1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

278456 inlägg · 3706 ämnen

Forum

1857533 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:
Så Du tycker att det gagnar svensk hockey att handplocka spelare som kanske blir nåt och då helst utan ersättning till moderföreningen, Du ska tänka på att spelare i 14-17års ålder INTE är vuxna i lagen beräkning utan just barn. Men visst ta dig en titt i ditt upptagningsområde och se vilka lag som finns kvar sen tio år tillbaks!
Visst ska spelare få sträva uppåt men klubbarna måste få ersättning, det är det jag menar och inget annat!

Sedan tror jag att det största problemet som vi har framför oss att få ungdomarna att välja hockey och inte tex. e-sport som verkar vara populärt!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk:
Nu har nog varje junior utvecklingsmöjligheter oavsett vart han är, och som 15-17åring är det inte säkert vilken väg denna junior skall ta, jag anser att en junior mår bättre av att tex spela seniorhockey på HA nivå än att sitta på bänken i SHL och spela J20 emellanåt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Sedan tycker jag att det blir fel när vissa allsvenska lag bara fungerar som farmarlag till SHL-lagen. Man har ingen ungdoms- och juniorverksamhet att tala om, utan lever på att få överblivna spelare från SHL. Man skiter fullständigt i damlag också, utan tillför oerhört lite till "svensk hockey". Jag tror att de fem lag som gick ihop och skrev brevet är de fem lag (med något möjligt undantag) som i allsvenskan gör absolut mest för svensk hockeys utveckling, medan vi alltså har en hel del lag som bara förlitar sig på andra.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Nä det håller naturligtvis inte, däremot så kan man jobba mer på att det ska vara svårare och dyrare att plocka spelare från AS, detta skall sedan såklart stiga rakt uppåt och slå ut även på NHL och deras milda regler kring att plocka russin ur svensk hockey för lite och ingenting.
Svensk hockey måste gå hand i hand och stå upp för våran produkt, en produkt som är aktad i hela världen!
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk:
Tkr man skall låta spelare gå till/skriva kontrakt med de klubbar de vill oavsett ålder.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jaca: "Ett förslag är att Juniorer ska inte få lämna moderklubben före 18års åldern..."

Och om moderklubben är en kass div 2 förening då t.e.x, eller en kass allsvensk förening utan utvecklingsmöjligheter och ledare som inte duger till att utbilda spelare för den delen?
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Det skulle vara en riktigt intressant lösning, tänk att slippa alla cmores kassa kommentatorer..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Jag ser att det är champions hockey league på svt 2 nu. Så djävla ointressant. Undrar vad svt betalar för det.
Svt borde satsa på HA istället.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Eller: Cmore vill ju också tjäna så mycket pengar som möjligt, så om dom förlorar en massa kunder så kanske dom är villiga att betala mer för HA nästa gång det ska förhandlas. Men de borde kunna få fler bolag intresserade av produkten HA. Men dom som ska sälja sändningsrättigheterna till HA (Stephan Guiance Pereira och dom andra i AHF HockeyAllsvenskan AB.) måste ha gjort ett väldigt dåligt jobb, för annars skulle det inte va så tyst från dom.
Jag tycker att alla ska dra iväg ett mail och få dom att förstå vårat missnöje.
http://www.hockeyalls...ingsarbete
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Kongo:
En sak är att HA lagen skulle gemensamt klubba igenom att ta bort "klausulen" att man får bryta kontraktet om man får erbjudande från SHL!
Är det någon som har koll på denna "klausul" och om den används ännu??
Personligen vill jag ha det tillbaka till att ett skrivet kontrakt gäller kontraktstiden ut och att vid utgånget kontrakt så ska en SHL klubb ersätta HA klubben för vad som är utlagt för den spelaren vid kontrakt skrivande...
SHL lagen har råd att ersätta HA lagen, det är klart att det finns lag som lockar över 14-15åriga talanger och gör om dem till egen produkt för att komma runt det!!
Ett förslag är att Juniorer ska inte få lämna moderklubben före 18års åldern...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: om nu alla fans till HA-lagen inte abonnerar på cmore så tror jag nog att de känner att de har skjutit sig själv i foten.
Tillsammans är vi stark 💪
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rädda svensk hockey - fördela rättvist!
+2
Kommentera

Modo - AIK 13/12
Vi kämpar för vinsten av andra rundan imorgon, kul tkr jag. Dessutom hoppas jag att min matchsvit i FC håller. 5 raka segrar hittills.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: South Park har dedikerat ett helt avsnitt till det
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Ivana Bilic till MODO Hockey
Bekräftas nu av Modo.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sedan att de tokhöjt priserna senaste åren med är ju en sak också. Vad har vi fått mer för det?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: kan ha inte förhandla kanske tyvärr supportrar måste pressa lite
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: håller med. Är ju en sjukt bra början att ha jämbördiga sändningar!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Om man stryper sitt bidrag till cmore så är jag rätt säker på att cmore kommer ha en del synpunkter, de behöver ju pengarna för att kunna skicka dem vidare.

