1150x200-DZwzjzBX.jpg

Timrå IK

560115 inlägg · 6216 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Slutspel 2023
Greven: Där vann J20 på straffar och går därmed vidare i slutspelet.
+20
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Timrå är vidare i J20 slutspelet! Slog ut storfavoriten Mora!
+20
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Där slår Timrå ut Mora ur slutspelet. Imponerande!
+19
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Rico01: Om Kapanen värvar Kinnvall vet ni vilken division som gäller 24/25 i alla fall 😅 Så låt oss hoppas för alla TIK-ares bästa att han inte gör slag i saken.
+16
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Man kan snacka om detaljer i spelet så som mittzonsspel, spelvändningar, hög trea, etc etc. Men orsaken till att vi ligger under 3-1 i matcher grundar sig i följande 3 moment:

-Tekningar. Vi tvingas ofta börja utan puck, och har dessutom släppt in 4(!) kassar direkt på tek.

-Svaga framför egen kasse. Att Örebro ska vara starkare än oss framför båda målen är väntat, det är deras USP som lag. På samma sätt som att vi har mer spets i laget, vilket bland annat uppvisats i PP.
Men tyvärr har vi varit alldeles för svaga framför egen kasse och släppt in ett par för mycket.

-Johansson gör inte de avgörande räddningarna. När vi möter ett jäkligt gediget och effektivt Örebro så måste Johansson steppa upp och rädda några mål åt oss. Okej, han har tagit ett friläge eller två, men har tyvärr varit svag i andra delar av spelet. 87.8% i procent vittnar om det.

I övrigt matchar vi öret hyggligt.
+15
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sitter och kikar på reprisen av Brynäs degradering till Allsvenskan.

Det är upp till var och en att skratta åt BIF eller för den delen lida med dom.

Vi har ju varit lindansare likt Elvira Madigan ett antal år. Där Lars Nolander gjorde allt som stod i hans makt för att spänna upp fångstnätet så gott han kunnat. Nu lämnar vi kanske över den stafettpinnen till BIF.

Nu landar vi 5:a och allt är bonus om någon undrar vart jag står. Vad jag tycker om Brynäs sorti och Modos holmgång med AIK kan vi lämna därhän.

Men det jag föundras över att man kan "byta lag "över tid. Men jag kommer till det.

När jag växte upp i 70-talets Timrå och farsan och jag åkte upp till Ladan i vår Volvo PV544 fick jag kärleken till Laget Timrå IK via hockeykorv och cigarettlukt från alla som rökte under läktarna längs långsidorna.
Lennart Jähkel beskriver det spot on i låten Timrå Tisdag. För så var det.

Därför blir jag förundrad över hur en som Inge Hammarström bytte sida till Gävlelaget och verkar ha glömt bort sina rötter. Han står där som det självklara valet av Cmore när det skall analyseras.

Inge är ju fan en Timråkille, och föds man som Tikare så ska man självklart vara det hela livet.

Man får byta Fru, Bil, favoritmat och även spela för andra klubbar under sin aktiva karriär, men när den är slut så tecknar man självklart nytt medlemssskap i sin moderklubb igen.Man byter aldrig bort sin mor eller moderklubb.

Bulla gjorde 5 säsonger i HV71 men återvände och hänger till sist rättmätigt i taket, så kan åxå bli ihågkommen in i evigheten.

Idag hoppas jag att vi vänder på serien mot Örebro och tar hem en till match till Ladan.

Nu ska jag ut med hunden, innan matchvärmningen börjar.

Heja Timrålaget, vi ska vinna och bekämpa...
+13
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Apropå ingenting. Säsongen är förmodligen slut imorgon. (Hoppas inte) Om jag ser tillbaka och ser vilka jag verkligen vill ge +++ så blir det i tur och ordning:

1. Anton Lander, Kungen! Vilken jäkla kämpe! Vilket lag som helst tar in honom som kapten och härförare!

2.Jonathan Dahlén, Presidenten! Han har bara börjat sin karriär! Kommer definitivt att blomma ut ännu mer nästa säsong. Vill njuta av honom i Timrå två år till innan han åker över till NHL igen!

