Luleå HF

89746 inlägg · 863 ämnen

Forum

1987091 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, han har hittat sin "plats" bland de andra trollen.

När nämnde Simon dök upp i Luleåboken fick jag varningar från moderatorer från andra sidor så jag kollade upp Simons alla inlägg och fann det du skriver om. Det visades alltså att han ljög som fan och så snart han kommit in på en sida satte han igång med att trakassera och förolämpa någon med klubben, bara för att reta upp folk.

På Luleåsidan hade han bara börjat, men det bedömdes att det fanns ingen anledning att vänta in att han urartade, så fastän han ännu inte gått över gränsen här bedömdes att hans CV räckte för att plocka bort honom vilket skedde och beslutet motiverades tydligt enligt ovan. Simon lyckades har jag för mig bli avstängd på tre av snackets sidor på bara fyra veckor, och med den bakgrunden inte oväntat att han nu trivs på Apsidan:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sitter och jobbar med ett projekt som kräver 90% fokus, men alltid när inte 100% krävs kör jag annat parallellt, ofta hockey förstås, men det kan vara en film eller annat med.

Just nu tog jag på mig en klädnypa och lyssnar av sexpressabrahamssons entimmespod där han intervjuar Apans onda genius, sektnestorn ApPea med värdegrunnnnnnden.

Får mig att påminna om Apsektens apsanningpåstående - som latmaskar a la venngren köpte med hull och hår - att "ingen enskild person" är avgörande för Apan utan det är Apsystemet som styr och leder över allt och alla. Sekten alltså.

Det snacket körde de om spelare och Apan påstod att de till skillnad från alla andra klubbar var påhittiga nog att köra samma system från pojkar och uppåt och därför kunde de lyfta in junisar när de ville - dessa blev snabbt spetsspelare och drog vidare för att bli NHL-stjärnor.

Ja, hejsan och pyttsan. Nu vet vi att när Apan - som alla andra klubbar - tappade spelare blev det att köpa, köpa och köpa mer. För att kunna fortsätta leverera apsanningar om att de väsentligen kör med pojkar från blygden plockar de in ett fåtal sådana men de är ju utfyllnad och i väsentligen håller de inte SHL-nivå.

Och detsamma påstod sekt-apPea när HAN plockade fram Näsan som sportchef och plockade upp Öberg som huvudansvarig tränare: "Det handlar inte om enskilda personer utan sekten har vårt etablerade system och vår etablerade hockey och dessa nissar klickar in i vårt system på precis det sätt vi önskar. Stabilitet och vinnande system gäller också i fortsättningen för Apan" yrade sektmonstrumet om.

Nu har vi facit. Öberg sparkade de inofficiellt redan under säsongen och offciellt så snart det gått åt pipan. Och Näsan fick ostört köpa och sälja i tre år medan han drog klubben ned i sportslig katastrof samtidigt som han brände drygt 28 miljoner!

Stabilitet? Fungerande system, bästigast i landet?

Jahaddu!

Just nu tillfrågas han om förlust på 30 miljoner. "Vi har koll på pengarna" förklarar ApPea, "Vi har fortfarande en hög beläggning i Aparenan" berättar han också...

Jaså, det är de tomma stolarna du tänker på?

Hur är de med "talangfabriken" frågas det?

"Om nån vill flytta till Apan i unga år måste familjen flytta med"...

Jahaddu?

Vad har du haft för ansvar när det gäller inköp av spelare?

-Värdegrunnnnnnnd är min hjärtefråga så där är jag inblandad.

Ha ha ha ha.

Helt sjukt att höra honom; apsanningar flödar ur sektmunnen och det är obegripligt hur någon utan att skämmas kan sitta och ljuga, ljuga och ljuga på det där viset. Men det beror säkert på att jag saknar värdegrunnnnnnd.

Nu erkänner han dessutom att han inte hade något alls att göra med anställningen av Forssell utan det var Lill-Nisses farsa helt och hållet som beslutade det.

Det låter ju oroande. Allt som ApPea tagit har ju blivit skit så man hade ju hoppats att han varit inblandad nu också.

Nu förklarar han att det kommer att gå skitbra för laget om bara alla som tillkommit kan följa "fullblodsproffsen highsticking och möller" ;-)

He he. Hör bara. Sekten vet vad som gäller. Highsticking och möller SKA ha alla chanser.
Uppladdat:

196x300-skarmavbild-2016-10-17-kl-150158_4.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag tänkte klä av en av de märkligaste ”supportrar” som finns här på snacket, nämligen Simon Karlsson. Numera aktiv i SKAIK boken som en hängiven Luleåsupporter.

Simons allra första inlägg var den 21/3 i våras i MoDo-boken och det var ett lite längre halvfilosofiskt kväde om usla MoDo men en del i texten löd som följer.

2019-03-20, kl 23:34; Som blåvit supporter från Berguvens förlovade Landskap kan man inte annat än känna en obeskrivlig lycka när man bevittnar detta idrottsliga antiklimax. (dvs en hänvisning till när Leksand den 1 april 2016 avgör i sudden mot MoDo - min kommentar)

57 minuter senare kom nästa hånande inlägg i MoDo boken där en del av texten var följande ”säg”

2019-03-21, kl 00:31; Frågan är om ni någonsin kommer dithän att ni helt och fullt kan förtränga det som inträffade den 1 April 2016??
För oss var det ett "angenämt" s.k Aprilskämt, fast det obegripligt nog ändå inte var ett Aprilskämt.

Vid den tidpunkten, dvs den 20-21 mars i år - i alla fall nattetid, var således Simon en hängiven Leksandssupporter med bara förakt över till MoDos anhängare. MEN bara 8 dagar senare var det annat ljud i skällan. Läs detta som då skrevs i Mora boken.

2019-03-29, kl 02:24; Som en AIK-supporter är jag en Leksandshatare av rang.
Vi AIK:are slipper gärna Trottoarkantsfifflarna från £EKSAND i HAS.

Nu är Simon plötsligt AIK are och hatar trottoarkantens IF intensivt. På bara 8 dagar har Simon gått från frälst Leksing till en likaledes frälst AIKare (jag antar riktiga AIK) men bara med förakt över för Moras anhängare.

