Skellefteå AIK

10481 inlägg · 379 ämnen

Forum

1782173 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Säsongen 16/17
DansbandsWolf:

att Clemes fick lägga ned sitt damlag pga spelarbrist är såklart synd, men Clemens fick även dra sig ur herrserien för något år sedan. Synd. Clemensnäs är en anrik förening i ishockey och spelade i dåtidens SHL 64, 67 och 70.

Att 15-åriga Tindra Holm är en stor talang visste jag, men att han är så jävla bra redan nu som 15-åring att hon direkt går in som startmålvakt i ett sådant världslag gör saken ännu mer imponerande.

Denna förenings herrlag är dessutom Europas överlägset bästa lag de senaste 10 åren, utan tvekan!

Lägger man sedan till klubbhistoriken som går ända tillbax till 20-talet (ej 78!!!) med alla dessa erkända storspelare... som kulminerade i ett SM-guld 96 med nästan alla spelare ur egna led... Tobbe R, Nilsén, Mållgan, Wikström, Börje Berntsson och gänget...

Du måste ha överseende med att man blir grymt avis på en sådan otroligt världsledande förening, inte så konstigt eller? hihihihihihi!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Stort av dig att göra en pudel och blotta stuphuvudet i total kapitulation. Men vad har CHL med damhockey att göra, lille vän det där har du fått om bakfoten men googla gärna för information.
Kanske inte Canada eller USA skulle vi rå på men absolut ge dem en match. Finland och helt klart PorkaBorks urvattnade svenska lag skulle vi kunna besegra.
Som upplysning kan meddelas dig att Clemens tvingades lägga ner sitt damhockeylag nu i höstas så där fick damidrotten i Skellefteå ännu en spik i kistan. De är alla välkommna till oss eller Umeå som vet att värdesätta kvinnor inte minst om man vill att staden skall växa befolkningsmässigt. Kvar blir medelålders män om de inte även de ger upp och flyttar......
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
DansbandsWolf:

Bara att gratulera! Känns genuint! Synd på CHL bara, men ni är ändå ett riktigt världslag, ni skulle nog leka med Kanada.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Vi har världens bästa back, Europas bästa forward och Sveriges bästa damhockeyspelare. Tro fan vi kan kalla oss Världslag. Sen är vi regerande Svenska mästare och otroligt stolta över det, vad är ni?
Förstår att du är avundsjuk samt stör dig enormt och det glädjer mig oerhört :)
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
"Tro fan att trollet inte gillar att våra stenhårda damer harframgångar och sprider goodwill i riksmedia om Luleå Hockey och hur staden Luleå unisont tagit damerna till sitt hjärta.
Ställer apan och apsctaaaan i dålig dager och man blir glad :)

Är övertygad om att den verkliga anledningen till att apan förhalar damlag är att nu är Luleå 1:a på dampucken och blir det ett damaplag får man börja längst ner i botten. Tar flera flera år att komma upp i våran nivå och som laget närmast naturligtvis mötas ofta i vänskapsmatcher där, ursäckta språket, apdamerna blir rövk*ullade av världslaget Luleå Hockey. Apledningen skulle inte överleva att beskåda apklätt svartgult lag bli besudlade av överlägsen granne i norr. Det är den sanna anledningen!"

Ja världslaget Qatar hockey!

Jag hade ju en liten profetia tidigare. När CHL nu införde att man måste kvalificera sig sportsligt till turneringen, då kommer Qatars supportrar att köra stenhårt om damhockeyn istället.

Kalla mig Nostradamus!

PS! Jag har absolut inte samma negativa känslor emot Qatar damer som emot herrlaget, men tycker det är lite lustigt att en förening med ett års klubbhistorik refererar om sig själv som ett världslag när de köpt ihop ett lag och vunnit en lingonliga! DS!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Såg nåra byten med Kennedy, och herregud vad värdelös han vart. 8 matcher vid sidan av, men nu är han av någon outgrundlig anledning tillbaka. Varför? Jag ska förklara varför.

När t om flensis insåg att han faktiskt är värdelös, så plockades han ur laget. Sen ringde han upp alla andra klubbar i SHL, Schweiz, Finland, KHL, heeej, vill ni ha Kennedy, vi kan tänka oss att betala halva lönen. Men ingen nappade. Då sa han till Kennedy, du får sparken! Då sa Kennedy, okej, kan jag få min utomstående lön då som jag har laglig rätt till?

