Luleå HF

90051 inlägg · 863 ämnen

Forum

1994979 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Europamästerskapet - Champions Hockey League

Omgång 6 av 6 i gruppspelet, i morgon och på onsdag.

Och hög tid att vi får förutsättningarna klara för oss.

Hur avgörs ställning i gruppen om två lag slutar på samma poäng?

Nej, det blir inte målskillnad i gruppspelet i första hand. Det vill säga att ha öst in mål på gruppens jumbo har ingen betydelse.

I stället avgör man det hela genom att undersöka hur de inbördes matcherna mellan de två lagen på samma poäng slutat, och avgör ställningen i tur och ordning baserat på följande:
1. Flest poäng
2. Bäst målskillnad
3. Flest gjorda mål (är förstås lika, om målskillnad är lika)
4. Flest gjorda mål i EN match (Dvs ett lag som vunnit ena matchen med 2-1 och förlorat den andra med 0-1, placeras högre)
5. Vunnen övertid (Dvs ett lag som vunnit en match på övertid och förlorat den andra matchen på straffar, placeras högre)
6. Om båda matcherna slutat med straffläggning går det lag vidare som gjort sammanlagt flest antal mål på straffar (Dvs ett lag som vunnit en straffläggning med 2-0 i mål, men förlorat den andra med 2-3 i mål, går vidare. Observera att straffläggningar avslutas när ett avgörande mål gjorts, vilket innebär att laget som går vidare i detta exemepel KAN ha gjort 4 mål på 10 straffar medan motståndarna gjort 3 mål på 8 straffar).
7. Slutligen, om ställningen inte kan avgöras av punkterna 1-6, placeras det lag högre som rankas högst. När det gäller att rankas högst, anges enligt "sport regulations" att det som gäller är enligt "CHL 2016/2017 club ranking" medan i den förenklade beskrivningen för "CHL format" är det som gäller "CHL club ranking". Sistnämnda ranking rankar klubbarna efter hur många poäng, därefter målskillnad, o s v de tagit all-time i CHL, medan det andra bara gäller under säsongen 2016/2017.

Jag förutsätter att de bara glömt att uttrycka det exakt och att det som ska gälla är ranking för den aktuella säsongen. D v s i denna ranking kan det få betydelse om man öst in mål på gruppjumbon.

Men hur agerar man om tre lag slutar på samma poäng ? Ja då räknas resultaten mot det fjärde (jumbo-) laget bort, och så kör man samma process som ovan, steg för steg. När då ett av lagen elimineras (t ex genom att efter ett av steg ha rankats högre eller lägre än de två andra, så har det lagets placering fastställts). Och sedan fortsätter man jämförelsen mellan de två övriga lagen genom att endast inkludera matcherna mellan dessa båda lag och så kör man steg 1-7 enligt ovan☺

Och om fyra lag landat på samma poäng, kör man som för tre lag….

OK, klart som korvspad?

Nu kör vi!

GRUPP A
1. Biel-Bienne 12p
2. Tappara 9p
3. Klagenfurt 9p
4. Frisk Asker 0p

Tappara kommer naturligtvis att slå norska Asker och blir därmed klara för slutspel. Biel-Bienne blir gruppetta om de tar 1-3 poäng hemma av Klagenfurt.

Men skulle Klagenfurt vinna matchen och ta tre poäng hamnar alla tre lagen på 12 poäng, och då blir det avgörande enligt inledande berättelse. Och då blir Tappara gruppetta, samt Biel-Bienne grupptvåa, om inte Klagenfurt vinner bortamatchen med minst fem mål etc.

Sammantaget. Biel-Bienne blir gruppetta och Tappara grupptvåa. Eller omvänd ordning, om Biel tar 0p och Tappara 3p i sista.

GRUPP B
1. Zug 13p
2. Plzen 10p
3. HPK 9p
4. Rungsted 0p

HC Pilsen vs EV Zug
Rungsted Seier Capital vs HPK Hämeenlinna

Zug vinner gruppen om inte Plzen vinner hemmamatchen med fyra mål, eller med tre mål och resultatet 6-3, 7-4, etc. Skulle den matchen sluta 5-2 blir det lag etta, som rankas högt. Det är alltså lite oklart hur rankingen är men jag tror att det betyder att Plzen rankas högt i så fall.

GRUPP C
1. Luleå 11
2. Augsburg 9
3. Liberec 6
4. Belfast 4

Luleå Hockey vs Belfast Giants
Bílí Tygři Liberec Vs Augsburger Panther

Skulle Luleå och Augsburg hamna på samma poäng kommer Luleå att rankas först, enligt steg 4 då man vann en match med 4-5 och förlorade den andra med 2-3.
Det innebär att Luleå är gruppetta om inte Augsburg tar 3p borta mot Liberec, samtidigt som Luleå får 0p hemma mot Belfast. Vi kan nog förutsätta att Luleå vinner gruppen, alltså.

När det gäller andraplatsen är det knivigare. Augsburg tar andraplatsen om de tar 3p, 2p, 1p i bortamatchen mot Liberec SAMT om de förlorar med 1-0 eller 2-1.

Liberec tar andraplatsen om de vinner hemma med minst två mål, eller om de vinner med 1 mål vid resultatet 4-3, 5-4, etc.

Skulle Liberec vinna med 3-2 tar de andraplatsen om de vunnit efter tre perioder eller efter övertid.

Men slutar matchen 3-2 efter straffar hamnar vi på steg 6 ovan; flest straffmål och är det lika avgör rankingen.

Jag tror att Liberec vinner rejält och tar andra platsen efter Luleå.

GRUPP D

1. Lausanne 9
2. Trinec 8
3. Minsk 8
4. Lahti 5

Lausanne HC vs Oceláři Třinec
Yunost Minsk vs Lahti Pelicans

Många möjligheter där alla fortfarande har chansen, men för Lahti gäller då att de förutom att hämta in tre poäng samtidigt ska hämta in -7 målskillnad mot Trinec.

Gissar att Minsk faktiskt tar ena platsen samt att Lausanne vinner gruppen.

