1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

519581 inlägg · 6218 ämnen

Apropå nånting...

2028558 · » Till forumet


Sv: Apropå nånting...
T T: Fyfan va vackert!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
T T: Har inte sett något liknande mål varken före eller efter. Tidlöst. Ännu mer tidlöst med snart 20 års distans till det.

Apropå Robert så möter vi imorgon ett lag som har en sämre kopia av Robert Carlsson i sin hall of fame.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Mottaget av passet, avslutet...och han tycker själv att han inte hade några särskilda skills. Ett av de vackraste timråmålen någonsin enligt min mening.
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ed Belfour....
Ja tyck om människor som bjur på sig själva iblann...!!!🙃😇🍹🍻😍
Låt att rinn lätt iblann!!!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hur hade snacket runt en sån som Robert Carlsson gått exempelvis på det här forumet idag, tror ni? Diskutera i smågrupper. (Gratisläsning fram till 20.00)
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Som vi sett i din första kedja så är det oftast Lökke som börjar bära puck och Lundin styr in , Dahlen kommer sist in i anfallet , Lökke jobbar för att få lös puck med Lundin och Dahlen finns oftast i höger hörn och fördelar puck mot back .
Lander ,nej en back måste ta ansvaret bakåt då blir det Ragnarsson .
Denna kedja skall aldrig splittras och inte vara i närheten av ett Boxplay , för att komma in med full energi i sin byten .
Kedjor 3 och 4 är Boxplay kedjor och avlastnings kedjor .
1 och 2 kör på som vanligt och är Powerplay kedjor .
2: helt utmärkt kedja .Nässen som center .
3: helt utmärkt kedja .J Carlsson i stället för Söderberg .
4: varför inte ta bort Berglund tycker snart att han inte fungerar alls varken framåt eller bakåt pg :sin dåliga skridskoåkning .backar dom som blir över , som får lite speltid .
Det är inte lätt att få till det ( en skada / sjukdom då är man på ruta ett igen )
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Det text var mycke bra! Dette text är bra! #Tony Irving#

Jag vill ha Ragnarsson istället för J.Carlsson annars är jag helt för att testa konceptet.
Ragnarsson är en utvecklingsbar spelare med potential, J.C har passerat den perioden.

Men först projekt DMO!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Med tanke på diskussionen om formationer så skulle jag vilja delge mina tankar och reflektioner och då närmast med anledning av de aspekter i spelet som jag personligen anser vara de i störst behov av åtgärd och då med min senaste vägg av text som referens.

Formation 1:

Lööke - Nässén/Lundin - Dahlén

Lander - A.Carlsson

Kommentar: -"HAHA!", Tänker ni, Lander i första backpar blablabla... Men det finns en tanke.
Dagens förstalina lider av en förskräcklig oförmåga att bygga anfall, ta sig genom mittzon, spela enkelt etc. Egentligen är det endast uteslutande vid två väldigt specifika skeenden som nuvarande formation med Dahlén och Lundin i spetsen egentligen är fruktsamma; vunnen tek i offensiv zon med direkt puckkontroll alternativt powerplay (och även då allt som oftast är ovanstående en förutsättning).

Problematiken grundar sig i tre (egentligen helt utan undantag) punkter.

1. Spelet vänder för långsamt

2. Spelarna som bygger det konstruktiva anfallen är inte tillräckligt skickliga.

3. En spelare, vi kan kalla honom Donathan Jahlén spelar inte i enlighet med kravspecen för nuvarande anfallsspels framgång (även om den ändå är klart bristfälligt).

Alltså; Timrå vill bygga sitt anfall med kontroll på pucken tror jag vi alla är överens om vid detta laget och i synnerhet denna formationen. Men som det ser ut idag så under den tiden det tar att spela sig ur press och då nästan alltid back - back, står redan forwards på offensiv blå vilket resulterar i dumpade puckar för forwards att jobba på, utan fart och där en tredjedel inte ens är intresserad av det spelet (det man dock vinner är ytor i mittzonen).

Det är helt uppenbart att Timrå inte kommer försöka påverka Dahléns spel. Rätt eller fel låter jag vara osagt då den kan finnas en uppsjö av anledningar som vi inte har en aning om. Och som cynisk hockey-gissare så måste jag ändå påminna mig själv om att det finns en människa bakom allt detta som förmodligen har sina anledningar att representera just detta laget och det finns nog en långsiktig vinst i att vara en organisation som spelare är såpass trygg i. Och frågan man får ställa sig är kanske om det är rättvist att göra undantag för denna typen av spelare.

