1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517116 inlägg · 6215 ämnen

Apropå nånting...

1997128 · » Till forumet


Sv: Apropå nånting...
Axle San: ja bara jag har nåt att klaga på så är jag nöjd.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nån här som är på plats i Umeå på onsdag?
+1
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
Uppladdat:

450x175-screenshot20191021192406.jpg

+2
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Tunnis!!
Aja, du vet att jag gillar både dig och Timrå.
Så länge vi inte möts i nåt nervpåfrestande kvalspel... 👊😉👍
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Man blir ofta utmanad när man skriver på sånana här sidor ..
och det vet man när man skickar medelandet . ⚠

+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Nä men du tog mig på utmattning 😏
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Det är ju det bästa att få Kristianstad hemma för hade de kommit på en måndag eller onsdag så hade ju ingen kommit nästan.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrå får äntligen en fredagsmatch på hemmaplan och vad är det för sexigt lag som kommer på besök tro?? Hand upp alla som gissade på Kristianstad. Fan ska vi hålla på och ligga i toppen av tabellen måste jag ju hitta nåt annat att klaga på...
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Haha, touche!!👍
Åja, mikes romaner går inte av för hackor dom heller.. 😉
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jonathan Dahlén i Hockeypuls podcast.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Jag skriver ju om Timrå och ibland om Timrås motståndare. Om du tittar på klubbmärket bredvid mitt nick så kanske du förstår varför. I rullistan kan man välja vilken förening man vill komma till. Där kan man med fördel välja den förening man är intresserad av och vips kommer man till deras lilla krypin. Jag föreslår att du skriver om det lag du vill diskutera på dess lags sida.

Du är varmt välkommen att skriva om Timrå här och eller på något sätt relatera det du skriver till Timrå. Att du är arg på nån jeppe som ingen har hört talas om för att han skriver dåligt om ditt lag (som jag inte bryr mig ett smack om) får du gärna vara men jag tror inte du ska räkna med jättemycket sympatier om du skriver detta på ett helt annat lags sida. Då får du helt enkelt räkna med att vissa inte kommer hålla med dig.

Heja Selånger Bandy!
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: och du är så uppenbart ointresserad av Lindgrens tweet att du måste skriva en halv roman här inne. Jeeez.
+13
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Ja, du är väl så ointresserad av Brynäs att du måste skriva ett inlägg om det du är ointresserad av.
Låter logiskt och smart.
Är det Timrå- eller mjällschampologik? 🤣
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Brynäs hit och Brynäs dit. Brynäs är för mig lika oviktiga och ointressanta som kommunbudgeten i Svalöv. När ni står på andra sidan rödlinjen då kanske jag bryr mig igen men till den dagen så lusläser jag hellre innehållsförteckningen på mjällschampo än att ägna tankekraft åt era misslyckanden.
+1
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
mikenomad: När har jag gjort nån bedömning öht om hur tufft vi ev kommer att få det i ett kvalspel?
Läser du inte vad jag skriver?
Det ju just för att det idag är meningslöst och ointressant att bedöma hur tufft vi isf kommer att få det i mars, som jag idag inte gör nån bedömning av saken öht. Jag säger bara att det kan bli tufft eller lätt, vem vet?
Kom igen i mars om det blir aktuellt så ska du få en bedömning, då känns en sådan isf mer relevant och värd att ifrågasätta eller hålla med om.
Lindgren slår in dörrar som redan är öppna, vilket jag redan påpekat, när han påstår nåt så självklart att SHL-lagen i allmänhet brukar få det tufft.
Det hade vi ju ingen aaning om....
Kanske är du själv som i det här fallet blir provocerad när nån framför tanken att Lindgren bara gissar och att ditt Timrå är det lag som isf kommer att få det tufft mot oss i ett ev kval?
Jag blev ”provocerad” av Lindgrens ointressanta och meningslösa självklarheter han presterade, inget annat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Enaranger: Håller med. Det nuvarande kvalsystemet har snarare visat sig väldigt gynnsamt för HA-klubbarna i hänseende av att kunna avancera uppåt till SHL. Däremot är det förtvivlat svårt att etablera sig och sannolikheten att det avancerande laget sedan överlever första året utan kval är väldigt låg. Det hopp som finns är att någon av de etablerade SHL-klubbarna ska ställa till det för sig själva och på egen oförmåga placera sig på plats 13-14.