GRUPP E

1. Apan 10
2. Kärpät 9
3. Bern 8
4. Grenoble 3

Kärpät Oulu vs Skellefteå AIK
Grenoble Vs SC Bern

Vi kan nog förutsätta att Bern slår Grenoble och tar 3 poäng. Då gäller följande:
• Apan gruppetta och Bern grupptvåa om Apan tar 1, 2 eller 3 poäng av Kärpät.
• Kärpät gruppetta och Bern grupptvåa om Kärpät tar 3 poäng av Apan.

När det gäller varianten att Kärpät bara får 2 poäng av Apan samtidigt som Bern tagit 3 poäng av Grenoble slutar Kärpät, Apan och Bern samtliga på 11 poäng men när subgrupp med de tre lagen bildas blir Apan etta på flest poäng och sedan tar Bern andraplatsen eftersom de vann ena matchen mot Kärpät med 2-3 medan de förlorade andra matchen med 1-2 (steg 4 ovan; flest gjorda mål i EN match...)

Bern säkrar alltså andraplatsen om de tar 3 poäng hemma av Grenoble och det gör de säkert. Och Kärpät måste ta 3 poäng hemma av Apan, då blir de gruppetta medan Apan slås ut: i annat fall blir Apan gruppetta, medan Kärpät slås ut.

Till råga på allt liras matchen i Uleåborg INNAN matchen i Bern, så ett av de lagen kommer sedan att sitta och råhålla på Grenoble.........

GRUPP F

1. Djurgårn 12
2. Mannheim 11
3. Tychy 4
4. Wien 3

Adler Mannheim vs Djurgården Stockholm
Vienna Capitals vs GKS Tychy

Djurgårn och Mannheim är klara för slutspel och Djurgårn blir gruppetta om inte Mannheim tar alla 3 poängen i avslutningsmatchen hemma mot Djurgårn.

GRUPP G

1. München 12
2. Warulfven 8
3. Ambri-Piotta 7
4. Bystrica 3

Färjestad Karlstad vs Red Bull Munich
HC Ambrì-Piotta Vs HC05 Banská Bystrica

München är redan gruppetta. När det gäller vilket lag som tar andraplatsen har vi läget att båda matcherna mellan Warulfven och Ambri-Piotta slutat 2-1 efter tre perioder vilket innebär att skulle dessa två lag sluta på samma poäng kommer andraplatsen att tas av det lag som har högst ranking... inte helt tydligt alltså, men jag tror att det i så fall ska vara Warulfven.

Ambri-Piotta spöade nyss Bystrica med 0-4 borta och vinner säkert hemma. Och det betyder nog att Warulfven måste ta 2 eller 3 poäng hemma mot München, annars är de utslagna. Lite tufft läge för Warulfven och dessutom lirar de sin match i morgon, medan Ambri-Piotta spelar på onsdag...

GRUPP H

1. Frölunda 10
2. Mountfield 9
3. Cardiff 8
4. Graz 3

Cardiff Devils Vs Frölunda Indians
Mountfield HK Vs Graz99ers

Ja, efter att ha krossat Cardiff hemma med 9-2 vinner Frölunda förstås borta också och blir därmed gruppetta medan Mountfield tar andraplatsen.

Hmm. Med den utredningen blir väl de mest intressanta matcherna ur svensk synvinkel i morgon:
• Kärpät Oulu vs Skellefteå AIK
• Färjestad Karlstad vs Red Bull Munich
där Apan måste ta minst en poäng och Warulfven ta minst 2 poäng för att de ska gå till slutspel.

Ska vi hoppas på att hemmalagen tar 3 poäng i de matcherna?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jag delar din norrbottniska pessimism förstås och tänker att det vi beskrivit innebär att även om vi blir bättre, blir vi inte tillräckligt bra. Men kanske finns det skuggan av en chans att det kan lösas ändå? Som i alla andra sammanhang är det kanske rimligt att hoppas på det bästa, men räkna med det värsta.

Vi pessimister är - tror jag - i grunden optimister men genom att räkna med att det alltid ska gå åt helvete har vi förberett oss för att det enda oväntade som kan ske, är positivt:-)

Och om det går som vanligt utbrister vi bara att "Vi lägger ned skiten!".

Till nästa dag...;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klart det finns hopp. Det svänger fort i hockey och hips vips kan det börja kugga i så vi blir riktigt bra. Är ofta bara ett par procent som saknas för att det ska släppa.

Jag var nog mest bara sådär norrbottniskt bitter och pessimistisk igår efter att vi loosat i scandal-i-analium och man fick påminnas om hur det kändes i semin. En enorm frustration! Det man dock kan konstatera är att fuskelunda är ruggigt starka, tom bättre än förra säsongen.

Jo jag håller med om din 11. Har tänkt samma sak.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Tufft att läsa din beskrivning - eftersom man vill ge dig rätt på så många punkter. Jag kan försöka se hopp ändå, eftersom jag vill se det så att Bulan bygger på sikt och accepterar att mycket ser ut som du beskriver, men det är problem han löser senare och i första hand prioriterar han att få alla att kämpa. i och med det kan han bygga ett försvar som alla deltar samverkande i och när det fungerar och vi inte släpper fram motståndarna till chanser. Då kan vi bygga framåt. Då kommer spelare att vara rörliga och passningsbara och då kommer många av de punkter du räknar upp att lösa sig.

Åtminstone är det vad jag hoppas.

Men punkt 10-4-7 är jobbiga. Jag tycker att vi saknat en back - eller backar - med riktigt bra skott länge nu och det sänker vårt spel rejält. Som det nu är blir linorna lämnade ensamma i anfallsspelet och från backplats kommer bara skott som ska skymmas eller styras, men det fungerar inte när backarna inte kan skjuta bättre. speciellt jobbigt i PP när backarna inte utgör något reellt hot och boxen kan koncentrera sig på att ta bort de spelare som finns högre upp och närmare mål.

Dock finns det lite kompensation, t ex Lill-Nisse som vaket och snabbt smyger med som extraforward, eller Jespers spelkloka offensiv, ja även Engsund kommer ibland och Erik med.

Men när man ser flera andra lag - t ex Röglet - få in sådana backskyttar känns det svårt att inte vi kan.

Och jag kan lägga till en punkt 11. också, och även här gäller det backsidan. Många lag ser till att fylla på med några spelare - speciellt backar - runt 100 kg och 2m - som kan ta för sig.

