Luleå HF

90466 inlägg · 863 ämnen

Forum

2003832 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så kröner vi uppdateringarna om Anders Nilsson med att berätta att han utsetts till NHL:s first star of the week. Dvs NHL:s most valuable player under den senaste veckan.

Vi har ju rapporterat om hans bedrifter tidigare i tråden, så ingen är väl överraskad.

Grattis, Anders, det är du synnerligen väl värd!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SC BERN - LULEÅ HOCKEY Tisdag 19.35 Viaplay

Bern drar mest folk i Europa på hockey. Har en massa rekord som stöd för det. Däremot har de inte lärt sig den moderna, bästigaste apvarianten att fylla på med tomma stolar utan kör traditionellt, med folk på läktarna.

Lite från tidningarna, ur Bernperspektiv.

"Gigantisk klack backar upp Luleås motståndare

ISHOCKEY En annorlunda utmaning väntar Luleå Hockey efter Karjala cup-uppehållet – CHL-motståndaren Bern backas nämligen upp av en gigantisk klack. ”Det är ett jäkla liv – vi har 17 000 på läktarna nästan varenda match och 10 000 av dem står”, säger den schweiziske klubbens svenske back Calle Andersson.

Bern har dominerat schweizisk hockey under en lång tid och blivit mästare fem av de tio senaste säsongerna.

Men i höst har det gått tungt för laget, som ligger nia i ligan och tog sig vidare på målskillnad i Champions Hockey League.

– Det har gått bra för oss tidigare. Vi har tagit över 100 poäng under alla mina säsonger här. Men den här säsongen har vi haft det lite kämpigt, säger Calle Andersson och fortsätter:

– Men vi tappade vår förstamålvakt till Zug inför den här säsongen och en av våra bästa forwards gick till Edmonton. Sedan har vi ett lite äldre lag. Jag är en av de yngsta spelarna. Och då har jag ju ändå varit med ett tag.

Laget tränas av Kari Jalonen som tidigare har varit finländsk förbundskapten.

– Vi spelar en typisk finsk hockey. Det är mycket styrspel, och sedan går allihop när vi får möjlighet, säger Calle Andersson.

Vilken standard håller den schweizisk ligan nu för tiden?

– Topparna är bättre här. Mark Arcobello som spelar för oss är exempelvis extremt bra. Jan Mursak är också riktigt bra. Och Andrew MacDonald har gjort över 500 matcher i NHL. Men totalt sett är ligan lite sämre än SHL. De schweiziska spelarna är inte lika bra som de svenska.

Han konstaterar sedan att tisdagens match i Bern blir viktig.

– Vi vet att de har några bra spelare. Och det kommer säkert bli tufft där uppe, så vi måste försöka få med oss ett bra resultat från den första matchen, säger Calle Andersson.

Bern är historiskt sett starka hemma.

Men bakom sig har man också en minst sagt högljudd klack, som är flera gånger större än Luleå Hockeys.

– Det är ett jäkla liv. Vi har 17 000 på läktarna nästan varenda match och 10 000 av dem står. Här nere får de ju dessutom dricka öl på läktaren, säger Calle Andersson och fortsätter:

– Det finns inget häftigare i Europa. Åtminstone inte inom hockeyn. Det kan flyga in någon ölburk på isen ibland. Men det kan man leva med.

Sedan tillägger han:

– Jag tror inte det blir fullt mot Luleå. En del av supportrarna är arga på oss, vi har ju förlorat en del matcher. Men jag tror det kommer komma minst 8 000 eller 9 000 på matchen och det kommer ändå att vara bra tryck."

LULEÅ HOCKEYS HEMSIDA:
Informerar om att Petter inte är med till Bern, men ansluter på torsdag mot Djurgårn på Hovet. Även Erik är borta pga sjukdom.

Annars väntar sig Luleå att Bern med finske tränaren Jalonen spelar finskt dvs klassiskt styrspel i försvaret i kombination med kontringar.

Vilket innebär att om Luleå är riktigt på kan vi hoppas på en matchbild där vi väsentligen stänger ned Bern och få spela mest i deras zon. Men om vi inte är på utan stannar på halvdistans 1-2 meter från "vår gubbe" kommer matchbilden att bli sådan att det känns som att vi blir översköljda under jubel från runt tiotusen hemmasupportrar.

Gäller att alla vågar ger allt nu, förstås, och därför bekymmersamt att vår pådrivare Captain, my Captain inte är på plats.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och på tisdag smäller det i Schweiz! March mellan Bern och Luleå i champions åttondelsfinal.

Bern är definitivt inget dåligt lag. Spelade oavgjort samtliga fryra matchen i gruppspelet mot Kärpät och Apan. Torkade på straffar borta mot Apan samt hemma mot Kärpät; vann på straffar hemma mot Apan, vann på OT borta mot Kärpät. Och slog ut Kärpät eftersom man vunnit en match mot dem på OT jämfört med att man förlorat en match mot Kärpät på straffar.

Bern har i truppen två kanadensare, en amerikan, en tysk, en slovak, en finländare och en svensk - samt tjugoen schweizare; varav tre heter Gerber men ingen har spade.

Nu är det fem år sedan Champions spelades för första gången och då hette segraren Luleå Hockey :-)

I det slutspelet var vi mer ute än någonsin efter att i åttondelen torskat hemma mot Red Bull Salzburg med 2-4 och redan efter första perioden borta i Salzburg låg vi under med 4-1. D v s sammanlagt 3-8 och folk slog nog av sändningarna.

Men vi kom igen och vann till slut drabbningarna med 10-9! Sedan spöade vi Lukko Rauma i kvarten, krossade Apan i semi och tog emot Frölunda i Delfinen för final. Där var Frölunda inledningsvis oss överlägsna men vi gick ikapp och förbi och smällde till slut in 4-2 i öppen kasse och vann hela skiten!

Jämfört med laget då har vi bl a tappat Dean Kukan, Christian Jaroš, Peter Celhárik och Lucas Wallmark till NHL och för övrigt hela resten av laget med, förutom Lassi och Fabbe; våra helt egna produkter.

Ja, det blir riktigt intressant att möta Bern!Skulle vi vinna väntaren vinnaren Lausanne/Plzen i kvartsfinal; vinner vi även där har vi vinnaren Frölunda/Warulfven/Augsburg/Biel i semi.

På andra halvan möter Djurgårn Apan och övriga lag på halvan är München, Mannheim, Minsk, Zug, Mountfield och Tappara. Helt klart en betydligt enklare halva!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Såg det. Lile lustiga avgöranden:
• Tjeckien vann straffläggning mot Finland, slutade därför etta och Finland tvåa.
• Ryssland vann straffläggning mot Sverige, slutade därför trea och Sverige fyra.
• Tjeckien och Finland vann alla matcher mot Ryssland och Sverige.

Finland hade två spelare från SHL i laget. Båda från Luleå Hockey - Ilomäki och Tyrväinen. Inte undra på att de var bara en straff från att vinna hela Koskenkorvakuppen:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ingen bra turnering för svenskarna i Finland. Förluster mot Tjeckien, Ryssland och Finland. Men naturligtvis viktigare är vad de presterar i VM och OS.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är det hög tid att vi uppdaterar läget för Anders Nilsson som just nu ligger på plats 6 i NHL:s målvaktsliga med finfina 93,0% räddningar. Hans kompis Robin Lehner har på andra plats för övrigt gått ännu bättre med 93,5%. Det ska då påpekas att Anders och Robin har spadar för bottenlagen Ottawa och Chichago, medan övriga vakter bland topp sex spelar för bättre lag inklusive några av NHL:s topplag.

Ottawa inledde med att satsa på gamle Craig Andersson med spaden i 4/5 inledande matcherna och Anders fick lira bara match 3, i en tuta-och-kör-match mot NHL-mästarna St Louis, där Ottawa hade 4-5 i slutet av matchen varpå St Louis avgjorde i tom kasse.

Vidare började Anders en match mot NY Islanders men blev utbytt sedan han fått släppa in 4 mål på 16 skott.

SEX YTTERLIGARE MATCHER DÄR ANDERS HAFT SPADEN
Vid sidan av detta har Anders haft spaden i sex ytterligare match och i dessa räddat >95% av skotten. Anders har blivit utsedd till matchens 1a stjärna i 3/6 matcher, som matchens 3e stjärna i 2/6 matcher; den enda match han INTE utsågs till någon av matchens stjärnor räddade han 52 av 54 skott mot Las Vegas och obegripligt att han inte fick stjärna där förstås.

Vi har ju räknat med att Anders i år skulle ha god chans att ta förstaspaden av Craig Andy Andersson, som är 38 år och definitivt på nedåtgående. Mycket trevligt att kunna konstatera att Anders dessutom i spelet är klart bättre i år än tidigare år: rörligare, snabbare, läser spelet bättre jämfört med att han tidigare år varit mer stillastående "väggvakt" och dessutom haft svårt att snabbt komma igen när han blivit utsatt och gått ned eller åt sida. Känns verkligen som att han tränat under året och tagit sitt vaktande till en ny nivå.