Chansen är i det närmaste obefintlig att IKO fixar den här säsongen utan att behöva kvala, däremot kanske Leksand kan lyckas hålla sig flytande länge och hoppas på att typ LHC ställer till det för sig själva. Annars blir det kval för båda och då spelar inte den storsatsning Leksand gjort i år någon som helst roll längre. Detta tycker jag har saknats i den diskussion som förts här i samband med vår degradering, där vissa menat att vi borde ”satsat” mer. Vissa saker kunde definitivt gjorts annorlunda men allt stod fortfarande och föll med den där satans bäst av sju-serien mot vad som visade sig bli IKO förra året. Med allt vad den där sortens kvalmatcher innehåller i form av marginalfördelning hit och dit.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Det är en tweet, inte en krönika. Han skriver en kort kommentar som i sammanhanget bör vara underförstått är en egen personlig känsla av hur han bedömer Brynäs utifrån nuvarande status. Hur de skulle stå sig i ett ev kval.

Så. Nu kan vi snart doktorera i ämnet.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Han gör precis som du, en bedömning och antar utifrån nuvarande kunskap. Men sånt är kanske endast ok om du gör det? Eller om den som gör det siar positivt kring Brynäs? 🤔

Lindgren "påstår" inget, det är du som läser in det. Antagligen eftersom du ständigt blir så oerhört provocerad varje gång kritik riktas mot Brynäs
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Lindgren påstår utifrån hur vi ser ut idag att vi kommer att få det väldigt svårt i ett kvalspel om ett halvår.
En ointressant bedömning eftersom vi idag inte vet hur Brynäs ser ut dagarna innan ett ev kvalspel om ett halvår.
Det är hela min poäng i invändningen mot Lindgrens ointressanta och meningslösa resonemang.
Vi kan i mars se ut som mot Leksand och Örebro och då blir det sannolikt tufft, vi kan även se ut som i våra matcher mot Frölunda och Djurgården och då blir det sannolikt tufft för AS-laget istället.

Samtidigt har jag en tro på att vi kommer att lyfta oss och spela kvartsfinal.

Finns inget motsägande i dessa båda resonemang, vad jag kan se.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay:

I ett kvalspel mellan lag från SHL och allsvenskan, då är hur det "ser ut på papperet" ganska irrelevant. Det är alltid minst 50/50 matcher. Vilket har visat sig alla säsonger det varit bäst av 7 matcher mellan SHL-lag och allsvenska lag. Fastän de så kallade experterna sa att det skulle bli mer eller mindre omöjligt för de allsvenska lagen att vinna såna serier.

Den enda gången en sån matchserie känts given på förhand.
Det var väl då Modo mötte Vita Hästen.

Men ta t.ex. då Modo förlorade mot Leksand.
Modo var väl bättre både "på papperet" och i egentligen nästan alla matcher även "på isen" (även i den sjunde matchen). Men på något märkligt sätt vann Leksand ändå. Och det kan väl till stor del tillskrivas den mentala faktorn. Vilket alltid kommer jämna ut förhållandena (och till och med kanske ge fördel) för de allsvenska lagen.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Pinus sylvestri: jodå, jag är gammal nog att minnas den perioden. Men det upplägget skrotades, av uppenbara skäl. Det passade helt enkelt inte fotbollen. Lika lite som en serie med 52 omgångar och sedan utdelning av medaljer samt allsvenska biljetter skulle passa hockeyn.

Jag tycker att förslaget med slutspel i allsvenskan är klockrent. Resten skulle jag vilja skruva på. Exempelvis genom en SHL-jumbofinal där förloraren åker ner i allsvenskan, och vinnaren får möta förloraren av den allsvenska finalen i en bäst-av-sju-serie. Vinnaren av den allsvenska finalen går så klart direkt upp. Typ.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: jag ser gärna att man fortsätter att låta (minst) två lag få chansen/risken att byta serie varje säsong. Dock gillar jag vare sig direktuppflyttning eller -nerflytt. Olika former av kvalspel där det handlar om himmel eller helvete är hockeyns styrka. Mer sånt.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Det är ju DU som missar hela poängen. Ditt senaste inlägg är en enda stor motsägelse. Du skriver å ena sidan att det är poänglöst att i det här skedet sia kring huruvida Brynäs spelar kval till våren el inte och hur det då kan se ut. Fine....men nu handlar ju sport och sportjournalistik till en stor del om det. Att utifrån här och nu-kunskap gissa framtida resultat, i närtid men även på lite sikt.
För du gör ju det själv lite längre ner. Bedömer det som osannolikt att IKO spelar om guldet el att vi slåss i botten av HA till våren. Men att ni förmodligen spelar minst kvartsfinal. Vad baserar du det på? Varför uttalar du dig ens om det? Du vet ju inget om det. Med din logik i beaktande
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Sanning med modifikation. Fotbollen i Sverige har haft varierande upplägg över tiden. Leif Forsberg spelade exempelvis slutspel med IFK Göteborg i allsvenskan.

Senaste gången Brynäs spelade i Allsvenskan så förlorade de den allsvenska finalen mot Södertälje. Det var den säsongen som Andreas Dackel skapade rekordet för poäng per match.

