1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

359199 inlägg · 3917 ämnen

Forum

2228933 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
KB65: Det där med att sätta ett spelsystem är nog betydligt svårare än man kan tro. Hur ska man på träningspass få spelarna att förstå när man ska forechecka och när man ska backa hem. När man ska sätta press (med understöd) och när man ska avvakta. Hur man ska åka när man vunnit pucken och hur man ska åka när man förlorar den osv. Det finns sinnessjukt många situationer ute på isen där spelare måste göra avvägningar och frågan är hur man pedagogiskt lär dem det genom övningar. Dessutom måste spelarna veta hur medspelarna också kommer agera, så att inte två forecheckar och resten bara backar hem o.dyl.

Jag tror att vi läktarcoacher knappast kan sätta oss in i hur man kan bryta ned alla spelmoment och träna dem individuellt, samtidigt som man förmedlar till spelarna hur de ska tänka i just den situationen. Dvs, tränar man på ett helt skeende är det så mycket som kan gå annorlunda mot plan, så man måste bryta ned det i mindre beståndsdelar. Sedan nöta och nöta. När spelaren väl hamnar i situationen på isen så måste det sitta. Man har inte tid att fundera ett par sekunder på "hur var det nu Karlin sa att vi skulle göra i den här situationen".

Det verkar som att Karlin är väldigt pedagogisk där och vet precis hur han vill ha det. Alla hans lag har vetat precis hur man ska spel, vilka avvägningar man ska göra osv. Sedan kan det såklart ändå bli fel, men om man jämför de två sista matcherna vi spelat med hur det såg ut innan Sundqvist ifjol är det milsvidd skillnad. Spelare som känner sig trygga och vet var de ska vara och hur man ska åka, jämfört med fjolåret då man ständigt verkade vara villrådiga. Det var kanske bara jag som inbillade mig ifjol, men jag fick ibland känslan av en oerhörd frustration och panik hos vissa spelare. Ungefär som de tänkte
"Ja, men hur fan ska vi göra då för att erövra puck? Jag tycker att jag gjorde precis som vi sagt, men ändå står det folk helt fria framför vårt mål eller backar som kan skjuta helt utan skotttäckning. Hur mycket man än kämpar, så känns det som att motståndarna är fler än oss."
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hompa90: Den där tydligheten och kravställningen var ju något som försvann med BH. Känns som att vi har hittat tillbaka som förening igen, även om det är en bit kvar på vägen.

” Är det en annan tydlighet i dag än förra säsongen?

– Ja, det tycker jag även om man inte behöver kasta nån i sjön. Men det var stökigt och det såg man ju både spel- och resultatmässigt. Man kan säga att det inte blev som vi förväntade oss.

– Men nu är det nya tider och jag tycker det blåser positiva vindar i föreningen och det känns jäkligt spännande.”

Alltså, vilken jävla soppa det var ifjol. Folk som tror att det kommer gå lika dåligt i år, fattar verkligen inte hur sjukt mycket som gick snett.
Från åsnebrottaren som stack innan bläcket hunnit torka, till en orutinerad sportchef och ledning som ville att vi skulle spela ett system som ingen behärskade. Ville Nieminen som ville träna och spela på ett annat sätt än vad som kommunicerats. En tränare vars största styrka är att kunna driva på sina spelare, men som kunde tala varken svenska eller engelska…
Sen tre bärande spelare som avslutar karriären under pågående säsong och ytterligare tre (egentligen två) spelare man byggt laget kring, som sen sticker tillbaka till NHL.
Pär Styf som förmodligen aldrig ville axla rollen som huvudtränare, slängs in i elden.
Juniorer får ta alldeles för stort ansvar som de i slutändan inte klarar av.
Jösses.

Nu går vi mot ljusare tider!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Som vår käre Sebbe säger i Allehanda här, en helt annan tydlighet och gemensamma frukostar. Verkar som att Karlin är det bästa som har hänt oss på många många år. Hoppas det är en tränare vi får behålla länge

"Kan du peka på någonting som Mattias Karlin och de övriga i staben gör som kommer att göra er bättre den här säsongen?

– Han är väldigt tydligt med hur vi ska spela och det har vi nött på sedan dag ett, och vi har nött på saker veckovis. Vi började med försvarsspelet och sedan gick vi över till anfallsspel och allt görs väldigt grundligt.

Men det är inte bara spelidén som Mattias Karlin och ledarstaben gått in och förändrat utan även saker utanför isen.

