Skellefteå AIK

12791 inlägg · 373 ämnen

Forum

1758746 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Säsongen 16/17
Jämtin tillbaka. Nu i FBK. Tja, vad ska man säga. Lycka till?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Daddeh:
Det är ju bara rent hat utan substans du vräker ur dig.
Mår du bättre nu?
Återkom om du blir frisk.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Sofos:

säger inte emot dig. Men vårt lag med Gurra Lindvall, Johan Backlund och Fille Gustavsson skulle ändå enkelt krossa Qatars bästa lag i 20 raka matcher.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Blister Brigade: Målvaksidan är vår svagaste "egna" gren. Vi har fostrat bra forwards och backar men egna målisar har vi inte lyckats nå vidare med. Men... Även solen har fläckar! Lol!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Blister Brigade:

jag tror att huvudanledningen till att Filip gick dit är för att det inte är så kul att vara målis i Skellefteå AIK. Pucken är mest i den andra zonen i 60 minuter, målisarna står mest där och fryser.

Det är också huvudförklaringen till varför Qatar lyckats ok med sina målvakter. De får mycket träning. Målvakter och fulspelande sargutdunkare får mycket matchträning där.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Blister Brigade:

jag tror att om Skellefteås bästa lag mötte Qatars bästa lag... hihihi... då skulle det vara stor chans att Brynäs rekord med 16 raka förluster skulle ryka
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Målvakter är inte våran grej! men jag skulle gärna se att vi vart bättre på det, inte så konstigt att Filip sökte sig till Luleå, vi borde skaffa bättre målvakts tränare!
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

Jag erkänner att det finns flera svenska klubbar som är bättre än oss på det. Men vi är inte så dåliga.

Men vad tror du om ett best of Skellefteå kommun vs best of Qatar kommun i en bäst av 7? Utan krångel. Man undrar sa flundran hur det skulle gå?
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Det är väl bara att erkänna att ni inte är så bra på att utbilda målisar. Varför krånglar du till det för dig?
+5
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Men det var då inte klokt vilket lögnaktigt tjat det var om Qatars målisar.

Modig är inte mycket att hänga upp i julgranen, hade väl 81% eller så i division 2 i vinter. Tog ej plats i AHL utan lirade EHCL. Inte en bra målis.
Gustafsson köptes in som 19-årig målvakt med 32 juniorkamper, rätt i in a-laget. Ej en genuin Qatarprodukt.
Gusten var en medelmåtta – på allsvensk nivå!

Del lämnar 3 målvakter, Anders ”Sållet” Nilsson, porslins-Lassinanti samt David Råttio.

Kikar vi på vilka målvakter vi har fostrat under samma tid så hittar vi Johan Backlund, Gurra Lindvall, Filip Gustavsson som alla är från Skellefteå, vi har även utbildat Stefan Steen i Färjestad. Ganska jämnt tycker då jag.

Näe… vem var bäst? Vilken stad är egentligen bäst på att fostra hockeyspelare?

Nu säger jag inte att vi har vart lika bra som MoDo, Djurgården, Frölunda, kanske Brynäs… storfräsarna till plantskolor. Men vi är ändå solklart på övre halvan av alla lag i Sverige, kanske skulle vi kunna gå till semi eller utmana till final med lite tur. Qatar däremot… hihihi… skulle inte klara en allsvensk plats gissar jag.

Det vi helt enkelt borde göra, vi och Qatar, det är att spela en serie bäst av 7. Alltså enbart med spelare från den egna kommunen. Förloraren tvingas sedan lägga ned sin verksamhet, både på isen och på internet. Det skulle va nåt! Tänk att få se bröderna Bamberg, ”döda fiskögon” Ledin, sprattelgubben Fabricius… hur skulle de klara sig mot våra storspelare? Lika ojämnt som på nätet gissar då jag.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Känner du dig inte som en lögnaktig hycklare av högsta klass när du anklagar Sven Savage för att ljuga genom att dela med dig av dina egna, värre lögner?

Det är helt okay om du nu känner du bara måste sitta och ljuga och fantisera ihop saker men att kalla någon lögnare när du blir fångad själv i lögn efter lögn efter lögn...är pinsamt.
Sitt för fan inte och sök sympati här och påstå ni bara försvarar er då ni startade allting flera år innan Sven Savage ens reggade sig här på hockeysnack.
Gå in på SvenskaFans och leta upp lite datum på Luleås eller Skellefteås sida där för inlägg från Yoda aka Sven Sewage aka Sten-Georg och alla andra nick han haft. Detta är nick som Yoda själv sagt att han förut skrivit under. Där har du facit och sanningen för vem som "städar upp" efter vem. Du skrev säkerligen där också, för annars har du ju inte en aning om hur det startade och blev avslöjad i ännu en lögn. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om du var med på den tiden eller inte för dina inlägg är så intetsägande och fantasilösa att de är omöjliga att komma ihåg.

Jag kommer syna varenda lögn du skriver i fortsättningen eftersom du verkar avsky lögnare så räknar jag det som samhällstjänst. Nu får du chansen att stå för dina lögner och komma undan med att bli förödmjukad av mig, eller så slutar du bertgrina, ljuga och tar av dig den illaluktande offerkoftan så lovar jag att låta dig skriva i fred.
+9
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:
Har ni haft vapenvila:):), inte det senaste året va?;)
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Det är bara konstatera pyromanen Savage får tokljuga ihop vilken smörja som helst här på HS.
Inlägget # 1758672 i Qatarboken innehåller nästan enbart förtal och lögner.
Bl.a -det är verkligen Skellefteå AIK som kastat sten m.m.