Numera är Simon en frälst Luleåsupporter som bara har förakt över för oss Luleåanhängare, men också över trottoarkanten. Han öser sin galla över Luleåboken men även över Skellefteås troll i Skellefteå boken och andra böcker som han kan hitta på skit om, uppenbarligen i syfte att framstå som en klok person som kan peka på avarter på alla ställen även i sin ”egen krets” som tydligen Luleå hockey är, åtminstone idag, oklarare för i morgon. Tydligen försvarar han numera Luleå hockeys anseende. Ja, det är svårt att ta en sån kappvändare på allvar. Hans avsikter är uppenbarligen endast att sprida galla och visa sitt förakt, klubbideal är bara förevändningar för att skriva nedsättande och provocerande. Kanske tror han att andra ser upp till honom när han presenterar sina uppenbarelser i den frälsta sanningens namn.

Nej, en sån är på rätt ställe, låt trollen bråka med varandra i trollskogen (förlåt trollboken) och när solen går upp så förvandlas dom till sten.

Jag tror att kejsaren nu är naken

Bevara oss för sådana deltagare på en så fin domän som HS
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nyhet avseende "Slut hos leverantören"!

Nej, det gäller förstås inte att blygden inte kan leverera egna approdukter. Det är ingen nyhet, så har det ju varit hur länge som helst.

Den här nyheten har betydligt mer med hockey att göra än Apans handel och vandel. Det gäller nämligen den mörka Kozel, som för närvarande inte kan beställas på bolaget. Men har nu kollat upp detta och leverantören har meddelat att drycken kommer att bli tillgänglig 2020-01-01.

Det innebär att alla hockeyälskare* får överleva 2019 på annat sätt.

*Apor exkluderade, dels eftersom de inte har något med hockey att göra, dels eftersom deras aaaaanor utesluter annat än fulöl.
Uppladdat:

408x300-skarmavbild-2019-09-20-kl-141808.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Imponerande diskussion som man trevligt nog lär sig av.

Tycker att jag varit med om liknande ofta på olika fora där Luleå Hockey diskuteras. Vanligen brukar vi då konstatera att vanan i andra sammanhang att lyfta fram "vin, kvinnor och sång" hos oss motsvaras av "öl, kvinnor och hockey".

Tråkigare kan man ha det:-)

T ex om man vore begiven på "fulöl, apor och tomma stolar".
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Premium lagern på bolaget borde vara den som säljs som Kozel 10° i tjeckien och troligtvis den jag druckit mest av tack vare en sunkig punkfestival där den var standard. Men den mörka är en fantastisk öl, om de hade kunnat få ner den till 3,5 så den kunde säljas "överallt" hade jag tvingat min lokala butik att köpa in den.

Det fina med Vyšehrad är att det är inte så packat med folk så man kan njuta av en öl med en juste utsikt.
Uppladdat:

400x300-40e25fbd524d113b4c36b01933ccc77e0.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara att ställa in sig i kön. Berlin är ett underbart ställe men det är oxå Prag. Tillför diskussionen ett bayerskt öl som heter Andechser, ett kloströl från ett kloster utanför München och finns i olika varianter men det ljusa starka ölet är det bästa. Finns på beställningssortimentet och är bättre än Hof i mitt tycke. Bayerskt ljust sött. Annars är ölen bättre i Prag än Berlin, deras lokal öl är mer standard, men ändå jävligt bra. Bästa tyska i min mun är Bitburg med en härlig beska.
Röstar annars på brittisk ale. Gillar ESB men också Bombardier! Finns mycket att säga om detta, ett trevligt ämne.😀
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Du har rätt i att systemet säljer en Kozel på burk - en ljus "premium lager" men den har jag inte smakat. Det jag talar om är en mörkare och alkoholsvagare dryck som systemet också saluför men då måste man beställa den lådvis på flaska på specialsortimentet.

Jag tycker att denna mörka Kozel är så utsökt och dessutom alkoholsvag 3,8% att man utan vidare skulle kunna använda den som genomgående dryck i stället för vatten och annat. Men sannolikt behöver man då se till att man har den på fat med egen kran hemma. Systemet kör förstås bara flaskor.

Var ett tag inne på att importera fat, men tull/skatt/frakt-kostnaderna lade på typ 500% på priset vilket äcklade mig för mycket när det gäller en dryck som bara är tiondelar av procent för att kunna säljas som livsmedel.

Alternativet att egenimportera genom tillräckligt frekventa Pragresor i egen bil. Iofs görbart för mig som bor i syd. Jag kan sticka på morgonen och vara i Prag på kvällen. Men det blir meningslöst att ta hem så många fat att de inte håller sig färska innan jag nyttjar dem och att schemalägga tillräckligt frekventa Pragresor för att hålla mig med färsk Kozel fungerar för stunden inte.

Så jag är lite i bryderi, men tänker att det löser sig väl med tiden.

Slutligen kan man fråga sig vad tjeckisk öl har med hockey att göra och till sådana funderingar kan man direkt svar: betydligt mer med hockey än det som Apan producerar inför tomma stolar...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser att Apan gnäller och gnyr och påstår att zebrorna godkände regelvidrigt mål av Trottoarkanten.

Som Apor plägar göra. Vore det inte enklare att tala sanning och bara erkänna "Vi var för kassa."

Apan hade ändå 1-2 inför tredje och först kvitterar Kanten sedan en enda kant tillåtits - åka förbi FYRA (!) apor som bara står och dräller inklusive Norskar i målet som tycks vara paralyserad - och lägga in ett enkelt mål.

Sedan kommer en apa hyggligt fri och då har nyinköpte apbacken redan lärt sig Fläskbergsmetoder, slänger sig på isen och rammar omkull kanten varpå de båda kolliderar med vakt och mål och hela härligheten. Och då lyfter Kanten in 2-3.

Norskar tappar förstås kontroll och Apan KRÄÄÄÄVER därför att målet ska underkännas med hänvisning till värdegrunnnnnnd.

Men zebran kontrar med - änk-ligen, knäck apfuskarna - att det är ju en apa som orsakar det hela så de får skylla sig själv.

Varpå Apan gnyr än värre: Buhu, buhu - målburen stod inte på plats när pucken gick in.

Och zebran förklarar:läs regelboken. Om pucken bedöms ha gått in i målet om inte målställningen rubbats SKA mål godkännas.

