1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

523935 inlägg · 6215 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå nånting...
Sa upp mtt cmoreabb med motiveringen "den skeva fördelningen av tv-pengar mellan hockeyallsvenskan och SHL som jag inte inte vill bidra till". Har nog inte större betydelse men känner att jag iaf vill markera, kanske fler som vill haka på.
+72
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-12-18
mikenomad: Tjena alla goda vänner o hockeynördar!! Nu är lilla farbrorn tebax på banan igen!!!!
NO FUCKING CANCER I LUNGAN!!!🎂👏👏👍👍😁😁
+60
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2012 - 04 - 03
brynäs08: Fyfan vilken kväll, Timrå säkrar kontraktet!! Och som grädde på mosen så satte fugans värkar igång i 3e perioden, jag kan få träffa min son för första gången denna underbara dag:) 
+60
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2018-10-04
Jävligt bra krigat även om det blev för passivt i 3e. Tycker Printz är bästa back och förlängning klar där Svedberg SHL bästa målvakt landslaget nästa. Men det är laget som gör det alla ger ALLT för varandra att en Allsvensk trupp får ihop det så här är sanslöst. Freddan Nubben får 5+ för vad de lyckas med av truppen.Får ta tillbaka sågningarna av Lill Challe o Boyes trodde inte de kunde räcka till på den här nivån
+52
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
KHK-callahan: Det här är ju en sida där Timråsupportrar pratar med timråsupportrar i första hand. Sedan är vissa mer eller mindre ödmjuka, vissa är mer eller mindre gnälliga osv. Hade du varit med på vår resa från åtminstone mitten av 90-talet och framåt så hade du också förstått oss. Hade du varit med om fusionsåren (mörkret), hade du varit med om kvalseriematchen mot Nyköping -00, eller när 800 av oss åkte till Västerås, hade du varit med om ”Slaget om Västernorrland”, hade du varit med om när vi borde vunnit (lockoutåret), hade duvarit med om när 1000 av oss marscherade till kommunhuset (inkl. spelare) för att visa hur mycket vi bryr oss, hade du varit med när vi stod timmar från att inte existera, hade du varit med om den långsamma vändningen när vi utvecklade spelare från vår egna led och erbjöd kontrakt till de som ingen annan ville ha.

Hade du varit med om den resan och sedan fått se ditt lag stå två matcher från att sudda ut allt negativt och skriva nya kapitel i den rödvita historien. Ja, då hade jag köpt att du gnällt över att vissa inte är ödmjuka här inne. Nu får du nog bra gilla läget om du ska få vår respekt.

Jag unnar er alla här inne som gjort varit med on det jag skrev ovan all sportslig framgång oavsett om ni är ödmjuka eller inte. Det är vi fan så värda!
+52
Kommentera

Sv: HockeyAllsvenska finalen Timrå IK - Leksand
Alltså, den här utvecklingen detta lag genomgått under säsongen...helt sanslöst. Från den sprudlande inledningen till 'dippen' då vi var oerhört lättstressade och kändes sönderlästa. Sen började det så sakteliga mullra igång, sällan spektakulärt men stadigt. Defensiven blev starkare och starkare, spelvändningarna började sätta sig. Samtidigt kunde vi närsomhelst förlora mot vilket lag som helst. Men allt mer sällan.

Och mot slutet av serien: en jävla lagmaskin. Det är så oerhört mäktigt att se spelet i egen zon, det stenhårda backspelet, hur forwards hjälper till, hur man överbelastar och täcker åt varandra...jag är faktiskt helt mållös över den förvandlingen. Vem faen kunde tro detta i mitten på november?

Nubben, Freddan och samtliga kring laget ska ha så sjukt mycket cred för detta. Vilket karaktärsgäng man fått ihop. Och vilken jävla utveckling man fått på spelare som Johnsson, Hållander, Olofsson, Kinnvall, Berglund, Strömberg...m fl m fl. Helt makalöst. Det är ju precis det här man drömmer om som supporter till ett lag som satsar på talanger och billiga bang-for-the-buck-värvningar. Ibland händer det. Och faen så vackert det är när det gör det.

Vi ska inte prata SHL nu (eller egentligen någonting som ligger efter nästa match på tisdag), men: skulle det här laget lyckas göra det onämnbara, så...skulle jag vilja behålla nästan allihop. Några måste givetvis bytas ut, men...det är jävligt få. Det här gänget är one in a million. Enda motsvarigheten jag kan komma på är den på förhand så nederlagstippade 02/03-upplagan.
99/00-gänget? Sjukt imponerande. Men ett jävligt starkt lag redan på pappret vid seriestart.
Det här laget f a n n s inte vid säsongstart. Det här laget har uppfunnit och utvecklat sig självt.

Hockey är i sanning en underbar sport ibland. Och Timrå ett helt fantastiskt lag att hålla på. Jag vet inte något som kan göra så ont, kännas så förtvivlat meningslöst och hopplöst...för att plötsligt fylla en med ett sånt rus att det fanimej är larger-than-life.

