Luleå HF

80468 inlägg · 860 ämnen

Forum

1836671 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rätt surt med en förlust men i ärlighetens namn så var deras målvakt helt otroligt jäkla bra. Med en normal målvakt som inte hade druckit dunderhonung innan match så tror jag att Luleå hade vunnit denna match ganska klart.
Jag tar hellre en orättvis förlust än en solklar förnedring på hemmaplan inför ett fåtal besläktade åskådare ;)

Bara bita ihop och köra över Djurgården på lördag!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Torsk mot öret borta, no big deal för vi har väl aldrig vunnit där?
Bra spel av oss som lovar gott för fortsättningen så töm och glöm nu går vi vidare.
Glädjande att Apan stortorskade hemma mot Dickens lag och det till tomma läktare, man blir glad!
Kommer -17 millar slås? Jag tror det i staden där allt skall vara gratis. Hockeystad my ass!
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Luleå för spelet och skapar mer chanser men Örebro är ruggigt effektiva...suck. 2-0 till Örebro inför tredje...kom igen nu Luleå
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att apmonstrumet försöker efterlikna det vackra namn med vilket denna tråd rubricerats.

Men det faller platt till marken när han inte kommer ihåg att korrekt beteckna "Köpeklubbarnas KÖPEKLUBB", än mindre stava rätt till Glud.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vid båda tillfällena är det faktiskt Cory Murphy som tar det extremt dumma beslutet att i stället för att gå ut och neutralisera highsticking glider han bakåt och tittar åt sidan för att se om någon kan få pass, med följd att highstinking fritt kan avancera framåt till han hittar luckan.

Mycket svårt att begripa varför Murphy agerar så komplett fel, nog borde han väl känna highsticking efter alla sina år med Läjkers. Han kan väl inte vara köpt? Det kan väl inte vara så Näsan använder stålarna kommunen har fixat till genom att släcka julgranarna i Apkommunen?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kronan slarvar igen och ger highsticking omarkerad samma läge som vid 1-1 och vips står det 1-2.

Apan är så försvagade numera att det i stort sett bara gäller att punktmarkera highsticking men Kronan slarvade x 2, så har Apan vänt matchen.

En minut kvar nu. 1-2. Kronan chansar 6 mot 4. Men det går inte.

0-0-dyrkarna Apan lyckas nästan hela matchen, förutom att Kronan pangade in ett mål, och så föll highsticking ur ramen genom att släppas fem sekunder två gånger och saboterar resultatet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, 0-0-dyrkarna från köpelaget Apan lyckades ju genom sjuhundra burskydd att nolla andra perioden men misslyckas direkt i tredje eftersom highsticking Lindström får göra det enda han kan, men å andra sidan är förbannad bra på: att snett utifrån på halvdistans dra in pucken perfekt i krysset.

Nå, 1-1, kanske 0-0-dyrkarna satsar på 1-1 nu, genom 19 minuters burskydd?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det maligna apmonstrumet fortsätter hävda att köpeklubbarnas KÖPEKLUBB är i toppslag samt förklarar att de som bedömer saken annorlunda "saknar analytisk förmåga, är analfabeter, håller på usla lag".

Vi citerar riktiga apsupportrar om andra perioden: "SATAN så jävla uselt. Ingen fart, ingen tyngd, ingenting. Simpla felpass, feltajmade åkningar, inte ett skott på mål, inget tryck i anfallszon. Kommer att bli en lååång säsong..., FYYY FAAAAAAA! MÅR ILLA!!...Länge sen jag såg skeå så här uddlöst... Känns som dom skulle kunna spela 24h i sträck utan å få till något framåt.. Inte en de minsta intention på förändring. Första perioden var ju rejält mkt bättre än hur det ser ut just nu. Det säger mkt...Satan vad vi suger kuk helt ofarligt...Under 4000 att vänta på torsdag med den här skiten...Lägg även till att vi blir utboxade mot sargerna utan vi ens stretar emot. Vad hände med att ta pucken mot mål?...Allvarligt. Är ngn överraskad ? Kolla våra försäsongsmatcher. Mot allsvenska motstånd. Knappt några mål framåt.... Kommer bli tufft i vinter om vi tvingas spela med Öhman och Berglund. Vi suger nåt kopiöst! Vad har vi för plan för att få in pucken? Sprätta puckar mot mål och hoppas på ett slumpmål?..."
Pudas har jag då inte sett till alls idag...

Så låter det alltså på ett Forum med riktiga apsupportrar.

"0-5 eller så speglar väl matchen skulle jag säga." påstår det hatbrottsliga apmonstrumet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I Apboken helt verklighetsfrämmande som vanligt med megahyllningar utan förankring i matchen.

