Luleå HF

89283 inlägg · 863 ämnen

Forum

1982821 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det var många av oss som blev imponerade när Apan tackade för visat tålamod.

Tyvärr råkade de efter den fina starten lägga in fel artikel som handlade om att de kroppsvisiterade alla klädda i Burkölskläder inför matchen i fredags med följd att matchen startade mycket sent.

Den text Apan, igen-kligen, skulle ha lagt in följer här:

"Match efter match, år efter år, har vår stampublik - de tomma stolarna - troget infunnit sig i förhoppning att vi ska spela hockey. Tyvärr har vi inte lyckats utan tvärtom blivit bara sämre och sämre, men stolarna sitter tålmodigt kvar. Våra apor på isen har ju visats inte tåla fysisk kontakt och fega hållit sig vid sargen, men deras tåla-fega insatser kompenseras gott och väl av våra tåla-modiga stolar som vi i härmed vill framföra vårt uppriktiga tack till, och ap-plådera med samtliga 12 fingrar."
Uppladdat:

362x300-skarmavbild-2019-08-25-kl-154053.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter tre spelade och vunna träningsmatcher är det nu dags för allvar. Europamästerskapet Champions Hockey League!

Den tävling som kommit tillstånd genom att Luleå och 25 andra europeiska storklubbar med framtidsvision initierat och som - trots gnäll och gnäbb från mindre talangfulla tänkare - jobbat på och steg för steg tar sig fram till en efterlängtat etablerad härligt uppskattad Europamatchning varje år.

Luleå Hockey är ju en gigant, en legend i dessa sammanhang. Vi kom till Europamästerskapen med Rönkens och Bulans hockey som firade triumfer och år efter år vann nästan allt under den första varianten av turenringen - då kallad European Trophy - och sedan den första upplagan kallad Champions Hockey League.

Frölunda har därefter lyckats utmärkt och sammanlagt passerat Luleå medan vi själva haft några mellanår och inte ens kvalificerat oss.

Men nu är vi tillbaka!

Vi börjar med gruppspelet och Luleå är topprankat i grubb C där Liberec är starkaste utmanaren, med Augsburg som trea varefter gruppen kompletteras av färskingen Belfast.

1. Luleå Hockey
2. Liberec
3. Augsburg
4. Belfast

Och det kör igång omedelbart!

Närmaste torsdag-lördag tar vi emot de båda igen-kliga konkurrenterana hemma i Delfinen och nästkommande torsdag-lördag möter vi samma lag nere i Tyskland och Tjeckien.

Sedan har vi dubbelmötet med belfast kvar, men det är ju mer en formsak så vårt gruppspel avgörs närmaste två veckorna:

• Torsdag 29 augusti 18.00 Luleå Hockey - Augsburg

• Lördag 31 augusti 15.30 Luleå Hockey - Liberec

• Torsdag 6 september 18.00 Augsburg - Luleå Hockey

• Lördag 8 september 14.30 Liberec - Luleå Hockey

Mycket spännande och jäkligt kul att hockeyn nu startar på riktigt!

Vi kan ju också glädja oss att de av oss som tar chansen att följa Luleå till bortamatcherna har dragit en rejäl vinstlott när det gäller att besöka fina platser för den som är intresserad av god öl: Tyskland, Tjeckien och (Nord-) Irland! Det är ju full pott i bästa möjliga platser för det bästa Europa kan erbjuda när det gäller öl! Visst skulle en match där man kan skölja strupen med Duvel och Chimay Grand Cru toppa detta, men eftersom Belgien ännu inte lyckats kvalificera sig för CHL är våra motståndare detta år det bästa man kan tänka sig☺

Men innan resorna till fullsatta bortamatcher och god öl kommer till stånd behöver vi inleda gruppspelet med våra två viktigaste gruppspelsmatcher hemma i Delfinen. Och om några dagar smäller det!
Uppladdat:

450x242-skarmavbild-2019-08-25-kl-111414.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pölsan vände och vann hemma mot Djurgårn, detsamma gjorde Frölunda mot Warulfven. Inte helt oväntat.

Men Oskars spöade Pungen borta!

Imponerande och oroande för såväl Pung som Apa. Riskerar dessa båda lag att Oskars kan utmana dem i SHL och det blir strid om plats 11-14 mellan de tre? Ïntressant!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Ha ha ha ha ha - tänk så finurliga de är, apsupportrarna.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Några intressanta träningsmatcher idag.

Pungen-Oskars
Det påstås att Oskars möjligen kan ta några pinnar hemma, men är mer borta borta. Fast samtidigt tror jag att Pungen riskerar fortsätta det tapp de haft senaste åren - speciellt efter att ha varit så korkade att de skrivit treårskontrakt med CryBert som huvudtränare - så idag kanske vi får en fingervisning om vartåt det lutar för båda lagen.

Frölunda-Warulfven
Två lag som alla räknar med kommer att tillhöra toppen i år; Ulfven som vann SHL och Frölunda som vann SM och CHL. Var står de nu, i detta klassiska väst-derby?

Pölsan-Djurgårn
Pölsan ett lite osäkert kort, där jag själv tills vidare tror att de blir ett mittenlag medan andra räknar med att de kan slå sig in bland toppsex. Tidigare starka backsidan har försvagats rejält även om de tror mycket på f d Luleåbacken. Framåt får vi se vad som hänt med Rödin och hur giftiga alla högerbössor blir. Men Berguven har de tappat, vilket de inte tycks sörja över. Djurgårn förlorade ju många men har också tagit in lite starkt inklusive NHL-gurkan. Jag tror tills vidare att gårdarna blir ett topplag den här säsongen. Kanske får vi lite info var lagen står nu?

