1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

280469 inlägg · 3722 ämnen

Forum

1864810 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Hjälp
Julio the loverboy: nu kom först reideborn från Djurgården. Dessutom tränar målvakterna lite annorlunda än utespelarna så jag vet inte hur relevant det är.

Walfridsson och flera andra juniorer spelade i våras fyra matcher på tre dagar och vann två SM-guld. Skulle man gjort det om man var dåligt tränade? Juniorerna kör rätt likt A-laget.

Nu tycker jag att man alltid ska se över upplägget. Det händer väldigt mycket hela tiden på den fronten.
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
Axle San: Tyvärr har dom flesta förutom ledningen i Modo insett att fysträningen kanske borde uppdateras och förändras. Att ha bra tester när dom inte ens får ut någonting av det när det väl gäller är helt ok? Skulle inte tro det...
Kommentera

Sv: Hjälp
ivandrago: Fysen är säkert en anledning till varför man ständigt tappar i slutet av matcher. Finns inte orken är det lätt med felbeslut.
Kommentera

Sv: Hjälp
Julio the loverboy:
Tkr alla spelare i laget skall ta
Bänkpress kroppsvikt x 1,5
Knäböj kroppsvikt x 2
Marklyft kroppsvikt x 2,5
VO2 max skall 65 vara minimum😀
Lägg sen till press över huvet me stång
Dips med vikter
Chins med vikter
Kommer bli riktiga fysmonster!
Kommentera

Sv: Hjälp
ivandrago: Tycker att många av Modo spelarna ser klenare ut än motståndarna. Ta tex. Reideborn som enligt mig var en högst medelmåttig keeper , han berättade att när han kom till Djurgården så märkte han hur dåligt tränad han var gentemot lagkamrater , hade svårt att hänga med. Nu två säsonger senare med helt annan träning räknas han som en av SHL bäste keeprar. Han är ju heller inte den förste som påtalat skillnaden när man kommit till ett annat lag. Så därför, se över fysteamet
Kommentera

Sv: Hjälp
Gavelo:
Tror att en viktig faktor för att kunna nå framgång är att kunna rekrytera spelare från ligor med lägre status än den man spelar i. Exv så har både Karlqvist/Carnestad/Johan E lirat i div 1, nu har jag ingen aning om hur ECHL som Molin lirade står sig kontra allsvenskan men det är ju ändå farmarligans farmarliga. Fördelen är ju att de lär vara billigare än spelare som misslyckats högre upp och är på väg uppåt. Luleå plockar in spelare från Norge då bör väl även vi kunna hitta spelare där. Men frågan är om man tittar på matcherna, nån som har koll på hur Modo jobbar där i nuläget? Har man någon som kollar div 1.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
hanzon: Det är en mental svaghet att inte kunna ha huvudet med sig sista 5, att ta en utvisning i det skedet bevisar endast att man inte är kylig och smart nog att spela på rätt sätt!
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
ivandrago: Om vi gör det vi ska och ändå förlorar är ju inte mycket vunnit.
Det är väl det som är det stora bekymret, vi MÅSTE börja vinna hockeymatcher.