– Det är mycket med de dagliga vanorna och det är inte bara något som Karlin tryckt på. Det handlar om äta, sova, nedvarvning och för att ta ett exempel är hur vi startar dagen. Vi har börjat med gemensam frukost och på så sätt ger vi oss själva förutsättningar till ett bra resultat."
+2
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Helt klart har inte målproduktionen varit i paritet med skapade målchanser och det är väl absolut någonting som oroar. Egentligen är det väl bara mot Mora, om ens då, som vi gjort vad som kan förväntas där. I båda matcherna mot Löven gjorde vi deras målvakt bättre än vad han nog är.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: tittar vi på försäsongen så hade vi få mål framåt fram till de sista matcherna. Men det berodde knappast på igelkottsförsvar. Skulle säga mer att det berodde på att vi mötte bättre lag samt dåliga avslut och ej ihopspelad offensiv.
Vad orsaken är till varför vi kom igång vågar jag inte säga.
Men jag tycker det hade varit behagligare om vi haft full kemi i 1a formationen.
Men spelar vi och motståndarna som de senaste matcherna ska vi vara nöjda.
Vi får snart se om försäsong är försäsong även denna säsong. Men jag tror lite på att den faktiskt visat oss lite sanning
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Lyssnade på intervjun med Sylwander. Han säger att MoDo ska spela en offensiv ishockey, men med koll bakåt.

Det som många pratat om innan gällande defensivt och igetkottsförsvar är ingenting som man alls planerat. Det ska vara så offensivt som vi försökt spela under försäsongen där jag tycker att vi stundtals varit spelförande under alla matcher (dock endast en period mot Luleå där vi sedan rasade ihop).

som någon skrev. Det är sällan man längtat så till en premiär.
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly:
Det som talar för Sveningsson är anmärkningsvärt låg skottprocent förra året, kan han bara höja den till normala nivåer så. Han hade kring 3-4 %
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:
Aaa Chef
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Hoppas på Jesper Lindgren
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Som du säger har vi haft för få av karaktärer som du nämner, och jag tror Gradin håller med dig.
O.P är exakt den typen vi saknat, spelar elakt och är riktigt jobbig för motståndarna. Ger alltid 110%.
Tjernström är en annan energispelare, Sylle likaså även fast de sistnämnda var med även ifjol.

Inbillar mig att det fanns en del energitjuvar i laget ifjol, de var nog ett större problem än avsaknaden så att säga
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Av det jag sett på försäsongen så tycker inte jag att Styf tagit något kliv framåt öht, visst är det kanske lite tidigt att säga redan nu, men jag har svårt att se hur han skall kunna utvecklas vidare denna säsongen om han inte kommit längre i sin utveckling hittills, han ser just nu ut att hamna som 6-7 back och kanske även sämre än så, varför inte låna ut honom en säsong till ettan för att få speltid och en mer framstående roll.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: ifjol var han sumpare. Men en sak kan man inte ta ifrån honom och det är att han aldrig slutade kämpa.
Han böka o stöka o försökte o gav inte upp.
Det är hedervärt så hoppas han får producera. Men jag förväntar mig inte så mycket. Och det är väl anledningen till att jag tippar oss lägre än flera här.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:
Förväntar mig ingen producerande säsong från Svenningsson.
Han har haft 1 sådan säsong under alla seniorår och det var 18/19.
Sedan har det varit ganska torrt så att säga. Chanser hade han mängdvis förra säsongen. Men jag hoppas naturligtvis på att det släpper nu om han får spela med spelare som kan servera han samma fina lägen han hade förra säsongen.
Nån gång bör det väl.lossna? Annars glider han nog ganska snabbt ner i kedjorna gissar jag. Vi har redan 2 st tänkta kilar i 3:e typ 4::e Vigge och Nordin som har visat klass på försäsongen. Och sedan vet vi att Gradin vill in med en till forward (Rightare) så det kommer att krävas att man levererar!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: så är det absolut. Men det går inte bara att ta för givet att sveningsson o ohlsson kommer sticka rakt upp heller. Så var sätter man en sådan spelare när man tippar?
Går på färskvara (förra säsongen) som suger, på gammal statistik (som är ok) eller på sin förhoppning på att karlin fixar biffen (alla frågetecken rätas ut)?
Det kan sätta oss i ganska olika placeringar på tippandet.

Själv försökte jag dra en mittlinje på vissa, men dahlroth o styf tror jag tyvärr kommer fortsätta va hackkycklingar.