Apan
Ja, jag gissar väl att de efter att ha storkrossats av Luleå i torsdags samt spelats ut av Burkölen i fredags - även om de kunde tacka tre sargstudsar* som blev mål direkt - ska de väl åtminstone träna idag. Kanske TjockSteffe orkar vara med, sedan han fått vila en dag? Kanske Fläskberget eldar på aporna? kanske jocken tränar på is med samurajsvärd sedan han visats ut mot Luleå två ggr på 2.05 sedan han vevat med klubban men inte träffat ansiktet på någon Luleåspelare?

*det här med att samtliga tre mål för Apan under en och samma match gjordes sedan pucken studsat mot sargen och därefter tagit oväntad bana, riktning och fart för att direkt klappas in får en ju att undra...

Kan det vara så att detta landets mest utpräglade fuskarklubb hittat på något nytt mygel?

Jag kommer ju ihåg när de kom upp i Elitserien - med 95% köpespelare - och omedelbart hittade på allt möjligt; t ex att när de gick till anfall hoppade en spelare långt bak in i båset samtidigt som en längst bort i båset hoppade in och plötsligt hade 1/5 apspelare placerats 20 meter längre upp på isen och myglat sig till friläge. Och så har det fortsatt, med filmningar, pååkningar av vakter, highstickings, "benen försvinner" och det ena med det andra.

Med detta som bakgrund måste man fråga sig om denna "tur" med sargstudsar verkligen kan beror bara på "tur" eller om det finns någon annan förklaring.

Min misstanke är att, även om Näsan köpte vilt under tre år, har den ekonomiska kollapsen med bortåt trettio miljoner försvunna delvis berott på att de utrustat sargen i Aparenan med tusentals små mojänger och manicker som de kan styra digitalt med en fjärrkontroll som mummelklockare ansvarar för. Jag menar - NÅGON förklaring måste det ju finnas till att de inte tog chansen att sparka honom i våras, när kontraktet gick ut.

Med all sannolikhet måste det förstås vara så att mummelklockare i lönndom utbildats att ansvara för Apans "kreativa" sargmygel. Och i Apans egen sektmatchrapport är det naturligtvis mummelklockare - nyligen utsedd till mest råttliknande apa i hela schtaan - som noterats för de tre målen.
Uppladdat:

253x300-skarmavbild-2018-03-03-kl-180020_6.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: När du säger det. Såg att personal rättade till stolarna så att de lättare kunde se TV:n.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Du är inte uppdaterad avseende sektens tolkning av rekordstort hockeyintresse?

Fanns det inte ett antal tomma stolar på O'Learys som följde matchen med stort intresse?

Hörde att lille Gustaf också var duktig vakt, bl a under andra perioden då Burkölen vann skotten med 6-16. Tydligen levererar han sådana matcher ibland, men väldigt sällan. Annars är hans normala nivå att kasta in någon puck vad jag förstått.

Men hans insats får ju bedömas med hänsyn till att han "vaktutbildats" av Apan till han var 19 år, varefter han drog vidare och fick riktig utbildning i andra klubbar under fem år, innan Apan köpte in honom.

Filip Gustafsson, som lämnade Apan redan som 15-åring, berättade ju att Apan inte hade någon som helst tränare för vakter under A-laget och när han skulle söka hockeygym frågade han på alla nivåer i Apklubben om han kunde få någon vaktträning, men de nekade.

Filip berättade ju att vaktutbildningen hos Apan bestod av instruktionen "Ta pucken!" förutom i A-laget där de inköpta vakterna hanterades vidare av vakttränare Holm, Tindra Holms farsa.

Så Filip drog till Luleå, blev yngste vakt i historien för Elitserien / SHL, draftades och lirar nu i Ottawas organisation tillsammans med Anders Nilsson och Marcus Högberg.

Medan lille Gustaf får vara blygden-alibi för Apan...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Såg hela matchen på Olearys i Umeå. 2 st Skellefteåfans i lokalen en löningshelg är extremt torftigt när man tänker tillbaka. Nu har vi dessutom bara EN sportpub i Umeå. Patetiskt. Målvakterna i båda lagen var väldigt bra.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Burkölen har dock imponerat i matcherna mot Luleå och mot Apan. Utmärkt målvakt och starkt kämpande bra samspelt lag. Jag tror att de änk-ligen kan lyfta till god allsvensk nivå och nu i år mycket väl ta någon av de två platser som innebär att de får kvala om avancemang till SHL.

Det är ju sista säsongen det blir så att två allsvenska lag får kvala. Fr o m säsongen 2020-2021 t o m säsongen 2025-2026 kommer allsvenska ettan - efter serie och allsvenskt "slutspel" - att gå direkt upp i SHL utan att behöva kvala och ersätter då laget på plats 14 i SHL.

Men nu till våren 2020 får ju allsvenska slutettan kvala mot lag 14 från SHL och allsvenska sluttvåan kvala mot lag 13 från SHL.

Jag tror att det finns goda möjligheter för att vi till våren har:
• SHL plats 13: Apan
• Allsvensk tvåa: Burkölen

Och i så fall tror jag knappast att Apan kan rädda sig genom att måla på turliga sargstudsar genom en hel bäst av sju-serie.

:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Eftersom jag inte såg så mycket av matchen igår - när Apan fick in tre puckar, samtliga direkt på turliga sargstudsar - kollade jag Apkraftforum för att se vad apsupportrarna tycker.

Målvaktsidan
Nu har vi tre vakter som alla har för vana att slänga in minst en skitpuck per match.
Det här håller inte.