Man måste förstå att vi är väldigt nära en plats under det sista strecket nu.
Poängen måste börja trilla in nu, det är hög tid!!!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Trots en bra match från Modos sida så känns det som luften gick ur laget, dom orkade inte hela matchen, matchen varar ju i 60 min.
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
ivandrago: Jag är väl inte den som förespråkar massa värvningar under säsongen, speciellt inte om man ser till det spelare Modo plockat in i senare skeden under säsongen så har väldigt få gjort några positiva avtryck i större mening sedan Kristian Kuusela kom.
Dock ser man hur andra klubbar rustar, tom Timrå och leksand som ligger i toppen rustar vilket mer eller mindre tvingar andra att försöka förstärka.
Modo har ett ”för ungt” lag på en del positioner så jag tycker mycket väl man kan börja titta på förstärkning, gärna förstärkningar som spelar mer än bara denna säsongen, försöka se lite långsiktigt med förstärkningarna.
Ekarv är ett toppenlån och någon man absolut borde försöka behålla, sen borde man försöka titta på fler lån alternativt värva från shl, men även försöka hitta tillbaka till det fina samarbetet från Norsk och Dansk ishockey som vi haft tidigare, finns många riktigt duktiga shl spelare som kommer från Norge och Danmark
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Mycket bra plan ! :)
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
Axle San:
Ja faktiskt, när hon väl var på plats så tyckte ändå hon verka ok. Men tivoli är nog den bästa beskrivningen jag hört.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper:
Min plan ser ut så här. Timrå klår Leksand i den allsvenska finalen. Vi vaknar till och vinner vad nu den där serien kallas och avslutar Leksands säsong i sudden på deras hemmaplan!!!!
+7
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
ivandrago: Hoppas du har rätt för de måste vakna till nu :) igår gjorde de faktiskt en bra match med tålamod hela matchen förutom oturen att de tabba sig och gjorde ett självmål och inte kunde få in pucken. Men det var disiplinerat spel och mycket bättre i försvarszon men skall de ha minsta lilla chans på topp 8a måste de visa det spelet nästa match med och vinna för annars blir det risk för kval neråt och där vettefan hur de klarar sig.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ser att leksand kollar på två tyska spelare nu. hur mycket pengar har de ? Är det inte risk att de värva sönder? Vad händer om de inte går upp ? bankrutt?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Robin Ztorken L:
Det är alltså bara jag som tror att gårdagens match blir ”se vad vi kan uppnå om vi gör det vi skall”;) dessutom är Karlqvist på is, när han kommer in blir det en kvalitetshöjning.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Bragd-Birger: Den jävla matchen alltså, lika ställning, 3 perioden, andra halvan... först drar Timrå en jävel i ribban, sen drar skröder en i stolpen, sen avgörs det i sudden vilket ofta är lite som att spela tärning!
Kunde det ha blivit mer jämt?!, tror nog det var den jämnaste och känslomässigt bästa kvartsfinalserie som spelats i es/shl i modern tid.
+2
Kommentera

Sv: Hjälp
Rogersson: Jo man funderar faktiskt över träningen, när det ser ut som det gör i tredjeperioderna. Uthålligheten verkar ta stryk av träningen som kanske är upplagd fel.
Kommentera

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Jag förstår dig helt. Mitt engagemang har ringt till begravningsentreprenören och efterhört sig om begravningsplats. Jag ser inte matcherna, jag har inte direkt koll på spelschemat längre. Uppdaterar mig när jag noterar dem spelat. Men på slutet har det inte behövs bara förutsätta 0p så har man rätt 9/10 gånger.. eller när tog de ens poäng?

Kalla mig dåligt fan whatnot men man har vettigare saker i livet att lägga sin tid på än detta nu. Jag är inte ensam i detta resonemang. Modo dör ja verkligen och nästa säsong kommer vara kopiöst viktigt att ha ett slagkraftigare lag för intresset. Förutsatt att vi lyckas undvika nedflyttning men det får man väl be till gudarna om.
Kommentera

Sv: Hjälp
J F K: att vissa enstaka får bra resultat, visst.

Men nu är det så att laget varit så pass under isen då dom inte orkat samt är det flera stycken, Mario Kempe bland annat, även Olofsson, som sagt att det är helt annan träning i det nya laget dom kommit till.

Medans spelare som kommer till oss inte duger förrän dom hamnat i nytt lag.

In med ny fystränare på en gång. Nu är jag less. Man tror att ny tränare och lite nytt folk ska få laget att prestera, det har ej hänt. Den enda som varit kvar när laget har sjunkit som en sten är fystränaren.
Kommentera

Sv: Hjälp
Nucky: Tack! Bra svar
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
Rogersson: Nej, han har nog ingen släkt i Modo. Vad betyder det att han tränar sönder spelarna? Olofsson slog väl flera rekord när han kom till Frölunda, så nog tror jag att Bäckström fått bättre ordning på torpet de senaste säsongerna.

Sedan är det väl rätt tydligt efter igår att laget orkar jobba hårt en hel match. Man brukar bara inte idas göra det...

