Luleå HF

92753 inlägg · 865 ämnen

Forum

2073728 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: "144 biverkningar registrerades hos personerna, bland annat feber, huvudvärk, diarré och klåda. Bara personer mellan 18-60 personer får använda läkemedlet, och det får inte heller ges till gravida."
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: Jo. Mycket lite är känt, förutom att ryssarna påståt att de "givit vaccinet till 78 personer, inklusive Putin-dotra, och nu planerar massproduktion".

Ingen kunskap finns om hur vaccinet ser ut, efter vilka principer det designas och så vidare.

Normalgången för att ta fram ett vaccin brukar vara att i kontrollerade undersökningar först ge det till tillräckligt antal för att undersöka om det finns ej acceptabla biverkningar. Skulle det se OK ut kan man gå vidare till nästa fas där man i större skala undersöker om vaccinet inducerar ett immunsvar som därefter visas ge skydd mot det smittämne det gäller, jämfört med en kontrollgrupp som bara fått placebo. Då får man också chansen att ytterligare kontrollera om biverkningar uppträder.

Allt det där tar ju tid: för att identifiera effekt måste ju tillräckligt många under tillräcklig tid studeras i populationer där infektionen i fråga förekommer.

Några har förklarat att de är beredda att köra challenge, dvs de som vaccinerats samt de som fått placebo utsätts för smitta t ex genom att levande corona ympas i näsan och så ser man hur många som insjuknar i vardera gruppen. Inte vanligt, men i det pandemiska läge världen nu är kan det bli tvunget.

Syftet med vaccination är som regel att genomföra massvaccination och bekymmersamt är att ej frekventa biverkningar, t o m allvarliga sådana, kan komma att upptäckas när vaccinationen genomförts i stor skala.

Några exempel. På 70-talet insjuknade en amerikansk soldat i svininfluensa. Omedelbart tog dåvarande US president Gerald Ford beslut om att skyndsamt ta fram ett vaccin och massvaccinera befolkningen. Man körde på ganska utförligt och när det avbröts visade det sig att betydligt fler blivit svårt sjuka av vaccinet än av infektionen - det blev aldrig något större utbrott.

För tio år sedan hade vi svininfluensa på tapeten igen. De första rapporterna från Mexiko-US indikerade att det kunde bli svåra utbrott och många dödsfall bland barn. Sverige knöt ett snabbt och dyrt avtal med en vaccinproducent, om bortåt 20 miljoner doser vaccin för att hela befolkningen skulle vaccineras x 2.

Där körde man samma principer som för tillverkning av influensavaccin, vilket innebar att större studier inte behövde genomföras, eftersom "principen var känd och det fanns historisk erfarenhet". Men när producenten fått igång tillverkningen visade det sig att halten vaccin-reagens som producerades blev för låg och då valde de att tillsätta ett "adjuvans" som skulle reta igång immunsystemet så att starkare och mer effektiv immunitet inducerades.

När utbrottet nådde Europa och var på gång till Sverige hade man fått ytterligare kunskap om infektionen och den visades vara mycket lindrigare än man trott. I själva verket kunde man då fastställa att det INTE var någon god idé att vaccinera befolkningen. Mest framträdande för att driva igenom det hela var en avdelningschef på Socialstyrelsen (numera statsepidemiolog på Folkan) och han tillfrågade sin tidigare chef på Socialstyrelsen, som då var GD för SMI (numera GD Folkan) om han bedömde att det var möjligt att stoppa det hela. Nej, svarade denne, det är politiskt omöjligt.

Så man vaccinerade på och hann väl vaccinera 70% innan det blev tydligt att det inte behövdes och man la ned det hela, och någon andra dos sket man förstås i. Men runt fem miljoner blev vaccinerade och då blev en sällsynt biverkan - drabbade 1/10 000 fr a barn - tydlig. Och 4-500 barn med narkolepsi blev resultatet...

I allt detta: hur mycket ska krävas för att släppa igenom ett vaccin? Balansera risk för biverkningar mot möjlig nytta, samtidigt med ögonen på följderna av det pågående utbrottet (som förstås kommer att få lite mer fart framåt höst-vinter i sådana länder?

I US är det FDA som godkänner vaccin, i EU EMEA, men i Ryssland kanske det räcker med Putin?!

Visst. Om ryssarna lyckats vore det strålande. Men det kan vara en knivig problematik för att få igenom detta och vi får se hur det utvecklats. WHO har direktkontaktat ryssarna och kan förhoppningsvis få fram info - idag vet vi egentligen ingenting alls, förutom det Putin kommit ut med och det har ju tills vidare bara "Trump-klass"...
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ryssarna verkar ha fått fram ett vaccin och deras forskare verkar upprymda. Men övriga världen är skeptiska. Blir intressant att se vilka bieffekter vaccinet ger och hur stor effekt det har.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaha, nu har vi hört Emma Eliasson - en av landets bästa damhockeyspelare någonsin - sommarprata. Jag tycker att hon var "snäll" mot Porkabork och avstod från att lyfta upp alla hans idiotier till allmän beskådan.

Men hon var större än så och tydliggjorde att den underliggande frågan - igen-kligen - handlade om villkoren för svensk damhockey och de omöjliga krav under helt sjukt usla ekonomiska förutsättningar som ställdes på elitdamerna.

Och där motståndaren var hockeyförbundet.

Allt det där har vi ju fått ännu mer klart och tydligt på senare tid. Hur extremt stenålders - speciellt mot kvinnor - damhockeyn varit och detta i synnerhet sedan Boustedt kom till den inofficiella och totala makten över kansliet och över förbundet. Vilket innebar att när hans kompis putte under en vodkaturnering passade på att in flagranti inför allas blickar trängde in en ung flicka från kansliet mot en vägg och juckade på henne. Vilket boustedt tyckte var OK, och sparkade den sedan 30 år anställde i förbundet - som i egenskap av facklig representant anmälde händelsen - för "arbetsbrist".

Den där inställningen hos förbundet, där den svage ordföranden anders larsson stod bakom att ytterligare krossa damhockeyn och emma eliasson, som fick bli deras syndabock, precis som porkaborken alltid sparkade någon stjärna för att visa vem som bestämde, förklarade att "vi står bakom porkaborken.

Porkaborken sattes att leda svensk damhockey under en massa år, vilket resulterade att damkronorna krossades. När hela damlandslaget protesterade kastade förbundet dem åt vargarna; valde att sparka Emma ohörd, medan de attackerade alla andra damer och krävde att de gav upp, vilket tyvärr innebar att de inte vågade annat. Emma sparkades alltså, för att i vanlig porrkaordning bli exempel och hon och några andra damhockeyspelare försvann från damkronorna, som därefter (förstås) gjorde fiasko. Bottenfinal i OS - där Porrka lovat finalmatch - och därefter bortsparkade från A-VM...

