Luleå HF

87063 inlägg · 861 ämnen

Forum

1949096 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad har kollapsat mest? Apans spel, apans ekonomi, apans publiktillströmning, fläskis ben när han filmar eller skynket dom hängt upp för fiskdammen i arenan? Eller måhända deras värdegrunnnnd?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svåra tiden för Apan nu. Inte bara hockeymässigt där spelet efter en kort uppryckning efter nyår nu kollapsar igen.

Utan än mer när det gäller ekonomien och alla väntar på att se om det blir tredje förluståret i rad, efter Näsans våldsamma köp- och säljfest. Än mer bekymmersamt att kommunen, som Apan kunnat mjölka som de velat för landets värsta kommunaldoping, nu tvingat Apan att ta um DamHockeyn igen - annars skulle sponsormiljonerna från kommunen frysa inne.

Men Apan är inte den som är den och här ser vi Apkaptenen, som definierat sin värdegrunnnnnnnd med att han fuskar om det behövs och instruerat sina ättlingar att leverera fläskisar, krama om kommunalordföranden strax norrut sedan denne använd kommunens pengar för att sponsra match i Apkraft arena - en match som Apan torskade.

Kan man undra om barnen i Piteå får ha julgranar som är tända i år?
Uppladdat:

450x253-4ac01b10.jpg

Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Vad? Ytterligare ett inköp?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Jo, nog känns det som att för varje match som vi mötts under säsongen har Luleå varit allt starkare i relation till Skellefteå än tidigare. Senast förlorade vi visserligen, men t ex första perioden dominerade vi på samma sätt som Fulunda mot Skellefteå senast, även om vi inte fick målskyttet att släppa.

Ska man tro att den utvecklingen fortsätter borde Luleå vinna klart nu. Ja, vi får se.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jo, matchen kan få effekt på fortsättningen. Det känns som att så har det skett varje gång vi mötts i år och faktiskt att hittills har Luleå förbättrats och Skellefteå försämrats efter varje möte.

1. Luleå inledde med att förlora 2/3 matcher, Skellefteå med att vinna 3/3.

2. Luleå-Skellefteå 3-5

3. Därefter förlorade Luleå någon match till men började sedan knipa poäng och klättrade steg för steg o serien. Skellefte som inlett med fyra vinster nu fortsatte med att förlora en match, vinna en match och torskade sedan sju matcher i rad.

4. Skellefteå-Luleå 0-1

5. Därmed gick Luleå upp i serieledning, vilket man väsentligen höll närmaste tre månaderna. Medan Skellefteå fortsatte olyckas och sjönk till slut ända ned till en plats nere vid strecken utanför slutspel. Därefter skärpte sig Skellefteå och tog en lång rad vinster och klättrade i tabellen.

7. Luleå-Skellefteå 2-3

Följt av att Luleå vinner kommande sju matcher och även om Warulfven går förbi i topp med en pinne har båda lagen kommit loss något och lagt distans ned till plats 3 och nedåt. Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat fler poäng än man vunnit och ånyo närmat sig höstformen.

8. Skellefteå-Luleå 190221

9. ? Vad händer nu?

Ja oberoende av vilket lag som vinner på torsdag så borde fortsättningen bli, om man följer mönstret från tidigare möten, att Luleå ökar medan Skellefteå tappar. Med de lägen vi nu har i tabellen skulle det i så fall innebära att Luleå går upp i topp igen eller åtminstone, tillsammans med Ulfven drar i från övriga. Medan Skellefteå skulle förväntas stabiliseras på åttondedelsfinalplats, eller sämre.

Om man ska döma av hur det gått tidigare under säsongen, sedan vi mötts...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Fan kanske de vänder nu när vi har Tjockis Leif Hahaha
Uppladdat:

425x300-fbimg1550605838399.jpg

+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Känns lite som att tåget går på torsdag, ja. Det har potential att bli en historisk batalj. Räkna med att Luleå vill göra allt för att ställa till det för er. Öl på kylning och chipsen på lagring i smygskåpet
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Vem vet det är kanske exakt den här matchen vi behöver nu på hemmaplan! börjar redan längta till Torsdag!! även om vi torskar så kan ett bra spel från våran sida var avgörande vart vi hamnar innan slutspelt
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite uppehåll i hockeyn nu men vi ser fram emot matchen på torsdag nere i Apschtaan mellan Apan och Luleå. Räkna med att Apan skäms efter slakten i Scandinavium och kommer att ge allt. Men duger de? Senast i Luleå för några veckor sedan vann de visserligen men matchbilden var ju den att Luleå spelade ut Apan, som kunde ta tre poäng pga att Fläskbergets ben "försvann" med målgivande PP som följd, och några flytmål strax därefter innan spelet normaliserades. Det här vet ju båda lagen och Apan förstår att det här blir en match där de måste ge allt. Klarar de av att mobilisera en sådan energi?

Men innan det ska Apan ha hockeyfest i Apkraft redan i morgon, då DamApan tar emot DamUlfven i första playoffmatchen, följt av 1-2 borta, där vinnarna får möta Stocksund eller Göteborg i kval till SDHL.

DamUlfven kommer ju bl a med BurkaDamens tre stjärnor som sökt sig dit för att kunna fortsätta säsongen och med all säkerhet jublar man i Apan till att redan få återse sina grannar och bekantingar från sex matcher i hobbyserien tidigare i år. Kanske Apan t o m riggar upp fiskdammen och drar storpublik till denna match, som med stor sannolikhet blir DamApans sista hemma för i år?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Åter till rätt tråd.