Själv vill jag ge Apan följande rekommendation:

• Förlorar ni för att ni är så j-a kassa, så stå för fan för det.
• Ert j-a fjolliga ynkande är vi alla spyless på.
• Lägg för fan av med att skylla på alla andra än ni själva när ni torskar.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hittade en dedikerad Kozel-pub i Prag när jag besökte staden i ungdomens glada dagar. När jag berättade att det var min favoritöl hade jag fri bar! Det var tider det 😁

Velkopopovicky Kozel är den vanliga ljusa varianten som brukar finnas på bolaget.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Den färsköl dom brukar stoltsera med på hemmaplan (och på Stockholm Beer & Whisky) är inte att leka med!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, vi har ju haft backar tidigare i Luleå Hockey, som man gråtit sig blodig över match efter match och plötsligt har de som skådat ljuset och levererar så man blir stum. Ska vi hoppas att Styrman nu vaknat och att han och sniper-Fabbe kommer att dominera vår poängliga? ;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kpop: Javisst är det Kozel Černý, för nog är det väl den standard Kozel som säljs i Prag om jag inte har fel?.

Hmm, angående plats låter det som att du har rätt, jag har för lite kunskap själv för att veta. Vycherad uppges beläget 3 km sydöst om det centrala Pragslottet på andra sidan Karlsbron) medan Kozel anges från början baserat 25 km sydöst om Prag i Velké Popovice. Fast gissningsvis har du rätt förstås.

Jag har inte undersökt saken närmare eller på plats - för mig blev det en enorm överraskning att man på restauranger erbjöds literkrus med antingen ljust S eller Urquell, alternativt med Kozel och jag testade Kozel bara på kul och överraskades.

Men det låter som att du bedömde annorlunda än jag, eller så missuppfattade jag dig. Kozel är inget fulöl och snabbt googlat hittar man andras bedömning typ listat från wikipedia, men förstås andra varianter än Černý :

Awards which has Kozel received in Czech and International beer competitions.[11]
2012
1st place Velkopopovický Kozel 11° (category: 11° beer) - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2011
2nd place Velkopopovický Kozel Medium (category: lager) - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
1st place Velkopopovický Kozel Medium (best 11° in category lager) - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
2nd place Velkopopovický Kozel Medium - Australian Beer Awards, Austrálie
2010
3rd place Velkopopovický Kozel Premium - World Beer Cup, USA
2nd place Velkopopovický Kozel Medium - Australian Beer Awards, Australia
2nd place Velkopopovický Kozel Premium - Australian Beer Awards, Australia
2nd place Velkopopovický Kozel Dark - Australian Beer Awards, Australia
1st place Velkopopovický Kozel Premium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2nd place Velkopopovický Kozel Medium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2009
Certificate of quality Velkopopovický Kozel Medium - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
1st place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
1st place Velkopopovický Kozel Premium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
3rd place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2008
Certificate of quality Velkopopovický Kozel výčepní světlý, Medium, Premium - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
1st place Velkopopovický Kozel Medium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2nd place Velkopopovický Kozel Premium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2007
3rd place Velkopopovický Kozel výčepní tmavý - Australian Beer Awards, Australia
3rd place Velkopopovický Kozel Premium - Australian Beer Awards, Australia
2006
2nd place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
1st place Velkopopovický Kozel Premium - Monde Selection, Belgium
2nd place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Monde Selection, Belgium
2nd place Velkopopovický Kozel výčepní tmavý - Monde Selection, Belgium
2005
2nd place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
Certifikát kvality Velkopopovický Kozel Premium - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
2004
1st place Velkopopovický Kozel Premium - World Beer Cup, USA
2nd place Velkopopovický Kozel výčepní světlý - World Beer Cup, USA
1st place Velkopopovický Kozel výčepní tmavý - Australian Beer Awards, Australia
2003
Gold certificate for long-term and balanced quality of the Beer Velkopopovický Kozel výčepní světlý - Zlatý pohár PIVEX, Czech Republic
2002
2nd place Velkopopovický Kozel Premium - Czech Beer of the Year, Czech Republic
2001
1st place Velkopopovický Kozel Premium - Beer festival, Helsinki, Finland
1997-1998, 2000-2005
Dark Beer of the year - Readers' Choice, Pivní kurýr, Czech Republic
1995-1997, 1999
1st place Velkopopovický Kozel Premium - Pivní mistrovství světa, Chicago USA

Min egen bedömning: imponerande att kunna producera ett så pass svagt öl 3,8% som trots det blir så ljuvligt.

Men än viktigare om jag har fel, och får reda på det. Är Černý inte den variant som regelmässigt serveras i Prag blir jag glad att begripa det för att sikta in mig på korrekt vara.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Man blir sugen bara du nämner det. Sticker till Öland under oktober och hade planerat bila/färja vidare till Berlin då, men som det nu ser ut har jag hund med och det blir lite inkapaciterande för Berlin så jag får se. Ball är att man numera lugnt kan resa runt utan att tappa Luleå Hockey: har tidigare suttit i såväl Berlin som Prag och följt match live på datorn, innan man givit sig ut på kvällsäventyr, hur härligt som helst:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, lite fick man igen att den spelare man sågat med fotknölarna målar..nåväl, även en blind höna kan finna ett korn.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Är det kozel cerny ni pratar om? Isf är det vycherad castle som gäller, hyffsat turistfritt och bra utsikt.

Har mest bara passerat Prag på väg ut i landsbygden men det är kul att se lokala skitöl säljas som fin tjeckisk skit på hemmaplan.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du har rätt jag har aldrig testat Kozel och som den openminded person jag är lovar jag att prova och se om gommen min ger tummen upp.
Min upplevelse av Berlin överensstämmer med din, trevligt folk och som den historiskt intresserade person jag är kommer jag att göra fler besök än de 3 jag hunnit med das far.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag håller med du: Prag är en underbar stad och första gången jag kom dit var jag inne på att hoppa av och aldrig lämna Prag. Till saken hör att jag åkte till Prag från Berlin där jag "var jag inne på att hoppa av och aldrig lämna Berlin"....

Sanningen är att det finns mycket fint att uppleva.

Jag respekterar din bedömning som nog mycket väl kan ha varit min egen innan jag fick smaka Kozel i Prag. Och jag inser att du inte smakat Kozel, för då hade du skrivit det, så det vore intressant att se om du skulle uppleva det som jag.

