Luleå HF

84568 inlägg · 860 ämnen

Forum

1915572 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Du har helt rätt, som vanligt: Adams i alla former - förenen eder; och håll stilen:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jaooo. 😂 jag tycker vi kan sträcka oss tiil ALLA Adam Göransson i och kring MoDo i SDHL så är vi på den säkra sidan 😅
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Hmmm, ibland är jag förvirrad och har noll koll. Idag har jag grävt upp 6 kvadratmeter jord ovan flisa och fylld densamma med makadam efter att ha dragit dit avlopp och konstruerat platta stenar runt avloppen, för att säkra att rör-stoppande innehåll rinner ut och inte jäklas.

Sålunda rätt mör fysiskt är jag tillika inte riktigt med mellan öronen. Vilken "han" talar vi om?

Vattenkastaren?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Han skulle såklart fått stanna hemma dessa matcher. Klantigt skött av MoDo 🤬
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag var så förtrollad över våra fina juniorer att jag inte höll koll på våra damer!

De spelade ju en riktigt viktig bortamatch mot DamPungen, som var illa piskade att vinna nu för att hänga på Luleå och årets överraskande högproducerande DaMooDoo och Trottoardamen. Med fyra minuter kvar kvitterar DamPungen till 4-4 men - med en dryg minut kvar sätter underbara Michelle Karvinen 4-5 och Luleå tar alla tre poängen i Linköping IGEN!

Fantastisk dag denna, kamrat!

Skål, tammefan!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilken underbar eftermidag!

Luleå Hockeys herrar vinner
Luleå Hockeys damer vinner
Luleå Hockeys J20 vinner
Och Apan var aldrig på banan

Liver är ibland bra jävla underbart.
Skål ta mig fan!
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
16 sekunder kvar och ett långskott från Malmö går i mål, men ex-Apan Hetta har glidit in i målgården och sparkar bort Lassis klubba, vilket Öhlund-Björk faktiskt upptäcker, gör wash-out-tecken, ringer på målet och dömer sedan bort det.

Luleå vinner matchen med 3-1 efter underbar Bulanhockey och suverän hemmadebut av Noel The Gun Gunler.

Denna match var jag säker på att vi skulle förlora men Bulan och Bulanhockeyn med ett lag som gör allt precis rätt och alla underbara juniorer som går in och övertygar som de aldrig gjort annat, när vi saknar hela FEM toppforwards: Isac, Patrick, Ola, Einar och Austin.

Man är tacksam och man är imponerad.

Som alla vet har vi en brist på forwards och frågan är vem/vilka vi ska kunna få in, när nu Patrick är borta hela hösten, Ola kliver av gång på gång, och det just nu inte är helt klart om Isac kommer hem eller inte.

Svaret kanske är The Gun? Han har öst in pinnar i junslaget och kanske är han - nyligen 17 år fyllda - redan mogen för att stanna kvar i SHL?

• Filip Gustavsson 17 år fyllda gick in - yngste vakt i Elitseriens historia och blev kvar.
• Isac gick in 17 år fyllda - året innan yngste spelare i Elitseriens historia - och blev kvar.
• Einar kom in 19 år fyllda och blev kvar.
• Nils kom in 17 år fyllda och blev kvar.
• The Gun går in 17 år fyllda och....

Samtidigt som Apans unga spelare bara imponerar genom att dela ut jockar och fläskisar.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2.13 kvar, Malmö tar tidut och tar även ut Alsenfelt och satsar nu på 6 mot 5.

STÅ EMOT, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7 minuter kvar av tredje, fortfarande 3-1.

De är långt i från klart. Malmö är väl kända för att komma och bli allt starkare ju längre matcherna pågår.

Men än så länge suveränt försvarsspel av Luleå som inte tillåter Malmö att komma in centralt med kraft som de vill. Och för övrigt jagar våra unga spelare malmöiterna inte bara efter sargerna i vår zon utan hela tiden också djupt in i malmös zon när de fått puck och skåningarna får aldrig en lugn sekund.

Det ser lika övertygande ut som när Rönkenhockeyn var ny i Luleå och efter de första minst sagt tveksamma insatserna av Luleå i SHL i år har det visat sig att Bulans andra säsong blir så lyckad som man hoppats och alla i vårt lag vet hur man spelar Bulanhockey - även de som kommer direkt från junislaget och har 2-3-4 år på sig innan de ska kunna lira seniorhockey, igen-kligen.

Man kan aldrig räkna bort Malmö (en typisk utveckling är att de sätter 3-2 snart och sedan 3-3 innan hesa fredrik följt av 3-4 i OT), men just nu ser det bra ut för våra hjältar. KÄMPA!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag är fascinerad av att se hur alla unga junisar som Bulan lyft in pga av alla skador kör järnet och att döma av denna match är de alla SHL-reday.

Tänk att vi plockat in alla dessa som har många år som junisar kvar men de inte bara försvarar sin plats på isen utan t o m hör till de dominerande. "Fjärdelinan" uppfattade man mest som alibi och att vi skulle köra hårt på de tre första linorna, men grejen är den att ungdomarna går in och kör så att malmö inte hinner med.

Att räkna upp ungdomarna Filip Gustavsson, Isac Lundeström, Einar Emanuelsson, Nils Lundkvist, Carl Mattson, och nu Noel "The Gun" Gunler...

Man är tacksam.

En relativt jämn andra period där tunga Malmö tar i allt mer men de tappra 300 står emot. 3-1 och en period kvar i denna match där hjältar föds.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förbannat också!

