Luleå HF

105296 inlägg · 872 ämnen

Forum

2352550 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hej.
Jag tillhör de många Lulesupportrar som sedan tidigt 80-tal kännt en stolthet i att vi Norrbottningar har en klubb i eliten. Minns åren innan då våra spelare som var bra gick söderut till Brynäs, AIK, mfl. Det var en stor revanch när vi gick upp!
Sedan dess har jag varit stolt, hoppats och ibland glatts åt vinster, ibland blivit bedrövad av förluster.
Jag var fruktansvärt besviken efter sjunde matchen i finalen. Reagerat på att en del efter den förlusten gnällde arslet av sig på klubben och talat negativt om det jag älskar. Tröttnade på ett annat forum där det tjatades till evinnerlighet om hur usel min favoritklubb är och pratades skit om Omark. Där hånades man om man gillat Omark och vart glad åt att han gav oss ett fantastiskt år. Sökte mig hit för att jag uppskattar den oftast sakligare tonen och att Sven S verkar vara en sann supporter som stöttar sitt lag och bottnar i sakkunskap inte bara bitterhet och misstro mot den sportsliga ledningen och enskilda stjärnor.
Jag tycker det är fantastiskt att vi numera börjar bli en verklig maktfaktor i svensk hockey precis som på 90-talet. Tror att vi får vänja oss vid semifinaler, finaler och ibland kanske ett guld så länge som nuvarande ledning kör på som man gör. Mitt supporterskap avgörs dock inte av antalet guld, utan av att laget är en symbol för Norrbotten emot världen för mig.
Även om jag får vänta i nåt eller några år, älskar jag denna klubb. Av motståndarfans får jag tillräckligt med hån för att inte uppskatta när luleåsupportrar ser oerhört negativt på det jag älskar.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Du överdriver utan att nå något mål. När det gäller olika klubbar kan man alltid leta fram sådant som är speciellt jobbigt för varje klubb. Och sedan gång på gång upprepa det, som var ens önskan att göra den klubbens supportrar så illa man kan. Samtidigt som man skiter fullständigt i allt positivt man kunde dra upp.

Så har du tyvärr uppträtt på flera andras klubbar sidor på hockeysnacket varefter de tröttnat på dig och stängt av dig.

Nu kör du detsamma på Luleås sida och åker på samma reaktion. Att du får ta timeout.

Ditt upprepade gnäll över att vi inte tagit glud efter 1996 - och förmodar du inte i din livstid kommer att lyckas - har besvarats med fakta som visat att första femton åren hade klubben inte ekonomiska möjligheter och att vi överhuvudtaget lyckades hålla oss kvar i Elitserien var en mäktig prestation att glädjas över. Sedan hade vi några år då Rönken nästan nådde fram - med en serieseger, med en final - och nu har Bulan tagit över och vi har varit allt närmare; som regel #1-2 i serien, senast nådde vi game seven om gludet och för två år sedan skulle vi säkert fixat det, om inte slutspelet ställts in.

De flesta utomstående skulle med säkerhet gratulera oss till dessa framgångar. Men inte du inte. Du lyssnar inte på ovanstående sammanställning av fakta utan för dig blir det bara buhu, buhu, det blev inget glud, det har det inte blivit på snart trettio år, troligen blir det aldrig medan vi lever.

Visst var det trist att vi inte vann senast. Men det får man ta som en man, bita ihop, och visa styrka. Att gnälla, klaga och gång på gång återkomma med samma klagomål och gnäll trots att man presenterats fakta som visar att man är fel ute är inte OK. Det är däremot ett uppträdande som karakteriserar troll och vad de vill åstadkomma. Men det är inte välkommet här. Ha en fin sommar.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ditt agerande är nu nära att passera gränsen för att placera dig som ett klagomålstroll.
------------------------------------------------------------------------------------------
Very well, då är det väl så... Klagomålstroll, det var ett nytt uttryck som jag då aldrig hört förut.
Jag förmedlar bara mina faktiska åsikter gällande det tidigare sagda.

Men jag glädjer mig genuint å dina vägnar, som helt uppenbart tycker att nästan allt som berör allas vårat Luleå Hockey, nästintill uteslutande är guld och gröna skogar...