3. J.J!. Många klagar nu men han har räddat oss många matcher och är en starkt bidragande orsak att vi spelar kvartsfinal i SHL första gången på på många år,

Utom tävlan: Kimmo Kapanen. Jag trodde att Nubben skulle bli svår att ersätta men jag har fullkomligt fullt förtroende för Kimmo. Jag tror att nästa år kan bli ett Timrå-år!!
+13
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
roger_sundsvall: det är några slutledningar från dessa kommentatorer som man kan fråga sig om dom är bäng…

Thornbergs kommentar när Emil Pettersson fick med sig en tripping i första: mmm nja… dom krokar i varandra lite där. Emil väljer att falla…

Fast Thornberg ser samma video som jag på reprisen där Öretliraren håller i Emils vänstra ben. Thornberg menar alltså att det är helt rimligt att Emil ska vänta på Öretspelaren släpper hans ben så han kan åka igen istället för att försöka åka när en arm håller fast hans ben. Hur jävla rimlig slutsats är det?
Thornberg är fan en väldigt märklig expert på hockey.

De båda konstaterar sedan vilket enormt publikstöd Örebro har.

Det är vaddå? 7 örebroare på plats!

Bortastå är fulladdat i Bern arena med stöd för Örebro?

Jag tycker att när det gäller supporters och publik är det avgjort seger på knockout för Timrå. Sedan kanske man försöker flörta med bortalagets supporters lite när man kommenterar för att det främst är dem som följer men det är väl synd att vara helt jävla verklighetsfrånvänd bara för det?

Som när Donald Trump ska återge en situation…
Schizofrenifest.
+10
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Sputnik: Ja det vore ju kul om vi fick en ytterligare hemmamatch och det vore ännu roligare om vi inte sög så förbannat i den hemmamatchen men roligast av allt vore ju om man kunde vända denna serien och vinna en game 7... men en sak i taget, vinn imorgon t o b m.
+9
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: angående plast brukar jag tänka utifrån måttstocken, att om föreningen i fråga är skapad efter skapandet av Timrå supporterklubb 1962 så är föreningen olika grader inom kategorin ”plast”
+8
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DJ Hemp: Hoppas Timrå tittar på matchen och lär av Luleå inför i morgon. Då gäller inga sprudlande offensiva ambitioner utan nyckelordet är t å l a m o d
+8
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Påväg till ett regnigt Örebro! Förväntansfull som få med 3 timmar sömn i kroppen. Blev inte nyktert igår som vanligt, mest för att sänka nervositeten och känslan att detta kan vara den sista matchen denna fantastiska säsong. Alla på plats, vi ses där! Och varenda jävel sjunger idag, det ska vara de sjukaste jag upplevt i hockeyväg idag!

Lall on lall on….
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: Här har alltså avhandlats "plastlag" och kriterier för det inatt? Håhåjaja, jag säger då det. Det är naturligtvis en enormt stor och viktig fråga. Vilket lag som spelar bäst ishockey 2023 är helt ovidkommande
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: Återigen, jag går inte på individer när jag kallar er plast. Du är säkert genuin, förstår att det finns människor i era led som har en gedigen historia av supporterskap. Nåväl, ni är ju ändå över 100.000 människor i er stad, med en arena supercentralt.

Men att du inte sett några andra kalla er, som kollektiv, plast tror jag bara inte på. Bara att kolla Luleåboken här tex. Sök lite fraser på Twitter. Ni, tillsammans med Växjö och LHC är egentligen de enda som kallas för plast. Varför tror du det kommer sig? Svara ärligt nu.

Du svarar återigen inte heller på er 10 år gedigna historia i SHL, tidigare Elitserien. Där jag innan frågade hur du ser på Fahlander, hans skattesmitande assistansbolag som pumpat in miljoner och miljoner strax innan ni gick upp. Inte för att du är ansvarig, jag undrar helt ärligt vad du tycker om det.

