1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

530400 inlägg · 6214 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
TiKTenkrat: Just det var bara en liten ironisk gliring då det surrats på lite förut om att Freddan ansetts ha brister som ”matchcoach”. Gårdagen var en demonstration av motsatsen då just det aktiva matchandet gav otroligt bra effekt.
+16
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Kaijser går fram som en slåttermaskin i Boden, 50 poäng på 31 matcher, han måste väl tillbaka ändå, jag tycker han verkar vara någon att bygga framtid på.
+14
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
Knylan: roade mig lite med att kolla på poängproduktionen för centrar i motståndarnas (huvudkonkurrenterna) andralinor. Med respekt för att alla kanske inte varit utpräglade andracentrar i respektive lag hela säsongen men Olofsson snittar 0,6 poäng per match. Ottosson i löven snittar 0,66, Franzén i bik snittar 0,5 och bara i Västervik har dom en andracenter som snittar 0,7. Tittar man bara till poängproducerandet så är Olofsson inte sämre än någon annan. Kollar man till +/- så har Ottosson i löven +14 och Olofsson +23. Ingen annan är nära i dom andra lagen vad jag kan se.

Nu säger inte statistiken allt men med ovanstående siffror i ryggen tänker åtminstone jag börja hålla käften angående Olofssons eventuella tillkortakommanden denna säsong.
+11
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Idag är det JonteD:s första dag som fritidsforskare.
Undrar hur det går?
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: obegripligt att dom har kvar Glader. Hur många lag har han byggt sen i våras, 3? Samtliga med egen tränare. Senaste nyförvärvet in nu, med en handfull matcher kvar. Samtidigt försvinner Rockwood, som den senaste tränaren inte verkade vilja spela.

Totalt kaoz i övik. Även om det onekligen är underhållande hoppas man ändå att det rätar upp sig lite. Annars spelar dom i div 1 inom två säsonger.
+9
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
mikenomad:

Självklart är ni typ 80/20 favoriter mot alla ni möter förutom löven där det är 60/40 till er. Min poäng var inte att jag tror ssk kommer skrälla mot just er, det kan lika gärna vara löven de skräller mot.

Det var mer att de avfärdades ganska lätt efter 4-0 I matcher, med den logiken borde ju löven vara favoriter mot er med. Serie är serie och slutspel är slutspel.

Det brukar skrälla i någon omgång, gäller att pricka formen ha en målvakt som toppar formen samt hålla sig borta från skador och avstängningar. Ska jag gissa skrällen så är det löven som går på en mina i semin mot bik eller ssk.

Poängen var bara att det är just ssk och bik jag ser som lag med skrällchans, sedan mora som bubblare. De är lite olika som lag och har olika styrkor.

AIK för ojämna och dåligt försvar, nu har man dessutom tappat Cronholm. Orutinerad målvakter.

Västervik kommer inte orka vara defensiva i en matchserie, de kan skrälla i en match eller två.

Västerås har problem med försvaret och väldigt ojämna.

Almtuna för dåliga.

Tingsryd för dåliga.

Vita hästen för dåliga.
+8
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
KiefD: Obegripligt.. Men det är lika obegripligt hur de använt Rockwood hittills.. Jag förstår att han ledsnat.
+8
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
KiefD: Å fan, han är äldre nu än för några år sedan alltså!

Sorry, kunde inte hålla mig.
+8
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
i sudden är det väl olofsson som screenar bort tälje-försvarare vid målet? utan den så får lodin svårt att göra det mål han gör.
sedan så var han igår ganska mycket framför mål o grävde, och om man då ser lodin/hartmaan snurra med pucken så förstårjag om man tycker han är osynlig.
men det finns hockey i pojken tveklöst, fastnar bara i att det ska vara snyggt lite för ofta.

så oduglig som många vill ha honom till, är han absolut inte.
+8
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
Heisenberg: Exaktemundo, vi är vår egen värsta motståndare som det ser ut nu. Däri ligger vår stora utmaning, det är en situation som är unik för vår förening och något som måste tas på allvar och hanteras. Sportsligt har vi precis alla förutsättningar. Vi är tveklöst det bästa hockeylaget i HA. Klassikern motivation slår klass är sällan mer relevant än i just hockey så för oss gäller det att fixa det mentala. Men det är just där jag känner mig extremt trygg mot samtliga lag förutom löven. Det är endast mot dem jag känt underdogkänslan komma krypandes, där vårt lag äntrat isen med någon form av kroppshållning att man står inför en David-Goliat uppgift. När all statistik och prestation egentligen borde genera en tvärtomkänsla, Goliat-David
+7
Låst ämne


Sv: Apropå nånting...
Rockwood lämnar Modo.
Inte lätt att vara modoit nu...
+7
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
mikenomad: Ibland har man tur 😉 varsågod!

På tal om det jag skrev så känns det verkligen som vår största motståndare i slutspelet är oss själva. Jag hoppas det arbetas på den psykiska aspekten att kunna hantera ett favoritskap, vi brukar alltid vara bäst när vi går in som underdogs annars. Det är en ny utmaning både för laget och ledarna.