Det är - inte oväntat - värsta anti-Luleå-zebrorna, de båda aprunkarna Björk-Öhlund - som "dömer" och nu visar de helt felaktigt ut Emil Larsson sedan Komarek inte haft koll på egna rör vid sargen.

Den tredje aprunkaren sitter i kommentatorsbåset och blir överlycklig när Malmö helt sjukt får spela PP.

Konstigt nog har Malmö Komarek att styra PP. Visserligen är han Luleåutbildad, men att styra PP trodde vi väl inte att han hade kapacitet till. Malmö når i alla fall till en puck i stolpe, men Luleå lyckas ta boxen tiden ut.

Nio minuter kvar av andra perioden och fortfarande 3-1 för de tappra 300 spartanerna mot miljoner av Percys perser.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmö plockar torpet som haft 73% räddningar efter första och ger spaden till Alsenfelt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vad säger man?

Luleå - enormt brandskattat och med ett helt gäng inkastade junisar från Luleåbygden - mot topplaget Malmö.

Tidig utvisning på en malmöit och Luleågrabben Noel Gunler - som nyligen fyllt 17 år - smäller in sitt första SHL-mål till 1-0 i PP!

Något senare åker Malmös Konstatin Komarek - utbildad i Luleå - ut och i det PP som följer passar nämnde Noel Gunler till Connolly som smäller in 2-0!

Därefter reducerar Malmö till 2-1 genom Luleåutbildade Emil Sylvegård.

Det är läget till fyra minuter återstår av perioden och eftersom Luleå åker på två utvisningar i serie får vi spela box i resten av perioden - och då passar Jalvanti till Harju som smäller in 3-1 för Luleå i boxplay!

OK. Lugn nu. Bara första perioden spelad. Men man sitter ta mig fan och blir gråtfärdig av att se hur detta hårt drabbade Luleå står upp och ger allt!

Hade de fått spela perioden tillbaka och lägga på en lämplig ljudkuliss hade skulle den utan vidare tas från filmen "300" när de fåtaliga spartanerna står emot miljoner perser...

En period som denna förklarar för den som inte redan visste det varför man har varit, är och alltid kommer att vara medlem i Luleå Hockey.

Man blir glad.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På ett rullplant som detta försvinner det man skrivit snabbt och blir inte uppmärksammat.

Nedanstående kartläggning visar hur extremt obehagligt highsticking Lindström uppför sig och än mer hur extremt obehagligt aprunkarna swikegård och sanny jobbar intensivt för att mygla bort bestraffande av highsticking.
Nu ligger kartläggningen hela sex sidor bak på detta rullplank och de, som inte hunnit läsa det tidigare, har ingen chans ta del av det hela.

Jag tycker att mitt avslöjande av highstickings uppträdande och aprunkarnarnas skydd av honom borde läsas och läsas igen. En kartläggning jag är stolt över och därför kommer den nu här igen!

Läs. Och onjut.

Idag meddelas att Washingtons Tom Wilson stängs av 20 matcher med en inkomstförlust på >11 miljoner kronor, sedan han fult tacklat ned Blues Sundqvist mot huvudet (länk a). Det hårda straffet motiveras av att Wilson förra säsongen stängdes av vid tre tillfällen och när han nu ådrar sig avstängning för fjärde gången på 105 matcher, straffas han därför som återfallsförbrytare.

Hur ligger det till med highsticking då?

Värre!

Den j-a idioten har fyra gånger på bara 36 matcher i seriespel och i slutspel genomfört överfall som leder till avstängning - men två av dessa gånger har han "räddats" av de förbannade aprunkarna Sanny och Swikegård som pressat nollan som styr i situationsrummet - lärlingen lärking - att inte rapportera överfallen till disciplinnämnden och idioten highsticking har därför undgått två av de avstängningar han skulle ha haft!

1. 2017-12-30 Apan-Luleå
Efter 15 minuter av första perioden tar highsticking sats från mitt på isen och kastar sig mot Luleås Johnston med axeln mot huvudet. Johnston står vid sarg i kamp med andra apor och har ingen chans att försvara sig mot idioten highsticking som kommer bakifrån och efter krossen mot sargen får Johnston bäras ut.

Återfallsförbrytaren idioten highsticking stängs av i tre matcher (länk b) - ett extremt kortvarigt straff iofs; det borde ha blivit mer.

2. 2018-03-18 Warulfven - Apan kvartsfinal 1.
Efter 18 min av första perioden utdelar idioten highsticking TVÅ (!) highsticking/crosschecking-överfall mot nyss-junioren (fyllde 20 år 10 dagar innan) Oskar Steeen. Den första i nacken, den andra i ansiktet och han får matchstraff (länk c).

Ulfvens tränare kräver minst fem matchers avstängning och media håller "i stort" med honom.

Men situationsrummet rapporterar INTE idioten highsticking till disciplinnämnden och vägrar dessutom kommentera beslutet men förklarar "vi svarar bara om bedömning av fall vi rapporterar" och alla blir skitförbannade.

Varför rapporteras inte idioten highstickings överfall till difiplinnämnden?

Därför att inte riktigt alla i media krävde avstängning. Två personer höll inte med, och det var de enda personer som betydde något för lärlingen.

Vilka kan det ha varit, månntro?