Jag tycker Rytters upplägg är det rätta. Lite både och.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger:

Ser ingen anledning att fortsätta på samma sätt med argumentet att "så har det alltid varit i hockeyn".

Vill man ha förändring och utveckla svensk hockey och tror att det är positivt med utbyte mellan serier och detta kommer locka mer åskådare mm så kanske man måste tänka annorlunda kring just upp och nerflyttning. Man behöver ju inte ha samma modell för detta som för att vinna SM-guld.

Därför tycker jag att en hybrid vore det bästa då får man både och, samt att ett lag är garanterad plats och det finns möjlighet att genom slutspel slåss om en plats till.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: fast, det där med att 8:an kan snubbla sig till slutseger (såsom SM-guld) är ju hockeyns modell. Medan serieseger och instant reward (i form av t ex direktuppflyttning) är fotboll.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Precis, DU har iaf fattat min poäng: bedöm isf våra chanser i ett ev kvalspel strax innan KS startar. Det är väl först då och inte idag man kan ge sig på en någotsånär vettig förutsägelse om hur vi kommer att stå oss.
Sen är det nog så att ingen riktigt tror på scenariot du av nån underlig anledning drar fram i slutet av ditt inlägg. Varför skulle en hyggligt sansad bedömare tro på scenarierna att vi slår ut Oskarshamn i en final och/eller att Timrå, Modo och Löven kommer att sjunka som stenar i tabellen?
Låter inte sannolikt.
Tror däremot att vi kommer att klättra i tabellen och iaf ta oss till kvartsfinal, vilket i första hand också varit föreningens mål.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay:

Fsat 1:an kommer inte gå direkt upp som jag fattat det, det kommer vara ett slutspel för de 8:a (?) främsta lagen i HA. Så att komma 1:a ger endast hemmaplansfördel genom alla rundor. Detta var iallafall förslaget, men vet inte om det är klubbat.

Vinnaren i detta slutspels träd byter plats med sista laget i SHL som åker direkt ut.

Tråkigt att man inte vågade göra en hybrid, så 1:an går direkt upp och lag 14 i SHL åker ner. Sedan får övriga lag göra upp i ett kval i HA för att möta lag 13 i SHL i bäst av sju.

Tycker man borde värdera prestationen att vinna en serie bättre och belöna laget med direkt uppflyttning. Som nu kan ju ett lag hamna 8:a och toppa formen samtidigt som lag 1-3 har skador och är ur form och det är lag 8 som går upp. Förstår tjusningen med detta också, men en hybrid lösning hade gett det bästa av båda världar, både premiera 1:an samt införa chansen för fler lag att kriga om den andra platsen.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Charlie2: Ja det är sagt så och sedan kan det nog ändras beroende på vilka som hamnar där ner ( tro jag) .
Dom som styr ...styr
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Charlie2: 2020/2021!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Är det inför nästa säsong som kvalserien skulle slopas? Så 1:an i HA går upp medan 13 + 14 i SHL får spela kval-matcher mot varandra, där losern åker ut? Har jag fattat rätt då? :I
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: En får " STÅPÄLS "
å dä rinn lätt efter " ZLATANS " vinst inatt 🤟
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Idag för 2 år sedan
Uppladdat:

431x300-screenshot20191021082014.jpg

+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Är vi rädd dom sista lagen i SHL..ja troligtvis för dom är på pappret bättre än oss .Är dom rädd för , nej för vi är sämre än dom på pappret ..och inte lite .
Sedan skall det spelas om det och det har vi varit med om ..och det gick både bra och dåligt .
Timrå kommer alltid kriga om en första plats och en SHL plats , , var så säker .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nibbe: Han fick inte så mycket speltid pga inte bland sex backar redan innan Hardegård kom tillbaka.

Om Westlunds utveckling och vidare öde under säsongen har jag inte den blekaste lilla aning. Det är ändå charmigt att ni tror att det är Timrås sportsliga ledning som döljer sig bakom dessa nick här på HS. Detta kan jag dementera! Åtminstone vad gäller mig.

Värst vad vad med brynäsare det börjat komma hit. Förberedelse?
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: om nu Brynäs hamnar i ett kval i mars får man anta att det inte är (dom hittills få) bättre prestationerna som fört dom dit. Möjligen har man snarare fortsatt att prestera undermåligt i en majoritet av matcherna. Om så är fallet kan man tänka sig att ett dåligt presterande Brynäs, med en hel säsongs bitchslaps i ansiktet, kan få det jobbigt.

Man kan tänka sig att skribenten tycker att Brynäs ser osedvanligt dåliga ut i år. Kanske t o m att dom ser ännu sämre ut än det Brynäs som avslutade fjolårssäsongen med att typ torska allt efter jul. Och så spekulerar han lite. På samma sätt som man kan spekulera kring t ex Rögle och fundera på om dom är allvarliga utmanare till guldet fram i vår, eller om dom bara inlett säsongen osedvanligt starkt.