Nu står vi här, mitt i en allsvensk final och 2-0 i matcher mot mediaälskade, storsatsande Leksand. Vi har precis bevittnat den bästa matchen ett timrålag presterat sen vi kunde hävda oss i elitserien. Och det finns inte antydan till mättnad bland spelarna. Man brinner, sprakar, glänser. En jävla ynnest är det, att få vara med om detta. Så stolt, så imponerad.

Vi vet ingenting om var detta slutar. Men just nu spelar slutet ingen roll. Nuet är fantastiskt. Låt oss blicka framåt med glädje och stolthet. Match på tisdag, allsvensk final i vår hemmaborg. I vår skamfilade, underbara arenajävel ute bland tallarna i kommunen som Gud (eller i a f Mammon) glömde. Låt oss vallfärda dit. Låt oss ta med allt hopp, all glädje, all vår tacksamhet. Nu lyfter vi taket. Nu visar vi detta fantastiska, oerhörda gäng precis hur mycket det dom gör betyder för oss.
+52
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Känns som bra stämning grabbarna emellan.
Uppladdat:

450x150-screenshot20200513141529.jpg

+50
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Grattis Anton Lander - Gagarin Cup-mästare!
+48
Kommentera

Sv: HockeyAllsvenska finalen Timrå IK - Leksand
Kan bara skänka en tacksamhetens tanke till Lars Nolander en kväll som denna. Utan din energi och vilja hade Timrå IK upphört att existera för några år sedan. Nu knackar vi på dörren till SHL. Tack........
+48
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
💪💪💪💪
Uppladdat:

450x245-20180403140414.png

+47
Kommentera

Sv: Silly Season 2019-2020
BRATTSTRÖM!
+43
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2019-01-05
Kerstin_k: Drugge vill helst stanna och spela i SHL och Freddan ger han beröm i en intervju i ST. Såg också att Drugge fick ta emot västen och snorkeln efter matchen. Måtte han få chansen på allvar nu!!
+43
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
... så gratulerar vi ANTON WEDIN till en plats i Tre Kronors Karjala Cup-trupp!
Välförtjänt!
+43
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Hampus Larsson förste spelare att förlänga
+43
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Timrå Icon: Ska Perra o Clabbe få sparken tryck plus här!
+42
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Olle: Jag tror inte att Timrå förlorar på den typen av uttalanden. Då har jag svårare för dom klokheter TJ kläckte ur sig förra säsongen, såsom 'sist jag kollade låg vi trea'. Där kan vi snacka om att själv dra på sig dumstruten.

Jag kan inte heller särskilt mycket om spelarförhandlingar. Just därför känns det lite märkligt att ha jättestarka åsikter om hur Linkan sköter sig inom denna gebit. Att han skulle vara unik i sina uttalanden håller jag inte med om. Läs lite på Frölundas, Brynäs, Modos, Djurgårdens osv forum när det blåser. Där vänds och vrids det också på sportchefscitat i syfte att visa inkompetens.

Senaste värvningsexemplet: Jerry. Här fick Linkan massa kritik för sina ordval, trots att han egentligen bara torrt redogjorde för hur en fem-i-tolv-värvning av denna typen går till. Snubben fanns på marknaden sedan i våras. Agenten pejlade intresse hos en massa klubbar, inklusive Timrå. Ingen var intresserad. Tiden går, den tomma backmarknaden och - kan man förmoda - Jerrys något nermodifierade löneanspråk gör att man plockar upp hans namn igen. Nej, han ser inte superhet ut. Men: han är den bästa av ratet på marknaden. Därför: try-out.

Jag kan omöjligt se hur det skulle drabba Timrå som klubb negativt att Linkan beskriver den verklighet som han - och dom flesta andra sportchefer - upplever. Nu fattar vi att backmarknaden suger. Linkan har ingen på gång. Stoppa pressarna!, liksom. Det hade dom andra sportcheferna, agenterna och spelarna ingen aning om.

Jag tror inte att Linkan vill att folk ska tycka synd om Timrå. Däremot är det uppenbart att klubben ligger riktigt brunt till. De ekonomiska resurserna är jävligt begränsade. Man dansar på marginalen. Det har vi supportrar förstått, och därför har vi alla en hyfsat god förståelse för att det inte värvats två, tre toppnamn till.
En del verkar vilja att Linkan ska springa runt och brösta sig. Våga vara lite kaxig, offensiv!, och allt det där. Vad det nu skulle göra för nytta. Alla - precis alla! - vet hur taskig sitsen är.

Jag tycker också Linkan är ett legitimt diskussionsämne. Intressant att du känner att du måste peka ut det. I likhet med dig vill jag absolut inte ha honom som sportchef. Han har inte alls lyckats, under den tid han haft på sig.
Dock: att sitta och vrida på citat för att onda tycker jag är fåneri. Och då har jag ändå en egen ribba satt ganska högt. Jag menar, va faen. Han behöver ju inte ens säga något. Det räcker med en färgbild för att vi ska kommentera hans solariebränna, spekulera i hur många veckor som gått sedan sista sling-behandlingen, tycka att han ser ut att längta till Thailand...osv osv, in absurdum.