Den ene heter Swikegård. Han blev t o m skitförbannad pga att det blev utvisning "– Jag tycker det är en dålig crosschecking men det är absolut inget matchstraff, sade han i SeMers direktsändning. "

Han får dessutom medhåll av en annan. Låt oss kalla denne Sanny, eftersom han heter så: "– Jag tycker inte det ska leda till någon avstängning i det här fallet. Sen skyddar jag inte Jocke men han ska inte sätta sig i den situationen och riskera ett matchstraff. För det är en onödig grej."

Och dessa två är alltså de som genom direktkontakt med lärlingen lärking pressar denne att INTE rapportera, för i så fall kommer dessa självutnämnda experter att "halshugga" lärling live igen i SeMer. De har gjort det tidigare och lärlingen vet vad som väntar om han inte lyder.

3. 2018-03-23 Warulfven-Apan kvartsfinal 3
Bara fyra dagar senare överfaller idioten highsticking unge Steen igen! Steen har precis avlossat ett skott mot Apans mål när han träffas av idioten highsticking som kommer blindside bakifrån och tacklar Steen i ansiktet med den stenhårda axelkåpan före.

Det finns inga domare på matchen. Förbundet har i stället valt att skicka dit den välkände aprunkarzebran Öhlund, tillsammans med aprunkarzebran Linde. De visar inte ens ut idioten highsticking.

Men nu är det faktiskt för magstarkt att blunda för. Sanny gör ändå ett försök " – Han måste ha bättre omdöme där, Lindström. Han kan inte sätta sig i den situationen, det kan till och med vara matchstraff."

"Kan vara"?

Den här gången går det inte att stoppa och disciplinnämnden får ärendet och dömer idioten highsticking som återfallsförbrytare till 5 matchers avstängning!

Men de formulerar straffet så finurligt efter datum att det är fullt möjligt att det bara skulle ha blivit två matcher, om Apan vunnit kvarten snabbt. Nu blev det dock ändå fyra matchers avstängning.

Swikegård meddelar sin bedömning: det var inte blindside och han träffade inte huvudet. Han tycker alltså att det våldsamma överfallet som gav fem matchers avstängning inte ens skulle ha varit utvisning!

(Har inte plats för länk nedan men här är den: https://www.norran.se...t-blind-s/)

4. 2018-09-29 Apan-HV
HVs Mattias Tedenby försöker nå en puck framför Apmålet, men apvakten blockerar. Domaren blåser av och Tedenby åker därifrån. Men då åker han på ett pungslag av idioten highsticking.

Nu väntar förstås ett jättestraff på den extreme återfallsförbrytaren idioten highsticking?

Nejdå. Aprunkaren Marcus Linde är återigen zebra och se bra, det kan han inte. Han står perfekt placerad bara 10 meter från händelsen - men "ser ingenting"! Jocke åker inte ens på någon utvisning!

Men situationsrummet måste väl ändå rapportera idioten highsticking till difiplinnämnden?

Nejdu.

Sanny har redan förklarat för lärlingen hur han ska bedöma det hela: – Det ska vara en två minuters utvisning. Det där är inte snyggt, säger experten Sanny Lindström i C More.

Och Lärlingen lyder, Han anmäler INTE den fruktansvärde återfallsförbrytaren idioten highsticking till difiplinnämnden denna gång heller.

Eftersom han inser att han nu kommer att bli påhoppad lägger han ut bedömningen på ligans hemsida och förklarar där att "pungslaget var inte våldsamt nog" för att motivera anmälan till difiplinnämnden!

Nu råkar det vara på det viset att difiplinnämnden redan - i samband med Bill Sweatts pungslag - uttalat sin mening "Att utdela ett slag med klubban i skrevet på en motspelare medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning."

Det här är alltså en s k prejudicerande bedömning, som alla under difiplinnämnden - dvs domare och situationsrum - har att rätta sig efter. De har ingen möjlighet att fatta egna beslut som lärlingen hittar på att göra "det var inte så våldsamt" (vilket det inom parentes sagt visst var - på filmsekvenserna ser man hur snabbt slaget kommer och att det är med sådan kraft att klubban böjer sig ordentligt).

SUMMA SUMMARUM

Ingen betvivlar att highsticking kan skjuta och att han omgiven av duktiga spelare kan producera många poäng.

Men det har ingenting med saken att göra. Det ger honom absolut inte ett frikort och rätt att spela fult och leverera fula och farliga överfall utan att straffas. Det är redan väl känt att idioten highsticking har som specialitet att slå klubban i ansiktet på motståndare, vilket han helst gör när motståndaren inte är beredd, gärna bakifrån. Och han har dragit på sig en j-a massa matchstraff och avstängningar tidigare.

Men på senare tid tycks hans ovårdade spel och avsaknad av någon som helst respekt för motståndares hälsa ha eskalerat så att man måste fråga sig vad är det som är så j-a fel i huvudet på den där idioten och hur kommer det sig att han senaste året formligen exploderat och blivit allt galnare och omdömeslös?

I NHL straffades idioten Tom Wilson för 4 avstängningar på 105 matcher vid det senaste brottet med 20 matchers avstängning och mer än 11 miljoner i inkomstförlust.