Svårt att hitta sådana som också kan spela tillräckligt bra, men det blir svårt att stå emot lag som väljer att spela mer brutalt och fysiskt. Om man inte har egna sådana spelare. Ungefär som när vi lyckades torska mot Augsburg i första matchen. Eller som Frölunda gjort mot oss ibland i serien och alltid i slutspel.

Hade hoppats att vi rekryterat en back som uppfyllde punkt 10-11 men eftersom vi fick behålla Jesper nu kommer vi säkert inte att värva.

Så vad återstår? Kanske att hoppas att Lill-Nisse och Jesper tar fortsatt stora steg framåt redan under säsongen? Utan att vara stora och fysiskt tuffa finns det ju backar som kan tillföra betydande offensivt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker Luleå än så länge varit markant sämre än jag trott/hoppats innan serien startade. Finns många ting som jag stör mig på.

1. Passningsspelet är uselt både i 5vs5 och i pp. Till att börja med kommer passen sällan på bladen. Sedan är det ofta fladdrande eller tumlande puckar när dom ex passar i PP varför dom tappar tid på att kladda vid mottagandet etc. Sedan försöker dom sig (inte minst i pp) ofta på för svåra pass.

2. Pucktapp på dåliga ställen. Vi tappar pucken betydligt oftare vid offensiv blå jmf med förra säsongen. Känns som att dom försökt implementera en ny variant på zoningång som tyvärr strular lite för ofta.

3. Korkade beslut. Ex idag i pp rusar 4 man ner bakom eget mål vilket leder till mål i baken. Har sett fler korkade beslut per match denna säsong jmf med förra.

4. Flera backar är för kassa. Enligt mig har vi 4 backar som duger..Erik, Nisse, Sellgren och Engsund. Sondräll är svag. Jalvanti är svag. Själlin är usel. Styrman är usel.

5. Målskyttet är impotent... som vanligt.

6. Bp har varit mycket sämre än förra säsongen.

7. Pp uselt som vanligt. När hade vi ett riktigt bra pp över en längre period senast? 15 år sen? 10 år sen? Kör med 2 backar, skym och flippa på mål nåt annat klarar vi ej. Nu ska olle stå och leta smörpass trots att alla varianter är sönderlästa av alla lag sedan december förra säsongen.

8. Jag gillar förvisso hård forecheck och press över hela banan. Dock skulle jag önska lite mer feeling så man inte slaviskt följer ett system som innebär att man åker och åker även i lägen när det är helt lönlöst. Visst...finns det tillstymmelse till chans att få fast puck så kör på....men när det är helt kört är det bättre att backa av då sparar vi dels energi och dels slipper ett par spelare bli överspelade med en enda pass vilket också innebär att dom får bränna ännu mer energi på en lång lång backcheck. Ser flera lag som pressar lika hårt som Luleå men som har mer smartness och backar av och utan att dumrusa när det är helt döfött.

9. Varför gång på gång GE bort pucken genom att åka över röd och dunka ner den när femman ska byta? Då får man börja utan puck. Bättre då att vända hemåt och byta med bibehållen puckkontroll. När läge finns alltså. Visst görs det rätt ibland men för ofta ser man hur dom i onödan ger bort pucken.

10. Vi har ingen back som har ett superbra skott: hårt, snabbt, träffar mål (men träffar inte benskydd på täckande forwards) och kan skjuta bra direktskott även när pucken kommer 1 dm fel etc etc osv.


Jag kan härmed, redan nu slå fast att vi inte vinner guld denna säsong. Visst stärks vi när Hållander och Larsson kommer tillbaka men vi är fortfarande alldeles för bleka för att ha en chans. Jag hoppas ff på topp sex och det kan absolut gå. Men topp 3 och glud? Inte en chans!

(Hoppas hoppas jag får äta upp dessa ord)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Warulfven vände och vann mot HV vilket var imponerande. Och Apan respektive Pungen spelade av tredje perioderna och vann även de.

Intressant utveckling under första 10 omgångarna där Röglet ryckt till sig en ledning, följda av en kvintett inom 2p och därefter Luleå och HV 4p bakom. Det torde ganska säkert handla om dessa åtta lag framöver i toppen, även om det kan kastas om en del. När det gäller Röglet kanske de inte kan försvara toppositionen på sikt men helt säkert är de starka nog att bli kvar bland de sex i topp och mycket möjligt bland de flesta där.

De, av de åtta topplagen just nu, som är mer tveksamma på sikt är väl Apan, Öret och HV, som kan närma sig mittenavdelningen i tabellen med ambition att nå plats sex till slut. Och så har jag svårt att se att Apan ska hålla serien igenom, kanske dalar de ned under strecken när det börjat gå emot det platslaget.

När det gäller lagen på plats 9-14 kommer säkert de flesta av dem att bli kvar där. Med undantag för nuvarande jumbon Läjkers som väl måste skärpa sig så småningom?

Nå. Alla lag har inte mött varandra än. Tre omgångar till att spela där vi har följande möten:

• Brynäs IF - IK Oskarshamn
• Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
• Frölunda HC - Växjö Lakers HC
• Linköping HC - Örebro HK
• Luleå HF - Leksands IF
• IF Malmö Redhawks - HV 71
• Färjestad BK - Rögle BK

• Färjestad BK - Luleå HF
• Frölunda HC - IF Malmö Redhawks
• Rögle BK - Skellefteå AIK
• Leksands IF - Djurgårdens IF
• IK Oskarshamn - Linköping HC
• Örebro HK - HV 71
• Växjö Lakers HC - Brynäs IF

• Skellefteå AIK - Luleå HF
• IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn
• Brynäs IF - Rögle BK
• Djurgårdens IF - Frölunda HC
• HV 71 - Växjö Lakers HC
• Linköping HC - Färjestad BK
• Leksands IF - Örebro HK

Och så har Malmö och Pölsan en hängmatch, tyvärr.

Men SHL fortsätter först på torsdag. Innan dess ska vi spela sista gruppmatchen I Champions och Luleå tar på tisdag emot Belfast Giants för att ta hem gruppsegern. Medan Apan åker till Uleåborg för att, efter torsk, slås ut för gott :-)
Uppladdat:

446x300-skarmavbild-2019-10-12-kl-204512.png

450x255-skarmavbild-2019-10-12-kl-204532.png

450x249-skarmavbild-2019-10-12-kl-204543.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås stenhårda damer lyckades rädda en pinne efter Petras hat trick, men förlorade bonuspinnen i förlängning 3-4 till DamPungen.

