Luleå HF

81338 inlägg · 860 ämnen

Forum

1852032 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vancouver håller tre perioder till 3-3 men förlorar i förlängning med 3-4 mot St Louis.
Bortalaget vinner skotten i varje period, sammanlagt 23-31 till St Louis.

Blev själv råtrött vid tvåtiden i natt och tvärsomnade. Har därför inte sett matchen men läst lite snabbt på Canucks forum och när det gäller lagen är Canucks-supportrarna imponerade av St Louis, och tycks överens om att Anders inte alls var dålig utan tvärtom gjorde många fina räddningar, samt att de mål som gjordes av St Louis var starka, men kanske 1 el. 2 kunde Anders haft chans på. Bl a avgörande 3-4 där en St Louis-spelare kommer själv in i Canucks-zonen mot tre försvarare som han fintar lite hit och dit till han får skottläge från halvdistans och drar in pucken lågt på klubbsidan invid stolpen. Förstås en svag punkt för en vakt men det kunde Anders verkligen ha tagit, eller, som det heter på hockeydialekt senaste året "det målet skulle han velat ha tillbaka". Slutintrycket blir lite färgat av det målet förstås. Igen-kligen jäkligt svagt av de tre canucks-spelarna att ens släppa till den ensamme St Louis-spelaren till målchans, men det tänkte nog även Anders och var inte riktigt beredd, kanske.

I vilket fall 4 mål på 31 skott blir 87,1% och det är statsen som lever kvar snarare än insatsen. Visserligen ändå bättre stats än St Louis vakt Jake Allen, men ändå.

Sammanlagt faller Anders ned till 92,8% och plats 11 / 81 i vaktligan vilket är fortsatt i högsta grad respektabelt men trots en poäng mot starka St Louis var det smolk i bägaren efter sista målet; hade Canucks satt sista målet hade Anders nog tvärtom blivit hyllad. Nå, bara att bryta ihop och komma igen.

Nästa match borta mot Philadelphia på tisdag. Gissar att Markan får spaden då.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2.40 till nedsläpp mot Blues...
Uppladdat:

450x298-skarmavbild-2017-11-19-kl-011437.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilsson tar spaden för Vancouver Canucks mot St Louis Blues i natt klockan 04.15 svensk tid! Det var ju förvånande att han inte fick behålla spaden mot Las Vegas senast, men nu räknade vi definitivt med att han skulle få gå in mot Blues och så blev det.

En tuff uppgift! St Louis leder ju NHLs västra konferens och i Östra är det bara Tampa som tagit fler pinnar. Det här blir en svår uppgift för Anders - mot det lag han spelade för våren 2016 - men låt oss hoppas att Vancouver kan stå upp och inte lämna honom så övergiven som de gjorde mot Boston tidigare.

Skulle Anders lyckas bra i matchen räknar jag med att han kommer att få spela betydligt fler matcher framöver. Nu var han ju borta några matcher när han fick sitt tredje barn, men annars är det Markan som fått stå mest och gjort det bra.

Men statsen vakterna emellan indikerar ju att Anders borde få fler chanser; här från NHLs vaktlista:

4. Anders Nilsson 94,2% räddningar 1,92 GAA, 4 vinster/ 5 matcher*
32. Jacob Markström 90,9% räddningar, 2,63 GAA, 5 vinster / 15 matcher

*Anders enda förlust mot Boston där han bara spelade tio minuter innan han byttes ut i ställningen 4-1 för Boston sedan de haft lekstuga mot Vancouver under fem minuters PP: i de fyra andra matcherna som han spelat 60 minuter i varje har han mäktiga 96,5% räddningar...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstrumet: "vi har 4 backar som väger 95 kg och är lika tunga som Rahimi"

He he he he, var var de idag?
Uppladdat:

340x300-images-2.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, i Apboken sopar Rytter isen med apmonstrumen, som vill påstå att "Apan har minsann stora, tunga och tuffa spelare som tacklas mest i serien, Rahimi ska inte tro att han är något".

Vi som såg matchen vet ju att Rahimi var kung: fällde apor till höger och vänster med fina tacklingar matchen igenom och avslutade med att valla in vinstmålet.

Några tacklande apor har jag inte sett i år, ja kanske inte sedan Magnus Wernblom flyttade hem till MooDoo.

På något vis klarar de inte det fysiska hockeyspelet.