Här har vi idioten highstickings facit:
• 20 seriematcher våren 2018
• 11 slutspelsmatcher våren 2018
• 5 seriematcher hösten 2018
= 36 tävlingsmatcher; med
• våldsamt överfall på Johnston
• våldsamt överfall på Steen
• våldsamt överfall på Steen
• våldsamt pungslag på Tedenby
= 4 överfall som ska rendera avstängning

Jämför gärna med Wilson. Gulleplutten idioten highsticking får bara en bråkdel av de straff han skulle ha pga
• fega inkompetenta aprunkare till zebror som Öhlund och Lindhe som väljer att vara blinda
• jäviga fuskmyglande aprunkande CryBertkompisarna Sanny och Swikegård som använder uppdraget i SeMer för att hjälpa kompisen genom att ljuga om vad idioten highsticking har för sig
• lärlingen lärking som givits 100% makt i situationsrummet men inte sköter sitt jobb utan hittar på allehanda skitförklaringar för att rädda idioten highsticking när han blir pressad av Sanny och Swikegård

Hur länge ska hockey-Sverige stå ut med att CryBerts kompisar - aprunkarna Swikegård och Sanny - myglar med sitt uppdrag att vara objektiva och agerar så att idioten highsticking inte blir avstängd eftersom de i praktiken stoppar rapporter från att nå difiplinnämnden som därför inte ens får chansen att bedöma och bestraffa idioten highstickings överfall?

SÅ JÄVLA LESS PÅ ATT SE DENNA PARODI PÅ HOCKEY UTSPELA SIG FRAMFÖR ALLAS ÖGON. FY FAN!

STOPPA IDIOTEN HIGHSTICKING!

SPARKA SANNY OCH SWIKEGÅRD!
Uppladdat:

246x300-skarmavbild-2016-10-24-kl-193748.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Att tabloiderna saknar hockeyjournalister vet vi alla och när de framställer sådana som Ros, Wennerstig och Nys-ström som "experter" förstår man hur illa det ligger till.

Nys-ström är ibland så extremt illa ute att man undrar vad som är fel på karln. Ingen har väl glömt hur han saboterade svensk damhockey genom att förklara att "visserligen är jag polare med Porkabork, men att vi badar bastu tillsammans har ingenting att göra med att jag anser att han ska få fortsätta förstöra damkronorna".

Jahaja. Och nu kommer Nys-ström ut ur garderoben på ett sådant sätt att man undrar på hur nykter han kan ha varit när han skrev följande: "Är det verkligen så farligt att filma?" och diskuterar Apan Berglunds fula fläskis med orden "Är en filmning fulare en än armbåge i ansiktet"?

Harrejavvlar, Nys-ström, att du inte hade så mycket koll på hockey visste vi ju, men nu slår du rekord.

Du går alltså och försvarar Berglunds fula och fuskiga filmning med frågan "är en fläskis fulare än en jocke"?

Är du helt vilse i kolan?

Hade du haft någon koll skulle du vetat att Apan satt i system att utdela såväl jockar som fläskisar och att svensk elithockey för närvarande är drabbad av en illavarslande belägenhet i form av att CryBerts två bastukompisar swikegård och sanny jäv-utnyttjar sin position på SeMer till att skrämma zebror och situationsrum till att låta Apans fulspel gå ostraffat.

Fyfan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå - Malmö i Delfinen med nedsläpp om en dryg timme. Malmö har ju i flera år varit svåra för oss att hantera - ett lag som opassar oss - och i år har Malmö inlett serien på ett övertygande sätt: Malmö ligger trea i tabellen, bara en pinne efter ledande Pungen.

Så en svår match i vilket fall och hur ser Luleås lag för matchen ut:

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Joonas Jalvanti - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman

Forwards
Johan Harju - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Emil Larsson - Johan Forsberg
Carl Mattsson - Jonas Berglund - Karl Fabricius
Nils Lundkvist - David Lindquist - Noel Gunler

Som synes vakt- och backsidan tämligen intakt, men när det gäller forwards har vi följande läge:
• Isac Lundeström borta, spelar fortfarande i NHL
• Patrick Cehlin borta året ut pga hjärnskakning
• Niklas Olausson borta med vrickad fotled
• Austin Farley borta pga hjärnskakning
• Einar Emanuelsson borta pga hjärnskakning

De två sist nämnda försvann i senaste matchen då Luleå krossade Fulrönda i Scandal-I-Analium vilket Fulrönda svarade på genom att orsaka hjärnskakning på två Luleåspelare. Det tyckte lärlingen i situationsrummet var OK - det gällde ju bara Luleå - och Fulröndaspelarna rapporterades INTE till difiplinnämnden och undkom således straff och spelar för Fulrönda idag, medan Luleås hjärnskakade spelare inte kan delta.....

Luleå fyller på med nyss 17 år fyllda Noel Gunler och nyss 19 år fyllda Carl Matsson. Båda födda och uppväxta i Luleå och Luleå Hockey; riktiga egna produkter från de egna leden i egna bygden.

Men inte ens det räcker. Vi är t o m tvungna att slänga in en back som forward och det blir den nyss 18 år fyllda egna produkten Nils Lundkvist.

Vi har alltså typ halva forwardsbesättningen borta och går till match med fyra linor som aldrig lirat tillsammans tidigare.

För Malmö måste det vara som att utrustade med k-pistar från en meters håll idka prickskjutning på fastbundna fåglar.

Jag är stolt och lyckligt över det spel som mitt Luleå levererat match efter match alltsedan vi fick laget att fungera fr o m matchen mot Pungen, trots att vi haft så många viktiga spetsspelare borta men idag tappar vi ytterligare två av de spelare som betytt mest. Medan zebror och situationsrum blundar så mycket de kan.

Har man tidigare varit med om ett lag som så brandskattats att man tvingats sätta juniorbackar som forwards? Samtidigt som majoriteten av de forwards som saknas är borta för hjärnskakningar där i samtliga fall zebror och situationsrum ansett att "det var väl inte så farligt".