I Aparenan har Apan snubblat in 3-0 och Pölsatränaren Magnus Sundqvist kommer allt närmare att bli första sparkade tränaren i serien, eftersom CryBert räddar sig kvar en stund, då de har 2-5-ledningen mot Trottoarkantens IF inför tredje perioden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojojoj - på mindre än fem minuter sätter Petra Nieminen hattrick och Luleå går från 0-3 till 3-3!

Sju minuter återstår av tredje perioden nu.

Trottoarkantens IF bytte vakt efter första perioden men det hjälpte föga: 2-3 växte till 2-5 för Pungen nu inför tredje.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I SDHL tar Luleå emot DamPungen hemma och efter två perioder är ställningen 0-3, efter 16-30 i skott. Idag är det Kovacs Murase som får det tvivelaktiga nöjet att hantera spaden.

Luleå och Luleå? Vi saknar fortsatt Michelle Karvinen, Emma Nordin, och Noora Tuulus förutom sedan tidigare Chino Osawa med flera.

Det är klart att med så många spetsspelare borta kan inte ens Luleå Hockey stå emot och förlusten med 1-2 mot DamGårn igår följs av en förlust mot DamPungen idag.

Och ändå är det DamPölsan och i ännu högre grad DamHV som är de riktigt svåra motståndarna i år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojdå. Där lyckas Pungen panga in 2-3 och tar faktiskt ledning igen mot Trottoarkantens IF. Innan den här matchen har Pungen gjort 14 mål på nio matcher - ungefär 1 mål per 35 minuter - och nu har de fixat 6 ggr snabbare målsättning. CryBert hoppas slippa bryta ihop och ropa efter gruvarbetarna idag, men lugn, det vänder nog.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aprunkaren Bodenbjörk och FriSören tar ut två pölsor, varpå Apan sätter både 1-0 och 2-0. I Leksand fullt ös framåt och redan 2-2 mellan Trottoarkantens IF och Pungen.

Den övergripande SHL-frågan är väl snarast om vilket av de tre misslyckade lagen Läjkers, Pölsan och Pungen som ska sparka tränare först. Skulle nog tro att Läjkers har riktigt långt tålamod med Hallam efter alla tidigare framgångar så tipset står på Pölsa eller Pung.

Pölsan har ju mest historik av sparkade tränare och oförmåga att still i båt medan supportrar och lokalmedia ropar på förändringar så skulle kanske tro att de "vinner".

Även om det troligen är Pungen, som i första hand skulle behöva byta till en riktig tränare, men efter att ha skrivit kontrakt med CryBert på hela tre år kommer de nog att vänta någon-några månader till.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå torskar och det beror helt och hållet på att vi saknar ett PP. Med ett normalt sådant skulle vi vunnit matchen idag.

Djurgårn vinner enkelt mot Malmö, Öret vänder och slår Oskars. Och så vinner Röglet igen, denna gång mot Läjkers borta.

Bittert att förlora i dag men bara att acceptera. Får man välja, väljer man förstås hellre ett starkt PP i mars-april än i september-oktober och vi får väl hoppas att det blir så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi testade en ny variant i 4 mot 3. Gustafsson vid blå och Connolly till vänster spelade till varandra pass efter pass under en minut utan att något överhuvudtaget hände. Två Frölundaiter gick på den som fick puck varje gång, varpå den passade tillbaka.

I min matematik finns därutöver en frölundaspelare och två lulespelare och man undrar varför de där två ytterligare lulespelarna inte gör något alls utan bara står stilla och deltar inte i spelet.

Hockeymatematik på hög nivå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Nope, det tror jag inte, att Lassi är skadad. Svår match att ta spaden i, Frölunda borta, men Berguven Rautio har varit strålande i dag och de tre målen kunde inte hjälpas - en sämre vakt hade kunnat släppa in dubbelt så mycket.

Och där släpper Luleå in 4-1, sedan Fagemo fått åka förbi tre lulespelare och bli naken framför Rautio.

Med ett fungerande PP hade vi vunnit den här matchen enkelt. Nu börjar vi i stället ge upp och Frölunda kan mycket väl få in ett par puckar till.

Aprunkaren ser ut att vara i toppform. Ser ut som att han redan varit tvungen att byta kalsonger minst 1-2 ggr.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fyra minuter spelade av tredje perioden och Johan Sundström får fripass i slottet och lyfter en hård backhand in under ribban till 3-1.

Jahaja, nu känns det kört och detta efter en riktig kämpainsats av Luleå, som dessutom fått ett helt korrekt mål bortdömt.

Frölunda är jävligt starka i offensiv zon och undra på det med tanke på vilka spetsspelare de haft råd att köpa på sig. I försvarzon är Frölunda inte alls lika starka utan hemfaller gärna åt slött och fult spel.

Men ett Luleå som är så pass tandlöst i PP som man är, klarar inte av att vinna en sådan här match.

Jaså, här dummar sig Frölunda igen och crossar omkull en Lulespelare som inte har puck bakifrån. Dags alltså för minut 11-12 i PP för Luleå - hittills har vi gått -1 i den spelformen... men nu är det 4 mot 3, kan det bli skillnad?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Varför står Rautio? Lassi skadad?

I Västerbotten har förspelet börjat. Aprunkarn är redan glansig i ögonen och blir uppkåtad på twitter
Uppladdat:

450x299-0c29aa12-6909-45bf-b950-9914c491e5d4.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har spelat 7 minuter PP i perioden utan att göra mål. Vilket väl satsestetiskt är bättre resultat än första perioden, då vi hade ett PP och lyckades släppa in ett mål där.

Inget snack om att vi 5 mot 5 kämpar på bra, även om Frölunda haft mycket offensivt, men har fulare försvar, fast vi måste helt enkelt få till ett bättre fungerande PP; en akilleshäl för Luleå inte bara i år utan sedan länge.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hjalmarsson sparkar ut pucken och Luleå får PP för fjärde gängen i perioden, fast bara en minut kvar här.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag tycker att zebrorna har tappat matchen, eftersom de tillåtit det mesta fulspelet av Frölunda och när Luleå ändå kämpar och trycker på ökar Frölunda fulspelet med våldsammare överfall.