Så här i efterhand är det väldigt illa att de ansvariga inte komplett rensats ut. Ja, Porkaborken är borta. Boustedt är borta. Men de övriga ansvariga på förbundet för att svenska elitdamer behandlats så infernaliskt illa - de är kvar.

Jag tycker att det bara finns en sak att göra. Bunt ihop dem och slå ihjäl dem.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 10 dagar kvar nu...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och skammen breder ut sig i Apblygden.

Allt sedan den maligna apsekten tog makten i klubben för 15 år sedan har skandalerna duggat tätt. Men frågan är om inte den senaste är den värsta, då den så naket och tydligt klarlägger hur apkorruptionen genomsyrar alla områden och nivåer i apblygden.

1. November 2018 spöar Luleå Apan med 0-1 i Aparenan och efter slutsignalen passar två vuxna apsupportrar på med att misshandla ett barn, iklädd Luleåhalsduk. Händelsen utmärkt säkerställd med filmbevis etc.

2. Tingsrätten i Apschtaan friar de båda apmännen!

3. Hovrätten i övre Norrland fäller apmännen. För sitt beslut har de endast samma underlag som Tingsrätten i Apschtaan hade, men dömer objektivt och det är självklart att apmännen ska fällas.

4. Apans sektleverantör av "nyheter" ApPravda Nollan Norran vägrar publicera nyheten 3.

5. Apsupportersidor vägra publicera nyheten 3 och 4.

VILKET JÄVLA PATRASK!
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_23.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se bilden nedan, illustrerande Apvakten lille Gustaf, bakom apbackarna 2020-2021, och notera vilken ångest som lyser i allas blickar, speciellt lille Gustafs.

Nu har tyvärr Oljan slagits ut från det modifierade NHL-slutspelet, vilket ökar möjligheten för Apan att få hem köpespelaren Broberg från Örebro. Åtminstone inledningsvis under hösten, möjligen hela säsongen.

Tyvärr. Trist om aporna från blygden ska klara sig kvar i SHL genom sin utstuderade och plastiga sektköpmentalitet som skämmer ut hela Norrland.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 11 dagar kvar nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lilla Tindra, som debuterade för Luleå i SDHL som 15-åring, då hon räddade 19 skott, när Luleå spöade dåvarande svenska mästarna Damgården med 11-0, har nu 19 år gammal, kommit hem.

Känns fint att vi har en helt egen Luleåprodukt som andravakt bredvid vår helt egna Luleåprodukt Sara Grahn.
Uppladdat:

238x300-skarmavbild-2020-08-08-kl-174838.png

244x300-skarmavbild-2020-08-08-kl-174858.png

265x300-skarmavbild-2020-08-08-kl-174451.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 12 dagar kvar nu...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ha ha ha, det har du rätt i! Porkaborken har ju numera gått över till att snyfta buhu om hur duktig och ärlig han alltid varit och menar att han borde hyllas för det.

Personligen har jag svårt att tänka att en spritt språngande galenpanna ska hyllas för att han är en spritt språngande galenpanna.

Men visst kommer han att lyssna och förberedda twittrigt svar. Hoppas verkligen att Emma talar ut rejält - porkaborken förstörde senare delen av hennes och många andras karriär. Sveriges bästa back försvann - som porkaborken alltid ska kasta ut någon stjärna för att visa vem som bestämmer. Och så lovade porkabork att damkronorna skulle spela OS-final, men som alla vet blev det bara totalskit och vårt största fiasko någonsin, innan de av porkaborken krossade damkronorna året efter ramlade ned till B-VM.

Jodå, gubbstrutten har mycket att svara för och vore jag Emma skulle jag dra ned brallorna på honom ordentligt.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Då sitter Boorken och lyssnar med Twittertummarna uppmjukade och redo!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu på tisdag 13.00 sommarpratar Emma Eliasson i P1. Det lovar att bli mycket intressant att lyssna på:

"Emma Eliasson, 30, är en av våra största ishockeyspelare på damsidan genom tiderna.
Karriären avslutades 2017 efter en konflikt med dåvarande förbundskaptenen Leif Boork.
– Jag kommer att berätta från starten i Matojärvis iskalla islada i Kiruna till början på slutet i ett hotellrum i Norrtälje och förlusten av både vänskapsrelationer och en plats i landslaget. Lyssnarna kommer att få min version och mitt perspektiv på vad som har hänt, säger Emma Eliasson."
Uppladdat:

248x300-skarmavbild-2020-08-08-kl-135427.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mattias - 74: Ja, där ser man. Blir spännande att se om det lyckas. Pölsan körde ju en sådan insamling nyligen och det tycks ha givit laget två spelare. Mycket möjligt att ni lyckas också.

Har ingen större koll på kinetiken och dramatiken när det gäller supportinsamlingar. Undrar om det inte är sponsorer som lägger in rejäla summor vilket får fart på samlandet och ger driv bland supportrar.

Själva försökte vi oss på att samla pengar för att vi skulle få råd att behålla Lassi, men det lyckades inte. Han testar utomlands kommande säsong och vi får vara tacksamma att han blivit kvar hos oss så många år, även om han haft utmärkta förslag att testa utlandet tidigare.

Blir lite spännande att se hur det går för er. Ni tycks ju ha många supportrar som är beredda på att lägga pengar för ert hjärtebarn.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skall tillägga att jag är egentligen emot den här typen av insamlingar men det är ju inte olagligt på något sätt så då är det ju samma villkor för alla

Sedan är det ju frivilligt som sagt, alla behöver inte känna sig tvingade och swisha
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Nytt angående Cehlarik

Kan Brynäs samla ihop till Berglund skall väl leksand lyckas få Cehlarik ;)

Saxat från leksand superstars

” NU TAR VI HIT MAREKS KOMPIS!

Det är tuffa och ovissa tider nu - men i tuffa tider finns alltid möjligheter. Och nu har vi supportrar en möjlighet att hjälpa vår älskade förening till ett spetsnyförvärv. Låt oss ta den chansen!

Tjomme gjorde som vi alla vet en succévärvning i Marek Hvirik ifjol och nu har han hittat en lekkamrat till honom i Peter Cehlárik. Vi i Supporterklubben och Superstars önskar därför att just du swishar valfri summa till 123 200 02 89, betalningsmottagaren är Leksands IF, nu direkt. Låt oss hjälpa till ekonomiskt och öka chanserna till att värvningen blir verklighet!

Vi är många och vi är starka - och tillsammans kan vi bli en ostoppbar kraft. Swisha ditt bidrag nu! För Leksand! ”
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
En intressant iakttagelse är att samma dag som Yodas konto släcktes så försvann även Barbro och Sofos konton. Mao så var troligen alla dessa tre samma person...
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Yep, publikvärden borde lära sig objektiv rättvisa av Apschtans Tingsrätt!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Bra gjort att upptäcka aptrollet när han myglar sig in med ett nytt konto trots att han är livstidsavstängd.