Och låt mig påminna om att hela eländet startade med att apan swin-gerlig svingade in en jocke i ansiktet på Cehlin, utan annan anledning än att Cehlin hade oförskämdheten att befinna sig nära Apans målgård. Helt obestraffat av såväl matchzebror (herrar Öhlund och Björk) som av situationsrummet (herr Lärling)...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vattenkastning-gate rullar vidare, illustrerande den organisatoriska strukturen att "det är inte så viktigt när det handlar om kvinnor".

Se nedanstående bild där SDHL:s kommunikatör Adam Göransson informerar om att DaMooDoos målvaktstränare Adam Göransson åkt på tre matchers avstängning.

Aftontrasan intervjuar de båda a) Göransson som har att framföra SDHLs officiella syn på det hela b) Göransson som har att meddela vad han uppfattat att han fått för straff.

Och vi får veta att:
"Jag kommer finnas med laget till Stockholm för matchen mot AIK ändå.
– Jag kommer finnas med laget.
Får du vara på arenan?
– Jag har inte exakt koll på vad reglerna säger, men jag får inte bidra till laget.
Det låter svårt att kontrollera, du står inte båset normalt sett ändå?
– Ja, men så ser det ut, jag får inte bidra till laget under matchen."

Vi andra kan ju möjligen tycka att det är löjeväckande men man får uppfattningen av att SDHL - genom Göransson - anser att målvaktstränaren - samme Göransson - inte behöver bestraffas, igen-kligen - eftersom han ju klart och tydligt förklarat att "han inte står för vattenkastning".

Ha ha ha, man undrar ju om Göransson fått utbildning av Apan när det gäller värdegrunnnnnnnnnd.
Uppladdat:

450x220-skarmavbild-2018-10-20-kl-133120.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vidare lyftes fram hur Apan håller käft och försöker mörka bort att Berglund blivit påkommen med att leverera en fläskis, där situationsrummet mycket talande förklarade, illustrerat med filmsekvens, att Berglunds "ben försvann". Dvs ett typiskt fusk som Fläskberget Hollywood utvecklat och nu lärt upp övriga apor på:1. Låt benen försvinna. 2. Därmed faller ni. 3. De inkompetenta zebrorna visar ut den motståndare som är i närheten.

För några veckor sedan avgjordes matchen mellan Apan och Timrå på det sättet, sedan Pudas högerben "försvunnit", varpå Apan fick PP i OT och avgjorde det hela. Denna gång gick det helt obestraffat, men nu åkte Berglund dit.

Så.

Erkänner Apan? Skäms det för att deras "värdegrunnnnnd" avslöjats?

Inte det minsta. De försöker att a) låtsas som ingenting b) ljuga om vad som hänt.

På Apans officiella hemsida har de överhuvudtaget inte nämnt händelsen, bedömningen och straffet för filmning. Jag tror att det är första gången någonsin som en förening inte ens släpper informationen, utan hoppas på att så få som möjligt ska upptäcka det hela.

Och genom AP-Pravda Norran kör de i stor stil ut lögnerna genom att fläskis-leverantören Berglund får förklara att han absolut inte gjort något fel. Vilket Norran följer upp med att påstå att Berglund friats, han blev inte avstängd! (och så med 6 punkts finstilt tillägg anges 5 000 kr i böter).

Men vilket straff kan disiplinnämnden utdöma?

Som jag kommer ihåg beslutades, när man informerade om att difiplinnämnden skulle kunna bedöma och i efterhand bestraffa grova fall av filmning att det handlade om böter med maxbeloppet 5 000 kr. Jag har inte tagit del av någon information överhuvudtaget där man därefter förklarat att också avstängning kunde komma ifråga och nu har jag dessutom letat för att finna någon sådan.

Dessutom har jag kollat upp straffen för divining som beslutats av difiplinnämnden. I något fall har man INTE straffat, då man bedömt att det varit tveksamt eller lindrigt, men vanligen har man beslutat om böter och det har alltid säger alltid handlat om 5 000 kr. Förutom i ett enda fall; för tre år sedan när Öretvakten Huvva-Chek bestraffats med 5 000 kr böter för filmning i en match - och sedan filmade han igen direkt i nästa match; då fick han 10 000 i böter.

Jag finner också tydlig information i ett nyligen taget beslut av difiplinnämnden 2018-09-29: "Enligt praxis kan grova fall av filmning leda till disciplinär bestraffning i form av böter."

Klart som korvspad, eller?

Sammantaget har alltså Apan och Apans språkrör Norran mörkat bort att Berglund kommit undan den utvisning på 2 min han skulle haft av matchzebrorna men därefter dömts med hårdast förekommande straff av difiplinnämnden för grov filmning.

Apan har i stället ljugit om att Berglund friades och blev inte avstängd!

Jag finner att Apans kommunikationsstrategi påminner om en s k Hollywood-frus typ: Jag friades från snatteri eftersom jag inte blev dömd till döden!

Antar att Apan och Hollywood-fruar inhandlat värdegrunnnnnnnd av samma försäljare.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Håller med. Dels tydliggjorde vi den otäcka form av fusk och fulspel som uppenbarligen är en del av den värdegrunnnnnd som Apan - i synnerhet genom två uttalade företrädare, den ena av dem dessutom lagkapten - baserar sin s k hockey på. Dels antyddes gemensamma områden;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Intressanta diskussioner igår med Sven. Bra att apan och dess förehavanden nagelfars.

