Luleå HF

115900 inlägg · 887 ämnen

Forum

2715525 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Brukar köra Sommar på radio om samtidigt som jag gör annat. Ger en skön känsla. Många har något intressant att berätta, andra inget alls, medan en del är intressanta hela programmet.

Som t ex Cecilia nUddén som berättade om skomakaren i Palestina. Och Sigge Eklund som lärde oss att "allt var Bergmans fel".

Sigge och Alex Schulman har ju en podd som många lyssnar på. Och där har Alex Schulman förklarat att Per Lernström som stuidoankare för EM är vidrig. Dom en AI säger han de rätta sakerna, men kan inget alls om sparkboll, enligt AIK:aren Schulman. Utan att reflektera över att om man är gångare har man väl redan diskat sig själv från åsikt.

Jag tycker ruggigt illa om Per Lernström, som förorenar "Idol" när man någon gång ser det nuförtiden men hurtfriska vrål som "Käääääärlek till dig" och "Bra kämpat".

Usch.

Men att de sätter sådana som studioankare. Välkommen in i matchen, sparkbollen. Ni har länge varit förskonade från inkompetens.

Till skillnad från oss i hockey. Med travexperter som kommenterar de flesta hockeymatcher. Och med en expert på stavhopp som länge var studioankare för More. Där den jäveln satt och vevade anti-Luleå-attacker när vi mötte Djurgårn. Äcklet vithåriga Hardy hade dragit igång huvudjakt på Luleås junisar sedan vv tagit ledning med 3-0 i matcher, och han undkom domare och difiplinnämnd genom att påstå att Luleå filmade. Fy fan! Ett av de värsta övergreppen i hockey, och stavhoppsdåren spelade gärna med och hånade Luleå. Vederbörande satt också i debatt om risken med ökande hjärnskakningar i hockey och när det framkom att Luleås ledare, tränare och läkare sett till att Luleå under två år inte utdelat en hjärnskakning och att det var medvetet, räckte stavhopparen upp handen och påstod att det var mer spännande att se målarfärg torka än se Luleå Hockey.

Vilken j-a idiot!

Var var du då, Schuman? Inte lika spännande för en AIK:are att reagera på? Noll i narcissistnivå?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Yes! Bra men på ett annat sätt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: En annan klassiker är The Meaning of Liff. Sett den?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Undrar om vi kommer att bli vänner?

Under min motsvarande tid, på anrika Serafimerlasarettet, satt en vacker skylt i ett rum som tidigare varit laboratorium men senare fungerade som omklädningsrum:

"I detta rum upptäckte Scheele syret"

Under hade någon skrivit till "Han tog det med sig när han stack".

Vi flyttade i stället uppe på den dragiga vinden på Serafen, där vi avslutade varje studievecka med att dricka Dry Martinis. Till vi bläddrat i de hundraåriga böckerna som förvarades där och fann beskrivning av hur man tillverkade perfekt absint. Vilket vi förstås gjorde och därefter njöt denna dryck, som dominerade på kontinenten i slutet av 1800-talet innan den förbjöds, då drycken ansågs framkalla galenskap och hallucinationer på grund av substansen tujon, som bland annat finns i färsk malört. Ibland har jag själv tyckt mig känna av sådana biverkningar.

Senast 12e maj 2022.

TILLÄGG: Kontrollerade för första gången påståendet och var Scheele upptäckte syret. Vilket man förstås aldrig ska göra med bra historier. Det stämde inte alls. Upptäckte gjorde han som apotekare i Köping.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Under min högskoletid, satt det en knapp på min vackra overall
Den hade texten

”Dont Panic”
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Härlig berättelse. Kul också att slänga in citat från böckerna, för att se om personerna i närheten känner igen det. Inför en stundande katastrof brukar jag säga "Undrar om vi kommer att bli vänner?" Vissa förstår inget, andra småler.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: En episod som fastnat och som jag återberättar emellanåt för den är dråplig är..

När en karaktär (zaphod?) sätter sig med en uppslagen tidning och löser korsord i en väntsal. Till detta har han med sig en förpackning kakor som han har ståendes på bordet.

Mitt emot honom sitter en annan man och väntar han också på tåget

Zaphod öppnar kakpaketet och tar en kaka, mannen mitt emot stirra förvånat på honom

hmm tänker zaphod och tar en till medans han löser korsordet.

Mannen mittemot blir argare och argare för varje kaka zaphod tar, mannen tar nu också kakor och då blir zaphod arg och tänker för sig själv vem gör så!?

Tar av en annan mans kakor, de inleder en kakätar tävling där de under tystnad äter upp kakpaketet och blänger på varandra

När kakorna är slut är det dags för zaphod att gå.

Under tystnad reser han sig, viker ihop sin tidning och upptäcker under tidningen sitt kakpaket…
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kollar på Diamond League från Paris i efterhand. Försökt arbeta med hålsåg på stockar, men borren fastnade och drogs ur min hand, obehagligt. Så friidrott i efterhand lugnare.

Tydligen har TV4play skickat travexperten från Västerbotten att kommentera och han "imponerar" som vanligt genom att förklara att 22-åriga ukrainskan Mahutjich var darrig på 1.92, dålig på 1.95 första och rev, klarade på andra men "ser inte bra ut".

Den riktige experten förklarar att det kan bero på att höjdhoppare ofta spar på krafterna på lägre höjder och det kan se falskt svagt ut.

Jaså, jaha, svarar travexperten och när denna ukrainska senare sätter världsrekord genom att hoppa 15 cm högre än det hopp som travexperten tidigare dömde ut henne på.

Tydligen håller travexperten samma nivå i friidrott som när han är "expert" på hockey, där han vanligen påstår att det är dålig hockey, om det inte blir mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Du kan litteratur!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Fantastisk bokserie det där
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vad är frågan med svaret 42?