MEN!: Som det ser ut nu får Timrå anpassa spelet, och det är nu Lander kommer in!
Den yngre herr Tränarson har en ganska unik kvalité i förhållande till sina övriga kollegor; han kan stundtals spela forward och gör det bitvis i sekvenser under matcher.

Byt plats på Dahlén och Lander i uppspelsfasen. Låt Dahlén bygga anfallen och Låt Filip ta forwards jobb i anfallszon.
Lite lätt kan man säga att det skall vara 1 back/1 forward som jobbar djupt på puckar. Dahlén kan få vara vart han vill när pucken passerar blå och centern är passiv tills läget är under kontroll.
Förhoppningsvis skulle detta även leda till att vi inte är en spelare kort i egen zon då denna ligger och fiskar i tid och otid likt en U16 spelare då denne måste utgå från hemifrån istället när spelet vänder, win - win.

Vidare get detta massa fördelar utan att ändra spelidén:
Den i laget som egentligen är bäst på "öppnande passnignar och hitta ytor" får göra det och samtidigt ge sina medspelare ett större incitament för att åka till sig ytor.
Dessutom få utrymmen där han är "säker" vilket i sin tur skulle visa mer prov på hans förmåga att bära puck (som man inte ens ser i år).
Punktmarkering för motståndarna blir svårare och möjligheten att spela på misstag kommer existera i mycket större utsträckning (det kommer bli fler spelare som får i uppgift att markera Dahlén vilket kan bli problem för lag på Hockeyallsvensk nivå).
Vi får naturligt en spelare med momentum på dumpade puckar och inte som idag helt stillastående spelare och sannolikheten att vinna puck ökar.
Vidare skulle Dahlén få ett syfte utanför det uppställda spelet i 5 mot 5 och inte försvinna helt.
En avslutande effekt av detta kommer bli en naturlig ökad rörelse i det konstruktiva anfallsspelet, rörelse är något Jonte verkligen kan utnyttja.

Formation 2:

Lindberg - Lundin/Nässén - Hartmann

Westerlund - Ohårdegård

Skulle egentligen hellre se Lundin här över Nässén men det beror lite på.
Denna formationen har egentligen allt, sett till kvalitéerna på spelarna men alla ovanstående forwards tillsammans med W.W bli oerhört hämmade i sitt spel på grund av en endaste sak som de delar; explosivitet i åkningen.
Alla är de duktiga skridskoåkare, i synnerhet med tanke på storleken men ingen av dem klarar av start/stopp - spel, utan behöver ha flyt för att komma till sin rätt.

Spelet som vi har gynnar faktiskt en väldigt specifik typ av spelare, problemet är att vi inte har ett lag med de kvalitéerna med något undantag.
Detta är anledningen till varför Löökes frånvaro är så kännbar eller varför Ohlsson alltid ser så bra ut och varför Wedin var så otroligt framgångsrik förra säsongen.

Låt denna kedjans forward bära puck djupt ifrån egen zon alternativt direktpass från back. Ingen i denna formation får någonsin stå still i uppspelsfasen. Alla dessa spelarna är väldigt starka på pucken så länge de får ha med sig farten i synnerhet Lindberg.
Westerlund är även han ett alternativ som puckbärare, något som man utnyttjar alldeles för lite och oftast fallerar det på en plan i läge två.
Ohårde kan vända spelet snabbt, ibland blir det lite tokigt men det är faktiskt något han besitter och jag tror fördelarna skulle väga upp för nackdelarna om man tillät en indianare ibland.

Formation 3:

Ohlsson - Madsen - W.W

Lerebäck - Södra berget

Tjänstefel att inte spela Ohlsson/Madsen. Det som dessa två kan få lite bekymmer med är just tyngden djupt i zonerna. Nu brukar Madsen göra ganska kloka avvägningar men jag tror Walterholm skulle vara ett perfekt komplement i sargspelet och istället låta Dansken vara mer passiv i fasta situationer. Vidare är Madsen/Ohlsson egentlige de enda i nuläget som verkligen kan straffa motståndarna om de gör misstag, något man kan tycka är högst anmärkningsvärt.

Fjärde formationen:

Boyce - E.B - Kaijser/Lindholm

J.Carlsson
Lindholm

För guds skull, låt E.B spela center, han kan vara ettrig utan sargspel, åtminstone ska han inte vara först in i situationerna.

Ovanstående är alltså förslag på mindre taktiska åtgärder på vissa nyckelspelare/formationer för att påverka de aspekter i spelet som jag personligen anser Timrå har de största utmaningarna sett till sina konkurrenter utan att peta allt för mycket in grunderna.

Självfallet har jag ju min egen syn på hur Timrå borde spela men säsongen är för långt gången och vi ligger trots allt 3a.
Kanske blir det inlägg om det under sillyn.