Backarna
Inga spelvändningar eftersom backarna inte kan leverera pass annat än framför/bakom mottagaren, varpå vi tappar puck.
Det här håller inte.

Forwards
Lika enahanda och lättläst som tidigare; alla puckar ska till Möller och Jocke, vars ärtbössor ballat ur.
Det här håller inte.

Enskilda spelare
• Hedberg åker skridskor och gör inget rätt alls.
• Hugg ingen fart på rören, helt vilsen i övrigt, Vescevarning.
• Norén duger inte.
• Frödén helt borta.
• Pyatt trött och långsam, inte ens med igår.
• Granberg långsam och svag.

Huvudtränare
Tommy totalt passé när det kommer till hockeyfilosofi.

Den ende som får beröm är Broberg, men visst var det väl han som hade pucken helt under kontroll i egen zon vid sargen bakom mål, varpå Petter åkte upp honom, tog av honom pucken, passade den till öppet mål för Luleå? Nu tjatar apsupportrarna bara om Norskens inkastade puck men Brobergs miss var ju lika usel. Och likaledes highsticking-Jockes straff, som var den mest bedrövliga man någonsin sett.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja...hur svarar jag på det, efter tre öl;-)

Som Kurt Vonnegut Jr, efter att ha fått en mycket seriös fråga vid intervju i Playboy:
"You understand, of course, that my answer will be a pile of horseshit?"?

Nja. Inte så spännande men jag är bra på det och får därför bra betalt för det jag producerar. Vilket jag levererade bortåt niotiden och därefter kunde se avslutande fem minuter av Apan-Burkölen; tyvärr utan rättvis Burkölenvändning men i stället flytmål från Apan genom sargstuds, sargstuds, sargstuds.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad handlade projektet om?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo. den uppfattning man får är förstås att Luleå kan sakna många viktiga spelare men ändå leverera riktig hockey medan de vilsna från blygden inte duger till.

Jag tror ju att Apan blir ett skitlag i år och det man sett av dem ändrar inte på den bedömningen.

Våra viktigare motståndare blir förstås Frölunda, Djurgårn, Warulfven och Läjkers - och kanske Röglet.

Medan Apans viktigaste motståndare lär bli Pungen - när de båda får göra upp om plats 13:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har haft matchen Apan-Burkölen uppe, men eftersom jag haft ett omfattande projekt med deadline idag, har jag inte sett mycket. Nu har jag i a f levererat två kompletta underlag på >300 sidor och släppt jobbet, öppnat en Mariestads Ox, som rann ned på två minuter, gott!

Har alltså bara strötittat på matchen, men det sammanlagda intrycket är att Apans spel inte alls håller och att Burkölen stundtals dominerat så pass att de definitivt borde ha vunnit matchen.

Men de saknade domare och hade i stället de två aprunkarna Öhlund-Björck och därmed visste man att det skulle gå som det gjorde. De vidriga aprunkarna visade ut Burköl efter Burköl efter Burköl i första perioden till dess att Apan lyckats få in en puck till 1-0.

Därefter var det mest Burkölen, även om aprunkarna saboterade matchen genom att visa ut hit och dit utan att någon förstod varför, annat än att aprunkarnas plånböcker säkert blev välfyllda, och knepigt nog var det fortfarande bara 1-0 med ett par minuter kvar.

Då tog Burkölen ut vakten och då satte Apan 2-0: hur? Genom att den galne kvänen slår något som först ser ut som en icing men när pucken studsar ut från sargen igen målar en apa, sedan får de också in 3-0 efter ett slag mot sarg i mittzon, som vallas in i det öppna målet.

Första målet? Puck som studsade i sargen på kortsidan, åkte ut framför mål varpå en apa satte den.

Snacka om att alla Apans mål kom efter sargstudsar! Har de möjligen hittat något nytt fusk, förenligt med värdegrunden?

För övrigt grymt att denna match fick de tomma stolarna i Aparenan knappt se, eftersom Burkölarna tagit med sig så många supportrar att man räknade >5000 på läktarna.

I vilket fall mycket svårt att tro att detta var en match mellan lag från två olika divisioner men det är förstås klart att Burkölen nog kommer att bli ett topplag i Allsvenskan medan Apan blir ett bottenlag i SHL och det finns en alldeles utmärkt möjlighet att just dessa två lag möts till våren 2020 om en plats i SHL 2020-2021.

Efter det spel man såg idag är det tämligen säkert att Burkölen vinner en sådan kommande matchserie. Bland annat eftersom de har en alldeles strålande målvakt, Joe Cannata, medan Apan har lille Gustaf, Norsken och mannekängen som mest imponerar genom att kasta in puckar i mål i var och varannan match.

Härligt att se Burkölens hockey!

Och härligt att se Apans hockey, det vill säga brist på sådan.

I dagens match trots att de satt TjockSteffe swingpjatten på läktaren. Ska de redan sparka och skicka hem den superspelaren, NHL-proffset, ikonen, stjärnornas stjärna, tro?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Glöm inte att vi vann komfortabelt trots att vi hade 3 stjärnor borta: Larsson, Iilomäki samt Farley. Skaik hade alla sina med.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det finns inget som apsekten mår så illa av som nyheter om att Apan torskat mot Luleå Hockey.

På apsidan informerar man på jätteliten plats, väsentligen utan att nämna Luleå Hockey vid namn utan i stället välja "norrbottningarna", "norrderby" och andra omskrivningar, om gårdagens jättekross av Apan, men i termer av "drog det längsta strået", "tursam studs" och så vidare. För att förklara att om nu Luleå Hockey vann, så var det på tur bara.