Grejen är den att han år efter år INTE fått en rejäl chans och INTE kommit ifråga för förstaspadar eftersom man allmänt ansett att han visserligen är NHL-reday, men däremot INTE visat att han kan ta spaden i de flesta matcherna under en säsong och hålla måttet. Och när han aldrig fått chansen i typ 60 matcher under säsongen kan han ju aldrig visa att han klarar det. Målvakternas Catch-22 alltså. Men eftersom Ottawa har gammel-Craig på ett dyrt kontrakt ytterligare år tycks det som att Anders änk-ligen fått den flytöppning han gjort rätt för och väntat på.

I detta nu har han ett kontrakt med Ottawa ytterligare en säsong, till 2021 (värt 2,6 milj dollar/år) och när det går ut är han 31 år gammal. Lyckas han den nuvarande säsongen får han med säkerhet fortsätta äga spaden i dominerande antal matcher nästa säsong (troligen då med Marccus Högberg eller Filip Gustafsson som tvåa) och levererar han dessa två säsonger - som han nu har gjort - ja, då står det tämligen klart att han därefter kommer att erbjudas ett flerårigt och mycket mer välbetalt kontrakt. Och i så fall har han etablerat sig som en av Sveriges bästa vakter någonsin.

Känns rättvist för duktige och sympatiske Anders Grizzly Nilsson, som verkligen haft oflyt under sin tidigare NHL-karriär:

NY Islanders
Signade Anders och körde honom fr a i AHL i flera år, men gav honom bortåt 15 matcher på slutet, då Anders levererade runt 90% och sedan fick veta att de inte skulle satsa på honom. Ojuste, eftersom de valde att fortsatt satsa på flera andra vakter som definitivt inte var bättre då eller senare. Till det hela hör att Anders under Islanderstiden led av glutenintolerans som sent upptäcktes.

Chicago Blackhawks
Islanders sålde vidare rättigheterna till Chicago som då hade två toppvakter men Anders spalade säsongen för AK Bars Kazan - blev bäste vakt i hela KHL, så i Chicago spelade han aldrig.

Edmonton Oilers
Anders slog sig fram till förstespaden i Oilers efter en fin höst, men plötsligt beslutade Oilers att satsa allt på Cam Talbot (eftersom de redan betalt dyrt för honom) och Anders tappade då sugen.

St Louis Blues
Dit kom han bara som korttidslån eftersom St Louis hade skadade vakter och behövde en back-up. Blev ett fåtalmatcher med OK resultat för Anders.

Buffalo Sabres
Där gick det riktigt bra. Anders låg länge på typ 94% räddningar och sedan höll han och vakten han delade spade med - Robin Lehner - 92-93% vilket var utmärkta siffror i Buffalo som då var ett svagt lag. Här åkte han på en ny "Talbot" - sportchefen hade investerat hårt i Lehner och under våren fick han i princip alla matcher, för att visa att han "höll en hel säsong".

Vancouver Canucks
Här påstods det att Anders skulle få rättvisa villkor med Jacob Markström, men så blev det inte. Anders visade väsentligen samma nivå som Markan, men det blev tydligt att klubben ändå föredrog Markan som de investerat i och Anders fick med tiden bara de svårare uppgifterna och därmed svårt att göra sig gällande.

Ottawa Senators
Och så sparkade Vancouver honom till Ottawa, som hade vaktbrist. Det skedde abrupt timmarna innan matchen Vancouver-Ottawa, då Anders helt sonika fick vandra över till andra omklädningsrummet, byta tröja, och hänga med Ottawa på planet hem.

Men i NHLs klart sämsta lag Ottawa såg Anders under våren 2019 till att vara lagets bäste vakt och fick därefter ett tvåårigt kontrakt med "mellanbetalning" om man nu kan kalla några miljoner i månadslön för det.

Och nu tycks han ha tränat hårt under sommaren i Luleå och utvecklat sin hockey och tagit sitt vaktande till en hög nivå. Han har ju tidigare väsentligen bjudits in med armbågen, men nu ser det ut som att han - änk-ligen - kan få en rejäl chans att etabelera sig på riktigt och få en förstaspade utan snack.

Vilket han är mer än värd.

Årets stats:

191002 Ottawa .- Toronto 3 .- 5 0 Craig 88,1% 42 .- 26

191005 Ottawa .- NY Rangers 1 .- 4 0 Craig 86,7% 32 .- 30

191010 Ottawa .- St Louis 4 .- 6 0 ANDERS 86,1% 29 .- 37

191012 Tampa .- Ottawa 2 .- 4 2 Craig 90,5% 21 .- 34

191014 Ottawa .- Minnesota 0 .- 2 0 Craig 97,1% 26 .- 35

191017 Ottawa .- Las Vegas 2 .- 3 SO 1 ANDERS 96,3% 39 .- 54

191019 Ottawa .- Arizona 2 .- 5 0 Craig 84,6% 27 .- 36

191021 Ottawa .- Dallas 1 .- 2 0 ANDERS 3* 95,3% 20 .- 43

191023 Detroit .- Ottawa 2 .- 5 2 ANDERS 1* 94,4% 38 .- 36

191025 Ottawa .- NY Islanders 2 .- 4 0 ANDERS/Craig 75%/100% 32 .- 24

191027 San Jose .- Ottawa 2 .- 5 2 Craig 94,4% 30 .- 36

191102 Ottawa .- Boston 2 .- 5 0 Craig 84,4% 32 .- 32

191104 NY Rangers .- Ottawa 2 .- 6 2 ANDERS 1* 94,1% 34 .- 30

191105 Ottawa .- NY Islanders 1 .- 4 0 Craig 87,5% 28 .- 32

191107 Los Angeles .- Ottawa 2 .- 3 OT 2 ANDERS 3* 92,9% 28 .- 33

191109 Carolina .- Ottawa 1 .- 4 2 ANDERS 1* 97,4% 39 .- 30

MER KONKRET, ANDERS INSATSER I ÅR:
86,1% Ottawa-St Louis
96,3% Ottawa-Las Vegas
95,3% Ottawa-Dallas Matchens tredje stjärna
94,4% Detroit-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
75%/ Ottawa-NY Islanders (en period, sedan utbytt)
94,1% NY Rangers-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
92,9% Los Angeles-Ottawa Matchens tredje stjärna
97,4% Carolina-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)

Mycket trevligt att fortsättningsvis följa kamraterna Anders Nilsson och Robin Lehner - just nu 6a resp. 2a på NHLs vaktliga) - under deras säsong, i synnerhet eftersom de båda fått kämpa mot svåra NHL-besynnerliga omständigheter i många år, men nu kan komma att lyckas på allvar :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ivandrago: Luleå körde jag i fredags, Texas körde jag igår! Mycket god, men för min smak inte tillräckligt het trots Chipotledressing, så jag la på ytterligare Jalapenos:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro:
På torsdagar brukar jag ta lunch där, deras Texas är prima💪, bra kaffe också.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: När det gäller Kovacs-gate. Vet inte om det är speciellt Luleå som drabbas av att det blir tidigt känt under säsong att våra spelare skrivit på för annan klubb kommande säsong. Men nog tycker jag att det hänt rejält ofta.

Att en spelare skriver på i förtid må vara en sak.

Men den andra sidan av myntet är att det läcker ut, och läcker ut snabbt. Vad tycker vi om det?

Att det är för jävligt. Och vem tjänar igen-kligen på att det läcker ut, vem är det som läcker?

Spelaren själv? Verkligen inte.

Spelarens nuvarande klubb. Absolut inte.

Agenten? Nej, det borde inte vara så. Eftersom spelaren drabbas kommer agenten att komma i vanrykte och kanske får svårare att samla på sig spelare?

Det borde bara vara den inköpande klubben, som kan krångla till det för den pågående klubben.

I detta fall skulle det alltså vara Öret som läcker för att jävlas med en toppkonkurrent, Luleå.

Ett jävla sätt. Jag tycker att Skuggan och Bulan mycket noggrannt ska gå igenom Örets trupp för att se om Öret har någon spelare, som Luleå i sin tyr kan rekrytera. Och sedan läcka om, förstås.

Är det sant, då, kommer Kovacs att lira för Öret nästa år? Ja, det utgår jag ifrån.

I Luleåkretsar är man ledsen över att det blir så, men har viss förståelse. Man tänker att de nyblivna föräldrarna Minatsu Murase och Robin Kovacs kan behöva komma ned till Stockholm för att få familjestöd. Normalt skulle det ju betyda Djurgårn, men av randiga skäl och rutiga orsaker vet vi att de aldrig kommer att spela för Djurgårn, och när nu Riktiga AIK går så riktigt dåligt innebar det att Robin var tvungen att fundera på de närmaste klubbarna om de skulle flytta nedåt. Typ Pölsan, Öret eller Pungen. Och då är nog Öret att föredra för honom förstås. Plus att öretsponsorn har rejält med stålar att kasta in som vi sett otaliga exempel på, typ när han plockade in Ehnroth i målet för att säkra att Öret blev kvar i SHL eller när han köpte över Palushaj från pölsorne.