...och vips är han tillbax in i laget, till Skuggans förtret.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

klart dessa skulle ha vart utv, men det är inte det jag menar.

Domarna kan göra misstag precis som alla andra människor, och det får man ha överseende med. Det går fort där ute. Men när motståndaren jagar efter vår puckförande spelare i fem sekunder utan att det är några andra i närheten, och så yxhugger han undan skridskorna bakifrån så att killen flyger... 5 gånger om... en situation som nästan inte går att missa, då blir man förbannad, när det alltså är 8 st ögon som borde se det. Att de missar en hög klubba, tror att det var touch på puck-out, någon liten holding the stick och dylikt, sådant får man leva med. Men inte som ikväll.

Nu vann vi matchen, så skyller inte på domarna vilket kan vara enkelt ibland. Vi hade lite tur mot er i vissa situationer, visst, men ikväll var det en helt annan nivå på misstagen.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Du menar som i torsdags när ni petade klubbor i nyllet på två brynässpelare utan åtgärd.

Jag förstår hur det känns...
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Kan inte se Frölunda - Qatar då frugan är ute och svirar och jag har familj. Gissar att Frölunda tar det ganska enkelt då Qatar inte verkar vara på hugget för nuvarande.

och där kom just 0 - 1! OJ! Kan bli jobbigt för Qatar detta. Tråkigt med så många tomma stolar, Frölunda förtjänar fullsatt en lördagskväll.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rättvisan verkar segra, en seger för hockeyn.

Väldigt störande insats av domarn. Karlskrona spelar smart efter sina begränsningar, bra kämpaanda, men inte direkt publikfriande. Men helvittes vad de får hjälp av domarn! Alla kan göra ett misstag.. två misstag, 3, 4, 7?... när är råttet mågat? Klart det är lätt att spela tokdefensivt och slå ifrån sig när man får hugga ner folk med klubban stup i kvarten utan att det beivras. Kändes som vi spelade borta mot Frölunda ungefär förutom den obligatoriska hittepå femminutarn.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Fan vad dåliga domare! Tripping finns det? Hela jävla tiden hugger de ned oss med domarn har kastat bort pipan. Fan vad dåliga
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

okej. Jag tycker att vi inledde matchen helt utan tempo, fart och intensitet. När sedan vi får lite blodtillförsel i benen så backar de hem och har fem spelare i box och sen knallar de iväg pucken sarg ut när de får låna den. De vaskar fram nåra målchanser när blindpucken letar sig fram, men de spelar enormt defensivt. Precis som Qatar brukade göra. Ser identiskt ut, gnethockey.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

säger inte emot dig. Men man skulle kunna göra både och.

Däremot vill jag inte att vi ska börja fuska och trixa med publiksiffrorna och skriva att tomma förhandsbetalda sittplatsare räknas med. Inte heller vill jag se en massa cheerleaders, popcorn eller skit. Jag vill ha en genuin satsning baserad på verkligheten och ärlighet. Hade jag bott i Skellefteå hade jag gått på varenda match, men kan inte förvänta mig att varenda invånare ska vara lika fanatisk som mig själv.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:

"Det jag istället skulle vilja att klubben satsade på är att öka intresset runt juniorlaget som har ganska liten publik. Det skulle vara kul om grabbarna hade 1000 pers på löktarna och ett intresse likt i Kanada."

Kanske bättre att först och främst satsa på att fylla arenan för A-laget. Skrämmande att det lag som varit bäst senaste åren och spelar en rolig hockey ligger på plats 12 i publikligan.

Har man inte ens underlaget för bra siffror för A-laget så kanske man inte ska sätta 1000 personer för j-lagen som mål det första man gör.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

8 skott på mål efter halva matchen, 25% puckinnehav och sargut, icingoch bisvärm... du måste fan skämta?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Måste få dela med mig av mina åsikter angående att Skellefteå AIK inte har ett damlag i ishockey. Jag tycker att det är bra, och rätt.

Det jag istället skulle vilja att klubben satsade på är att öka intresset runt juniorlaget som har ganska liten publik. Det skulle vara kul om grabbarna hade 1000 pers på löktarna och ett intresse likt i Kanada.

Nu hatar Yoda damidrott tänker ni nog? Det stämmer absolut inte. Jag har själv en dotter som jag vill ska idrotta.

