1150x200-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

570562 inlägg · 6217 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
För övrigt har Professor Hanzl öppnat starkt . 5 poäng på 4 matcher är klass
+25
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sitter med en whiskybira på balkongen och kollar om delar av matchen.
Utan att orka göra mig för långrandig måste jag bara få uttrycka en gång till hur jävla bra Pääjärvi är just nu. Killen har sån glöd i varje byte, är fan lika snabb som han är stark, och uppenbarligen fått upp näsan för mål igen.
Utöver att det är han som driver stenhårt på kassen när EP turligt får in den, via den försvarare som försöker tämja honom, samt lyran på blå han plockar ner och smackar in, så gör han hela laget bättre just nu. På egen hand.

Man blir typ rörd när man ser honom dansa hockey i den form han är i just nu.
+23
Kommentera


Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Kom fram pissent till 🇭🇷 igår. Hann se 2 perioder innan jag fortsatte nu på morgonen. Farsan hade ju delvis spoilat resultatet med, då jag bad om radiotystnad, men likt förbannat landar man till att han skickat en video på klacken. Så jag förstod att det gått bra.

Men jag vet inte om det är för att jag kunde se matchen i lugn och ro, utan live-momentens affekt och adrenalin, men inte fan såg detta så illa ut? Absolut ett steg i rätt riktning. Tycker många gjorde rejäla insatser, speciellt de 3 lägre kedjeformationerna. Första 10 minuterna var en smärre katastrof stundtals, sen tycker jag vi åt oss in i matchen och var BETYDLIGT mycket bättre resten av matchen. Lite sämre kortare perioder, men det blandades ju med total köttkvarn i Modos zon. Så på stora hela en otroligt välförtjänt vinst.

Nu mötte vi ett förmodat bottenlag, men Timrå kommer med stukat självförtroende och ska prestera med ALL press på sig. Vi har liksom inget att vinna en sådan match egentligen. Modo har 4p på 2 matcher, som nykomling. Allt att vinna. Tycker på riktigt det är urstarkt. Och att man hämtar upp underläge 2 gånger? Nä alltså jag är djupt imponerad.

Vi har ju tyvärr en ihållande situation med förstalinan. Men igår såg det mycket bättre ut. Fan att den inte går in någon jävla gång. Hade varit så fint om Jontes pass till Lander i slottet hade genererat mål. Snacka om axlar som släppt. Menmen, fortsätter det så här kommer målen. Defensivt är det fortfarande rörigt där dock. De behöver snarare träna på backcheck än anfallsstrategier, för det senare kommer klicka rätt snart skulle jag tro.

Men alltså formation Pääjärvi - Lander - Pettersson.. När t.o.m. EP kämpar som en rabiessmittad hund.. Ser ut som total harmoni! Fan vad bra de var. Barre - Lundin - Mieho också en magisk insats. Hjärta matchen genom. JJ såg ut som det var match 7 i ett slutspel, flög och flaxade som livet hängde på det. Fin han är!

Lång text men sett en del panik bland fans efter matchen, att det inte är tillräckligt bra. Nej, kanske inte i en perfekt värld. Men detta var faktiskt starkt, och ett otroligt steg i rätt riktning. Och oavsett, 3 poäng! Det viktigaste är att ändå ta poängen, när allt inte klickat än.

Avslutningsvis så gick jag självklart och handlade frukost i de rätta färgerna ❤️🤍
Uppladdat:

450x300-img6197.jpegimg6197.jpeg

+21
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sputnik: Nu vet man att säsongen är igång på riktigt. Domarnas fel att Modo torskade igår. 😂
+15
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sett matchen igen nu i sin helhet och det är tydligt att kravbilden är en helt annan i år. På enskilda spelare och lagdelar men även på laget i helhet. För helt objektivt var segern igår hur rättvis som helst, vi var tyngre och bredare och det genomsyrade hela matchen.

Men finliret lyste med sin frånvaro och man känner lite besvikelse över att det inte gick ännu lättare nu när vi mötte ett bottenlag. Vi uppträdde som ett topplag där allt ännu inte kuggar i.