Men för modo's skull och vår hälsa, hoppas jag vi går bättre än mitt tips. En fet högerskytt så ligger vi nog bra till. 2st och vi lär skrämma de andra. En back på det och till och med jag kommer tippa topp 3.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Bik är en ständig utmanare för toppen och har en sagolik förmåga att alltid bygga bra lag oavsett vad man tappat, jag tror det ligger till grund för att dom tippas högt.
Dom har en jävla mentalitet i den föreningen där man gör allt (inte alltid så snyggt men) för att vinna matcherna och det är en bra egenskap.
Modo har ju varit lite tvärtom, på papperet bra lag men ständigt underpresterat och väldigt få tjurskallar genom åren.
Man saknar spelare Sundström, Svartvadet, Döme, Wernblom, Peter Öberg, Micke Pettersson osv, spelare som alltid gav 110% och gjorde precis allt för att förstöra för motståndarna med alla trix i boken.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Man gillar ju Leifby
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: man skulle kunna tro att han är underskattad, men svenska spel tippade Aagaard femma i poängligan, eller om det nu va målligan.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: ja nu vill man ha seriestart^^
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
I AB tippar de flesta journalister oss mellan 4-6 med en viss glidning uppåt. Ros och Leifby har oss högst 2 respektive 1. Betygen på spelarna är rätt ok också kanske lite högt på NA spelarena men ok ändå
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Bik tippas 2:a av tränarna, va ha dom som inte vi ha,
är det Björklund som höjer upp dom till andra plats?:)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Va långt det känns till fredag😕
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Per Kenttä råkade säga Luleå istället för Umeå på upptaktsträffen.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KarateKing700:
Ja, han halkade med orden där :))
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KarateKing700: Förstår inte skämtet?
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Galet roligt
Uppladdat:

300x300-a0ee1e88-51a9-4d8b-8c54-0b8f630689fe.png

+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Aagaard är nog, utan att överdriva, väldigt underskattad (även av undertecknad). Men kanske inte så konstigt med tanke på hur det såg ut ifjol, inte många av hans mål som gav någon vidare avkastning.

Hans fyramålsmatch mot Mora där vi med nöd och näppe fick med oss en pinne t.e.x, sådant förtar ju en del av prestationen. Blev själv väldigt förvånad när jag insåg att han hade gjort över 20 mål, vilket gick upp för mig när säsongen var slut (blev inte mycket statstittande ifjol).
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Jag tror att många låser sig vid hur Svenningsson, Ohlsson, Aagaard osv såg ut förra året och hur vi spelade. Innan fjolåret tyckte väl ingen att Mora skulle bli att räkna med, men en skicklig tränare kan göra oerhört mycket för ett lag. Vi gick från att ha kanske allsvenskans minst kompetenta tränare till att ha en som om han inte är bäst i alla fall är topp tre sett till de senaste fem åren. Karlins lag har ALDRIG underpresterat så länge han varit i VVIK eller för den delen Mora. Ja, han fick kritik i Mora, men laget blev inte bättre för att han fick sparken. Snarare var man lite bättre än väntat även där.

Och, som sagt. Det var inte direkt så att vi behöver be om ursäkt för segrarna mot Mora och Löven. Verkligen inte. Vi var det klart bättre laget bägge matcherna.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske:
Bra ifall de går under radarn
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Rätt trötta spaningar om MoDo. Även om jag känner att Karlins lag tycks ha en förmåga att smyga under radarn och bli en riktig darkhorse när det vankas slutspel. Räknar absolut inte med att vi vinner serien, men det hade varit kul att ställa till det rejält för ett lag som HV.

Men man vinner mot Mora sent in på försäsongen och spöar löven i ett genrep så hade jag nog i alla fall höjt ett varningens finger med tanke på att dessa verkade givna i en topp-4.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: jag gillar moras bygge. Ja även viks till viss del.
AIK har några fwd som är riktiga vapen, samt någon back.
Så de kan absolut bli farliga. Jag tror som sagt modo kommer hamna mellan 5 och 9. Men kanske så att man kan snäva tilldet och säga 6-8. Så de är nog inte helt fel ute. Blir bara lite knepigt när det nästan låter som lagen bör ta en paus i sin satsning för HV kan inte misslyckas.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva:
Ang den podden så var det lite lustigt att Sanny blev chockad när Lars L inte hade Hv som etta i sitt tips.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: Jag har respekt för att HV71, Björklöven, Västerås, Karlskoga och Mora tippas före oss. De två sistnämnda är väl främst på grund av tidigare facit och imponerande ledare som Hedberg i Mora medans de andra bör ligga i toppen på grund av hur det satsas. Nån/några av dem kommer inte leva upp till förväntningarna som många är inne på.
Utöver de fem ”givna” så är det väl vi, Södertälje och AIK som borde stå näst på tur i tabellen och då tycker jag vi känns mest stabil av dessa. Men där är man ju hyfsat partisk.