Alla som kan sin Douglas Adams vet att i ”Liftarens Guide till Galaxen” ställs frågan om livet, universum och allt.

Alltså den totala och grundläggande frågan för filosofiens yttersta metafysik. Med syftet att ersätta de olika religionernas hitte-på, som kräver att folk ska ”tro”. Där olika religioners prästerskap under olika tider kunnat straffa, den som inte – enligt deras definition - ”tror”, med tortyr, uppeldning, halshuggning, och allt möjligt jävelskap. Trots att alla tänkande människor vetat att det bara handlat om makt och pengar.

Men det är ju den yttersta frågan, som alla människor funderat på: vad händer när vi dör, var slutar universum och varför är vi här.

I Adams bok beställer man det yttersta svaret och uppdraget går till universums mest intelligenta varelser: mössen. De tillverkar den mest avancerade datorn som någonsin funnits och döper den till Deep Thought. Faktum är att datorn är planeten Jorden, som mössen hanterar i 7,5 miljoner år för att den ska räkna ut svaret och det lyckas.

Svaret är 42.

Vad betyder det, undrar mänskligheten.

Problemet är att ni inte korrekt förstått frågan, och kan därför inte tolka svaret, säger mössen.

Fast nu kan vi äntligen få reda på vad den yttersta frågan är. Här kommer den:

Hur många dagar måste vi vänta innan världens vackraste hockeylag spelar första träningsmatchen i hockey och tar första skären för den underbara resan för Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!

Svaret är 42.

Den 16 augusti möter vi Boden Hockey borta i Hive Arena.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: Hoppas det. Att lägga in gangsterpengar för att stjäla spelare från andra klubbar och ofta läcka sådant långt i förväg känns inte som en trevlig klubb att ha i SHL. Niklas har ju imponerat genom att utreda artigt utåt och genom att få ihop ett lag, men någon gång håller det väl inte längre, när han tycks ultimativt ha krävt att sparka stjärnor av ibland oklar anledning gång på gång. Öret får gärna kliva ned i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:
Örebro känns som en kvalkandidat. Även om laget är ok så är det röra vilket man alltför väl känner igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Peja: Jag tänker lite som du. Backar för två stabila par har vi ju i Sellgren, Gustafsson, Hardevall och nog Laaksonen.

För detr tredje paret kan nog Själin fungera, han kan Luleå Hockey-hockeyn och med en bra back med honom blir det bra.

Men den sjätte backen? Allard dög ju inte i fjol och det vet han och påstår att han nu ska bli bättre, vi får se. Jansson är ju lovande och kanske kan han nu ta klivet och bli den back han så småningom kommer att bli.

Men vi kommer ju att få backskador etc och kan behöva mer bra back än så. Ett Luleå Hockey som släpper baklängesmål pga misstag från backar duger inte: de måste vara i princip felfria för att vår defensiv ska bli den vi siktar på.

Robin Salo låter som att han skulle ha passat Luleå utmärkt. Bra förslag. Det vi behöver på backsidan är i första hand en som kan ta del av Luleå Hockeys backspel - och det ska inte vara så svårt för en bra back, gärna också med styrka som kan äga framför mål och ta bort spelare och returer, samt behöver vi bättre offensiv back när det gäller att stå vid blå i framför allt PP för att lägga bra skott eller snabba passningar.

När det gäller Bromman har vi ju spekulerat i en topplina där han lirar med Limpan och O´Neill. Den KAN ju bli fantastisk, men möjligen kommer Limpan och Bromman att behöva mycket av pucken vilket KAN försvåra; vi får se.

Att vi gick på Bromman i stället för Salo - eller annan stark back - pekar väl på att vi går all-in offensivt men det bara genom forwards. En back som kan tillföra offensivt vid blå kan ju tillföra offensiven rejält, speciellt om backen kan förbättra för linan att motståndargrötarna inte bara har att bevaka forwards utan också måste täcka upp hela zonen och bli glesare. Tänk en Brendl eller HuVas backar under deras storhetstid.

I vilket fall. Luleå har aviserat att man är klara men ska vi gå för gludet skulle man önska att vi förstärker backsidan och Robin Salo hade varit mums.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Luleå ser starka ut. Mitt enda frågetecken är backsidan, tror att helheten hade blivit bättre om ni tagit Robin Salo istället för Bromé (antar att kostnaden var ungefär samma).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Damhockey

Som bekant och väntat har Luleå Hockey förlorat sex toppspelare till den nya nordamerikanska proffsligan PWHL, 2 i fjol 4 i år. Och risken är stor att denna dränering nu kommer att innebära att Luleå tappar sin position som överlägset och dominerande topplag i Sverige sedan Luleå Hockeys damlag bildades med MSSK för runt ett decennium sedan. Tappar vi toppositionen redan kommande säsong?

Blir det dessutom första gången som våra herrar lyckas bättre i elitligan än damerna?

I SDHL kommer vi bland annat att få möta Damapan, sov avancerade till SDHL i våras. Damapan har ju sedan Apan tvingades ta upp damhockey igen av sina sponsorer för att behålla sponsring varje år fått kvala till SDHL genom att besegra Burkölens damlag men misslyckats att nå SDHL. Därför har de sedan i fjol lagt ned sitt satsande på spelare främst från norra Sverige och köpt in utländska spelare. Ändå var de snäppet i från att missa SDHL även i våras, men gick upp eftersom Dam-HuVa valde att inte möta Apan i avgörande final, varpå Apan i stället för hyggligt starka HuVa fick möta SDHL:s absolut sämsta lag DamGnaget som de knappt besegrade.

Kommer rookielaget DamApan att hålla sig kvar i SDHL? Vet ej, men de satsar genom att fortsätta satsningen på spelare från utländska "bygden". Apan tycks köra mer utländska spelare än Luleå, exempelvis. Inte så konstigt, de flesta lag i SDHL har fler utländska spelare än Luleå, som avstått köpa in toppforwards från alla möjliga länder för att i stället köra duktiga finskor eftersom Norrbotten och Finland ligger nära geografiskt och kulturellt.