HS är absolut inte en korrekt måttstock på hur Linkan ska bedömas. Vore han så usel - på precis a l l a plan - som snacket härinne gör gällande skulle vi spelat i ettan nu. Vilken spelare förutom våra egna juniorer skulle vilja skriva på med en sådan klåpare på andra sidan förhandlingsbordet?
Dom flesta av oss springer i flock, och våra gliringar göder varann och får bajset att svälla. Underhållande, men faktiskt också lite obehagligt.
Därför kan jag tycka att det är lite småsnyggt när det, med högst ojämna mellanrum, dras en halvhjärtad lans till hans försvar.

Så, summa summarum: Vi har en ganska kass sportchef. Han har inte lyckats bygga vinnande lag, och han har misslyckats med att vinna vår respekt. Det är trist och allvarligt nog. Men låt oss försöka ha ryggarna någorlunda fria. Om vi beskyller Linkan för att solka anseendet på vår klubb bör vi fundera lite på hur vi sprider vår egen etter. Alla som skriver på forum gör det för att läsas, gärna av så många som möjligt. Att sitta och vrida på Linkan-uttalanden i syfte att visa varför detta också kan tolkas som puckat är...lite puckat. Faktiskt. Och den största anledningen till varför det ö h t görs är för att det kommer ur Linkans mun. Han är ett pucko, v s b.
+42
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
What he said
Uppladdat:

450x258-20180331215238.png

+41
Kommentera

Sv: Timrå IK - Modo 2012-11-03
MrMorris: Beklämmande att höra och jag, och alla MoDoiter på HS, hoppas att brorsan din trots allt mår bra.

Jag/vi hoppas även att de idioter som gör detta i "sitt" lags namn åker dit så inåt helvete för såna här tilltag.  Det hör absolut inte hemma i ishockeyn ja inte nånstans egentligen.

Tyvärr är det en klick idioter som hållt på med såna här saker här under hösten bla när TIK var uppe i Övik senast (stenkastningen) och uppe i Sk-eå så jag tror att man har rätt bra koll på vilka dessa är. 

mvh
MoDoboken via
+41
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Den 6:e april 2018 förlovade jag och min sambo oss, senare samma kväll satt jag på vardagsrumsgolvet och grät hejdlöst av glädje när Timrå blev klart för SHL.

På lördag firar vi vår första förlovningsdag. Jag säger inte mer än så.
+40
Låst ämne

Sv: Silly Season 2018/2019
Timrå fick 5 391 000 kronor för spelare som tagit sig till NHL- och SHL.

Resultatet landade på plus 7 229 000 kronor.
+40
Kommentera

Sv: AIK - Timrå IK 2017-01-07
Återigen måste jag erkänna att jag blir konfunderad när läser inläggen på den här sidan.
Hade jag inte vetat vilken lagsida jag var på hade man kunnat tro det rörde sig om säg Barcelona, Bayern München, PSG, Real Madrid eller valfritt ängagäng i den storleksordningen.
Men detta är fuckin Timrå IK om jag inte missuppfattat detta helt. Jag kan för mitt liv inte förstå vilka förväntningar och krav en del ställer på det här laget.
Pratade precis med sonen som var på Hovet idag. Enligt honom var vi bättre än AIK och förtjänade att vinna. Kan vi begära så mycket mer?
Ska vi, utan en handfull av våra allra bästa spelare, spela ut AIK på bortaplan? Förväntar man sig det ska man nog överväga att byta favoritlag.
Ta nåt av ovanstående gäng så kan man leva sitt supporterliv i ett sött sockervaddsmoln där känslosvängningarna stannar vid någon enstaka poängförlust per säsong. Så jävla könlöst om ni frågar mig.

Var tacksamma att hjärtat slår för något som fortfarande har fler likheter med ett idrottslag än ett storföretag. Där varje seger, varje poäng skänker glädje och en stolthet för att hålla på detta vackra lag. Inte ett lag där segrar är självklarheter och bara en poängförlust kan ställa till någon form av känsloyttring. Hur kul kan det vara?

Gläds åt segrarna, sörj förlusterna. Men gör det senare med lite värdighet. Spelarna förlorar inte för att förolämpa vare sig mig eller dig. Ibland går saker åt helvete även om man vill bestiga berg eller spränga murar. Det vet alla som idrottat själva. Det som varit så enkelt och självklart blir det svåraste i världen. Men lika plötsligt som varannan femmeterspassning sitter på skridskon kan allt falla på plats igen. Är det inte det som är en stor del av charmen med idrott? Hur intressant hade detta varit om allt varit logiskt, förutsägbart och möjligt att vetenskapligt kunna räkna ut vad som ska hända?
Jag tror inte många av oss hade engagerat oss i denna känslomässiga bergodalbana år efter år då.

Två poäng borta mot AIK!?
Hmm, could have been worse, could have been raining.