Igenkligen tror jag att Kovacs långsiktiga mål är att gå vidare till klubb i utlandet, men han kanske bidar tiden lite, med hänsyn till att deras barn ännu är så litet. Plus att han testat över i NHL dvs AHL och vet vad han skulle komma till som läget är nu - till betydligt mindre pengar än han får av Öret. Min gissning är att det blir något år för Öret och sedan iväg till KHL. Igen-kligen borde han vara NHL-material, tycker jag, t ex vald till Allsvenskans bästa junis två år i rad. Men eftersom NY Rangers äger honom betyder det att han skulle behöva slå sig in i någon av de första NY-linorna, och risken är stor att han i stället blir kvar nere i Hartford och AHL där han uppenbarligen inte trivdes alls och där hans hockey inte heller fungerade. Med facit i hand kan man nog tycka att han absolut inte skulle ha åkt över Atlanten bara 19 år gammal utan borde ha tagit något eller några år ytterligare i Sverige, men lämnat Gnaget och kört på SHL-nivå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satt tydligen hårt åt men MooDoo vann den tidiga seriefinalen mot Burkölen och nu har vi nedanstående tabell. MooDoo, som bara vinner och vinner f n i tobb följt av Bofors och Burkölen med Timrå snäppet efteråt.

Jag tycker att de kan skaka av sig ruffelgänget Bofors så vi får en ren Norrlandstrio i topp serien igenom och senare att två Norrlandslag får kvala mot SHL:s nr 13 och 14 till våren.

Det förtjänar återigen att påpekas: våren 2020 blir sista gången som TVÅ lag får chans att kvala upp från Allsvenskan - därefter kommer SHL #14 att konsekvent flyttas ned, utan kval, medan det lag som vinner "slutspelet" i Allsvenskan flyttas upp.

Så nog vore det väl trevligt om två lag från Norrland nu tar steget upp.

För att kompensera sydbottningarna kan vi väl erbjuda att något platslag från Västerbotten degraderas.
Uppladdat:

406x300-skarmavbild-2019-11-10-kl-144141.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kul att du upptäckt Bastard. Tänk då på att allt smakar ytterligare några procent godare när man äter på stället i Luleå pga omgivningen och pga att det grundades här :)

Jag åt på jvg senast i somras. Frasses undviker jag dock nuförtiden..dom har verkligen gått ner sig som kedja enligt mig. Vinner vi glud borde vi fira på jvg med ett jv-mål :D
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Jo. Stinker rejält. Och om Öret gör klart i oktober-november signalerar det att andra klubbar måste börja göra klart ännu tidigare. Vinnarna är nog bytalagspelarna men förlorarna är klubbarna och supportrarna.
+8
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker det stinker när en värvning blir klar till en SHL konkurrent nästa säsong när det endast spelats 16 omgångar!
+9
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi en stor hockeymatch idag.

Nej, jag syftar inte på DaMooDoos match mot Luleås hobbylag. Inte heller på låtsas-Tre Kronor i Koskekkorvamatch.

Utan på MooDoo-Bukölen! Seriefinal i Allsvenskan, som i år är högintressant med de nämnda lagen plus Timrå som en härlig topp med chans att till våren avancera till SHL, när det blir sista gången TVÅ allsvenska lag kan ta steget upp samtidigt.

Dessutom med en konkurrent i form av Svarte Petter Bofors, som just nu spelar tredje perioden borta mot Gurkan och har ledning med 1-3, därmed upp på första plats i en live tabell.

Men klockan 18 är det nedsläpp mellan MooDoo - som öser in mål - och Burkölen - med allsvenskans bästa försvar; inklusive riktigt duktige vakten Joe Cannata, som har 94,62% räddningar i år, och som apsupportrarna på apkraft drömmer våta drömmar om; vill att plastlaget Apan ska köpa över redan nu.

Det blir en mycket spännande match (som jag själv tyvärr missar) och likaledes en spännande fortsättning på Allsvenskan denna säsong!

Nu hoppas man bara att plastlaget Apan lyckas ta plats 13-14 i SHL, så att de sedan efter förlorat kval, kan inte sin naturliga nivå i Allsvenskan.

Sportchefer: Kenttä har ju tagit över Burkölen medan Glader tagit MooDoo och att Kenttä är på märks sedan han senaste dagarna fyllt på med nya rekryteringar. Burkölen har hemma dragit i snitt 4394 åskådare per match i Allsvenskan. Apan i SHL drar just över det för närvrande - och däri ingår en massa tomma stolar som alla vet - men Burkölen är snart förbi.

Det känns som att hockeytemperaturen är på topp i Västerbotten. Utanför blygden vill säga.
Uppladdat:

346x300-skarmavbild-2019-11-09-kl-165228.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hahaha nu är du ute och cyklar! Han fick väl en puck i face'et var av avblåsningen och vrickad sen typ foten i båset! Shit happens Case Close 👍👊👌 och Lulä vann kul för er!
Vi får fler tillfällen att spöa lillebror senare! 😄
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Burgarraseriet har brett ut sig över landet, på gott och ont, men jag tycker att de större kedjorna nu börjar bli tämligen mjäkiga och ointressanta - t.o.m. när de kommer med "heta nyheter" blir det blaj och inte sällan serveras man "produkter" som stått till sig varpå bröder känns som skorpa och hamburgarna som...pölsa, tror jag, även om jag inte vet hur den gävliga "maträtten" smakar.

Frågar någon mig hävdar jag att det finns/fanns bara två riktiga ställen, igenkligen. Järnvägsgrillen i Luleå samt original-Frasses i gamla Estellahuset, också i Luleå. Förstås.

Men nu har det hänt något. En nykomling på brugarmarkanden - lite dyrare - men överlägsen smak. Och också den från Luleå. Förstås, igen.

Bastardburgers! Kände faktiskt inte till detta men råkade på den igår i Solna Centrum. Hamburgare med namn som "Ney YorK", "London", Luleå". Lite dyrare, men överlägsen smak och design från början till slut: de gör allt själva, inklusive brödet och t o m egen öl vid namn "How to be a bastard" som är en ljus ale. Mycket god öl, lite IPA-drag över den ändå - och jag som absolut inte gillar IPA - men just denna med bara lite IPA-karaktär var god.

Förstås, förstås.
Uppladdat:

382x300-skarmavbild-2019-11-09-kl-164309.png

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Ovälkommet av flera skäl.

A) Visserligen har Kovacs inte kommit igång riktigt på topp ännu i höst, men så har det sett ut förut också och när det lossnat, har det lossnat rejält. Hans snabbhet och målsökande hockey gillar vi, dessutom att han inte är rädd för att ta ett snack på isen och reta gallimatias på motståndare.

B) Kovacs känns som en triumf och fin marknadsföring för Luleå Hockey. På samma sätt som vi tog upp Linus Klasen och utvecklade honom, liksom Kovacs, att förstå att medverka i hela laget både framåt och bakåt, och bli bättre hockeyspelare; uppskatta och trivas i Norrbotten fast de var Stockholmare. Och i Kovacs fall hängde han ju personligen i luften efter tuffa personliga upplevelser året innan, men nu har han funnit sig själv och stabilitet dessutom med sin partner Murase som också hon kommit upp från Riktiga AIK till Luleå Hockey och de dessutom nyligen blivit föräldrar. En härlig saga helt enkelt.

C) Utvecklingen av svensk elithockey där klubbarna, längre tillbaka, lirade med mer eller minre samma lag år efter år och bara typ 2-4 spelare byttes ut. Sedan kom explositionen med det väldiga suget av svenskar över Atlanten, kompletterat med detsamma till KHL och kontinenten varpå klubbarna blev alltmer tvungna att rekrytera nya spelare varje år. Inom Elitserien hade man en informell överenskommelse att INTE värva från varandra dock, under pågående säsong. Men den förste som sket i det och i lönndom började sno spelare av varandra under säsong var förstås "nej, han har jag inte värvat" Looben som ljög hur mycket som helst. Allt detta ledde till att förutsättningarna, som vi kände dem, krackelerade rejält och numera ser vi inte ett utan flera lag som byter ut halva laget från säsong till säsong.

Apeländet dök ju upp i Elitserien mitt i detta och sedan f d NHL-scouten Anders Forsberg identifierat vad Apan behövde och låste fram dessa spelare på fleråriga kontrakt lyckades Apan lira med i stort sett samma lag några år, medan full kalabalik rådde i övriga klubbar. Och därmed tog Apan några Le Mans och inbillade sig att det berodde på att de var så "bästigast på allt" men nu har ju verkligheten nått i kapp också den plastklubben.

Öret har ju varit kreativa och duktiga på att scouta och rekrytera spelare, men vanligen från utlandet och liknande. Men så öste de på med pengar och snodde Palushaj av Pölsan vilket var ett nytt steg. Nu fungerade det inte, eftersom Palushaj oturligen skadade sig.

Men om ryktet nu talar sanning - och det borde det väl göra, numera läcker det ju så det stänker om det - så har nu Öret redan i början av november gjort upp med Kovacs att komma till dem nästan ett år senare. DET är verkligen att flytta fram insatserna och så långt i förväg tror jag inte andra klubbar agerat. Men om Öret nu gör det, blir andra också tvungna. Vilket känns trist; bland annat eftersom vi har kvar att möte Öret tre gånger till i serien och kanske möter dem i slutspelet. Vilket blir lite knepigt om vi har en spelare som redan skrivit på för dem...

Det där kände vi ju av redan när Looben värvat Hento i lönndom, trots att Hentos brorsa påstod motsatsen, och vi mötte Warulfven i kvarten och Tre Kronor-vakten Hento inte var att känna igen utan slängde in puck efter puck och till slut fick bänkas, men det var försent och vi åkte ut mot Ulfven.

