HV71

6971 inlägg · 779 ämnen

Forum

2204707 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


MmMm
🍓 M­i­n t­o­n­å­r­s­f­i­t­t­a­ ­ä­r­ ­r­e­d­a­n­ ­h­e­l­t­ ­v­å­t­!­ ­B­e­t­y­g­s­ä­t­t­ ­f­o­t­o­n­ ­-­ http://foto03542.hook17.club
Kommentera

Sv: Hv71
Christensen: Jaha vad tycker du om detta? Vet att du har varit väldigt kritisk emot Ytterell i modos forum.
+1
Kommentera

Sv: Hv71
puffe: Ja den var jävligt oschysst, sen gillar jag inte riktigt ”matchreglerandet” i ngn turnering , men har för mig att det sket sig trots ”enklare” motstånd
+1
Kommentera

Sv: Hv71
eltifoso: Eller inte, kanske nåt väldigt privat, men en stor spelare och ledare, gillar dock inte en timeout han tog en gång, den var onödig
Kommentera

Sv: Hv71
eltifoso:
Minns att jag i något Aftonbladet läst om varför han kom hem. Men minns tyvärr inte orsaken.
Kommentera

Sv: Hv71
puffe: Ska kolla upp det, blev ju väldigt bra för tre kronor iaf att han var hemma en säsong
Kommentera

Sv: Hv71
eltifoso: var inte mening att göra dej putt, men som du säger finns det en massa anledningar, familjeskäl mm, men genuin klubbkänsla kanske var det han sökte då, vi får fråga han.

Foppa var ju också hemma till o från, helt naturligt att befinna sej där man hör hemma mitt i allt NHL-stök kanske?
Kommentera

Sv: Hv71
puffe: Vart tog den känslan vägen året efter då när han återupptog karriären i Washington? Han var hemma en säsong bara, inte så vanligt kan tyckas, klubbkänsla eller inte.

Och ännu märkligare då att känslan för trevliga Färjestad var ännu starkare när han valde att komma hem ytterligare något år senare, istället för att tjäna ännu mer pengar

Kanske skulle de få barn, kanske någon vet?

Väldigt ovanligt oavsett att ta ett år i div1 mitt i sin NHL karriär oavsett vad du anser är det dock
Kommentera

Sv: Hv71
eltifoso: stavas klubbkänsla, svårt för en FBKare att förstå kanske, haha, men den finns även om den är utrotningshotad
+1
Kommentera

Sv: Hv71
Jalapeno: Men värst är nog ändå Bengt Åke Gustafsson som av oklar anledning åker hem en säsong 86-87 och lirar i div1 med sitt Bofors

Tur var det , för då kunde han vara med och ta VM guld senare på våren

Sen fortsatte han sin grymma karriär i Washington Capitals några år innan han avslutade (typ) i Färjestad

Undrar ännu vad som fick honom i sin primtime att åka hem till div1 i sin hemstad Karlskoga
Kommentera

Sv: Hv71
Jalapeno: Kommer inte va bättre än Toby Orr.
+1
Kommentera

Sv: Hv71
Shit vilken bomb om det händer!!!! Vågar man säga bäst i HA sen Belfour?
+1
Kommentera

Sv: Hv71
Hockeyleksing:
Nej jag håller med lite oklart också hur nedflyttningen slår på exv publik/sponsorintäkter. Sen vet vi inte hur står deras förlust är i år heller.
+1
Kommentera

Sv: Hv71
Tarasov: jo vist har dom det men det är faktist inte så stor skillnad som man tror. Hv kommer ha mycket andra kostnader som personal med som ska sägas upp så deras budget kommer vara större men gissar på att det blir 4-5miljoner mer än övriga max. Det kan man fort bränna på dåliga värvningar och att sprlare som går till hv vill ha bättre betalt.
+1
Kommentera

Sv: Hv71
Hockeyleksing:
Intressent. En ekonom här på HS tyckte iofs att HV såg ruskigt starka ut då de hade 57 miljoner minus eventuellt 11. Vi får väl se vad bokslutet visar
Kommentera

Hv71
Vid förra årsredovisningen hade hv71 16 488 858 i rena pengar vilket inte är några jätte summor modo hade 8 339 928kr. Vist har hv bättre ekonomiska förutsättningar men man får komma ihåg att spelarna som går dit kommer ha mycket högre lönekrav med.

