1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

519617 inlägg · 6218 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan:

Absolut klubbhjärta är fantastiskt nuförtiden när allt handlar om pengar och egen vinning. Men det är ju en annan diskussion.

Jag tror snarare att låne dealen var så att den gäller hela säsongen om inte Dahlén fick en raket utveckling och utmanade om plats i toppkedjor i ahl eller plats i nhl. Nubben är erfaren så han vill nog inte tappa en stjärna under säsongen. Så man kan ju vända på det och säga att anledningen att man inte provar ta över honom igen är att man inte sett något som tyder på att det skulle gå bättre i ahl än sist.

Vi får väl se efter säsong vad nästa steg i utvecklingsplanen är och hur SJ resonerar, antar att det är först då dom sätter sig ner och utvärderar alla sina prospects och hur dessa utvecklats.

Jag tror också att det är mer mentalt och välmående som ligger bakom flytten hem, exakt vad låter jag bli att spekulera i. Annars hade det logiska steget varit att gå till en shl klubb (eller annan förstaliga) där det är större chans att utvecklas då man möter bättre spelare på match och träning samt att klubbarna har bättre och fler tränare som hjälper till. För anbud lär han inte ha saknat.

Kanske det bästa för Dahlén vore att bryta SJ kontraktet och signa 2-3 år med Timrå. Så han slipper pressen att utvecklas och ta sig tillbaka till nhl/ahl, slipper scouter och talangutvecklare från SJ som är på. Då kan han göra en nystart och ta det i den takt han känner det är lämpligt. Går allt bra kan han vara i shl med Timrå och sedan därifrån ta steget över när han är redo. Är ju ung så det kostar inte mycket av karriären heller.

Men sista inlägget från mig angående detta i er bok, ska inte förstöra era andra diskussioner.
+5
Kommentera