Med rejäl sömnbrist däckade jag tidigt igår och missade nattens match. När jag vaknat loggar jag in på NHL för att se om min förhoppning och gissning att Anders skulle hålla nollan hade slagit in...och finner att matchen slutade 8-7 för Chicago!

Sjukt! Har nu läst igenom kommentarer och matchintervjuer och det verkar som att allt bäst sammanfattas av Chicagos veteranvakt Cam Ward - en av fyra vakter på isen i natt - som säger: "It was a goalkeepers nightmare. For both sides."

Ottawa hade fått in 0-2 innan ens tre minuter spelats men två minuter senare hade Chicago kvitterat till 2-2.

När Ottawa tog ledningen igen med 2-3 efter åtta minuter av första perioden bytte Chicago vakt till Ward och Delia som fått släppa 3 mål på 10 skott slapp fortsätta.

Efter 13.22 hade Chicago vänt till 4-3 och då var det Anders tur att slippa fortsätta. Han hade då fått släppa in 4 mål på 12 skott varav han kunde tagit det sista medan de tre första enligt supportrarnas kommentarer var mål han inte hade chans på.

Det lugnade sig visserligen något i matchen, men kaoset fortsatte och även de inbytta vakterna fick släppa in 4 mål var; Ward på 28 skott, Andy på 30 skott.

Nu var det Andys NHL-match nr 600 och den spelades i hans födelsestad Chicago men han silade rätt ordentligt och supportrarna ropade att "byt ut honom och sätt in Nilsson!".

Jaja. En fullständig kaosmatch och bara att dra ett streck över den.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Lyssnade in Ottawas Boucher lite för att höra varför han inte gav Andy spaden i natt och ge Andy match 600 i NHL i Andys födelsestad chicago?
- He wanted to play but we thought he wasn't ready yet.
- Ska han stå på torsdag?
- Ja antingen den eller nästa match.

Boucher passar också på att förklara hur nöjd han är med Jaros utveckling.

Härlig kille Boucher och hoppas att han blir kvar. Som alltid med lag som ligger taskigt till ropar supportrarna på coachbyte men jag hoppas att Boucher blir kvar.

Nu vet vi inte om Andys öga, men jag har uppfattningen att coachen och laget tror på honom och att han kommer att få rättvis chans.

Ett drömläge för Anders och en kanonmatch i natt vore perfekt :-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Yep Malmö tog det, med 6-2, och därmed har vi nedanstående ställning för topp 6. Måste säga att det känns gint att se det så helt apfritt.

Under oss har vi fem lag som jobbar för det sociala slutspelet med tre lag på 65p, ett på 63p och ett på 62p.

Vet inte säkert vilka de lagen är - inte lätt att hålla reda på kreti och pleti där nere.

Här uppe är det mer elegans och skicklighet och där känner vi oss hemma.

Så ser vi fram mot torsdagsmatchen, vad det nu var för tjolahoppgäng vi skulle slå då:-)
Uppladdat:

335x300-skarmavbild-2019-02-18-kl-213454.png

+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Har också läst Pelles text nu. Han har troligen rätt. Hoppas dock att schtaan tar sig samman, att dom skulle ramla ut känns obra tycker jag. En stor del av hockeyn är känslor och de finns det gott om mellan våra klubbar. Ser gärna att dom reder ut sin potentiella katastrof. Men först rejält med smisk på torsdag! 👍💥🏒 och varför inte ett brakfiasko i slutspelet 😀 det är ju av motgångar man lär sig så låt oss alla bidra till ett lärande år.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns rätt avgjort nu. 5-2 till milfarna. Trevlig bieffekt 😀
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Just nu har Malmö ledningen med 1-0 mot Timrå vilket innebär att Apan är utsparkade från topp 6, ned i det ingenmansland där de placerade tvingas till sociala slutspel för att få vara med på riktigt; vilket apmonstrumen haft för vana att snacka skit om så länge de själva inte varit drabbade.

6. Malmö
7. Apan

Satan - Timrå kvitterade. OK då blir det

6-9. på 65 p Apan, Läjkers, Malmö, Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
HURRA!

Ottawas coach Guy Boucher bekräftade nyss att i natt är det ANDERS NILSSON som tar spaden!

Un-der-bart!
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy_7.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmö-Timrå i kväll. Även om jag gärna vill att Timrå lyckas är det nog dags att acceptera att det blir kval när de nu med 11 matcher har 14 pinnar upp till ovan strecket samtidigt som att Öret och Morsan går bra.

Men det kan oftare vara positivt att kunna mentalt förbereda sig och scouta motståndare än att ramla ned under strecket sista perioden i stsita metchen; lex Djurgårn och MooDoo.

Dessutom inser jag att om Malmö vinner kan de putta Apan under strecket för topp 6 och det vore väl...roligt.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, kollade upp info kring Ottawa angående om Anders eller Andy tar spaden i natt mot Chicago. Ingen information ännu.

Men såg också om filmen där coach Boucher intervjuas igår och det slår mig att när han säger "I want him in, he wants in" tittar han nedåt till vänster, vilket är klassiskt kroppsspråk för att den som talar, talar osanning.