Däremot.

Är det ett förbannat jävla tjafs varje gång Apan spelar. Ofta ballar det ur totalt och efter varje blockering framför egna och motståndarnas mål rusar en massa apor dit och bultar och sliter och försöker se arga ut; och ofta blir det likadant efter varje närkamp vid sarg.

Jag tycker inte att det där är "fysisk hockey" utan bara rena pinsamheter.

När de hade fläskberget som kapten lade de ju till rena överfall på motståndarmålvakter när denne inte var beredd, och fläskberget fick med sig andra med det fula fusket.

Ja, och så ingår förstås det rena fulspelet med klubborna där highsticking är värst men andra hänger på.

Några vackra hockeymål levererar Apan nästan aldrig numera. Det handlar bara om att stöta eller peta pucken mot målet när det bildats gröt där framför vakten så att han omöjligt kan se något eller agera, vanligen dessutom hindrad av apor eller inbultade medspelare - och så petar någon apa pucken i riktning gröten och ibland åker den in.

Vidrigt, fult och inte hockey.

Highsticking och Möller kan ju skjuta men det vet alla så antingen markeras de ut, eller så blockerar spelare skottet i skottlinjen, alternativt flyttar de sig så att vakten ser och tar skottet.

Nej, det är bedrövligt. Speciellt jämfört med ett så komplett och välkomponerat lag som Läjkers och när de får tillbaka sina två skadade toppforwards kommer de förstås att utklassa Apan varje gång.

Och idag var Rahimi kung på isen och presterade en hockey som var underbar att se. Burkölenutbildad, som han är:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såg CryBert på presskonferensen då han blev frågad om Tim Söderlunds skada.

Han ynkade och vred sig lite men erkände sedan att "knät verkade ha klarat sig, men det blev en ordentlig lårkaka".

Det var ju vad vi alla såg, och vad jag skrev direkt, se kopia av mitt inlägg nedan. Men i intervjuer under matchen t ex i paus påstod CryBert att Tim fått en knäskada vilket sedan CryBerts kompis Swikegård upprepade och drog upp en j-a massa gånger i studion.

Han fick ett blåmärke mitt på låret, en blödning alltså, en lårkaka som hockeynissarna brukar säga. I sådana lägen tar man bort spelaren direkt och lägger is och kompression för att minimera blödningen. Men den är lite småbesvärlig eftersom det gör ont och kan småblöda mer om man inte vilar ett tag till blödningen absorberats. Men det är ingen som helst risk för värre skador som om det vore muskelbristningar eller skador på ledband och sådant där. En bagatell alltså, men lite besvärande ett tag.

KOPIA TIDIGARE INLÄGG
CryBert ljuger om att lille Tim fick en tackling på knäet, men det är bara ljug, en apsanning alltså.

Sanningen är den att Tim fick en tackling torso mot torso av Rahimi, tappade luften och blev rädd. Sedan vred sig Tim när han blev tacklad och träffades då mitt på låret - inte alls knäet - av Rahimis knä. Vilket förstås gav honom ett rejält blåmärke på lårets framsida.

Blev han knäskadad? Nej, det tror jag inte, men när Tim blev tacklad var han i rotation och tänkte byta riktning, så kanske han fick problem med knät i stödjebenet. När han åkte av isen höll han HÖGER ben lyftat och åkte på vänster, och det var VÄNSTER ben som träffades av Rahimi.

Irriterande att CryBert ljuger om det och i studion sitter Swikegård och ljuger med.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Helt rätt...man får glädjas åt andra saker istället :-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med...med ordinarie manskap hade nog SKAIK fått det svårt att vinna i Coop Arena, men det ser som du säger inte ljust ut på skadeläget :-(
Och riktigt tråkigt med Mikkel...han var riktigt duktig de två första säsongerna men denna säsong har det inte stämt alls för honom.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo våra damer räddar dagen något, och att Apan blev så utspelade av Läjkrarna dessutom:-)

Besvärligt läge med alla spelare vi saknar pga skador, speciellt inför apmatcherna under veckan, men å andra sidan har vi redan facit för vad Luleå kan, när laget är komplett, och skitsamma hur det går i veckan, fram till våren kommer vi att vara på topp medan Apan blir på bott, eftersom de saknar försvarsspelare trots alla dyra köp.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås starka damer vann mot Damtrottoaren med 3-2; samtidigt som Dampungen slog DaMooDoo med samma siffror.