Däremot gillar jag inte det här konstlade, fakade, eller det här amerikaniserade. Damhockeyspelarna ska ha sig en jäkla eloge för sitt slit, blod svett och tårar. Beundransvärt. De flesta måste kombinera idrott med arbete. Det är uppförsbacke, men tjejerna brinner för sin idrott som går snabbt framåt.

Damhockeyn befinner sig ungefär i samma läge som damfotbollen befann sig för 15 - 20 år sedan. Vilka damklubbar är stora inom fotbollen? Det är Rosenberg, Linköping, Umeå, i Sthlm hade vi Tyresö, vi hade Sunnanå, Jitex etc. Inga jäkla herrklubbar med bidrag från herrarna, utan genuina föreningar som sätter damfotbollen först. Det tycker jag är rätt väg att gå, stå på de egna benen. Det är stolthet.

Samtidigt tycker jag att det är synd att det inte satsas på damhockey i Skellefteå, men Skellefteå AIK och Skellefteå kommun är inte samma sak. Jag hoppas att intresset blir nog stort i Skellefteå så att det startas en damhockeyklubb. Vet inte om Clemens har ett damhockeylag, är osäker?

Att Qatar har ett bra hockeylag, bara att gratulera. Intresset verkar även riktigt stort, så har full förståelse att tjejer vill gå till dem och spela i deras proffsiga miljö. Det jag inte gillar är att man köper hela Munksund och tar deras plats i högstaligan och sen byter ställ. Jag gillar det inte alls, den här amerikaniserade skiten att flytta lag hit och dit och bara låta pengarna styra och inte kulturen.

Amerikanerna är duktiga på många grejer, men vi i Europa och Sverige är också duktiga på grejer. Jag tycker vi ska vårda det vi är bra på och vara stolta över det.

Tycker hockeyförbundet i Sverige gör rätt nu. De skickar ut info till barnföräldrar, hej här är er lokala förening, kom hit och spela, ni får låna grejer så även fattiga får vara med. Försök få mer tjejer att spela hockey, försök få mer invandrare och ej rika att välja hockey. Satsa på bredd. Det känns som rätt väg att gå. Skapa en långsiktig bas och intresse. Inte kasta in en massa pengar i en elitförening, köp in 15 kanadensiskor och värva ihop resten från alla andra fattigare lag. Det känns som en elitsatsning a la amerika som inte kommer att gynna svensk damhockey.

Om vi nu lyckas skapa ett framgångsrikt damhockeylag i Skellefteå hoppas jag att de börjar i lägre divisionerna och sen kämpar sig uppåt, satsar på att utbilda spelare från närområdet. Hoppas det blir Clemens, Lejon eller varför inte Sjungande Dalen DamHockeyLag, Gamla Stan Amazoner eller dylikt. Eller varför skulle inte Bollnäs, Härnösand, Lycksele eller någon annan förening kunna göra precis samma resa som dagens damfotbollslag har gjort?

Jag satt och såg varenda jäkla match i damfotbolls-VM. Tjejerna har tagit jättekliv och nu är det på riktigt med tävling i varje moment. Det tog ett hårt jäkla målmedvetet arbete över lång tid för att komma dit, och jag tror och hoppas att damhockeyn kommer att komma dit så småningom.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:

"Väldigt defensivt spel av Karlskrona. "

Du ser nog inte matchen, första 10 minuterna var KHK bättre, satt hög press och skapade de farliga lägena genom snabba kontringar. KHK hade de hetaste chanserna denna period.

Sedan kommer SAIK in i matchen och får ett PP med sig som dom utnyttjar och sista delen är SAIK det bättre laget.

Men det hade inte alls varit orättvist med 0-1 efter första 10, så var lite ödmjuk för en gångs skull och sluta förminska ert motstånd, KHK spelade verkligen inte defensivt första 10 utan snarare smart med hård press som ni hade problem med och detta ledde till väldigt slarviga uppspel och tappade puckar i mittzon.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Aho till Lindström, Lindström till Möller som tänker in den i kryllan när guld-Jimmie står parkerad framför kassen! Jajamensan!