Bland Apans supportrar är intresset för damhockeyn "begränsat". De menar ju att Apan nu går minus i budgeten eftersom satsningen på damer har drabbat klubben, utan att beakta det faktum att Apans sponsorer krävde att Apan skulle skärpa sig och lägga av med att skita i damer. På så sätt kan man förmoda att utan damlag skulle Apans ekonomi vara ännu sämre, eftersom de skulle tappa sponsorintäkter. Så om något bidrar nog damerna ekonomiskt.

Att personalkostnaderna ökade med hela 14 miljoner säsongen senast beror nog mindre på att Apan köpte damer och mer på att man la upp pengar för att värva in dyra herrspelare inklusive la en miljon på att "äga" en KHL-spelare i 48 timmar.

Nåja. I vilket fall innebär det att Luleå Hockeys damer får möta DamApan i fyra matcher kommande säsong. Blir väl kul. Damapan har hittills mött Luleås flicklag varje år i "serie" och ofta men inte alltid vunnit dessa matcher. Nu får de möta regerande världsmästarna för damklubbar, i ett läge där vi tappat rejält med spelare till PWHL. Kanske det kan bli jämna matcher och DamApan ta poäng av oss? Spännande blir det och hoppas att DamApan inte ramlar ur SDHL efter säsongen utan att vi fortsatt får damderbyn Luleå-Apan i damhockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: och {Luleåssss}: Just det. Luleå och Öret säger båda att de inte talat direkt med varandra.

Så det har gått via agenten Finnström - tidigare Luleåspelare - samt Bromman med agenten. Öret presenterar det ju som ett utköp från deras sida och eftersom Bromman presenterades som utköpt av Öret samt skrivit på för Luleå samma eftermiddag har ju förhandlingarna körts parallellt och via agenten/Bromman har respektive klubb fått reda på huruvida deras "bud" accepteras.

Brommans utgångsbud har säkert varit att få den lön han avtalat, och sedan är det upp till Öret att erbjuda så pass att annan klubb täcker resten, oberoende av om den förhandlingen går direkt med annan klubb, eller via agent. Bromman hade väl knappast accepterat att förlora avtalade pengar genom ett mindre utköp utan att ha annan klubb och avtal säkrat.

Ungefär så. Eller variant på det. Enligt halvvägspodden - visserligen bara löst utkastat, skulle Örets utköp handlat om c:a 170 000 per månad i fyra år, även om de kör uppdelade klumpsummor. Dvs mer än halva avtalade lönen, eller om man räknar in att de slipper sociala avgifter 1/3 av
kostnaderna. Och det kanske är rimligt för den som betraktas som toppspelare i SHL. Har ingen koll på vad andra klubbar får pynta för att skicka spelare med avtal till andra klubbar. Men i så fall ska ju Bromman ha fixat till sig en jäkla bra lön tillsammans med vad han får av Luleå, fast då Luleålönen med sociala avgifter etc. Ja, det ger sig kanske.

Intressant att Öret nyss hade årsmöte och medlemmarna ska ha ställt massor av frågor angående hanteringen och utköpet av Bromman och Örets ledning väsentligen hänvisade till sekretess. Det kan man ju diskutera, troligen är de fega att erkänna kostsamma beslut. Dessutom tillfrågades de om "hade det inte varit billigare att sparka tränarna?" men då svarade ledningen Nej!

Visst har Niklas Eriksson varit utmärkt för Öret men man undrar hur länge han betraktas som utmärkt efter att ha sparkat fyra väsentligen toppspelare i princip vid slutspel. var går gränsen? Det är ju som att bete sig som Borrken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: Jo, tror och hoppas det; att Fröberg blir bra.

Skuggan hade ju ett naggat rykte efter spelarkarriären då han vare sig bland våra junisar eller seniorer imponerade precis, och när han sedan lyftes till GM kändes det tveksamt. Men i samarbete med Bulan om spelare att rekrytera lyckades han ju flera år då de fyllde laget snabbt med vettiga spelare redan innan silly. Även om jag inte fattar varför de envisades med att ragga en skäggig back som tydligen var trevlig, men på is slöade och uppträdde dumt i försvaret - första lat-Eddy, sedan lat-#44, föjt nu av lat-Allard.

Men senaste två åren, misslyckades han att fylla på sista två platserna trots att han menar sig ha försökt och försökt men misslyckats - två år i rad. Och att misslyckas duger inte.

Fröberg var ju sagolikt lyckad att rekrytera spelare till Oskars och träffade kanonrätt med allt, till senaste året väl. Så han har ju bra CV, och vad det gäller personliga egenskaper får man intrycket av att han scoutar rejält och avstår videojuggar utan vill spelarna på plats. Inklusive att han vill tala med dem och också lyckas få och hålla bra kontakt med spelare.

Han har redan snackat med Wallmark, Lundeberg och Nisse Lundekvist - för att lära känna dem personligen och hålla kontakten, för att de ska till Luleå när och om de släpper NHL/Schweiz.

Dessutom tycks han vara tydlig och vet vad han vill och är rak.

Vet inte hur Skuggans sociala kompetens för att lära känna spelare han ville värva eller hur långt han sträckte sig till att resa runt men nog låter det som att Fröberg ger och kan mer.

Det tackar vi i så fall för.

Hittills har Fröberg givit ett mycket bra intryck. Nu är väl flera värvningar planerade innan Fröberg kom in, men han har säkert bidragit till att dra dem i mål på bra sätt.

Jo, Luleå har inte råd med en GM som misslyckas fylla laget en säsong med följd att Luleå åker i kvarten. Och sedan upprepar detsamma nästa säsong igen. Så är elithockeyn.