Samtidigt har vi intervjun med Andy där han lyckas säga "you know" >50 ggr vilket jag tolkar som osäkerhet.

Men så ser jag att Boucker tittar nedåt vänster mest hela tiden vad än han svarar på så kanske man inte kan läsa in alltför mycket i det? Eller så ljuger han hela tiden?

Tror alltså att Andy får spaden i natt och det beklagar jag. Med kunskap om Anders karriär tidigare känns det som att han behöver att känna förtroende för att vara som bäst, på Andersnuvå, och släpper de in Andy nu blir det en litet nålstick "a la duger jag inte?"

Men skulle han trots allt få spaden...då håller han nollan!
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy_6.jpg

Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: AAAaaa vilken helg!! man vill bara gråta, vilket fiasko! lyssnade på matchen via sr radio då jag var med ungarna på Leos lekland i luleå och stängde av efter första perioden! som jag sagt tidigare...

"Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
#1938025 · Blister Brigade · 2019-01-18 14:50
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen."

Sprattlande liket har slutat sprattla...

Läste Krönikan av Lule Forzaren Pelle på NSD och han har helt rätt!
nu är det bara fokusera på att hålla sig borta från kvalstrecket och sikta på nästa säsong!

P.S Damerna vann i alla fall sin sista match innan kvalet! :)

Sven.Savage: Hej Blister!

Tycker att du lyfter tankar och information (och känslor förstås!) värdigt en seriös diskussion om läget för Skellefteå AIK just nu, så jag placerar en kopia i "ert Forum".

Och jo. Innan nyår var det ju ett felbyggt lag där folk inte hade klubbkänsla och tog inte ansvar; där det var minst sagt förvånande för oss utomstående att så många som kan inte gjorde.

Men sedan kom en vändning och min uppfattning är att det var Oscar Möller som stod för den. Han uttalade sig i december i media och att det "räcker inte att bara snacka om vad man ska göra utan man måste också göra det" och redan då gick han före med energi som vore han per ledin och kastade sig in i centrum för att göra sitt bästa även mot storväxta, elaka backar.

Och hann fick med sig gruppen: om Oscar går före skäms vi att inte göra det vi kan, och plötsligt släppte det! Poängen rullade in trots att ni mötte alla de bästa lagen i serien - endast Djurgårn vann en match mot er, då ni bombarderat deras mål match igenom men pucken inte sluntit in.

Var ni tillbaka? Skulle ni bli så här starka hela våren? Kunde vi räkna med att ni skulle nå topp i både serie och slutspel?

Men så kom matchen mot Luleå och jag har aldrig sett oss spela ut Skellefteå så totalt. Visst - ni vann även den matchen men - vågar jag påstå, inte rättvist och därefter måste spelarna ha insett hur mycket som skulle krävas för att konkurrera i topp.

Cervenka Johansson skriver att han vaknade efter stortorsken mot Fulunda, men själv vaknade jag tidigare. Efter den imponerande starten i januari kom ju en annan tid och den började ju efter matchen mot Luleå; osagt hur mycket orsak den kan ha varit.

Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat hälften av poängen trots att man då mött lag som borde varit enklare än de svåra man mötte tidigare i januari.

Redan innan matchen mot Fulunda tyckte jag det stod klart att Skellefteå inte höll och skrev flera inlägg om det. Slakten i Scandinavium kom mer som juvelen i kronan för den iakttagelsen.

Hur fortsätter det nu? Ja, där tror jag Cervenka förstått rätt. Ända sedan matchen mot Luleå har Skellefteå gått svagt och oddsen mot att man kan ta sig samman en gång till är förstås höga. Näsan byggde laget helt fel och i vilken mån CryBert och mummelklockare bidrog vet vi inte. Svårare att tro att Dalton som ändå är en erfaren och kompetent herre, låt vara lite out-of-date, skulle stött den sammansättning han fick att arbeta med.

Så vad är problemet? Räcker det med att det är så många utan egentlig ambition och lust för klubben i truppen? Ja, kanske. Knappast någon som är beredd att äta puck nu, förutom möjligen Möller.

Men jag är inte säker på att det räcker. Känns som att det nog måste finnas ytterligare och att "omklädningsrummet" inte har den stämning som måste till; kanske för att CryBert saboterat mer än man tror; kanske för att de unga från blygden inte köper att inköpta har så mycket mer i lön men bidrar så begränsat; eller kanske det är något annat.

Men så tät som tabellen är där nere i mitten kan Skellefteå mycket väl bli förbisprungna och att Läjkers gör det ser jag inte som en gissning utan ett faktum. Kanske fler ändå - Röglet ser starka ut.

Och man vet inte men att bygga upp och nedmontera ett lag är lite som en uppställning dominobrickor: börjar det gå illa går det sedan bara allt mer illa så vem vet? Kanske plats 11 och missat t o m åttondelsslutspel är tänkbart?

Med allt detta sagt får Skellefteå chans att mobilisera mod och kraft på torsdag när Luleå kommer på besök. Kanske blir det - som senast vi möttes - en match som vänder fortsättningen för Skellefteå? Kanske kan ni ta er samman och rättvist besegra Luleå och därefter gå på det avslutande nio matcherna?

Spännande blir det...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: AAAaaa vilken helg!! man vill bara gråta, vilket fiasko! lyssnade på matchen via sr radio då jag var med ungarna på Leos lekland i luleå och stängde av efter första perioden! som jag sagt tidigare...

"Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
#1938025 · Blister Brigade · 2019-01-18 14:50
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen."

Sprattlande liket har slutat sprattla...

Läste Krönikan av Lule Forzaren Pelle på NSD och han har helt rätt!
nu är det bara fokusera på att hålla sig borta från kvalstrecket och sikta på nästa säsong!

P.S Damerna vann i alla fall sin sista match innan kvalet! :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ottawa in the windy city, för match mot Chicago i morgon.

på ottawa twitter intervjuas Craig som säger att ögat är bättre så han ska snacka med läkaren om det är ok för han vill stå i morgon och spelar då sin 600e match.

boucher intervjuas också och på fråga om craig ska stå säger han ja om craig säger att läkaren säger ok. "i want him to play, he wants to play" "so it's up to him?+ yes"

grejen är att filip redan skickats tillbaka till ahl så de har redan ok från medicinskt håll förstås.

blir inte riktigt klok på craig. han intervjuas 4 min och klämmer in minst 50 "you know", jag vet inte om han brukar låta så? för mig låter det som att han är osäker eller inte sanningsenlig.

knepigt.

vi har anders med 94-95% i snitt och ottawas sex vinster på sistone.

vi har craig som senasre snart två åren legat på 90% och inte har en vinst senaste två månaderna,

vem skulle du ge spaden?

ja vi får se i morgon. nhl är nhl och när det gäller vakter har man lärt sig att man aldrig kan gissa hur de tänker. även om man i efterhand vanligen får facit att de tänkt fel,,,degersig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
K70: Vilken härlig berättelse!

Uppifrån norr vill vi gärna tro att lag i sydbotten inte kan spela hockey, är plastiga och så vidare. Men Röglet är på en helt egen och imponerande nivå. När man tänker på hur många stjärnspelare som Röglet producerat över alla år blir man stum och undrar hur det kunnat ske. Samtidigt som man sett hur andra gång efter annan ryckt era spelare - det har Luleå också gjort - som fått större pengar och karriärer på annat håll - ibland i Sverige, ibland NHL.

Samtidigt har Röglet kämpat på och fyllt på med nya spelare och ibland har det räckt för Elitserien SHL, men ibland har Röglet åkt ur. Men det har inte spelat någon roll - Röglet har alltid kommit tillbaka.

Lite som en hockeyns Hammarby, beundrade och uppskattade över landet, ett lag som hör till den svenska eliten och ibland är med, som nu:-)

Att åka till Ängelholm och möta Röglet är aldrig en säker vinst: snarare tvärtom - i den täta och intensiva stämningen i det mäktiga hockeytemplet är det riktigt hockey och ibland vinner man, ibland förlorar man - men det är alltid på riktigt:-)

Extra härligt även för oss andra är nu när Malmö är uppe i högsta ligan samtidigt som Röglet med derbyn som just nu är landets mäktigaste! Och jag vågar gissa att de flesta utanför Skåne har en extra plats i hjärtat för laget med mindre pengar, från mindre plats men med mer historia:-)

Och nu har vi större band än någonsin med bottarna som vi trodde skulle söka svenskt medborgarskap och bli kvar i Luleå och Norrbotten för inte bara resten av sina karriärer utan också för sitt liv.

Men så blev det inte. Cam fick lägga av pga alltför många hjärnskakningar och det kändes som att förlora en familjemedlem. Och när sedan Chris - vår kapten - kom i bråk med Osten och valde att lämna var det än värre och supportrarna och för Luleås folk.

Och med det som bakgrund är man så glad när bottarna fått denna chans och lyckas så härligt i Röglet. Må det bli många, många år till!
Uppladdat:

401x300-images.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Chris och Cam Abbott var verkligen sevärda när de kom till Rögle 2008/2009. I slutet på säsongen trycktes det upp gröna t-shirts med bild och texten "Supertwins of Rögle". Jag införskaffade glad och stolt en sådan. Typ en vecka senare signades de av Luleå.

Köpet av den obsoleta t-shirten var ju långt ifrån det mest tragiska i detta för en hårt prövad RBK-supporter, men den kändes i alla fall genast rätt oanvändbar. Av någon anledning blev den ändå liggande utan att kastas bort. Ibland hade jag den på mig när ingen såg, som när jag jobbade och svettades i trädgården. Men för det mesta låg den nederst i en låda och blev unken. Med lätt avundsjuka följde jag the supertwins och deras välförtjänta framgångar på andra håll i Hockeysverige.

Men så hösten 2017, efter åtta år av glömska, skam och nesa, så kom den där t-shirten helt oväntat till heders igen. Nu vågar jag knappt tvätta den utan funderar på att rama in den i en guldram och dekorera en vägg med.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så uppdaterar vi förstås tabellen efter Röglets vinst mot HV. I morgon har vi en ytterligare hängmatch där Malmö väl är favorit att vinna hemma mot Timrå, och då får man lägga till pinnar för Malmö i nedanstående tabell. Då har vi läget, när samtliga lag spelat 42 matcher och 10 matcher återstår.

Tidigare har vi ju haft extremt jämnt från plats 1-11 bara knappt 10 pinnar mellan lagen, men nu har det växt. Avståndet är nu 15 pinnar från plats 11 till plats 1 och med bara 10 matcher kvar är det förstås en rejäl skillnad som uppstått.