I den andan har jag ett förslag, och skickar dig ett privat mail om saken. Det här blir spännande!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag och frugan besökte Prag en helg för ett drygt år sedan och väl på plats noterade jag att reklam för Urquell var mer frekvent än för Staropramen.
Som troende Staropramen insisterade jag på ”min” dryck reklam eller ej och det gick anldelens utmärkt och smakade som vanligt fantastiskt i den vackra staden Prag som jag rekommenderar alla att göra ett besök i.

Mörkt öl....skäms att säga men inte min grej tyvärr. För mycket barndomens svagdricka över anblicken men jag respekterar till fullo att andra tycker olika. Har ärligen testat flera gånger men icke nej inte min bag. Ljust öl är min grej och det skäms jag inte för att berätta. Är så pass till åldern kommen och trygg med vad jag gillar och inte för att inse att livet är för kort för att inmundiga saker opassande för gom och mage.
Hamnade förra helgen utan mitt godkännande i förväg på ett vegetabiliskt uberhak i Amsterdam där svindyra småportioner veganföda serverades i arkitektdesignat växthus. Inte min grej absolut inte, ok att andra gillar men vad fan... ok vinet gick att dricka men inte blev man mätt och det är i min bok #1 om man går på resturang.
Blev en stek på stan efteråt för att tysta magen....
Blev några Heineken också men inte är de i klass med Tjeckiskt no way!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Man skrattar så man gråter av att läsa apkraft och hur fru distriktsläkarens avart nu tagit över rollen som Ahlm höll förra året. De undrar varför denne latmask Granberg ska tjäna typ 10x mer än de själva gör i gruuuuvan och får inget svar, varpå de skiter i att betala dyra matchbiljetter för att pröjsa slapptasken och då får de tomma stolarna ta över. Medan vi alla njuuuuuuter!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Urquell också en höjdare, fast ibland i toppklass, ibland inte lika smaklig konstigt nog.

Annars är det som imponerar mest på mig det mörka ölet Kozel, som är i mellanölstyrka och därmed tyvärr drygt över att saluföras i livsmedelsbutik, men så infernaliskt gott att jag själv haft långt gångna planer på att importera fatvis för att i köket ha en kran för varmt/kallt vatten och en kran för Kozel. Det föll dock på att det enda ekonomiskt gångbara var att själv frekvent ta bilen till Prag för att ta med sig de fat som krävdes. Det är görbart, jag har gjort det, men har inte organisreta mig att göra det enligt schema. I alla fall inte ännu. Man kan köpa via systemet men då lägger de på en j-a massa strafftull/skatt så det är billigare att åka ned själv. Dock kan man via systemet beställa lådvis med Kozek och det gör jag förstås emellanåt, t ex till jul då Kozel och Zeunerts must är nödvändiga komplement till annan julöl:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, en härlig aptorsk. Speciellt när Trottoarkantens IF sätter 3-2. En kant kommer fri varpå en apback kastar sig och rammar och fäller kanten, varpå hela paketet dammar in i lille Gustaf som tappar balansen och då lyfter en annan kant in pucken till mål.

Aporna är vredgade och menar att "buren var ju flyttad" men själv tycker jag att det var hög tid att Apans destruktiva spel får sitt rättmätiga straff!

Gårdarna lyckas spöa knepiga Öret vilket imponerar och nu toppar Djurgårn efter att ha vunnit allt hittills.

Mest överraskande är att se Oskars på andra plats - sedan de med typ 40-20 skott emot sig faktiskt slagit Röglet med 0-1 - och hittills bara tappat pinnar mot Apan, som Apan förstås myglade till sig genom att låta ett antal ben försvinna de j-a myglarna.

Och nu ser vi redan fram emot lördag då vi ska mötea Malmö i Skåne.

Hockeylivet har börjat!
Uppladdat:

171x300-skarmavbild-2019-09-19-kl-215007.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag är också svag för tjeckisk öl/pilsner.
Min favorit är dock inte Staropramen utan jag har Pilsnern Urquell som min absoluta favorit i hela världen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du har som alltid helt rätt!

Jag håller också tjeckisk pilsner, med Staropramen som juvelen i kronan, som världens bästa öl:-)

Men vid sidan av Tjeckien är Bayern, Belgien och Britannien de stora ölproducenterna och jag gillar också bayersk öl som aldrig dricks bättre än som nu i form av Oktoberfestbier och då gärna i enliters stenkrus. Jag har förstås ett antal sådana krus för att kunna njuta öl på rätt sätt med rariteten ett sådant stenkrus ärligt stulet från Hofbräuhaus. Lokalen - för att inte säga byggnaden, den är gigantisk - vaktas av 150 kg vakter vid varje utgång för att säkra att ingen stjäl ett krus från bygget, men just därför är det förstås ett måste att kunna sno ett. Jag lyckades genom att en kamrat offrade sig genom att gå ut precis före mig med ett mystiskt utseende och uppförande varpå de båda vakterna - vid det laget hade de själva dragit i sig en 6-8 liter uppskattningsvis - kastade sig på honom, medan jag promenerade ut med krus i näven utan att antastas:-)

Annars har vi förstås Belgien med Duvel samt Chimay belu grand cru som favoriter medan jag på öarna nöjer mig med "a pint of bitter" och alltid får en upplevelse i världsklass.

Men i dagarna nalkas Oktoberfest och ett måste är öl, brygd för tillfället. Igen-kligen är det Spatenbryggeriets som är bäst men bland de två dominerande Hofbräu och Löwenbräu är det intressant att notera att Lövet aldrig lyckas ta upp kampen med HB som får till det där lite söta lättdruckna som man utan vidare kan dra i sig literkrus efter literkrus utan att nämnvärt beröras. Är man på plats får man dessutom njuta av uppenbarelsen av fräuleins som kan bära ut fem sådana fälfyllda krus i vardera hand - hur fan klarar de detta, medan de i dekolletaget har rädisor och brödkringlor som tilltugg. Och att vara på plats, när de slår i träkilen med en träslägga för att börja tappa Oktoberfestbier ur de jättelika träntunnorna - varefter det lyckade inslaget utropas med O'Zapft is! (den har öppnats) - ja, det är en upplevelse man aldrig glömmer. Jag har varit där och jag kan intyga att det är sant:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och det bästa av allt ikväll var Aptorsken mot nykomlingen Leksand och att kommentarerna på Nordkraft om hur överbetalda distriktsläkarungen Granberg är.
Där trissade vi upp månadslönen på kalkonen rejält.