Väldigt defensivt spel av Karlskrona. Rönkenhockey, sargut, icing, bisvärm framför kassen! Viktigt att vi behåller tålamodet men också att vi sätter tryck mot kassen när vi har chansen.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Djuse är med på listan.... Även om rankingar skall tas med den berömda nypan:)
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter: Jadu Rytter du missförstod nog mitt skämt i det inlägget då jag håller MSSK varmt om hjärtat (men det är inte lätt för dej att veta) även om det nu är inplockat till Lule när det kommer till Damhockeyn i skellefteå så tycker jag det är skit dåligt av dom att inte satsa på tjejerna då jag har en bekant som tränar med Clemensnäs och hon är jättebesviken på den utveckling som blivit.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Mål i tre raka för Måller?
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sofos:
Dom är ganska lätträknade dock.. ;-)
Konstigt att hon drar, hon vill spela och ni har ju inget damlag!!

Ta och sätt dig och titta på vilka talanger som har SAIK som moderklubb!!! Gå in och titta på EP, eller är det fel uppgifter som står där??
Kan nästan tro att fallet är som hos oss, de flesta från förr kommer från Kiruna!!
Som den sist ni hyllade som eran produkt!

Säger däremot INTE att ni har under senare tid har vuxit till en plantskola (även om det knakar i fogarna nu) men ta inte till er äran att vara varenda junis moderklubb som lockas till er!!
Blir liksom lite patetiskt när en junis som gått till er från oss och som flyttade till oss från en annan klubb, honom har ni "tvättad" av till att bli eran produkt i ett tredje led!!!
Läs igenom eran J20 trupp på EP och se vart dom kommer ifrån!!

Orkar inte diskutera detta vidare så som alla ser, så kasta paj om detta ids jag INTE... ;)
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Ja ja, what ever, ids inte jiddra med dig..
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Är grymt laddad för match ikväll. Har inte vart så här positiv innan under årets säsong. Känns som vi är på gång. Möller betyder en hel del.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Blister Brigade:

Du kanske har missat det roliga, eller kanske ska säga det tragiska.

Det är ingen som lockar över en femtonårig tjej för att spela hockey. Utan det tragiska är att hon måste flytta från den stad hon bor i för att kunna hålla på med den sport hon älskar eftersom SAIK inte har ett damlag eller en satsning på damerna.

Så försök inte att få det till att hon blir lockad över, utan hon blir snarare tvingad bort av SAIK, det är en mer verklig förklaring till det hela.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sofos:

Kul chans för Tindra att gå direkt in i SHL i ett topplag som Qatar/Munksund. De får ta damhockeyn så tar vi herrhockeyn. Synd bara att det inte finns någon i deras herrlag värd att värva.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sofos: haha! det roliga med det där är att lule/Osten/Glader eller who ever lockar över en femtonårig tjej med "komsi komsi" och ett försvarstal som heter duga! hahaha
Kan ha blivit en och annan öl i igår!? ;-)
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Haha jag skrev för att provocera vissa. Mycket riktigt, det blev en roman i boken. Gäsp... Kul att få folk spendera tid på att bli upprörda. Mission accomplished.
+4
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Tindra. En målvaktstalang från Skellefteå. Svårt att smälta för vissa norrut.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ser att supertalangen Tindra Holm verkar följa i Fille Gustavssons spår och gå till Qatar.

Det tycker jag är kul, att Skellefteå AIK lyckats fostra svensk damhockeys största målvaktstalang. Det är man stolt över. Grattis Tindra!

Nu har vi 2 målvakter i Qatar! Imponerande! Qatar har ju inga andra utvägar än att locka över våra talanger. Råmaterialet där uppe är helt enkelt för svagt och det har jag vart inne på många gånger förut. De är inte lämpade att hålla på med en sån tuff sport som hockey.

Däremot är ju Qatar duktiga på att köpa in damhockeyspelare och de vann ju t om ifjol vilket var bra gjort. Såklart borde de bästa spelarna i norr- och Västerbotten söka sig till Qatar som satsar på damhokcey.

Sen verkar det i sedvanlig ordning var jämnt i herrhockeyn när det är Frölunda som står för motståndet. Vad ska Qatar göra för att bryta mönstret? Jag lägger min röst på en liten sprattelattack kanske?
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
{Barbro}:

jag lovade ju en liten jultrudelutt, och man måste hålla det man lovar! Speciellt i juletider!

Det är en svår konst att skriva allsånger. Först måste man såklart välja en låt som publiken känner sig hemma i, som de spontant känner sig manade att sjunga med i. Sedan måste man skriva en text som har den rätta känslan, flowet, men också ett budskap som uppskattas av den breda massan.