Aftontrasan kommenterar sist nämnda matchen med att "nu drar Dampungen ifrån i serietopp", som om det var en seriefinal.

Sanningen är följande. Det är ett helt sjukt upplägg och kolla bara nedan antalet spelade matcher. Sanningen är alltså att Luleå - som ligger 12 poäng bakom "ledande" Dampungen är de vekliga ledarna.

Att MooDoo gått bra är korrekt, men sanningen är att de väsentligen bara lirat mot bottenlagen: DaMooDoo har inte mött Luleå en enda gång och i dag mötte de Dampungen för första gången.

Tidsplaneringen (läs: bristen på sådan) har ju saboterat SHL ordentligt, men när det gäller SDHL är det ren katastrof. Riktigt uselt.
Uppladdat:

450x116-skarmavbild-2017-11-18-kl-204030.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det här var ju fan så okul men kvällen kunde varit värre, Apan kunde ju ha vunnit men se de gjorde de icke :)
Och våra stenhårda damer vann över sina motståndare från Dalarna så allt är inte piss.
Gläds då i stället över att Aptrollet Jåda med sidekick sover dåligt för nu förstår även de att åren när Apan vann serien är förbi, den vinner Växjö och Apan hamnar nog utanför top 6, man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag håller med du. Inte bara att vi saknade de spelare som inte var med; än värre att vi tappade det spel vi haft också. Lät Morsan äga spel och köra som de ville låna tider, samt detta att passa puck till spelare man inte kände och visste var man hade.

Inklusive att Bulan var tvungen släppa in blysänket Mikkel igen.

Nej, läget är prekärt nu, speciellt eftersom det väntar Apor i Delfinen på tisdag.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det gick inte alls. I slutminuten hade vi spel i Morsans zon, men den j-a Mikkel var inne och varje gång han fick puck slängde han den åt helvitte, varpå det gick 15-20 sekunder innan vi fick tillbaka den.

Man kan kallt konstatera att när Luleå saknade så pass många spelare fungerade spelet långa stunder inte alls. Det gick inte att känna igen det Luleå vi vant oss vid senaste månaden.

Nog kan jag väl acceptera att vi tappat många spelare ibland och torskar t o m mot Morsan.

Men det riktigt jävliga är att det bara återstår tre dagar till vi möter Apan i Delfinen och fem dagar till vi möter Apan i ApkraftArena. Jag hade tidigare tänkt att vi hade goda chanser mot Apan nu, t o m lutat mot att vi skulle ta majoriteten av pinnarna.

Men har vi alla dessa spelare borta till veckan också, och med det spel vi mäktade med idag mot Norsan... nej, det ser inte bra ut alls.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nä usch...fy fan vilket bottennapp från vår sida...snudd på sämsta insatsen från Luleå denna säsong. Visst, vi saknar tre ordinarie forwards, och inte vilka som helst heller, men ändå.
Fan vad surt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men höjdhopparn hittar en ny utvisning på Luleå. 1 minut kvar, den får vi köra med en man mindre alltså och därmed bara att räkna med att det är kört. Vi kör dock 5 mot 5 men utan vakt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns som förlust Sven...Luleå är riktigt dåliga idag...se bara nu i 6 mot 4....inte en passning går rätt och Mora med 2 spelare mindre på plan stressar sönder oss ändå...helt värdelöst. Fy fan
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2,45 kvar och fortfarande 3-2 till Morsan.

Men nu får Luleå spela PP. Sista chansen? Nu har vi tagit vakten också och kör 6 mot 4.

KOM IGEN NU, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, så måste det vara! De där gårdarrunkarna drar sig inte för något.

Man kommer ihåg när de började sända hockey, bara en match per omgång och enda chansen att de visade Luleå var om det var match mot Djurgårn. När vi talade med bolaget förklarade de att "marknaden bestämmer, fler vill se lag som Djurgårn än de som vill se Luleå"; varför det var DIF varannan match....
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: DIFCmore:s hämd för Robin J:s mål på övertid i 7:e kvarten som i sin förlängning skickade ner DIF året efter ner i Allsvenskan.
Vissa kommer tydligen aldrig över en förlust :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nio minuter kvar och Morsan leder mot det svårt skadedrabbade Luleå.