Vi kommer allt närmare hjärnskakningar på Luleåspelare...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ytterligare ett PP för Luleå, sedan Prinz helt omotiverad bakifrån crosscheckad omkull en Luleåspelare utan puck framför Frölundamålet. Inget resultat av PP och när Prinz kommer in överfaller han fult Ilomäki och åker direkt ut igen.

Frölundapubliken protesterar "vi har ju tillåtelse att spela fult hemma" och menar att "Bros gjorde ju mycket värre saker ostraffat?"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå kämpar på bra och har haft ett PP i andra perioden utan resultat, sju minuter spelade nu.

Det som irriterar mest är att Luleå måste spela så extremt juste för att inte riskera enkla utvisningar och därför får Frölunda många chanser att komma in. Samtidigt som Frölunda tillåts trippa och haka Luleås spelare hur mycket som helst.

Sjökvistarn gör som vanligt - lyssnar på publiken - och är den tyst ska det mycket till för att han ska blåsa, men vrålar den på utvisning är pipan halvvägs till munnen direkt...

Jag tycker att Luleå gör en bra match, men för att besegra Frölunda borta krävs det mer än så, eftersom de har så extremt mycket zebramedhåll hemma.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
FY FAN!

Luleå har PP, Frölunda är för mjuka när de pressas mot egen kortsarg och Lill-Nisse hakas utan åtgärd, tappar puck, snabbt pass till Frölundait som från fem meter rakt fram pangar in 2-1 i krysset.

Och strax därefter sätter Luleå 2-2 - men då har de jävla zebrorna blåst av bråkdelen av en sekund innan, eftersom de "gissar" att pucken är blockerad. Vilket den inte var utan helt fri och Luleå gjort ett helt korrekt mål.

Som zebrorna stal av oss...

OK, Frölunda kämpade på bra och ägde mycket spel under större delen av perioden förutom inledningsvis och avslutningsvis.

Men Luleå kämpade utmärkt bra och det känns riktigt kasst att vi ska ligga under. Förutom det bortdömda - helt korrekta - målet har vi också haft två puckar i stolpe/ribba och zebrorna har tillåtit mer från Frölunda och mindre från Luleå. En billig utvisning på Luleå och två blundade på Frölunda, där det andra zebrablundet gav andra Frölundamålet.

2-1 efter första perioden och detta trots en stark arbetsinsats av Luleå, men zebrahjälp till Frölunda och när det ser så ut - liksom vanligen i Göteborg - är det svårt att lyckas.

Djurgårn-Malmö 0-0 medan Röglet leder 0-1 mot Läjkers, Oskars leder 0-1 mot Öret.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
PP för Luleå nu, sedan Frölundait i försvaret kört över Luleåspelare utan puck.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej, där gick den inte längre. Snabbt pass och Luleås/Timrås Linus Fagemos son Samuel kommer helt ren och med fart; drar Berguven och sätter 1-1.

Ja, det var roligt så länge vi lyckades.

Och där sätter hitte-Joel en ful tackling i ryggen på Gustafsson. Inte oväntat, så där höll han på i semin i våras också. Och zebrorna blundar, lika väntat. Fula tacklingar av Joel är OK, "interference" av Luleå är inte OK - har vi sett det tidigare?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Full fart på isen! Både Luleå och Frölunda kämpar på rejält bra och två riktigt starka lag. Men Frölunda lyckas bättre att emellanåt etablera tryck och målchanser i vår zon.

Gäller verkligen för Luleå att kämpa rejält och hålla Frölunda borta från målskott, men de når ofta hyggligt fram ändå.

Luleås farligaste chanser kommer genom kontringar varav vi haft 3-4 stycken och genom ett av dessa fick vi 0-1.

Tolv min spelade av första och nu är det kamp, kamp, kamp av Luleå för att stå emot.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Frölunda tryckte på bra under PP men Luleå kämpade hårt och lyckades stoppa de värsta lägena. Berguven har gjort ett flertal starka räddningar redan och dint att han fått en sådan bra start.

Men Frölunda har vaknat rejält och vi får kämpa som fan för att stå emot.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JAMENVAFAN!

Nu hittar zebrorna en utvisning på Ilomäki för interference. Fysatan vilken dålig spelförståelse av sjökvistarn, som visar att nu ska de lägga sig i och blåsa sönder matchen - vilket förstås Luleå förlorar på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JA!

Connolly kontrar och får med sig Einar, spelar honom som styr pucken, vilken stannar vid sidan av Mattsson, som har nollkoll och Einar petar in 0-1!

Mycket fint att Connolly får utdelning och poäng.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Annan intressant match som går parallellt: Läjkers-Röglet.

"Normalt" en säker hemmavinst men den här säsongsinledningen har ju varit upp-och-ned: Röglet i topp och Läjkers i bott av tabellen. Hur länge kan Röglet gå så bra, och hur länge kan Läjkers gå så dåligt?

För övrigt har vi Öret mot Oskars samt Djurgårn mot Malmö vilket förstås borde bli två hemmavinster.

Senare ikväll Trottoarkanten mot Pungen: ska CryBert cementeras i botten tro? HV tar emot Ulfven - en lite mer oklar match mellan två potentiellt starka lag. Och så Apan mot Pölsan, mycket som talar för hemmavinst där, med en Apa som gått bättre än väntat mot en Pölsa som tycks vara i fritt fall. Och frågan man ställer sig är hur många tomma stolar blir det?

Jobbigaste siffrorna inför vår match är väl Frölunda PP 30% och Luleå Box 76%...

NU KÖR VI!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås lag mot Frölunda:

LINOR
91. Farley, Austin 20. Connolly, Jack 11. Emanuelsson, Petter
96. Kovacs, Robin 16. Olausson, Niklas 52. Fabricius, Karl
17. Brännström, Isac 75. Ilomäki, Arttu 14. Berglund, Jonas
15. Mattsson, Carl 21. Tyrväinen, Juhani 10. Emanuelsson, Einar

BACKPAR
29. Gustafsson, Erik 27. Lundkvist, Nils
23. Sellgren, Jesper 50. Sondell, Daniel
32. Engsund, Oscar 39. Själin, Pontus

VAKTER
34. Lassinantti, Joel
30. Rautio, David - Berguven tar spaden!