Jag önskar verkligen att jag kunde se allting i ett så otroligt positivt perspektiv som du nästan alltid ser på Luleå med.
Nästan oavsett vad som händer runt vår klubb.

Jag avundas verkligen dig. Det tror jag faktiskt att det är många andra Luleåsupportrar som också gör.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, du, Realisten. Du har fått en ärlig chans att skriva här i förhoppning att du skulle avstå från sådant som inneburit att detta ditt nuvarande nick är avstängt på hela tre av hockeysnackets sidor. Men hade hoppats att du skulle ha släppt sådant, anpassa dig och bli en uppskattad skribent här på sidan.

När det gäller ditt inlägg idag återkommer du med det kverulerande du redan gjort gång på gång. Och då fått omfattande och rejäla svar som tydligt visat hur fel du har. Men du har inte fattat och inte svarat på de resurser andra skribenter vänligt lagt ned på att korrigera dig. Eller så skiter du i det och återkommer med samma igen.

Ditt agerande är nu nära att passera gränsen för att placera dig som ett klagomålstroll.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tack, Limpan. Ett riktigt jättetack till dig för att du kom hem och gav oss all denna glädje!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Förvisso tacknämligt att han 'offrade' sig med ett år till i Luleå...

Sen har jag väldigt svårt att se någon som helst glädje endera i det att vi förlorade med 3-4 i matcher mot Färjestad efter en 3-2 ledning.
Samt det faktum att det sannolikt sett till historien lär dröja en 'evighet' innan en liknande chans uppenbarar sig igen, samt att Omark garanterat aldrig mer kommer att spela med Luleå Hockey..

I de konstaterandena finns bara en stor jävla SORG..
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Just! När det gäller "klubbkänsla" utklassar Limpan, uppfödd i Luleåklacken, komplett den misslyckade highstickingen i Apan. Att ens få för sig att jämföra de båda är som att diskutera tornseglare och hönor i samma mening.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Håller med. Orkar man lyfta näsan ovan bordet inser man att detta härliga år som Limpan gav oss - ett av föreningens allra bästa hockeyår - är något vi aldrig kommer att glömma. Och det får en redan nu att njuta sommaren bättre med dessa fina minnen.

Tack, Limpan. Ett riktigt jättetack till dig för att du kom hem och gav oss all denna glädje!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Du har rätt i en hel del inklusive att det väsentligen kan kommenteras att Apan inte är ensam utan många fler klubbar har samma läge.

Men du bör ta i beaktning att föregående säsong - när SHL:s klubbar var överens att ligga lågt med inköp av spelare för att begränsa kostnaderna under pågående pandemi - var det en lång rad klubbar som till slut kom att köpa som fan. Faktum är att aldrig någonsin i Elitserie/SHL:s historia har det handlats så mycket. Värst var väl HV som försökte ersätta ordning och reda med köp, köp och köp mer. Vilket gick åt helvete.

Men nog rimmar det riktigt jävl illa med alla spelarköp, samtidigt som man tar emot många miljoner i pandemistöd. Speciellt de klubbar som försökte trixa till sig permitteringsstöd utan att permittera. Usch!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Tycker du har helt rätt om Skuggan, Engman och också Bulan, Stridh, med flera. Ser att det på olika klubbsidor diskuteras ledning och ibland kan man förstå det om laget lyckats betydligt sämre än man väntat sig. Men - Gudars skymning! - vår ledning har ju ett facit som bland de absolut bästa i serien och när det ser så ut måste man självklart ha förtroende för dem. Som sagt, det blir lite annorlunda i år men de lyckas säkert igen :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Njae jag tycker nog att artikeln i NSD riktar spetsen emot klubbarna (Skaik o LHF och kopplar dess vinster emot ungefär lika stora pandemibidrag. Det var ett påpekande av fakta efter att du skrev att det bara var Norran som tagit upp detta kritiskt. Vilket inte är fallet.
Kul att du sen ska slänga in en Omarkkommentar som avslutning. Vad nu han har med detta att göra :)
Nja Omark flyttade enligt plan tillbaka. Inget att orda om. Glad att vi fick ett år med Limpan. Vi blir att räkna med trots tappen :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Nja vi ser det såhär istället att utan Omark hade vi inte gått så långt som till game 7 i finalen och gjort oss en massa miljoner i årsredovisningen :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: NSD konstaterar bara hur mycket coronastöd som utgick till Luleå,
artikeln var inte direkt kritisk till det eller hur? Savonen tvingas givetvis ifrågasätta den egna föreningen men artikeln handlar egentligen om SHL och samtliga föreningars värdegrunder eftersom all lirar efter samma visselpipa.

