mig när vår VD sa att Modo har ökat spelarbudgeten med 2 mille, antar att han syftar på SHL insamlingen.
Nämligen att föreningen har ju inte tagit dom här pengarna från sitt eget kapital typ, det är ju från utomstående det har kommit?
Rätta mig om jag har fel
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Tycker det blev väldigt svårt att sätta ihop en uppställning.
Låt oss säga att vi väljer att behålla 3 formationer som tidigare då de började finna varandra på slutet. Och dessa ska allihop också veta hur systemet ska spelas och vi slipper att det tar till December innan det skapas Kemi.
Det skulle då kunna bli som nedan.

Björka-Hägga-Sylwander
Wernblom-Jellvert- Pettersson
Karla - JJ - Hagelin.

Och då får vi kvar:
Kim - Olofsson - From

Men iom detta så får vi en formation där vi har vår tänkta 1a center tillsammans med två spelare som poängmässigt hör till 3 eller 4e formationen.
Är klart förvånad om inte dessa producerar mer och kanske är fingerspitzengefühl av värvningsansvarige. Och då blir jag glad värre. Men tycker det känns fel att köra vår tilltänkta 1a med spelare som så här långt inte producerat några stora siffror.

Men jag har ingen koll alls på hur man annars skulle kunna ställa upp.

Karla - Olofsson - Hagelin
Björka - JJ - From
Werner - Jellvert - Åhström
Sylwander - Hägga - Kim/Pettersson.

Men även detta käns lite fel.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Det går att spekulera rätt mycket kring det där. Vi har väl en fjärdekedja med Sylwegård, Häggström och Björklund med stor sannolikhet. Sedan Jellvert med Wernblom och Linus. Ja, då kanske din idé inte är så tokig. Samtidigt finns det så många alternativ om man väljer att sära på någon av de två på förhand troliga kedjorna.
Jag menar, vad händer om Wernblom blommar ut? Om Linus får på sig sina kilon och verkligen tar för sig? Ska verkligen Björklund inte få en center som är bättre på att fördela puckarna? Åström och Karlström, kan de utvecklas åt rätt håll?

Jag ser ingen superspets på forwardssidan, men samtidigt så har vi heller inte den svagheten många andra lag har när de kommer ned till tredje och fjärdekedjorna. Även vid skador tycker jag att vi har bredden att kunna vinna matcher även när toppkedjorna har en sämre dag.

Får vi in Toby och Tobbe på backen så ser det helt klart väldigt bra ut, för backsidan blir i sådana fall på papperet klart vassast av alla lags. Wiklund, Enström *2, Norlinder, Hedberg, Öhman, Hedman och Victor Berglund. Det kan mycket väl bli så att Tommy Enström och Hedman får svårt att ta en ordinarie plats.

Frågan är bara om vi kan vara jämnare i vinter. När vi var bra ifjol så var vi riktigt bra, men långa perioder var vi riktigt dåliga. Det är någonting man har vant sig vid som Modo-it under senare år, men kan vi undvika det i vinter?
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag vill minnas att han skrev samma kontrakt som Karla och Björka dvs ett kontrakt som skulle gå ut efter denna säsong. Så jag skulle säga att även om han köpts ut så har vi faktiskt mer pengar ledigt än med han i laget.
Betala full lön månadsvis kontra Betala (låt oss säga 60%) lönen direkt och sedan vara fri.
Om han hade kontrakt för ytterligare en säsong, då blir det lite skillnad. För då måste vi punga ut med (låt oss säga 60%+60%) av årslönen direkt och då helt plötsligt ha 20% mindre att erbjuda förvärv än medans vi hade Ericsson på kontrakt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:
Apropå kedjor. Kan tycka att man kanske bör flytta upp Karlqvist såhär.
Karlq-Olofsson-Rosen
From - JJ - Hagge

JJ skulle må mkt bra av en speedig spelare som skapar luft åt honom.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Nä, om båda skriver på lär truppen vara klar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Kan kanske ligga nått i det, bara hoppas
From gör framsteg i Modo.
Känns väl inte som att det finns plats för fler än dom 2 backarna vi väntar på?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Kan det vara så att man köpte Tobias och att den kostnaden krympte budgeten på spetsforward? Nog är From potentiellt bra i vinter, men det skulle förklara vart pengarna tog vägen.?
+5
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
wolper:

Hade han kontrakt över nästa oxå?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jaca:

Absolut ett missförstånd, jag vill inte trampa på några tår.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: skönt och slippa sitta och betala för en spelare som inte ens är med i truppen. Får vi lös cash. Hur många matcher spela han förra säsongen? Ingen lyckad sejour för honom i modo enligt mig så hoppas han får bättre lycka nu och kan få avsluta sin karriär lite roligare. Känns dock som han lägger ned. Verkade inte allt för motiverad men jag kan ju ha fel
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Äntligen! Det kontraktet som han skrev kan nog vara de sämsta kontraktet Modo har skrivit.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tobias Ericsson lämnar MODO Hockey.
+8
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Jaca: Då är vi nog mer inne på samma spår. Jag tror att Löven och SSK hade väldigt mycket mer press på sig och deras klubbor vägde nog dubbelt så mycket som Västerviks de sista omgångarna. Vetskapen om att man borde placera sig högre gör det svårt- för vissa lag/spelare - att prestera avslappnat.

Vi har medvetet lagt mer press på våra axlar. Får se om vi för första gången på riktigt länge orkar ta på oss rollen som topplag.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson:
Tror det blev ett litet missförstånd!!
Njae inte alltid är det bra, stor risk att det skapar extra press på laget beroende på vad det är för kommunikation! Jag har då inte hört att Löven gick xtra hårt för att nå SHL ifjol..
Vad jag menade är väll att alla lag med lite historia spelar för att nå SHL!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jaca:

Kommunikation har väl alltid varit bra utåt
sett, jag kan tycka att det inte fanns ett lag förra säsongen för att ta steget upp.
Men det kanske är jag som har missat nått.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jaca: Jag tror att han menar att Modo i vinter har en uttalad målsättning att spela för att nå SHL. Det är klart att ingen hade någonting emot att gå upp redan ifjol, men nu har man varit tydliga med att man gjort en hårdare satsning på det sportsliga för att slåss i toppen på allsvenskan. Det skickar också signaler till sponsorer och andra runt laget, samtidigt som det givetvis kommer att ställa lite högre krav på gruppen att prestera. Vad man har för intern målsättning och vad man kommunicerar till publik, fans, media och sponsorer behöver inte vara samma sak.

Så, ja. Det vore oseriöst av exempelvis Kristianstad att gå ut med att man satsar mot SHL i vinter...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson:
Så Du menar att det är oseriöst att satsa mot SHL varje säsong??
Det ska väll föreningen inte behöva basunera ut, det är en självklarhet att sikta mot att nå SHL varje säsong! Eller har jag missat nåt??
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
MorganaLefaey: Jag håller på att korrigera algoritmen så vi ska slippa se dig som vinnare framöver... Någon form av handicapsystem likt golfen så vi usla tippare också har en chans:)
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: Hur var det egentligen. Vann jag förra säsongen?
I så fall sätter jag ned kronan på den viktkänsliga larmanordningen. Checkar om giftet på dartpilarna är på plats. Det stora runda klotet har jag tyvärr ingen aning om vars det tog vägen.
Men kan man göra det mer spännande om den står i en grop av ormar?
+3
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
jonsson: Om två år är han 37 år, undrar hur hans status ser ut då? Det tar på att ligga på topp
+3
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Heyerdal:

Satan + tjänst, hoppas han håller i två år till där borta då.
Så det inte blir som sedinarna
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
hanzon: artikel i dagens ÖA om Steen, säger väl inget nytt men tänker fullfölja kontraktet, alltså två år till, frågan ställs om det han tidigare sagt att avsluta med ett år i Modo , "kör dessa två år sen får vi se" , berättar också att de köpt hus i Njurunda söder om Sundsvall ( 6,5 mille såg jag i veckans fastighetsaffärer) , svårt förstås att sia vad som händer under två år både för honom och för Modo
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Förutom Tobias W och Tobias E, så är det väl enbart sportchef vi saknar, nu när truppen är klar så kanske det får vänta tills hösten.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: Jag är sugen att visa att min topplacering inte var en tillfällighet.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: Förra året var bra bortsett från resultatet som var under all kritik för min egen del...
Men tippar man Löven i topp och Oskarshamn i botten får man väl skylla sig själv.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
J F K: det är så bra att du engagerar dig i sånt tippaystem. Jag är gärna med i år, för min del räcker det med slutställning.
+3
Kommentera

1978710 · »