Vederbörande kretin är fortsatt avstängd för evigheten här och jag har vidarebefordrat din upptäckt till Hockeysnackets ledning vilket innebär att hans konto nu snart raderas.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilket svek av publikvärden! Jag antar att det resulterade i otaliga telefonhot, sönderskurna däck etc som traditionen bjuder.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, vi vet ju, mycket klargörande. Del av Sektens ramverk synliggörs av hamstern på ett bra sätt. Som jag sagt tidigare så finns bra personer kopplade till Skellefteå och ärliga supportrar som t.ex Blister vilket supporterpolisernas inlägg oxå klargör. Derbyna är underbara tillställningar och rivaliteten ger mervärde men det är sekten som är problemet där Norran faktiskt är en del av problemet. Det behövs ett reningsbad modell större dvs ett fiasko med degradering och nybygge med ny ledning eller en revolution i supporterkretsar som på årsmötet tar kommandot men tyvärr finns inte den insikten i Schtaan. För SKAIKs bästa vore därför en degradering bästa lösningen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I samma anda kan vi ju - för de som orkar - rekapitulera hur vår vän FruktHamster, som på den tiden bloggade på SvenskaFans, krossade det korrupta Apfolkbladet och brännvinsjournalisten Fehlman för tio år sedan.

Varsågod:

Luleåbloggen: Mailkonversation med Jonas Fahlman
FruktHamster bloggar om hockey i allmänhet och Luleå Hockey i synnerhet.

Jag skulle vilja göra ett försök att lyfta debatten om de tråkigheten som supportrar från Luleå och Skellefteå utsatt varandra för på senare tid.
Jag tycker att debatten hittills varit väldigt skev och framförallt väldigt okonstruktiv. Jag tycker LuleåFans och andra Luleå-supportrar fått ta emot oproportioneligt mycket skit medans supportrar från Skellefteå helt sluppit ansvar för de tråkigheter som vissa av dem bidrar med.

Jag menar inte det här som ett "ja, men ni då!"-påhopp mot SkAIK-supportrarna. Jag menar inte att rötäggen bland SkAIK-supportrarna skulle vara varken bättre eller sämre än de rötägg som finns bland Luleå-supportrarna. Min ståndpunkt är att dessa typer av rötägg finns överallt i ganska precis samma utsträckning.
Problemet är inte att det förs en debatt över att dessa tråkigheter inträffar. Den debatten är i grunden bra. Problemet är att debatten i allt större utsträckning vinklats till att peka på Luleå-supportrar som enskilda syndabockar. Det är okonstruktiv pajkastning och kommer på inget sätt lösa problemet utan istället pinna supporterskarorna mot varandra och förvärra problemet.

Debatten skall inte vara "Luleå-supportrar vs Skellefteå-supportrar", den bör vara "Supportrar som accepterar våld som del av läktarkultur vs supportrar som INTE accepterar våld som del av läktarkultur".
Personligen tillhör jag skaran som anser att våldet INTE tillhör läktarkultur och jag vill att ni har i åtanke att det är den och endast den sidan som jag representerar i den här frågan. Det här är INTE ett brandtal i försvar för Luleå Hockeys supportrar, utan ett brandtal om att faktiskt lyfta debatten till en nivå där den hör hemma.

Ämnet är mångfacetterat och kommer tyvärr kräva en hel del text, men jag hoppas att ni som är intresserade av ämnet får en intressant läsning.

Det har legat och pyrt under en längre tid, men kulminerade i helgen i form av ett, enligt mig, vårslöst blogginlägg av Jonas Fahlman tillsammans med att SkAIK-supportrara kastade sten på en buss med Luleå-supportrar i som resulterade i en krossad ruta och en del skärsår.
Jag har varit i mailkontakt med både Jonas Fahlman och den ansvarige utgivaren för Västerbottens Folkblad, Daniel Nordström och kommer med dessa herrars godkännande redogöra det resultatet nedan.Mitt första mail:

Hej Daniel. Mitt namn är Jakob Porser, men jag är också känd under aliaset FruktHamster, som jag bland annat nyttjar för den blogg jag driver på SvenskaFans.
Jag tänkte maila dig för att ställa dig lite frågor om Fahlmans artikel (http://www.folkbladet...ma-idioter) som bemötts av mycket upprörda känslor av Luleå-supportrar.
Du går i kommentarsfälten i försvar för artikeln som ansvarig utgivare och menar att:

"Inlägget var riktat till de personer som förstör och bråkar under hockeyfesterna – och de som inte tar avstånd från dessa tråkigheter"

Om du menar det generellt, så undrar jag lite över din förmåga att tolka skrivna texter över huvud taget. Artikeln tar endast upp tråkigheter utförda avv Luleå supportrar och inte en enda gång nämner den någon av de tråkigheter som Skellefteå-supportrar gjort. Jag försvarar på inget sätt de människor som utfört de handlingar som Fahlman tar upp, så som att urinera på bussen eller bränna tröjan, men jag inser att denna typ av handlingar på inget sätt är begränsat endast till Luleås supporterskara.

Om tanken med artikeln verkligen var att fördömma de idiotiska handlingar som Luleås och Skellefteås supportrar ibland utsätter varandra och andra människor för, tycker du då inte det hade varit på sin plats att även rikta kritik mot de handlingar utförda av Skellefteå-supportrar? Jag ser det som ett alldeles fantastiskt exempel på ironi att Fahlman och du fördömmer Luleå Hockey och LuleåFans för att inte med kraft rikta kritik mot de Luleå-supportrar som beter sig illa, samtidigt som ni, en tidning från Västerbotten, inte fördömmer de dumheter Skellefteå-supportrar gör. Inte ens litegrand. Ni inte ens berör ämnet i en artikel som enligt dig skall handla om generellt fördömmande av supportvåldet som blossat upp mellan klubbarnas supporters.
Huvudlöst och framförallt väldigt ironiskt.

Jag menar inte det det här som något "ja, men ni då!"-påhopp mot Skellefteå-supportrar. Jag försöker som sagt på inget sätt berättiga dumheter utförda av Luleå-supportrar. Det jag vill påpeka är att om man vill ha en sansad debatt i det här ämnet måste man erkänna felen gjorda av båda sidor. Det här skall inte vara en debatt som handlar om "Luleå-supportrar vs Skellefteå-supportrar", det skall vara en debatt mellan "Supportrar som uppmuntrar våld vs supportrar som INTE uppmuntrar våld". Tyvärr hjälper ni inte till med detta alls.