Att "Hockeysverige" tappat stilen och numera följer sektvärdegrunnnnden avseende apor är ju bekant. Aprunkare Bodin har ju anställt en f d hockeyspelare, misslyckad sådan, från Apschtaan som mest skriver hyllningsartiklar om apor från blygden som olyckats. Men i går kväll tvingades han med små bokstäver informera om att Apan torskade mot Luleå och körde då in apsanningar i rubriken och påstod att Luleå bara vann med uddamålet samt körde sektterminologi och förklarade att det berodde på att Luleå drog längsta strået, det vill säga vann på tur.

Idag går aprunkarplatsen ett steg längre och har nu gömt undan "nyheten" så att de presenterar en massa ointressant tjafs som nyheter dag för dag - men hur det gick för Apan i går, lögnen om uddamålsseger och bortförklaringen där man skyllde på tur: det har de flyttat bort. Så nu finns inte torsken, allt enligt klassiska sektmanér.
Uppladdat:

415x300-images-3.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har vi ju redan konstaterat att Apan nog inte finns, eftersom ingen kunnat identifiera någon hockey som apspelare presterat under de utlovade träningsmatcherna.

Senast igår var det ju storkross i Delfinen och någon hockey av bortalaget noterades inte, även om särskilt noggranna rapporterar att de kan ha upptäckt folk som slagits med klubbor eller glidit omkring i knapp styrfart alternativt stått med spade och kastat in puckar, dvs typiska symptom för aphockey.

På Apans officiella hemsida har de publicerat ett otal artiklar som påstår att de i kväll ska gå på is mot Burkölen.

Kan det vara så? Kommer aporna att dyka upp?

Finner också att Sportkanalen anger att de kommer att sända match mellan Apan och Burkölen med start 18.50. Kan det stämma?

Fan trot. Men jag hoppas att det verkligen blir match och kommer förstås inte att missa chansen att få se Västerbottens historiska och uppskattade ishockeylag med anor - Burkölen - storkrossa Apan om nu aporna vågar visa sig.
Uppladdat:

450x299-images-23_1.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Finns Apan?

Ja, det är den fråga man ställer sig under försäsongen 2019. Hockeyvänner har ju funnit information om att Apan ska spela träningsmatcher och vid utsatt datum och tid försökt se matcherna.

Men gång efter gång slutar det på samma sätt: spel mot ett mål. Och hur man än försöker är det inte möjligt att identifiera någon apa som spelar hockey.

En del har försökt undersöka om någon sökt sig till Aparenan för att se match, men det har varit lika illa där. Bara tomma stolar så långt man kan se och tystnaden ekar öronbedövande illa.

Vissa misstankar har höjts om att ordförande Per Nordlund, sportchefen Näsan och tränaren CryBert kan ha tagit med sig aplaget när de gick, men det har ännu inte bekräftats.

Frågan är nu om Apschtaan överhuvudtaget existerar eller om allt tidigare apjidder bara är en mardröm för hockey-Sverige som man nu vaknat ur.

För at utreda saken sändes en räddningsexpedition ut från Luleå. Man följde E4 söderut, passerade Piteå och andra avfarter - och strax var man framme i Umeå utan att ha sett någon tillstymmelse till Apschtaan.

Med denna rapport som underlag är numera den gängse uppfattningen att vare sig Apan eller Apschtaan någonsin funnits, utan bara förekommit som vanföreställning. Och i efterhand är det många som skrattar rått och framhåller att "Hur kunde någon gå på detta? Att norra Västerbottens julgranar skulle släckas, att damlag skulle läggas ned, att talangfulla pojkar från andra regioner skulle kontaktas redan i 12-13-årsåldern för att luras till Apan och presenteras som blygdens egna produkter?"

Ja, det är lätt att veta bäst i efterhand. Men vi har nog alla anledning att undra hur vi kunde gå på detta skämt, för att inte säga oförskämt.

I vilket fall är det skönt att saken nu är klarlagd och vi kan koncentrera oss på hockey, medan vi konstaterar att någon sekt med supportrar av aphockey slipper vi bry oss om.
Uppladdat:

400x300-two-russian-drunks-3_8.jpg

205x300-x411x600-saiks-nyfrvrv21257848jpgpagespeedicctvubny-ni_0.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om "Värdegrund".

Som alla vet sitter Apan nere i gruvan och tjatar om värdegrunnnnnd så snart de blir påkomna med fingrarna i syltburken.

När en journalist skulle skriva om att ApPea i åratal brutit mot lagen genom att sno åt sig olagliga parkeringsavgifter trots att myndigheterna gång på gång varnat honom - ja, då hotade ApPea journalisten med att han skulle bli körd för all framtid om han publicerade, eftersom sekten Apan då skulle uppfatta detta som att journalisten saknade värdegrunnnnnd.

Ja, allt är förstås bara ord och skitsnack från Apans sida för när det kommer till handling, då är det annat som gäller. Landets värste filmare och fuskare blir lagkapten, tränargänget ylar efter varje förlorad match att det var domarnas fel, det var otur och så vidare - bara inte att det andra laget spelade bra. Och i nära och sliskigt samarbete med ApPravda sprider sekten villfarelserna att de är bästigast på allt och ljuger om att alla våra spelare kommer från blygden och hockeyintresset lokalt är större än någonsin, fast publiken sviker år efter år och läktarna endast uppvisar tomma stolar.

Detta om sekten och dess påhittade värdegrunnnnnnd.

Elva mil norrut finns en klubb som inte snackar skit utan agerar och agerar på rätt sätt.

Idag publicerar Luleå Hockeys VD ett blogginlägg på vår officiella hemsida. Följ länken och läs den!

Där förklaras hur en seriös hockeyklubb agerar och detta blogginlägg borde vara lektion ett för övriga klubbar.