Wall of text, ni får ursäkta.
+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: - Ser hellre Tobias L tas upp med Dahlen för det finns mycket mer i den killen och har ett bra passnings spel .

Vem tänker du ha som tredje spelare? Lundin eller?

Jag ser hellre DMO-kedjan, först i så fall.

Vill minnas att Tobias spelade med Dahlén och Lundin i samband med att han anlände? Det gav inte magiskt mycket då. Å andra sidan var det under Tobias försäsongsperiod.

För övrigt, förutsatt att 50 inte spelar, en vaskfemma?
Boyce, Berglund, nummer 17
Lander, J Carlsson.

Då vet man när man ska ha ångest, samt att man kan svära när de ställer upp för tekning i offensiv zon!?

Lite synd om nummer 17, men han är där för att ösa ur den läckande båten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Så är det ju, också. Eller det är väl kanske i huvudsak resultaten vi inte presterat som ett bottenlag under januari, ser man på den underliggande statistiken så har vi faktiskt haft säsongens i särklass sämsta fas nu. Det är jävligt oroväckande, att det varit dåligt "på riktigt". Sen så ska man väl komma ihåg att Lövenmatchen sköt sönder siffrorna helt och hållet, Brattströms räddningssiffror fick sig också en rejäl törn.

Jag gissar att vi fortfarande ligger på en hög fysbelastning utöver ispassen och att det kanske har att göra lite med det. Samt då skador på en offensiv dynamo som Lööke. Men jag tycker att det vore på sin plats att göra lite förändringar i truppen, så som att göra sig av med spelare som oavsett vad knappast kommer spela här nästa sässe. Det behöver inte alltid handla om att vi ska in och buda på dyrgripar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Ser hellre Tobias L tas upp med Dahlen för det finns mycket mer i den killen och har ett bra passnings spel .
Han behöver en kick och förtroende så kommer hans spel att lossna .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Spock: känns som ett intressant drag. Jontes kedjor har så här långt - i synnerhet efter Lökens skada - varit högst obekväma i egen zon. Zeb-Madsen är a match in heaven, och med Jonte där får vi en - på pappret iaf - perfekt kontringskedja. Samtidigt som det bör funka bättre i egen zon också. Tumme!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Han är en jävel på kärlek, nä tekning ska det stå.

Plus att vi får BB-Boys i 5v5 kryddat med Dahlén. Som önskat av TIKHS.

Kör för fan, hellre lystra till den sträng som brast än aldrig höra den spela.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
läser på ST från dagens träning att Dahlén matchas ihop med Madsen och Ohlsson.
Spännande tycker jag!!! Har Dahlén matchats tillsammans med Madsen tidigare? Jag kommer ihåg förra säsongen när vi gnällde att Madsen fick spela center med Wedda och Laxen men jag undrar om vi som gnällde på det inte var fel ute för det var väl då både Wedda och Laxen producerade som mest.
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jokklas: ja ingen kan väl påstå att vi chockar hockeysverige med vårt bländande uppspel
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Tycker vi fortfarande saknar ett gemensamt sätt hur vi skall komma med fart i uppspelen. När såna som Lööke och Ohlson är på plan ger det sig "lite självt" just då där och då men annars är det fortfarande ett klart problem. Vi står stilla alltför ofta.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Det enda som inte stämmer i resonemanget att vi stundtals skulle spela som ett bottenlag är statistiken. Trots att spelet enligt oss gnällmeisters suger så ramlar ju poängen in och vi har avancerat en placering. Fortsätter poängen trilla in så kommer vi ju få bra mkt mer än de 99 poängen vi fick det året vi gick upp. Jag tycker grabbarna visar vilken nivå laget besitter i t ex senaste derbyt mot Modo. Frågan är väl hur det är med motivationen och inställningen i t ex matcher som Kristianstad och Almtuna hemma. I ett kval lär de ju förhoppningsvis inte lida brist på motivation i a f
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nån som sitter med insider-info om hur Löökes rehab-träning går?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Det är som du säger Timrå har gjort det mycket bra , det är inte det men man har för ofta ett spel som man ser långt ner i åldrarna där tränaren påpekar hur man skall spela och lära sig grunderna i ett spelsystem med 2 stora grunder att försvara och anfalla , Jag tycker att man skall kräva lite mer av vissa spelare i vissa situationer ..
Man kan inte fara runt och spela Allan
Pojkspelare lär och tar in spel moment och förstår dom inte så frågar dom.
Nu är det dags med mer teori i teori salen och sluta med lallandet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Tar på mig proffstyckarhatten och konstaterar att vi ”egentligen” gjort en till stora delar bra säsong. Det går inte att gnälla på så väldigt mycket egentligen, även om det är precis vad många gjort under hela säsongen. Inte så mycket nytt med det, gnäll är vi riksledande inom.

