1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

537732 inlägg · 6214 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå nånting...
PuckkcuP: Mer ett hån mot Elias hårda jobb än mot Timrå, otroligt korkat inlägg.
+18
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
PuckkcuP: Menar du laget som gav handklappan ett ansikte och benämningen plastsupporter en förklaring?
+12
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Här följer ett ganska så nördigt inlägg med ett statistisk fokus. Så alla som ogillar siffror råder jag att scrolla vidare.

Två återkommande mätpunkter som diskuteras, både individuellt och som lag, är Corsi och PDO. Den förstnämnda mäts i % och är andelen skottförsök framåt i 5-5 i relation till skottförsök mot dig. 50% indikerar alltså att du är "lika bra framåt som bakåt". Allt över 50% är positivt, och allt under 50% är negativt.

PDO är istället måleffektivitet + skotteffektiviteten. Alltså hur många procent av alla skott blir mål, offensivt som defensivt.
När man pratar om dessa mått på individuell nivå så menar alla skottförsök som sker när du är inne på isen, och inte bara dina egna.

Så, varför babblar jag om detta? Jo jag tycker att det kan vara lite enkelspårigt att bara titta på dem isolerat. Exempelvis Lundin har en positiv corsi, men en jäkligt dålig PDO. Hur ska vi då göra för att bedöma hans insats rent statistiskt?
Låt oss sammanfoga dem till ett offensivt mått(OFF KPI= corsi*OIG%)) och ett defensivt dito (DEF KPI=(1-corsi)*(1-OISV%)).
Vad dessa säger är i princip hur många procent av alla skottförsök som uppstår när en specifik spelare är inne på isen slutar i att det blir mål, offensivt likväl som defensivt. Skillnaden mellan dessa (DIFF) blir det intressanta måttet att titta på.

I tabellen nedan ser vi utfallet. Enbart 3 spelare i Timrå har positiv statistik, där två av dem(Åberg och DIdde) enbart spelat 4 och 5 matcher. Blomman är den enda som varit med hela säsongen som har plusstatistik. Strax bakom följer faktiskt Lodin, och därefter Alvarez. Trots all frustration som riktats mot honom så har han levererat top3 statistiskt (om man exkluderar Åberg och Didde). När Alvarez spelar ser han direkt svag ut, men siffrorna säger något annat. En tankeställare för mig iaf.

Största problemet i mina ögon är Albin Lundin på -3,45%. Trots att han har näst bäst Corsi så bidrar hans svaga räddningsprocent till att han hamnar långt ner. Det är något i hans spel som gör att han fortsätter vara inne på en hel del mål, eller snarare att motståndarna relativt sett behöver färre skott för att göra mål. Han är en enkel spelare att göra mål på.
Som en tilltänkt andrecenter är det inte hållbart att leverera de siffrorna..

Fjärdelinespelarna är i botten, och Walli har sämst stats. Intressant nog hamnar Erik Andersson i mitten, trots att han fått lira en del i fjärde.

Hoppas någon annan som gillar statistik finner detta intressant.
3poäng imorrn! FORZA TIK
Uppladdat:

450x286-statspng.png

+12
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Woody: jag tror dom flesta här inne på HS är ganska så övertygade att utan Jonte i laget har aldrig Freddan lyckats med att ta upp Timrå i SHL två ggr. Usel coach är han inte!! Men åkt räkmacka pga Jonte. Och nån SHL coach är han då icke. Tittar man på Modos Karlin te x. Där ser man vad en bra coach betyder för ett lag. Han gjorde under med Västervik och nu fått ordning på Modos grejer.
Freddan är en högst medioker coach i HA klassen.
+11
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Idag finns det inga ursäkter, funderingar eller tveksamheter. Ingen jävel över bron!
Förväntar mig att Timrå jobbar hårdare än Växjö, hjälper varandra maximalt, och att man inte tar en enda jävla idiotutvisning.

Lär bli samma kedjor som sist, men skulle verkligen vilja se Rattie med Hanzl och Åberg. Han måste ha en maximalt producerande roll.
Och: Hartmann-Blomman-Lodin. Blomman blir allt mer en favorit, och jag tror att den kedjan både får tyngd och finess.

Hursom, formationerna är inte det viktigaste. Allt handlar om attityd och mindset. Ger man 100% i en kollektiv insats, så...finns alla chanser till 3 poäng. Och blir det inte så kommer iaf inte jag att gnälla.

Kan man hoppas på att Alvarez fortsätter på inslagen väg? Vore ju fantastico om han reste sig och började visa varför han värvades. Är väl enda anledningen till att inte spräcka Blomman-linan, då det fanns rätt skön kemi där.
+11
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
PuckkcuP: här visar ju Elias ganska tydligt vilket lag som betyder något. Han avgör er semifinal men det är en parentes i sammanhanget.
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Ok period. Märks att det tryckts på att hålla ihop det defensivt och ha tålamod, men tyvärr har detta också gjort att man spelar alldeles för avvaktande. Måste få upp tempot och spela betydligt hårdare mot deras backar.