Men det är inte jämnt rakt igenom. Snarare är det bland de lägre placeringarna det är tätt.

Bara tre pinnar skiljer plats 6 till plats 11, där lagen alltså har att kämpa för fyra platser i åttondelsfinal, samt en direktplats till kvartsfinal inklusive en 11 plats och missat slutspel.

Ovanför denna grupp på sex lag har vi 2-5 poäng, 3-6 poäng och 6-9 poäng framför tre lag som just nu ligger på topp 6 plats och kvartsfinal direkt.

Det är ett bra avstånd, när bara tio omgångar återstår, men inte värre än att 1-2 lag har chansen att slå sig in om de går bra på slutet, samtidigt som det hackar för något av de övre lagen.

I detta nu är det väl Djurgårn - som har fortsatt tungt med skador - samt HV - som är svårt att veta var de säkert står.

De lag nedifrån som kan förväntas utmana är förstås i första hand Läjkers, och kanske Röglet. Möjligen, möjligen Malmö, man Pölsan och Pungen tror jag inte kan hota.

Så ser det ut och sedan har vi ett just nu rejält hopp för att nå Luleå och Warulfven. Som är 5-6 pinnar före Fulunda, samt 8-10 pinnar före Djurgårn och HV; de tre lag på plats 2-5 som skulle kunna utmana, men inte får det så lätt med bara 10 omgångar som återstår.

Och de sex lagen i nedre halvan av topp 11, har hela 11-15 pinnar upp till de två topplagen. Att de skulle kunna nå ikapp kan man nog räkna bort, när bara tio omgångar återstår.

OK, vi gratulerar Röglet till dagens vinst och ser fram mot morgondagens match då Malmö kan komma att putta ut Apan från topp 6-lagen.

Sedan fortsätter allt på torsdag med full omgång...bland annat Apan-Luleå!
Uppladdat:

450x203-skarmavbild-2019-02-17-kl-193209.png

450x198-skarmavbild-2019-02-17-kl-193218.png

450x250-skarmavbild-2019-02-17-kl-193231.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tio sekunder kvar nu. Röglet höll puck i HV-zon mest, men nyss kom den ned igen och då försöker Justin Pogge göra en Myllys, men han missar målet med en halvmeter.

Tek i Röglets zon och Röglet vinner teken följt av att härlige Kodie Curran låser pucken vid sargen och ett helt gäng HV-spelare försöker få ut den, men är chanslösa mot Curran och matchen rinner ut:-) Snyggt av Curran, lite Bulankänsla från sista teken i Frölundaborg 1996:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En minut kvar, fortfarande 2-3 för Röglet och HV kör 6 mot 5 med tom bur.

KOM IGEN, RÖGLET!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen rullar på och i tredje perioden sätter Röglet 1-2 efter 2,5 minut men bara 1,5 minut senare kvittrar HV.

Nu har vi 8,5 minut kvar av perioden - och Röglet tar ledningen igen! Det är Daniel "det härligaste var att se CryBert grina" Widing som sätter 2-3.

Många lag som har flera Luleåspelare i laget. Vilket ger en lite extra lust att hålla på dem. HV har Kristoffer Berglund och Oscar Sundh som lirat i Luleå; Röglet har Craig Schira och Daniel Zaar. Men favvohållandet väger över till Röglet - väger över ENORMT till Röglet- eftersom de har båda bottarna som sportchef och som huvudtränare. Dessa båda har ju spelat själva i Röglet, en säsong - men hela SEX säsonger för Luleå och under ett antal år varit mer eller ikoner hos oss.

Yep, så jag råhåller på Röglet idag och hoppas att de kan hålla ledningen med 2-3 och lugga SM-tippade HV på pinnarna. Dessutom når Röglet som sagt upp på samma antal pinnar som Apan och som Läjkers om det slutar så här.
Det vore skitskoj!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sitter och jobbar och har matchen HV-Röglet på så jag kan kasta en blick på matchen då och då.

Röglet hade ledningen efter första perioden med 0-1, efter ett mål som matchzebrorna ville döma bort, men efter lång palaver med lärlingen godkändes målet överraskande.

Det som hände var att en HV-back bultade in en röglespelare på HV-vakten som därmed stördes när skottet kom. Jag tycker förstås att det självklart ska vara mål - backars jävla ofog att bulta in motståndarforwards på egen vakt kan och ska inte leda till fördel.

Men jag hade faktiskt väntat mig att lärlingen skulle döma bort målet och påstå att när forwarden åkt in rörde han på sig och "störde ytterligare".

Bra beslut alltså. Annars en lättdömd match och zebrorna skämde inte ut sig utan tog 0 utvisningar i första.

Men i paus har de tydligen känt sig kymiga att godkänna 0-1 så nu har de tagit tre rögleutvisningar men ingen på HV och den sista var extremt usel på så sätt att en HV ramlar av sig själv - jag tror inte att det var en filmning utan helt enKLet att han tappade balansen. Men zebrorna tog utvisning och det blev förstås riktigt pinsamt när repriserna snurrade och alla kunde se att HV-spelaren ramlade av sig själv.

HV lyckades kvittera - i PP förstås! - under andra och nu återstår en period.