Däremot har vi fallit igenom rejält nu i januari. Vet inte riktigt vad som hände, annat än att Lööke blev skadad. Sedan hans skada ser vi, på riktigt, ut som ett bottenlag stundtals. Det har dock börjat repa sig lite nu, men matcherna mot Löven och Mora var sensationellt usla. Vi har varit skit sedan nyår men har trots det tagit 12 av 21 poäng, under samma tid har vi tappat greppet om topp två dessutom.

Hoppet inför vårkanten ligger väl i att det inte verkar spela någon större roll hur man spelat i omgång 40. Allt kan hända, och händer. Däremot borde vi försöka få till lite rotation i laget på något sätt. Hoppet lever, men frodas väl kanske inte riktigt.
+18
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: tja vi ligger ju trots allt 3a så hoppet tycker jag vi ska behålla men uppenbarligen finns det frågetecken som måste rätas ut innan detta lag ska ses som en seriös kandidat för nåt SHL kval
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Är Timrå nertränade nu för att vara som bäst när det gäller?

Tycker isåfall att det känns otryggt att vi bara fått se ett bra grundspel i enstaka matcher. Ni som är proffstyckare; finns det någon anledning alls att hoppas denna säsong?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Jahaja, artikeln pluslåstes efter en stund. Vet inte riktigt om det var så mycket till betyg, den där buren ses mer som ett sjukdomssymptom på den kravbild som ställs från SHL-håll.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Och vad blev betyget?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Leifby har varit och kikat in buren.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RunarUp: fortfarande tokig i pannkakor?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
En liten lägesrapport.
Kan meddela att Mattias Karlsson fortfarande ser välmående ut.
Han verkar vara lite ilsk nuförtiden, blänger på domarna efter varje byte.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Raggaren Putte: Helt galen tolkning av regeln. Om man är utanför så ska det vara goaltender interference utvisning om de dömer bort ett mål.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nån som just såg Skellefteås bortdömda mål mot Oskar? Skellefteås spelare genar genom målgården men hinner ut samtidigt som målvakt åker utåt med ansiktet ur målgården in i rumpan på SAIK spelaren. Zebras beslut efter videogranskning: Inget mål!

Man kan konkludera att någonting är jävligt fel när det gäller svensk domarkårs tolkningar av den "regeln"!
+9
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Men du kan lägga på! Det funkar nu!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bara 45 pers före i kön hos Cmore...
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Woody: Nu så! Känns som vi måste kunna anpassa vårt anfall till motståndarnas taktik. Vi hamnar en mot en hela tiden.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Mailbomba inte cmore

Morr!!!!!!
+1
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: samma på ' vanliga ' tv:n också
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jakee: Men vaf...vem tusan vill se HV71-Rögle??
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Cmore verkar inte hänga med, får inte in någon Timrå match heller..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: verkar vara nåt lall. Klickar på timråmatchen, men ser rögle-hv...
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: är de någon som vet om machen går på tv
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Någon har kopplat fel ström till fel kanal. Borde väl ordnas snart om det inte är något länkproblem...
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: vad fan händer på Cmore!!!!

Nu får jag tippjuck!!!!

Anmälan till diciplinnämnden känns nästan lite underkant!!!!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nevink MoDo är nog lite bättre än hela Finland när man summerar det hela. Ska kolla lite till om spelare från Ö-vik är bättre än Finland :-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Både cmore live och Cmore hockey visar rögle ... trodde vår skulle va på tv ....
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Äh, inte faan vill de spela negativt kval?
Snart nog är ni "in THE loosing-wagon agsin" 😁👍
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: jadajadajada.... :-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Icing-Ove: Klassiska svaret från en svenne när man snackar hockey med er. Syftar såklart på Sverige-Finland. Att dra upp historia och antal guld går oftast som en evig repris där.

Timrå är faktiskt lite som finländaren i detta fall, Modo som den där Bratungen som hela tiden försöker se sig som lite finare och lite bättre.

Men seså, förbundet kan nog fixa fram medaljer i gummi eller plast ska du se.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Lite trist att 2 av våra bästa backar inte är med i j20 utan istället med A-laget. Tyvärr gör våra skador att vi tappar en del i j20. Men får hoppas att detta utvecklar dem och de kan vara med i slutspelet istället.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Vi måste vila ibland. Blir så tungt runt halsen med alla guld.
+2
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
hockeyärnice: Precis, ni är ju med fortfarande och allt kan hända.
+1
Kommentera

2028558 · »