EXTRA
19. Jalvanti, Joonas
8. Gunler, Noel

I princip fullt lag, alltså (borträknat Hållander och Emil som vi får vänta på). Bulan har fördelat de bästa spelarna över fyra linor i syfte att alla dessa så småningom ska bli starka och ett hot. Lyckas det är det ju bra, men samtidigt kanske inga omedelbara förstalinor och kanske lite svårare att få ihop starkt PP.

Frölunda borta är ju räliga. Det kommer att bli en del special teams när hemmapubliken får fart på zebrorna och det blir väl det svåraste för oss: att stå emot ruggigt PP av Frölunda. Ganska äckliga linor de ställer upp med många matchvinnare.

Vi får dessutom hoppas att de inte - som i serien förra säsongen - skickar 1-2 Luleåspelare av isen med hjärnskakning.

Det här blir en tuff uppgift. Visst finns det många starka lag i serien och visst har vi många motståndare som opassar oss. Men Frölunda borta är nog det svåraste man kan tänka sig. Bara att hoppas att vår box står emot och att det lossnar lite för linorna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En halv minut kvar och tek i Damgårdens zon. Då visar zebran ut Luleås tekare och matchen avslutas med PP för DamGården, som därmed vinner med 1-2 och tar tre poäng.

Jahaja. Vi har slagit DamGården varje gång sedan 2016, men när halva laget är borta inklusive samtliga spetsspelare förutom Hirikoski och Grahn då går det inte.

Enligt kommentatorn handlade det om skador. Men hur kunde det ske helt plötsligt? Var det avskedsfest för Glader som gick överstyr?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara minut kvar och fortfarande 1-2. Luleå kommer inte åt damgårdarna som dessutom nyss haft PP 5 mot 3. Vi försöker nu 6 mot 5...

En förklaring till det pågående resultatet är att Luleå av oklar anledning är kraftigt decimerat och kommer till match med bara tre femmor. Bland annat saknar vi Michelle Karvinen, Emma Nordin, Noora Tuulus och Johanna Fällman - landslagsspelare hela bunten.

Oklart varför alla dessa är borta? Luleå har t.o.m. varit tvungna plocka in en lina från hobbylaget för att få till ett lag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spänningen stiger i Delfinen. Luleå Hockeys stenhårda damer har spelat två perioder mot Djurgården - som i år inte väntas tillhöra topplagen, som t ex DamHV, DamPölsan och Luleå.

Damgården vinner skotten i första perioden med 3-14 och målen faller 1-1. Andra perioden vinner Luleå skotten med 12-8 men förlorar perioden med 0-1.

Ställningen i detta nu är alltså Luleå-DamGården 1-2 och nu ska vi köra tredje perioden!

Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan storsatsar för att inte gå under 4000 pers igen, och vi kan utgå från att kommunen stödköper biljetter för att släppa fram de tomma stolarna.

I morgon är det också "Ladies Hockey Night" i Aparenan där damer släpps in för bara 549 kronor per biljett, men då ingår också paraplydrink.

Vidare aptwittrar man om något som ska ske i morgon genom att visa nedanstående bild.

Vad betyder det?

Spelar de i nummer 6 för att anspela på sex, nu när det dyker upp paraplydrinksförsedda ladies?

Eller ska de kör en ny tröja?

Eller ska de änk-ligen genomföra det beslut som sektens styrelse tog ock byta namn till "AIK Stingheads"?

Det lutar väl mot det sistnämnda, silket kommer att marknadsföras av sektprofeten ApPea med orden "Ja, efter senaste årens katastrofala ekonomiska och sportsliga resultat har vi insett att ingen jävel i blygden vill se Skellefteå AIK. SÅ nu byter vi namn så ordet sig nog.

Frågan är bara om inte bandyklubben dessutom tänkt om och hittat på något helt nytt namn? Efter att ha hetat Skellefteå IF/AIK, Skellefteå Hockey Club, Skellefteå Ants, AIK Stingheads och jag vet inte vad.

Mitt tips och perfekt passande dessutom blir:

"BLYGDENS PLASTLAG"!
Uppladdat:

450x253-skarmavbild-2019-10-11-kl-140439.png

239x300-skarmavbild-2019-10-11-kl-140100.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sparkboll!

När nu den riktiga sporten - hockey - dragit igång - håller sparkbollens allsvenska på att slutföras. Bara tre omgångar återstår och vi har ställningen:

1 Malmö 49 - 14 35 59
2 Djurgården 47 - 17 30 59
3 Hammarby 67 - 36 31 56
4 AIK 40 - 20 20 56
5 Norrköping 50 - 24 26 50
6 BK Häcken 41 - 24 17 46
7 IFK Göteborg 39 - 27 12 45
8 Elfsborg 38 - 42 -4 36
9 Örebro SK 38 - 46 -8 32
10 Helsingborgs IF 26 - 44 -18 27
11 IK Sirius 31 - 49 -18 25
12 Kalmar 20 - 40 -20 23
13 Östersunds FK 23 - 43 -20 22
14 GIF Sundsvall 29 - 45 -16 20
15 Falkenbergs FF 20 - 55 -35 19
16 AFC Eskilstuna 22 - 54 -32 16

Det står alltså mellan Malmö och de tre Stockholmslagen. Kvar att spela:

MALMÖ
Hammarby-Malmö
Malmö-AIK
Örebro-Malmö

DJURGÅRDEN
Göteborg-Djurgården
Djurgården-Örebro
Norrköping-Djurgården

HAMMARBY
Hammarby-Malmö
Östersund-Hammarby
Hammarby-Häcken

AIK
Falkenberg-AIK
Malmö-AIK
AIK-Sundsvall

Det har varit mycket spännande att följa Hammarby, som låg efter, men som gått mycket starkt under hösten och öst in mål. Senaste veckorna har Bajen slagit både AIK och Djurgården och på söndag spelar man hemma mot Malmö - en match som kan bli helt avgörande för slutstriden. Skulle Hammarby vinna den med 2-0 passerar Bajen Malmö.