Man är glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JAAAA!

Våran Gud är Lassi!

Räddar straffar, räddar frilägen och sedan kör firma Olle-Kovacs full karusell i HV-zonen och när Kovacs luckrat upp hela HV-försvaret lyfter Olle in 3-2 för Luleå!

Mycket starkt att vända underläge med 0-2 till vinst med 3-2.

FIN INSATS, Luleå!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: (förbannade autocorrect!)
Har själv inte funnit ädlare öldryck än Staropramen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Broder, hur står sig dessa drycker mot de Tjeckiska enl din expertgom.
Har självintresse funnit ädlare öldrickande än Staropramen men är endast en enkel novis i ämnet.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyrväinen visas ut med 8,5 minut kvar men jag oroar mig inte speciellt.

Känns som att det finns någon hockey-Gud ovan där som styr och ställer och har bestämt att matcher mellan de historiska tvillingklubbarna Luleå och HV ALLTId ska sluta 2-2 och avgöras genom förlängning eller straffar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Och jag är övertygad om att din insats var den avgörande inte bara för att Styrman änk-ligen målar utan också för att vi kvitterar! Tack, broder!

Själv har jag satsat på att testa oktoberfestbier i afton och kan konstatera att Hofbräu äger sönder Löwenbräu som vanligt:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Änk-ligen!

Kovacs sätter 2-2 och det känns ju som att typiskt resultat som bara varje match mot HV SKA sluta med!

Noterar att resultatet tycks populärt i afton och också just nu gäller för Djurgårn, Öret, Warulfven, Läjkers, Trottoarkanten och Apan - förutom då Luleå och HV.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja man får ta en för laget :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, Gudars skymning. Styrman målar. Troligen berodde det på att DansbandsWolf precis klämmer en singlemalt men jag sätter ett kors i taket.

1-2 HV som nu får boxa sedan Lassi blivit pååkt. In med tvåan nu för tusan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En HV.spelare lyfter båda nävarna och slår Ilomäki - som är långt från puck - i ansiktet och fäller denne.

Samtidigt en identiskt situation i Leksand där en Apa fäller en Trottoarkant. De båda våldsamma är lika oförstående till at de ska visas ut...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Enligt lokalbladen kör vi med:

Målvakter
Joel Lassinantti
(David Rautio)

Backar
Erik Gustafsson - Nils Lundkvist
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman - Albin Thyni-Johansson
Lucas Ramberg

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Isac Brännström - Juhani Tyrväinen - Arttu Ilomäki
Robin Kovács - Niklas Olausson - Einar Emanuelsson
Karl Fabricius - Jonas Berglund - Noel Gunler
Carl Mattsson

Några kommentarer:

1. Tredje matchen i rad med Lassi och det var inte väntat. Visst, jag tycker nog att Lassi f n är strået vassare men jag hade ändå räknat med att Bulan skulle köra varanannan spade. Där ser man. Vet inte varför han gjort detta val men möjligen är det med hänsyn taget till vakternas inställning. Kanske kan passa Lassi att komma in mer sällan och då leverera max, medan Lassi kanske är mer på, att ha så frekventa spadar som möjligt. Vi får se hur det utvecklas.

2. Albin Thyni-Johansson! Nu låter man en 17-årig ren luleprodukt debutera i ordinarie backpar. Snacka om att Bulan givit junisar chansen och snacka om att Luleå tycks ha hur många fina spelare som helst att lyfta in. Härligt! Det blir spänande att se, men tuff uppgift att paras ihop med Styrman, även om de väl inte ska göra så många byten.

3. Eftersom Hållander tyvärr är borta för runt 10-12 veckor tar vi förstås in junsiarna och nu får spom väntat Noel the Gun Gunler chansen. Men det blir i fyran med sniper-Fabbe och Jonas. Jag hade gärna sett att the Gun fått präva kanske fem matcher åtmisntone med Olle och Kovacs, men Bulan har naturligtvis tänkt klokare än jaf och ser till att ingen lina saknar starka spelare i försvar utan puck.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 av 14 lag spelar idag, bara Pölsan och Malmö vilar.

Luleå HF - HV 71
Jahaja, till match nu med 5 spelare saknade; 4 för skador, 1 för NHL-camp och svårast att vi saknar hela tre backar. Har ingen stor koll på HV men nog känns det skönt att de i år saknar både Tedenby och Figren - två spelare som genom åren varit notoriska poängplockare och irrationella svårstoppade spelare mot Luleå. Och trevligt att se Brännström i vår tröja:-)

Djurgårdens IF - Örebro HK
Tidig seriefinal - vem hade trott det före säsong? Normalt ska gårdarna förstås slå Öret men som vi själva vet är de svåra att möta med sitt kaosartade anfallsspel och ruffliga försvarsspel.

Färjestad BK - Växjö Lakers HC
Ytterligare en "vem hade trott det före säsong?" match när Ulfvar och Läjkrar möts i tidig bottenfinal sedan båda lagen inlett med att kamma noll och sakna pinnar.

Frölunda HC - Linköping HC
Och så dags för CryBert vs. Rogern igen; kommer de att kunna hålla sig på mattan? CryBert har ju hållit sig lugn inledningsvis, förutom genom att förklara att han uppskattade en rejäl fight mellan två spelare i tisdags. Håller nog med, men så PK var det inte. CryBert är naturligtvis som oftast hårt pressad men det gäller nu också Rogern, med ett lag som topptippats av alla s k förståsigpåare, men startade CHL usel och har nu startat SHL lika uselt. Att matchen dessutom spelas i Göteborg ökar chansen/risken för att de båda herrarna ska gå bananas och vi hoppas på det bästa/värsta.

Rögle BK - IK Oskarshamn
Röglet har öppnat lika ljuvligt som vi hoppats och ska förstås hemma i Ängelholm vinna mot Oskars. Men rookies kan vara farliga i början av säsong så vem vet?

Leksands IF - Apan
Ja, så var det dags för match mellan två i princip allsvenska lag som på rent undantag får besöka finrummet. Två dopingsponsrade köpelag för att ytterligare likna varandra. Men största skillnaden att Trottoarkantens IF drar publik hemma och borta medan Apan är precis tvärtom; drar inte folk borta och hemma är det bara de tomma stolarna som kommer på match. Primadonnan highsticking har haft några flytlägen inledningsvis och därför har säkert såväl tuppkam som hybrispåslaget mellan öronen växt honom över huvudet. Det innebär säkert att Tommy Daltons förhoppningar om att man ska kunna spela bästa laget grusas och sekten kräver att highsticking SKA ha alla chanser. Vilket förstås ökar chansen för att Trottoarkanten tar hem detta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket trevligt att läsa och passande diskussion på denna sida tycker i alla fall jag.