Då det gäller försäljning av unga spelare till NHL påverkar det givetvis resultatet positivt. Unga spelarna som försvinner till NHL är oftast inga publikmagneter under säsongen. Tycker att Skellefteå AIK över tid lyckats mycket bra med att utveckla dels egna talanger med även andras och det märks inte minst detta år i resultaträkningen. Förstår att ni Luleå supportrar tycker det är surt när er publikmagnet Omark försvann till en ännu större pengapåse utan att ni fick en spänn för det.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tack :)
Trevligt forum att vara inne i detta.
Jag skulle kanske ha förtydligat att jag har fullt förtroende för att Skuggan och Engman hittar vad man söker och att vi har ett rejält slagkraftigt lag när det drar igång i höst. Sen pengar över att förstärka ytterligare om man ser att nåt saknas när vi spelat ett tag. Junisar lär få chansen under CHL och början av seriespelet och det är en helt rimlig strategi kan jag tycka.
Jag tycker det känns lugnt att vänta ut spelarna som "blir över" i år och det kan visa sig att det var en bättre taktik just år än att sopa hem stjärnor tidigt.
Jag lär väl få annat att tänka på i sommar, men har ett getöga på sillyn på lite olika ställen.
Ha det gott
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: och ni andra som diskuterar frågan om coronaersättningarna. Visst ser det obra ut med lag som presenterar stora vinster denna säsong och man förstår att pandemistödet ligger bakom.

Sedan finns ju också annat som påverkar. Luleå har ju på senare år konsekvent legat 1-2 i sluttabellen, med ett undantag. Säsongen 2020-2021 då lagen i SHL kommit överens om att iaktta ekonomisk försiktigt t ex genom att inte värva dyrt, vitt och brett. Luleå följde detta och hamnade lite sämre i tabell och slutspel när de flesta övriga klubbar ställde till med historiens värsta köpfest. Jag kan tycka att lag som slösat pengar så rejält inte är värda så omfattande stöd och i stället får acceptera röda siffror i boken med brister de får bära med sig.

När det gäller Apan kan jag ha fel men fick de inte runt 7 miljoner i NHL-stöd som räknades in i senaste redovisning? I vilket fall är denne journalists kritiska granskning av Apan helt unik i Norrans historia som vanligen annars bara skriver det som Apan "godkänt", så epitetet ApPravda förtjänar de rimligen. Det enda undantag jag kommer i. håg för övrigt var när tidningen informerade om att ApPea gick och "krävde" pengar av folk som parkerade på kommunal mark för att, som ApPea uttryckte saken, "stöd Apans ungdomshockey". Myndigheterna påtalade ju lagbrottet gång på gång men ApPea fortsatte bryta mot lagen och sket i invändningarna. Ända till dess att en lokal journalist tog upp saken. Då hotade ApPea journalisten och hävdade att denne saknade värdegrund och låg illa till. Men journalisten gjorde sin plikt och publicerade. Sedan har han väl mobbats bort, men dock utan att få bildäcken sönderskurna och barnen hotade i nattliga telefonsamtal, som chefredaktören på Folkan, sedan de informerat om att en Apa blivit tagen för fyllekörning, sedan Apan ställt till med supfest under brinnande kvalspel.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Välkommen hit, pyts! Bra folk är trevliga tillskott och din eleganta avatar där Tyrre tar hand om en Apa på fint sätt lovar gott!

Personligen brukar jag inte följa silly season så nära eftersom jag som regel haft massor av icke brådskande jobb som fått vänta till sista matchen för oss spelats på våren, men många är ju intresserade förstås. Senaste åren har ju Skuggan, Bulan och de andra varit snabbt klara då de arbetat fint under säsong och strax efter sista match kunnat presentera kommande lag. Men, som du säger, årets silly blir annorlunda med anledning av KHL-kollapsen så vi får vänta och se. I vilket fall tror jag att vi har målvakter och backuppsättning - Sellgren presenteras väl snart hoppas man - som kan Bulanhockeyn och vi kommer att slippa en inledning med 5 torsk på 6 första matcherna.