Däremot håller jag med dig gällande det första stycket, hur kunde allsvenskan vika ner sig så...,
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper: Man kan ju tycka att ska vi allsvenska supportrar betala samma pengar som shl supportrarna till samma bolag då ska fan tv sändningarna, ljudet, och kommentatorerna vara av samma kvalite, Fjällräven som innan degraderingen hade en av Sveriges bästa tv sändningar både ljus och ljudmässigt, nu känns den ungefär som en dålig stream till en utematch där ljuset är gult och man kan tro att det är helt folktomt, dessutom har man komentatorer som nog jobbar näst intill ideellt
+10
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: jo jag förstår men tycker då cmore kan ha ett paket för ha som är mycket billigare issofall annars sitter de bara å mjölkar oss med dåliga sändningar. Speciellt eftersom det inte "är" så stort intresse för ha. 449 är en saftig slant
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper: Alltså jag tycker ju egentligen inte det är fel att SHL förhandlat till sig ett monsterkontrakt och HA är grundlurade. Man har ju själv fixat det mer eller mindre. Kontrakt är kontrakt. HA för skylla sig själva som förhandlar dåligt.
Sen är det ju 0% upp till Cmore att lösa hur SHL fördelar pengarna, det är viktigt att folk inser det.

Dock! där skön klämmer i hela frågan är att jag ska betala flera hundra i månaden där typ 90% går till SHL när jag egentligen bara vill sponsra Modo är det som är förjävligt. Visst att avgiften är dyr för att täcka ett fett kontrakt med SHL, men varför kan inte jag som inte är intresserad av SHL välja att bara betala för den del jag vill se? Vet att det generellt alltid är så att man får betala för spnt man inte vill ha. TV abonemang funkar ju mkt så. Men nu är det ju dels en rätt saftig summa, och dels går ju merparten till det jag inte vill se och en liten del till det jag faktiskt är intresserad av.

Nästa var det fasiken när man kunde välja vilket lag man ville se och bara välja det. Men det drog väl inte in nog med cash...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: nice! Mitt går ut i helgen. Informerade dem om orsaken och vad han sa var att de kollar på det hela och han förstod lite, inget mer. "Gilla" att de skyllde på media. Är ju så att det är något som legat och grott och sedan tar media upp det och då briserar det. Hoppas fler säger upp för att pressa dem att göra något åt det!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper:
Kommer säga upp det på måndag, bra gjort.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu har jag sagt upp mitt cmore abonnemang! Får se vilken abstinens man får. Hoppas fler hackar på. Får se så många livematcher man kan :) Hoppas cmore gör något åt detta nu. Minsta de kan göra är att skapa ett paket för ha. Bästa förhandla ett bättre avtal för svensk hockey tsm!
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Stockholmshockeyn riskerar att hamna i den fällan också. Supertalanger får inte ens träna med de som är ett år äldre. De "tvingas spela" med jämnåriga, som är avsevärt sämre, bara för att inte såra nippriga föräldrar. De föräldrar som blir sårade har oftast minimal erfarenhet av hockey själva.

Jag har lite svårt att tolka hur Stockholms Hockeyförbund vill ha det. Men jag tror de tycker det det är viktigare att barnen spelar i rätt ålder än på rätt nivå. De tar tex inte ut bästa laget till TV-pucken utan de kollar att spelarna är födda samma år. De kan man ju iofs ha viss förståelse för i ett sådant stort distrikt. Men att de tänket även nu kan sprida sig till klubbarna är ju långt ifrån optimalt.

Sawchuk slår huvudet på spiken när han skriver att "spelarna har kunnat träna hur mycket dom vill i princip". När ni tänker tillbaka på forna lagkompisar och motståndare som sedan tog steget och blev elitspelare. Kan ni komma ihåg någon som inte fick träna så mycket de ville?

Nä bygg en hall där Kempis stod. Än viktigare, bygg en hall nära Fjällräven Center.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
palleparling: Lägger ut länken så gott det går, hoppas fler sprider den:)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
palleparling: Bra intiativ!! Signat av mig! Kul om man kunde få ut det till en större massa. Få alla att vakna och lägga energi på det. Är faktiskt för svensk hockey och våra favoritlag som vi följer i ur och skur som vi säger ifrån!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: väldigt rättvist. Har för mig att kommunen krävde mer pengar till damerna för ökad hjälp till herrarna.

Nu tror jag denna värvning såklart platsar, men tydligen hade hon lagt skridskorna på hyllan efter förra säsongen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: näjj du behöver ingenting egentligen. Ett namn 😂
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
palleparling: Måste man ha Facebook eller?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
palleparling:
Skrev på idag. Hoppas fler gör det!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Tycker Damlaget verkligen gjort sig förtjänt av denna satsning och uppmärksamhet!