Höjdhoppargalningen känner sig lyckad eftersom han hittat på fyra diskutabla utvisningar på Luleå, varav två resulterat i mål. 50%! inte illa alls, skrockar höjdhopparen.

Luleå har fått färre PP men kan hur som helst inte utnyttja dessa eftersom vi saknar så många forwards idag, mest problematiskt att vi saknar passningsgeniet Olle.

Ja, fy för Sören. Här har vi vunnit som satan på sistone inklusive spöat båda topplagen Läjkers och Warulfven och ska vi nu förlora mot Morsan?

Fy fan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, det är helt sjukt att Cmore är så j-a snerunkade att de låter en apsupporter sitta och kommentera Luleå och dessutom att denne "kommentator" hela tiden pysslar med att dra upp destruktiva kommentarer och frågor, i syfte att reta upp folk för att få dem att raaaaasa. Mediaporr, usch!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huge: Yep, Lindberg svänger sig med ord han inte förstår för att låtsas att han kan ämnet.

Men det enda han kan är att vråla ihjäl sig när Morsan får in ett mål på Luleå, händelser som leder till att han får byta kalsonger.

Snyggt att ni vann mot starka Malmö:-) Kan vi hoppas att ni börjat klättringen upp till bättre positioner nu? Ledsen att vi inte hjälper till genom att ta pinnar av Morsan, som det verkar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Usch å fy för Ap-Lindberg....han verkar förfölja Luleå och förpesta tillvaron.
Är han anlitat av Felhman eller rent utav SKAIK, kanske?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lindberg säger att Hedman sätter pucken lågt i det s.k ”gubbhörnet”, men är inte det lågt på stötsidan?
Aja, gasa nu Bulan Boys2 och ta det här.
Bulan Boys1 (numera Sjödda Boys) firar redan 3-poängaren....🎂
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
lule har dragit upp tempot och Anton Hedman målar 1-1 Härligt!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, höjdhopparen behövde bara två minuter på sig för att visa ut en lulespelare, och Morsan sätter 1-0.

Undrar om han tänker köra utvisningsrekord nu, värre än den gången för knappt tio år sedan?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men helvete också!

Till råga på allt får vi nu i bortamatch också stå ut med den j-a Lindberg, som säkert försett sig med många kalsonger.
Uppladdat:

236x300-skarmavbild-2016-10-25-kl-193635_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Highsticking Lindström får åka fram till favoritstället och pangar in pucken i krysset - tror han - men Daniel Rahimi går ned och bildar vägg och blockerar pucken - och sedan tar han pucken och vallar den i sargen hela vägen fram i mål till 4-2 med 5 sekunder kvar.

Jahaja.

Fy satan så bra Läjkers är. Överlägsna Apan vill jag påstå. Tänk att vi i Luleå spöade Läjkers med 2-0 genom Cehlins vackra mål.

Daniel Rahimi var matchens stjärna och han intervjuas efter match och ger ett kunnigt, ärligt, artigt och intelligent intryck. En heder för sporten hockey, denne Burkölenspelare,

Vilken skillnad från Apan som skickat fram fuskaren fulspelaren fläskberget i flera år.

Vi förstår alla att detta Läjkers kommer att spela final till våren, och med all sannolikhet efter att ha vunnit serien. Svårt att tro att någon motståndare kommer att ha någon chans.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men för fan Molgan är du köpt?

Liam Reddox kontrar och är fri mot tom bur men blir dragen i armen och missar utan utvisning!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2.11 kvar, fortfarande 3-2.

Apan toppar nu och kör bara på två femmor och det är alltså första- och andrafemmorna, med 80% köpespelare!

Geniet Klockare tar tidut för att vila spelarna och ger instrukktionen "attackera keeptern".

1.39 kvar nu, Läjkers råkar lägga puck ut, får utvisning och Apan tar vakten spelar 6 mot 4...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helt sjukt. Läjkers dödar ned Apan enkelt. Efter åtta minuter får Apan första skottet på mål i perioden. Strax efter råkar en puck hamna hos Apans köpespelare Katic som står med ryggen mot mål och bara vispar pucken blint bakåt men Läjkersvakten Andrén är skymd av en läjk och ser inte pucken komma och den går i mål, helt otrolig tur.

Men 3-2 nu alltså.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojoj, jag trodde att Luleå skulle ha en bra chans mot Morsan borta, men förutsättningarna ser verkligen inte bra ut.