Ni spelar dock bättre hockey än oss just nu. Det ska du ha.

Vad tycker du också om bilden nedan? Varför är ni som storstad så här som bortafölje?
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
mikenomad: Wennerholms besvärjelser han ägnat sig åt om kvällarna har givetvis fått vågskålen att tippa över. Men Lander håller just i detta nu på att bekämpa honom med sin svarta blick tvärs över hela landet och gör framsteg i att mota bort demonen. Förhoppningsvis ser vi en artikel imorn vid lunch där Wennerholm ser loppet som kört för Timrå.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Det var trevligt att bubbla lite med er. Väl mött imorgon och tack för en god serie om det nu skulle ta slut! Ni har nog överraskat fler än mig positivt, på flera sätt, denna säsong och med lite mer slutspelsrutin lär ni bli ännu mer giftiga.

Inte för att klanka ned på ert lag men publiken har dock varit de som märkt ut sig mest positivt i mitt tycke denna serie, ni får väl jobba på att laget håller samma höga nivå hädanefter på nått sätt.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
mikenomad: Samt väldigt bra inställning. Luleå kliver rakt in framför Lajkers backar bara för att nå pucken först även fast det kommer göra ont. Det kostar att vinna i slutspel.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
roger_sundsvall: Mora IK J20 - Timrå IK J20 0-1 Oliver Johansson 0:26.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
söder över: Så otroligt viktig match imorgon, åker vi ur slutspelet, ja det är väl troligt, men en vinst och vi får en till FULLSATT hemmamatch, otroligt viktigt ekonomiskt.

Kanske har tagits upp redan, vet inte.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Let's empty the tank boys!
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
SuneMangs: Jag tolkar det på precis samma sätt. Jag får det inte alls att mena att Timrå uppvaktar båda eller Johannesson utan endast Kinnvall.

Och jag vidhåller, skjut mig om Kinnvall är aktuell!
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Karlsson74:
Gällande Näslund skämms jag över att han hänger i taket.
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Labban: Jag säger grattis till alla Brynäsare som slipper en av de sämsta möjliga streaming-sändningarna. För det är ju en till grej med att hamna i HA, plötsligt går det inte ens att se matchen på vanlig TV längre...

Den hallen tog nog förstapris för sämst vinkel. Addera sedan tutan och 13 inköpta transatlanter.
Tack Tingsryd å svensk elithockeys vägnar.
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: Skulle vilja utöka till Östersund i västerled ;-) tom Norge faktiskt
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Greven: Appropå j20. OJ och Värmhed måste fan spela center när dom är i A-laget. Så är det bara.
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: Timrå är en kommun med drygt 18000 invånare. Närmaste stad Sundsvall. Huvuddelen av publiken kommer förstås från den egna kommunen. Fans finns från Härnösand i norr Ånge i väst och Hudiksvall i söder.
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
JanneH: apropå NHL så gratulerar vi EP40 till 90 poäng. Läge att gå för 100 pinnar!
Nån som vet Zätas bästa poängrekord för en säsong? Vet att han nåde 40 mål men kommer inte ihåg hans poäng bästa
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Enligt ST har Timrå beslutat att även de åka charterflyg till Örebro inför matchen imorgon.. ''– Det är slitsamt att åka buss fram och tillbaka, säger Timråtränaren Ante Karlsson.''
Kul ändå att de satsar lite mer. Tycker jag!
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
SuneMangs: Oddsmässigt vore det en omöjlighet att Kinnvall lyckas peta ner ett lag till. Sanolikheten måste vara 10 gånger större att vinna en miljon på Lotto. Det gäller att se möjligheter. VÄRVA;)
+6
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
iceman: Alltså på riktigt:

"Det är vi som är Örebro"

Är det nån som misstror er eller litar ni inte på att motståndarna har koll att det faktiskt är Örebro som dom möter? Eller är det någon annan stad som försöker utge sig för att vara Örebro? Är det därför ni måste ropa att det faktiskt är ni som är Örebro?