Är väl så det ska bli men inte känns det bra. Speciellt för supportrar att ena året hylla den ene och andre och nästa år är de våra motståndare. Men kollar man trupperna på de andra SHL-klubbarna ser man attt där finner man 1-2 hela lag av f d Luleå Hockey-spelare.

Ur led är tiden.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Yep, han har fuskat. När Luleå krossade Apan var det ett skede i matchen då Luleå hade PP och tryckte på rejält, mål hängde i luften.

Då viftade lille Gustaf som besatt på zebrorna som blåste av eftersom de trodde att lille Gustafs mask lossnat eller liknande.

Varpå lille Gustaf lämnar isen och byter av eftersom han fått pungen i kläm eller liknande.

Och någon "pung i kläm-stoppa spelet!"-regel har i alla fall inte jag hört talas om, har du?

;-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Vad ska man säga? Tråkigt, eftersom jag gillar Kovacs men grattis till Örebro. Inte mkt att göra åt, klimatet ser ut så i hockeyn. Det enda jag hoppas på är att om de ryktena är sanna så slöar inte Kovacs ner sig utan håller full fokus på Luleå denna säsong.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Va har jag nu missat för nåt? har Lindvall fuskat?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kovacs till Örebro nära säsong, tankar om det?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Torsdagkväll. Och ingen SHL-hockey. Och likadant var det i tisdags.

TVn visar Koskenkorvakupp och det är olidligt, meningslöst och trist. Lägg ned skiten!

Jag ser mycket gärna OS - om NHL-spelarna deltar - samt kanadakuppvarianter. Kan väl acceptera VM också även om jag personligen inte är så intresserad men andra kanske är det.

Däremot är de här kupperna av vodkatyp helt onödiga och ointressanta. Verkar som att många förståsigpåare hävdar att det är nödvändigt för att testa och spela ihop ett lag, men sedan gnomen mårts sparkades ställer ju NHL-svenskar upp i VM och därmed blir bara enstaka SHL-spelare tänkbara; KHL några fler kanske. Jag tycker gott att förbundskaptenen får ta ut ett lag och ge dem en vecka på att spela ihop sig.

Se till att vi har ett kontinuerligt pågående SHL med undantag för insprängda omgångar av CHL. Det räcker gott:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
"Hockeysverige.se söker redaktör – ansök i dag" och det handlar om någon som ska ta "kvällar och helger" och pyssla med "re-write" av sådant de googlat från andra förstås.

Jahaja. Kväller och helger. Det är då som det riktigt viktiga i hockey sker, men då ids inte Hockeysverige nuvarande "skribenter" jobba förstås.

Nu råkar det vara så att Hockeysverige hade landets bästa hockeyjournalist, men han har inte skrivit där sedan i juli. Sedan bossen aprunkare Bodin förklarade att han måste "moderniseras".

Jag kollade tre senaste artiklarna av enkelP.

Senast utredde han på djupet Dahlins val att komma hem till Timrå för att må bra och fortsätta utvecklas. Bra, tyckte enkelP och det gjorde han rätt i.

Innan dess diskuterade han att lägre rankade landslag ibland slår högre rankade.

Och dessförinnan skrev enkelP om förekomsten av filmningar med en kunnig analys av fenomenet.

Samtliga bra och läsvärda artiklar som man lärde sig av. Förstås.

Men Hockeysverige håller på att balla ur fullständigt. Jag kollar fortfarande upp vad de skriver om men siten domineras numera av skit och man får i stort sett aldrig några nyheter eller intressant information därifrån. Och vill man läsa kunniga analyser och tänkande tänkare...glöm det.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack detsamma! :-) När det gäller att rekrytera unga pojkar att flytta långt hemifrån för att ge dem chans att följa sin dröm om hockey är det inte alltid svart eller vitt. Tror att det kräver en rejäl individuell bedömning som inte enbart bygger på huruvida pojken eventuellt kan utvecklas till duktig hockeyspelare i skolans-klubbens A-lag med riden. Utan verkligen ta hänsyn till om den 15-årige pojken är så pass mogen att han klarar av att lämna familj och vänner för att bo ensam på en ny ort där hans enda naturliga koppling är med klubben och andra pojkar i samma situation.

För en del - kanske för de flesta - 15-åriga pojkar är det kanske att få utvecklas som människor först innan de måste ta beslutet att på fulltid koncentreras till hockeyn på ett gym och med detta gyms klubb, kanske fortsätta mer allsidig sport. Å andra sidan är det ju ett fritt val för pojkarna och när det gäller att välja gymnaiselinje ska det ju ändå väljas.

Kritiken mot Apan är ju att de valt att i lönndom kontakta pojkar ända ned i 12-åesåldern för att bearbeta och bearbeta dem så att de blivit hjärntvättade och pyskologiskt fjättade vid Apan. Det vore väl möjligen acceptabelt om Apan därefter hade en riktig värdegrunnnnnd och tog ett moraliskt ansvar. Vilket talrika berättelser visat att de inte gjort. Med värsta exemplet hur den av Apan anställde junisledaren som fungerade som "lärare" i skolan beslutade att en 16-årig kille på gymnasiet under gymnastiklektionerna inte skulle få byta om med klassen utan i en skrubb i korridoren, för att straffa pojken eftersom han sagt att han kunde tänka sig att spela för Luleå Hockey.

När den fula historien kom ut och "läraren" pressades förklarade han att han "stod för" vad han gjort och skulle göra det igen. Och när hans överordnade i Apan intervjuades svarade de att de höll med "läraren" och så skulle det vara. Varpå Skolinspektionen beslutade att bestraffa skolan samt planerade att flytta eleverna på hockeygymnasiet från Skellefteå till Umeå.

Och då, först då, gick Apans överstepräst ut offentligt och backade: "Vi har gjort ett misstag och ska inte göra om det. Nu är det färdigsnackat om den här saken för nu koncentrerar vi oss på hockey. Vi har värdegrunnnnnnd."

Einar Emanuelsson tillhör de pojkar som var klasskamrat med han som fick byta om i skrubb och Einar lämnade Apgymmet och åkte hem till Kiruna, Terminen efter började han på Luleås hockeygym. Einars storebror Petter lit´rade i Apans A-lag och lämnade för att förska slå sig in i NHL men det gick inte. Och när han vände hem till Sverige bombarderas schtan med lokala fanfarer som förklarade att den jätteduktige Petter från blygden skulle komma "hem". När de förstod att han inte ville tillbaka till Apan utan sökte sig till Luleå förklarade Apan och apsuportrar att Petter var "inte speciellt bra" han skulle nog inte ha platsat.

Så Apans "värvning" till blygden av 15-åringar ger jag inte mycket för. Såvitt jag vet har de kvar samma "lärare".

När det gäller Warulfvens utgår jag - till motsatsen bevisats - från att den sköts på ett perfekt sätt. Men så har också Warulfven anor och lång tradition av hockey på riktigt. Till skillnad från plastlaget i schtan.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mycket intressanta inlägg du konstant kommer med

Här nere i Värmland har vi precis gjort en Apa och värvat en 15årig norsk inför kommande säsong, oklart vad jag anser i frågan
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan meddelar nu att lille Gustaf, köpemålvakten, åter är fit for fight. Bild på den lille nedan, iklädd Apans nya dräkt som de övertagit från San Quentin sedan det beryktade fängelset avvecklades.

Nu ska denne köpevakt åter in och då får han konkurrera med en annan köpemålvakt, vars huvudsakliga sysselsättning förstås är att vara mannekäng med smink och glam.

Vidare har Apan köpt på sig ytterligare en köpemålvakt, han Oskar från norska tippeligan, Norskar kallad och vida beryktade för att ligga inne med den största femte lucka man skådat där han silat in mål efter mål efter mål.

Vad ska nu bli av Norskar? Och hur många vakter ska Apan köpa in, utan att köpa en rejäl vakt? Därom tvista de lärde men enligt rykten har man nu i lönndom kommit överens om att ta in köpemålvakten Ortio till nästa säsong, då Apan eventuellt fortfarande tillhör SHL.

När det gäller lille Gustaf-härvan har vi fortfarande inte fått klara besked. Det var i derbyt mot Luleå, när lille Gustaf eventuellt träffats på masken och i så fall av en synnerligen lös puck, då han plötsligt började vifta som besatt på domarens uppmärksamhet, vilket han har all rätt att göra om han vid skott mot huvud drabbats av hjärnskakning, masken släppt eller liknande. När väl signalen kom åkte han raka vägen till omklädningsrummet och i efterhand
rapporterades att lille Gustaf drabbats av en underkroppsskada.

Vilket föranleder frågan: vilken regel anvisar möjligheten för målvakten att plötsligt begära att spelet stoppas? Förutom då vid maskbesvär/hjärnskakning efter puck mot hjälm?

Lille gustaf fuskade alltså för att få spelet stoppat så att han kunde hoppa av, och det gjorde han i ett läge där Luleå i PP hade ett jättetryck mot apmålet.

Min gissning är att lille Gustaf sket på sig.
Uppladdat:

346x300-skarmavbild-2019-11-06-kl-171037.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DIFiplinnämnden-gate
Djurgårns sportchef har låtit sig intervjuas av Hockeynews, vilket citerats flitigt i tabloiderna. Han menar, med hänvisning till att tre gårdare på några dygn stängts av, att DIF blivit orättvist behandlade. Jag tycker att han visst kan ha rätt i kritik mot hockeyns fungerande och icke fungerande regelverk men när han kopplar det till tre avstängda gårdare är hen fantastiskt fel ute.