Alltid rött, alltid rätt!
+40
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12

Tifo förslag på Torsdag:

Corso

Hirscho

Vampola

Tack Perra, vi glömmer dig aldrig

+40
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Kinnvall har signat ett två-årskontrakt med Calgary. Kosing till oss.
Uppladdat:

225x300-img20200429191323.jpg

+38
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vackert ❤️
Uppladdat:

408x300-screenshot20191001140925.jpg

+38
Kommentera

Sv: Silly Season 2019-2020
Veteranolle: Hur man än vänder och vrider på det så är det en STOR grej att Jonte väljer att bryta med San José för att spela i Timrå IK i Hockeyallsvenskan. Hans egentliga skäl går bara att spekulera i tills han berättar det själv.

Att han besitter ett av de största klubbhjärtan vi någonsin sett går att konstatera. Det är där fokus bör ligga, i en allt mer NHL-fokuserad värld där svensk klubbidentitet tappar sin status förutom att några NHL, KHL och NLA-proffs säger i tidningen att de ”följer så mycket de kan”. Att få spela i ett top 32 svenskt a-lag är inte lika betydelsefullt för unga spelare längre, det är ett steg på vägen till miljonerna och NHL-äran. Säg mig, hur många svenska spelare finns det inte i AHL och NHL som man aldrig har skaffat en relation till? Bra eller dålig. Detta är för att de aldrig etablerat sig i Sverige och väckt känslor hos svenska supportrar.

Förstå vilka ringar på vattnet det här ger för Timrå IK som förening när gymnasieungdomarna ska välja lag, det kommer att vara mäktigt att spela/ha spelar i Timrå IKs a-lag med de stjärnor vi fått fram och hur pass många som blivit etablerade SHL-spelare och vilka känslor klubben växker. 80% av vår nuvarande trupp har ett STORT timråhjärta, däribland de tre största vi har sett på mycket länge. Jag pratar om Jonte, Berglund och Boyce.
Vi har två spelare som brutit sina NHL-kontrakt för att spela med oss i Timrå (Lööke och Dahlén), deras dröm är att göra en ”Wedin”.
Spela i sitt hjärtelag, ta upp det och ha show i Sveriges högsta serie för att väcka NHL-scouternas intresse och kliva direkt in i ett NHL-lag.

Vad hade varit alternativet?
I Jontes fall hade det varit att i första hand gnugga till sig en plats i AHL-truppen (var rankad som 15-16e fwd innan campet som han inte närvarade på) för att sedan gnugga till sig en kontraktförlängning från en botten 6 fwd plats för att KANSKE ha chansen att få spela några matcher i ett av NHLs starkaste lag i en roll som han inte vill ha.

Det stora i denna stunden är att han vågar ta ett helikopterperspektiv och välja glädjen, hjärtat och framtiden istället för pengarna, statusen och ett halmstrå till NHL-spel.

¡Viva el presidente Juanathan!
+38
Låst ämne

Sv: HockeyAllsvenska finalen Timrå IK - Leksand
DJ Hemp: Lycka till imorn mot knektarna!
Var sällan jag såg ett lag så överlägset som ni var igår.

Ser fram emot att kolla matchen imorn , slängde några getögon på slutspelet i SHL tidigare ikväll, intensiteten och inramnings var som en fesljummen 2,8a i jämförelse med era drabbningar

Släpp pucken
+38
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: och där skrev Salmonsson på för två år till🎉
+37
Kommentera

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Ledarskribenten på ST, Marcus Bohlin, skrev efter presskonferensen en sanslös ledare i arena-frågan. Jag mejlade honom och lägger ut det här eftersom det förekommer en del felaktigheter som kan behöva rätas ut. 

---

Hej Marcus!

Jag har läst din ledare ”Förtäckt sponsring av Timrå IK” och har några reflektioner kring den.

 

”I stället för de 15 miljoner kronor som kommunen erbjöd så sent som i januari så köper kommunen nu arenan för 45 miljoner kronor. Den som tycker att prisutvecklingen på fastigheter i Stockholm är galen får nu vända blickarna mot Timrå. Att arenan plötsligt har ökat tre gånger i värde på bara ett kvartal torde vara något slags rekord.”

 

Kommentar: Marknadsvärdet är naturligtvis inte per automatik på samma nivå som ett enskilt bud. Budet på 15 mkr i januari anser jag får betraktas som ett skambud och snarast ett besked om att man inte vill köpa. Marknadsvärdet i buden från privata intressenter har sedan ishallsanläggningen kom ut på marknaden legat på 40, 45 och 50 mkr.

 

”Intressant att Lindstrand vill försöka få det till att det är en "investering". Normalt sett investerar man ju för att få avkastning på sina pengar.” 

 

Kommentar: Menar du att kommuner normalt sett investerar för att få en avkastning på sina pengar? Är detta någon form av raljerande från din sida eller är det din uppfattning?

 

”Arenan riskerar snarare att bli ett ekonomiskt slukhål.”


Kommentar: Idrottsanläggningar är ett naturligt kommunalt åtagande som är förenat med en kostnad. Elitanpassade idrottsanläggningar med större föreningar innebär dessutom ofta att aktuell förening tar en större del av anläggningskostnaden genom hyran. Betraktar du alla idrottsanläggningar som ekonomiska slukhål?