Till att börja med har Nord med sig höjdhopparen som zebra och ingen har väl glömt hur den galne höjdhopparen för några år sedan i en match i Mora dömde 1 utvisning på Morsan och 15-20 på Luleå som fick i princip fick lira box drygt halva matchen.

Men det räcker inte med det.
Vi saknar Olausson
Vi saknar Petter Emanuelsson
Vi saknar Einar Emanuelsson
Vi saknar Joey Hishon
Vi saknar Pontus Själin

Men Isac Lundeström är tillbaka.

Det ger oss en j-a tombola i linorna som ser ut så här:

96. Kovacs, Robin 37. Lundeström, Isac 71. Cehlin, Patrick
36. Larsson, Emil 17. Falk, Andreas 20. Rydahl, Gustav
52. Fabricius, Karl 24. Harju, Johan 25. Hedman, Anton
21. Willman Borvik, Gustav 9. Forsberg, Johan 23. Collin, Marcus

Harrejavvlar. Spelarna får väl presentera sig för linjekompisarna inför varje byte.

Dessutom har man varit tvungen att plocka in säkerhetsrisken slö-Mikkel igen, nu med Engsund.

Så många borta att man tvingats hämta upp 19-årige Collin och 18-årige Borvik från junislaget.

Ojojoj, det här blir tufft som fan. Luleå som tagit flest poäng av alla SHL-lag senaste sju omgångarna med 6/7 vinster, verkar nu däckas av gissningsvis vinterkräksjuka - och så den galne höjdhopparen, om det behövs.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha ha, Apan fick straff i slutminut av andra och skickar in highsticking som jobbar och jobbar men Andrén går inte på något utan står enkelt emot.

3-1 till Läjkers inför tredje perioden.

Läjkers spelar komplett hockey, medan Apan inte klarar av det utan vill bråka hela tiden, men det har det ingenting för. Läjkers har skotten med 16-6 i andra perioden.

Jävligt mycket skitsnack från Apbåset och det är självklart inte bara apspelarna utan CryBert och Klockare som apar sig och skämmer ut sig.

CryBert ljuger om att lille Tim fick en tackling på knäet, men det är bara ljug, en apsanning alltså.

Sanningen är den att Tim fick en tackling torso mot torso av Rahimi, tappade luften och blev rädd. Sedan vred sig Tim när han blev tacklad och träffades då mitt på låret - inte alls knäet - av Rahimis knä. Vilket förstås gav honom ett rejält blåmärke på lårets framsida.

Blev han knäskadad? Nej, det tror jag inte, men när Tim blev tacklad var han i rotation och tänkte byta riktning, så kanske han fick problem med knät i stödjebenet. När han åkte av isen höll han HÖGER ben lyftat och åkte på vänster, och det var VÄNSTER ben som träffades av Rahimi.

Irriterande att CryBert ljuger om det och i studion sitter Swikegård och ljuger med.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apans försök att "slåss" har alltså ingen effekt på Läjkers som är fysiskt starkare och tacklar ned apor till höger och vänster.

Apans brist på försvar - trots att de handlat köpemålvakten Ortio och köpebackarna Katic, Pudas, Djuse, Ellis, Kostka m fl - utnyttjar Läjkers när de känner för de. Nyss genom att enkelt kontra in 3-1.

Det är härligt att se ett sådant komplett hockeylag som Läjkers.

Däremot trist att se Apan utan någon vettig hockey och match efter match bara köra med överfall och bråk och tjafs. Ett hån mot hockeyn och man förstår att appubliken inte vill se eländet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan tjafsar som fan hela tiden nu. Köpespelaren Katic slår tre högerslag i ansiktet på en Läjkersspelare som inte alls gör något men Molgan som står precis bredvid "chansar" på fyra minuter på båda!

Skandal, skandal, en domareskandal.

Tjafs hela tiden. Och kungen på isen heter Daniel Rahimi, som fortsätter dela ut tacklingar på aporna. Nyss gick Rahimi in framför apmålet där tre små apor hoppade på honom för att slåss men han höll enkelt ifrån sig de små aporna och log bara brett:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det slår mig att Läjkers har Viktor Fasth, Pölsan har David Rautio Berguv, Frölunda har Johan Gustafsson och Luleå har både Joel Lassinantti och Filip Gustafsson: samtliga målvakter utbildade vid Luleås Hockeygymnasium / Luleås junisverksamhet.