Hoppas att Luleå kan vinna idag. Läget är onekligen tufft med tanke på vilka spelare vi saknar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Nej, och Norrlands Universitet är ju placerat i den civiliserade delen av Västerbotten så de måste söka sig längre bort. Jag misstänker samma anslagsgivare vid Svenska Akademin som underhöll Forum år efter år, eller 2:4 anslag från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap i krismotverkande syfte. Eller så handlar det om privata sponsorer, antingen som postuma donationer från klienter från anstalter för the very, very handso...nej, Zoolanderinflytande; jag menade very, very sick; eller av apkommunen. Följt av publikationer antingen i Journal of Irreproducible Results och i Norran.

I vilket fall borde forskningsrådet begärt återbetalning när det framkom att lejonparten använts för representation; från Marklunds försäljning av skogsstjärnan samt Lundmarks korvmoj.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Haha! Lysande bilder.
Undrar var dom söker finansiering för sin "forskning"? Knappast hos VR kan jag tro! Dock behöver dom ingen större finansiering ty både faciliteter, experiment och personal ser gode billiga ut.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Yep, sett den. Når inte den fantastiska nivå "you can read minds?" som ettan gjorde, men sebar:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ha ha ha, jag skrattar högt åt dina profetior om hur hjärntrusten bland apor planerar att ta inaveln till helt nya nivåer för att kombinera de båda supermyglarnas båda värsta/bästa egenskaper.

Ser (nedan) framför mig en bild på Hockeyuniversitetet i Apschtaan samt ett pågående randomiserat dubbelblint forskningsexperiment, följt av forskningsledarnas analys.
Uppladdat:

446x300-skarmavbild-2018-09-16-kl-163242_0.png

401x300-images-7.jpeg

400x300-two-russian-drunks-3_1.jpg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Haha på tal om zoolander....zoolander 2 börjar precis på tv4 i detta nu!!!!!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag håller med i din förträffliga analys!!!!
Hur tusan kan fläskis böja på sin rygg så mycket? Hans åratal av fuskande måste ha orsakat överrörlighet i ryggen. En normal människa som böjer ryggen åt "fel håll" i den extrema vinkel som din bild visar skulle skada sig allvarligt.

Tänk en hybrid av fläskis och jocke! Sekten apan försöker säkert med primitiv genmanipulation (slumpmässiga mutationer pga inavel) ta fram nästa generations svinspelare som kan filma och slewfotta som fläskis samt jocka som Lindström. Den spelaren kommer att åsamka mycket elände till Monstrumens stora glädje kan man tro.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Hmm, svårt att ge entydigt svar på samtliga.

Tennismässigt är ju konkurrensen större och spelarna mer vältränade och Federers dominans imponerar ju enormt; troligen skulle han väl utklassat såväl Burken som andra på sjuttiotalet. Men Burkens genombrott följt av fem Wimbledon och 5 Öppna Franska på den tiden är svårt att slå; tänk att grabben la racketen på hyllan som 24 år ung! Jag håller på Burken, fast jag vet att jag har fel.

Hockey. Hamnar i liknande där, eftersom jag nog inser att Super-Mario borde man hålla på, igen-kligen, men skimret över Gretzky är svårt att motstå.

Men sedan är vi uppe i den riktiga kampen och då blir det än svårare. Båda är ju helt suveräna fulspelare, även om de valt något olika inriktning på sitt fusk.

Måste jag välja tror jag att jag tar Fläskberget som det yppersta svinet, eftersom han aldrig någonsin kan anklagas för att spela hockey, medan highsticking vid tillfällen har lagt en del duktiga pass och avlossat några perfekta skott.

Fläskbergets höjdpunkt i "karriären" är väl när han helt obegripligt av gnomen mårts släpptes fram i Tre Kronor och "tordes" fuska mot en liten norrman. Kolla in på bild 2 hur båda benen försvinner. Helt suveränt, bara Lee Goren som lyckats med något liknande, då han spelade i (förstås!) Apan.
Uppladdat:

291x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-192859.png

264x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-192923_0.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Seriöst, vem är enligt dig den större mästaren om du måste välja en

Tennis: Borg eller Federer

Hockey: Lemiux vs Gretzky

Fegt svineri: highsticking vs fläskis
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Interiör från Apans träning, förmiddag: jockar; eftermiddag: fläskisar.
Uppladdat:

450x215-bild_1.jpg

402x300-skarmavbild-2018-10-19-kl-222328.png

+3
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Helt korrekt! Ingen ska tro att man blir mästare liksom av en slump. Det krävs både talang och en gedigen träning.

Ett suveränt komplement som man gärna ska studera i detalj är hur highsticking efter utdelad jocke eller annat fullt överfall med elegant skridskoföring glider i perfekt båge för att ställa sig bakom fyra andra apor, som har inskrivna i respektive kontrakt att de ska försvara highsticking mot alla som eventuellt och helt oförklarligt kan bli sura på honom.

Nu släppte ju Apan inte ut highsticking senaste i CHL, när de fick stryk av IFK Helsinki efter Luleå-profilen Petrells snygga, avgörande dubbeltunnel.

Det beror på att highsticking har en litet komplex när det gäller finnar. Redan som jätteung, när han lämnat Apan för att få riktig utbildning hos MooDoo, häpnades man i Övik över highstickings kontinuerliga men misslyckade försök att försvara sig mot ett angrepp från en grupp finnar.
Uppladdat:

222x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-134546.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Även om en lika stor talang utmanar Lindström och är ett hot mot mästaren genom motjockar får man inte underskatta mästarens rutin. Mästaren skulle då liksom Ali hitta en strategi som neutraliserar den yngre motståndaren. Mästaren skulle klappa in sin jocke bakifrån när motståndaren inte ser nåt och alltså inte kan implementera sin motjocke.