Nu har jag gått här och snickrat. Ifjol drog jag ju till med klassiker som: "stackarn var en sargutdräng" och andra högklassiga alster. Nu har jag en nykomponerad riktig hit som jag tror Du kommer att uppskatta! Den handlar om en dyr slö transa vars köpepengar kunde ha bekostat säker hundra olika bastus uppe i hybridlandet:

Flensis är trög ibland, stjärna från fjärran,
köptes från österland, han valdes som koleran,
Osten och ledarna, sparka dig gärna
hånade stjärna, hånade stjärna
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Just den här taktiken på att tålmodigt och lånsiktigt satsa på att utbilda egna spelare och sen fylla på med nåra storstjärnor utifrån... det är ju ett arv vi tagit över från MoDo. Det är jag mycket stolt över.

Visst hackar det lite i poängen när vi lirar med en massa egenproducerade spelare, men dessa får då speltid och utvecklas. Nästa år kanske de kan tampas om en ordinarie plats? Först i en liten roll, för att sen växa ut och bli storstjärnor. Det är ju vår taktik, och den har bevisligen funkat grymt bra. Den taktiken har tagit oss till 6 raka finaler.

Tittar vi på årets trupp, då hittar vi följande Skelleftegrabbar:

Jocke Lindström
Nisse Burström
Adde Pettersson
Pelle Lindholm
Linne Lindström
Timme Söderlund
Jonte Alm
Fille Berglund
Ante Danielsson
Mackan Pettersson
Hugge Danielsson
Simme Krekula
Gurra Lindvall
Samme Marklund

14 stycken från den egna kommunen där befolkningen endast är 70 000. Men hockeyn finns i DNAet i denna bygd, minst sagt. Inga dussin div 3 spelare som bam-bam, Tobbe R och gänget i alla fall.

Kikar vi då på grabbar från närområdet som först utbildats i juniorlaget och sen flyttats upp så hittar vi:

Sebbe Aho
Ante Wingelri
Sebbe Olsson
Axel Holmström
Anton Öhman
Linus Andersson
Fredrik Lindgren

7 stycken från närområdet fostrade i juniorlaget. Det blir man stolt över.

21 stycken ur egna led! WOW! Nu har jag inte kollat upp alla andra lag i hockeysverige, men har svårt att tro att någon annan ska kunna mäta sig med denna otroliga hemvävdhet? 21 av 30 spelare, drygt 70% asså!

Bland de utomsocknes hittar vi dessutom guld-Jimmie som är född i Skellefteå och han har lirat med oss sen har var torr bakom örona, detsamma gäller för Pontus Petterström.

Svårt att inte bli imponerad? Jag blir då OTROLIGT imponerad.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Daddeh:

mycket snack om guld-Jimmie inne på er sida.

För oss är han en talisman. En alfahane. En gladiator. Tjuvtrixens mästare. Generalen som gör det som krävs för att lämna slagfältet på den vinnande sidan dvs vår.

Spetskompetensen ligger i spelet framför kassen vilket ni fick erfara senast, sen har han ett ess i rockärmen: hånflinet! Insatserna i år har väl vart lite upp och ner, sannolikt pga skadeproblem. Men på det stora hela godkänt. Vi vet att han kliver fram när det behövs, ingen som glänser mot Rögle omgång 27 vid ställningen 4-0.

Nu är han kanske inte lika vass som när han lirade OS och tog VM-guld, men vi är nöjda med hans ledarskap. Under honom blev det visst 6 raka finaler. Ett bra facit. Klart man är stolt över en sån kille.

Kan tänka mig att han stannar i föreningen sen i en ledarroll, om han nu inte vill bli kommunalråd i det nystartade Guld-partiet eller nåt? Men förstår att andra lagens fans inte gillar honom. Brynäs fick uppleva en vinst på 17 försök mot hans lag. Ni har fått stå där med tårar i ögonen så många gånger när han vinkar till fansen på läktaren och lyfter bucklan.

Ja han ska visst ha en hög lön? Säkert. Vi vet ju vad han kan och att han gör det som krävs.Känner mig trygg att betala en hög lön till en sån ledartyp. Undrar vad ni betalar till Kennedy, Mouliereiliilllri& rexyat och gänget?

Ja vi får summera efter säsongen helt enkelt.