Sök på youtube, det finns filmer där Skellefteå-supportrar bränner LHF-flaggor. Det har förekommit maskerade Skellefteå-supportrar som gjort Hitler-hälsningar i Coop. Det finns flera berättelser från Luleå-supportrar som blivit hotade av Skellefteå-supportrar. Vilket som helst av dessa fall kunde varit värt att ta upp om man vill bidra till en debatt mot VÅLD.

Och nu senast så kastade Skellefteå-supportrar sten på en buss med Luleå-supportrar som resulterade i en trasig ruta. Stenen träffade sedan en flicka på halsen, endast några centimetrar från huvudet. Hon fick skärsår på halsen av glaset och även andra fick skärsår om än inte på lika vitala områden. Den händelsen var betydligt värre än någon av de händelser utförda av Luleå-supportrar som ni nämner i artikeln, men som Luleå-supporter säger jag detta till trots inte att Skellefteå-supportrarna skulle vara värre en Luleås dito. Människor som gör sådana här handlingar är idioter och dessa idioter finns bland både Luleås och Skellefteås supporterskaror. Gissningsvis i ganska exakt samma utsträckning.

Om ni VERKLIGEN vill fördömma dessa handlingar och supportrar, så gör det gärna, men gör det KONSEKVENT.

Jag tänkte lägga ut dett mail i bloggen, men tänkte ge dig chansen att svara först. Jag lägger mer än gärna även ut ditt svar i bloggen om du inte har något emot detta.

Mvh
Jakob Porser


Svar från Daniel Nordström:

Hej, Jakob!
Tack för ditt mejl.
Jag förstår vad du menar och jag ska försöka ge ett svar på dina funderingar.
Om du vill publicera detta svar på din blogg får du gärna göra det.

Jakob!
Jag tror att du och jag i grund och botten tycker exakt samma sak.
VF har vid flera tillfällen skrivit när Skellefteå AIK:s supportrar skämt ut sig och om det händer igen kommer vi att naturligtvis att fortsätta att göra det. Stenkastningen mot Luleås supporterbuss är till exempel helt oförsvarlig och någonting som jag kraftigt fördömer. Jag förstår verkligen att detta har orsakat stor ilska hos Luleås supportrar.
Det är tråkigt att det har blivit så att Luleås supportrar tror att vi på VF enbart är ute efter dem och att vi håller Skellefteås supportrar bakom ryggen. Jag vill betona att det inte är så och vi får naturligtvis vara självkritiska och ta till oss av den kritik vi har fått.
Precis som jag skrev riktar sig inte vår kritik mot Luleås supportrar. Den är riktad mot de supportrar som förstör oavsett om de kommer från Skellefteå eller Luleå. Jag beklagar om inte det har framgått ordentligt.
En annan sak som vi skrev och som jag tycker är väsentlig är att Skellefteå AIK, både på klubb- och supporternivå, vid flera tillfällen tagit avstånd mot de dumheter som Skellefteåsupportrar har gjort.
Tyvärr har varken Luleå som klubb eller Luleås supporterklubb inte på samma sätt tagit avstånd från de dumheter som Luleås supportrar har gjort. Det tycker jag är märkligt. Där skulle jag gärna se ett kraftigare avståndstagande från Luleås sida.
Jag vill på nytt betona att jag är högst medveten om att Skellefteå AIK:s supportrar vid flera tillfällen betett sig illa. Detta är någonting som varken jag eller Jonas Fahlman på något sätt försvarar.
Jag vill också säga att Jonas Fahlman bloggar om Skellefteå AIK. Detta är inte samma sak som att han är Skellefteå-supporter. Vi är journalister, inte supportar. Varken Fahlman eller jag är rädda att rikta kritik mot Skellefteå AIK och dess supportrar när det krävs.
Jag har en bakgrund som sportjournalist och som sådan var jag inte omtyckt av Skellefteå AIK:s supportrar under den tiden. Eftersom jag är verksam i Umeå och främst skrev om Björklöven blev jag stämplad som Lövensupporter och en nätsajt kallad ”Hata Daniel Nordström” fanns också under en tid.
Jag har ingen aning om vad Skellefteå AIK:s supportrar tycker om mig i dag och det bryr jag mig ärligt talat inte om heller.
Jag tycker oerhört mycket om Luleå Hockey som lag. Mats Lavander är min store idol och jag tycker också väldigt bra om Luleås supportrar som bidrar till en härlig stämning under matcherna.
Eftersom jag älskar ishockey tycker jag också om Skellefteå AIK och dess supportrar, som jag också bidrar till en bra stämning under matcherna.
Däremot tycker jag inte om dem som förstör – och då spelar det ingen roll om dessa personer håller på Skellefteå, Luleå eller något annat lag.
Sådant fördömer jag – och det tycker jag att alla andra också bör göra. Kraftfullt.
Älska hockey!
Avsky supporterbråk!
Daniel Nordström
Redaktionschef och ansvarig utgivare, VF


Svar från mig:

Jag tror också att vi i grunden tycker samma sak. Det trodde jag redan innan jag mailade. Jag tror att alla utom en handfull tycker som vi.
Det är därför jag blir irriterad på när man förvanskar debatten och chansen att göra gemensam sak genom att skriva så snedvridna blogginlägg/artiklar som Fahlman gjorde.
Men iom att han gjorde det och att du säger dig stå bakom så skulle jag vilja konkretisera mitt mail med att ställa en fråga:

Om målet med inlägget var att fördömma våld av supportrar generellt, var det då verkligen genomtänkt att endast ta upp dåd utförda av Luleå-supportrar? Skapar det verkligen en rättvis bild av problemet och uppmuntrar det verkligen till en produktiv debatt om hur vi skall lösa problemet?

Jonas Fahlman får gärna svara också för all del.

Mvh
Jakob Porser


Svar från Jonas Fahlman:

Om det är som du skriver, Jakob, och om du skriver de saker som du inleder ditt mejl med även i andra sammanhang än detta mejl, så tolkar jag det som att du är en fin och godhjärtad människa.
Jag valde, för att "mota Olle i grind", att exemplifiera genom de senaste beklagliga supporterincidenterna - och peka på de dåliga exempel i Luleå där man både från klubbledningens sida och

supporterklubbledningens sida, häpnadsväckande nog, valt att inte markera mot händelser där Luleås supportrar på olika sätt skämt ut sig.
Med hopp om en älskvärd hockeyvinter.
Och grattis till serieledningen!
/ Jonas


Svar från mig:

Visst är det ett märkligt samhälle vi lever i, där man tituleras som fin och godhjärtad för att man har det sunda förnuftet att markera sitt missnöje med våld inom supporterkultur?

Saxat från NSD någon dag efter en Luleå-supporter kissat på Skellefteås buss och tacklar busschaufören:
"- Det här är oerhört tråkigt och absolut ingenting som vi accepterar, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till NSD.
Luleå, som har regelbundna möten med sina fans, har också bett Skellefteå om ursäkt."