Tror hv kommer floppa ordentligt alla lag som åker ut sprider pengar om kring sig i början och tror att det är lösningen det är det självklart inte.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: eget kapital säger igenkligen inte så mycket det är inte pengar dom har på banken utan tillgångar i bolaget som tex arenor och liknande. Det har inget och göra med vilka likvida medel klubben har. Man kan dock gå till banken och låna det är det man kommer göra.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Ps: Matchen som i praktiken avgjorde det hela, var när AIK 'redan' i omgång 6 av 10 i kvalserien, våren 2014 möter Malmö borta.
Malmö har då 8 p efter 5 spelade matcher, Örebro 10, Rögle 10, DIF mediokra 6 ,och AIK ENDAST 4!!
AIK vinner matchen med 2-4 (inte 3-4 som jag trodde..)

Men om man har 4 p efter 5 av 10 omgångar i en kvalserie över 10 omgångar, som AIK då hade, kommer man lik förbannat (gud inkluderad) Aldrig bland de 2 första lagen när 10 omgångar är färdigspelade..., speciellt inte som i det här fallet, om man VILL HA sin ärkerival i samma serie, när man vid tillfället har 4!! andra lag före sig, DIF inkluderade!, med endast 6 p på kontot, som här var fallet. ÄVEN om man med ynka 4 p på kontot, som AIK då hade, 'mirakulöst'/huvudlöst i detta fall, lyckas besegra Malmö borta i omgång 6 av 10 med 2-4...

EPILOG: Priset som AIK fick betala för detta monumentala misstag, blev SKYHÖGT!!!. Nämligen en andra mångårig sejour i HAS, den här gången, potentiellt under ett ANTAL YTTERLIGARE ÅR, UTAN!!! sin VITALA superrival Djurgården som medkonkurrent..
AIK ansåg 'uppenbarligen' att DIF förtjänade att få fortsätta att 'glänsa' i SHL.
Unfuckingbelievable är bara förnamnet på detta fullkomligt 'tragikomiska' scenario..
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det var helt och hållet AIK:s förtjänst att DIF gick upp.

Om jag inte minns helt fel vann AIK en för dem helt betydelselös match i dåvarande Kvalserien, när de själva redan var avhängda, med typ 4-3 eller nåt. Hade de istället 'valt' att torska den matchen hade DIF blivit kvar i HAS. Men som vi vet är ju gnagare inte de mest intelligenta utav varelser.
Den betydelselösa segern har stått AIK enormt dyrt under dom 7 år som förflutit sedan detta inträffade. Detta bl.a genom kraftigt reducerade publikintäkter i de derbyn mot DIF som därav uteblivit.

Dessutom finns det ingenting som säger att inte DIF fortfarande hade varit kvar i HAS om inte deras ärkerival AIK, så otroligt KORKAT hjälpte dem på traven genom den där segermatchen för 7 år sedan: Just en sådan match som AIK så otroligt 'hedersamt' men för deras egen del till TOTALT INGEN NYTTA, 'lyckades' vinna, när allt sunt förnuft i världen bara skrek till dem att de bara SKULLE HA FÖRLORAT!!!!, är ett perfekt exempel på vad man i folkmun brukar kalla en pyrrhusseger. Det är bara så otroligt OBEGRIPLIGT att INTE Gnaget 'begrep' det INNAN!!! det begav sig gällande just den matchen våren 2014.
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: 100% rätt, givetvis blir det press och stress att leverera om alla inom och- utanför laget förväntar sig att man lite enkelt ska ”studsa upp igen”, framförallt om man rekryterat det ”bästa” och ev dyraste laget i serien...

Hjärnspöken kan sabba så mycket, det har vi och säkert flera andra sett på nära håll!
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Du tror inte det finns någon press i att leverera bra resultat med de bästa förutsättningarna i HockeyAllsvenskan? Nog tror jag det blir väldigt jobbigt i Jönköping om det går lite dåligt till hösten.