Och Fröberg ger en positiv känsla, såväl vad det gäller kompetens som personliga egenskaper.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: Ja exakt, det är separata förhandlingar, vilket Fröberg har sagt. Luleå har inte haft någon kontakt med Örebro!

Brome ska ha ca 220 första året i Luleå och sedan öka lite omkring 240 om ryktena stämmer. Och sen får han den summan han egentligen skulle ha fått i en klumpsumma av Örebro, men de hade ej råd att ta en sådan klumpsumma och istället har den delats upp.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:
Det kanske är separata förhandlingar? Dvs Örebro och Brome förhandlar om vad han kan tänka sig ta. Sen möter ni upp med 4 år. Funderar också på om det kan vara så att Örebro år 1 får betala en större summa som sedan sjunker år 2 osv så hade jag iaf försökt lägga upp det om jag var dem.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:
Tror att Fröberg var det bästa som kunde här er denna säsong. Brome tycker jag tillför mkt särkskilt i offensiv zon. Sen vet jag inte så mkt mer om de andra men sannolikheten men tror ni blir starkare. Möjligen att backsidan bör breddas men det är inte försent änsålänge
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Jahaja. Aftontrasan slår till igen. 15 maj - när Luleå presenterade O'Neill - kom mannen från den gävliga staden hansabrahamsson ut ur hockeygarderoben och presenterade sina "experttips" avseende SHLs 20 bästa rekryteringar för kommande säsong. Ingen Luleårekrytering platsade, enligt gäveln.

Men nu släpper de fram Mats Vennersten som klipper till för att rädda gävulens tips. Vennergren presenterar en lista över hur bla SHL:s olika lag rekryterar och han rankar då Luleå som bäst.

Så nu vet vi hur det kommer att gå för våra rekryterade spelare. Åt helvitte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vill egentligen bara säga att jag älskar världens finaste hockeyklub, Luleå Hockey.

Men det förstår ju alla, så något får jag väl lägga till.

Luleå gick några miljoner back precis som vi hade planerat. Apan gick klart mer back, helt oplanerat. Och nu har de utrett vad det beror på.

Föreningen skyller på att de inte sålt några spelare till NHL. De räknar konsekvent med att få minst 5 miljoner av NHL, i fjol fick de 10 miljoner.

Supportrarna däremot anser att det är damlaget som kostar. Sant är ju att så snart Apan var av med ApPeA sket de i löftet att aldrig rekrytera spelare köpte de en massa damspelare från utländska bygden och visst lyckades de köpa sig upp i SDHL.

Medan vi andra fortsatt undrar varför Apan inte kan hålla sig till sanningen. De lirade 5 slutspelsmatcher fler än Luleå vilket ger fem miljoner extra inkomster ungefär och ändå drar de inte tillräckligt eftersom de Tomma Stolarna dominerar läktarna under större delen av säsongen. Kan de inte sluta med den hockey som uppenbarligen inte drar folk ens hemma? Säkert är folk trötta på att sitta ytterligare en halvtimme på läktarna för att se Apan tjafsa och försöka se arga ut efter varenda j-a blockering av pucken samt dra på sig överlägset flest femminutersutvisningar, matchstraff och avstängningar i ligan. De tyder ju på att folk i Skellefteå begriper sig på hockey och stannar hemma förutom då de Tomma Stolarna?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Fint att veta. Innebär ju att 300 000 i månaden som han hade av Öret begränsats. Gissar att Öret kanske tog på sig 25% av lönen följande fyra åren när de köpte ut Bromé.

Jag har inte jättebra koll på spelarlönerna i SHL men den nämnda lönen för Bromé i Luleå låter inte övermaga på något sätt när det gäller en högt levererande spelare. Så levererar han i Luleå är det nog OK.

Fast förstås en liten risk att ha ett sådant kontrakt sträckande sig över hela fyra år.

TILLÄGG: Lyssnade på NSD:s hockeypod "Mer än halvvägs" eller vad den nu heter. Vanligen bortåt två timmars hockeypodd bland numera två lokala experter samt den härliga Niklas Olausson. Rekommenderas absolut!

De snackade förstås Bromé och påstod att de nu visste att Brome´skulle få 170 000 i månaden av Gangsteröret kontraktet ut, dvs c:a 8,2 miljoner. Fast det borde väl vara utköpssumman i så fall? Borde ju innebära att Luleå kunde nöjt sig med 130 000 i månaden och ändå skulle Bromé haft fortsatt samma inkomst som i Öret? Fast å andra sidan om Öret betalar ut lönen som utköp, slipper de ju sociala utgifter på det, vilket kan tolkas som att de egentligen betalade "bara" Drygt 100 000 medan Bromé förlorar i inbetalade sociala avgifter men det drabbar ju honom inte mycket eftersom det gäller pension ekonomiskt för honom. Fast hockeyspelarna på den nivån kanske har special Skade/invaliditetsförsäkring o sv. Ja va fan, skitsamma. Gangsteröret hämtar säkert stålarna från Cayman Islands där den tidigare ordföranden placerade de skatte/moms/bedrägeristålar han konkurs-stal av svenska kommuner och investerare innan han dömdes som skurk och fick näringsförbud.

Vidare snackade de om vad som sket sig mellan Niklas Eriksson och Mathias Bromé och påpekar att allt talar för att det i första hand var Niklas som orsakade det hela, eftersom Öret tydligt förklarat att Mathias gjort allt rätt gentemot klubben, samt att Niklas gång efter annan skitit på sig gentemot klubbens toppspelare och krävt att de sparkas "går inte han, går inte jag". Dessutom småfiskar de om att de hört rykten om vad som var orsaken, men vet inte om det stämmer. Fan, det blir man nyfiken på. Frågade Niklas chans och fick nobben, eller kärade Niklask fru ned sig i Bromé eller var det annat?