Man är stolt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vad händer med Apan nu?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Senaste tre säsongerna har laget havererat ekonomiskt och sportsligt och inför den här säsongen känns det som att råttorna lämnar skeppet. En massa dödkött har sparkats, ett flertal ledare har klivit av sedan de vistas helt inkompetenta. De s k kulturbärarna har helt tappat stilen och levererar inte längre någonting alls, men Apan tycks försöka hålla kvar vid dessa misslyckade samtidigt som de väsentligen fyllt på med andrasortering; begagnade produkter som inte hållit måttet och andra klubbar velat bli av med.

Och sp kommer säsongsstarten varpå Apans såväl herr- som damlag storkrossas av Hoppet i Norr; Luleå Hockey. Ja faktum är att de båda lagen torskat alla matcher förutom då damerna lyckats ta 2-0 mot ett Kärpät, som vfestat hela natten innan i Luleå, och sedan tvingats direkt till buss ner till Apschtaan för synnerligen tidigt lagt förmiddagsmatch.

Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket.

Blir det så nu? Kollapsar Apan, havererar fuskbygget? Nu har de ju anställt en konkursförvaltare som ordförande och kommer det att visa sig att kolossen på lerfötter bara har "eget kapital" i form av låtsaspåhittade värden som t ex ApPeas skrybygge av en lyxrestaurang i arenan som bara går back eftersom de enstaka enda kunderna ändå bara frågar efter "har ni billig fulöl?"

Kommer de att konka nu äntligen och få packa ihop allt? Till sorg och saknad för stampubliken, de tomma stolar som troget och träget sett match efter match i Apkraft? Men till glädje för barnen i norra Västerbotten som kanske återigen får njuta av tända ljus i julgranarna, när kommunen inte längre har något schabrak att mygla över medel till? Och lämnar spelarna blygden, när de inte längre för lön då bankerna inser att de inte längre kan låna ut pengar till konkursboet för löpande utgifter?

Kanske.

Men kanske klubben lyckas frisera siffrorna som vanligt och får det att räcka några år till? Fast i så fall är det väl hög risk - eller för övriga Riktiga Hockeyklubbar: stor chans - att Apans haveri blir mer tydligt sportsligt.

Jag menar. Den "hockey" de presterar är ju så värdelös att det är svårt att tro att de kan undvika att lida kommande SHL-säsong på annan plats än nere bland strecken. Och detta förlorarlagenss förlorarlag har ju en anrik historia av att när de väl börjar tappa, tappar de rejält och hamnar snabbt nere på de två lägsta platserna i tabellen, där de historiskt sett oftast hamnat de säsonger de fått delta i Elitserien SHL.

Ju mer vi sett, desto mer talar för att två klubbar som under 2000-talet varit på besök hos landets elithockey nu får kämpa med näbbar och klor för att komma fram till vilket av de två lagen som får äran att bli det historiskt sista lag som efter att ha hamnat näst sista tvingas till kval för att klara sig eller ramla ur.

Jag talar om Apan och om Pungen. Jag tror att det blir
12. Pungen
13. Apan
14. Oskars

Eller "lyckas" CryBert förstöra Pungen lika duktigt som han förstört Apan? Får vi framåt jul se honom böla på presskonferens när han trots ett treårigt kontrakt redan sparkas av Pungen sedan allt kollapsat och spelarna skiter i honom?

Ja, det börjar väl bli det hopp som Apan kan ha, för att hålla sig kvar.

Men jag lutar nog mot att det blir Apan som - inte drar det kortsate strået, som handdlade det om otur - utan sportsligt rättvist tar kvalplatsen och där finns det ju goda möjligheter att det blir Burkölen de får möta. Och i ett sådant läge skiter förstås Apan på sig, lämar elithockeyn för evigheter framöver och blir åter helt bortglömda förutom då att de efterlämnar ett "arv" i form av ett hockey-ordspråk:

"UPP SOM EN SOL,
NED SOM EN PANK APA."
Uppladdat:

450x163-skarmavbild-2016-08-17-kl-221758_0.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Damkronorna vann allmänhetens och alla utomståendes respekt och gubbarna i förbundet insåg att de måste ge sig. Risken för förbundet var att drevet skulle få sådan fart att de måste visa upp ekonomien och det skulle upptäckas att de öronmärkta pengar de erhållit från SHL för att täcka damers inkomstbortfall i stället slösats bort på äventyrsresor och gratismiddagar för ledningen.

Damkronorna har svarat att
a) Bra att de ger sig och att vi inte ska behöva förlora pengar på att vara med i landslaget
b) Men det räcker inte där. Det har under massor av år inte visat oss någon respekt alls och helt skitit i oss. Det finns alltså mer än bara pengarna som måste ändras.

Hockeyförbundet hoppas att allt ska lägga sig sedan de givit upp punkt a) och att drevet ska lägga sig så att de slipper ta itu med punkt b).

I Sexpressen hade nysström förklarat att "lös det här nu förbundet" och att han var trött på meningslösa diskussioner om vad som inte varit bra tidigare och ville att det skulle tystna.

Jaja. Vi vet alla att han är polare med Porkka och umgås socialt med denne. Och att han under alla år med konflikt i Porkkahärvan stod på Poskkas sida och tyckte att damerna skulle hålla tyst.

Nu dyker också korgbollsnollan som satte igång allt - SOK-bossen Reinebo upp och säger att "damerna kan återfå stödet från SOK på sikt" men tappade de eftersom SOK var besvikna på utvecklingen under fem år fram till OS.