Har igen-kligen inte så mycket medhåll åt något håll den här matchen förstås. Tipsen är ju att HV vinner men skulle röglarna ta det vore det kanske skojigare. Med tre poäng skulle Röglet lägga sig på samma pinnar som Apan. Med minst en pinne puttar Röglet ned Pungen till plats 11. HV närmar sig dessutom Luleå om de tar pinnar och efter matchen kommer de att vara 6-9 pinnar efter oss, beroende av hur de lyckas.

För övrigt gillar jag Röglet och hoppas att bottarna rålyckas förstås:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, vi skrev samtidiga inlägg oberoende av varandra men drog naturligtvis jämförelsen med Apans förnedrande finalkollaps, i nivå med gårdagens första period mot Frölunda:-)

Dessutom adderade du målsiffror korrekt medan jag plussade fel, men nu har jag korrigerat med rätt siffror; dvs dina:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Lyckades inte komma loss för att se matchen i Ulriksdal, tyvärr.

Men nu är den iaf över och så också kvartsfinalen. Luleå vinner tre raka med 6-0, 7-0, 6-0 - sammanlagt 19-0; siffror som man bara brukar se när Läjkers piskar upp Apan med historisk överlägsenhet.

DaMooDoo är också klar för semi, efter att ha vunnit tre raka mot DamPölsan,

I de två andra kvartarna är ställningen
• DamPungen-Damgårn 2-1 i matcher
• TrottoarDamen - DamHV
och i de fallen vänder kvarten hem till de först nämnda lagen för en och ev. två matcher.

OK, då blir det att vänta. Skulle DamGården vinna två kommande matcher i Linköping nu får de som pris möta Luleå i Semi. Annars får vi möta vinnaren mellan TrottoarDamen och DamHV.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Luleås stenhårda damer gör processen kort med riktiga AIKs damer och vinner idag med 6-0.
6-0, 7-0, 6-0 = 19-0 är inget annat än utklassning och siffror man inte sett sedan Växjö förnedrade Apan i fjolårets finalserien.
Till AIK damernas försvar var detta en kvartsfinalserie och Apans förnedring i en finalserien var mycket värre.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så vill jag återigen hylla Johan Karlsson, huvudtränare för Apans U16.

Det var i seriefinalen i december mot MooDoo som två av Apans pojkar skämde ut sig med väldigt fula överfall utan annan anledning än att de förlorade matchen och de fula överfallen väckte avsky i hela hockey-Sverige.

Apans tränare höll med och förklarade att om inte förbundet skulle stänga av pojkarna 7-10 matcher skulle han själv göra det.

Vis av tidigare erfarenhet räknade jag med att det bara var en apsanning och att de strax skulle smyga in pojkarna när ingen märkte det.

Men jag fick fel. Nu har de spelat 8 matcher och de båda har inte återkommit. Den ene har dessutom försvunnit från Apans roster så gissningsvis blev han så sur över det rättmättiga straffet att han valde att lägga ned hockeyn. Och satsa på kampsport med pinnar i stället, antagligen. Något som psykbrytet jocke också borde överväga.

Men rätt ska vara rätt och jag erkänner att jag hade fel. Apans U16-tränare Johan Karlsson är en person att lita på!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Ja, jag såg det och såg det som hände också. Tydligen hade han tidigare i matchen blivit illa behandlad, men det han gjorde - i ett annat läge - var att crosschecka en motståndare över halsen.

Jag tycker att det är en riktigt farligt grej, med risk att knäcka struphuvudet och både akut farligt och risk för kronisk illa skada. Nu fick han visst tre matcher men jag hade gärna sett klart längre. Kan de inte skaffa medicinsk kompetens i disciplinnämnden?

Nu har jag inte sett så många pölsamatcher men glömmer aldrig hans fula tackling på Emil Larsson, där Emil hade tur men med följden att Granström varit borta hela säsongen. Där kaptenen dessutom lyckades bli fria eftersom döda, döda swikegård och sanny starkt krävde det och jag kan faktiskt inte förklara det på annat sätt än att det "bara" drabbade Luleå.

Även när vi senare mött Pölsan har jag varit liiiite fundersam över hur denne kapten uppträtt. Och han är inte ensam. Bl a Danielsson har utdelat farligheter.

Jag har ju i åratal hyllat Pölsan för lagets tradition och förmåga att aldrig förlora.

Men det finns gränser.

När man inte drar sig för att allvarligt skada motståndare. Då har oviljan att förlora passerat acceptabel gräns och den bristen på respekt för motståndares hälsa får inte och ska inte accepteras.

Bra att han blev avstängd men det var för lite och ser helst att hans uppförande punktmarkeras i fortsättningen för jag tror att han behöver stängas av fler gånger och längre tid för att budskapet ska nå hem.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag såg att Brynäskaptenen Blomqvist äntligen fick en avstängning för en av sina otaliga fula grejer. Inte en dag för tidigt. Hoppas att han lär sig av det men tvivlar tyvärr att det leder till en förändring
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och apropos trist är det svårt att inte nämna apsidan.

Jag kollade upp debatten där under match och eftersom det hände mycket att diskutera i matchen, så diskuterades det.

Men sedan kommer en tant och raderar majoriteten av alla inlägg utan att det går att förstå motivet, annat än att de som skrivit höll på andra klubbar än Apan. För väsentligen var själva texterna inget att uppröras av. Några inlägg retade visserligen Apan för deras kollaps i matchen, men det retandet var en liten pust jämfört med den storm av hat och hån som ossianmonstrumet delar ut mot andra lag, vilket då av tanten som "modererar" bedöms som acceptabel nivå enligt hennes hemsnickrade "poesiregel".