På Northpower där riktiga supportrar håller till talar man om hockey-i-hörnen i första, ideliga, ofarliga, anonyma skott utan skymning plus bränna de få riktiga lägen man haft. Följt av impotens i andra perioden.

CryBert och Klockares påståenden om Aphockeyn signalerar med blåljus att de inte begriper sig på hockey. Kan det bli så att de drar köpelaget ned i smutsen redan i år? Genom att torska loss och skylla på domarna?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tragiskt var ordet då.

Tragiskt är ordet nu.
Uppladdat:

372x300-skarmavbild-2016-10-22-kl-174314.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har faktiskt på Apmatchen på en bredvid-monitor och slänger ett getöga på eländet emellanåt.

Mycket tragiskt att se hur Jocke Lindström - som brukar nöja sig med highstickingklubbor i ansiktet på motståndare - nu vill ta över fläskberget Hollywoods maligna agerande genom att överfalla målvakter.

Än tristare att sedan tvingas genomlida hur köpevakten Ortio å sin sida överfaller motståndarforwards.

1-0 till tippade bottenlaget Kronan efter första perioden och 0-0-dyrkarna har redan misslyckats i sin iver att neutralisera alla försök till hockey och underhållning, men som motmedel har dock Apan bjudit på fler burskydd under en period än tidigare under en säsong.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som vi alla igen-kligen vetat sedan länge och nu får vi det bekräftat:

DET ÄR NÅGOT SJUKT MED SEKTAPAN.

NÅGOT REJÄLT SJUKT!

I kvällens match saknas Kioskflickarjägaren Holloway.

På Hockeysverige har man intervjuat CryBert:

"Skellefteås tränare Bert Robertsson är vag kring Holloways tillgänglighet framöver.
– Det förs en diskussion kring honom så det är inte helt avskrivet att han ska spela inom en snar framtid. Men sen är det heller inte säkert att han kommer göra det"

Informationen har släppts i Ap-Pravda Norran och bland kommentarerna anges från "folk som vet" att det inte handlar om något "fysiskt".

Snacka om dimridåer som ger utomstående en tydlig uppfattning om att det inte är en hund utan en hel j-a kennel begraven.

Psykiskt sjuk? Droger, alkohol? Nya räder bland kioskpersonalen? Eller har han skaffat sig primadonnafasoner och förklarat att "i Arsenal, pojkar, gör man så här, och Arsenal vet hur man ska göra"?

Nej, underligt är det. Men å andra sidan är det alltid en massa underligheter i den där Apan och när man nu avskaffat tränare och ledare och i stället släpper fram ett spritt språngande CryBert utan koppel vet man inte hur det ska sluta. Formellt ska ju CryBert dela på ansvaret med den lille figuren Klockare men vem tror att denne har något att säga? Allt man vet om Klockare är ju att han står där som ett levande frågetecken och man undrar om det är en människa eller en seriefigur a la "Hitta Hugo". Han har ju inte sagt ett jota på åratal men förra säsongen fick han faktiskt ta en intervju efter match och då förstod man varför ingen släppt fram honom; det var efter en period då Apan blivit fullständigt utspelad och krossad och i intervjun menade nämnde Klockare att "Apan dominerat och enda anledningen att de låg under med katastrofala siffror var att dummarna dummat sig".

Men är det så oväntat att Apan betalar massor av pengar för köpespelare som därefter inte spelar?

Nu finns det ju ingen anledning att ta in Oskar Möller i det, för den långa frånvaron pga fruns sjukdom och behandling.

Men ta Rit-Ola. Inköpt med totalkvaddat knä och gått på rehab ett halvt år innan han plötsligt hoppade med några månader. Men därefter drog han bara - trots att han skulle "betala" för ett halvt års rehab och chansning med ytterligare ett år - och förklarade att han blev ju lite yr när han flyger, varpå deras ursäkt för en sportläkare - fru Distriktsläkaren - "höll med" och det gjorde Näsan också, men la till "fast vi har förbjudit att han spelar för Aplasse och Apwallson... jahaja. Hur ska det tolkas?

Ta Pesonen. Iddes inte gå in framför mål där han behövdes men där det var tufft i slutspelet. Och gnydde efter att Apan slagits ut med "Buhu, buhu, jag har spelat med båda tummarna brutna, buhu, buhu. Men två veckor senare lirade han utan bekymmer VM för Suomi. Jahaja...

Ta Sörensen. Skriver på och kommer till APschtaan och helt mirakulöst upptäcker han att "oj, en komplicerad fraktur i handleden som behöver opereras och tvingar till ett halvt års konvalescens.