 

”Det hade varit mer korrekt av Lindstrand att säga: "Därför är det gynnsamt att ge Timrå IK denna allmosa nu."”

 

Kommentar: Föreningens ekonomiska läge tvingade fram ett ställningstagande från kommunledningens sida. Ett ställningstagande som hade kunnat tas under stillsammare omständigheter om kommunledningen tidigare tagit sitt långsiktiga idrottsanläggningsansvar. På vilket vis är det en allmosa att kommunen förvärvar en idrottsanläggning till marknadspris?

 

”Visst är Timrå IK viktigt för kommunen, men det finns också många andra verksamheter – det som brukar definieras som kärnverksamheter – som faktiskt är än viktigare. Timrå placerar sig till exempel i en ny mätning från Sveriges kommuner och landsting i den absoluta botten vad det gäller skolresultat. Sannolikt måste skolan i Timrå tillföras mer pengar om resultaten ska kunna vändas, särskilt mycket pengar till det – eller till andra satsningar på kommunens kärnverksamhet – lär inte finnas kvar efter att kommunen går in som ekonomisk garant för en konkursmässig ishockeyklubb.”

 

Kommentar: På vilket vis menar du att detta påverkar kommunens kärnverksamhet? Från och med år tre kommer kommunens kostnad genom hyresintäkten vara på samma nivå som idag. Vad hade alternativen inneburit? På vilket vis menar du att kommunen är ekonomisk garant för föreningen? Menar du att alla kommuner som äger idrottsanläggningar är ekonomiska garanter för sina föreningar? Ett direkt sakfel från din sida i så fall.

 

”Det är, tyvärr, svårt att se kommunens agerande som något annat än en förtäckt sponsring av Timrå IK.”

 

Kommentar: Betraktar du alla kommunala idrottsanläggningar (som alltid är kommunalt subventionerade) som förtäckt sponsring? Om inte är du inkonsekvent.

 

”Det är hög tid för idrottsföreningar över hela landet – för ekonomiska problem är inte unikt varken för Timrå IK eller för ishockeyn som sport, utan gäller i hög grad även andra klubbar och andra sporter också – att börja verka på marknadens villkor. Utgifterna kan inte år efter år vara högre än intäkterna. Driver man en förening eller ett företag på det sättet så kommer man förr eller senare att gå i konkurs.”

 

Kommentar: Med ett långsiktigt kommunalt idrottsanläggningsansvar och rimlig hyra har föreningen förutsättningar för detta genom att kostnadsmassan blir hanterbar.

 

Jag vet inte om det var okänt för dig, men idrottsanläggningar är kommunalt subventionerade. Några lokala exempel:


Sporthallen: Kostnad 13,3, hyresintäkt 2,9.

Norrporten Arena: Kostnad 8,4, hyresintäkt 1.

Timrå IP:  Kostnad 12,8, hyresintäkt 1,8.

Gärdeanläggningen (inom vilken ishallarna bokförs): Kostnad 34,9, hyresintäkt 4,7.

 

Det kommunala anläggningsstödet för Eon Arena har varit jämförelsevis lågt (driftbidrag/hyra). Detta kunde föreningen bära upp under de framgångsrika åren. I och med degraderingen blev föreningsägandet ohållbart. Sett till den låga totala summa som utbetalats (utslaget per år) som anläggningsstöd för Eon Arena tycker jag att media-rapporteringen har varit obalanserad och med bristfälligt sammanhang. 


Med vänlig hälsning 

+37
Kommentera


Sv: Silly Season 2019-2020
Dahlén klar!
+36
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
TimraStockholm: Jodå, det kan bli bättre; att Timrå inte spelar alls på lördag.
+36
Låst ämne

Tillsammans är vi starka! Köp Timrå IK-aktien nu!
Grabbarna sliter i match efter match, byte efter byte och vi supportrar inspirerar laget genom att under matcherna driva på dom. Vi känner stolthet och passion för det röd-vita laget! Nu har vi och alla andra som älskar Timrå IK en ny stor möjlighet att hjälpa våra hjältar framåt genom att köpa aktier i TIK och bli delägare! Tveka inte! Nu har vi chansen att etablera oss i SHL, starta ett damlag och fortsätta satsningen på våra juniorlag. Marschen mot SM-GULD gör vi tillsammans. Varför skulle inte Timrå IK kunna göra det som Skellefteå AIK har lyckats med? Investeringar behövs om vi ska kunna få uppleva samma härliga känslor som vi hade I Karlskrona i våras. SHL är en stentuff liga och våra största konkurrenter i HA: AIK,MoDo och Leksand rustar för fullt; Aik drog in ca 11 miljoner i sin försäljning av aktier nyligen; Vi vill inte vara sämre än dom utan vi satsar på 16 miljoner!. Köp 1 Timrå IK aktie eller 2, 5 10, 100 stycken, berätta för dina närmaste och be dom sprida budskapet!
+36
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2018-09-20
roger_sundsvall: Hållander till Wikegård angående att spela i SHL jämfört med Allsvenskan:
Första matchen kändes det jättestort. Nu känns det inte lika stort.
+36
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
Vänner, min dotter är frälst. Vi var på Oskarshamn - Timrå i fredags(det var oss ni såg där på bortastå), och när vi nu frågar vad hon vill ha när hon fyller 4 om en knapp månad så svarar hon "en röd hockeytröja".
+36
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Reinhardt... din smörare 👍😋

"Det känns som att du kommer till en klubb där spelarna trivs ihop, och flera har skrivit på för nya år även om de kanske hade kunnat spela i SHL?