Men visst är det lite hetsande att läsa hur lag efter lag förstärker dyrt och snabbt. Hoppas de våra har rätt strategi i år.

Trevlig fortsatt sommar!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Njae. NSD har ju en lång historik att syna LHF kritiskt och tar upp samma tema gällande LHF och Skaik i den länkade artikeln här under.
Jag har inte läst skaiks årsredovisning men lite märkligt att man går lika mycket plus som Luleå. Det skiljer ju en aning i antalet betalande publik under året. Undestatement.
Sen vet jag inte om alla andra klubbar sanerade ekonomin p samma sätt som LHF? Tror att tex Öret värvade betydligt mer och dyrare framför allt det första året? Lite tunnare resultat på flera klubbar om jag inte läst fel i riksblaskorna? FBK mkt plus tack vare stor hall och långt slutspel ooch frölunda med. Men sen?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Helt klart har vi skattebetalare varit för frikostiga då det gäller corona stöd. Nu när årsredovisningar för SHL rullar ut ser man det hos alla föreningar. Savonen har en del rätt i sin artikel vilket visar på ett visst civilkurage för en lokaltidning. Alla andra lokalblaskor runt landet håller tyst så lägg ner snacket om appravda.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sellgren Calder cup-mästare i natt så nu kanske det kan bli en LHF live om den sämst bevarade heligheten under denna silly? :)
Skuggan bekräftade ju mer eller mindre öppet värvningen på Årsmötet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hej.
Första inlägget. Har i och för sig kollat här d och då.
Vi väntar ju på nyförvärv. Många namn har nämnts som ska slåss om de sista platserna i NLA. Nån går kanske till KHL trots allt. Sen ett gäng som SHL-klubbarna får slåss om med Liiga-klubbar mfl.
Såg härom dan att ett nytt namn dök upp. Tydligen ska Michael Frolik få gå från Lausanne. Rätt ålderstigen men hyfsat vass. Vet inte ett dugg ifall han är nåt för oss men kan ju dyka upp i SHL i vinter?
Simpelt j-a EP-scoutinginlägg man inleder sin karriär här med.
Ha en fortsatt fin helg!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tycker många klubbars resultat denna vår, visar att deras rop om stöd ”annars går vi under” var rejält överdrivet.
De kan möjligen ha haft den farhågan, men vore på sin plats att betala tillbaka proportionellt av emottaget stöd för de som redovisar oväntat högt plus resultat
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Har inte kunnat läsa Norranartikeln förstås, men däremot vad de diskuterar på Apkraft. Inledningsvis var det bara hardcore apor som kraftigt fördömde Norrans journalist, som tog bladet från munnen. Men nu har folk förklarat att de kan förstå kritiken.

Tycks vara så att Apan väsentligen gått plusminusnoll, men att de lagt sitt pandemistöd på c:a 11 miljoner i börsen med följd att de nu "visar upp" en vinst på c:a 11 miljoner och dessutom löser problemet de haft senaste åren med tom börs som tvingat dem till kortfristiga dyra lån för att kunna betala löner.

Norranjournalisten jämför det med saker etc som tagit emot stora subventionsstöd från staten för att täcka förluster, men därefter betalat ut stora bonusar till anställda samt höga aktieutdelningar. Vilket han tycker är omoraliskt och ej i klang med Apans "värdegrund".

Kan ju ha en poäng där förstås. Och en sådan synpunkt gäller kanske inte bara Apan utan även andra klubbar förstås.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Tack - och glad midsommar själv!
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Ja, det är dråpligt och på ApKraft går de bananas över journalisten som tidigare enbart kört ApPravdas vanliga aprapporter, dvs godkända av sekten.

Min kritik var väsentligen bestående i att jag tycker det var besynnerligt presenterat och svårt att bedöma, men man i ApPravda tycker det luktar mygel och menar att Apans påstådda värdegrund är bara snack.