Men, upplägget med Modo sports academy gör det nog inte allt för enkelt att byta ut barmarksträningen.
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
Axle San: Jocke bäckström är ett misstag med. Karln tränar sönder spelarna. Folk som konfronterat vissa i Modo om JB som inte ens är öppen för förslag där, någon som är släkt med JB i Modo?
Kommentera

Sv: Hjälp
Nucky: Charlotte Gustavsson var också ett jäkla misstag, kvinnan försökte göra om föreningen till ett tivoli men det blev inte så lyckat. Nu håller hon på att göra samma sak med KHK.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Nucky: 17-17 i målskillnad och avgjordes i game 7 SD!!! Det kan man kalla Jämt! Ni var ju 3a i tabellen, så där och då blev man såklart lite arg osv men samtidigt så tyckte jag att ni var helt klart mer värdiga vinsten.

Hade vi tagit det så hade vi troligen rykt mot HV!
Vi har alltså förlorat alla slutspel mot HV!

T.om gången vi hade fucking 3-1 i matcher så lyckas de vända och vi tappar det.

Nää fyfan, HV var mardrömmen för oss.
+1
Kommentera

Sv: Hjälp
Nucky: Har ni inte 55 säsonger i högsta serien? Kanske har fel men kanske inte?
Kommentera

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Helt sant, de senaste åren har varit hemska. Man blir framför allt ursinnig över det sätt klubben har misskötts, smutskastats och misshandlats, år efter år.
Hur man har lagt ansvaret i händerna på människor som faktiskt aldrig ens haft ett normalt jobb, som förväntas kunna driva en klubb med många miljoner i omsättning.
Fullständigt vansinne.

Men det finns fortfarande positiva sidor. Juniorverksamheten har till stor del byggta upp igen, och juniorlagen har gått som tåget senaste åren.
Det betyder dock inte att man kan flytta över hela J20 till A-laget varenda år, men det kommer ge resultat med tiden, bara vi har tålamod.

Sedan har vi nog ett närmast unikt intresse runt klubben i Övik. Man behöver inte konkurrera med någon annan sport. Öviksbor är fan galen i sin hockey, och det är man fortfarande, trots 10 års misshandel!
Hur kommer det då bli när det väl vänder?
En annan tung fördel är arenan som håller absolut högsta klass, och ligger dessutom mitt i stan. Det är inget kommunen kan eller vill trolla bort. Man blir nästan tvungna att hjälpa Modo med arenan, annars står de där en vacker dag med en tom arena och en klubb i konkurs.

Modo är en gammal anrik förening med 2 SM-guld pch 40 år i högsta serien. Man har bl.a fostrat Sveriges bäste spelare genom tiderna, och många fler..
Den tränare som lyckas ta upp Modo i SHL kommer bli helgonförklarad, inte bara i Övik. Det är ingen nackdel att ha det i sitt CV som tränare.
Det är med andra ord en svår, men eftertraktad uppgift.
Särki sa det själv inför säsongsstarten: "Jag och Sundlöv sa det till varann, tänk att vara den som tar upp Modo till SHL igen.."

Till sist: om ett jävla plastlag som Växjö Lakers går från div 3 till svenska mästare på 10 år, varför ska då vi lägga oss ner och dö? Vi som har alla förutsättningar.
+8
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
J F K: ÖFK 🖤❤️🖤❤️🖤
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Robin Ztorken L: tror de är uppe i 18 raka utan vinst... Då suger ändå Hammarby mot de andra lagen.
Kommentera