Nu har jag inte sett Hedmans tackling, men däremot skallningen och våldet från båset och vill nog mena att DIF kom lindrigt undan - överfallet från båset tycker jag skulle ha givit Högström 10 matchers avstängning. Medan DIF-sportchefen har det usla omdömet att kommentera bås-gate med "...att han slår knytnäven i ansiktet på någon, men att vi visar energi och frustration är ändå en reaktion på att man vill någonting. Det hade varit värre om det hade varit apatiskt...".

Så det som gör sportchefen frustrerad och föranleder hans utbrott ot externa - där är han fel ute. Frustrationen ska han visa mot de tre egna spelarna, punkt!

Men det mest anmärkningsvärda är ändå hur extremt uselt rättskipningen fungerar. Vi har här att Everbergs klubba, i närkamp med gårdare vid sarg, åker in i båset. Även om ingen kan veta hur medvetet eller omedvetet finns det bara att uppfatta det som ej avsiktligt. Men då griper Högström fast klubban, håller i och vägra släppa den varpå Everberg slår till honom. Men utan överdrivet våld.

Fram till dit kanske båda ska tolas som likvärdigt medskyldiga även om jag nog mer lutar åt att det är Högström som initierar det hela.

Men sedan: Högström river av hjälmen av Everberg, griper fast honom i håret med ena handen, ger Everberg en rak höger i ansiktet vilket fäller Everberg som kollapsar på isen varpå det oskyddade huvudet slår i rejält och DÄR blir Everberg hjärnskakad. Knappast slaget alltså - även om hockeytyckare inklusive disciplinnämnden hängt upp sig på det - utan när han slår i isen utan att ens skyddas av den hjälm som Högström plockat av honom.

Den isolerade händelsen är synnerligen enkel att bedöma: Högström har med berått mod agerat för att skada Everberg med ett våld syftat till att skada Everbergs hjärna.

Var det så Högström tänkte? Nej, det tror jag väl inte. Men han ÄR SKYLDIG att tänka så och när han inte förstått hur extremt olämpligt han uppfört sig är det självklart att han per automatik ska stängas av länge; såväl för att straffas som för att bli ett varnande exempel för andra.

Medan Högström själv kommenterade saken: Det var en ickehändelse och handlade mest om att Everberg inte straffades av domarna när han "vevade med klubban i vårt bås" och sedan dömde domarna dubbelutvisning, jag tog mitt straff och därmed är saken ur världen.

Att Högström dessutom är kapten för Djurgårn, och uttalar sig på det sättet, är extra graverande och ytterligare skäl för ett rejält straff.

Men vad händer?
1. Zebrorna dömer alltså dubbelutvisning. Extremt uselt domslut förstås. Riktigt illa.

Och hade det bara stannat där skulle det varit illa, men med begränsad skada för rättskipningen.

Men det pinsamma dramat rullade på:

2. Zebrorna HAR chansen, att efter matchen i lugn och ro och med stöd av att ha tittat igenom händelsen på film från olika vinklar, att ändra sig och rapportera Högström till disciplinnämnden. Det gör de inte. Mycket illa.

3. "Situationsrummet" (läs:lärling, som är allsmäktig där, och fritt tillgänglig för påverkan av SeMer-studions närvarande Stockholmare) har samma chans och kan dessutom diskutera det hela med en grupp "oberoende" experter t ex tidigare spelare och domare, rapporterar inte heller till disciplinnämnden. Mycket illa.

4. Domarbasen griper in och förklarar varför det blivit som det blivit: "visst borde det i matchen ha dömts 5 minuter på Högström, men misstag händer. Men det är helt korrekt att INTE rapportera till disciplinnämnden eftersom handsken var på alternativt eftersom det var ett slag för lite...."

Inom parentes sagt: hanteringen påminner minst sagt starkt om när den j-a highsticking efter upprepade avstängningar på kort tid fällde Tedenby med ett fullständigt oprovocerat pungslag varpå SHL/lärling gick ut och påstod att "det var inte tillräckligt stort våld". Patetiskt!

Och gudars skymning, vilket j-a pulver, domarbasen. Anta att jag på en tågperrong knuffar någon i ryggen så att vederbörande faller på spåren och blir överkörd. Om någon då skulle hitta på att diskutera enbart knuff eller inte knuffa utan att ta hänsyn till hela situation skulle alla förstå att den saknade omdöme.

Så sker också här. I princip hela hockey-Sverige reagerar omedelbart och förklarar att punkterna 1, 2, 3 och dessutom 4 är skit, skit och bara skit. Förstås. Och på några timmar ändrar sig Domarbasen - syfte att vara PK förstås och inte hängas ut i tidningarna mer - och "tillsammans med SHL, Hockeyligan beslutar man att

5. Rapportera händelsen till disciplinnämnden.

Som fäller Högström förstås, men ger denne ett i moina ögon alldeles för lågt straff.

Och nu studar alltså Djurgårns sportchef upp som en gubbe i låda och är skitförbannad över att punkt 5 inträffade, och kopplar helt sjukt ihop det med att "Djurgårn minsann alltid sköter relationen mot domarna exemplariskt. Och utan att namn nämns är det tydligt att han är skitförbannad på Roger Rönnberg som offentligt förklarade, helt korrekt dessutom, att han såg 1-4 som ett skenheligt fiasko.

Jag tycker att de flesta inblandade uppfört sig som hysteriska nollor och anser att det finns bara tre slutsatser att dra:

1. Djurgårn har gjort rätt för avstängningarna och borde haft ännu längre sådana. De bör rannsaka sig själva för grundprobelemet är deras, ingen annans.

2. Att speciellt Högström inte fick ett mycket längre straff beror på att alla inblandade inklusive disciplinnämnden inte har den medicinska kunskap som de behöver för att - med deras egna ord - skärpa rättskipningen och prioritera kampen mot hjärnskador.

3. Punkterna 1-5 ovan representerar ett monumentalt fiasko för hockeyns regelverk och förbundet/zebraansvariga har all anledning att på djupet analysera hur det kunnat bli så illa. För att dra den viktiga slutsatsen: situationsrummet funegrar INTE som det ska och det beror på att Lärlingen har all formell och informell makt där. Och ändra på det, fortare än kvicky.

Och det är hela saken.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo, nog vore det konstigt om Apan inte hade koll men å andra sidan; inte vore det konstigt om Apan hade okoll;-) I normalfallet betalar ju den som är anställd i Sverige skatt i Sverige även om den inte är i Sverige del av året. Och Kiiskinen har ju varit anställd i flera år av Läjkers enligt de villkoren.

Nu vill Apan hävda att vederbörande plötsligt, från att ha varit normalt anställd i åratal ska uppfattas som utländsk artist av skattemyndigheterna.

Artistkatten är 15 procent på den skattepliktiga inkomsten exklusive socialavgifter. Vad skulle en oartist betala? 50% i skatt + bortåt 50% sociala avgifter? I så fall ytterligare 85% av den lön Kiiskinen får. Blir en redig summa, det.

Men läste lite kul om sparkbollen (länk).
Där skulle det bli avdrag 25% innan skatt och sociala avgifter.

"Artistskatten ska gälla i tre år och bara utländska medborgare som inte verkat i Sverige de senaste fem åren kan bli aktuella för de nya reglerna. Regeln kan även kombineras med att klubben betalar signing bonus när spelaren fortfarande är bosatt i utlandet.
- Vi har drivit den här frågan i tio år om att förenkla det här, säger Johan Sander som nyligen hade ett informationsmöte vänt till idrotten:
- Det var ett stort intresse både från hockey och fotboll och från en del agenter."

"Expertskatt" talade man om där, men den intressanta passusen är "bara utländska medborgare som inte verkat i Sverige de senaste fem åren kan bli aktuella för de nya reglerna." Skulle det vara överförbart till hockeyns normala artistskatt vore det ju i högsta grad intressant.

Och visst kan man av principiella skäl ifrågasätta om Tuomas Kiiskinen, efter att ha varit anställd i Sverige, av Läjkers från hösten 2014 till våren 2019, och betalt skatt som alla andra...plötsligt ska skattetekniskt uppfattas som "utländsk artist" som behöver "expertskatt" för att k´ta uppdrag i Sverige. bara för att Apan vill försnilla skatt och sociala avgifter på ungefär 85% av hans lön?

Det känns principiellt tveksamt och hans mångåriga anställning i Växjö torde signalera att han inte uppfyller grundförutsättningarna för att rekryteras som utländsk expert utan att Apan vill lura staten på pengar. Vilket, låt säga att Kiiskinen har 200 000/m i sex månader, blir ungefär en miljon.

Ungefär som när de la in ansökningar till försäkringskassan där de försökte luta svenska staten att betala lön för Apans spelare och tränare om/när de var skadade genom påståendet att de höll inte på att rehabilitera sig utan höll på med att "utbilda sig för att skaffa sig ett nytt yrke"...