Jag tror personligen dock att Apan kanske fått till ekonomin lite bättre eftersom Forsell och Lill-Nisse farsa har visat omdöme. Vi får se var det landar:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja det är fler än du Sven som tycker apans bokslut verkar mystiskt.
När till och med ApPravda Norran ifrågasätter bokslutet då luktar det att någonting verkar ruttet i Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: T ex kunde Öret med sin gangstersponsor gärna kliva ned igen.
---------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, det kan jag köpa
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, så skulle man kunna se på saken. Men det innebär ju att de ska ersättas av annat lag i SHL. MooDoo, BurkÖlen, Djurgårn skulle kunna vara fördelaktigt om än av olika skäl. Fast jag tycker det varit kul med Röglet-Malmö från Skåne i elitserien SHL, skulle hellre se andra lag söka sig till den allsvenska nivån. T ex kunde Öret med sin gangstersponsor gärna kliva ned igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.
----------------------------------------------------------------------------------------
Vi kan ju alltid hoppas att Abbottarna rekryteras.
Då blir åtminstone Rögle en betydligt lättare motståndare i framtiden för Luleå, så länge som Rögle, i det fallet blir kvar i SHL, vilket jag tror att dom UTAN Abbottarna sannolikt inte blir så länge till...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jaså, det vill du? Eftersom det är så pass lugnt och enstaka här nu ges en del kommentarer avseende inlägg och agerande som inte håller måttet och varför. Detta ses som en allmän utbildning till de som inte förstår hur man sköter sig. De flesta är inget problem naturligtvis men enstaka nya skribenter tycks inte riktigt förstå. Jag har en vänlig inställning och tror/hoppas att "rookies" ska ta till sig, bli bättre och så småningom vara välkomna och trevliga medverkande som tillför till sidan och uppskattas av alla.

Men. Ett upprepande diskuterande av enstaka åtgärder som tillåtits eller inte kommer på sikt inte att accepteras. Den som har frågor kommer att hänvisas till att mezzo moderator som då svarar när hen har tid och intresse. Och den som mot förmodan inte utvecklas utan fortsätter kosta tid och intresse kommer att hänvisas till andra sidor där deras speciella kompetens säkerligen kommer till bättre användning.

Men denna gång får du som undantag ett svar på det du frågor efter. Ett svar, som du inte förväntas kommentera, OK?

Du skrev alltså:

"Vet du vilken sjukdom som är värsta en människa kan har.(RÄTT SVAR ÄR AVUNDSJUKAN)
Länkar: http://Saik-Småland"

och det var ditt svar på följande inlägg:

"Jag bryr mig, inte för att det faktumet intresserar dig nämnvärt , men jag bryr mig likväl"

Förutom att inlägget refererar till en icke existerande länk och innehåller flera språkliga misstag vilket kan uppfattas respektlöst mot sidans läsekrets samt dessutom skriker - netiquettens definition av en språkligt inkorrekt användning av versaler - levererar du ett påstående som för det första saknar all som helst relevans i sammanhanget och som - med kontroll av nödtorftigt eventuellt relevanta, aktuella fakta som Warulfvens och Apans aktuella såväl sportsliga som ekonomiska framgångar - ter sig helt obekräftat för att inte säga felaktigt och meningslöst. Bedömningen av detta ditt inlägg blir att det inte syftar till att föra en diskussion framåt utan tvärtom att irritera en etablerad debattör som visat omdöme, kunskap och stil.

Har du verkligen svårt att begripa detta rekommenderas du ta time-out från denna sida. Förstår du, och är intresserad av att skärpa dig föreslås du iaktta en mer försiktig inställning och noggrant tänker över vad som är lämpligt att skriva innan du lägger in något. Med fortsatt hänvisning till schackspelare är ett gott råd att "sitta på händerna" så att man inte förhastat väljer ett drag som man borde ha insett förlorar partiet. I blixtschack kan man vara tvungen chansa med händerna på bordet, men sådana drag kräver att de utförs medan man följer en match - inte i lugnt skede med mest bara silly season.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Skrev ett inlägg igår till denna person om avundsjukan. Det är bortplockad varför? Jag vill har en förklaring SVEN.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: När tabloiderna och Hockeysverige kommer ut med information som antyder att en NHL-klubb som Sharks funderar på att anställa Abbott eller Garpen som General Manager är det klart att man undrar om det kan stämma.