– Det är verkligen den uppfattningen jag fått. Kolla Modo som tappar nästan varenda spelare medan nästan alla väljer att stanna kvar i Timrå IK, säger han och funderar vidare:

– Har man varit med i hockeyn länge så vet man att omklädningsrummet betyder ALLT, så att det finns en bra lagstämning är kul att se. Jag har verkligen hört att det är en rolig klubb att vara i."
+35
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Jacob Johansson klar! Förstavalet enligt nubben! 2 år dessutom!
+35
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
PezN: Känns oerhört mysigt det här. Så många poäng som presenterades i dag. Nästa gång blir det tydligen fyra nyförvärv. Utöver de glada nyheterna och professionalismen är det framför allt stämningen man slås av. Nubben vågar stå och skämta med nyförvärven inför öppen ridå, klappa dem på axeln och driva med dem, ge dem smeknamn, till och med prata om att familjen har förlängt. Jag tror att det är en starkt bidragande orsak till att de här killarna förlänger: gemytet, familjekänslan, humorn. Nu har vi hittat vår nisch. Man kan vara proffsig och ändå småskalig och familjär. Precis där vi ska vara. Känns gudomligt. Hoppas nu bara att det blir hockey av i höst. Kram!
+35
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-12-28
Alltså...vilka jävla moralsegrar vi tagit nu. Underläge, tokforcering och tung press i motståndarzonen sista 10, ut med målvakten och kvittering, sen sent avgörande i förlängningen två ggr om. Så grymt jävla mäktigt! Och sjukt välförtjänt, sett till poängfördelningen den senaste månaden som, det överlag rätt fina spelet till trots, varit alltför skral. Hatten av för det!

Och grymt kul att se Svedberg idag. Jeeez, vilken högsta nivå han har. Bratten i all ära, men...nä. Den här nivån har han en bit kvar till. Hatten av igen.

Och, Wedin Wedin...merde. Vilken jävla chef han är där ute. Han har alltid haft attityden, men jag trodde ärligt talat inte att han skulle kunna bli en riktig målskytt ens på allsvensk nivå. Sjukt imponerande. Inte bara målskyttet, utan drivet, viljan, finesserna. SHL:s bästa forward. Hatten av i ödmjuk bugning.

Plötsligt längtar man till nästa match. Kollar tabeller, statistik. Vill se highlights. Kramar surgrannen och kör dubbla omgångar med frugan. Swishar kebabpengar till kidsen fast dom egentligen borde få en uppsträckning för att, igen, travat disk istället för att tömma maskinen. Spontanringer morsan för att gå på djupet med alla krämpor. Betalar räkningar. Längtar till jobbet för att diskutera hockey med såväl leksingar som djurgårdsjävlar. Osv.

Weird egentligen, hur det kan svänga. Var på väg att slänga ut tv-helvetet med en minut kvar av brynäsmatchen. Nu sitter man här, 4 poäng senare. Och konstaterar: mirakel händer! Och: en bortavinst! Mot nästan-serieledarna!

Nu ska det bli jävligt intressant att se vad som händer framöver. Dessa två matcher bör (ska!) sätta sig i huvudet på spelarna, rakt i belöningscentrat. Den som jobbar får tur. Och: den som vill, vågar och tror kan försätta berg. Det tar vi med oss. 28 matcher spelade, 2 poäng till säker mark. Den som inte tänker "det k a n gå" är faen störd på riktigt.

Hockey ÄR en underbar sport!
+35
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
N.Svedberg klar enligt MrMadhawk!
+35
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Smokey: Den som har tvivlat över Berglund o Boyce betydelse i Timrå IK... bör rimligtvis fatta varför dom är kvar!
Inte ett gnäll/skitprat vill jag ha höra om dom en enda gång till.
+35
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
WifstaÖstrand: Häftigt att se Elias Pettersson få tårar i ögonen och nästan bryta ihop när han får höra att Timrå gått upp direkt efter slutsignalen i Växjö - Malmö.

Grattis till en mycket väl genomförd säsong Timrå!
+35
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag vet inte vad man ska säga riktigt. Hur det än går de kommande veckorna så kommer #54 vara den enskilt viktigaste spelaren i den här klubben det här decenniet. Går det som vi alla hoppas och vi klarar av att etablera oss på allvar så kommer hans legacy fetstilas ännu mer. Det är tack vare hans energi och utveckling som vi våren 2016 till slut kunde nå någon form av framgång efter så många år av sportslig stagnation. Vi började helt plötsligt vinna mark och bli en klubb som andra unga spelare attraherades av. Vi hade inte haft en chans att plocka en sån som Lööke säsongen efter utan Dahlén. Sen började det rulla på allt mer.
+35
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-Timrå IK 2013-09-24
Håckyvardag på bakgården.