Låt dem fundera!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Vilken ding-ding värld att du inte får retas, ljuga, hitta på och jäklas utan att det bemöts :)
Trevlig helg din puckskadade skribent :P
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
M.Lemiux:

ja int få man va glad utan att Qatarerna ska vara där å retas å jäklas. Men jag ä glad ändå! :-)

Vad ska man säga? Förutom att det inte är helt oväntat att DansbandsWolf kan finska?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Ditt fyndigaste inlägg ever och utan hat å lögner, det med Bud och Forsberg att de är lite "opolerade"...du kan ju om du vill ;)
Jo, har också läst det med Forsberg att han "strular" runt en hel del, men till skillnad mot Bud som går rakt på sak och börjar prata direkt om stickhandling, highsticking och holding the stick så gör Johan det lite mer avancerat med poesi, pjässkrivanden samt att han smörar med att han är en feminist, men målet är det som med Bud, dvs att den glider in i mål.
Nåväl, det är ju inget olagligt med att strula runt med byxmyndiga tjejer men tycker mest synd om de nämndas respektive, de tycker nog inte att det är lika roligt att de hingstar runt.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
JA!
Det är ju nu en av dina två stora högtider på året.
Juletider då mången hem värms av dina verk och sommaren då Allsång på Skansen lånar dina låtar och hela Sverige utom Qatar kommun sjunger med.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

jag lyckades ju klämma in liten egen Movembertävling med en inklippt mustach på juniorsläckar-Hedman där tidigare.

Jag funderar nu på att dra igång med lite julsånger. Det är ju faktiskt December, och man får ju höra lite julsånger här på affärerna i Västra Götaland, mysigt tycker jag. Vad tycker du Barbro, är det inte dags för lite traditionella julsånger?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Finns orosmoln fortfarande men jag håller med Yoda och det tror jag andra fans också gör -det är härligt se Skellefteå AIK börjar hitta tillbaka och förmodligen är det lag förutom sitt egna de helst vill se höja bucklan i vår.

Jo orosmolnen är vi fortfarande har en irriterande lång skadelista.
Dessutom tycker jag det bara är förstakedjan som funkar riktigt bra.
Pontus P som center är minst lika klockren som Melker var tycker jag.

Som igår är 2a ( Adam P-Emil P-Hetta) och 3e (Jesper O-Linus L-Jimmie)
godkända men inte mer.
4e kör på bra men ingen produktion.

Tre matcherna innan uppehållet är jag rädd det kommer svaja, 6/9 poäng är taget tycker jag.
Spelar Bud till veckan måste det väl kunna hittas en till bra kedja ändå men nu imorrn mot KHK gäller det nog Ortio är på topp.

Fasiken ska det inte gå pussla ihop vettigare kedjor? Jag såg ingen kemi i andra och tredje.

Sam Marklund tror jag mycket på i 4e. OM vi får med tre forwards till JVM lär de vara slitna efter nyår och alla 97+98 forwards får nog ladda batterierna i j20 en hel del.

Jo Cumiskey är spännande, några halmstrån.
Han Axel och Pär var ändå på is i veckan så det är ju inte så han hoppar på kryckor eller ligger i sjuksäng.
Sedan en lite löjlig detalj kanske men jag såg i cmore han var riktigt glad och sprallig och gjorde high five med laget efter förra segern hemma. Som om han är på gång och det känns bra.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sitter här och slickar mig runt munnen när jag tänker på vilka uppställningar vi kan tänkas ställa upp med fullt lag i slutspelet. Funderat länge, säkert i fem minuter. Här är mitt lag:

Första:

Möller - Petterström - Lindström
Burström-Cumiskey

Tycker Petterström passar utmärkt som en tokjagande Melker mellan den givna kemiska bundna toppduon, täcker mycket is. Backparet är enormt spelskickliga och kan även bidra offensivt.

Andrafemman:

Holloway - Emil Pettersson - guld-Jimmie
Aho-Alm

Emil har visat stor potential framåt och är duktig på att fördela pucken, men ser lite klen ut runt sargen. Får spela med två lite tyngre killar, en skarpskytt och en gris som även kan ta defensivt ansvar. Samspelt backpar som är bra i båda zoner med en gris och en spelskicklig.

Tredje:

Calof - Lindholm - Holmström
Lindgren-Djuse

Tycker att Holmström s[g grym ut i comebacken, väldigt stark på puck. Men han gör sig mycket bättre som ytter än som center där hans svaga skridskoåkning inte märks lika mycket, och sen är han otrolig runt sargen på att täcka pucken. Han får agera hjärnan i denna högtempkedja som kör give and go med ett tillslag och sen snabba förflyttningar. Alla andra fyra är otroliga på rören.