Har försökt kolla upp källorna lite och det kanske finns mer, men det jag funnit är två olika poddar där två hockeyjournalister frekvent diskuterar och spekulerar om allt möjligt. Lite som Sanny och Mädhöken. I detta fall är tyckarna Jeff Marek och Elliot Friedman. Jag har själv ingen aning om hur pålitliga dessa tyckare är eller hur mycket de faktiskt har på fötterna.

Har lyssnat av de två podierna och de enstaka minuter de tagit upp frågan på (länkar). Det som de tar upp är att Sharks arbetat ett tag med att ta fram och intervjua kandidater för det kommande uppdraget och under hand eliminerat vissa och gått vidare med andra. Får uppfattningen att de framför allt diskuterat namn från NHL, vanligen med dokumenterad erfarenhet som ledare där.

Dessutom nämner Friedman att han hört av någon som hört att bland de kandidater som fortfarande är aktuella ska finnas ett så kallat internationellt namn; dvs med deras definition någon som inte kommer från NHL. De ska då ha frågat folk med kunskap utanför NHL om de kan se några sådana namn, och därefter frågat vidare bland sådant folk om "vad tror du om denne person" etc. I en av poddarna lyfte Friedman fram en schweizare medan Marek lyfte Abbott. I nästa podd menade Froedman att han hört rykten om att denne "internationelle person" hade bakgrund som spelare i Sharks och lyfte då fram att det kanske kunde handla om Garpen.

Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.

Men gissningsvis skulle Garpen falla ifrån ganska snabbt om Sharks gick in för att fastställa hans erfarenhet och meriter. T ex känns det ju helt otänkbart att någon SHL-klubb skulle vara beredd att ge Garpen ett sådant uppdrag och nog borde ju en NHL-klubb bedöma saken på samma sätt. Chris Abbott då? Nja. Hans kompetens och meriter är ju alldeles utmärkta, rent av enastående. Men att göra det i SHL och med det perfekta stöd och upplägg han fick i Röglet inklusive med tvillingbrorsan Cam som huvudansvarig tränare är kanske alltför stor skillnad från Nordamerika där han inte funnits senaste femton säsongerna. Men kanske? Hans bedrift hos Röglet är ju enastående och med Sharksmuskler kanske han skulle slå NHL med häpnad.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Återigen argumenterar du mot eltifoso, men återigen mindre avseende hans synpunkter men mer att du ifrågasätter varför han - som warulfvssupporter - har åsikter om andra klubbar än Warulfven.

Känns lite malplacerat eftersom du själv - när du reggade ditt nya nick i höstas - inte skrev om hockey på denna Luleåsida förrän inför slutomgångarna i SHL. Men däremot skrev massor på sidor för t ex Djurgårn, Leksand, MooDoo, BurkÖlen med flera, tillika lyckats bli avstängd på flera av sidorna.

Visst kan ett forum för hockey ha syftet att endast ge utrymme för diskussion mellan supportrar av laget i fråga, men sådana platser är numera mycket ovanliga. Men kan finnas för enskilda supportergrupper förstås. Det mer vanliga är att Forum för hockeyklubbar också fungerar som gästböcker och därigenom inbjuder vettigt folk från andra klubbar att besöka och bidra med sina synpunkter. Och på en plats som Hockeysnacket där böcker hålls för massor av hockeyklubbar är det förstås självklart att supportrar från andra klubbar är välkomna att bidra med synpunkter hockeyälskare emellan.

Så på ett hockeyforum som detta välkomnas inlägg som syftar till att stimulera till och förbättra kommunikation mellan hockeysupportrar för att såväl sprida kunskap som diskuteras olika åsikter. Visst kan och ska kommentarer kunna bemötas med argument av de som har andra åsikter.

Men att fokusera på att angripa personen som lägger en kommentar. Eller att komplettera ens inlägg med ovidkommande tillägg med ökad risk för att faktabaserade argument elimineras men onödig konflikt etableras. Det är trolleritendenser och sådana välkomnas inte.