Detta tycker jag verkligen visar att Modo som klubb både har starka juniorlag och damlag
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Vore inte fel med en liknande nyhet för herrlaget också...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Är det inte mest ersättning för Morin? Blir iofs extra förstärkning sen när Sidney är tillbaka. :-)
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Hejsan modovänner. Stressade ihop en namninsamling, hoppas den duger. Om inte, får någon annan gärna skriva en. Skriv gärna på! Tillsammans mot SHL och förbundet!

https://www.petitions...keymordare
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Intressant synvinkel
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk:
Förhoppningsvis hör man av sig till pappa Niederbach, varför inte J20. Eriksen kanske inte är så intresserad av att jobba med Modo J-verksamhet, men man bör väl ställa frågan iaf.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Först är KB en liten förening så spelarna har kunnat träna hur mycket dom vill i princip. Många har spelat med både två och tre år äldre spelare och i flera lag/serier. Detta är i princip omöjligt i klubbar som Modo då det direkt blir ramaskri från föräldrar om någons unge skulle få träna ett extrapass med ett äldre lag.

Det är på den nivån att man hellre ser att ingen blir hockeyspelare än att gud förbjude någon annans unge lyckas. Alla som har talang ska bromsas och rätta in sig i ledet.

Sen har dom ju haft Anders Eriksen som tränare i perioder tillsammans med pappa Niederbach. Erikse`n är en bra tränare men framför allt har han ju extremt bra kontakt och ingångar i ungdomslandslagen efter tio år i förbundet som ungdomslandslagstränare.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Vet att man uttryckt svårigheter att stå med en sådan arena man har, men det känns iaf som att man har bra koll på ekonomin och bara det faktum att man slussar in flest juniorer i A-truppen visar väl tydligt på att man inte äventyrar ekonomin.
Men nog hoppas jag på att AS får en större del av kakan (tv avtalet) så man kan bedriva en bra verksamhet även i framtiden
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Ekonomin är inte stark i dagsläget men bedömer inte att det är någon fara den närmsta året iaf.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Är det någon som vet vilka tränare som skött KB65-kullen, har dessa tränare skött några andra lag historiskt? Kan visserligen vara en slump men 3 killar från den kullen i första U-truppen är rätt imponerande.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Riktigt trist att J20 missade. Man spelade upp sig och hade verkligen allt i sina händer, men sedan rasade allt på slutet.

Jag har hört något illavarslande rykte om att det faktum att Sondell håller i J20 ska vara väldigt avskräckande för HG. Han har snudd på blivit ökänd för att inte satsa på individerna (utan bara laget) och för att helt enkelt taktiskt sakna kompetens. Däremot ska han vara riktigt bra på HG då. I sådana fall bör man byta tränare omgående för J20.

Det kan också vara avskräckande att ha så bra J18. Chansen att ta en plats i J20 nästa år lär vara väsentligt mindre med tanke på hur sjukt överlägsna man var i höst. Man var klasser bättre än både Skellefteå och Luleå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Så är det såklart, dock så måste man även ha i åtanke att det är ljusår mellan att vara dominant som 15 åring och att fortfarande vara det när man är 18/19, således finns det inga garantier att dessa 2 som omnämns speciellt i artikeln kommer bli stjärnor, finns ju även spelare som inte tog plats i tv pucken som blivit stora spelare.

Vet att många tyckte att ”det är lika bra att klubben ramlar ur så dom kan starta om på 0” frågan är om samma människor tycker det idag me?!

Ekonomin är jättesvag, gymnasieintaget kvalitetsmässigt blir svagare, klubbens status och varumärke försvagas rejält och klivet upp till shl kan mer eller mindre stängas efter säsongen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Angående HG så en fluga gör ingen sommar. Men det är väl knappast några större kunskaper som krävs för att gissa sig till att HG intaget drabbas av att vi är i 2a divisionen.
J20, ja jag trodde faktiskt man skulle greja det men man klappar ju ihop på slutet. Dålig start och dålig avslutning så blir det såhär. Ingen tröst att det var jämnt, missat är missat. Och 1a kom väl Västerås som är i DIV 1...
Får väl hoppas på lyckats fortsättningsspel iaf.

J18 tror jag nog inte ens du kan klaga på... 1 missad poäng totalt. Iofs mediokert motstånd i många matcher. Men ändå inte lätt at hålla lågan upp när man är såpass dominant.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Nu kommer jag inte riktigt ihåg min "Domedagsprofetia" men uppenbarligen så hade jag ganska rätt både angående HG och J20 ;P
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper: Kan bero på vilken syn ledare inom KB har på Modo t.ex. och föräldrar etc.
Modo har väl inte varit småklubbarnas bästa kompis förr om tiden direkt. Tror dom bättrat sig men hur mkt vet jag inte. Klart att om ledarna där snackar skit om Modo och klubbar som Frölunda och Luleå visar intresse är det lätt att lockas dit.

Kan ju vara slumpen att många vill testa flytta.
Men mest troligt är det helt enkelt jävligt viktigt för vissa att det är en SHL organisation man tillhör.
Sen tar man i allehanda upp en MV som tydligen Modo ratar? Det är knappast en spelarflykt?
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: tråkigt. Skulle vara kul å veta 100% varför. Får väl se så att det finns chansen att utveckla andra. Som kanske drivs mer för länet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
KB65 gänget verkar valt andra HG.
Kommentera

1857533 · »