Sen är det anmärkningsvärt att man trots de defensiva tyglarna släpper igenom spelare centralt, flera gånger.

Tycker Lundin ser lite småhet ut. Har han äntligen börjat få lite tro på det här? Hoppas det.

Högre tempo i andra, så kommer det bli svettigt för Växjös decimerade backbestånd. Vem vet, kanske domarna blir tvungna att visa ut någon växjöspelare t o m?

Kom igen nu, Timrå! Släpp handbromsen nu och visa att furu är hårdare än plast!
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Håkkybåkky: nej nu måste ni ta 3 pinnar, så det blir en stor final mellan djurgården och malmö!
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
jeppe_TIK: Jag läser alla kommentarer här inne och ibland är det lite som en debatt mellan Schyman och Åkesson. Det är inte riktigt så svart eller vitt. Vi hade aldrig gått upp i SHL om Freddan var en usel coach, med eller utan Jonte. Han är bra när det funkar. Däremot törs jag säga att han är ganska usel på att coacha, att göra förändringar när det inte stämmer. Det finns en poäng med inte ändra allt hela tiden, med det finns också en poäng i att ändra något någon gång. Jag har en bra känsla i kväll. Kaffe kaka, första raka!
+9
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DrCox: Que? Vi behöver bara komma upp i fart va, sätta försvarsspelet va, sätta Rattie på backen i pp va, Åberg tar hans plats va, Rattie har ju bara gjort 9 mål därifrån va, känner nubben va, burkar bjuda han på kräftskiva va, kalashattarna är på va, vi fixar det mannen.
+9
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nån får gärna berätta vad AB har att säga om Timrå. Enl. en av punkterna lovar Nubben att förstärka... och vilka 2 vill förlänga?
+8
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Woody: Det enda vi rimligen bör kunna enas kring är att det är väldigt slitsamt för skallen att vara ett bottenlag, detta trots att ingen förväntade sig något annat inför säsongen. Drömmen hade varit en lugn och trivsam resa där allt synkade så pass lagom att vi kunnat parkera helt ostressat på säker mark efter 52 spelade.

Man får någonstans ha i bakhuvudet att vår problembeskrivning inte ligger helt i synk med hur utomstående ser på det hela. Så som det ofta är när man betraktar något utifrån, helt utan investerat känslomässigt kapital. Ingen förväntar sig att en nykomling undviker kval, men vi befinner oss i ett slagläge på den fronten. Med tanke på Malmös problem skulle jag inte vilja byta situation i dagsläget, i deras ögon har vi ingen som helst press på oss. Malmö är det tveklöst sämsta motstånd vi mött nu under senhöst/vinter.

Och sen har vi då Växjö. I torsdags blev man överkörda av ett Leksand som var fullständigt likbleka när vi mötte dem i mellandagarna. Klart som fan att detta är en riktigt tuff uppgift, men vi har mycket att ta med oss från vår match i torsdags. Vi är beroende av att inte behöva luta oss mot vårt ihåliga försvars- och målvaktsspel. Receptet för det är att äga puckinnehavet inledningsvis och att inte åka på några billiga mål i arslet. Tar vi ledningen så tror jag att det finns väldigt goda chanser till poäng.
+7
Kommentera

Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Vårat gäng - tre poäng
+7
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Hej mina vänner, börjar dra ihop sig på riktigt nu. Tycker som många att det kanske är dags att experimentera med laguppställningskonstellationen. Freddans okunskap när det gäller att bruka sina stjärnor är genomskinlig. Att alla ska spela lika mycket är föråldrat, de bästa spelarna ska spela närmare 30 minuter än 20 punkt. Försvarsspelet ser ut som det gjorde i inledningen av säsongen. Vi har slutat fullständigt med att checka högt i planen och backarna backar gärna så långt in i egen zon som det bara går vilket visade sig gång på gång mot skellefteå. Att få frilägen och skott i slottet mot Timrå är inte direkt supersvårt, det är nämligen bara att glida rakt in i zon för att man vet att ingen kommer försöka stoppa dig.

Får hoppas didde börjar glömma försiktigheten efter skadan och börjar dela ut lite bröstvärmare och är mer resolut som den försvarsgeneral vi vet att han kan vara. Per Svensson bör och ska spela varannat byte. Vore roligt att se Laleggia spela forward likt Rögle använde honom för. En liberoroll vore inte helt fel för honom, osäkerheten i egen zon och placeringsspelet gör det helt obegripligt att han blev back från första början, har dessutom mer frilägen än många av våra Forwards.