Nu har alla andras tankar om matchen eliminerats och kvar står bara de båda apmonstrumens egna teorier - de, som de alltid tar till när Apan förlorat: a) Det var domarnas fel! b) Apan förlorade eftersom de VILLE förlora i enlighet med en mystisk plan som på sikt gör Apan till vinnare.

Ojoj, när hockey-Einsteins uttalar sig.

Strax innan match förklarade tanten varför hon just raderat andra inlägg av folk som höll på andra klubbar än Apan: "Lögner och tråkig attityd. Ingen respekt. Provokationer utan vettigt innehåll."

Och det gällde då som jag kunde bedöma helt normala inlägg...

Känns som att den sidan numera är en nätets motsvarighet inom hockeyforum på samma sätt som Apans "hockey" under matchen mot Fulunda var...
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårn stoppade Hanna Olsson. Denna jättetalang - med många års erfarenhet på högsta nivå fast hon bara är 19 år - har ju kommit på kant med den nya DamGårdsledningen sedan paret Daniela Rundqvist-Nils Ekman släppte taget.

Så pass att Hanna lämnat Djurgårn för att hellre spela i det hobbylag hon deltog i när hon var liten.

Nu har Hanna och Luleå diskuterat och Hanna ville komma upp till Luleå för resten av säsongen och Luleå har talat med Djurgårn. Men det blev ingen affär. Enligt Luleå begärde Djurgårn ett sådant extremt överpris att man aldrig hört på maken och man blev tvungna att tacka nej.

Trist med ett sådant agerande som bara lämnar tre förlorare; först och främst Hanna och sedan Djurgårn medan Luleå som inte räknat med Hanna nog klarar sig.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Tycker att Anders gjorde en stark insats i natt. Jag missade ju första minuterna när Ottawa hade tre PP och gjorde ett mål - men släppte in två SHG i eget PP. Helt sjukt och Anders fick alltså släppa in skott 1 och skott 3 mot sig.

Enligt supportrarna var det utespelarna som gjorde misstag och man lastade inte Anders för de två baklängesmålen, men jag har inte sett dem själv så svårt att veta.

Men efter det räddade han 22 av 23 skott och naturligtvis ett styrkebevis att inte krisa ihop efter den tuffa starten.

Imponerad av Ottawa som lyckas vinna två matcher i rad mot topplaget Winnipeg. I förra matchen räddade Anders 44/45 skott från Winnipeg innan sista minuten och var fantastiskt bra, men Ottawa var hyggligt med även om det var tungt Winnipegtryck under perioder.

Men i nattens match tycker jag att Ottawa helt enkelt var det bättre laget. Man kom igen och lyckades vända inledningens 2-1 till 2-3 i tredje och sedan kom en slutforcering av Winnipeg som lyckades få in kvitteringen på ett skott utifrån blå centralt när ett flertal spelare skymde honom - inklusive egna spelare - och det skottet tog han aldrig.

I slutskedet mycket nära att Winnipeg satte 4-3 och tog alla poängen och i det läget hade man spelat över Ottawa och en Jets-spelare från 2-3 meter hade stor del av målet till vänster om Anders öppet och pangade in vinstmålet - trodde han - men där kom Anders med en reptilsnabb plock och räddade Ottawa.

Senare i övertid var Ottawa helt överlägsna och Winnipeg fick inte låna många puckar. Jag imponerades av att Ottawa vårdade pucken så bra. Om någon av deras spelare med puck blev pressad och inte hade något säkert pass gick han utan vidare ur zon och åkte bakåt i mittzon eller om det behövdes egen zon för att öppna spelet och kunna leverera säkert pass. Och med 3 mot 3 tog de sig snabbt in i anfallszon igen.

En annan intressant sak var när Ottawa fick chans att spela 5 mot 3. Förvånande ser man i SHL ofta hur 5 mot 3 uppställningen är identisk med 5 mot 4 och hur pucken spelas runt-runt bara med tre försvarare i en liten pyramid snarast som tre extravakter och lyckas ofta.

Ottawa körde helt annan uppställning. De placerade två måltjyvar vid motståndarvakten men inte för att åka omkring och skymma, utan en meter ut från målet samt den ene till höger och den andre till vänster.

Sedan lirade Ottawa runt pucken på bara tre spelare ute på isen. Följden blev att försvarstrion inte kunde stå alla där nere vid målgården utan kom längre ut för att vara i skottlinje och hindra avancemang.

Men med det spelet letade Ottawa öppningar att spela runt till sidan där en ottawavinge/playmaker då fick två möjligheter - antingen att skjuta själv eller att stenhårt passa till någon av sina medspelare vid målvakten. Och om vakten gick åt ena sidan för att täcka skott blev det perfekt läge att med ett hårt pass hitta Otaawaspelaren som stod på sidan som vakten tvingats slääppa.

Det var vad som hände vid 2-3-målet. En ren avrättning:-)

I intervjuer efter match tillfrågades Ottawaspelare om matchen och bl a hyllade de Anders. T ex menade Ottawa-stjärnan Stone att "Anders made tons of heavy saves" och att han räddade Ottawa med en magisk plock i slutminuterna.