Men, du har ju rätt i att ingen i oktober kan v e t a vad som händer i mars. Det är ju sport det handlar om. Pucken är platt och allt det där. Brynäs kanske får en lidnersk knäpp, börjar spela propagandahockey och vinner SM-guld efter att ha slagit ut Oskarshamn i fyra raka. Medan Timrå, Björklöven och Modo sjunker som stenar i tabellen och slutar på delad sistaplats.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Ni har ett SHL-lag som f.n suger rätt kraftigt, där krisstämpeln hänger i luften. Oavsett några hyggliga insatser ligger ni pyrt till. Det ser hela hockey-Sverige utom möjligen du. Utifrån det kan man sia, inget annat. Hur tänkte du då? Det är ju tydligen dig man ska be om V75-raden, det verkar ju vara du som har förmågan att se hur Brynäs spelar i mars
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Det enda enfaldiga jag kan se är ju exakt det du själv säger: när han siar om Brynäs chanser i mars utifrån hur dom presterar idag.
Nåt mer ointressant som försöker framstå som seriöst får man ju leta efter.
Med samma logik kunde han ju isf lika gärna ha siat utifrån hur vi presterat mot Frölunda, LHC, FBK, Djurgården och Oskarshamn. Det är hälften av våra spelade matcher där vi spelat bra, så varför då sia enbart utifrån de sämsta insatserna och bortse från de bästa, om man nu vill försöka analysera på ett objektivt sätt?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Scrolla ner så.ser du mitt inlägg där jag saxat hans Tweet. 🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nibbe: han platsade inte helt enkelt...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: har dålig koll på er i år men undrar varför ni skickade David Westlund på lån? Hur va hans prestationer? Har ni planer på att ta tillbaka han under säsongen?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Hallå! har ni sett den där killen Robin Lindgren som skriver för expressen? Det verkar vara en tjomme med huvudet på skaft!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Det skadade ju inte att Tingsryd vände i sista minuten och slog Västerås på bortaplan heller
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sanny "jag skriver bara om SHL och hjärnskakningar" överraskar:

"Veckans… Hiss

Det är en sanslös utveckling och start på säsongen som Timrås Albin Lundin haft med imponerande 23 poäng på elva matcher. Lundin leder poängligan tre poäng före kedjekamraten och storstjärnan Jonathan Dahlén. Tredjelänken i kedjan, Jens Lööke har svarat för 14 poäng vilket betyder att kedjan totalt gjort 57 poäng (!) på elva matcher.
Albin Lundins tidigare poängbästa notering är från 2017-2018 när han svarade för 16 poäng på 51 matcher och fortsätter kedjan producera i en någorlunda takt kan antingen Dahlén eller Lundin sätta tidernas poängrekord i Hockeyallsvenskan.
Det går såklart att argumentera att Lundins enorma poängskörd ligger i att han spelar vid sidan Jonathan Dahlén men det vore såklart att förringa Lundins prestation.
Ser jag till spelare SHL finns det många som skulle må bra av att landa in i Hockeyallsvenskan och få känna ett lugn och en stor tillit för att utvecklas.
Vad gäller Jonathan Dahlén är min fulla övertygelse att han skulle vara en stjärna även i SHL.
Så bra är han."
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Eller så är din retorik, om du inte tar ironi till nya nivåer nu, fullständigt befängd. Enfaldig. Med din logik kan vi ju lägga ner all form av analyserande kring vilka som förväntas prestera och inte. Vilket lag som ser ut att ha störst chans till SM-guld och vilka som riskerar åka ur. Lindgren siar utifrån hur Brynäs presterar n u. Inget annat. Och just nu ser Brynäs jävligt kassa ut för att vara ett SHL-lag. DET är fakta. Men med ditt resonemang kan vi lägga ner en stor del av sportjournalistiken. Då är det helt logiskt att säga att IKO har lika stor chans att vinna SM-guld till våren som FBK har. För nåt annat kan vi ju inte veta i dagsläget
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Huge: Får förtydliga lite igen. Jag ville mest påpeka för de i våran bok som tvivlar på att vi kommer kunna hänga på i toppen i HA och vara med i racet för topp 2. Ville då visa hur andra oberoende sett på vårat spel hittils och att det kanske inte varit så bedrövligt som vissa av oss påpekat.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja, du ser. Även den bäste kan missa... 😉
Fast ändå lite allvar i ironin: det går inte att idag med säkerhet säga att vi skulle få det ”väldigt tufft” mot er i ett ev kvalspel.
Vi kan ju lika gärna få det JÄVLIGT tufft.
Eller jävligt lätt. Vem vet?
Jovisstja, Lindgren som är anställd på expressen verkar veta... 🤨
Kommentera

1997128 · »