Jag frågar åt en vän som är uppriktigt nyfiken.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
iceman: Hahahahhaha.

Ska jag också hävda att ni inte fixade sälja ut arenan senast när ni ledde med 2-0 i matcher, för att det var några enstaka tomma stolar? Gör dig inte dummare än vad du är, alltså för din egen skull.
Er arena som för övrigt ligger väldigt centralt, tar 5500 personer i en stad om 130.000.

Var glad att ni presterar på isen istället! Ert lag är jätteduktiga på hockey. Men supporterskap, och framförallt det uppoffrande att följa laget på obekväma platser är ni klappkassa på. Förmodligen för att ni rent till stor del är medgångssupportrar som endast gillar laget när det går bra 👍🏼 Gäller att kunna erkänna sina brister kompis.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Simmalugnt: Två tankar i huvudet samtidigt?
Man kan konstatera att Örebro är bättre på isen just nu och samtidigt götta sig i den totala jävla utklassning som sker på läktaren. Trots att vi jagar i uppförsbacke.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Simmalugnt: Tjafsa? Det är ett konstaterande. Riktigt tjurig losermentalitet att behöva hindra sina medfans från att pika vår motståndare över den utklassning som sker på läktarna, bara för att man är sur över att vi just nu ligger under.

Örebros bortarepresentation är ett skämt, spec sett till stadens storlek och att de snart troligtvis befinner sig i semifinal. Fact.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
iceman: Jag tycker att du ska sluta att döma andra som du inte vet något om.
Sätter man sig på så höga hästar är fallet långt.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
iceman: nämnde jag er i min text? Nä precis, men det var visst en öm tå!
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: Du ska ju såklart inte hållas ansvarig för vad den fruktansvärt ohederliga och statligamedel-utsugande jävla parasiten Fahlander skapat med er klubb. Jag förstår verkligen att du bara gillar hockey. Jag hoppas du förstår det.

Tråkigt nog, rak motpol till det du skriver, så startade han ett av sina välfärdsvinstdrivande bolag redan 2001, som legat till grund för er raketfart upp i hockeyns finrum. Jag är egentligen inte jättemotståndare till vinster i välfärden. Men när man tar ut dessa, flera miljoner privat också, och samtidigt skriver alla sina bolag utomlands och försöker undvika att betala skatt, vilket här endast blir som någon sorts återbäring till de pengar man tjänat, så är man sån stor råtta i mina ögon att jag inte ens tänker yppa vad jag önskar för öde för avsedda.

Bokföringsbrott blir här en parentes. Hela upplägget, för att sko sig själv privat, och sedan sina privata hockeyintressen, är jag en kronisk motståndare till.
Jag kan även gå in på vad jag tycker om andra lags ekonomiska injektioner, men känner inte att det riktigt hör hemma i denna diskussion? Nu är det Öreplast, miljonregn, raket upp i leden, Fahlander, Assistansia jag diskuterar. Han har även pumpat in en del cash i Västervik, men vidhåller själv att ÖHK ligger honom närmast om hjärtat. Oavsett: Bägge riksdaler är vidrigt kapital.

Avslutar med att befästa att jag verkligen tror att du är ett genuint hockeyfan. Du gör inget fel som hejar på Örebro.
Mina åsikter om er klubb kommer säkert dö med mig. Men jag -kommer-, dessvärre aldrig imponeras eller respektera er framgång.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Svensk fotboll suger rövpung!
Kan inte alla bara avgå… nu!
Forsberg… modoiten. Vilken sopa. Totalt värdelös!
Förbundskaptenen vad han nu heter… avgå med omedelbar verkan.
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DJ Hemp: J20 har oavgjort efter full tid. Mycket bra gjort...Overtime väntar för att försöka slå ut J20-suveränerna Mora
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: En klassiker är ju Niklas Wikegårds intervju med Elias efter guldet 2018❤️🤍
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
3st biljetter bokade på bortastå imorgon! Let's fkng go!
+5
Kommentera