Mästarens feghet är nämligen hans största tillgång i kampen. Till skillnad från Ali som besatt ett stort mod när han utförde sin rope-a-dope.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: He he he, du beskriver den perfekt och man förstår att vanliga människor blir paralyserade i beundran när de får vara med om en äkta jocke, även om de själva får den i ansiktet.

Men tänk om det någonsin utvecklas en liknande talang och denne går upp i ringen mot highsticking och helt överraskande, för denne, utdelar en MOTJOCKE!

Ojojoj, tänk om man får vara med om en sådan match. Rumble in the Djungle. Thrilla' in Manilla. Jocke och Motjocke.

Man får rysningar bara av känslan.

Ninja vs. Ninja.
Uppladdat:

227x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-134306.png

450x206-space-34_0.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Helt klart! Tänk så smart av Pudas - som tränat så mycket på sin fläskis - att vänta, vänta, vänta - och lägga av den först i ett så säkert matchavgörande läge. Vilken självdisciplin!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Den jocken var lysande!!!!

Hade nr 94 i Mora varit på samma nivå som Lindström hade han insett att han haft klubban i perfekt läge för att genast göra en motjocke. Han hade alltså inom en tiondel från det att Lindströms jocke utförts kunnat klappa in sitt klublad över munnen som ett motdrag. Klubban är i läge varför hugger inte karln?!?! Min enda förklaring måste vara att han missade läget pga han beundrade Lindströms nyss utförda jocke.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: En utmärkt bild för att visa highstickings mirakulösa förmåga att utföra allt till högsta precision. Tänk att vända sig om sådär suveränt i sista bråkdelen av en sekund för att se till att all kraft ligger bakom den stenhårda axelkåpan för att garantera maximal krosseffekt på Johnstons ansikte mot sargen.

Till highstickings beröm ska också påpekas att han valt tillfället med omsorg eftersom Johnston är helt upptagen i kamp med andra apor och därför finns ingen risk att han ska hinna titta ut mot isen för att upptäcka lokomotivet highsticking som kommer i X2000-fart.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Pudas får pluspoäng eftersom aktionen är matchavgörande.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, du har helt rätt.

Visst var det en elegant jocke av mästaren - inte förvånande eftersom han visats ut för bortåt hundra jockar, samt INTE visats ut för långt fler. Träning ger färdighet.

Men som du säger - en väsentlig kvalitet för highstickings överfall är att han nästan alltid utdelar misshandeln bakifrån, mot en försvarslös spelare, dels för att denne inte ska kunna förstöra den eleganta jocken genom att försvara sig, dels för att han inte ska vara medveten om vad som händer för att hinna ikapp jocke och spöa upp brottslingen.

Det är ovanligt att highsticking vågar sig på en jocke framifrån, men desto mer imponerande när han lägger av en sådan.

Här nedan har jag faktiskt ytterligare ett sådant framifrån-exempel.

Se bild 1, hur motståndaren väl medveten om highstickings jocke-intresse, försvarar sig med både klubba och hand.

Bild 2, hur motståndaren lyckats fånga in highsticking och undkomma jocken.

Bild 3......trodde han! Men då kände han inte highsticking. Se hur elegant denne kommer undan uppvaktningen genom att vrida sig ned åt höger - och nu får han fritt slagläge och då kommer samurajsvärdet på ren reflex, kan tyckas, men man inser att både talang och åratal av träning ligger bakom denna teknik och precision.

Bild 4. Pang! Moraspelaren som inte insett vidden av highstickings jocke-kompetens. Den våldsamma svingen har redan fällt morsan, även om han fortfarande står bå benen, innan han ramlar. Och highsticking VET vad han gjort och att jocken träffat perfekt, så han lägger ingen ytterligare energi där utan jagar vidare.
Uppladdat:

394x300-skarmavbild-2018-02-03-kl-165524_1.png

278x300-skarmavbild-2018-02-03-kl-165544.png

342x300-skarmavbild-2018-02-03-kl-165608_1.png

283x300-skarmavbild-2018-02-03-kl-165618_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Glömde bilden.
Uppladdat:

256x300-screenshot2018-10-19-20-34-32-1.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Denna är också klassisk. Lindström tar sats med minst 15 meter och hoppar in en tackling i bakhuvudet på en försvarslös Johnston så att ansiktet krossas mot sargen. Det svåra i dessa lägen är att hitta en balans mellan hur lång sats man tar och risken att offret upptäcker anfallet mot kraniumet. Tar man för lång sats kan offret hinna skydda sig vilket får anses vara ett misslyckande för huvudjägare. Jocke lyckas med det otroliga att ta hela >15 meters sats utan att offret upptäcker vad som sker. På så vis kan jocke maximera våldet.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så kollar vi en uppföljare, av Pudas, instruerad av Fläskberget. Det är övertid mot Timrå och Pudas åker mellan två Timråspelare och Vips! Pudas högerben försvinner, han faller, Apan får PP och avgör matchen.

