*/ ?>
1150x200-e2WhHkUw.jpg

Inlägg #2242759

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Puckat: För att det här överhuvudtaget inte ska gå fullständigt åt helvete (vilket det iförsig redan gjort) så krävs det en heeel del saker. Freddan Och Ante måste bort till att börja med. En ny center måste in (centersidan är oerhört svag utöver Hanzl) och en ny ytterforward, samt använda LaLeggia som forward. Sen måste vi få tillbaka Strömberg illa kvickt och även ett till nyförvärv där bak. Sen måste man på nått sätt komma överens om att bryta kontraktet med vissa forwards, Alvarez till att börja med. Spelare som Olofsson och Liljewall ska inte spela alls.

Då kan det kanske se ut såhär

Rattie - Hanzl - Ny
Hartmann - Ny - Lodin
Lööke - Lundin - LaLeggia
Walli - Blomqvist - Johansson

Zajac - Ny
Svensson - Westerlund
Strömberg - Erixon
Bohm

Kommer något liknade ske? Nej. Totalt mörker.
+6
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Lite illa att man börjar bli oengagerat uppgiven redan nu. Blir inte ens förbannad eller småkränkt när polare, krönikörer eller annat löst folk gör sig lustiga över lagets uselhet. No shit, liksom. En spade är en spade är en spade.

Behövs lite injektioner nu (verkligen n u) om det här ska kunna bli någon form av säsong i förhoppningens tecken. Det LHC vi mötte igår är nog det näst sämsta SHL-laget jag någonsin sett. Och vi fick, med nöd och näppe, med oss en poäng. You do the math.

Brukar inte tycka att tränare ska kickas, men det är jävligt svårt att uppbåda någon form av förtroende när man gör så obegripliga saker. "Defensiven ska vara vår styrka", basunerar man ut på förhand - sen formligen sprutar det in mål bakåt. Försvarsspelet - eller egentligen h e l a spelet - är ett totalt haveri. Frågan är om inte ett lag som Västervik hade släppt in färre mål än Timrå om dom fått praoa 10 matcher i SHL. Hur fan är det möjligt?

Det tog en försäsong och 1/5 av grundserien innan man avbröt det helt sinnesslöa experimentet och särade på Zajje/Lalle. "Vi vill ha ett offensivt backpar, och resten defensiva". WTF?
Skulle så jävla gärna vilja få en förklaring till hur och när den idén uppstod, och varför man höll fast i galenskaperna trots att den mest hockeydumme såg att det det var vansinne. Skulle någon annan tränarkonstellation i SHL få för sig att köra samma grej? Nä. Hint hint, Freddanz.

Spelarmässigt bör vår backlinje vara fullt kapabla att hålla uppe en SHL-defensiv. Värvningarna av Bohm och Erixon framstår inte direkt som lysande - Per Svenssom överglänser med råge dom båda tillsammans - men fine. Nubben kom in sent på marknaden och kunde inte plocka allsvenska guldkorn. Synd det. Men nog hade man kunnat plocka två backar från allsvenskan idag som är kapabla att göra ett lika bra jobb för en betydligt mindre peng. Bohm/Erixon är värdelös bang-for-the-buck. I synnerhet när man formerar och använder backarna så som man gjort hittills.

Och framåt har man också misslyckats med att få till en bra mix. Lastar inte Nubben för hela forwardshaveriet, det är t ex för jävla synd - och lite obegripligt - att Lundin inte kan leverera på den här nivån. Han verkar inte hinna med alls. Skapar väldigt få målchanser, skrinnar större delen av matcherna omkring i ingenmansland och söker position.
Han måste få speed och kreativitet omkring sig om han ska få ut någonting offensivt av sitt spel. Tyvärr paras han ofta ihop med Lööke, som visserligen har speeden, men som inte verkar tro på sig själv. Eller så är han helt enkelt otillräcklig på den här nivån. Oavsett så är dom långt ifrån den Dynamic-Duo dom var i HA, och frågan är om ens Jonte hade kunnat rädda upp den kedjan idag.

Sen har man gjort bort sig när man givit Liljewall kaptensbindeln. Säkert en kanonkille på alla sätt och vis, men hur mycket mod kan han ingjuta när han gnuggar sarg i 3e/4e-formationen? Dahlén i fjol, Liljewall i år. Större kontrast än så är nog svår att hitta.

Värvningen av Liljegren är helt obegriplig. Nubben måste ha en fetisch för brunkare om han ansåg att detta var en nödvändig pusselbit i årets SHL-bygge. Kvar i HA - absolut. Då hade han nog funkat fint. men vad ska han bidra med i SHL som inte någon av dom redan befintliga 5, 6 gnuggarna i laget kan?