"Kent Henell (säkerhetsansvarigLHF, min anm.) säger också:
- Jag ska rota i det nu och försöka få redan på vem det var. Om jag får tag i honom kommer det bli konsekvenser."

Förkastar beteendet, ber om ursäkt till SkAIK och inleder utredning. Vad är det ni saknar? Frågan är inte retoriskt.

Minns även att jag läste ett fördömmande uttalande från LuleåFans, men jag har också läst att supportern som knuffade busschaufören inte var medlem i LuleåFans, så frågan är väl varför de
skall behöva uttala sig i frågan över huvud taget, även om det är bra att de gör det.

Kuriren efter tröjbränningen
"- Vi står inte bakom sådana handlingar. Vi tycker att man ska lägga energin på sitt eget lag, säger Peter Jidström."

Inte väldens starkaste fördömmande, erkännes.
Nu tycker jag personligen att tröjbränning är en hyfsat banal sak. Skrev ett blogginlägg om det som ni jättegärna får läsa:
http://www.svenskafan...72636.aspx

Har sett youtube-klipp där Skellefteå-supportrar bränner Luleå-souvernirer och orkar knappt ens rycka på axlarna åt det. Tvärt om, så ser jag positivt på alla souvernirköp, så de får gärna
fortsätta bränna sakerna bara de betalar för dem först.

Men men. För att återknyta till det aktuella ämnet. Vad mer borde LHF gjort i framförallt kiss-incidenten?

Mvh
Jakob PorserSvar från Jonas Fahlman

Du och jag, Jakob, kommer nog inte längre än att jag - baserat på det jag kan läsa att du skriver i denna mejlväxling - berömmer dig för att stå för en god supporterkultur.
Och att jag, precis som jag tidigare skrivit i flera bloggar och krönikor, gratulerar till Luleås enormt starka och sensationella elitseriestart.
/ J
Där tog mailväxlingen slut tyvärr, sånär som på ett mail där Jonas godkände att jag fick publicera mailkonversationen i bloggen.

Jag tycker Jonas Fahlman och Daniel Nordström undviker i princip alla direkta frågor jag ställer, så allt som allt är det en väldigt otillfredsställande konversation.
Det var ett provocerande och orättvist inlägg som Fahlman gjorde och att säga "Grattis till serieledningen" är ett uselt sätt att bemöta kritiken och ställer precis ingenting till rätta.

Ingen skall försöka övertala mig att Fahlmans inlägg faktiskt hade som syfte att fördömma supportervåld GENERELLT. Det var nog menat precis så som läsarna tolkade det, dvs ett provocerande angrepp mot EN klubb, EN supporterförening och EN klubbs supportrar.
Jag tror Fahlman vet det mycket väl. Han är inte dum.

För mig är Jonas Fahlman är genomskådad. Han och Daniel Nordberg verkar inte alls vara intresserad av att arbeta konstruktivt för en lösning. Tvärt om. De är mer intresserade av att kasta bensin på elden, gissningsvis för att få anledning att publicera några fler kolsvarta rubriker i versaler. Väldigt trist.

Jag hoppas att merparten av oss, Luleå-supportrar och Skellefteå-supportrar är större än så. Att vi vet att vi har mer gemensamt än ogemensamt och att de allra flesta av oss aldrig skulle drömma om att kasta sten på varandra, kissa på varandras fordon eller hota varandra. Tillsammans ska vi dömma ut de utav våra medsupportrar som gör det och tillsammans skall vi ta varandra om ryggen när orättvisa argument kastas på oss.
Jag hoppas att vi inte skall tillåta att vi pinnas mot varandra av sensationsjagande journalister som försöker driva en spricka mellan annars sunt fungerande människor med propaganda och subjektiv "journalistik".

Sedan skall vi naturligtvis fortsätta att med glimten i ögat driva med varandra inför och efter matcher... Annat skulle vi väl aldrig acceptera?

Som avslutning vill jag posta ett öppet brev författat av Skellefteås supporterpoliser. Läs igenom detta och begrunda vad som skrivs. Sätt det sedan i relation till debatten.

Med anledning av den debatt som nu pågår i vissa medier tycker vi att det är på plats att ge vår syn på situationen. Sedan Skellefteå Aik gick upp i Elitserien så har de mött Luleå Hockey vid 22 tillfällen i tävlingssammanhang. Detta innebär att antalet besökare vid dessa matcher handlar om cirka 120.000. Ser vi till hur många våldsbrott som har anmälts som direkt kan kopplas till en derbymatch så rör det sig om en handfull anmälningar. Några av de anmälningarna innefattar dessutom bråk internt inom de egna supportergrupperna. Att dessa matcher kantas av mycket bråk är inte vår uppfattning. Om vi jämför ovan nämnda siffror med en vanlig krogkväll, så är andelen våld och skadegörelsebrott ofantligt mycket lägre på derbymatcherna.

Vid en träningsmatch mellan lagen inför säsongen 2007/ 2008 så uppstod bråk utanför Coop Arena i Luleå. Vid händelsen var delar av båda lagens supportrar delaktiga. Efter bråket inleddes ett aktivt samarbete mellan Supporterpoliser på respektive ort, säkerhetsansvariga för respektive klubb, samt representanter från de båda officiella supporterklubbarna. Både Skellefteå Aik och Luleå Hockey beslutade sig för att stänga av de som bevisligen varit inblandade i bråket.

Samarbetet har fortsatt och en dialog förs mellan poliser, klubbarna och supporterföreningarna där alla parter får framföra sina önskemål på ramar för hur evenemanget skall genomföras. Vår uppfattning är att från och med ovan nämnda träningsmatch så har samarbetet blivit bättre och bättre. Förståelsen för vissa tagna beslut av polisen och säkerhetsorganisationen anser vi har ökat.

Även om de allra flesta inom respektive supportergrupp har förståelse för beslut tagna av polis eller säkerhetsorganisation, så finns det tyvärr alltid någon i så pass stora grupper som inte vill anpassa sig till de ramar som finns. Att dra alla supportrar i respektive grupp över en kam som problemmakare, anser vi inte vara rättvist.

Vår uppfattning är att båda supportergrupperna bjuder på en fantastisk inramning inne i arenorna. Matcherna lagen emellan framkallar heta känslor på isen och på läktaren. Det är det som kännetecknar ett derby. Vi har genom vårt yrke god inblick i vad man i folkmun kallar supporterkultur. De supportar vi träffar har i grunden ett stort idrottsligt intresse. Detta gör att vi inte kan jämföra Skellefteå eller Luleå med den sämre sidan av supporterkulturen där idrotten inte kommer främst.

Avslutningsvis vill vi än en gång belysa att ett derby mellan Skellefteå Aik och Luleå Hockey är tryggt evenemang ur säkerhetssynpunkt.