Undrar vad folkhumorn i Luleå kommer att hitta på för smeknamn på Brome´? De flesta får ju smeknamn i Luleå och Bromé kan ju ingen kallas? Bromman?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Bachada14: Tänker att det visar att Niklas Eriksson har tydliga krav på sina spelare och att det inte bara gäller hur de uppträder för hockeyn på och utanför isen. Utan också moraliskt och mer privat.

När han ställde Kovacs och dennes dicpickande kompis innebar det att Luleå ganska enkelt spöade Öret i kvarten och senare gick till game seven i finalen mot Warulfven. Men jag är inte säker på att vi spöt Öret om de haft Kovacs och kompisen med.

Ungefär som när Pungen gick som en segermaskin i serien en säsong och var skyhöga favoriter att ta SM. Men då fick några av deras spelare för sig att de skulle ut på Stureplan, lura upp bestänkt flicka på hotellrummet och gångbana. Till skillnad från hur de gör i Kanada beslutade svenska förbundet och klubben Pungen att detta accepterar vi inte och spelarna fick söka sig utomlands. Medan Pungen missade det givna gludet.

OK. Det hela signalerar att Niklas Eriksson är något extremt tydlig och envis med vad han tycker och att i Öret är det his Way or the highway. Tack och lov kanske det innebär att så j-a svår var inte Bromé att handskas med i Öret men i relation till Niklas ballade det ut ordentligt, kanske för att han passerat/tangerat en gräns och när Niklas tagit ställning ger han sig aldrig.

Vi hoppas på det.

PS. Kovacs dicpics blev nog aldrig allmänt spridda såvitt jag vet. Han delgav sina "fynd" till flickorna på sekretariatet, som bara visade dem för ledningen och sedan kasserades allt tror jag.

Hockeyn har alltid varit stenhård mot spelare som bedöms oförlåtligt betett sig illa. Skillnad det från när häradsbetäckaren masken tilläts göra flicka efter flicka gravid på Trottoarkantens kansli.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Rätt klantigt agerat av Örebro om det du säger om Kovacs och bilder på hans penis stämmer. Det hade varit klockrent förhandlingsläge annars att erbjuda en korv med bröd i pausen som lön mot att bilderna inte publicerades. Örebro framstår som totala amatörer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
TIK_TIK: Vi?? Vi låg väll i mitten av lönetabellen förra säsongen och det är laget är väll lite dyrare i och med att vi faktiskt har en första center (Kempe stack) och värvar en riktigt ersättare till Zdrahal

Kempe -> O’niell
Tyrväinen -> Koivistoinen
Connolly -> Lundin
Zdrahal -> Levtchi
Eklind -> Brome
Pasic -> Nurmi

Sen har vi ersatt

Nikupeteri -> Granberg (junior)

Detta är då från början av förra säsongen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Ursäkta men hur står det till däruppe i Luleå? Har ni så mycket pengar att ni bara kan kasta dom hur som helst?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: HockeyNews har kommit ut med vad Brome tjänar i Luleå.

230 000 i månaden den första säsongen, 240 resterande.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Jo, lite nervöst är det. Speciellt eftersom vi nu har avtal med honom hela fyra år.

Vi vet ju att Niklas Eriksson är stenhård och beredd att ställa ultimatum - antingen försvinner han eller jag - till ledningen, och har gjort det flera gånger och vinner alltid. När det gäller Kovacs och hans kompis handlade det ju inte om vad de presterade på isen utan att de skickat dicpics till flickorna på kansliet. Bromé och Holm satte han ju på läktaren permanent sedan de torskat 0-6 mot Apan och saboterat sin målskillnad, så det låter kanske i första hand om att de la av och lät det rinna iväg där. Säkert hade de under året också nonchalerat Niklas order och diva-slöat sig. Och kanske, som du säger, fanns det attitydproblem även utanför.
Överlag har man ju varit imponerad över Niklas, men man börjar ju undra om han sköter allt perfekt. T ex, när han skulle vara sportchef senast (innan han fick gå in och träna igen) slarvade han ju bort Rodrigo Abols bland annat. Så det är många toppspelare han sparkat på senare år så kanske hans krav är liiiite för stora.

Nu kommer ju Bromé med det bagaget och förhoppningsvis är han nu angelägen att inte hamna så där igen. Dessutom kan han ju vår historia med Judas Kempe och vet att laget och ledningen inte accepterar att det ballar iväg.

Fortsatt ska det mycket till för att han ska spela Allan i Luleå när han väl vet att vi har spelare som ligger och kan ligga över hans nivå, t ex Omark och O´Neill i som levererat på absolut europeisk stjärnnivå i KHL och Schweiz i massor av år, inklusive Levtchi som varit toppstjärnan i finska Liiga. Får han dessutom spela i en topplina - t ex med Omark och O´Neill ska han inte ha något att gnälla över.

Sedan har vi att Bulan är tydlig och direkt att påpeka och beordra Bulanghockey för individuella spelare och det gäller att Bromé köper det - han har säkert fullständigt klart för sig hur Bulan är och dessutom vad Bulanhockey innebär. Så han borde vara inställd på att följa Bulans direktiv.

Och inte bara Bulan utan även spelarna kommer att behöva få in Bromé på tänket och uppförandet. Erik och Limpan lär ju vara inställda på att bistå tänker jag.

Nåja. Trots att jag ovan lyfter argument för att Bromé ska fungera bättre i Luleå än i Öret är jag förstås överens med dig om att liiiite nervöst är det. En uppföljare till Judas Kempe är persona non grata i Delfinen.