När kommunsponsorerna tvingar Apan att ta upp damhockey igen och ApPea står och fjollar sig på presskonferens och förklarar att nu har man bildat en damhockeyklubb för HELA Västerbotten OCH Norrboten - ja, då mår jag illa.

När Apan basunerar ut att de instiftar dagar för att gynna hockeyn i BYGDENS FÖRENINGAR och däri inräknar Piteå och andra Norrbottensföreningar - ja, då mår jag än mer illa.

Men det är ingenting alls - snarast något man kunde ha smålett åt hur lillebrorkomplexet får Apan att morska upp sig - om det inte vore för det värre och ytterligare som visar att för lillebror är det inte några småretningar utan bara ytan för något dolt i mörkret som är betydligt mer hemskt, vidrigt och skrämmande.

Nämligen det att Apan utan att skämmas i lönndom stulit och utsatt norrbottenstalanger och andra med för kränkande särbehandlingar i sekteristisk anda liksom att Apan understött en spritt språngande nyttig idiot - förklädd som journalist - som spridit lögner i parti och minut med samma target: Luleå Hockeys spelare, tränare, ledare och supportrar.

DÅ MÅR JAG FÖR JÄVLA ILLA!

Ett sunt derbytänk och en konkurrens som får båda att bli bättre: det köper vi alla och det bara höjer intresset och nöjet.

Men Apan i nuvarande tappning är något helt annat. Ett j-a hopkok av vilsna själar som bara tycks förenas i sitt hat mot Luleå Hockey. När det gäller patetiska fjärtpulver som Aplasse, mummelklockare, Apwallson med flera som själva inte dugt till och inte fått någon chans att bli tränare eller ledare i Norrbottens Elitlag Luleå Hockey som är otroligt väl försedda av ännu duktigare personer från egna led och därför får dessa som inte räcker till sökt sig till Apan och gång efter annan tycks drivas mindre av att älska och kunna hockey och mer av att vara sura över att de inte fick komma till Luleå. Och hur mycket de än hybrishäver sig genom att påstå att apverksamheten vilar på en värdegrunnnnnnd är sanningen för alla uppenbar: att den mest omoraliska och opålitliga föreningen i SHL är just denna vrålapa, snålapa och brölapa.

Jag tycker att det är alldeles utmärkt att Apans intriger och smidda ränker i lönndom och mörker blottas. Riv ner de illaluktande täcken de försöker skyla sig med, blotta de ränker som detta ljusets fiender smider i det fördolda, avslöja Apan!

Upp med fakta på bordet och låt sanning råda!

Vi räds inte sanningar. Och vi accepterar inte apsanningar, dessa sektens infernaliska och lögnaktiga beteende.

Värdegrund?

nej, nu pallar jag inte med. Måste gå och kräkas. Det får bli den väl använda svartgula hink jag har för just det behovet och lämpligt nog döpt till Aphinken. Urrrrrrrrrk!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade:
Du skulle ha hört vilket jäkla liv det blev i schtasn när kommunhöjdarna i Skelet la konferens på Tages.
Det blev ett satans liv. Varför ska man till Pite. Bortkastade pengar m.m. Det finns hotell i kommun osv. Facebookflödet var fullt med negativa kommentarer.
Men det är bara hat bland lulesupportrar tycker du? Hörs mest?
Beror på var man lyssnar och vilket filter man har...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: kan nog hålla med där, kidsen är i majoritet för Luleå, dom gilla väl valrossen 😄 men kollar man dom äldre så är det nog mer 50-50, stora skillnaden är väl att Lule fansen hörs mest med hat och de är min ärliga uppfattning fan ni skulle ha sett div. Facebook grupper efter kommunalrådets besök i Skellefteå och match sponsring, dom gör det för att bygga bra relationer inför batterifabriken och folk gick fan bananas! 😁
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: jag har också lång erfarenhet av att verka i Piteå. Helt rätt ca 70/30 till vår favör. Många tar sig för pannan när man sponsrar SKAIK från kommunen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Filip Hållander gipsad vänster underben sex veckor därefter mobilisering, ev tillbaka först efter jul.

Nu kommer ju the Gun Gunler med stöd av Mattsson att få ordentligt med spelchans så det ger en eller två av dem chans att etablera sig och få rejält med rutin. Och så får vi tillbaka Emil och Filip för senare delen av säsongen och förhoppningsvis bra inspelade till slutspelet.

Vi har ganska bra försett i linorna så det här ska vi väl överleva men jävligt trist att inte varje omgång fortsättningsvis få se hur OPlle, Kovacs och Filip skulle ha blivit bara bättre och bättre. Filip har ju redan givit utmärkta avtryck och sett mycket bra ut.

Hade varit värre om vi tappat någon av backarna Erik, Engsund och Lill-Filip.

Hoppas verkligen att Skuggan letar efter rekrytering när/om eller gärna t.o.m. om inte Jesper stannar kvar på andra sidan Atlanten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Låter bra. Pitpaltarna är svåra att påverka men låt säga att övergången pågått sedan 1985... då borde vi uppnå 100% lulestöd år 2056 ungefär...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag verkar i Piteå och kan säga att majoriteten håller på Luleå. Visst finns det dom som håller på skaik...men det är inte 50/50 som man ibland hör skaikare säga... min bedömning är att det handlar om minst 70/30 till Luleås favör.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Förresten, du har väl sett att Apan högt och unket talar om "blygdens föreningar" och räknar in Piteå från Norrbotten dit?

Kanske är det så som påstås att det finns en hel del i pite som håller på Apan isf Luleå? Pite ligger väl dessutom mitt emmelan Luleå och SChtaan.

Kanske är det förklaringen till Apans invasion av tomma stolar i aparenan? Pitborna skiter i Apan och går hellre på Luleås matcher?
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: När det gäller emils och filips skador är det väl sådant som händer, kanske mest beroende av tur eller otur.