Styr min dystra franska bil mot en avkrok med vapenfabrik på dekis. Karlskoga är ingen munter plats.

Ishallen är väl bland det tuffaste man kan hitta. 70-tal. Långsida och kortsida i kall grå betong med en känsla av ståplats och torsk på Tallinn. Dock trevliga vakter och personal. Nu har man även fått EN biljettkassa som tar kort!

Idel hårdrockar t-shirts och slitna jeansjackor varvat med bittra gubbar som byggt kanoner och spränggranater i hela sitt liv. Läktarna känns sådär farliga som Bronx i New York kändes 1984.

Timrå värmer upp. Vi får ögonkontakt med spelarna som ser förvånade ut när man tittar på fyra tillresta supportrar som står ensamma tätt ihop mitt i tårtbiten för bortastå.

Ur skuggorna kliver plötsligt en stabil herre i TIK-keps. Hälsar med ett fast handslag och brättar på felfri dialekt att han bott här i typ 30 år. Han sjunger plötsligt låten som finns på skiva med Jonny Cutts orkester där Lillstrimma kompar... Ni vet den där "pucken släppes".

Matchen är lunk. Inga toppar. Många utvisningar. Timrå står upp men har problem med avslut. Karlskoga får som jag ser det, ett skitmål när ett höstlöv finner ner från bakom målet. Sedan står det 1-0 i månader. Timrå klarar utvisning efter utvisning. Till sist orkar man inte stå mot och det känns som om alla längtar bort. Hem. Ut ur den kalla ödsliga hallen. Ut i den värmande och blöta höstkvällen i två graders värme.

Minns inga namn. Ingen TIK-are mejslade fram sin profil. Vi blev mest en grå massa av rött och vitt.

Sista två minuterna fick vi sällskap av en kvinnlig ordningsvakt i full uniform. Hon talade oavbrutet om dansband, hästhoppning, tråkig sambo och om uppdraget att eskortera oss ut i mörkret efter matchen. Stötte hon på oss? Eller var hon bara glad över besökare utifrån? Vi stirrade krampaktigt på de sista minutrarna när TIK körde sex mot fem. Hon bara malde på.

Hennes värmländska klingade till sist bort när vi hesa styrde iväg från denna hemska håla.

Hockey kan vara vackert. Men sällan i Karlskoga.
+35
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
En liten teori.

Don Corleone Johansson hade känt olust en längre tid. Han hade grubblat fram och tillbaka och till slut kommit fram till vad det var som tyngde honom. Han kallade på en av sina närmaste förtrogna.

Kent ”Nubben” Norberg gick med resoluta steg mot Dons kontor. Don hade kallat på honom, det måste betyda att något viktigt var i görningen.

”Nubben” tvekade en sekund, han tryckte sedan på ringklockan till Dons kontor. Det kändes som en evighet, men sen rasslade det till och det gröna ljuset lyste både inbjudande och hotfullt. ”Nubben” tog ett djupt andetag, öppnade dörren och steg in.

Don såg sliten ut, han hade mörka ringar under ögonen och ”Red Eaglesmärket” hängde på sniskan på Armani-kavajen. Någonting är fel, tänkte ”Nubben”
Don Corleone Johansson sade: ”Käre Kent, du vet att vi i Timrå-familjen uppskattar ditt arbete som sportchef. Ditt arbetssätt och din förmåga har till och med blivit ett ämne för den annars så Stockholmsfixerade kvällspressen. Du börjar bli synnerligen attraktiv inom svensk hockey ” Jag har ett förslag som du inte kan motstå.

Don fortsatte: ”Ahdrians indiankräk tror att de är något. De babblar i pressen om att de är för stora och för bra för Elitserien. De skall bygga ett campus och de skall ha en organisation liknande lagen i NHL. De skall även anställa en General Manager. Det senare fick jag höra på upptaktsträffen på Vikingfärjan, då jag hade Ahdrian som bordsdam under middagen. Han skröt att de hade över 60 miljoner i eget kapital samtidigt som han försökte smeka min pung. Han är en riktig stygging Ahdrian och nu skall han få en riktig minnesbeta.”

Don sade vidare ” Jag vill att du Kent skall lägga rabarber på GM-posten. Ahdrian är lite nyfiken på dig så det borde inte vara några bekymmer. Du har sedan lite drygt två år på dig att bränna upp alla pengar som han skröt om. Försök skriva kontrakt med några avdankade finnar, de är lata och dyra som satan. När du lyckas bränna alla deras smutsiga pengar så säger du upp dig självmant. Jag räknar med att du klarar det på drygt två år. Efter det är du självfallet välkommen tillbaka till Timrå-familjen igen. För att det hela skall bli mer trovärdigt, plocka med dig vår förstecenter. Fansens eventuella vrede tar jag hand om.”
Efter löfte om villa i Billdal och en personlig p-plats vid Scandinavium tackade ”Nubben” JA till ”operation- Little Big Horn 2”

Don Corleone Johansson var nöjd. Han sippade på XO-cognacen och han visste att ”Nubben” aldrig skulle svika honom.