Där har vi en vacker utbildning och verksamhet utan motstycke.

Oinsatta tyckare uppträdande som nyttiga idioter upprepar aplögnen att apan utbildar hela laget från bygden genom en fantastisk träning som - när det gäller målvakter - under alla år bestått i att instruera vakterna att "ta pucken" för att sedan köpa 2-3 färdigutbildade köpemålvakter varje år.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, Pölsan är ett lag som nästan alltid överraskar; ibland genom en säsong där de underpresterar rakt igenom, andra gånger tvärtom då de lyfter sig och inte sällan går hela vägen till Glud - vilket de i princip gjorde i fjol, men HV krånglade sig ur greppet.

Sjödin borde ju efter tiden med Bulan kunna köra samma stil, så det blir kanske som du säger; en uppvaknande Pölsa kommer igen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kul att Burkölenutbildade Umeåpojken Rahimi är så sugen på att spöa köpespelare med Apanknytning.

Man kommer ju ihåg när Rahimi tacklade ned köpespelaren Svejk som blev så sur att han plockade fram rasisttendenserna och kallade Rahimi för "fucking gypsy" med följt att Svejken blev avstängd.

För att inte tala om när köpespelaren fläskberget Hollywood kom "hem" från KHL och skulle visa hur tuff och farlig han var. Han utmanade Rahimi på fight halva matchen med fula verbala och fysiska överfall. När Apan låg under med 5-0 tyckte Rahimi att han inte behövde spela med utan tog utmaningen från fläskberget och spöade upp fläskberget rejält trots att fläskberget försökte gömma sig bakom domaren. Fläskbergets slagsmålsteknik visades bestå i att han försökte skada Rahimis knogar genom att ta emot slag efter slag...
Uppladdat:

394x300-skarmavbild-2016-04-20-kl-213342.png

320x300-skarmavbild-2016-04-20-kl-213508_0.png

318x300-skarmavbild-2016-04-20-kl-213548.png

276x300-skarmavbild-2016-04-20-kl-213752_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det tror jag, även om just malmö kanske inte är en värdemätare.
Men ett finallag som brynäs var i våras, och med näst intill full trupp ska inte behöva ligga på en beklämmande bottenplats som fallet är.
Kan inte ens skylla på Melin längre, nej nu är det nog tappen ur och final framåt våren som väntar

Om de nu inte viker ner sig igen som så många gånger förut förstås
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pölsan har 3-0 på Malmö efter första perioden. Är det vändningen för säsongen för Pölsan?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daniel Rahimi är verkligen en härlig back. Tänk att när han spelade för Burkölen sökte han sig till Luleå Hockey och provspelade för oss men vår dåvarande tränare - Rogern Rönnberg - tackade nej till honom.

Ett av alla usla beslut som Rogern tog när han var vår tränare.

I slutminuten lyckas Apan faktiskt få in 2-1. Det är ett ofarligt skitskott från förlängda mållinjen ute vid sargen men Läjkersvakten Andrén råkar stöta ut den till slottet där Lyckselespelaren winglig stöter in den.

Ett fult mål, liksom alla tråkiga stöta/peta in mål som Apan gör. Och helt klart ett mål som Läjkers bjuder på, genom att rasta Andrén; Viktor "unga returer" Fasth hade förstås aldrig givit den returen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Läjkers anser Apan så ofarlig att de låter Fast vila och låter andrevakten Andrén ta spaden.

Nyss fick Apan chansen i PP men när det inleddes levererade Rahimi en ytterligare rejäl tackling på en Apa och nu är Apan varnad och skrämd. Men kommentatorerna menar att det retat upp Apan som kör så det ryker nu, dock utan att kunna spela fram några större chanser än så länge; Läjkers försvar är för bra för Apan.

Så växlar Läjkers tempo och attackerar några minuter och är extremt nära 3-0; först en puck i stolpen, sedan en puck som går in i femte luckan på Ortio och glider in i....men stannar på mållinjen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, Apan är verkligen ett lag i förfall.

Apan Lindholm - enda \"bygdeninslaget\" i Apans av köpespelare helt dominerade förstafemma - visar redan efter 23 sekunder att han lärt sig mycket \"hockey\" av Jocke \"highsticking\" Lindström och klipper till en Läjkersback i ansiktet med klubban helt utan anledning.