Men Jalvanti och Sondell är ju borta för hjärnskakning eller åtmonstone obs för sådant så vi får se. Men allvarligt talat: hjärnskakningsepidemin håller att krossa SHL och för den delen SDHL också.

Det dröjde ju, men när man nu inom förbind m m fått upp ögonen för problemet är det bra att man nu accepterar att det är så - men ini helvitte obra att man "vidtagit åtgärder" men trots dessa blir det bara mer och mer, år efter år.

Hög tid för att man kartlägger det exakta läget från liga till liga och därefter lyfter frekvens per liga mot det som karakteriserar respektive liga för att identifiera faktorer med ökad eller minskad risk.

Är t ex större rinkar faktiskt kopplat med högre risk? Är långa straff för slagsmål kopplat med högre risk?

Och så byt för bövelen ut de stenhårda axelkåporna som ofta är verktyget för att leverera hjärnskakningar mot mjuka, bolstrade dito.

Och ändra omedelbart straffet för den som orsakar en hjärnskakning från t ex 3-5 matchers avstängning till avstängning hela tiden som den hjärnskakade är borta från match PLUS 3-5 MATCHER DÄREFTER.

Samt ta bort inflytandet från alla självutnämnda låtsasexperter, rätteligen kvacksalvare, i media som gnyr och gnäller om att X X ska inte straffas för att han MENADE inte det, det var en olyckshändelse och sådant inträffar i hockey. Nej, säger jag. Rättesnöret måste bli att man inte ens ska riskera att hjärnskaka någon utan undvika situationer som sista bråkdelen av en sekund kan bli farliga för att något händer.

Jag kör väl inte på full gas på en väg när jag upptäcker att det finns småbarn precis vid vägkanten och tror att jag skulle komma undan med "vem kunde veta att 3-årige Olle plötsligt skulle springa åt andra hållet".

Tre enkla åtgärder som snabbt skulle eliminera i stort sett alla hjärnskakningar.

Visst, jag har inte tänkt över alla detaljer. Skulle Johan Forsberg exempelvis stängas av på livstid sedan han armbågstacklat Fernholm i sarken med följd att hans karriär var över? Nja, kanske, men kanske möjligen någon övre gräns typ 15-20 matcher, för att inte vederbörande ska straffas för något som till största delen beror på tidigare skador.

Men i vilket fall: DET ÄR FÖRBANNAT STÖTANDE ATT X X SKA VARA TILLBAKA I SPEL MED Y Y - SOM XX HJÄRNSKAKADE, ÄR BORTA KASNSKE 10-20 MATCHER YTTERLIGARE.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lule verkar vara skadebenäget i år? Ingen bra start, hoppas inte hybrisen stiger er åt huvudet när de gäller att hitta ursäkter när de blir förluster! Kanske var Örebro numret för stort för er igår 😄 men ni är nog snart tillbaka på vinnarspåret 👍 håller verkligen med om att publiksiffran hos oss är under all kritik! Bara pinsamt när dom försöker marknadsföra oss som den hockey tokiga staden....
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den största s k snackisen igår gäller förstås det enorma intresse som de tomma stolarna visar upp i Aparenan.

Igår var det extremt mycket tomma stolar i Aparenan, medan det var betydligt färre människor på läktaren. Vilket man förstår, eftersom SHL 2019-2020 pågått så enormt länge att folk tappat intresset; en hel match har ju redan tidigare visats i schtan.

3 566 person på plats, enligt ApPeas friserade siffor, där han som vanligt "av misstag" räknat in en massa tomma stolar som han påstår att dopingsponsorkommunen står för.

Men är det rekord?

Har Apan någonsin dragit färre folk?

Vi kollar. Apan har, sedan de myglade sig upp i Elitserien 2006 med ett lag som enligt Apan själva dominerades av helt egna produkter från blygden - trots att vi alla vet att det bestod till 95% av köpespelare - deltagit i hela 713 matcher i Elitserien SHL.

Och 3 566 personer är ju så osannolikt lite att det kanske är rekord? Vi kollar igenom och bläddrar bakåt.

OJ!

2017-10-25 Skellefteå AIK - Mora IK 10 - 4 ( 3-2, 4-1, 3-1 ) 3567

För knappt två år sedan lyckades Apan komma ned i ovanstående siffra vilket var imponerande. Men igår var det en person mindre. Kanske var det nytt rekord ändå?

2019-2020 Ingen annan match drog så lite som 3 566 personer
2018-2019 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2017-2018 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2016-2017 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2015-2016 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2014-2015 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2013-2014 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2012-2013 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2011-2012 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2010-2011 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2009-2010 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2008-2009 Ingen match drog så lite som 3 566 personer
2007-2008 Ingen match drog så lite som 3 566 personer

Bara en säsong kvar! Har vi ett nytt rekord, eller?

Nej!

Säsongen 2006-2007, när Apan precis myglat sig upp i Elitserien, lyckades de prestera följande:

2007-01-13 Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks 4 - 1 ( 1-0, 2-1, 1-0 ) 3492

Imponerande! En match som drog t.o.m. ännu färre personer än i går!

Den säsongen fick ju Apan lira kval - som vanligt - och efter rekordinsatsen under säsongen med bara 3492 sörjande mot Malmö i januari, följde Apan upp det hela med två ännu lägre insatser i kvalet:

2007-03-09 Skellefteå AIK - Rögle BK 2 - 1 ( 2-0, 0-1, 0-0 ) 3451
2007-03-19 Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks 4 - 2 ( 0-1, 4-1, 0-0 ) 3165

Det är bara att buga och bocka och imponeras av dessa topprestationer av Apan. Gårdagens extrema invasion av tomma stolar med bara 3 566 personer på plats är ändå den näst sämsta noteringen i serien sedan Apan myglade sig upp 2006.

Och med en sådan imponerande start kan vi säkert räkna med fler attacker mot rekordet! Det kommer säkert INTE att överleva säsongen.

Och även om ApPea ljuger så förbannat måste vi faktiskt ge honom rätt för det han vanligen påstår år efter år: Intresset för Apans hockey i Skellefteå är på rekordnivå!

Det händer ju att folk påstår att Apan lirade i Elitserien för hemskt länge sedan vilket man glömt, eftersom de var försvunna i Division 1/Allsvenskan nästa två decennier.