Det underliggande motivet för en "expertskatt/artistskatt" är ju för att finansiellt kunna rekrytera utländska medborgare för anställning i Sverige, vilket annars inte skulle kunnat ske. Men om nu Kiiskinen varit anställd på vanligt sätt utan bekymmer under senaste fem åren........det vore intressant att höra hur saken bedöms av skattemyndigheterna. Ska du eller jag be dem undersöka saken? ;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle nog inte tro att det är ett reellt problem. Dels borde man såklart från apans sida ha björnkoll på det problemet om det fanns och det får man väl ändå tro att dom har, eller .... Men det handlar troligen olika saker. Skatten beror på om du bott i Sverige och tjänat pengar och kontrakt med SHL klubb kan man ju ha utan att spela, det handlar ju om rättigheter. Skulle gissa på nåt sånt ... 🤔 Annars såklart ett önsketänk!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedanstående tycker jag är intressant. Kiiskinen transfer från Läjkers till Apan är bokfört 19-10-28.

Kiiskinen har ju haft en korrekt anställning hos Läjkers i flera år, medan snål-Apan i vanlig ordning skulle skattemygla och anställa Kiiskinen på "artistkontrakt" dvs som bosatt i Sverige under <365 dagar per år. AV det skälet kommer han till Apan först för någo vecka sedan och så räknar de med att köra honom till slutet av april och sedan sparka honom ur landet och på så sätt mygla under maximalt från skatt och sociala avgifter.

Men.

Om de inte sett till att hantera registreringen korrekt. Om han skattetekniskt 'r normalt anställd av Läjkers t o m 28 oktober och Apan därefter plockar in köpespelaren...då kanske Apan inte kommer undan att erlägga korrekt skat för honom och i så fall kommer kostnaderna för Kiiskinen att öka rejält.

Vad ska vi tro? Kan det blir en halv miljon ytterligare för att dränera Apans konkursplastklubb?

En intressant fråga och jag borde väl, som rejäl skattebetalare, kontakta skattemyndigheten och be dem kontrollera detta närmare?!
Uppladdat:

450x49-skarmavbild-2019-11-04-kl-173227.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja fy fan för Gollum, mannen som gav min avsky för Djurgården ett ansikte.
En avsky som jag delar med i princip alla Luleåfans och som är så innerligt att till och med Solna AIK fans häpnar.
Troligtvis en av anledningarna till att Kovax valde att komma till oss... :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så noterar vi att fimpen Eklund intervjuas i en jättelång artikel på Hockeysverige, där han får i princip uttala sig om vad han åt till frukost varje dag under den långa karriären, fr a i Djurgårn.

Fimpen intervjuas om vad han ser som "höjdpunkten i Djurgårdströjan".

"Kvartsfinalspelet mot Luleå. Vi låg under med 3-0 i matcher, gick upp till 3-3, men sedan förlorade vi. Dom matcherna och det trycket var sjukt häftigt att fått vara med om."

Ja du. Vi som var drabbade av det ohederliga och osportsliga fusk, som Aphardy gav order om och som du var främste utförare av, är inte lika roade. Vi kommer mycket väl ihåg hur ni satte igång Stockholmsbaserad media inklusive SeMer och hela DIF-publiken på en häxjakt efter Luleåspelare med hjärnskakningar och offentliga förolämpningar som främsta vapen, samtidigt som matchzebrorna Nord, FriSören och Höjdhopparen skrämdes till tystnad, dvs när det gäller alla fula övertramp från djurgårdare. Visst, vi vann till slut, men sedan ni retat igång media var de inte sena att en vecka senare hänga på en fruktansvärd skurk till brännvinsjournalist som ljög ihop en skamlig historia om vår sportchef vilket innebar att tidningar och TV belägrade Luleå på alla fronter med en förlängd häxjakt, med effekten att vi tappade fokus och Apan, som vi höll på att spöa ordentligt, lyckades flytvända och vinna.

Vi kan hålla oss för skratt.

Men visst kommer vi att minnas dig.

Som en fuskare och vidrig lögnare, ett veritabelt svin. Tvi vale!

Har hört att du numera försörjer dig på att gräva skit ur toalettstolar som drabbats av stopp. Skönt att du till slut fick en uppgift på din kompetensnivå, din j-a grythund. Loser.
Uppladdat:

245x300-skarmavbild-2019-11-03-kl-233640.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Allsvenskan rullar på och Burkölen tillsammans med MooDoo toppar, skuggade av brunkargänget Bofors.

Timrå som inledde säsongen starkt toppade men något har hänt och efter att inledningsvis ha vunnit de flesta matcherna har man nu på senaste sex matcher en uddamålsvinst, en vinst på straffar och fyra torskar; senast idag. Typåexempel på torskar 3-1 mot Täljet, efter att ha vunnit skotten med 21-35 och idag mot Kronan med 0-3 efter att ha vunnit skotten med 38-15. Helt klart att förstalinan med Dahlén, Lundin och olika andra efter inledande målfester nu inte producerar.

Vi hoppas att Timrå löser den knut de har men tills vidare gläds vi att se Burkölen och MooDoo i topp:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Norrbottens betvingare Östergötland föll framför målsnöret och Sthlm Nord vinner TV-pucken 2019 med 5-4 och bildar sedvanlig TV-puckshög. Härligt att se!
Uppladdat:

450x170-skarmavbild-2019-11-03-kl-172514.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite uppdatering avseende vårt skadeläge:
• Jonas Berglund väntas vara tillbaka efter uppehållet.
• Petter Wolf väntas vara tillbaka efter uppehållet.
• Emil Larsson väntas vara tillbaka i december.
• Filip Hållander väntas vara tillbaka i januari.
• Carl Matsson väntas vara tillbaka i januari.
• Fredrik Styrman väntas vara tillbaka för säsongen 2020/2021.

Men, som vi tidigare diskuterade, har Luleå lyckats bra i spelet och med mycket poängvinst trots alla skador.

I detta nu har Luleå ändå signat Daniel Widing på korttidskontrakt t o m december, med möjlighet att förlänga förstås. Visst är det framför allt forwards som varit skadade, men Styrman med olycklig korsbandsskada tappar ju hela säsongen.

Vad ska vi tro? Kommer Luleå att rekrytera en ytterligare back om en lämplig sådan blir tillgänglig? Vet ej - hade varit mer sannolikt om det inte gällt Styrman, som varit sjunde back - men samtidigt måste man ju räkna med att fler backar kommer att skadas under säsong och kommer Luleå att lita på att plocka in junisar som kanske inte är SHL-ready och kan riskera leverera avgörande misstag?

Jag tror att Skuggan kollar marknaden kontinuerligt och skulle en lämplig back bli tillgänglig kan det nog hända att Luleå fyller på. Är det RÄTT back kan det bli riktigt viktigt för våra chanser till våren i slutspelet. Ser gärna >100 kg som är beredd att flytta bort alla motståndare som vill ställa sig framför Lassi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Final i TV-pucken. Östergötland leder 2-1 mot Stockholm Nord.

Känns onödigt. Att vi inte är där. Norrbotten mötte ju Östergötland i kvartsfinal och slarvade varpå Östergötland efter 8 minuter satte 1-0 och 2-0 på 10 sekunder, några minuter senare dessutom 3-0 när Norrbotten hade PP. Sedan vaknade Norrbotten men nådde bara fram till 3-2 - trots - hör och häpna - 34-11 i skott under matchen.

Sedan brydde sig Norrbotten inte så mycket och landade på plats 8 medan Östergötland tog sig till den final som spelas nu.

Känns iaf bra att vara så långt framme. Västerbotten t ex åkte ju ut långt tidigare...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Skönt att höra! När det gäller skador verkar vi ha en hygglig bred trupp eftersom vi klarat oss rätt bra 5 vinster av 6 senaste trots så pass många borta. Uppenbarligen har vi flera yngre spelare som kan kliva in och hyggligt komplettera. Beror förstås på VILKA som skadas. Erik och Lassi skulle förstås vara riktigt svårt att klara.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Den variabel som kan stöka till det är skador. Vi har drabbats nåt enormt än så länge medans ex fuskelunda har haft det väldigt lindrigt på skadefronten. Får vi flyt resten av säsongen med skador och de som är skadade nu kommer tillbaka och är så bra som dom var innan skada ja då jäklar har vi bra läge.

Rörande Berglund verkar det lugnt enligt kuriren:

"Lugnande beskedet efter smällen: "Ska ha gått bra"
ISHOCKEY Succéspelaren Jonas Berglund blev liggande efter en smäll i matchen mot Växjö Lakers och fick ledas av isen. Nu ger Henrik Stridh ett skönt besked till alla Luleåsupportrar.:"
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Vi tippar väl toppen också, när vi ändå håller på. Det blir vilka som kan ta topp sex-placeringar och en direktplats till kvartsfinal i slutspelet. Nu gäller det alltså placering i SHL:s sluttabell och inte resultat i själva slutspelet, vilket är en annan sak.

Luleå och Frölunda
Två lag som definitivt kommer att gå bra i år och båda lagen har kapcitet att vinna serien. De kommer definitivt att tillhöra topp 4 i sluttabellen.

Warulfven
Lite mer osäkert. Tror att Ulfvens svaga del är målvakt och backar medan linorna är topp. Får de ihop försvarsdelen bra kan de vinna serien. Annars blir det sämre, men borde definitivt ta en topp sex plats.

Röglet
Har till skillnad från Warulfven betydligt starkare vakt- och backsida och backar som kan bli kanske seriens bästa offensivt dessutom. Ett lag byggs alltid bakifrån och det talar starkt för att Röglarna kommer att hålla serien igenom. Har mycket av det som krävs för att ta en topplats även om det nog inte räcker för att vinna serien när övriga konkurrenter kommit igång ordentligt.