Håller också med om att göra en förstaline med våra strikers Åberg, Hanzl och Rattie som såklart ska spela till dom blöder, det är ingen speltidsvälgörenhet vi håller på med utan de bästa ska spela mest. Placera Hartman med blomman och Alvarez. Jaja, man kan ju önska mycket men tyvärr blir det alldeles för ofta i Timrå IK att man kör vidare med pyspunka istället för att göra de obekväma besluten som kan krävas för att åtgärda problemen. Hoppas bara det räcker den här gången. Börjar bli ledsamt att fira uppgång på NHCperkeringen när man vet att vi ändå säsongen efter åker ner igen…
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0:
Han skulle tro att det tillkommer åtminstone en spelare innan 15/2 och så får vi se hur det kanske blir med nåt/några byten. Men det blir ingen som ska vända hela skutan, det ska vi inte förvänta oss.

Annars; Ett försvarstal som går ut på att vi blev klara sent, 14/5, sen var det midsommar och därefter 4 veckors semester. Så laget har bara ett par veckors försäsong ihop. (Suveränt vinklad retorik. Det är väl t.ex drygt 1 månad mellan 14/5 och midsommar)

Inget av Timrås problem är tränarrelaterat. Kommer inte Freddan och Ante överens så bestämmer Molinder. Och om inte det funkar får de komma till Nubben så bestämmer han.

Det är naivt defensivt spel som är akilleshälen men oklart varför det ser ut så. För det är inte heller så att målvakterna inte håller måttet.

Och hela den biten.

Jag vet inte men jag känner mig varken lugnare eller förhoppningsfullare efter att ha lyssnat. Snarare känns det som att farhågor kring hur det är bekräftades.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Säkert korrekt. Men känns inte som det ger så mycket när typ alla i hela laget skulle behöva lyfta sig för att det skulle ge effekt..Som lag har vi absolut sämst OISVS% i hela SHL t.ex 89.38% vs Skellefteå med 93.52%. Corsi och Fenwick inte sämst, men ligger där nere. Det är bara Djurgården som är sämre än oss på att blockera skott samtidigt som "ligger bland toppen" i antalet skott emot och skott i skottsektorn vi får emot oss. Skulle säga vårat största problem är passivt försvarsspel samtidigt som vi har svajiga målvakter. Ser inte jättebra ut offensivt heller, men något bättre. Ja jag vet vi har hört de förr, men hur svårt ska det vara att sätta försvarsspelet? Var nästan tragikomiskt att se hur ouppvaktat Skellefteåspelarna gång på gång kunde komma in på mål i gårdagens match t.ex. Största nöten för mig att få mitt förstånd runt är varför vi är så jäkla passiva i egen zon? Vi har ju ett antal spelare med erfarenhet på denna nivå, spelade de så passivt då också?
+6
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Olle: Klart frustrerande. För varje PP Timrå får går det tio bp. Det är känslan.

Det är ju inte det att Timrå inte förtjänar utvisningar, det är ju det att motståndarna slipper utvisning för samma sak. Gnälligt, nå jävligt - I know.

Skulle haft nått mål till och ett par pp's så hade man varit nöjd.
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Bragd-Birger: Jag ska se matchen. Kräver underhållning och griseri.
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Janne Magnusson: Där håller lilla farbrorn med till 200%!! Vilken annan HA-spelare skulle ha klivit in i ett NHL lag o tagit en tröja!! Tro mig dom går att räkna på lillfingret!! Mycket bra analys av dig!!😇😇
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Rattie och Hanzl vill Nubben förlänga med,de båda verkar positiva och trivs i klubben. Så att tränare/Nubben tappat gruppen på det sättet kan vi nog släppa.

Nubben har tydligen minst 1 ny spelare "klar" utifrån till nästa säsong om vi håller oss kvar.

Vi får helt enkelt hälla alla tummar och tår och offra allt vi har till hockeygudarna att vi blir kvar till nästa säsong.

Tänk Lander som förstecenter och Hanzl som andracenter. 🙏
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
KniveN: Kanske tog i lite, menar du att Rattie är lika gjuten som Lööke var ifjol? Klart man kan göra förändringar, klart man kan vara bagdad bob. Ratties suckande efter 40 sek i PP sa mycket, får han allt han behöver? Jag gillar Hardcore supporters som dig men tyvärr så är verkligheten lite annorlunda just nu.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Modo verkar ha fått ordning på sina grejer, grym tränare och sportchef. Kan mycket väl vara de vi byter plats med i vår.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Man väntar fortfarande på att Växjö ska vakna upp ur kommundopingen och åka ur. Men med socialismens motto: ”Kommunens pengar är våra pengar” seglar man vidare in i solnedgången.

Hörru: Du från Duvemåla som åker på skinnet: Blir det NHL nästa år? Kommunen har väl råd med en franchise om man kollar på deras (förlåt jag menade era) finanser.
+5
Kommentera