Men det var ju inte Apan, igen-kligen. De hade ju då inte tagit upp en Apa som representerande laget, vad de nu hette på den tiden? Var det Skellefteå Hockey Club? Eller Skellefteå IF/AIK? Eller Stingheads eller t o m Ants?

Ja, ingen jävel kan ju ha koll på vad de heter och hetat, aprone, eftersom de bytt namn som ormar ömsat skinn.

Men jag kollar upp även tidigare säsonger för pre-Apan. Första säsongerna av elitserien deltog ju Apan, ofta med framträdande placeringar. De t.o.m. myglade ju till sig ett glud, men det var för mer än fyrtio år sedan så ingen kommer väl ihåg det.

Men efter de första säsongerna gick det snabbt utför och pre-Apan belade som regel bottenplatser och fick eventuellt kvala sig kvar - eller ur, men kom ibland upp igen, bara för att landa i botten och kvala igen innan vi änk-ligen blev av med eländet.

Men under de där säsongerna visades det att det i Apschtan fanns en enorm massa tomma stolar som ville se på matcherna. Och många, många matcher lyckades de understiga de c:a 3 500 de nu rekordnoterar med.

Rekordet på den tiden slogs våren 1985. Den säsongen 1984-1985 hade Luleå avancerat till Elitserien och massor av folk i norr valde att hellre följa den härliga hockey som ljuset i norr presterade i Delfinen.

Medan de sket i pre-Apan som passade på att sätta ett närmast oslagbart rekord:

1985-02-24 Skellefteå AIK - Brynäs IF 2 - 3 ( 1-2, 0-0, 1-1 ) 1374

Det är bara att imponeras! Tänk, så många tomma stolar som följt den matchen mot Pölsan med största intresse!

Men det var historie och pre-Apan.

När det gäller Apan och de över sjuhundra matcher de förorenat elitserien SHL med sedan de myglade sig upp 2006 hade vi alltså igår den näst sämsta publiksiffran någonsin och med en sådan vacker start på säsongen kommer vi säkert att få se ett nytt rekord inom kort. Det ÄR rekordintresse för Apan i Schtan, rekord-lågt!

I Aparenan totaldominerar och äger de tomma stolarna arenan. Troligen en strategi för Apan att skrämma motståndare att bli förvirrade "Oj, det är ju bara tomma stolar på läktarna, vad gör vi nu?"

Lycka till med rekordjakten, Apan!

Nedan en bild från försäsongsmatchen mot MooDoo, där uppresta MooDoo-supportrar fyllde en del platser, men redan då kunde vi notera att de tomma stolarna var på gång och igår lyckades de nästan slå rekord. Men det kommer, vänta bara!
Uppladdat:

450x132-skarmavbild-2019-08-14-kl-203846_0.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bra två omgångar spelade, men en lite förvirrande start på serioen där vi finner Läjkers, Frölunda och Warulfven i botten med noll poäng medan tippade bottenlag som Oskars, Apan och nästan Trottoarkantens IF med ligger på övre halvan.

Nå, det ordnar nog till sig så småningom.
Uppladdat:

170x300-skarmavbild-2019-09-18-kl-120419.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm.

Visst är det svårt att spela när Höjdhopparen lämnat visselpipan för utvisningar på ören i omklädningsrummet.

Men faktum är att Öret tycks ha ett j-a krigarlag och det lyckades vi inte hantera. Inte alls. Snarare var det så att hade inte Lassi varit synnerligen duktig i går kunde vi hamnat under med många mål tidigare i matchen.

Öret - detta vårt bogeyteam - har alltid varit svårt att förstå sig på. De är SHL:s svar på humlan - som enligt alla beräkningar inte ska kunna flyga, men eftersom den inte är medveten om uträkningarna flyger den ändå.

Tänkte inför säsong att detta Öre kommer väl som vanligt utan att man begriper varför att undvika streckplatserna 11-14. Efter att ha sett Öret igår behöver jag nog inte bara tänka utan snarare veta att detta Öre kommer utan vidare att fixa säsongen utan besvär. Kan de utmana om en plats bland topp sex? Vill väl inte tro det men vi får se hur det fortsätter. Spöar de först Warulfven och sedan Luleå måste man överväga att ta dem på allvar.

Är lika förvånad varje säsong Öret får till det och fixar sig kvar i SHL men eftersom de gör det år efter år måste man nog inse att de gör något mycket rätt där nere.

För Luleå blev det lite tuffare. Jäkligt trist att tappa Hållander nu, när han börjat så bra och fått förtroendet i en sådan fin lina med Olle och Kovacs. Hoppas att hans fotled inte skadats så att han blir borta a la Emil, men så illa ska det väl inte vara.

Däremot är läget på backsidan betydligt tuffare.

För närvarande är det förstås Erik - som inte märkts riktigt lika mycket ännu - och Engsund - som etablerat sig som en riktig härlig back - och Lill-Nisse - som öppnat säsongen kanonfint och allt talar för att han i år slår igenom på riktigt och därmed snart förloras till NHL - som vi är riktigt nöjda med. Kanske Själin också.

Men sedan är det tunt.

Att Jesper försvann var ett stort avbräck. Nu vet vi ju inte säkert att han blir kvar i NHL/AHL redan i år, men risken är stor.

I detta nu har vi Jalvanti och Sondell borta med hjärnskakningar. Annars gick Jalvanti ned sig redan i fjol och det vete tudan om han är en back för oss på sikt. Vidare har jag aldrig varit så jätteförtjust i Sondell som alltför ofta uppträtt som Sondräll och för 170 000 tycker man att man skulle ha fått tag på en något stabilare back. Och så Styrman...

Vad det gäller målvakter och linor har vi det riktigt bra och där har vi kvalitet som innebär att vi kan lyckas hur bra som helst i år.

Men det kommer nog inte att räcka om vi har så pass många frågetecken på backsidan. Kanske nyss 17 år fyllda Lucas Ramberg kan spelas in och hålla måttet? Och eller som de flesta tror inklusive jag själv att Skuggan nog måste leta fram och rekrytera en duglig back. Men att behöva göra det redan nu i inledningen av SHL... det blir inte lätt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BusarnasBuse: Mycket tråkigt. Snabbt och fint agerat av Hållander, kommer helt ren, men ett öre hugger och hugger på honom, chansen försvinner så också Hållanders vänstra fot.

Helt juste, tycker höjdhopparen och fortsätter visa ut bara lulespelare...
+1
Kommentera

1987091 · »