Under så är det lite grötigt med mestadels väldigt svaga lag i mina ögon, men där får man ju ofta äta upp sina ord i slutet av säsongen.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:
Det känns som att många generellt underskattar Mora, tror. Karlskoga får en lite sämre säsong än många tror inte dålig men kring 5. Västerås tror jag också kommer gå lite sämre. AIK är en mörk häst!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: kändes som typ de alla ansåg att modo har sin plats säkrad, men lika bra att inte lägga ut mer pengar för något av HV, Löven eller VIK lär ändå gå upp.
Lika bra å spara till annan säsong.
Ska bli intressant att se HVs öppning. Kan bestämma mycket framöver.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Ja skapa en separat tråd
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Foppatofflan:
Hänvisade till sannypodden : )
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: På tre matcher mot toppmostånd (Mora och Löven) så vann vi två och spelmässigt tycker jag att vi varit minst lika bra som bägge dessa lag. Jag har också väldigt svårt att se oss på under halvan. (Och snart blir jag tvungen att redovisa mitt tips).

Ska jag skapa en separat tråd? Jag kan göra ett script som plockar ut tidigare tippningar så de också läggs in där. Ligger det i Appropå ingenting är det svårt att filtrera.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW:

Hellre att dom tippar oss lågt och vi överraskar positivt än att vi tippas högt och det blir skriverier om kris mm direkt i början.

Det vi vet om förhandstips är att de ofta har fel och några lag överraskar negativt och några överraskar positivt. Jag tror faktiskt vi kommer placera oss i den senare kategorin och ett eller två av lagen Mora, Västerås, BIK kommer inte leva upp till förhandstipsen. Mora har jag svårt att se tippas så högt,

Adam hade ju till och med Mora som etta. Tycker dom tappat många bra spelare som gjorde deras lag förra året t.ex Larsson som enligt mig var en av seriens bästa centrar, OSL som var en målskytt och speedkula, Nörstebö som gav stabilitet i försvaret, Hilmersson som är mr Mora och hade rutin från SHL, Masuhr som iof var skadad stora delar men när han spelade gav rutin till försvaret, Eklind som med sin storlek och tyngd och arbetskapacitet betydde mycket för laget och skapade utrymme för de offensiva spelarna. Johansson som kom in sent på lån men från sin backplats låg bakom mycket offensivt. Det vill verkligen att de får jackpott på alla värvningar då dessa inte är lätta att ersätta, så förstår inte riktigt hur Adam tänkte när han tippade dem etta, jag har nog dem som en kandidat som inte kommer nå upp till förhandstipset.

Skulle jag gissa tror jag på plats 4:a för oss.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: yep, tittade live! :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Antar att det är bra att vi tippas som #8(av luckner och söderström) i HA, men finns det verkligen 7 lag som har bättre trupp än oss i dagsläget? 4/5-plats tycker jag låter mer rimligt. (som tränarna tippade).
+2
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Ska ta och lyssna på den alldeles strax!

Vi har väl varit överskattade i princip alla år utom ett, så på sätt och vis så känns det skönt med en mer konservativ tippning på oss.
Såg att tränarna tippar oss femma, vilket känns ganska rimligt med tanke på de andra satsningarna i ligan. Experter sätter oss som åtta, vilket jag tycker är lågt men inte orimligt.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det är ett problem med att allt inte läggs upp på den samlade sidan av någon anledning. Går man in på Allehanda så kommer du hitta mer innehåll om MoDo än på Hockeypuls.

Antar att ansvaret ligger på vardera journalist att lägga upp på samtliga sidor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Då kanske det bara är jag som är gnällig, men när jag varit inne på deras samlade site så verkar Mora, Timrå och många lag få rapporterade varje träning. Det är möjligt att det är ganska sporadiskt, men att det ploppar upp i mitt flöde.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Foppatofflan:
Snackas Modo ca 60 min in, inte topptippade direkt..
https://radioplay.se/...-svensson/
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Men kan någon ge Harald en mikrofon!!!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tycker att ÖA ligger i framkant när det gäller rapportering kring herrlaget. Nu har det varit lite lugnare sedan sista matchen men annars har de varit där ganska flitigt och ävensnackat upp försäsongsmatcherna. Jämför man med exempelvis VK (iofs inte mittmedia men en stor lokaltidning), så är det natt och dag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Salomonsson?
Jag tror dock att vid alla stora årgångar så har MoDo haft ett starkt lag. Sedinarna, Näslund och de andra har utvecklats därför att de fått tuffa matcher.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Har väl alltid varit så, är ju först j18 och j20 Modo är bättre, men kollar man alla dom här större spelarna så är det ju väldigt få som har Modo som ungdomslag.

Nu kan jag glömma nån eller några men av dom här riktigt stora är det väl bara egentligen Peter, Sundström och Hedman som starta i Modo.
Kommentera

2228933 · »