Modo och deras supportrar, framförallt Bortförklaringarnas Mästare inne i deras bok, kommer få en jobbig vinter. De har kortare sekvenser i matchen som är bra, enstaka tillfällen där de slår oss, och detta vet man ju som supporter hur man uppfattar det. Känslan är att man är nära, nära men har otur. Otur med puckstuds, domarbeslut etc.

Sanningen är ju att man eg är rätt långt ifrån, att man helhetsmässigt inte räcker till och därför inte heller sett över hela matcher och i slutändan hela säsongen förtjänar den turen man så innerligt behöver för att lyckas
+14
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
mikenomad: Håller med tidigare talare om att vi har sparkapital i laget. Kul också att se OJ:s utveckling även om han har mycket kvar att utveckla.
Förutom att andrafemman driver laget just nu, på ett fantastiskt sätt, så vill jag lyfta Albin Lundin. Det känns det som att han tagit ett stort steg till en SHL nivån, där han dominerar sargerna med sin tyngd och sitt lugn, och han hänger med i tempot.

Snyggt Tifo igår. Mitt unga liv bedrevs en hel del i Tallnäs med omnejd. Ungdomsgården, Bittens pizzeria. Hockey på grusplanen. Majbrasor.
Många fina minnen.

DHL, har ju mer varit som PostNord av 2019 års kvalite. Jag tror de blev lite väl uppskrivna på försäsongen och nu är det lite låsning. Klassisk prestationsångest.
Det släpper snart, då jäklar i min lilla låda.
+14
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
empa11: Man kan ju inte göra annat än att älska karln!
Jag sa ju inför säsongen att man hade lite Salmonsson feeling, en nytändning på "äldre" dar.
Än så länge överträffar Pääjärvi förväntningarna med råge.

Hoppas han får hålla sig hel och frisk över hela säsongen och att han får visa vad han går för på riktigt. 🙏
+11
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Bee: Beskedet från Ante är tydligt: DHL-kedjan splittras alltså inte. Jag hoppas att beslutet är det rätta. Däremot så skulle jag vilja se en omkastning i andra formationer. Hartmann var en frisk fläkt igår och Lundin har i mina ögon vuxit in i rollen som en bra SHL-center. De producerade igår och jag tror att det finns mer att hämta där.

Dock skulle jag gärna se att man bytte plats på Mieho och Oliver Johansson. Oliver Johansson såg pigg ut igår och har offensiva kvalitéer, som ännu inte blommat ut. Tror att han skulle vara ett bättre komplement till Hartmann/Lundin än Mieho, som i mina ögon inte är mer än en brunkare som i bästa fall kan gå in och döda lite tid.
+11
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Tom Topp: ja en frisk Wedda med Lundin och Hartmann plus att DHL får huvudena ur arslet och att MER fortsätter som nu and then some... drömma får man göra men realistiskt sett slår nog inte alla de tre drömmarna in... OM det mot all förmodan blir så, ja då fuckar väl backarna upp det hela big time. Å dessutom har jag migrän
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Spanskaryttarn: fast en frisk Wedin tillsammans med Hartmann och Lundin, och som dom spelade igår! Det känns som mumma!
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Olle: Samtidigt funkar ju de andra kedjorna rätt bra, framförallt andralinan. Att möblera om riskerar ju kanske att sabba kemin i andra kedjor. Bättre att laborera med istid och vilka som börjar i offensiv zon kan jag tycka.
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Nu har vi både DHL och MER kedjan, kan vi då döpa 4e kedjan till BRAJ kedjan med Boyce-Rotevall, Andersson och Johnasson?
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Rip Kirby: Nu när jag kommit över hjärnblödningen från igår och man sansat sig lite så får vi ju ändå konstatera att alla poäng vi tar medan vi spelar med ett skadeskjutet och ineffektivt lag är ren bonus. Vi kommer vara ett annat lag längre in i serien.