He he. Utan att nämna att den utvecklingen - i klarspråk: avvecklingen - berodde på att nollan Reinebo villkorade allt SOK-stöd och krävde att Porkka skulle få ta över och förstöra Damkronorna. Vilket också skedde eftersom förbundets gubbar inte brydde sig nämnvärt och tyckte att Porkkas diktatur kunde bli "intressant" att följa.

När det gäller insatser och aktörer som ska hyllas kan vi dock lyfta fram SHL som återigen går in med 400 000 nu årligen på tre år för att stödja Damkronorna. Det är fint gjort och det inger respekt.

Men hur ska det här sluta?

Att Damkronorna snabbt och redan nu vunnit striden mot förbundet står klart och när det gäller pengarna har förbundet givit upp.

Vad händer nu med de övriga frågorna? Att de behandlats taskigt av gubbarna i förbundet som i massor av år? Och att de i förbundet - Östblom, Boustedt - som är ansvariga för att helt ha skitit i damerna fortfarande sitter kvar?

Det blir en svårare fråga. Jag gissar att alla utomstående nu "vänder blad" med uppfattningen att "damerna vann" och när drevet därmed lägger sig, kommer förbundet att köra vidare som tidigare. Dvs att de som dokumenterat visat att de skiter i damerna även i fortsättningen kommer att ansvara för damerna. Tyvärr.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite nyfiken var man förstås på att se hur sekten på den officiella hemsidan skulle hantera att Apan torskade mot Luleå.

När DamApan förra veckan åkte på sin historiskt största förlust sedan de blivit storkrossade av Luleå Hockey, låtsades ju Apan som att det inte hänt genom att helt enkelt "glömma" att rapportera från matchen eller ens redovisa resultatet.

Tänkte de göra detsamma för herr-Apan?

Nej, det kunde det inte. Men kom med århundradets kortaste matchrapport som försöker ge läsarna uppfattningen att Apan var bästigaste på allt men "norrbottningarna drog det längsta strået".

Dra står? Som vore det lottdragning alltså. Dvs att Apan förlorade berodde bara på otur, inte på att motståndarna var bra?

Sektens värdegrunnnnd håller alltså i sig: när Apan förlorar beror det på otur, eller på domarmisstag eller på att Apan inte fick igång spelet.

Men aldrig på att motståndarna var bättre. Så kan det ju inte vara, när det i sektmanualen proklameras som en av grundteserna att Apan är bästigast på allt.

Skulle de åka ned i Allsvenskan till våran beror det bara på otur. Förstås.
Uppladdat:

450x299-treapor_27.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Håller med.

Backuppsättningen intakt sedan flera år och hittar varandra utmärkt men när det blir riktigt tufft - t ex mot Frölunda i semin i våras - är det flera som inte riktigt håller måttet; tycker som du att Sondell och Styrman skulle man gärna se starkare backare i stället för, och Jalvanti var under isen hela fjolåret. Sellgren har ju utvecklats riktigt bra och hade varit härlig att få ha kvar men så blir det nog inte.

Linorna har varit riktigt stabila när motståndarna har puck och det kommer säkert att fungera. Men Kovacs, Olle, Connolly, Emil - som kan vara riktigt effektiva kom bort något i fjol när de mötte intensiva Frölunda: blir intressant att se om Tyrväinen och Isomäki kan lyfta och bredda oss - och dessutom Hållander och Brännström, som sett starka ut.

Är nog inte så rädd för vaktandet. Tror rätt säkert att Lassi kommer upp i sin bästa nivå och att även Berguven kan leverera riktigt bra bakom våra utespelare som har ett spel som passar honom.

Är det något jag saknar rejält är det en tuff och säker back med ett rejält skott från blå. Det blir väl mest Erik nu men han har inte det där skottet riktigt. Och så Sondell, men allvarligt talat är det mest snack och lite gjort av honom och dessutom druttar han gärna ut pucken över blå när han lirar PP, något jag hatar att se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo. Det finns några riktiga supportrar på Apkraft, även om trollen skriver där också.

Aprunkare Bodin på Hockeysverige - som tyckte att man kunde ersätta enkelP med nollor - har anställt en f d misslyckas hockeyspelare från Apschtaan, som skriver hyllningsartikel efter hyllningsartikel om no-names från blygden.

Idag fick vederbörande ansvara för matchrapport för att illustrera hur svårt det är att räkna på fingrarna när man ligger inne med hela sex stycken och därför får 3-1 till att bli uddamålsvinst.
Uppladdat:

450x211-skarmavbild-2019-08-22-kl-213505.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Måste säga att ni har byggt ett intressant lag och har riktigt bra forwardsuppställning och en bra mix av rutinerade över 30, spelare i 24-28, samt unga lovande. Era nya finnar kommer blir intressant att följa, tycker Tyrväinen var riktigt bra idag, en jävla fart och tuffhet. Sedan ska t.ex Ilomäki in i laget också och han anses väl som den bättre speciellt efter hans VM turnering.

Nej bland forwards ligger ni bra till, kommer vara många lag som får svårt att så emot eftersom det inte spelar så stor roll vilken kedja som är inne, alla kan hota offensivt.

Frågetecknen är väl egentligen backsidan, visst ni har Gustafsson som är en general, allt han gör lyser klass. Men sedan bakom honom är det lite luckor, speciellt ifall inte Sellgren vänder tillbaka. Spelare som Sondell och Styrman skulle behöva uppgraderas är min åsikt. Någon av de unga kanske ligger lite efter Sondell just nu iaf offensivt, men utvecklingen kan gå fort på dessa under en säsong. Kommer försvaret att räcka till i ett slutspel? Lösningen är att Bulan verkligen får alla 5 på isen att jobba stenhårt i försvaret, för bakom Gustafsson så är det få spelare som är riktiga klippor och generaler. Men jag tror Bulan lyckas.