Apan åker på 2+2 minuters utvisning och Läjkers pangar direkt in 2-0.

Det var den matchen det.

Nyss fick vi för övrigt se 175 cm 74 kg Söderlund försöka spela tuta och kör-aphockey i Läjkerszonen med följd att 190 cm 98 kg Rahimi (Burkölenutbildad) tacklade honom bröst mot bröst och den lille Apan fick hjälpas av isen in i omklädningsrummet. Någon minut senare ger Rahimi en liknande tackling på Apbacken köpespelaren Ellis som också går i isen.

Förr i världen brukade Apan skicka fram Martin Lundberg för att slåss i sådana lägen. Men om Lundberg rycker in i dag hjälper det inte Apan. Lundberg vägrade nämligen komma \"hem\" till Apan och spelar i ett lag utan sektbeteende men med huvudtränare; Växjö Läjkers.

Något säger mig att Apan går på pumpen bokstavligt talat idag :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lyckades senast lura Warulfven att "vi kör bara framåt" och skiter i försvar (Apan är ju tvungen att spela så, de har ju inget försvar) och när Ulfven trodde det var över lyckades ju Apans köpespelare peta in några mål och vinna.

Senast var det alltså andralinan med köpespelarna Holloway och Olofsson framför köpespelarna Ellis och Katic; med ett nödtorftigt bygdenalibi i form av Pettersson, som lyckades måla.

Tidigare har det varit förstalinan med köpespelarna Möller och highsticking, framför köpespelarna Kostka och Pudas; med ett nödtorftigt bygdenalibi i form av Lindholm, som lyckats måla.

Men räcker det mot Läjkers?

Nej, det tror jag inte. Till skillnad från Apan har ju Läjkers ett försvar. Ett lag där alla spelare behärskar presspel och med ett första backpar med Welch, ett andra backpar med Rahimi, kompletterat med andra duktiga backar och så detta framför Luleå-utbildade Victor "inga returer" Fasth, som slog igenom i Läjkers.

Ett lag vars spel år efter år utvecklats av duktiga Sam Hallam att bli komplett och nästan oslagbara - i år har de bara torskat mot Luleå, Djurgårn och Malmö men vunnit resten.

Samtidigt som Apan saknar huvudtränare - ingen vill ta det jobbet och "drabbas" av de meningslösa assistenterna CryBert och Klockare som gärna sticker knivar i ryggen - och därför inte har något spel alls, annat än gamla vanliga "tuta och kör" för vilket de köpt in köpespelare som nödtorftigt fixar det spelet, men kan inget annat.

Nej, jag räknar med att Läjkers äger sönder Apan idag. Och om de vill, utklassningsvinner med typ 1-0. Mer behöver de inte, och när de väl har fått in ettan kan de lugnt neutralisera Apans köpelinor och döda Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag gillar MooDooisten Rytter - när han skriver något vet man omedelbart att det är sant. Härligt med en sådan skribent som man gärna läser eftersom man redan från början vet att det är fakta man läser och kan lita på.

Rytter har för vana att invända mot hatbrottslingen på applanket och man vet direkt att han vinner diskussionen - om hatbrottslingen vågar ta den.

Idag plockar han ned sidekicken på tre rader. Varefter apmonstrumet räknas over and out.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: he he he, vi är lyckans gullgossar. Visserligen är vi klart bäst i serien senaste månaden, men det har inget annat lag märkt. De tror att det bara är att hämta tre poäng när de möter oss och blir överraskande. Tänk vilken tur för oss🙃
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: såg din fråga hos Urken och det är också min gissning.

Viktigt är att förstå att allt inte är antingen svart eller vitt när det gäller personer - man kan vara helt underbar i vissa situationer, men obra i andra. Typ.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Måste säga att jag är väldigt imponerad över att alla motståndare lyckas pricka in en formsvacka och spela deras sämsta hockey varje gång de möter Luleå....grymt vilken extrem röta vi har X-D
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med...tycker helt klart att Jannes systerson ska få spela mer...in med honom istället för Själin, som jag inte är imponerad över.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Haha, jaa...snacka om att kasta sten i glashus...
Hmmm, det påminner mig starkt om två herrar på SKAIK-forumet X-D
+1
Kommentera

1852032 · »