Matchzebrorna: utvisning av Timråspelaren.
Situationsrummet: Inga invändningar!
Uppladdat:

450x292-skarmavbild-2018-09-22-kl-203611_0.png

450x286-skarmavbild-2018-09-22-kl-203958_0.png

450x287-skarmavbild-2018-09-22-kl-204013_0.png

446x300-skarmavbild-2018-09-22-kl-203651_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ypperlig analys av en kvalitetsjocke! Alla vet att det kräver mer skills att utföra jockar när både man själv och offer är i rörelse. Men Lindström klarar detta med glans som vi kan se i din bildserie. Skrämmande precision!

Man ser även att han optimerat och fulländat allt i sitt utförande genom livslång träning i utdelande av jockar. Tex ser man hur han böjer handlederna precis innan bladet träffar för att öka kraften i slaget. Amatörer glömmer ofta denna detalj och jockar med stela handleder. Lindströms handledsknyck i slutfasen av svingrörelsen har visat sig öka kraften med 5.8% i vetenskapligt utförda studier.

Detta är dock inte Lindströms favoritläge. Han vill helst komma bakifrån så att offret är helt oförberedd på det stundande våldet mot deras ansikten. Offrets skrik av smärta och förvåning är det som ger Lindström extra njutning. Dock, han klarar även jockar framifrån som det proffs han är.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi kan ju ta en fläskis också, så folk inte tror att Berglund själv kommit på sin filmning.

Se nedan hur Fläskberget kör på en frölundaspelare och - bild 3 - hur Fläskbergets vänstra ben försvinner - följt av - bild 4 - hur även högerbenet försvinner - och resultatet har vi på bild 5.

Matchzebrorna: Utvisning på förlundaspelaren!
Situationsrummet: inga invändningar.

En suverän fläskis, levererad av mästaren själv!
Uppladdat:

346x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215038_2.png

321x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215055_2.png

315x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215150_2.png

252x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215217_2.png

388x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215246_2.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Dagens jocke - strålande förslag!

Här följer en elegant jocke, där motståndaren vet vad som väntar och försöker hindra jocke med klubban, men se hur suveränt jocke glider vid sidan om samt lyfter klubban något och direkt får fritt slagläge och hur pricksäkert som helst smäller klubbladet rakt in i ansiktet på motståndaren och möblerar om innehållet, samtidigt som han med kraft ser till att skallen vrider sig runt nacken som på en zombie.

Åtgärd från de fyra matchzebrorna: 0!
Åtgärd från situationsrummet/difiplinnämnden: 0!
Uppladdat:

447x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105737.png

405x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105750_0.png

402x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105810_0.png

415x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105822_0.png

435x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105833_0.png

365x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105850.png

387x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105902_0.png

377x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105914.png

402x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105926_0.png

443x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-110027_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fyfan snacka om skämskudde moment. Han var väl dåligt påläst eftersom han lägger all tid på att läsa om apan alternativt på att hitta negativa saker om luleå.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, Looben eller vem det nu var kunde kanske ställt upp som korrektionsexpert även när apbloggaren pryade på SeMer (se bild) och tror att Ritola är finne.
Uppladdat:

450x211-skarmavbild-2016-10-15-kl-193755_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Synas externt. I Apblygden mörkar man bort det hela. På Apans officiella sida håller man knäpp käft om det hela - man har t o m mörkat om att det anmälts.

På Ap-Pravda Norran kör man en annan vinkel.

Artikel 1: Berglund riskerar böter eller avstängning för diving.

Artikel 2: Jag blev rejält hakad, säger Berglund.

Artikel 3: Det blir ingen avstängning för Berglund. Däremot fälls han för divingen. Det innebär att Berglund nu får böta 5 000 kronor.

Har jag missat något, eller? Såvitt jag vet är maxstraffet böter på femtusen, inget annat. Även om jag vill att man ska kunna stängas av. Men såvitt jag vet, har så inte gjorts.

Så jag uppfattar det som att Norran ljugar om avstängningsrisk, i syfte att kunna skriva "Berglund klarade sig, Berglund blev inte avstängd, Berglund friades!"....det blev bara en liten skitböter.

Ungefär som Berglund, när han inte står för vad han gjort, utan ljuger om att det berodde på att han blev hakad, trots att vi alla tydligt och klart kunnat se hur han lägger en fläskis.

Jag uppskattar faktiskt situationsrummets beskrivning: "Berglunds ben försvann" skriver man och syftar till att Berglund plötsligt lyfter upp båda benen från isen för att åstadkomma ett fall.

Just så genomför aporna denna klassiska fläskis. Fläskbenets ben försvinner, Pudas ben försvinner, Berglunds ben försvinner - allt intränat och utbildat av fläskis-experten, originalkreatören Fläskberget Hollywood.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Egentligen borde en analys ingå till varje "dagens jocke". Vinkel på klubban, hur oförberedd offret var på attacken etc, kort sagt en bedömning av det tekniska utförandet och stilpoäng.

På tal om Marty Mcsorley...kommer ihåg när Lasse Kinch kommenterade en nhl-match där nämnda Mcsorley spelade. Lasse envisades med att kalla honom för Mcsortley men slutligen brast det för bisittaren (har för mig det var Håkan Loob eller någon annat fd spelare) efter typ 10 felsägningar och han fann sig nödgad att korrigera den gode Kinchen: "MCSORLEY...han heter MCSORLEY".
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att starta en ny tradition. Dagens jocke!

Varje dag under säsong visar vi en bild som exemplifierar en jocke.
Uppladdat:

450x253-donaldbrashear-martymcsorleyincident.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men kors i taket! En apsanning som synas! Trevligt!
+1
Kommentera

1915572 · »