Lars-Marthin Markstedt och Joakim Oja supporterpoliser i Skellefteå.


Jag beundrar er som lyckades kämpa er igenom hela det här inlägget och lovar att försöka vara lite kortare i fortsättningen =)

//FruktHamster
Uppladdat:

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_12.png

+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Fortfarande inte ett dugg i ApPravda Norran-Nollan om haveriet för Apans tingsrätt. Uppseendeväckande.

Dock slant nedanstående igenom ApPeas granskning om vad de får skriva i ApPravda, för att visa värdegrunnnnnnd. November 2019; information om att det skulle upp i den korrupta tingsrätten alltså
Uppladdat:

427x300-skarmavbild-2020-08-07-kl-154811.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fint att du tar avstånd från dessa apsupportrar, Blister. Det hedrar dig.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Vombat: och DansbandsWolf: Otroligt vilken soppa.

Det gäller alltså en match säsongen innan förra säsongen, 3 november nere i Aparenan. Luleå tar ledningen med 0-1 i första perioden och trots att Apan vinner skotten med 35-16 slutar matchen 0-1. Lätt att inse att bland apsupportrar var det natta, men att två trettioåriga apmän ger sig på att dela ut slag mot huvudet på en tonårig Lulesupporter...

Som ni vackert visat fram är ju historien så mycket vidrigare. Eftersom Tingsrätten i apschtan följer upp det hela med att frikänna apdårarna. De som dömer i aptinget är alltså en majoritet politiker från den apkommun där politiker och tjänstemän beslutat att år efter år ge Apan landets vidrigaste kommunaldoping, på bekostnad av att man släckt alla julgranar inför de ledsna småbarnen. Med mera.

Och därefter väljer ApPravda Nollan att INTE publicera artikeln! Dra för fan in presstödet för detta låtsasblad!

USCH!

Men det är ju inte första gången det händer Apan och Apsekten inklusive Apordningsmakten, Aptinget, Apledningen och Apmedia.

Redan när Apan klev upp förvånades man av att våldsamma jätteapor iklädda ordningsvaktsbindlar vevade friskt på läktarna i Aparenan mot ditresta lulesupportrar, som Appoliserna därefter finkade - ja, inte vakterna utan bortasupportrarna finkades.

Men tänkte väl att det var lite enstaka aprötägg bara.

Men exemplen är talrika och fortsatta.

Värst förstås all skit som den spritt språngande brännvinsjournalisten Fehlman satte igång på sin tid. Men detta Luleåhat som tycktes vara Apsektens främsta syfte syrade igenom föreningen med kretiner som Aplasse J och Apordföranden med flera. De flesta är ju numera borta, men kvar finns en av de riktigt elaka apmonstrumen - galningen ApPea.

Ja, man skulle enkelt kunna skriva >100 sidor om alla sådan där apskit, men det känns numera meningslöst eftersom Apan förhoppningsvis snarast möjligt lämnar finrummet och återvänder hem till det träsk Apan kommer ifrån.

Stort tack för att ni lyft fram dessa oomkullrunkeliga bevis på Apans vidriga uppförande och hur apan supportrar, apans tingsrätt och apans media skämmer ut sig på ett sådant sätt att samtliga borde bestraffas på samma sätt som snacket bestraffade de två aptrollen som förorenade Hockeysnacket: livstids avstängning.

Era tre inlägg i denna fråga uppfattar vi som...poesi.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: ja de är illa, så sjukt, visst förstod han att folk kunde bli sur men att 2 vuxna män ger sig på ett barn är helt sjukligt, lås in dom och kasta bort nyckeln.. finns noll tolerans för såna idioter
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02:
Nu när våra norrländska media samarbetar och webbtidningarna ser likadana ut. Så kan jag använda mitt inlogg till att läsa på kurran, nsd, pt och Norran. De delar nyheter mellan varandra oftare än partnerbyten på en swingersfest. Men denna nyhet kan man inte läsa om i norran. Som vanligt tiger de och ger sjutton i att publicera om nyheterna är de minsta negativa mot Skaik.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Här kommer hela texten från NK. Håll tillgodo vänner!
Inte bara på isen som Apstan har problem med värdegrunden. Ett rejält tag i örat från juristerna i hovrätten på de i tingsrätten utsedda politikerna. Det framgår inte om tingsrätten var enig eller om nämndemännen körde över domaren.

Misshandlades i Skellefteåklacken
ISHOCKEY
En pojke i tonårsåldern stod i Skellefteåklacken och jublade när Luleå gjorde mål och vann. Då misshandlades han av två män i 30-årsåldern.
I sommar har efterspelet från derbyt mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey, en match som spelades hösten 2018, fått ett nytt avgörande i hovrätten.
I januari friades båda männen i tingsrätten, trots att det fanns en övervakningsfilm från Skellefteå Kraft Arena som visade hur tumultet bröt ut på Västra stå efter slutsignalen. Enligt polisen, skriver Norran, visar filmen att männen ger sig på pojken.
Misstanken mot de båda männen var att de ska ha slagit pojken i huvudet med knytnävsslag. I tingsrätten hävdade ena mannen att han bara knuffades och den andra säger att han utdelade ett slag för att skydda en bekant.
Skellefteå tingsrätt valde att fria båda männen, eftersom de inte ansåg bevisningen vara nog stark för att styrka att männen ska ha delat ut knytnävsslag. Men sommarens dom i hovrätten för övre Norrland går emot tingsrättens bedömning.
Hovrätten ändrar tingsrättens dom i ansvarsdelen för båda männen. Båda har nu blivit dömda för misshandel. Påföljden blev villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Männen är även skyldiga att betala 6 000 kronor var i skadestånd till pojken.
Hovrätten har inte haft annat utredningsmaterial att ta hänsyn till än tingsrätten. Men i hovrätten anser man att det är nog tydligt bevis i övervakningsfilmen, att den ena mannen utdelade ett slag mot pojken även om det inte går att se hur slaget träffar. Och hovrätten betvivlar inte vittnesmålet som gör gällande att den andra mannen också slog pojken.
Herman Öberg
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: haha Jo vi får väl se, får hoppas på de bästa för bägge lagen, tråkiga nyheter att folk inte kan respektera varandra, hade varit intressant att läsa vad som hände, personen som vart slagen kan väl knappast ha går in i motståndarklacken och jublat!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, prenumererar inte på kurran så kan inte ta del av detaljerna vilket troligen är en fördel för att slippa lägga en pizza. Men bild och rubrik visar förstås att apor är apor, Urrrrrk!
Uppladdat:

379x300-skarmavbild-2020-08-06-kl-171200.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blygdens apor visar återigen prov på föroreningens värdegrund.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys Filip Gustafsson var den yngsta målvakten någonsin i Elitserien SHL men numera är det Luleå Hockeys Jesper Wallstedt som har den titeln. Wallstedt rankas som världens bästa vakt i sin åldersgrupp och efter den här kommande säsongen för Luleå Hockey blir han tillgänglig för NHL-draften sommaren 2021. Ska vi tippa på att han går i förstarundan.