Noterar att Gangsterörets Forum på SvenskaFans är välbesökt med många inlägg. Ska skumma igenom vid tillfälle, få se om de läcker intressant info där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Jag tänker på Brome’ affären. Det sipprar lite från Örebro hållet och tydligen så har Niklas Eriksson haft problem med hans attityd både på och vid sidan av isen. Attityder eller skilda uppfattningar är ju också nyanser av samma färg och som beror på vem som berättar. Hantera olika uppfattningar är ju något som en bra ledare bör kanalisera till ny energi, attityder är ju mer en röd linje.
I alla fall undrar man ju hur Örebro tänker med att rekrytera en spelare på 5 år och sedan bli så överraskad över hur han är att han då stängs ute. Antingen har Niklas Eriksson rätt och då kanske vi har skaffat oss ett problem eller så är dessa Niklas Eriksson-principer mer en fråga om hans personlighet och då kommer han mycket väl kunna lyckas med att köra Örebro rakt ner i diket.
Jag tror ju att Örebro har köpt ut fel person så vi ligger förhoppningsvis i vinnarhålet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Som väntat.

Den nya nordamerikanske hockeyligan för damer - PWHL - kommer att innebära att Luleå Hockeys dominans inom damhockey är över, efter att vi dragit utvecklingen för damhockey i landet ett decennium.

Förra året tappade vi Johanna Fällman och Dominika Laskova. Och efter draften kommer vi nu att tappa ytterligare fyra spelare som valdes vid följande draftnummer:
7. Daniella Pejsova
8. Ronja Savolainen
13. Noora Tulus
35. Anna Kjellbin

Bara att inse att PWHL är här för att stanna och vara tacksamma för att vi under så många år hade förmånen att kunna landa så många fantastiska spelare i vårt damhockeylag. Men den tiden är nu över. Pengarna talar och överlag fint att damhockeyspelare nu får bättre chanser att tjäna bra under sin karriär.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: U N D E R B A R T !

Ja, nu jäklar har Bulan ett riktigt fint gäng forwards att laborera med, när hälften av de i linorna är nya och hittar han/de rätt sammansättningar med rätt kemi kan dt bli ini helvitte roligt efter sommaren.

För Luleås del brukar vi ju konsekvent förklara att målvaktssidan är säkrad och det ska man väl våga tro, trots att Lassi haft några formgropar senaste åren.

Så då gäller det att också backarna håller.
• Jesper Sellgren blev ju mycket bra ju längre säsongen led och tack för att han inte snoddes till Schweiz. Nu hoppas han ju också få chansen i PP och släpp fram honom, Bulan!
• Erik Gustafsson är Erik Gustafsson även om han inte håller samma nivå som första åren för oss.
• Marcus Hardegård och Oskars Laaksonen räckte ju till hyggligt och nu borde de vara mer varma i kläderna och prestera ännu bättre.

Tv kvar...
• Pontus Själin
• Frederic Allard
• Ludvig Jansson
• Oliwer Sjöström

Hmm. Pontus levererar ju, förutsatt att han får spela med en bra partner. Ludvig Jansson är ju en rejäl talang även om det var lite svårt för honom att spela seniorhockey första säsongen men har han byggt under sommaren och tar chansen kan han bli sjunde back. Oliwer skulle ju kunna men han kommer att vara rookie ett tag till och vet inte om han når tillräcklig nivå för en fast plats i år.

Och så har vi ju sorgebarnet Allard. som gick -12 det alvår han spelade och ofta slängde puckar och var inte så aktiv defensivt som man hoppats. Han lövade och lövade ju innan han åkte på semester men imponerar han inte snabbt i höst hoppas jag att man skeppar honom.

Ja, det är väl så. Man skulle önska att vi kan plocka in en rejäl back men i skrivande stund gissar jag att Luleå nu räknar med att ha fyllt truppen.

Hoppas verkligen att man inte vilar på hanen utan scouter i förberedelse för att kunna plocka in en bra back om Allard kommer tillbaka och agerar Kennedy. En slö länk i backlinjen kan sänka hela laget, det får inte ske.

Då ser man hellre att Luleå plockar över Jonas Berglund som back och tar in David Granberg som center i fyran.

För nu börjar man känna att den kommande säsongen kan bli vår:-)

Bortåt hundra dagar att vänta nu innan SHL drar igång! Nedräkningen har börjat!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Ja, härlig uppställning, nu är det helt upp till tränartrojkan. Inget att skylla på mer med motiverade och skickliga spelare i truppen. Bara man inte kväver skickligheten och kreativiteten med styrning och nolltolerans mot misstag. Svårt också för våra yngre talanger att få speltid, bulan satsar ju konsekvent på etablerade spelare och dissar unga som riskerar att göra misstag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
TIK_TIK: Lite skillnad på värvningen av Kempe och Brome men men..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Bara att hoppas dom lyckas bättre med Bromé än Kempe.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Brome klar!

Finns många olika sätt man kan ställa upp nu..

Omark - O’Niell - Brome
Levtchi - Koivistionen - Nurmi
Shinnimin - Lundin - Andreasson
Lilja - Berglund - Hedqvist


Omark - O’Niell - Andreasson
Levtchi - Koivistionen - Brome
Shinnimin - Lundin - Nurmi
Lilja - Berglund- Hedqvist
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
TIK_TIK: Hmm, hoppas i så fall att Bulan - och Erik! - får honom att gnälla, om han kommer till oss.

Och får han lira med Omark och O´Neill inser han förstås att tacka och ta emot att spela med två spelare som senaste decenniet varit på europeisk absoluta toppklass. Och att han själv knappast förväntas vara stjärnan.