Ett nytt orosmoln hade dock uppenbarat sig på den rödvita himmelen. Don hade under senare tid börjat jämföra Västernorrlands län med en stad i vilda western. I en sådan stad fanns det inte plats för två Sheriffer. Här insåg Don att det egentligen var en fråga om estetik. Skulle den genetiskt mer fulländade Timråfamiljen stå som segrare krävdes det en hel del list. En simpel revolverduell verkar riskabel när merparten av de andra är begåvade med mer än tio fingrar och kan därför kanske trycka av snabbare. Han tog en rejäl klunk av Grönstedts XO och kom plötsligt på det.

Föregående sommar hade Don fixat till en schyst deal. Den avgående tränaren ”Challe” behövde måla om sitt sommarhus på Alnön. Don var barndomsvän med gamle Eje på färghuset och en mycket fördelaktig affär (om man är Challe) genomfördes. Challe stod därefter i skuld till Don.

Challe blev verkligen konfunderad när det pep till i mobilen och SMS:et inte hade avsändaren ATG. Det var Don som sökte honom, vad kunde han vilja? Kontraktet var fullföljt, inget annat elitlag ville veta av honom. Jag skall ju träna DIFs juniorer när jag målat klart tänkte Challe.
Dagen efter tvekade Challe en sekund, han tryckte sedan på ringklockan till Dons kontor. Det kändes som en evighet, men sen rasslade det till och det gröna ljuset lyste både inbjudande och hotfullt. Challe tog ett djupt andetag, öppnade dörren och steg in.

Don var uppspelt, nästan manisk. Han sade: ”Charles, din acne är värre än vanligt, din näsa är som en lanterna men jag förlåter dig.” Han fortsatte: ”Du är skyldig mig en tjänst och nu är det din tur att betala tillbaka. Du vet om att du är en usel tränare och att du är expert på att skapa disharmoni i ett lag. Du skall fjäska för Fredrik Andersson och se till att bli MoDos nya tränare. Försök att få med dig exempelvis Andreas Johansson, också han en riktig usling som gav Mora den förgörande dolkstöten. Tillsammans skall ni köra Modo till kvalserien. Jag vet att de har taskig ekonomi, så se till att de spränger budgeten vid års-skiftet någongång genom att påtala att några nya dyra värvningar behövs, gärna en hel femma. Se till att de åker ut via kvalserien, men gör det snyggt, via exempelvis en tredjeplats! Kan jag räkna med dig Challe?”

Don såg ovanligt bestämd ut tyckte Challe, dessutom luktade han cognac, dyr sådan.

Ok, sade Challe. Jag gör Don en sista tjänst. Ni såg till att jag kunde måla om huset för en spottstyver. Jag skall göra mitt bästa för er skull. Challe gick från Dons kontor med rak rygg och med stolthet i blicken. Han hade ett uppdrag, han kände sig hedrad.

Don gick fram till karaffen och hällde upp en riklig mängd Grönstedts XO i en kupa, han var nöjd och kände tillförsikt, han tog en rejäl klunk.
+35
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or:

Det lustiga är ju att detta var VH lån för hela året som lämnande, så mycket var det kontraktet värt.

Börjar bli less på klubbar som gnäller om ekonomin och sedan lånar in spelare. Senast SSK som sa att om 9v måste dom stänga ner verksamheten, sluta spela matcher och säga upp personal. Dagen efter kom svaret, man tar in en till spelare och har nu 5 i truppen på lån.

Kolla trupperna, vissa lag har upp mot 17-18 forwards, 4 målisar och 10 backar i truppen just nu.

Det är fan inte att ta ansvar för sin ekonomi och jag hoppas statligt stöd uteblir för dessa, tar man in ett lån och gör en ordinarie spelare övertalig och vill permitera denna borde man inte få någon ersättning alls. Sedan hoppas jag att ev ersättning blir villkorad att man faktiskt gjort allt för att överleva ekonomiskt själva och inte gått in i en köpfest och sedan förväntar sig ersättning.
+34
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Det börjar bli lite väl mycket mobbingmentalitet här inne nu. Även om någon skriver nåt som man uppfattar som lite halvkorkat så räcker det väl att sakligt argumentera emot, alternativt ignorera personen i fråga? Att fyra fem pers öppet hånar personen för att samla billiga poäng och få ett grönt inlägg är inte så snyggt.
+34
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Har nu köpt de tre ståplatsbiljetterna som jag annonserade om tidigare. Dock har ingen räckt upp handen än. Så frågar igen:

Är det någon som kanske har det lite tight med cash just nu och som hade velat gå men inte har möjlighet? Eller någon som kommer gå men som har tre polare/familjemedlemmar som inte tänkt göra det?

Om så är fallet svara här eller skicka ett direktmeddelande så skickar jag tillbaka 3 biljetter.

TIMRÅ IK ÄR DOM BÄSTA HEJA HEJA...
+34
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Nubben ger 100% till 2021/22.
Lite besviken att man inte lägger ut vikt och längd på Nubben!
+34
Kommentera1 ·