Uppfattar att detta inlägg kan ha allmänintresse för att upprätthålla netiquette varför det läggs fram så här.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Resultatet i samtliga SHL och HA’s bokslut intresserar mig bland annat, har väl med mitt intresse av koncernredovisning och finansiell styrning att göra, samt mitt generella intresse i samtliga SHL lags välbefinnande

Finns mycket intressant i luntorna som min gamle mentor hade sagt

Hoppas du är nöjd med svaret och tack för din omtanke

Tilläggas bör väl att det intresset har jag som privatperson , jag som person är så mycket mer än att vara ”fbksupporter”

Tror inte alla som hejar på ett lag, oavsett vilket är en homogen grupp, utan troligen spretar intressen åt alla möjliga håll
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Imponerad av Apans styrelse? Ja och nej. Det handlade mer om nivån längre ned, från klubbdirektör till tränare, som under många år leddes av sekttänkande personer, som jag med rätta kritiserade av många skäl. Och detta under en styrelse som lät dem hållas.

Numera har de tvättat rent på ett ganska imponerande sätt. Kanske har styrelsen haft ett finger med i detta, jag vet inte. Ordföranden numera är en person med omfattande erfarenhet som konkursförvaltare.

Att de nu levererar uppgifter om 11,5 miljoner vinst under året låter ju imponerande, kanske, och utan kunskap på området har jag ändå försökt ta del av den årsredovisning de lagt fram och tycker att den verkar knepig. Men vad vet jag? Kanske den signalerar ett bra jobb av Apans styrelse? Vi får se.

Att de gjort sig av fiaskot Näsan och petat in vettigt folk som Eric Forsell och Lill-Nisse farsa låter ju som bra agerat och de håller ju på börsen bättre än Näsan som löpte amok och köpte allt han såg varpå Apan backade 30 miljoner. Att de nu ersätter sektens översteprofet ApPea Israelsson med en lokal affärskvinna låter också klokt. Så på så sätt kan jag vara imponerad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Jag måste säga att jag är mäkta '"imponerad'"/förvånad över att en FBK-supporter, mitt i sommaren, på ett "annat forum än sitt eget", engagerar sig och kommenterar att hen bryr sig om Skellefteå AIK:s årsredovisning?

Det måste du som FBK-supporter vara ensam i Sverige om att göra. Och att sen påtala att du gör det?

Missförstå mig rätt: But i find that "hard to believe".

elitfoso: Snälla du, berätta för mig vad det är i Skellefteås årsredovisning som "intresserar dig"?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Om jag förstår dig rätt är du mycket imponerad av Skellefteå AIK styrelsen. Troligen har samtliga spelat schack i deras tidigare liv.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pano : Ja jag hade ju inte heller rekryterat Garpen i Sharks skor men det går en del rykten om att han är aktuell. Jag tror faktiskt att nordamerikanerna i princip struntar i hans resultat som förbundskapten, namnet och historiken i klubben är desto viktigare för deras del.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Eller svartsjukan tror jag faktiskt

Känner du någon som är avundsjuk?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Räcker upp handen
Jag bryr mig, inte för att det faktumet intresserar dig nämnvärt , men jag bryr mig likväl
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vem bryr sig? Ingen bryr sig!

Två typiska argument från din sida, som säger mindre om sakförhållandet men mer om hur du uppfattar och uttrycker dig på ett sätt där du utgår från att alla tycker som du.

På den tiden jag spelade schack fanns det folk som, när de hittat ett starkt och avgörande drag, inte kunde hålla sig från att smälla till pjäsen de flyttade i brädet så att hela lokalen skulle få reda på att de gjort något. Medan andra, i samma läge, bara försiktigt flyttade fram pjäsen utan att avslöja något eftersom effekten ändå kom i dagen när motståndaren insett vad som höll på att hända.

Den tidigare nämnda spelaren brukade inte sällan göra minst lika stora misstag senare och torska, medan den försiktige imponerade mer och gav folk intrycket att hen visste mer än de; ofta mycket framgångsrikt.

Du har inte funderat på att avstå från multipla fråga- och utropstecken inklusive lägga ned vanan att betona ord med versaler, vilket på internet innebär skrik, samt att vara försiktig med att komma med kraftigt kategoriska påståenden som inte sällan snart visar sig vara helt felaktiga?
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag misstänker det, ja, eftersom jag tycker att Apans årsredovisning är så knepigt presenterad, t.o.m. jämfört med tidigare apredovisningar.
-------------------------------------------------------------------------------------------
En enkel fråga bara: På vilket sätt är det överhuvudtaget Intressant att diskutera eller spekulera i det resultat som Skellefteå AIK visar upp i sin årsredovisning?