Öret
Hade nog väntat mig att de skulle parkerat 7-10 nu med viss möjlighet att utmana om någon av de lägre topp sex-placeringarna och att de efter 16 omgångar toppar SHL är mycket överraskande. Har bara sett laget under seriens inledning då de spöade ett Luleå som inte kommit igång ännu men det blir spännande att se hur de uppträder nästa gång vi möts. Öret har ett lag som är svåra att förstå sig på och därmed svåra att hantera och därmed också svåra att gissa framtid för. Har dock svårt att tro att de kan hålla sig på denna nivå en längre tid utan tror att de kommer att tappa men frågan är hur mycket. Tror att de kan komma att sedimentera ned till plats 7-10 medviss chans att hålla sig kvar bland topp sex.

HV
Håller på att komma igång och kan nå och etablera sig nedre delen av topp sex, alternativt hamna övre delen mittengänget. Plats 6-7, ev. 5-8 alltså.

Djurgårn
Ett lag med problem nu och kan fastna där nere bland 7-10, fast vi får se hur det utvecklas. Viss chans ta sig in bland nedre delen topp sex, samtidigt viss risk glida ända ned till strecken.

Apan
Påminner om Djurgårn. Fastnar troligen plats 7-10 men lite chans nå nedre delen topp sex, lite risk ned till streckgängen. Frågan är om jag tippar Apan alltför lågt eftersom jag personligen gärna ser att så sker? Kanske.

Så i detta nu skulle jag nog faktiskt gissa
1. Luleå
2. Frölunda
3. Warulfven
4. Röglet
5. HV
6. Öret
7. Läjkers
8. Pölsan
9. Djurgårn
10. Malmö
11. Apan
12. Trottoarkantens IF
13. Pungen
14. Oskars

Vilket, även om jag tippat att Luleå tar serien, innebär att vi riskerar en j-a tuff motståndare redan i kvarten, typ Malmö eller Pölsan.

Och utan att ge mig in i slutspelsdiskussionerna närmare kan jag väl fortsatt tro att Frölunda har det lag som kan bli starkast på slutet. Kanske vinnar och minst troligen ett finallag, speciellt om de slutar högt i SHL och får en enklare slutspelsresa.

Warulfven? Mja. Även om de får stabilitet i bakre leden har de ändå den akilleshälen som kan bli svår att skydda i slutspel. borde ta plats i semi i a f.

Röglet? Nja där också. Lag brukar behöva känna på hetluften några år innan de har tillräcklig rutin att göra sig gällande hela vägen och Röglet kan få svårt att hänga med när mer vinnatvana lag tar fram allt som behövs. God chans till semi ändå.

Luleå? Ja. Och nej. Vaktsidan räcker till men mer osäker om backarna. Flera har visat sig inte räcka till när det blir riktigt tufft även om laget nu har fördelen att ha lirat med samma uppsättning i flera år vilket kan öka chanserna. Men backar som Jesper och Lill-Nisse tillför allt mer offensivt och även om linorna redan idag går mycket starkt och de finska nyförvärven är rejäla förstärkningar kommer vi också att under våren kunna spela in både Emil Larsson och Filip Hållander och då kan vårt anfallsspel och vårt PP bli riktigt svårt att möta och vinnande. Finns nog en liten chans att Luleå kan utmana för att gå hela vägen och hade vi haft några större och starkare backar, med förmågan att säkert hålla rent framför vårt mål, skulle jag tro att våra chanser att vinna slutspelet skulle vara till och med utmärkta. Men som det nu är...troligen semi, kanske final.
Uppladdat:

442x300-skarmavbild-2019-11-03-kl-133910.png

450x250-skarmavbild-2019-11-03-kl-133950.png

450x289-skarmavbild-2019-11-03-kl-133959.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Jo, blir intressant att se hur botten utvecklas.

Nu har vi spelat så pass av säsongen att det är rimligt att någotsånär ställa prognoser för fortsättningen. SÅ, vi kör.

När det gäller rookie-lag visar ju erfarenheten att det är riktigt svårt att ta steget från Allsvenskan till Elitserien/SHL och första året blir det nästan säkert frågan om att antingen hamna på kvalplats eller landa på någon av de närmaste platserna ovan nedersta strecket. Men att lag som är nya i högsta serien ofta kommer ut med en rejäl energi och under en kort inledning kan ta en hel del poäng men sedan börjar förlusterna rada upp sig och lagen dalar i tabellen.

Inför den här säsongen fanns det självutnämnda tyckare i media som påstod att Trottoarkantens IF skulle klara sig betydligt bättre, men det är nästan rutin att de tycker så, när det gäller Trottoaren som de vurmar för, förblindade av senaste spelarköpen.

Oskars kom ju ut med samma totala satsning de visade upp i kvalet i våras och överraskade många motståndare men nu börjar de gå emot rejält och att kollapsa så som de gjorde tidigare mot Warulfven och nu mot HV talar ju för att det finns mycket som inte fungerar där. Att hyllade tränaren Åhlund dessutom tycks vara i fullt krig med nye sportchefen, där den förste tycks ha begärt förstärkningar medan den andre nekar och hävdar att han bestämmer - dessutom tycks ha köpt in spelare utan att ha stämt av med tränaren - nej, det ser inte bra ut. Oskars är strax på kvalplats och kommer att bli kvar där.

Trottoarkanten? Ja, Trottoarkantsrunkarna gick ju bananas inledningsvis när kanten vann matcher, men sedan har det ju gått rejält troll i spelet och laget och de radade upp förluster. Sportchef Tomas fortsätter skydda Melin - som väl vi andra knappast tror är den tränare laget behöver för att vända på detta, han är mer en tränare som fungerar med ett lag som går bra och som man ska ge förtroende och lugn - så det dröjer nog innan Melin sparkas men det kommer säkert. Blir det tillräckligt för att vända på nuvarande? Tveksamt. Mycket möjligt att Trottoarkanten tar den andra kvalplatsen, men kanske de kan rädda sig upp ovan nedersta strecket om andra lag går fortsatt dåligt.

Så har vi Läjkers, Pungen och Pölsan och i lite kanske Malmö

Pungen
Inte så imponerande spelarmaterial men skulle väl med ett spelsystem som passar det material de har och det motstånd de möter kanske kunna säkra upp sig lite högre och kunna satsa på plats ovan strecken. Men då skulle de behöva en ledning som kan hantera ett lag för de uppgifterna och att de anställde BryBert och gav honom fullt ansvar tycks, som väntat, vara en extrem felbedömning. CryBert är ingen hockeytränare även om han själv inte förstår det. Han förstår helt enkelt inte hur han sätter ihop ett fungerande lag, baserat på det material han har, utan tror att det räcker med att han "vet" hur det ser ut när ett riktigt starkt lag spelar i NHL och SHL och då räcker det att han vrålar ut order som går ut på att så ska "hans" lag spela, tuta och kör i princip plus gör allting rätt hela tiden oberoende av om du behärskar det eller inte. Och när spelarna inte lyckas, för att de inte är tillräckligt bra, då skäller han ut dem och tror det ska fungera.... Nej, Pungen är ett lag med spelare som kunde fightas på nedre halvan men inte bättre och skulle de vara anpassade för det kunde de fungera bättre. Även här uppenbart att tränaren bör flyttas, med nye sportschefen Niklas Persson har ju investerat allt sitt förtroende i CryBert och dumt nog givit honom kontrakt på TRE år som huvudtränare, så det blir svårt att sparka CryBert. Tills vidare kör de ju i stället med att fundera på att sparka/rekrytera spelare vilket är j-t sent att börja med på hösten när serien börjat. Vete fan hur de ska ta sig ur detta dilemma. Tror väl att de till slut blir tvungna ändra inställning och sedan kravla sig upp till plats 11-12 typ, men vi får se. Nog finns det risk för att de till slut tar en av kvalplatserna.

Läjkers
En helt ny situation att gå så taskigt för Läjkers och något som Hallam aldrig varit i. Men han har så mycket cred i Läjkers att det känns otänkbart att de kommer att flytta på honom oberoende av vad som än händer i fortsättningen. Han har allstå det lugn och det tålamod från ledningen som han behöver för att kunna tänka klart och arbeta in fungerande lag. En tuff uppgift och det kommer att ta sin tid men man tror nog att han till slut får ordning på Läjkers och de kan klättra steg efter steg och åtminstone hamna mer mitt i tabellen platserna 7-10.

Pölsan
Har i flera år haft en stark backuppsättning som säkrat upp laget och man undrade hur det skulle gå när de tappade hela den kärnan inför säsongen. Att de handlade in Sigalet från Frölunda och trodde att han skulle kunna ersätta de som försvann kändes ju extremt tveksamt. Sigalet kan nog fylla en backplats i ett väl fungerande lag i övrigt, men knappast ha det som de tidigare backarna fyllt upp. Däremot fyllde man på med Rödin och Scott framåt och räknade på att det skulle räcka som kompensation för den försämrade backsidan, men dels är dessa forwards nog inte på den nivå de tidigare var hos Pölsan för några år sedan, dels har de ringa betydelse om de inte får puck som konsekvens av den havererade backsidan. I grund och botten har nog Pölsan ändå ett spelarmaterial som väl inspelat borde utan vidare placera sig bland lagen på plats 7-10 men kan de anpassa sig och få ihop laget? Grejen är den att Pölsan är så intensivt bevakad lokalt och har så varit ända sedan 70-talet att det ges mycket lite tålamod och stöd för ett lag som behöver just det. Att sparka tränare blir nästan alltid tvunget när Pölsan inte går perfekt och nu ej fungerande i kombination med det kortaste tålamodet i serien gör att Pölsans framtid denna säsong känns högst osäker. Får de ihop det till plats 7-10? Kanske. Kan de hamna som 11-12? Kanske inte, men inte otänkbart. Kan de t o m riskera att behöva kvala? Skulle inte tro det, men risken finns även om den är lliten.