Han lirade ju för länge sedan med Aspis och var mer eller mindre klar för Luleå, men det blev inte så då. Fast det innebär att Norrbottenskusten Haparanda-Luleå känner han, och borde inte bli en otrivseltyp som Judas Kempe.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Men vi har förstås med oss Allard som måste vara högrisk för att sabotera laget. Kollar vi plusminus för senaste säsongen:

23. Sellgren, Jesper 16
19. Kempe, Mario 5
43. Eklind, Oscar 5
40. Lilja, David 4
29. Gustafsson, Erik 3
67. Omark, Linus 3
20. Connolly, Jack 1
Olausson, Niklas 1
27. Laaksonen, Oskari 0
Holst-Persson, Filip 0
Ihs Wozniak, Jacob 0
5. Hardegård, Marcus -1
10. Emanuelsson, Einar -1
96. Andreasson, Pontus -1
25. Zdrahal, Patrik -1
Sjöström, Oliwer -1
Granberg, David -1
Kant, Joel -2
11. Pasic, Nikola -3
38. Nikupeteri, Olli -3
14. Berglund, Jonas -3
Brodecki, Adam -3
21. Tyrväinen, Juhani -5
39. Själin, Pontus -5
9. Jansson, Ludvig -7
Hedqvist, Isac -7
24. Shinnimin, Brendan -10
Allard, Frederic -12

har vi ju svaga ofta åt minushållet för nästan alla spelare och så såg det inte ut första månaderna men ballade ur totalt genom Kempegate där vi blev satta utan förstacenter och med otrivsel i laget inklusive misslyckande rekryteringar.

Jesper Sellgren framstår dock som en plusminusstjärna och tack och lov blir han kvar.

På definitiva minussidan Shinnimin som inledde starkt - plus 5 efter två månader - men lyckades skitkasst resten av säsongen. Hur förklarar vi det? Kan han komma igen kommande säsong? Eller? En rejäl röd flagga och ett obs för Shinnimin vill jag tänka.

Men sammantaget har vi det så väl förspänt bland forwards framöver, som det verkar, så skärper sig inte Shinnimin kan dhan mycket väl ersättas av andra i truppen.

Och så denna Allard. Var ju skadad länge under hösten och minus 12 på bara drygt en halv säsong luktar riktigt illa. Dessutom ville man kräkas över en stor del av hans insatser, där han ofta slött och slarvigt i egen zon kastade ifrån sig puck till motståndarna i onödan, som att han inte brydde sig. Dålig att finna sin position i försvar och vidare inte speciellt tuff mot nmotståndare framför vårt mål, vilket han åtminstone förväntades bjuda på. Och så i slutet av säsongen satsade han på att bli bra framåt vilket var lite lovande, men dög inte tillräckligt.

Allard hade ju kontrakt med oss även 2024-25 men i samtal med tränare och ledare efter säsongen var det tydligt att vi var inställda på att nog ge honom sparken.

Enligt rapporter ska Allard dock förklarat att han kunde och ville skärpa sig rejält och lyckades övertyga om att få bli kvar.

Ja, ja. Hoppas vi är beredda att rekrytera en lämpligare back om han dyker upp efter sommaren och fortsätter prestera i syfte att konkurrerande Kennedy som exempel på hur Luleå haft så svårt att plocka bra från andra sidan Atlanten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Tror Nicklas blev less på gnällspiken Bromé! En av dom gnälligaste spelaren i ligan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Gangsterörets tränare Niklas Eriksson bänkade ju Bromé i slutet av serien och sedan dess får han inte träna med klubben.

Niklas Eriksson har ju en lång historia av att göra sig av med högt rankade spelare och har då varit mycket envis och vunnit sådant.

Problemet är att Gangsteröret skrev ett sexårigt avtal med Bromé som påstås ge denne 300 000 per månad dvs 3,6 miljoner per år och lägger vi till det sociala avgifter lär det handla om 5 miljoner per år.

5x4= 20 miljoner i förlust för Gangsteröret om de behåller honom, men inte utnyttjar honom.

Så även om Gangsteröret lär ha en svart källa på Cayman Islands eller liknande, varifrån de kan hämta gangsterpengar, önskar de förstås reducera förlusten på 20 miljoner genom att avyttra Bromé till annan klubb, som tar över del av betalningsansvaret.

Men 5 miljoner årligen i fyra år - det är långt ifrån vad någon annan klubb är beredd till. Kanske 50% av detta, eller helst mindre.

Har ju snackats lite om andra klubbar, men det tycks vara snack bara, och att Luleå Hockey är den klubb som i första hand varit möjlig.

Att Bromés agent är Finnen Finnström, f d Luleåspelare med fin kontakt med Luleå genom åren, talar ju för oss. Och dessutom talas det om att Bromé gärna kommer till Luleå - och han måste ju vara OK med det avtal som Gangsteröret eventuellt tecknar med annan klubb.

Nu har Gangsterörets ordförande talat med lokaltidningarna i Luleå och berättat att de hoppas ha kommit närmare ett avtal - kanske redan närmaste veckan och i vilket fall planerar de att vara klara före midsommar.

Vad exakt sa klubbens ordförande Ulf Rohlén. Kan det vara så att Öret behåller Bromé?

Två exakta citat:


• Det här är en situation vi inte vill vara i den här tiden på året, men jag hoppas att vi ska kunna komma fram till någon form av lösning den närmaste tiden

• Det är flera som är intresserade, i sina bästa stunder är han ju fantastisk spelare som vi gärna hade haft kvar, och vi håller alla alternativ öppna.

Nej, det låter väl inte som att Bromé kvar i Öret är ett realistiskt alternativ. Vi får se.


Låter ju lovande. Och för Luleå Hockeys del behöver vi ju snarast få detta löst för dblir det inte Bromé måste vi ha in en annan forward.

Men visst låter det intressant med t ex linorna

Omark - O’neill - Bromé
Levtchi - Koivistoinen - Nurmi
Andreasson - Lundin - Shinnimin
Lilja - Berglund - Hedqvist

Där även Einar, Granberg och Ihs Wozniak kan bli aktuella att spela sig in.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Kloka tankar.