Sedan har Djurgårn 3 poängs försprång, men Djurgårn som lett serien under lång tid och passerades av Malmö först nyligen, när de torskade mot Hammarby, har haft lite problem på slutet och har inte en helt enkel avslutning; t ex ICA Göteborg borta på måndag och i sista matchen av serien Norrköping borta.

Malmö ÄR i serieledning, men bara på bättre målskillnad än Djurgårn och har alltså två mycket svåra matcher kvar - mot Hammarby och Gnaget.

AIK är AIK och kan aldrig räknas bort, men att de skulle lyckas passera alla de tre konkurrenterna nu på slutet ser inte lätt ut.

Jag undrar om det inte börjar luta mot Hammarby nu?
Uppladdat:

216x300-skarmavbild-2019-10-11-kl-135052.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nio matcher spelade av SHL. 4 till, så har lagen i princip mött varandra första gången och då har vi nått det läge där man brukar kunna förutse hur säsongen kommer att gestalta sig, mer eller mindre.

Men redan nu kan man göra några reflektioner.

I mångt och mycket har det utvecklats ungefär som väntat. Bläddrade tillbaka till 4 september 2019 där jag gjorde en preliminär bedömning här på snacket. Så här skrev jag:

2019-09-04 (#1984288 · Sven.Savage 2019-09-04 17:20):
"• Warulfven, Luleå, Frölunda och Djurgårn är så starka att de med största sannolikhet blir lag 1-4 även denna säsong, även om ordningen dem emellan kan ändras.

• Skånelagen Röglet-Malmö kommer att bli starka. Röglet har under Abbottarna blivit allt mer stabila och många räknar med att de nu är mogna för topp sex. Malmö är alltid ett frågetecken inför varje säsong men inför denna har det ändå allmänt räknats med att de bör bli ett mittenlag och försäsongsmatcherna indikerar att Malmö kommer att fungera bra i år.

• Läjkers-HV, tidigare toppenlag som haft problem på senare år, men ändå försvaret platser strax under toppen eller i mitten. De har nu omstrukturerat ordentligt och så mycket kunnande finns i klubbarna att de därmed kan komma att hota om plats bland topp sex och allra minst hålla sig i mitten.

• Så har vi två lag som är svårare att tippa.

För det första Pölsan som har brottats med problem några år nu och det finns risk för att det kan fortsätta och det kan bli en framtid under säsongen bland strecken. Men ingen klubb kan som Pölsan hata en sådan position och de kommer att göra sitt yttersta för att undvika det hela. Igen-kligen undrar man om Pölsan kan få ihop det och utmana om en plats bland topp sex, men jag har svårt att tro att de blir tillräckligt stabila för det. Och tippar en plats på mittennivå.

För det andra Öret.Ett lag som nästan konsekvent tippas nere bland strecken men som haft en osviklig förmåga att vrida sig ur det greppet och ta sig högre upp år efter år. Inklusive ekonomiska muskler för att oväntat göra de förstärkningar som behövs. Och den förmågan kommer att ta dem till mitten igen, tror jag.

Ja, med den inledningen har vi faktiskt bara två lag från föregående års SHL kvar för bottenstriden i SHL. Och dit kan vi alltid räkna in de lag som kommer direkt från Allsvenskan. Så då vet vi vilka lag det gäller:

BOTTENSTRIDEN I SHL
• Apan
• Pungen
• Trottoarkanten
• Oskars

Jag vet förstås att samtliga förståsigpåare och självutnämnda experter kommer att tippa den ovanstående ordningen mellan dessa fyra lag, även om de kanske lägger vissa på högre platser än bland strecklagen 11-14.

Men jag tror att åtminstone ett av lagen Oskars och Trottoarkanten kommer att fixa plats 11-12 medan det andra av de lagen hamnar på plats 13-14. Försäsongsmatcherna har visat att båda lagen ser ut att gå bra och eftersom man sett hur Trottoarkanten ofta lyckas sprattla sig kvar en säsong efter varje återtåg gissar jag att det blir så. Men vem vet? När lag som Pungen, Läjkers och Öret var nya i SHL tippades de konsekvent på sista plats, men där fick man fikon och kanske Oskars kommer att upprepa dessas bedrifter? Fast jag tror att de nämnda lagen hade betydligt mer ekonomi för att köpa sig kvar och det skulle förvåna om lilla Oskarshamn lyckas undvika sista platsen. Mitt tips går nog i riktningen:
11. Trottoarkanten
12. ?
13. ?
14. Oskars

Ja, det innebär alltså att det handlar om Apan och Pungen när "vinnaren" av plats 13 och därmed det sista lag som på den positionen tvingas kvala med allsvenskar för att hålla sig kvar åtminstone fram till 2026, men gissningsvis blir nyordningen kvar så vi kommer att få se en historiskt värsta förlorare."

2019-10-11

TOPPEN. Tippade alltså Warulfven, Luleå, Frölunda och Djurgårn och mycket möjligt också Röglet bland topplagen och så har det också blivit nu, med dessa fem lag bland platserna 1, 2, 4, 6, 7. Den största överraskningen är förstås Röglet, som inlett starkare än förväntat. Men det är fortfarande inte så många matcher spelade och det blir spännande att se om de lyckas fortsätta den här segervågen.

BOTTEN
Tippade Pungen, Oskars och Trottoarkanten här nere och nu har vi dessa lag på platserna 10, 11, 14. Oskars och Trottoarkanten inledde med att ta en hel del poäng - precis som nya SHL-lag brukar göra - men nu börjar verkligheten hinna ikapp dem och de sjunker i tabellen.

SVÅRTIPPADE LAG
Öret och Pölsan. Dessa två lag svårare att veta var man hade, men nu har vi Öret på plats 5 och Pölsan på plats 12 - placeringen som mycket väl motsvarar det man sett av lagen på isen: ett Öre som fått laget och spelet att fungera mycket bra, och en Pölsa, där det inte alls klickar i.

FELTIPPADE LAG
Så, väsentligen har SHL-lagen presterat det man väntat sig under de första nio omgångarna. Med två undantag. Jag gissade att Läjkers skulle "komma att hota om plats bland topp sex och allra minst hålla sig i mitten." samt att Apan skulle få fightas med Pungen om att slippa kvalplats under strecken.