Vidare meddelas att Apans superdupervakt lille Gustaf - sedan han fick reda på vilka "backar" Apan ska "spela" med i år - har fattat beslut om hur hans målvaktsmask ska se ut under säsongen.

Jag tycker att han var duktig och gjorde ett utmärkt val.

Way to go, lille Gustaf!
Uppladdat:

249x300-skarmavbild-2020-08-06-kl-161953.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårdsdjurgårdaren Pontén ansvarar för småkronorna - utnämnd av Djurgårdsdjurgårdaren boustedt, innan den fick sparkas - och har tagit ut en första trupp för i år.

Imponerande nog har Pontén tagit ut bara drygt en tredjedel av spelarna från Stockholm-Göteborg, oväntat eftersom Pontén normalt bara bevakar landsdelar han kan nå på SL-kortet plus HK Arslet.

Luleå har med Noel the gun Gunler och Jesper Wallstedt som tar spaden, medan Apan inte har med någon från blygden alls, förutom stockholmaren köpejunisen sundsvik.

Småkronorna ska vara i Uppsala 24-29 augusti och spelar mot Almtuna och Enköping. Det betyder alltså att Wallstedt inte kan medverka i Luleås bortamatch mot Apan 27 augusti, då vi kommer att spela inför en helt fullsatt Aparena, av tomma stolar, som vanligt.

När det gäller Wallstedt har det dykt upp en fnurra på ett Luleåsupporterforum sedan någon publicerat nedanstående information. Kommer Filip hem? Kommer Anders Nilsson hem? Kommer Lassi hem? Kommer JG hem? Kommer Fasth hem? Kommer Rubinen hem? Kommer Rifalk hem? Tar lilla Tindra vaktplatsen?

Fan trot!

?
Uppladdat:

450x290-skarmavbild-2020-08-06-kl-155751.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Nu har både du och Knegarn återkommit och trevligt med duktiga och trevliga Skellefteåsupportrar när vi nu alla kan andas fritt, sedan de tvenne Aptrollen blivit avstängda på livstid.

He he, ja vi får se. När det gäller vaktfrågan tror jag att det blir ett annat scenario.

Luleå har en backuppsättning och utespelare generellt som spelar hockey på ett sätt som ger fint stöd för vakter och både Berguven och Wallstedt är väl utbildade och erfarna för att fungera väl i sådana sammanhang. Tror därför att detta par kommer att leverera fint vaktande och få fina stats.

Däremot kan Apans svaga backar och "aphockey" där mumlaren och de andra fortfarande tror att bästa försvaret är att tuta och köra för att hålla spelet i motståndarzon - en strategi som kunde fungera när man hade köpt ihop ett lag av starka spelare, medan den snarare blir kamikaze med den andrasortering man nu förfogar över - innebära att lille Gustaf hamnar i en helt annan "hockey" denna säsong.

Lille Gustaf är ju känd för att inte vara så stark pyskisk och börjar det gå honom emot kan rasen staplas på hög. I sådana lägen brukar han ju "hitta en skada" och försvinna i flera veckor. Nu när Apan tagit tillbaka övergripande medicinskt ansvarig fru distriksläkaren ökar ju dessa möjligheter eftersom hon är känd för att låta spelare "vila" i månader.

Och då har de bara Arvid Söderblom att släppa in. Vem? Ja, frågan är berättigad så okänd som han är. Funnits i HK Arslets junisverksamhet alla år, men fått få matcher och då inte lyckats. Till slut gav HK Arslet upp och släppte honom till division 1 där han fortsatte misslyckas. Senaste säsongen litade han en del i öllaget Tingsryd i allsvenskan med hyggliga stats. Men det är en säsong det och mot allsvenska forwards. Hur blir det när han släpps lös mot riktiga SHL-forwards gång på gång, sedan apbackarna givit bort puck i egen zon som de brukar? Ojojoj.

Nej, vi kan med säkerhet vänta oss ett SHL:s svar på Munchs "Skriet" när lille Gustaf får pröva på hetluften. Det blir intressant.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203_0.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
-Ja jävlar i mej!! Nu ska vi ta guld i år!
Men som vanligt med Lule rinner det ut till sand..
Inställda slutspelet var otroligt tråkigt och jag är helt övertygad att om det spelats hade vi tagit guldet till Skellefteå med tanke på den trend vi hade i slutet.

Men de var då det och de ger inget att spekulera hur de hade gått

Nu nalkas en ny säsong med lite annorlunda förutsättningar utan publik (åtminstone i början?) Man undrar hur det kommer att upplevas för oss åskådare? En lule match där man endast hör Bullan skrika i 3 perioder? Eller en mumlare hos oss som kanske för en gångs skull hörs för första gången 😏🙈

Hur kommer det att påverka spelarna? Kommer det att bli ett maraton med 52 omgångar av loja "träningsmatcher" avrundat med ett slutspel? Kommer dom att kunna tagga till ordentligt utan publik?

Hoppas så klart att vi ska gå bättre i år än förra året men klarar vi topp 6 är det nog mer än godkänt och klarar ni samma ska ni nog vara glad, båda våra lag har sin brister och för oss är det backarna och för er är det målvakterna och att ni inte har "underdog" stämpel, tror de värsta för er blir om laget ska göra en Linköping och förlita sig på klasen-kedjan och den inte får allt att fungera direkt och det börjar gå troll i alltihop!

Sen står Groko gänget där som fågelholkar och ser sitt Lule mitt i tabellen och undrar vafan hände! 😏 -Lassie kom hem!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Icing-Ove: Ojdå. Vi tar gärna Zuccarello för 28 papp. Eller Ecke som ass sportchef?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Abbotts har gjort ett grymt jobb. MooDoo tackade nej till dem en gång i tiden, vi valde att bara betala Zuccarello 28000 kr i månaden istället. Sportchef Ecke Holmberg sa att killen får väl jobba sig uppåt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Icing-Ove: He he, det låter ju som en helt säker väg till framgång. Om han inte kontaktar sina allra bästa kompisar i hög position. Pojkarna Abbotts, som dessutom tydligen jobbar på att få köra med Kodie Curran inledningsvis på säsongen. Duktiga jobbare, twinsen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Cehlárik till MooDoo är det enda som verkar vettigt just nu. Det är ju världens bästa klubb. Killen vill väl vinna poängligan i NHL, hamna i Hall of Fame, hänga i taken därborta. Då ringer man Fredrik Glader efter kl. 09.00.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
mattias - 74: Väldigt god vän med Hrivik, som spelar för er?