Wikegård gav oss några välförtjänta kängor efter igår men han lyfte ju några positiva saker också. Det är en oerhörd styrka att spelare som Pääjärvi och Lundin kan/orkar bära det här laget och hålla oss flytande i dessa svåra tider.
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Angående gårdagen så återigen gör ju OJ en riktigt bra insats. Stark i närkampsspelet, vinner mycket puckar efter sargerna. Stark skridskoåkning och avig i spelet. Trodde inte han skulle ta plats direkt efter fjolårets insats i HA, men snacka om att musklerna han byggt på sig i sommar givit resultat. Kul att se.
+10
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
SMÅLAND: Jag, min grabb och farsan kommer och förgyller bortastå. 😊Jag har en stark tro på att
Flaskpost-linan får det att lossna! Dalle har ju gjort hattrick i Böndernas lada förr, Så han vet hur man hittar målet där! 😎
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Ses vi I Torskars på torsda rabbuslingar?
En plunta Explorer fickljummen!!
Hållet, Landrin å Dahlin måst Vakna!
Nu ladd vi tusen å VINN som fan där!!
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Vargher85: jag tror ju att tanken är att Wedin ska ta Miehos plats när han blir "hel" och i form!
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
JanneH: OINK har dock haft rena rama autobahn i sitt försvar. Jag har en rätt stark känsla av att DHL kommer leverera på torsdag.
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
JFK hälsar f.ö. att domarna var dålig som vanligt, men isen var riktigt dålig.

#sakersomalltidpåverkarjustmodonegativt
+9
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
På plats var det här ett jävla lidande i drygt 1 1/2 period. Frustrerade och nervöst på ett vis som gjorde det svårt att ägna fokus till att sjunga med också. Det var inte det att Modo var bra, verkligen inte, men vi var så in helvete stelbenta och duttiga. Sedan hände nåt, vi fick två snabba, välbehövliga. I tredje var det ett lag på banan, helt plötsligt såg man lite av det från Frölundamatchen igen. Rejäla beslut, utnyttjandet av ytor. Modo var flera nummer mindre och 4-2 var i slutändan klart i underkant
+8
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
kulltorp: Vad gäller Lundin så tycker jag det är fastställt att det är center han skall vara. Han har en helt annan trygghet i spelet då och spelar med en helt annan självklarhet!
+6
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
kulltorp: Det där med dålig is och att det bara drabbade Modo har en väldigt logisk förklaring. Eftersom i princip allt spel förlades i modos zon så blev isen uppåkt i deras zon men den låg spegelblank i vår zon 😂
+6
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Spanskaryttarn: Det kan ju finnas en risk att Wedda och Dahlén tar ut varandra lite då båda gillar att vara involverade med att ha mycket puck. Så jag hade nog haft dem i olika kedjor ändå.

Meen med Wedda in så har vi ju potential till att ha 3 riktigt bra offensiva kedjor hur som helst!
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Tom Topp: Blir magiskt när wedin är tillbaka, Får börja spela i 3e. I framtiden kan det mycket möjligt bli

Dahlen - Lander - Wedin
Päjäärvi - Hanzl - Pettersson
Hartman - Lundin - Hållander
Johansson / Boyce - Andersson - Mieho

tre riktigt bra kedjor, har känslan av att dessa kedjor kompleterat varandra riktigt bra.

Gårdagen var som tidigare matcher. Mesta dels dåligt spel från Timrå där vi slänger puck i panik och bjuder modo på chanser. Vi får vara tacksam över att modo är så många nivåer under de lag vi mött innan...

Fortsättning följer i väntan på att handbromsen ska släppas för grabbarna.
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sputnik: ja vore ju bra om OINKs backar kan hjälpa oss vända vår negativa borta trend
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Tom Topp: det var ett par slarvpass men igår tog han några bra initiativ. Var ju nån cm från att servera Lander ett gratismål.
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sputnik: tycker för övrigt att Rindell kommer mer och mer! Kan nog också behöva några matcher innan han har kommit in i det. Grabben är ung!
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
empa11: Rindell som räddade på mållinjen! Om det var den du syftade på. 😊
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Sputnik: För övrigt är spelschemat Lördag -Torsdag åt h-e . Var är tisdagarna ?
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Tom Topp: ja och vi såg ju hur det gick för Svensson förr säsongen, i matcher där han fick mkt istid. Sheriffen är kung... i lagom dos.
+5
Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2023-09-23
Hade gärna sett att media faktiskt frågar på presskonferensen om sånt..

Krisen är ju närmast total om han är skadad längre än tills vi ska till Oskarshamn..
+5
Kommentera