Sedan målvaktssidan är ett litet orosmoln (men inte alls lika stort som försvaret), alla vet vad Lassinantti kan komma upp i för nivå och då tillhör han toppen i ligan, men även att hans lägsta nivå kan ligga rätt lågt, går han sönder så finns det en ok rutinerad backup bakom i Rautio, men han känns inte som en målvakt man vinner SM med.

Intressant bygge att följa, tror ni definitivt blandar er i toppstriden i serien (topp 3), sedan hur lång det räcker i slutspelet är svårt att säga nu då det beror på skador och form och det blir en annan typ av hockey som spelas, men ni borde ha ett bra utgångsläge efter serien iaf.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såhär skrevs det på Northpower "Luleå faller lätt (säger det inte för att elda ) hoppas det inte är ett tecken inför serien . Olausson skulle givetvis ha åkt ut för diving då han spelade bowling med målvakten ....".

Snacka om att projicera .

Skrevs även detta av någon som kan hockey och är objektiv vad det verkar "Tyvärr ser det inte alls bra ut tycker jag. Granberg är riktigt seg både i ben och tanke. Hedberg måste skickas ASP! Pyatt kommer inte att vara den spets vi behöver för de pengar vi betalar för honom. Jocke är over the hill och Hugg verkar inte alls ha tempot som krävs. Östlund var riktigt bra men det är ju typiskt att självförtroendet ska sabbas i 1a matchen han gör hos oss. Vilken Rembrandt han gjorde! Nisse och Broberg bäst i AIK. Jacob Olofsson också bra. Wingerli gör det han ska och Alvarez kommer att göra sina poäng.".

Håller faktiskt med om allt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Övergripande match- och laganalys.

Luleå tog inte i tillräckligt under första perioden och då var Apan bättre. Snabba omställningar och bra öppnande långa pass till forwards med fart från backarna. Då såg Apan ut som att kanske kan de ha något att komma med i år trots allt, genom att ha fått fungerande backar? Även om anfallsspelet var riktigt enahanda och misslyckat - bara slänga iväg puckar mot mål och ha spelare som fanns en´ller kom till målgården. Ett attackspel som var helt misslyckat.

Men från och med andra perioden tog Luleå över och det var linorna som lyfte en nivå och satte press på Apans backar som därefter inte lyckades alls i fortsättningen. Luleå tryckte på och Apan hade svårt att få upp puck.

I motsvarande läge i Luleås zon försökte aplinorna trycka på mot de våra men våra backar hade mycket fint samspel och hittade varandra med bra pass och spelade sig runt de apor som försökte pressa på.

När Luleå på så sätt tog över matchen svarade Apan med att fulspela och med den matchbilden borde vi satt fler mål och avgjort tidigare än vi gjorde men tydligt är att vårt PP behöver mer tid på sig för att komma igång ordentligt.

Nå, när det gäller Apan tror jag att kanske de får bättre backspel än tidigare säsonger men anfallsspelet måste få de apsupportrar som var med för 5-6 år sedan att gråta floder och målvaktandet ser ut att nå samma nivå som ifjol med minst en inkastad puck per match.

Luleå? Ja, det har bara börjat men mycket ser rätt bra ut fast det är så tidigt och det kommer att bli bättre. Rejält bättre. Idag fick Lassi ge lite väl många returer men vaktandet kommer att fungera i Luleå, det vet vi. Och fint samspelta backar redan nu. Medan linorna kommer att behöva tid på sig och jag vet inte om Bulan hittat formationerna ännu - han ska ju dessutom ha in duktige Isomäki, och får dessutom Farley och så småningom Emil att laborera med.

Det kan nog bli en bra säsong för oss.

När det gäller Apan känns det som ett lag som en gång var bra men som nu tiden sprungit ifrån. Frågan är hur mycket.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyrväinen blir en jävulsk tillgång. Nuff said!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Ja, han är pinsammare än någonsin. Rejält kass i allmänhet, tappar onödigt bort de flesta puckar. Fick chans att skjuta i ett "lindströmläge" och smällde upp den i krysset, men Lassi hade fri sikt, läste sönder highsticking och hade plocken i läge när skottet kom.

Sur efter det började hihgsticking veva klubba på lulespelare och åkte ut och åkte ut.

Kör sekten med den här fördettingen - som ska ha alla chanser - och sedan fyller på med föredettingen Fläskberget, och så kompletterar med supervärvningen swingpjatten med fart a la Fläskberget...då kan jag inte se hur de ska kunna undvika plats 13.

Trevligt!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En sak är iaf säker, Lindström lär toppa utvisningsligan, tror att t.o.m alla domare börjar bli less på hans fula tilltag.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter matchen ska ett helt gång på Kovacs och käbbla och slåss men han flinar bara.

Gissningsvis har han påpekat att han kommer från Riktiga AIK och skrattat ut låsas-kopiorna Apan.

Burkölen. Vinst. Check.
Kärpät. Vinst. Check.
Apan. Vinst Check.

Apan har satsat på och lyckats med detsamma ungefär.

MooDoo. Vinst, fast för andra laget. Check.
Luleå. Vinst, fast för andra laget. Check.
Burkölen. ?
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha ha ha - "supertalangen" Broberg har puck i egen zon, när de tagit vakten. Emanuelsson pressar på honom och nyper fast Broberg vid planket, tar pucken av honom och spelar fram till Hållander som kommit upp och bara har att panga in 3-1.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-1, 1.36 kvar,

Apan tar timeout, tek i apzon väntar. De förbereder väl att ta vakten när/om de får kontroll på pucken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-1 till Luleå, 3.13 kvar,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lyckades etablera PP med Möller som härförare men får inte iväg något som Lassi inte hanterar.