Våra äldre rutinerade spelare som Liljevall, Blomqvist och Madsen kommer bli extremt viktiga med sin rutin från slutspel och kvalmatcher. Fan, inte ens Dahlén har spelat ett riktigt slutspel förr liksom.
+6
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
mikenomad:

Wennerholm kanske? Han kanske gjorde klart en krönika under andra perioden och orkade inte redigera den när det svängde i tredje.

Jag tror ändå inte man ska ta för lätt på ssk, har sett alla era matcher mot dem samt lövens matcher. Löven har haft större problem medan ni hanterat dem bättre. Men det är ett rätt svårspelat lag, har bra fart, en bra mix av skickliga och hårt jobbande spelare. Får de hugg och något att gå på kan de vara obehagliga. Tyckte ändå första och andra de gjorde mot er igår var vassa och dom ledde väl med 4-0 i 5 mot 5, era två första var väl i pp sedan 4-3 den konstiga lobben och 4-4 i fyra mot fyra. Tyckte nog att de var vassare i 5 mot 5 och Dahlén kedjan var rätt bleka i den spelformen men glänste i pp.

Får se vad detta betyder i slutspel då nivån höjs och det inte blir lika mycket utvisningar.

Ni är ju i grunden ett bättre lag såklart, men ta inte för lätt på lag som ssk och bik då de besitter skräll potential bägge två.
+6
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Tror tyvärr ingen av oss ens vill föreställa sig de omständigheter som lär krävas för att vi ska få återse Kaijser i TIK-dressen redan nästa säsong. Först ska det skita sig i slutspelet nu, sen ska i stort sett hela årets trupp lemlästas av hungriga SHL-vargar. Utöver det gissar jag att det skulle krävas en ekonomisk krasch som omöjliggör allt annat än att vi tvingas fylla nästa års trupp med spelare från hockeyettan och/eller juniorer. Någonstans där kan nog Kaijser dyka upp på radarn igen. Tror jag. Det är svårt att skatta de där 50 poängen när han spelar i ett lag som åkte runt och slog SK Lejon och Örnsköldsvik med tvåsiffrigt i höstas.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RunarUp: Alldeles utmärkt!! Har jättebrottom med allt!!! Nä nu tog ja i gjort två små saker idag de räck bra de!!
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Don Quijote: Går inte annat än att lida med Modo i det här läget.

Vi lobbar in en slumppuck och vänder 4-0 till 4-5 vinst igår och idag tappar Modo deras femte bästa poänggörare till Finland. Man gillar när det går dåligt för Modo men denna säsongen är för mycket.
+6
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
SuperMupster: Han skymmer även målvakten när Lodin gör 4-3-målet. Tydligt där att målvakten inte ser ett jota.
+6
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
Rytter: Grejen är att även om de har skrällpotential så måste de skrälla i fyra matcher mot oss för att slå ut oss. Förhoppningsvis är vi tillräckligt bra för att inte förlora fyra matcher mot dem. Ser fortfarande Löven som det största hotet, mycket är ett psykiskt underläge mot dem känns det som. Kan vi hantera det psykiska tror jag vi har en bra chans, vi måste bara sluta förminska oss själva när vi möter dem.
+5
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
Tom Topp: I brist på matcher idag så kikade jag lite på repriser sedan igår. Vilket styrkebesked av Timrå igår. En del ”experter” anser att SSK nu hittat nycklarna för att kunna besegra Timrå. Jag tror det är tvärtom, att de har ett mentalt underläge inför ett slutspel... typ ”f-n sist ledde vi med 4-0 och torskade ändå”...
+5
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: ojoj vilken amatörklubb modo är. Hur djup är källaren?
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Rockwood lämnade!
+5
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
Angående matchcoachningen så är det ofta intressant att läsa motståndarsidans intryck. Så här skriver krönikören Jacob Sjölin i Länstidningen Södertälje:

"Det är alltför lätt att slå fast hur någon annan skulle ha gjort i efterhand. Men det finns en uppenbar skillnad i hur coachstaberna matchade sina lag. Fredrik Andersson bänkade Christoffer Liljewall, Johan Lindholm, Erik Walli Walterholm och Hugo Reinhardt i tredje. Alltmedan Nichlas Falk och Dennis Bozic rullade vidare på hela laget. Trots att inget stämde.
I ett slutspel kommer det vara läge att coacha mer situationsanpassat. Korta bänken i perioder för att få effekt och mer istid på de bästa spelarna. Det är inte så att det inte förekommer. Fjärdekedjan fick stå över byten mot Timrå för att mer produktiva spelare skulle få starta i anfallszonen. Det är bra – men som SSK såsade sig igenom tredje perioden på söndagen hade det behövts en högre väckarklockan än timeouten."
+5
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
KiefD: Olofsson är född 2000 och tillsammans med Eckmyhl yngst i laget.
+5
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2021-02-28
kulltorp: Jahopp, då kan man inget om hockey...

Jävla skitmåndag

#jagtyckerinteolofssonärsådåligsomfolkverkarfåhonomtillattvara#menvadvetväljag#freeTibet
+5
Låst ämne