Fjärde:

Adam Pettersson - Linus Lindström - Hetta

Ett bra defensivt spel med tre stycken som kan lira BP, samtliga duktiga på rören. En äkta checking line som även kan bidra med mål framåt.

13:e Olofsson - får mycket istid i offensiv zon samt i PP
14:e Söderlund - gå in och kör utav helvete i varenda byte han får, en ny Arvidsson

Visst känns det grymt att Olsson,Wingerli, Marklund och Krekula får stå vid sidan av, men de får stå redo för inhopp vid skador eller avstängningar. Egentligen är det ganska jämnt, Wingerli kan spela 4e istället för Linus, Olsson kan lira istället för Söderlund etc. Men tycker bara att Linus och Söderlund har tagit lite mer initiativ och vart mer orädda.

På backsidan så bör inte Marcus Pettersson eller Berglund få speltid såvida de inte höjer sig rejält, speciellt för MP. Har sett för lite av Anton öhman i år för att egentligen uttala mig, men i min bok så ligger han före efter det jag sett.

Mamma mia vilket lag! Tre grymma femmor framåt och en mycket defensivt säker 4efemma, med två jokrar på bänken som kan gå in och härja och avgöra som Holmström och Arvidsson gjorde i dessa roller! Ja det luktar GULD!
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

nu känns det jävligt bra igen. Bud Holloway klar. Bra spel och poängen trillar in, trots skadeproblemen.

Tittar vi nästa 6 matcher har vi då:

Karlskrona hemma
Qatar hemma
Malmö borta
Malmö hemma
Örebro borta
Leksand hemma

Nu vill jag inte gå händelserna i förväg, men det känns som minst 15 poäng. 18 poäng är ingen omöjlighet då det är överkomligt motstånd i samtliga matcher. Vi har just nu 6 poäng upp till andraplatsen, med en match mindre spelad. Ja tänk om vi lyckas med att klämma oss in på första eller andraplatsen innan vi möter ett bra Växjö borta vid årsskiftet.

Mycket glädjande idag att vi inleder dåligt, släpper in ett mål, och sen höjer oss! Det gamla hederliga Skellefteå är tillbax, DYNASTIERNAS DYNASTIFÖRENING!
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Huge:
ok.
Nä men jag håller med Jimmie gärna får steppa upp även om denna match ändå var godkänd tycker jag.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Brynäsgubbe: jomen det behöver vi.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Du tänker på Jimmie Jump, ser jag.
Nä, han var jävligt osynlig idag, fast jag tyckte att jag så honom EN gång iaf:
när han jagade ett nedlägg mot ena hörnet och i sista sekund upptäckte vem som också jagade efter pucken: Bertilsson.
Nån snabbare tvärnit på ett par skridskor som den gode Jimmie då presterade, var det länge sen man såg... :-)
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sofos: Tja, vi föll ner till 5a så jag vet inte varför du bedömer att ni behövde poäng mer än oss.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Domare är bra när man inte märker av de men jag har aldrig hört talas om att en hockeyspelare är bra när man varken hör eller ser de är på isen.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sen måste jag kommentera Örebro - Leksand . Jäklar så trist. Domarskandal. Utvisning ja kanske, men inte matchstraff.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Huge: Ja, jag hade inte kallat det orättvist om Brynäs vunnit heller. Jämn match. Brynäs behöver inte vara oroliga det blir minst semi :-)
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Aho är inte bara bättre än Gunde, utan 2 klasser bättre. Gunde spelar i 24 minuter med bidrar med nada. Faktiskt en av de sämre backarna i Brynäs. Gunde gör en svag insats vid 1-1 målet som nog är hans.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic: Jo, Möller får knappt halvträff med sin backhand och sen försöker Kilas slå undan pucken men den ser ut att toucha Möllers klubbskaft och¨går sen stolpe in.
Signifikativt att det skulle avgöras på ett slumpmål, men så är hockeyn ibland.
Vi kunde med lite utdelning haft 3-0 en bit in i första, dom steppar upp och jämnar ut det hela även om jag tycker att vi sen skapar lite fler riktigt heta chanser i sista. Aja, en bra match mellan två bra lag, kunde ha slutat hur som helst...
Kommentera

1782173 · »