Malmö
Ett icke stabilt lag som blandat och gett under inledningen av säsongen. När spelet fungerar som det ska kan de vinna mot vilket lag som helst, men när det går laget emot kan de torska mot alla andra. Peter Andersson sitter nog hur säkert som helst och de kommer nog att bli stabilare framöver och säkra upp sig bland 7-10. Och helt säkert är Malmö nog - som vanligt - ett lag som är betydligt starkare i slutspel än i serie.

Kan vi vänta oss att något eller några lag uppifrån hänger på nedre halvan då?

Luleå, Frölunda och Warulfven kan vi förstås räkna bort. De är lag för topp sex och även om de drabbas av problem är de så stabila att de ändå blir kvar däruppe.

Öret och Rögle? Ja, av de inledande omgångarna har båda lagen visat upp en sådan nivå att de definitivt hör hemma bland toppgruppen. Men inget av lagen har större vana av att befinna sig här uppe och man kan förstås fundera på om de håller på sikt.

När det gäller Röglet känns det som att den stabila styrningen av tvenne Abbotts som i flera år gjort allting rätt och långsamt men säkert arbetat sig upp steg efter steg borgar för att det finns goda chanser att det kommer att fortsätta så. Rögle är nog inte här uppe bara för att de haft flyt och lyckats bra under inledningen av serien, utan snarare att det här var den väntade och naturliga fortsättningen på vad vi sett tidigare. Kan de klara av att bli kvar bland de övre lagen bland topp sex? Nja, inte säkert. Tror nog att Röglet kommer att fortsätta att leverera på hög nivå i match efter match men konkurrenterna kan komma att förbättras och lyfta mer än de hittills gjort.

Öret är mer svåra att bedöma, speciellt från Luleåsynvinkel eftersom vi alltid haft svårt för detta vårt bogeyteam. Ett lag som är svårt att spela mot, nästan irrationellt och svårt att förstå sig på, och i kombination med starkt målvaktspel och överraskande målfarliga forwards kan fortsätta vara svåra motståndare varje match. Men blir de stabilt kvar bland topp sex? Troligen, men ej säkert.

Och så har vi gängen som hamnat lite på halvdistans. Lite efter det högre toppgänget, fortfarande dock klart före bottengänget. Och alla är de svårtippade. Apan, HV och Djurgårn. Och vi får se hur det fortsätter. Gissningsvis lag som antingen fixar plats 7-10 eller så kan klättra upp bland topp sex. Med rätt liten risk att åka ned till streckplaceringar.

HV. ser väl mest lovande ut för närvarande. Ett lag som tycks spela ihop sig och borde bli bättre framöver.

Djurgårn ett lag som under senare år fått spelare som kunde ha inneburit att de klättrat hur högt som helst, men drabbats av en lång rad skador och trubbel med deras starkaste spelare och så verkar det fortsätta. Tidigare har de lyckats få ihop spelet tillräckligt för att nå topp sex och kanske lyckas de med det igen. Men någon gång klarar de inte det och då kan det bli tyngre. Kanske blir det så i år? Men lägre än plats 7-10 blir det nog inte ändå. Gissar man.

Apan? Ja, även där svårtippat. Ett lag som inledningsvis placerade sig bland topp sex men nu, när konkurrenterna börjat få ihop spelet allt bättre har Apan fått det mycket svårare. Dalton är ju osedvanligt lugn och tålmodig och arbetar vidare, men Apan har haft problem i flera år nu och det känns som att de är lite av en ballong på väg att spricka. Hittills har de till slut lyckats få ihop laget någorlunda senaste åren men kan de lyckas med det igen? Jämfört med tidigare helt galna filosofi att köpa sig nedtyngda på bekväma primadonnor har de nu med Lill-Nisses farsa och Erik Forssell satsat mer stabilt på hemvändande visserligen icke stjärnor men möjligen beredda grovarbetare. Men inget lag har en sådan historia som Apan att tappa precis allt och sedan leverera ingenting alls under en hel säsong. Och om det börjar gå Apan emot - just nu förlorade 4 av 5 senaste - har de vad som krävs - typ 21 ilskna kväner - för att ge allt match efter match? Eller börjar de fuska med inställningen, spelare efter spelare och till slut hela laget? Ja, det blir spännande att följa. Tror på rätt liten chans att Apan kan nå en topp sex till slut. Mer sannolikt 7-10. Med en liten risk att hamna lägre ned och skulle de komma dit är det möjligt att de kan rasa även långt ned på den nivån.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det såg ut som att ena foten vreds otäckt vilket kommentatorn sa, men han stödde senare på båda så svårt att säga. Han låg juh ganska länge. Skallen kan det såklart vara. Hoppas dom delger nån info snart.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, jag har nollkoll på situationen som jag inte såg ens repris igen-kligen. Tyckte det talades om fot, men konstigt att han i så fall blev liggande länge. En ny hjärnskakning för Luleå?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Riktigt getingbo i botten av tabellen. Jag har en känsla av att det skiljer för mycket mellan toppen, +13 till 15 p, och botten för att de fyra sista lagen ska hänga med och ens nå top 8.

LHC och Lakers.. känns som tåget gått och de är kvar på perrongen ( lite strövinster)... Lakers och BIF kan nog vara på en 9- 12 plats i januari. Men då krävs 15 omgångar med bättre utdelning. Men tåget har definitivt gått för Oskars som kommer hamna i kvalserien med LHC eller Leksand.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Han stödde då på båda fötterna när han klev ut, den gode Berglund. Vad nu det innebär.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Yep. Till tisdag om 10 dagar då vi spelar CHL borta mot Bern och stannar på hemväg för att torsdag 2 dagar senare möta gårdarna på Hovet.''Koskenkorva nu närmaste veckan där Jesper, Ilomäki och Tyrväinen deltar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Väntat men trist, torsk och skada. Verkar negativt för Berglund. Sen fick apan kamma noll hemma inför tomma läktare, klen tröst men ändå! Visst är det uppehåll nu?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Widing rätt osynlig idag, som väntat. Tar nog lite tid innan han orkar hålla samma tempo som i första matchen. Bra med lite uppehåll nu för koskenkorva etc, så kan widing träna sig ikapp.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, skittrist om Berglund. Såg inte riktigt händelsen men det lät som fotleden. Jäkla trist att se Luleåspelare efter Luleåspelare bli skadade och borta.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej, det gick inte. Läjkers avgör till slut med 3-1 i tom Luleåbur. Tycker att vi ser tre viktiga delar i denna match.

• En stark kämpainsats av Läjkers, som hade planerat sitt spel för att opassa just Luleå och de genomförde en utmärkt insats, speciellt för att vara ett lag på kvalplats.

• Luleå känns mer som mot Malmö borta, dvs kämpa och ta i, men utan att riktigt vara i kaklet. Rautio..ja, visst tog han mycket, men med Lassi som etta får han alltid vara beredd på att man jämför och de två baklängesbaljorna känns som att Lassi nog fixat.

• Zebrorna. Inte godkänt. Och när de började uppträda hysteriskt, sedan de missat en massa samt tagit en hel del skitutvisningar inklusive att visa ut Luleås lagkapten som har all rätt att ställa frågor till zebrorna om dömandet, ja, då saboterade det matchen som var välspelad från två lag som uppträdde just. Inte så oväntat av Luleå, som leder Fair Play-ligan i SHL, men imponerande av Läjkers som ligger sist i Fair Play, och troligen efter strikta order av Hallam för att Läjkers ska vara med i matchen.

Men zebror som pumpat upp sig - troligen rökt på innan match - kan inte stå emot att komma ut och spela Allan. Det är sådant uppträdande som man verkligen vill slippa, zebror som MÅSTE sabotera match. De bästa zebrorna är de som inte märks - kan ingen förklara det för eländena?

Nåja, skit samma. Öret spöade Apan, Warulfven spöade Djurgårn. Rätt oförändrad tabellställning från förra omgången.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rautio har varit stark på mycket idag, ingen lätt match, men där ger han en obra retur och 2-1.

Sedan följer ett antal utvisningar som zebrorna missar, kompletterade av kompensationsutvisningar och så enstaka korrekta utvisningar. Zebrorna förstör den här matchen genom att helt ha tappat stilen. Illustrerat genom att sjökvistarpsykbrytet visade ut vår kapten då denne frågade efter motivering.

Erik intervjuas och förklarar att så här blir det när domarna tappar matchen efter en minut. Mycket bra bedömt.

2-1 efter två perioder. Inte oväntat. möjligen rättvist.

Apan har kvitterat 1-1 mot Öret, Ulfven har 3-0 på Djurgårn.
Kommentera

2003832 · »