Ta Schremp. Kommer in som den store hjälten, men ids inte ta i, får inte ens spela en massa matcher eftersom han är förkyld i strumpan eller har vrickat aptiten eller vad nu apsekten skyller på medan f d NHL-stjärnan Schremp levererar hälften av vad han gjorde som MooDooist och sammanlagt bjuder på minusresultat.

Ta Lehtonen, som i en träningsmatch åker på en tackling utan någon som helst risk för skada men omedelbart förklarar att "nu fick jag ett blåmärke och måste få Bamseplåster samt vara borta minst 10 veckor" vilket accepterades. Innan han fick sparken.

Ta Kabanov, som efter en juste monstertackling fick några brytna revben samt ofarliga blåmärken i ryggen varpå fru Distriktsläkaren helt omotiverat förklarar "ryggradsnära, där skador kan innebära ryggmärgsbrott och förlamning, sådant vi inte vill se på isen".

Ta Cumiskey, värvas för att bli den store hjälten men visar sig "helt oväntat" vara skadad och fortsatt skadad och fortsatt skadad och får till slut några få matcher innan han sparkas med minusstats.

Ta sållet svensson som plötsligt - när han genom tidningarna fått reda på att Apan signat 60% hanses och en f d apjunis som vakter för kommande säsong - låtsas ramla ihop på isen utan att någon rört honom och sedan vägrar han spela vidare i slutspelet vilket fru Distriktsläkaren stödjer.

Nej, med all denna "anrika" historik kommer förstås inte uttalanden som "– Det förs en diskussion kring honom så det är inte helt avskrivet att han ska spela inom en snar framtid. Men sen är det heller inte säkert att han kommer göra det"

Det signalerar med all önskvärd tydlighet att

DET ÄR NÅGOT SJUKT MED SEKTAPAN.

NÅGOT REJÄLT SJUKT!
Uppladdat:

450x252-skarmavbild-2016-04-16-kl-185755.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Håller med. Känns som ett fint besked från första matchen är att Luleå KAN spela den hockey som behövs. Visst spelar det ofta mer roll att man vill, men kan man inte, blir det ingenting ändå.


Sedan räcker det ju inte med knappt två perioder utan man håste gålla i hela matchen, men det känns mer som en mental grej och det kommer Bulan inte låta pågå.

Så det känns inte så j-a obra inför fortsättningen. Tvärtom - det ser man fram emot, det blir spännande.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja vad ska man säga om senaste matchen. Från oförskämt bra spel där pucken gick som på lina mellan spelarna och gudomligt PP i den första halvan av matchen, till en katastrofal andra halva då de helt plötsligt inte kunde passa pucken och slutade markera motståndarna. Nåja, jag är försiktigt optimistisk ändå för det kommer att ta tid att slipa bort det "spel" som både Fagervall och Skuggan impräntat i merparten av våra spelare. De största glädjeämnena enligt mig var Olaussons kedja och PP. Ska det här bli säsongen då vi ÄNTLIGEN får ett bra PP? Minus får bli knattekedjan som inte alls var lika framträdande som under försäsongen och backparet Mikkelson och Johnston. Vi vet att Mikkelson både kan och kommer bli betydligt bättre men Johnston ser värre ut än Frallan i sina sämre stunder.

Ikväll blir det nog att se Skeå spela i brist på annat, mitt tips inför den matchen är självklart 0-0. Garderar med 1-0 till KHK utifall att Skeås sedvanliga 0-0-taktik misslyckas :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: he he, ja många straffar bliiir det, tänkte inte på det. Under de år som oavgjorda matcher avgjorts genom straffläggning i elitserien SHL har Luleå spelat 84 matcher som avgjorts genom straffläggning. 51 av dessa har vi vunnit, övriga 33 förlorade vi😊
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu förstod jag kanske inte sifferexercisen riktigt, men satan så många straffar ni måste ta till för att vinna.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ytterligare en intressant sammanställning för perioden: hur har lagen lyckats i straffläggningarna?

Plus Minus Resultat
1 Luleå HF 51 33 18
2 MIF Redhawks 33 19 14
3 Västra Frölunda HC 42 36 6
4 Djurgårdens IF 46 41 5
5 Skellefteå AIK 24 20 4
6 AIK 8 5 3
7 Västerås IK 4 1 3
8 Örebro HK 15 13 2
9 AIK IF 17 16 1
10 HV 71 42 42 0
11 Leksands IF 19 19 0
12 Rögle BK 6 6 0
13 Färjestads BK 39 42 -3
14 Karlskrona HK 2 6 -4
15 Brynäs IF 30 35 -5
16 Timrå IK 23 29 -6
17 Växjö Lakers HC 22 28 -6
18 Modo Hockey 28 39 -11
19 Linköpings HC 30 41 -11
20 Södertälje SK 6 19 -13

He he. Där ser man vilket lag som äger när det blir man-mot-man-duell. Ett lag med såväl skarpskyttar som folk som kan hantera spade:-)

När detta med straffar kom i bruk skördade Luleå hur många framgångar som helst, med firma Myllys-Hostak som fick motståndarna att darra ihop redan innan straffarna las. Men även därefter har Luleå hållit ställningarna. Inte förvånande när det gäller ett lag som är så välrenommerat för att ta fram toppmålvakter från egna led, egna produkter från egna bygden.