Därefter: Apan försöker med "benen försvinner" igen och aprunkarna köper det - naturligtvis!

PP för Apan, sex min kvar av tredje.

Strax efteråt trippar Möller en Lulespelare och så har vi 4 mot 4, 2 spelare i vardera utvisningsbäs, sedan Kovacs och Granberg velat bråka.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En apa i närkamp med Lill-Nisse varpå apans ben mystiskt försvinner, aprunkarzebrorna köper det förstås och PP för Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås spelare hittar varandra med exakta pass och till slut lyrar Engsund en puck mot Norsken som gör en vitrysk Salovariant och kastar in pucken.

Anade väl att han skulle visa samma "skicklighet" som Apans andra vakter.

2-1 till Luleå, halva tredje perioden återstår.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ajaj! Vilken miss, skulle aldrig ha bedömt han! 😆
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men Luleå dödade utvisningen ganska enkelt.

Känns som att Luleå är starkare och sedan man lyft sig och kommit in i matchen har Apan allt svårare att få till något.

Nu snubblar lille burström omkull varpå Apan ska tjafsa mot Erik som förstås är helt oskyldig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej, men fy fan. Nu tycker aprunkarzebrorna att det är dags att ta ut en Lulespelare, för att jämna ut det som galningen highsticking dragit på sig gång på gång, och så "hittar" de en s k holding på Berglund i en situation där de lika gärna kunde tagit ut Apan.

Kan de inte ta piporna av dessa skämt till zebror?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan har definitivt sett till att ha spelare som åker in på mål för styrningar/returer i år. Trist att de är så ovana vid det för nu blir Lassi pååkt igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Hoppas Luleås spelare insett faran...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, han Norsken har varit mer vettig än lille Gustaf, troligen för att han utvecklats av riktig målvaktstränare i Riktiga AIK, jämfört med lillen, som fått nöja sig med instruktionen "ta pucken!" hos Apan.

Så börjar vi tredje, med highsticking symtomatiskt nog i utvisningsbåset.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade:

Ja det brukar ju låta så från SAIK håll, förra året var det Aaltonen som var billig, även fast alla vet att det är en legoknekt som spelar där han får bäst pröjs.

Pyatt lär kosta en del, en 32-årig center med NHL meriter åker knappast över till Europa för att bygga karriär, han åker över för att tjäna pengar de sista aktiva åren. Han lär ju inte vara Jocke dyr men han lär kosta en hel del, skulle tro att han ligger bland de högst betalda i SAIK bland forwards, Möller och Jocke lär tjäna bäst, men han kan sedan komma på tredjeplats i konkurrens med Pettersson kanske. Sedan är det svårt visar ju sig att importer ofta tar lägre månadslön men får en sign-on istället, så även om han blir avstängd och får böta vet vi inte exakt, vi vet bara minimum nivån inte maxnivån på hans lön.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klubban kommer högre och högre upp. Första var ett slag mot lulespelarens klubba..lågt mot isen. Vid andra tillfället var klubban halvvägs upp och fladdrade kring midjan dvs hooking. Han varnar lulespelararna.... nästa gång sitter det i ansiktshöjd....
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Jag håller med. Apan tycks mena att det är "normalt och väntat" att han dyker upp otränad och menar att "Thomson ska göra en jätte av honom" men senaste åren tycks han ha slöat ihop totalt och är nog bara ute efter att fylla familjens konto.

Du kan ha rätt att de får skeppa honom när han visat att han inte tänker /kan komma igång.

AV det man sett hittills i matchen tycker jag snarare att Tyrväinen vore en spelare som Apan skulle behövt - stark, tuff och snabb och ger sig gärna in i fysiska situationer. Han skulle varit bra komplement till apskyttarna. Men honom hade Luleå signat redan innan Forssell börjat leta spelare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1 efter två spelade perioder.

En annan matchbild denna period då Luleås forwards arbetare mer intensivt medan apbackarnas uppspel var betydligt sämre och rent allmänt gled initiativet över till Luleå med följd att aporna drog på sig allt fler utvisningar, dels eftersom de var tvungna och dessutom slapp de några tydliga, men dels eftersom highsticking - som inte lyckas med något alls - ilsknar till och tar flera onödiga och riktigt j-a dumma utvisningar. Vore han inte sektskyddad skulle nog Dalton ha bänkat honom, pga usel inställning och dåligt spel.

Apans anfallspel - speciellt när de möter ett försvar - blir tämligen enahanda. SÅ fort de kan lägga skott på mål - inte för att den ska gå in utan för att det ska bli retur - och fler apor än förra säsongen, när de dominerades av slöa och bekväma primadonnor, parkerar nu framför målgården för att styra eller peta in returer. Men de har inte kommit åt någonting alls.

När det gäller tryck och målchanser perioden i Luleås favör, delvis som följd av flera PP men också utan dessa.

1-1 kan nog uppfattas hyggligt rättvist, men matchen har successivt gått mer över till Luleå nu.

Intressant att se hur tredje perioden kommer att gestalta sig. Blir det fortsatt så att Luleå kommit igång och Apan tvingas fulspela? Eller kan Apan skärpa sig när de upptäckt att Luleå kommit igång?

Och kommer Dalton att bänka highsticking som är pinsam att se?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Jo man blir lite fundersam över Pyatt gissar att han var nog inte alltför dyr, men vad var tanken? Ska han vara våran ledande center så har han mycket att bevisa
+1
Kommentera

1982821 · »