Här har det startat precis tvärtom, kan man säga. Men det kan nog ändra sig. Läjkrarna har verkligen inte imponerat ännu, men år efter år har Hallam lyckats få ihop ett hyggligt fungerande - och ibland ohyggligt välfungerande - lag, och så blir det nog i år också. Men kanske bara för att nå en mittenposition.

Apan har startat med att ta fler poäng än väntat, men man får nog ta deras tabellposition med en nypa salt. Hade de torskat ett par matcher till skulle de idag vara nere mellan Oskars och Trottoarkanten så det kan nog ordna sig. Framöver har Apan några tuffa uppgifter innan de gått första rundan och mötta alla lag:
• Skellefteå AIK - Brynäs IF
• Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
• Rögle BK - Skellefteå AIK
• Skellefteå AIK - Luleå HF

Det vill säga närmaste 4 matcherna möter de bl a 3 av de övriga 6 lagen på övre halvan, och tidigare har de torskat 2 av 3 matcher mot övriga 3 lag på övre halvan stort: Apan-Frölunda 1-5; Öret-Apan 5-1.

Först ska de nu i morgon inför tomma stolar hemmamöta en enormt nederlagstippad Pölsa. Tänk om de torskar där? I så fall finns nog goda förutsättningar för att Apans fall bara startat, när de sedan ska upp mot de tre andra starkare lagen.

Och sedan fortsätter det med
• Frölunda HC - Skellefteå AIK
• Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
• Skellefteå AIK - Örebro HK

Ganska tuff resa framöver för Apan alltså och när ovan nämnda matcher spelats har vi avverkat omgång 16. Finns goda möjligheter för att Apan redan då intagit en mer naturlig position för laget, mellan de två nedersta strecken. Med häng på att nå kvalplats.
Uppladdat:

446x300-skarmavbild-2019-10-11-kl-112832.png

450x252-skarmavbild-2019-10-11-kl-112848.png

450x252-skarmavbild-2019-10-11-kl-112906.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Även du och jag är påverkbara. Bäst vore att situationsrummet tog fram de högkvalitativa bilder de har sekvenser av samt adderar enkla verktyg för att visa fram varför det ena eller andra beslutet blev som det blev. Tycker inte att det borde vara svårt - en random teknisstudent skulle antagligen fixa fram de verktyg som behövs på en timme.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker det är svårt att säga att till hundra procent är den pucken inne. Till 99 procent kanske, men då ska det inte dömas mål. Finns inga tvetydiga bevis som överbevisar domarnas wash out.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu 4-0, sedan duktige Jesper fått måla också.

Var lite orolig för den här matchen, men som den sett ut har Luleå ägt komplett och vinner hur rättvist som helst.

Jokern Pölsan har man ju undrat över, i år någon gång mycket lyckad, mer ofta olyckad. Kanske skulle Pölsan i lugn och ro kunnat arbeta fram en vinnande hockey men Pölsan är väl den klubb där det inte finns lugn och ro när det går emot utan tvärtom där varje tränare sitter lösare än i någon annan klubb (sedan Frölunda anställde Rogern och slutade sparka tränare).

Den ende som inte sparkats på länge i Pölsan är väl Bulan - men kom ihåg att när han tog Pölsan till förlängning i SM-finalmatch hade nästan alla pölsasupportrar, tidigare under våren, ropat på sparken pga många förluster i rad och pga att Bulan inte skrivit på för fler säsonger (och alla begrep att han skulle hem till Luleå).
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Grejen är den att man måste sätta en cirkel runt pucken och se till att den cirkeln perfekt fångar in pucken. Det är inte helt lätt att göra, eftersom delar av pucken täcks av målgarnet, men när man gör det vet man ju att diametern på pucken ska vara identisk från alla håll, så när man använt det pucksvarta man ser känner man sig rätt säker. När det sedan gäller den nedre mållinjen är det svårare eftersom den till slut blir suddig, men jag har satt en lång linje från mållinje utanför båda stolparna där man ser rätt bra.

Och ja. Den sista bilden är den jag satte på sådant sätt. Jag tycker personligen att det är svårt att säga att det inte är mål där: håller du inte med?

Däremot tror jag att FriSören snabbtittade med inställningen att "jag har ju redan slagit ut med armarna", "Luleå har ju ändå 2-0" och "jag har nog bjudit Luleå på något PP för mycket" och i så fall väljer han gärna "Jag kan inte se att den är över? 100% av pucken"...och då kvarstår domslutet från isen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser du att den är över? 100 procent av pucken?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi kör en till, närmare nu, med cirkel runt puck...
Uppladdat:

327x300-skarmavbild-2019-10-10-kl-205649.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men 3-0 nu i alla fall, sedan sniper-Fabbe öst på igen:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Äh det är ju bara Luleå som blir drabbade det får de ta där uppe i lapphelvetet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo, och borde man inte vänta sig att det kunde dras upp på en rejäl och tydlig bild?

Bedömningskvalité är ju a la måldomare för 40-50 år sedan. Nog borde det gå att göra tydligt idag?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så den kritiska bilden, men stödlinje.

Är pucken på mållinjen måste det vara med <1 mm...
Uppladdat:

450x253-skarmavbild-2019-10-10-kl-204823.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men helvete, på de 2 sista bilderna är hela pucken över linjen. I alla fall i mina närsynta ögon.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fast det går ju inte att se.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Intressant sekvens nedan? Inledningsvis EJ över mållinjen, avslutningsvis nog inte heller.

Men däremellan är pucken längre in...
Uppladdat:

450x217-skarmavbild-2019-10-10-kl-203836.png

450x220-skarmavbild-2019-10-10-kl-203907.png

450x217-skarmavbild-2019-10-10-kl-203927.png

450x219-skarmavbild-2019-10-10-kl-203955.png

450x221-skarmavbild-2019-10-10-kl-204020.png

450x222-skarmavbild-2019-10-10-kl-204037.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja så dömde de. Men tyvärr silar man som vanligt mygg och sväljer kameler. Domarna missar höga klubbor, tacklingar i huvudet (inte i denna match) etc. Sen lägger man all energi på att se om någon andats på målisen innan pucken kom dit, eller så hittar man halvobskyra holdings/hookings som ingen anar eller ser.

Nivån är beklämmande. Likaså vår tyvärr.
Kommentera

1994979 · »