Till skillnad från lag som myglar sig till Elitserien med 95% köpespelare och retuscherar historibeskrivningen på gammelryskt manér och låtsas "javisst, vi spelar alltid med 5 av 10 spelare från bygden; en s k apsanning...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och här har vi en topplista över hur många mål per match som lagen genomsnittligt gjort under perioden:

1 IF Björklöven 3,64
2 Färjestads BK 3,30
3 Leksands IF 3,09
4 HV 71 3,08
5 Luleå HF 3,06
6 Djurgårdens IF 3,05
7 AIK 3,04
8 MIF Redhawks 2,99
9 Västra Frölunda 2,99
10 Västerås IK 2,95
11 Brynäs IF 2,93
12 Modo Hockey 2,93
13 Skellefteå AIK 2,90
14 Södertälje SK 2,86
15 Linköpings HC 2,75
16 Mora IK 2,64
17 Väsby IK 2,64
18 Växjö Lakers HC 2,63
19 Hammarby IF 2,61
20 Rögle BK 2,55
21 Timrå IK 2,45
22 Örebro HK 2,40
23 AIK IF 2,38
24 Karlskrona HK 2,21

Helt klart längtar vi alla över att se anrika Burkölen återvända, med ett spel som drar publik i Västerbotten i stället för nuvarande Apan, med snabbt sjunkande publiksiffror och så lite folk på matcherna att dessa - som inte kommit - enligt Apledningen är skyldiga till en rekordförlust på hela 17 miljoner senaste säsongen.

Nej. Kom tillbaka Burkölen! Tillsammans med andra positivt spelande lag.

Däremot kan 0-0-dyrkarna som inte ens når upp i tre mål per matchen lägga ned...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Elitserien SHL etablerades 1975 och har sedan dess spelat hela 42 säsonger och nu startat sin 43e.

Innan dess hade spelats nationella serier och mästerskap men väsentligen styrt av 08 och under den dominerande tiden väsentligen bara med lag från Stockholm och dess närhet. De långa resorna innebar att lag längre bort inte fick vara med och längst tid tog det förstås att ta fram rättvisa och sportsliga villkor för lagen från Norrbotten.

Men 1975 hade hockeyn kommit så långt att en riktig nationell elitserie kunde etableras.

Ett par år senare slog Luleå SK:s och IFK Luleås hockeysektioner ihop sig och för första gången kunde Luleå mönstra ett gemensamt hockeylag och nu gick det snabbt. Redan till Elitseriens tionde säsong hade Luleå Hockey avancerat att ta plats i finrummet. Och där har man därefter blivit kvar. 34 raka säsongen i Elitserien och detta utan att någonsin behövt kvala för att hålla sig kvar - vilket är helt unikt; det har inget annat lag lyckats med. Som regel har Luleå tillhört seriens bättre lag, men man har också genomlidit en period på 10-15 år med mycket svag ekonomi - fast under den perioden lyckades man ändå undvika kval, med lag bestående av solidariska luleåpojkar som spelade bortåt 15 säsonger för den egna klubben inklusive ikonen Jarmo Myllys som självmant skrev ned sin lön för att rädda Luleå Hockey. Mycket imponerande.

Av intresse är förstås att se exakt hur starka Luleå varit under denna anrika historia som nu innebär vår 34e säsong i Elitserien SHL. Hur väl har vi klarat oss?