Seriespelet gälla mer. Har ibland tänkt att hur kan se låta varje match i sparkbollens allsvenska ha betydelse, medan vi i hockeyn kan snöa in på slutspelet och prata ned novemberlunjmatcher. Hur skulle det se ut om vi ändrade på det? Hockey och slutspel ligger ju lite i hockeyns själ, men kul tankeexperiment.

En annan fundering. Vore intressant hockeyn gemensamt arbetade för att lyfta upp hockeyallsvenskan ytterligare. Gärna genom att pengarna till hockeyns SHL och Allsvenskan fördelades bättre. Se t ex nu med Djurgårn, Gnaget, Tälje och nedflyttade andra lag som går mellan SHL och Allsvenskan. Finns en hel del bra där och publikt intresse samt inte minst en j-a massa Fjollträskbaserad media som fokuserar ditåt. "SHL behöver Stockholmslag"? Kanske ska heta "Allsvenskan behöver Stockholmlag"? Men att motverka Ligans jobb för att mobba bort allsvenskan kan vara intressant: jobba fram intresse för båda ligorna; 28 lag av intresse i stället för att bara fokusera på de i SHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: samt att seriespelet skulle gälla mer o båda ligorna
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Hmm, då skulle 1-2 allsvenska lag gå upp varje år. Låter intressant.

Ditt förslag skulle gynna allsvenskan mer än det förslag som ligan och även det som allsvenskan nu vill ha. Jag kan tycka som du:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Skulle inte ha ngt emot att lag 14 åkte ur direkt, bytte plats med vinnaren av Allsvenska grundserien
Lag 13 shl kvalar mot vinnaren av allsvenska slutspelet
(Som då spelas mellan lag 2-9)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Jo, såg det. Lite mer rättvist för det uppflyttade laget också. Sammantaget borde det innebära att de, som går upp, har lite lättare att hålla sig kvar medan de, som ramlar ur, har lite svårare att ta sig tillbaka.

Så ett litet steg i rätt riktning.

När det gäller hur lag flyttas upp/ned mellan serien har det nuvarande systemet (där allsvenska slutspelets vinnare flyttas upp, medan SHL:s förlorare i bäst av 7 matcher mellan lag 13 och 14 flyttas ned) om ett år testats under försöksperiod på fem år och man ska utvärdera det och besluta om framtiden.

Allsvenskan vill behålla det system vi nu kört med, medan Ligan vill ha tillbaka det tidigare som man körde under fem år innan: direktkval mellan SHL lag 13 - Allsvenskan lag 2, samt SHL lag 14 och Allsvenskan lag 1.

Ser man efter hur det gått med båda systemen har alltså ett allsvenskt lag gått till SHL årligen med nuvarande system, medan det med direktkvalsystemet gick upp 1, 1, 1, 2 allsvenskt lag varje år sista året den perioden ställdes ju kvalet in pga pandemin, men det skulle nog ha blivit 2 lag då också. Lag 13-14 Trottoaren och Oskars var svaga och hade nog ramlat ur).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ser åtminstone ut som att fallskärmen försvinner framöver för det nedflyttade laget
Blir mer rättvist för övriga allsvenska lag framgent då
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
björn power: Jo, du har rätt. Organisationen av Division 1 och Allsvenskan i landet är verkligen extremt snedfördelar. Vägen från enskilda Division 1-grupper via "kval" av alla möjliga slag vilket pågår i det evinnerliga till bara enstaka återstår med möjlighet nå Allsvenskan är förvirrad, otydlig och mer eller mindre otydlig att förstå sig på.

Extra illa för Luleå som, sedan Aspis försvann från Allsvenskan, saknar ett närliggande lag på hygglig nivå att placera spelare hos. Bra plats för duktiga junisar som inte riktigt når vårt SHL-lag att kunna spela på hög seniornivå för att kunna utvecklas något-några år och kanske mogna upp till starkare kort att prövas i Luleå Hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Svarade oxå med ett JA på frågan om ned/upp mellan SHL-HA.
Seriesegrare SKA flyttas upp, oavsett serie!
För mig kunde SHL utökas till 16 lag om ex 3 lag "kan åka ut". Lag 16 åker ut o ersätts av seriesegaren fr HA. Sen ex. kvalserie med lag 14-15 fr SHL och 2 lag fr HA där 1 o 2 spelar i SHL.

Ännu viktigare tycker jag är mellan HA-H1 som är nästan omöjligt idag. Om det skulle vara "lättare" att ta sig upp skulle nog den ekonomiska dopningen minska, tror jag.
(Många sk. experter menar ju att det är "ingen idé att skicka mer pengar nedåt för då satsas det hejvilt i småklubbarna som vid ett misslyckande konkar..). Svensk hockey ska vara mycket rädda om småklubbarna där många storspelare börjat sina karriärer,.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå Hockeys ledning har skickat ut en enkät till oss medlemmar inför årsmötet. Bra initiativ.

Mycket frågor, men speciellt reagerade jag för "Tycker du att Luleå Hockey ska arbeta för att det blir enklare för allsvenska lag att ta plats i SHL?

Vilket jag förstås besvarade med ett rungande "JA!".

Fint att klubben tar reda på vad medlemmarna - klubbens ägare - tycker i en sådan fråga. Och hoppas att svaren ger Luleå Hockey mandat och uppdrag att motverka alla krater i ligan som arbetar för "stängd Elitserie" på olika sätt.

En självklar del av ett sådant uppdrag tycker jag ska vara att Luleå Hockey tar ställning för att ersättningen från CMore/nu TV4 ska fördelas mer än nu till de allsvenska lagen, vilket jag påpekade.

Känner mig stolt för att vara medlem i en klubb där man tar reda på hur medlemmarna (ägarna) önskar att klubben agerar i sådana frågor. Jämfört med klubbar som till 100% arbetar för att endast ligan egoistiskt ska jobba för egna fördelar utan att ta ställning för landets hockey.
Kommentera

2715525 · »