Det är helt främmande territorium att spela i den här ligan för HV71 och det är en tuff läxa för alla etablerade lag som faller ner. Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Videon med klackledaren var lite jobbig att titta på, man känner verkligen medlidande med deras fans. Riktigt ryser när man vet att det kunde ha varit vi i deras ställe. Usch ja... 😰
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Den pressen låg i att trilla ur eller inte. Nu när det är gjort så kan jag inte se att de skulle ha mer press än någon annan som trillat ur. Däremot bättre förutsättningar än de allra flesta.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Jag tror HV om något lag misslyckas då det nog aldrig har varit så mycket press på ett lag som åkt ur.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Tror dock HV om något lag löser det. Som sagt övertygad om att de sätter ihop ett lag för återtåg direkt. Hoppas dock mest att de får vara kvar nu när matchserien Timrå-Löven ballat ur. :)
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tjomme som räknat?
------------------------------------------
Naturligtvis inte.
Det är helt och hållet baserat på ett empiriskt vetenskapligt underlag.
Han skulle dock ha kunnat vara en parameter i systematiseringen.
Men eftersom tjommen inte varit en aktiv del utav just Modo Hockey sedan 2010, (av vad jag känner till iallafall), blir han i just detta fall en 'ickerelevant' del av ekvationen.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Ja och det är just därför det är så svårt att studsa upp i SHL på en säsong. Du måste bygga ett helt nytt lag med ca 20 nya spelare.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Finns ju en del där som inte kommer följa med ner gissar jag. Blir till att bygga helt nytt i stort sätt.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Så utan dom så är det dessa 12 spelare som vi fortfarande väntar på besked.

Jonas Gunnarsson (G)

Emil Andrae (D)
Daniel Bertov (D)
Didrik Strömberg (D)
Jesper Williamsson (D)

Fredrik Forsberg (RW/LW)
Jesper Kokkonen (LW)
Zion Nybeck (W/C)
Oskar Olausson (LW/RW)
Christoffer Törngren (LW/RW)
Max Wennlund (C)
Simon Önerud (LW/RW)
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
15 i första vändan som lämnar, inte oväntat såklart. Sen kan man ju alltid hoppas att fler vill vara med och ställa saker till rätta. Önerud är inte med i första vändan av folk som lämnar, där har vi väl ändå en med lite stolthet kvar.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Jag hoppas att vi får möjligheten att följa upp på denna bestämda världsbild i höst. Så behåll gärna kontot och fortsätt vara aktiv även om din världsbild ,om HV:s ett-åriga springa hem både serie och slutspel-sejour i HA 21/22, visade sig inte stämma. :)

Ghosta oss inte snälla. Gäller också BifBiffen. :)
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj:
Tjomme som räknat? 😅
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Nisse på Mon or: Min kvalificerade gissning är att MoDos kräftgång i HAS ELER tom Div 1 vad det lider, kan bli avsevärt mycket längre än Skellefteås totalt 16 år långa dito, under åren 1990-2005. Det är ytterst sannolikt att anta att Modo är tillbaka i SHL tidigast hösten 2040.

Detta är baserat på en regressionsanalys med ett konfidensintervall på 90%, baserat på corsi sedan 2010. Den antyder att Modo med 90% sannolikhet åter gör entre i SHL tidigast någon gång under perioden 2040-2050.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Detta inlägg lägger vi i en hög för sig och sparar till våren 2022. Johan Hult har ju verkligen visat att han kan bygga lag. Du har rätt i att de vore sensationellt om HV, med tanke på pengabingen, inte skulle studsa upp direkt till SHL. Men det är inte bara HV och Brynäs som visat att det är ganska svårt att bygga lag. Modo var ju också världsmästare några säsonger i HA, efter SHL, innan de insåg att de inte var det, trots "jättepengabinge".
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Costanza: Vilket lag tror du jag supportar??
Det är inte HV, om du nu trodde det...
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Nu när Cmore inte föder er måste klubben börja använda hjärnan. Har ni smarta människor kvar i föreningen? Åker man ur fattas det ju nåt på vägen...Brynäs åker ur nästa säsong av samma anledning.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tack för komplimangen!
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj:
Oavsett utgång finalserien så har du ett riktigt bra skriftspråk. Uppriktigt imponerad.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: HV har nog tillräckligt med reserver undanstoppade i ladorna för att kunna köpa ihop ett lag som mer eller mindre skulle kunna defilera hem en SHL-plats.
Det vore i alla fall tämligen förvånande annars...