Maratontabellen 1984-2018 ser ut så här:

MATCH V O F MÅL POÄNG
1 Färjestads BK 1545 752 312 481 5094 : 4180 2382
2 HV 71 1527 650 316 561 4700 : 4450 2153
3 Luleå HF 1562 663 303 596 4786 : 4520 2131
4 Djurgårdens IF 1453 653 301 499 4427 : 3982 2051
5 Västra Frölunda 1321 584 272 465 3949 : 3500 2001
6 Brynäs IF 1545 610 291 644 4534 : 4650 1970
7 Modo Hockey 1457 538 303 616 4262 : 4500 1838
8 Linköpings HC 899 371 193 335 2468 : 2374 1379
9 Skellefteå AIK 755 333 138 284 2192 : 2122 1146
10 Leksands IF 990 385 167 438 3059 : 3280 1109
11 MIF Redhawks 845 319 170 356 2530 : 2526 1026
12 Timrå IK 685 236 153 296 1678 : 1861 927
13 Södertälje SK 856 298 155 403 2447 : 2796 924
14 AIK 670 242 106 322 2039 : 2307 676
15 Växjö Lakers HC 323 130 84 109 849 : 768 515
16 Västerås IK 498 169 88 241 1471 : 1809 461
17 Rögle BK 393 110 72 211 1004 : 1309 379
18 AIK IF 220 67 56 97 524 : 603 282
19 Örebro HK 214 64 61 89 513 : 589 281
20 Mora IK 210 73 43 94 554 : 622 271
21 IF Björklöven 192 90 23 79 699 : 661 203
22 Karlskrona HK 104 25 18 61 230 : 306 99
23 Hammarby IF 36 2 5 29 94 : 187 9
24 Väsby IK 22 1 1 20 58 : 117 3

Luleå Hockey ligger alltså trea i landet under dessa snart 34 säsonger. En fantastisk prestation! Och faktum är att under julhelgen senast låg vi på andra plats, men därefter gick HV om oss.

En helt fantastisk prestation av ett av Sveriges allra bästa lag under överskådlig tid - LULEÅ HOCKEY!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Yep, tappade onödigt en ledning med 3-0, det ska inte kunna ske i ett lag som Bulan basar för och fått ordning på.

Men det är ett problem som kommer att lösa sig med tiden:-)

Noterar att fläskberget vill vara med Apan igen. Ger mig fan på att han inbillar sig att han ska kunna mobilisera en supportermanifestation som kräver att ärkefuskaren tas in i laget, bara för att han ska lura Apan på ännu fler pengar efter de 12 miljoner han snodde åt sig senaste säsongerna. Då var han ju ett orörligt blysänke och nu är han definitivt ännu sämre. Tänker han mygla in en rollator för att stå på isen tro?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tuff start för Anders Grizzly Nillson i Vancouver.

Senaste säsongerna - för Edmonton och Buffalo - har han ju inlett fantastiskt bra och därefter hållit riktigt hög nivå länge.

I natt mötte Vancouver Los Angeles och Markan fick stå första halvan av matchen, Anders andra halvan.

En perfekt möjlighet för Anders, alltså. Men han fick fikon.

Markan fick ta emot 19 skott och höll nollan, medan Anders släppte in 3 mål på 10 skott, i matchen som Vancouver vann med 4-3 under övertid.

Markan anses ha varit en av Vancouvers bästa spelare i matchen och bland supportrarna menar man att om han kan hålla den standard han höll i dag håller han för uppdrag som målvaktsetta.

Under andra halvan av matchen tog Los Angeles över rejält och man anser att två av de tre mål Los Angeles satte kunde Anders, eller någon annan vakt inte göra något åt.

Men 3 av 10 jämfört med 0 av 19 är tydliga stats och denna första match om Canucks' spade vann Markan klart och tydligt.

Bara att bryta ihop och komma igen:-)

Får inledningsvis köra vinjettbild på Anders från hans tid i Buffalo, innan vi får upp några nya i Canucks mundering inklusive med hans nya Grizzly-pads, utnämnda till NHLs snyggaste:-)
Uppladdat:

450x252-skarmavbild-2016-10-30-kl-092829_3.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, det var bra besked att se att Luleå kunde prestera ordentligt, även om man föll ur ramen från slutet av andra perioden.

Men det ger sig. Ju längre Bulan får på sig, desto stabilare ser han till att göra laget. Att de släpper greppet som igår kommer han att arbeta bort, det är jag övertygad om.

Det viktiga var att vi såg att laget har verktygen. Kan spela press- och positionshockey a la Bulan. Kan lira PP. Har flera linor som KAN bryta igenom.

Och när det gäller special teams mycket, mycket trevligt att se fungerande PP av Luleå för första gången på många ¨år. För ett PP behövs välkomponerad talang och det har vi. När det gäller boxarna handlar det mer om en klok plan och folk som kämpar och lyder vilket jag är säker på att Bulan får till.

Dessutom: rekryteringarna föll inte ur ramen utan så tvärtom lovande ut. Även om Mikkel och hans polare behöver lyfta sig rejält.

Sedan har vi Lassi och hans samspel med backarna och de andra uteförsvararna. Det såg väsentligen lovande ut, även om vi slöade ibland efter 3-0 och fick illa betalt i baken.