Ja, jag vet inte precis. Kvällsposten skriver visserligen "Cehlariks landsman Marek Hrivik, som gärna ser en landsman i laget. Båda två har dessutom fostrats i samma klubb hemma i Slovakien, MsHK Zilina." Men det ser lite överdrivet ut.

De talar förstås slovakiska båda två, och dessutom engelska eftersom båda varit i nordamerika många år. Men det tror jag är det enda. Pistol Pete är visserligen född och uppvuxen i Zilina, medan Hriviv kommer från Cadca, även om han sedan var 2 år i Hrivik, innan han som 17-åring gick vidare till Orange i Bratislava.

De två år som Hrivic som 15-16-åring var i Zilina var Pistol Pete bara 11-12 år gammal; gissningsvis spelade han då i pojklag men någon större "kontakt" med den 4 år äldre Hrivic hade han nog inte?!

Se nedanstående tabell där man inser att någon kontakt lär de inte ha haft senare heller. Visserligen har båda spelat landslagshockey för Slovakiens U18, U20 och seniorer - men de år en av dem varit med har den andre saknats och så vidare.

Nej, jag tror inte att de är väldigt goda vänner, det skulle förvåna mig. Jag gissar att de överhuvudtaget inte känner varandra.

Ledsen att komma med trista besked men det kan ju hända att ni lyckas värva Pistol Pete ändå.
Uppladdat:

450x261-skarmavbild-2020-08-05-kl-170922.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Han är tydligen väldigt god vän med Hrivik
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
mattias - 74: Intressant. Pistol Pete* sökte sig till Luleås hockeygym som 15-åring och efter fem år hos oss gick han vidare till Boston Bruins, där han bara fått 10-15 NHL-matcher säsong under fyra år, trots att han levererat ordentligt i farmarklubben.

Känns som att han inte får chansen i Boston och det vore nog bäst om han kunde komma till någon annan NHL-klubb för att spela in sig stabilt i NHL. Men lyckas det inte får han förstås söka sig till andra alternativ. Skulle nog gissat på KHL/Schweiz i första hand, så pass bra är han att det borde finnas bra chans till hyggligt välbetalda kontrakt där.

Skulle det bli hos er blir jag förvånad, men lycka till. Är ju alltid roligt att se våra tidigare talanger i SHL, även om det är trist att det inte får spela hemma med Luleå.

*Pistol Pete var det smeknamn han gick med i vårt lag. Namnet fick han av abbottarna, sedan truppen haft en tävling skjuta med pistol på måltavla och Pistol Pete visade sig vara klart bäst i laget på detta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Som jag nämnde tidigare så började rykten florera om Cehlarik till leksand och nu verkar det äntligen som att det stämde
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Örebropojken backen Philip Broberg, som Apan köpte in förra åren sedan han draftats av Oilers i förstaronden, gör succé i Kanada och är kvar i Oilers trupp i slutspelet mot Chicago. Alltmer talar för att han blir kvar där.

Vidare har ju Apan tappat backarna Jonathan Pudas, Patrick Norén med flera.

Det innebär att Apan nu ståtar med en backuppsättning där ingen av spelarna ens platsar på SHL-nivå förutom för Apan förstås, eftersom laget bara har råd att betala för andrasortering efter Näsans vilda köpfest under tre år och ApPeas skrytbygge med ett mycket gott mat ryckte.

Det blir ju lite annat att stå i mål för Apan denna säsong, jämfört med förra. Vi förutsätter att no-name-backarna kommer att fortsätta leverera misstag när det blir fastnaglade i egen zon och att puckarna kommer att dugga tätt mot den drar nitlotten och får ta Apspaden.

Lille Gustaf, som är känd för att krisa ihop och lämna matcher emellanåt eller bli utanför laget i veckor för att ligga på tala ut-soffan hos appyskologer får lite att bita i...

Kolla in blicken på lille Gustaf här nedan. Alla som tror att han är stabil nog att fixa det räcker upp en hand.

OBS! Händer med sex fingrar räknas inte.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 14 dagar kvar nu...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he. Kärpät har meddelat att de anser det meningslöst att möta Apan i träningsmatcher och Apan får inte möta de finländska giganterna, som bl a träningsmatchar två gånger mot Luleå Hockey.

Apan informerar eventuella supportrar om att de "ska hitta nytt motstånd" och allmänheten tuggar fradga av spänning.

Blir det Byske igen? Eller SK Lejon? I vilket fall högklassiga matcher, enligt blydgennivå. Kanske hoppar Fläskberget med i endera laget, sprider sin obehagliga analodör över isen?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
70 minuter från Luleås första isträning, som helt saknar fiskdamm, ansiktsmålning och sexfingrig banjo, som vanligt. Tråkiga som vi är handlar det bara om att spelarna går på is, spelar hockey och kommer igång.
Uppladdat:

323x300-skarmavbild-2019-08-06-kl-204730_0.png

317x300-skarmavbild-2019-08-06-kl-204742_0.png

349x300-images_0.jpeg

322x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105815_6.png

450x172-skarmavbild-2017-08-01-kl-112417_5.png

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_12.png

450x136-apgollum_13.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Hockeysverige lyckas leverera en delvis hygglig bedömning av målvaktsparen i SHL kommande säsong. Lite personliga men ändå bitvis kunniga kommentarer. Ovanligt för siten som på senare tid varit rätt kass och förutom aprunkeriet mest haft artiklar "ett noname" väljer ut sin favvofemma historiskt i division 2.

Att notera är att bara fyra lag kör med vakter utbildade i Luleås fantastiska vaktskola. T ex Läjkers och HK Arslet, men å andra sidan är båda Luleås vakter och båda Röglets vakter Luleåprodukter.

Sist i kön kommer Apan eftersom ingen av SHL:s 2x14=28 vakter är utbildade av Apan. Förstås.Sådana hittar man i division 2 som bäst...
Uppladdat:

281x300-images-5_3.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tarasov: Ja, sent påkommen bekännelse, men bra att den kom.

Anders Nilsson och Robin Lehner och deras fruar blev ju mycket goda vänner i Buffalo och levererade jättefina stats på 92%-nivå.

Anders lirar ju sedan många år med regnbåge på hjälmen och är en framträdande företrädare för allas rätt.

I det sammanhanget var det trist att se Lehner köra "Trump-hjälm" men tydligen har han bara använt den "på kul" en enda gång, i samband med en träningsmatch där han inte ens spelade.

Min gissning är att Lehner tyckte det var skojigt att "gilla" Trump, som var en välkänd galenpanna.

Men Lehner är ju numera hyllad och respekterad sedan han kommit ut ur garderoben och öppet berättat om den pyskiska ohälsa han länge lidit av inklusive hur han drack på som fan för att "självbehandla" sig. Vi får väl sätta Trump-hjälmen som ett uttryck för den perioden.
+3
Kommentera

2073728 · »