Jaha, det var trevligt. En stark insats av Anders när det som bäst behövdes och senaste 25-30 matcher bara torskar för Ottawa förutom vid - vad blir det - 6 matcher då de vunnit på sistone. Och varje gång har Anders haft spaden.

Craig Anderson tycks mena att han nu hämtat sig från bollen i ögat på gymmet och tycks påskina att han nu kan ta över.

Craig HAR varit Ottawas förstamålvakt i hela åtta säsonger och under de sex första har han levererat ett snitt på >92% räddningar vilket är mycket imponerande.

Men hela förra och denna säsong ligger han på c:a 90% och i han är 38 år fast har ett år till på sitt kontrakt.

Medan Anders har bortåt 94-95% på sina senaste närmare tio matcher för Ottawa, då han gjort laget - NHLs allra sämsta i tabellen - till ett vinnande lag igen.

I morgon ska Ottawa möta Chicago borta och då tycks alltså Craig vara beredd att ta spaden igen...

...men får han den? Nog talar fakta för att Boucher bör fortsätta med Anders nu så länge han levererar på den här nivån. Då blir det också en testning - om han får ta de flesta spadarna under resten av säsongen - på hur bra han håller, för korttidskontraktet med Ottawa går ut i vår och de måste bestämma sig om de därefter ska satsa på Anders genom att ge honom t ex 2 (1-3) årskontrakt för att se om han kan fortsätta så här bra och i så fall landa typ ett femårskontrakt som etta - för kommer de till ett sådant läge lär han få det med en annan klubb om inte Ottawa tar chansen.

Ja, vi får se. Det blir spännande att vänta in vem som får spaden i morgon....
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy_5.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och JA! Ottawa lirade helt ut jets i sudd och efter fyra minuter kommer en ottawaspelare med brossoit, lurar honom att köpa korv och lägger 3-4!

Det avhängda bottenlaget i nhl - ottawa - spöar nhls näst bästa lag - winnipeg - för andra gången på en vecka.

26 skott 3 mål ingen bra stats för anders men ingen lastar honom för målen som var typ skymningar av egna spelare och fr a vann ottawa och det mot ett av nhls bästa lag.

stark insats ottawa och anders.

för några år sedan lirade anders för oilers men de valde talbot och hade brossoit som blivande supervakt så de släppte anders. men brossoit sparkade de snart och nu har anders vunnit matchen i matchen mot brossoit 2 ggr på en vecka och igår sparkade oljan talbot. tji fick ni!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
matchen rinner ut 3-3 efter 25-37 i skott och minst en pinne till ottawa.

kom igen nu i sudden!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1.14 kvar och jet frispelad vid sidan av anders som hinner över och gör en jätteräddning!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hurra, en jättebox av ottawa pressar jets som knappt får skott på mål men fortsatt press efter pp och en halv minut senare skott rakt framifrån med 4 spelare som skymmer framför anders som inte ser skottet och 3-3

nu mindre än 4 min kvar och jets trycker på som fan...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
shit. 8.33 kvar och nu pp för jets. samtliga mål har kommit med special teams. kämpa nu ottaw!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7 min spelade och skotten nu 21-32 så nu är anders uppe i >90% räddningar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
yep efter 0.47 sätter ottawa 2-3!

intressant uppställning i 5 mot 3. de har 2 gubbar framför vakten, 3 mot 3 längre ut. och när de ska spela in kan de välja den gubben där vakten inte står vilket var vad som hände nu.

därefter fortsatt pp men inget hände.

4,5 min spelade, 2-3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
nu kör vi tredje - utnyttja detta nu, ottawa!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Andra perioden över, 2-2, men i slutet händer följande:
• 1.12 kvar jwts utv 2 min
• 0.44 kvar jets utv 2+2 för en jocke

ottawa lyckas inte med något, men inleder alltså tredje med
• 38 sek 5 mot 3
• 2.38 5 mot 4
förutsatt att det inte blir mål (för ottawa, eller bäst att tillägga med hänvisning till matchinledningen, huga)

konsigt att ligans sämsta lag kan bjuda det näst bästa på match igen, efter vinsten för en vecka sedan med 5-2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 min spelade av andra fortf 2-1 och 8-8 i skott i andra.

men nyss nära då anders blockerar en puck varå en ottaeaspelare åker på anders och krockar delar av honom in i eget mål. mn efter lång videogranskning var pucken inte inne.

nu får ottawa pp igen och gissa vad? jets kommer 2 mot 1 och skott avlossas från 2-3 m men anders räddar.

och sedan sätter ottawa 2-2 på långskott i femte luckan på brossoit.

19 sek senare stoppar en jets puck, åker in och drar den i plockkrysset på anders från 5 meter och anders får upp plocken men inte i tid. boucher lägger in challenge och pucken var 5cm ute, offside alltså, fortf 2-2, 6 min kvar av andra.

spännande match nu...spelet böljar fram och tillbaka, rockandrollhockey, som lassi skulle ha sagt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, vad tusan, eltifoso. Eftersom det är paus i Winnipeg kan jag väl lägga in den uppdaterade tabellen. Var så artig!
Uppladdat:

450x209-skarmavbild-2019-02-17-kl-020419.png

450x204-skarmavbild-2019-02-17-kl-020441.png

450x251-skarmavbild-2019-02-17-kl-020502.png

+2
Kommentera

1949096 · »