Nej, jag tycker det såg trevligt ut; klart roligare än fjolårets inledning. Hade vi inte börjat slöslarva skulle vi spöat Öret bekvämt. Nu är förstås Öret ingen störra värdemätare, men sådana där ovärdiga mätare ska vi ta pinnar av och hålla bakom oss. Lag som Öret, Morsan, Röglarna, Kronan och Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Håller med. Alltid ljuvligt att se en helt korrekt serietabell, där Luleå Hockey befinner sig högre än Appatrasket, när nu de sistnämnda råkar besfinna sig i samma serie som någon sorts ovälkommen gäst hos verkligheten; men det ska väl inte dröja så många säsonger innan det normaliserats;-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sant så sant, vi förlorade en pinne igår men det bästa är ändock att vi har 2 pinnar mer än Apan i tabellen :)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Annars måste jag säga att gårdagen största överraskning var att Mora stal en pinne av Frölunda...men lite så brukar det vara i början av säsongen, nykomlingarna brukar i kraft av vilja och övertaggning stjäla pinnar av bättre lag för att sedan falla kraftigt efter halva säsongen då de etablerade lagen börjar att vakna till på allvar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Äntligen så var premiären avklarad....Luleå körde över Örebro som inte hade många farliga chanser att skryta med fram till Harjus snygga 3-0....sen pangar Hudacek snyggt in 1-3 och då vet jag inte om Luleå blir lite nervösa eller vad som händer. Både 2-3 och 3-3 är riktiga försvarsmissar och bjudningar då Luleå vid både de målen har en man mer hemåt men lika fullt förbannat så både Wiksten vid 2-3 och Wandell vid 3-3 vara helt fria i slottet och de utnyttjar lägena grymt bra också.
Hoppas Bulan, och Bulan måste få till dessa klantiga missar i egen zon om vi alls ska ha chans till slutspel till våren. Vi hade ju matchen klart fram till 1-3.
Positivt då? Ja, PP fungerade med speluppbyggaren Olausson i spetsen, skönt att vi äntligen har en ledare i PP för fösta gången på flera säsonger. Harju kommer att bli mer målfarlig denna säsong när han slipper vara speluppbyggare i PP som han skötte sådär och får nu sin naturliga roll som avslutare.
Nyförvärven skötte sig helt ok, där Cehlin och Hishon skötte sig bäst.
Emil Larsson, son till Brynäs-legenden Jan Larsson, ser positiv ut också och kan utvecklas bra i vinter.
Lassinantti för godkänt i premiären, såg lite rostig ut och Wandells 3-3 rann väl igenom väl lätt men Lassi kommer nog med stor säkerhet att växa :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Öret tillhör nu elitseri.en SHL för femte året i följd. I snitt har de kommit sämre än plats 9, men mot Luleå har Öret:
2013/14 10/15p
2014/15 11/15p
2015/16 03/12p
2016/17 06/12p
2017/18 01/03p

Sammanlagt 31 vunna pinnar, 26 förlorade pinnar för Öret mot oss.

Inte undrapå att de känns som vårt bogey-team, men det var som synes värst första två åren.

Nu tycker jag att vi vinner returen!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JA!

Det var för jävla viktigt att vinna straffarna efter att ha släppt 3-0 till 3-3. Einar och Patrik satte båda sina medan Lassi var omutlig.

Vi börjar med en vinst även om vi släppte en onödig pinne och redan på torsdag möter vi Öret nere i Örebro.

Bra start av Luleå men i slutet av andra började vi slappa och släppte sedan in vårt bogey-team men fixade till slut ändå två pinnar. Om vi ska lyckas i år måste vi mäkta att hålla spelet i hela tre perioder.

Men, OK, vinst och två pinnar ändå.

Frölunda lyckades släppa in kvittring i slutsekunder och vann först i sudd.

Malmö storvann, HV vann efter mål i tom kasse medan övriga tre matcher gick till förlängning samt ända till straffar i två fall.

Nåja. Hockeylivet har börjat och Luleå börjar med vinst.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Ja, Öret har stulit pinnar av oss i många år. 3-3 efter tre perioder nu och vi har tappat en pinne och risk att tappa en ytterligare.

3 mot 3 nu i förlängningen. Hur är Luleå i den spelformen?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, fy för den lede. Öret har kvittrat och tagit 3-0 till 3-3 och jag tror att kommentatorslindberg sitter naken under bordet efter alla uttömningar man tvingats äcklas av.

Känslan är den att Luleå började matchen med ordning, reda och Bulanhockey, kryddat av väl fungerande PP. Men efter drygt halva matchen och 3-0 inföll allmänna slappspelet då laget fick för sig att man var bättre än man var och inte behövde göra jobbet till 100% utan att det räckte med 99% typ.