Erik Andersson är en typisk Nubben-värvning: gnuggare från topplag som ska ges en ny, offensivare roll och blomma ut. Tyvärr svek Nubbens fingertoppskänsla här. EA ser helt menlös ut, och kommer sannolikt ha svårt att hamna högre upp i hierarkin än sin tidigare cementerade 3e/4e-kedja. Får en otäck känsla av att han dessutom är omotiverat dyr, i förhållande till exempelvis Boyce eller Madsen.

Alvarez kändes rätt på förhand, och såg bra ut under försäsong. Men i serien har han varit en stor besvikelse. Är han inte skadad hoppas jag att han är på väg bort. Annars är det - förmodat - stora pengar som kan användas betydligt bättre.

Olofsson har blivit en lite oförtjänt hackkyckling (tycker att han faktiskt kämpar och sliter bra i år, och ser dessutom starkare ut än på länge), men han får oförtjänt mycket istid i dagsläget. Att han går före en in-och-kör-100%-snubbe som Wall-E i det här läget är ytterligare en obegriplig manöver av tränartrojkan. Olofsson h a r dimensioner i stitt spel som Timrå verkligen skulle kunna ha användning för, men han har tyvärr också så stora brister att summan av arbetsinsatsen snarast blir negativ.
Wall-E:s mer endimensionella "what you see is what you get"-spel skulle förmodligen ha en större positiv inverkan.

Hanzl och Rattie må ha problem att dominera dojon på det sätt en förstakedja i ett lag som Timrås egentligen måste, men jeeeez så jävla likblek offensiven varit dom förutan. Ge dom en bra, finurlig och kreativ partner. Vi har en sådan i laget, även om han just nu spelar på helt fel plats. Släpp lös Lalle, och låt honom fokusera på det han verkligen kan bidra med: offensiven.

Nu snackas det om tålamod. För oss som fortfarande har mardrömmar om säsongen 18/19 är det svårt att inte börja kallsvettas när det ordet kommer upp. Tålamod med v a d? Att defensiven "sätter sig"? Att felrekryterade spelare plötsligt får Lidnerska knäppar och transformeras till SHL-äss? Att motståndarna snart börjar spela långsam hockey så att alla tröga timråspelare hänger med?

Nubben har redan erkänt att han underskattat SHL och, får man förmoda, därmed insett att han byggt ett lag på fel premisser. Då är det hans jobb att, omedelbums, försöka rätta till det. Naturligtvis kommer han inte kunna kicka 5 spelare och ersätta med creme de la creme, men det är fanimej hans skyldighet att börja korrigera. Låna ut Olofsson. Det han behöver jobba på kan han inte träna bort i SHL, i det läget Timrå befinner sig. Bort med Liljegren. Byt kapten. Svensson känns klockren i dagsläget (jävvvlar vilken chef han är!).
Gå all-in på minst två nyförvärv. jag skulle lägga krutet på forwards. En riktigt bra center och en ytterforward som kan lyfta spelet och se till att laget avlastas bakåt genom mer tid i anfallsszon.

Ja, ovanstående spelare är naturligtvis snorsvåra att lyckas landa. Vi är redan - i dagsläget - ett cementerat bottenlag, och det krävs nog såväl rejäla pengar som ett speciellt psyke på nyförvärven för att dom ska kunna lockas hit. Men: tiden hastar, och det blir garanterat ä n n u svårare för varje förlust som inkasseras.
Saknas pengar - dra igång en swish-kampanj. Gör NÅGOT! Visa att vi inte accepterar att befinna oss i den här jävla skitsitsen. Erkänn att det blev åt helvete och försök att förbättra läget. Inga jävla uttalanden som "hellre slutar jag själv än att sparka tränarna", eller "det viktigaste nu är tålamod". 3028 på plats igår. Snart spricker publikbudgeten med besked. Därefter väntar kval med oddsen klart emot.

Fi fan. Blivit upprörd bara genom att skriva detta inlägg, så uppenbarligen är man inte helt oengagerat uppgiven ändå. Skönt det, ändå.
Men kom igen nu, Timrå. Vi kämpade hela jävla förra säsongen med att ta oss upp - visa då i helvete att vi har något där att göra!

GIV OSS FRID - BRINN!!!
+52
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
kattan: Vill man stanna kvar i SHL måste man göra förändringar och fatta tuffa beslut som Oskarshamn, Brynäs mfl har gjort. Annars blir det antagligen att harva i HA i 10-20 år till.

Mitt förslag:

Rattie - Hanzl - LaLeggia
Hartmann - Ny - Lodin
Lööke - Lundin - Alvarez
Walli - Blomqvist - Johansson

Zajac - Strömberg
Svensson - Westerlund
Ny - Erixon
+2
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Ja ha suttit hel natten å fundera!
Va fan ha vi för spelidé!
Nä vi had vår succé mä Lill-Kenta kört vi dump å powerhockey!
Precis samma kört ANT å Fredde nu!
Dä håll int mä sargspel å puckstrsnsport i mittzon!
Låst ämne