Hjälp
Jag vet inte hur länge man orkar. Jag kommer alltid ha ett MoDo-hjärta men helt seriöst, nu börjar jag tappa både lust och engagemang. De senaste åtta åren har bara varit en plåga. En gång i tiden så höll man på ett lag som var Sveriges (och i viss mån världens) talangfabrik. Även om det ”bara” skördade ett SM-guld i modern tid så fanns ändå en kämpaglöd (kempaglöd) och en fartfylld och spelglad hockey. Hur gör ni andra för att hålla modet uppe? Fram till de matcherna mot Södertälje och Pantern hade jag ett strimma hopp. Nu känns det som att det kanske bara att inse faktum. Det blir aldrig mer ett svenskt topplag i ishockey i Örnsköldsvik. Man kanske ska inrikta sig på juniorhockey och bli ett farmarlag till Skellefteå/Timrå/Björklöven? Synd på så fin arena, men vafan man kanske måste se sanningen i det berömda vitögat? Hur tänker ni?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
J F K: Nu är jag inte så värst intresserad av fotbollen och framförallt Djurgården så där har jag noll koll.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Smurfen: vi är uppe i 10 raka, medräknat även förra däsongen
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Smurfen: fråga Djurgården fotboll...
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
wolper: Sjukt också att bara denna säsong så har vi tagit noll poäng !!! på sex derbymatcher .

Måste vara en svår slagen bedrift bara det !!
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Confusius:
Av det lilla jag sett av Oscar P så är hag rätt övertygad om att han går före OSL, frågan är om han inte går för Wernblom med. Bra utvkurva på killen nobbad till hockeygym men jobbat sig in igen
+3
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Modano: Jag hade väldigt gärna haft en back som Sanny. Jag tycker att han spelade sjukt vårdslöst, men jag hade gärna haft honom ändå.

Magnus Wernblom filmade och gick rejält över gränsen ibland, men vi älskade honom ändå.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
wolper: Nä verkligen inte !!!
Trodde med denna trupp att vi skulle/borde ligga femma och uppåt i alla fall .
Sjukt tråkigt att vi har slarvat bort många matcher tack vare en inställnings fråga !!
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Modano: Den mest begränsade spelaren som tog sig längst var Hasse Jonsson imo. Han hade inte mycket talang, men tränade mest, var mest seriös och gav precis allt.
Inte fan var han helt snäll heller, men trots allt inte vårdslös.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
J F K: Hahaha patetiskt jävla kärring snack gav ALLT O LITE till ( tror nog modo skulle behöva en sådan krigare ) För mycke dam hockey nu som straffa er
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
J F K: Nja, tycker den absolut hårdaste matchserien var i kvarten mot Timrå.
Semi- och Finalserien hade man ändå känslan att det skulle ordna sig.
Vad var det HV-backen hette som var så jävla galen? Han och Sundström var som katt och råtta..
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Tabellen ser inte bra ut nu
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Modano: Tycker Sanny var en feg jäkel. Mycket bentacklingar och vårdslösa tacklingar rent generellt. Visst, han tog också mycket stryk.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Modano: Fanny var en jävla MES. Gnälla, det var han bra på.
Skulle f.ö vara intressant att höra honom recensera sin egen blindside hit på Yetman.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Confusius: Kommentar överflödig räcker så eller du kan fråga han om lag spelare då fattar du. Däremot gillar jag han som spelare gav allt trots begränsad teknik spel uppfattning. Den ända som var hårdare och offra mera på den tiden var SANNY LINDSTRÖM
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Confusius: nja. Egentligen tycker jag att vi hade mer flyt mot hv som kanske var det bästa laget, men hela slutspelet var fru fortuna förvånansvärt trivsam.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Confusius: Exakt , för efter den 14/4-07 så tog det lilla jäkla flyt slut !!!

Det var då resan neråt började , undra när den tar stopp ??
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Nucky: Ja han saknas hårt! Jag hoppas att du får rätt.

För övrigt hoppas jag att Pettersson får spela istället för OSL ett tag nu
+2
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Bragd-Birger: Ja det lilla flyt vi hade mot er i kvarten är väl det enda flyt vi MoDoiter haft i hela våra jävligt miserabla supporterliv, så ursäkta mig om jag hade glömt det
+1
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 19/1
Bragd-Birger: Det var riktigt jämt 2007, men det går inte jämföras med 99 eller mot Leksand 2015. De två gångerna räcker inte ordet flyt, för rättvisare segrare i en matchserie de två gångerna har jag aldrig varit med om.
Kommentera

1864810 · »