Slarvigt! Det här kommer Bulan inte att acceptera och man får väl tänka att det är lärpengar, att skitsläppet i denna match kommer att borga för att vi kan ge fan i att uppträda så i fortsättningen.

Öret är ändå sedan säsonger ett riktigt j-a bogeuteam för oss, ungefär som tidigare Timrå. Lag, som vi alltid är bättre än, men som hela j-a tiden hittar slumpmål utan att igen-kligen gjort sig förtjänta av det.

1,5 minut av tredje kvar nu, i ställningen 3-3. Vem hade trott det för en dryg period sedan?

Kom igen nu. Luleå! En stålmansinsats kan rädda kvällen!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: men vad håller ni på med nu då ? 3-3 ??
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kom ihåg mer glädje än ilska! då mår man bättre! fan kan knappt vänta till på tisdag, då det startar för oss också!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Yep!

Bulor i alla länder - förenen eder!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå sätter 3-0 i PP och plötsligt verkar vi änk-ligen ha fått det PP vi saknat så många säsonger.

Återigen Harju som får puck framför mål och öretbackarna är så slöa att Hajen kan lägga pucken till rätta och prickar in målet.

Den vidrige kommentatorn börjar dra kommentarer om när Omark och Harju slog igenom med "Övertorneå-expressen" och snart är det väl dags för en Ritola-intervju till.

I slutet av period två lyckas Öret på slumplägen sätta såväl 3-1 som 3-2 och skinntorre Lindberg kommer i brallan båda gångerna, låter som att Apan vunnit Glud.

I intervju efter perioden lyckas eländet få Harju - utan att försöka med engelska - att förklara att han gärna velat vara kvar sm kapten men Bulan valde Olle.

Vi vet ju att det var ett helt korrekt val men vet också att Harju inte fungerade tidigare med Rönken/Bulan då det blir viktigt att det fungerar för Harju och med Isak-Einar tycks Bulan ha hittat helt rätt.

Men den j-a Lindberg försöker som alltid att vara brännvinsjournalisten Fehlman och hitta "affärer" för att så splittring.

Koncentrera dig på att läsa på om "Övertorneå-expressen" ditt j-a apnöt!

3-2 till Luleå och en period kvar, då Luleå dessutom inleder med två minuters PP. Gärna mindre än så...;-).
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bulan for President ✌✌✌
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-0 efter första perioden och ett Luleå som spelar utmärkt!

Det är en väl genomförd Bulanhockey där alla gubbar gör jobbet som lag och inte släpper till mycket till Öret men pressar örena högt varpå de ger bort puck vilket Luleå utnyttjar. Firma Cehlin-Olausson med Emil Larsson har redan impnerat framåt liksom Hishon med Hedman-Petter. Dessutom går junisarna Einar-Isac bra med pappa Harju och Fjärdelinan FFF orsberg-abricius-alk gör också det man ska. Lassi har hanterat spaden som han ska och får hygglig hjälp av utespelarna med Bulanhockeyn.

Öret är mer oorganiserade för att inte säga slappare. Det ska mycket till för att de ska vända detta.

En härlig kväll nu och den enda smolken i bägaren är att Cmore låter en Apa kommentera matchen vilket han, i vanlig ordning, gör genom att jubla och ryckas med när Öret får någon chans och alla hör att det kilar i fillingarna för eländet.
Uppladdat:

252x300-skarmavbild-2016-10-25-kl-194526_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Härlig första period av Luleå, hoppas det håller i sig...tyvärr förstörs hemmapremiären litegrann av att man tvingas lyssna på Ap-Lindberg, men å andra sidan är han väl lite ledsen på ögat nu :-D
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hehe, tänk om det vore så väl :-)
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
åh vad snyggt! 2-0 efter utmärkt PP av Luleå och Öret hänger inte med!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja! 1-0 för Luleå och det är nya firma Cehlin-Olausson som utnyttjar misstag av Örena:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja! 1-0 för Luleå och det är nya firma Cehlin-Olausson som utnyttjar misstag av Örena:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är det dags - NU KÖR VI!

Kom igen Luleå!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre tidiga matcher inleder SHL.

Malmö formligen kör över Röglarna i Skånederbyt, 5-0 nu med några minuter kvar.

Warulfven hade 2-0 på Pungen men nu har det kvittrats 2-2 i slutet av matchen.

HV fick kämpa mot gårdarna, hade 3-2 och åkte på box varpå Djurgårn tog vakten och körde 6 mot 4 men fick 4-2 i baken.

En halvtimme innan nedsläpp för premiärdagens huvudnummer: Luleå Hockey mot Öret! Parallellt kör Frölunda mot Moran.