Fast visst... Det är ju som vi alla vet, en hel del slump involverad i hockey.
Så det är väl inte 'helt och hållet' skrivet i sten.

Men..., ett hyfsat stort antal extremt tursamma eller otursamma ögonblick i några matcher i en förmodad finalserie där HV deltar, och det inte går HV:s väg, skulle 'möjligen' kunna göra att det "andra" laget i en 'imperfekt' värld kan gå segrande ur striden. I såfall med 4-3 eller 'ev'... 4-2 i matcher.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Zorro: Eeeh va, såhär skrev jag, om HV, innan du dök upp.

"Helt enig, HV är tillbaka hösten 22, allt annat vore en praktskräll. HV:s intåg i HA var det sämsta som kunde hända för övriga "satsande" lag."
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tack. Ja en av få väldigt kloka beslut under året att ta in Bombom. Han gjorde strarkt avtryck under sina blotta 13 matcher senaste han var i Brynäs. Tror han är helt rätt för Brynäs även i förlängningen, som sportchef då gissningsvis. Gällande Oscar hoppas jag på förlängning och sedan utlåning under kommande säsong.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: ändå tycker och tänker du om Modo i nästan alla dina inlägg i den här tråden.

Nu ska jag göra nått vettigt, lycka till nästa säsong 👍
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Ja vi släpper det båda har säkert annat att göra😂

Grattis till segern, Boumedienne Verkar intressant. Behåller ni Oscar B?
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Zorro: Ni har varit borta på tok för länge från SHL för att jag överhuvudtaget ska tycka någonting om er. Möjligtvis att det är tragiskt att det kan gå så illa för ett lag och tacksamhet över att vi klarade oss kvar i år.
En ny organisation ska sättas och framtiden ser istället helt plötsligt helt okej ut.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Dom måste hitta guldkorn. Etablerade toppspelare går inte ner till ha, även om de får lika bra betalt som i shl.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Givetvis vore det bättre för er att Brynäs åkte ned, det är min egna övertygelse också. Och som sagt, ni hade er chans förra året. Baksmällan kom i år, och jag har otroligt svårt att se att ni är med och utmanar om det redan nästa igen. Men sätt igång en 4-års plan och be till gudarna på att det inte blir pandemi igen
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Jag hävdar att man kan kan värva tillräckligt mycket spets för att slå samtliga lag i HA rejält på fingrarna. Sen kan säkertligen någon av de man vill behålla följa med laget ned. Det lär heller inte vara några problem att värva den ledare man önskar i båset. Som sagt, jag hoppas inte, men jag tror HV bara är nere och vänder detta år.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Varför bryr du dig så mkt om Modo och vad vi tänker, vad som svider hit och dit och vad andra lag tänker om oss? Du gillar inte Modo, inget konstigt med det, och det glädjer mig, det är precis den väg vi ska vandra.

Borde inte du fokusera på erat egna sjunkande skepp? Den här gången klarade ni er, men det är antagligen bara en tidsfråga innan du får sitta och argumentera Brynäs budget istället för Hvs, vilket känns väldigt kittlande :)
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Jag tror inte det svider alls för särskilt många MoDofans. Klart det hade blivit enklare med ett kraschande och brinnande Brynäs som föll ner istället för HV71.

Men nog tror jag det kommer bli bra på sikt, det handlar om att lägga en stabil grund nu och där har vi äntligen bra förutsättningar med ett personer på ledande roller. Därför är folk hoppfulla.

Vi hade en 4-års plan på att gå upp förra året, vilket ledde till en allsvensk final. Vi har ingen specifik tidsram för att gå upp på det sättet nu, men vi kommer alltid att satsa och tävla för att gå upp till SHL.
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Jo det förstår jag men det kanske inte riktigt det vi diskuterar. Det jag inte hänger med på är varför du endast drar slutsatser utifrån EK och väger in andra faktorer. Jag tycker inte det ger en helhetsbild, men du som ekonom vet säkert bättre.
+4
Kommentera

2204707 · »