Vem fan bryr sig ?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jag misstänker det, ja, eftersom jag tycker att Apans årsredovisning är så knepigt presenterad, t.o.m. jämfört med tidigare apredovisningar.

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, förklarade redan Esaias Tegnér i det tal han höll vid magisterpromotionen 1820. Vad du ej klart kan säga vet du ej, menade han helt korrekt.

Och det är dessa drygt två sekel gamla ord man tänker på, när man läser Apredovisningen. Antagligen hade det blivit mycket mer tydligt, om de tagit upp de tomma stolarna som en enskild post. Och hur mycket kassan påverkats av att dopingkommunen släckte samtliga granar i blygden för att finansiera sådana.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja bra resultat. Om jag tolkar dej rätt så är det fusk även här.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu har Apan kommit ut ur den ekonomiska garderoben med en årsredovisning som enligt Apkraft, påstås redovisa ett plus på 11,5 miljoner.

Har skummat igenom den bifogade årsredovisningen. Tycker att det är många knepigheter med hitte-på-terminologi och man behöver nog viss erfarenhet för att tolka vad de skriver.

En post som t ex "Andra långfristiga fordringar" 222 miljoner - under "Finansiella anläggningstillgångar" har man svårt att tolka. Kan det vara ApPeas skrytrestaurang och/eller Aparenan som smyger sig in där för att simulera att Apan har med pengar än vad man kan tro?

Underligt var ordet, sa Bull.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Det är nog större ?chans? att Garpen dyker upp i Sharks organisation än att tvillingarna gör det.
-------------------------------------------------------------------------------------
Det har jag då oerhört svårt att tro.
Skulle ett hyfsat konkurrenskraftigt NHL-lag som Sharks vara intresserade av en sån MEGASOPA!!! som Johan Garpenlöv????

Då kan ju inte San Jose ha annat än totala imbeciller i sin organisation..., skulle de ta in Garpen'fjant' i sin tränarstab!?!...

Knappast troligt peja...
Gör dom det är dom ju helt jävla från vettet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Det kan du ha rätt i.

Samtidigt har man svårt att tro att Garpen har något att komma med. Han har väl aldrig varit "normal" klubbtränare eller GM utan väl bara förbundskapten som är ett väldigt speciellt jobb. Och att vara Sveriges minst lyckade förbundskapten någonsin (väl) är väl knappast heller det något att yvas för.

Men det är klart att han kan ha ett "gott namn" med lokala kontakter efter säsongerna i Sharks.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är nog större ”chans” att Garpen dyker upp i Sharks organisation än att tvillingarna gör det. Kontakter och ett ”bra namn” är A och O där borta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hmm, du är som ofta ganska säker på din sak men jag har noterat att dina tvärsäkra uttalanden inte så sällan faller på hälleberget. När det gäller ett Röglet utan bottarna tror du alltså på Allsvenskan medan jag själv mer tänkte mellanlag i SHL. Jag tror att twinsen kanske satt ett avtryck i Ängelholm och att Röglet kommer att kunna behålla en del av sådant de introducerade.

Visst har jag "vurmat" för Röglet eftersom våra fina pojkar Abbott är där och lyckas, men det är inte enbart därför. Har gillat den hockey som Röglet kommit med och kanske kan den bli kvar utan bottar. Fast iofs tror jag inte så mycket på ryktet om Sharks nu. Känns mer som en höna som visar sig vara en fjäder.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag kan garantera dig att om Abbottarna försvinner till NHL, kan du sluta vurma för Rögle, och varför skulle du då egentligen göra det, om Luleås s k 'koppling' till Rögle försvinner?...

Jag är tämligen övertygad om att Rögles nuvarande "storhetstid" som SHL-lag, då, och för evigt är tillända.

Då är Rögle ett Hockeyallsvenskt lag igen inom MAX 3-5 år.
Det är jag i det närmaste helt övertygad om.
+1
Kommentera

2352550 · »