Apan däremot fick inte plats när de prominenta lagen togs ut för premiärfest. Aporne får en särskilt kort säsong alltså, kort och obemärkt med obefintlig publik som efter säsong blir utskällda och klandrade för den rekordförlust Apan drar på sig efter att ha betalt alla köpespelare.

Som alla vet lovade Apan dyrt och heligt att spela med 5 av 10 spelare från bygden och lurade därigenom till sig landets värsta kommunaldoping. Men när de gick upp i Elitserien strax efteråt gjorde de det med ett lag bestående av ruggiga 95% köpespelare!
Vilket påpekats i denna bok och nu gnyr det sidekickande apmonstrumet över att sanningen kommer fram.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, vilka lag kan man hoppas se under oss i tabellen igen-kligen?

Kronan
Öret
Morsan
Röglarna väl
Djurgårn kanske.

Sedan lite mer svårtippat även om det är möjligt att flera av de andra också kan gå sämre än väntat.

Warulfven? Pungen? Kanske t o m HV?

Och helst av allt: Apan!

Malmö och Pölsan blir nog svåra.

Frölunda och Läjkers är nog de som vi mest säkert får räkna med framför oss.

Bland annat eftersom båda lagen har målvakter, utbildade av Luleå Hockey. Liksom Pölsan. Och vi själva.

Jag tror jag ställer in prognosen för Luleå på plats 9-12, helst 9-10 tills vidare och så får jag se efter en tio matcher typ hur det gått för att hoppas att därefter gärna tänka om och flytta upp förväntningarna.

Drygt fem timmar till nedsläpp nu. Hockeytemperaturen börjar stiga i kroppen:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser att Vennermalm i Aftontrasan anser att serien är mer svårtippad än vanligt. Ett besynnerligt uttalande av en som aldrig kunnat tippa serien.

Nu tippade han för någon månad sedan Luleå så högt uppe som på sjätte plats och meddelar att alla anser att han är ute och flyger med det tipset.

Så idag kontrar han med att tippa Luleå-Malmö i final med Luleå som vinnare.

Jahaja. Vennergren har ju under alla år konsekvent tippat att det går åt helvitte för Luleå; kvalspel och degradering till Allsvenskan hans standardtips för Luleå.

Och som vi vet blir det aldrig som Vennersohn tippar, snarare tvärtom. Vilket alltså är oroande inför serien...

Men skitsamma. Tidigare i år hoppades jag att vi skulle kunna undvika de två sista platserna, men jag tycker det känns bättre nu när vi under försäsongen sett hur Bulan får ihop laget. Mest oroande just nu kanske frågan om Lassi kan komma tillbaka i gammal god form. Men Rönkenhockeyn - eller Bulanhockeyn som den nog får heta i fortsättningen - börjar sitta och om ungdomarna Einar och Isak tar för sig och utvecklas som vi hoppas kan det dra med sig de andra framåt och det lossnar med målskyttet.

Det blir riktigt spännande att nu änk-ligen få se laget i seriöst seriespel:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: JA! Nu börjar hockeylivet igen! Mindre än sex timmar till nedsläpp. Alltid för jäkla svårt att veta hur det ska gå men Öret tillhör ju de lag som vi behöver se nedanför oss i tabellen så det vore skitfint om vi kunde börja med en trepoängare.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Om tacklingar. Jag förstår din inställning som i stort sett alla delar och tidigare även jag.

Jag tror ändå att förändringen blir nödvändig och att herrhockeyspelare kommer att lira rejält fysiskt vilket ger en attraktiv hockey, även om vi väsentligen blir av med det som riskerar brutna nackar och totalförlamningar samt hjärnskador.

Men det kommer nog att ta tid till dess att tillräckligt många är med på det. Hoppas att så få spelare som möjligt drabbas under tiden.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Dampungen satte 2-3 på Luleå med tre minuter kvar av matchen och vann.

Det var tungt. Luleås tre pinnar av Dampungen nere i Linköping förra helgen följdes upp av att Dampungen tog 5 av 6 pinnar av oss nu. Det är alltså de två lag som alla tror ska fightas om seriesegern som nu mötts 3 av 4 matcher och det har slutat med poängfördel 5 mot 4 för Dampungen.

Äventyret fortsätter!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och ikväll är det äntligen dags för Elitseriepremiär....Luleå hemma mot Örebro....ska bli kul att se vart Luleå står denna säsong. Örebro är väl inte direkt ett lag som kommer att slåss om slutspelsplatserna.
Dags för att sitta och svära framför TVn igen efter att ha lugnat nerverna en hel sommar....visst fan kommer det att bli härligt :-)
+1
Kommentera

1836671 · »