Savage var här två år innan Yoda började städa upp.
Savage är dessutom nästan alltid den som bryter "vapenvila".
Då förstår alla med förnuft att det är Savage som är hatbrottsling och nättroll.

Angående målvakter så har det varit tunnsått med egna produkter i Skellefteå AIK,korrekt.
Detta är alltså en post.
Tänk då på att när Qatar varje gång Janne hjärnsläppet Sandström inte spelar har en backsida bestående av utlänningar och söderkillar dvs helt utan norrlänningar tycker jag man ska ligga lågt i kritiken.
Dessutom tror jag mycket väl det kan bli så både AIK och Qatar i vinter övervägande antal matcher kommer ha en Skellefteåkille i mål.

Tycker Qatar ser lovande ut,kan gå åt helvete.
Nu hoppas de mycket på Kennedy (Welch) Mönstret är nästan identiskt med Modo ifjol.
Man är helt i händerna på några transor och lita på spelare med digert AHL-cv brukar slå fel.
Skillnaden om det skulle gå som för Modo är att hela Sverige jublar.

Blir intressant imorgon mot finnarna. Tror det kan vara dags för Jocke och Jimmie även om jag inte blir förvånad om de vilar till nästa helg.
Egentligen bara bra med ett par matcher till för de nya.
Matchen på onsdag mot Qatar tror jag förresten kan bli ett antiklimax,att den nästan bara spelas av.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Det konstiga är att ju värre Qatar uppför sig -ja det var länge sedan man tänkte nu kan det inte bli värre men det blev det. Desto populärare blir de i andra läger.

Alla verkar gilla att Qatar men även lite Modo nu med angreppet och hatet mot Bert,blir smutsigare och smutsigare.

Allt verkar tillåtet och stor skamlös skadeglädje när vår exemplariska och framgångsrika klubb angrips.

Nu verkar man kanske dryg men folk som har problem med avundsjuka och egna tillkortakommanden och kör med fula smutsiga kriminella påhopp finns ingen anledning dalta med.

Skellefteå AIK har minsann haft sin ökenvandring och som jag minns det höll man käft,knöt nävarna i byxfickorna och höll ut.
Bjäfsa svärta ner och försöka hoppa på de stora på den tiden var otänkbart utan stred mot ens DNA och fostran.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Och här är allt som vanligt dagen efter en förlust eller när något annat lag haft framgång. Proppskåpet har rykt och vi andra tar fram chips med Cola och njuter.
Ett tips, du måste förnya dig för dina påhopp känns gamla och urvattnade och blir tråkigt i längden men du gör säkert ditt bästa.
+4
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

"Jag skulle inte säga att rasismen i sporten har försvunnit” säger Wayne Simmonds. Ja vi som följer Qatar vet att så inte är fallet.

Tydligen ska de ha kastat in bananer mot Simmonds. Ett vedervärdigt beteende. Lika illa som att stå och gasta "Svinjävla REGEL" emot mörkhyade på läktaren, även om det såklart är tre resor värre när det var Qatars ledande representant som gjorde det vedervärdigaste.

Näe, sådant borde vi försöka hjälpas åt med att få bort från hockeyn!

Samma sak med "låt han dö, låt han dö" skanderande när spelare ligger svårt skadade, samt alla dessa överfall med oprovocerat våld emot huvudet så att lovande juniorer men även landslagsbackar tvingas lägga av efter hjärnskador.

För att få bort sådan skit kanske vi borde stänga av Qatar från serien? Permanent.

Det blir då flera flugor i en smäll: den värsta köpmanin, mammndyrkan, sargdunkarmedleymaratonet... många andra onda saker försvinner på köpet! Lite synd för pensionskassan för alla dessa no names från amerika, Finland, Tjeckoslovakien, men dessa horiga spelare kan allt spela för någon annan mer anrik förening (...så slipper dessa förvirrade individer årtionden av mardrömmar och post traumatic stress syndrom).
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Oj vad tydligt det blev här på HS efter gårdagen.
Samma mönster i Qatarboken som alltid men nu även på Modosidan.
Två klubbar som hamnat fel och en granne som glänser och dominerar Norrland åtminstone.
Helt ärligt är deras sorgliga korkade angrepp löjliga myggbett även om det kan irritera så smått ska erkännas.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ja Börje kan inte ens ta avstånd från de systematiska kränkningar av de mänskliga hockeypubliksrättigheterna som hans förening utsatt oskyldiga TV-tittare och arenabesökare för. Djupt tragiskt. Så här skriver Börje om det:

"Jag tror att största anledningen att vi haft sådana framgångar mot utländska lag är att de inte förstått Rönkenhockeyn. ...... Jag tyckte definitivt inte att vi var tråkiga då och saknar det spelet."

Jag tror att anledningen till att Qatar lyckats bra mot utländska lag är för att de köpt en plats i en försäsongsturnering där de gnetat på mot diverse blåbärsgäng som ej skulle platsa i SHL!
Qatar under Rönken är det i särklass tråkigaste laget, inom alla idrotter, genom hela den mänskliga historien!


Börje är ju på riktigt väldigt störd! Qatar är ju på riktigt väldigt onda!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Qatar är i ropet, en förening som det skrivs om i media. Negativa skriverier, som så många gånger förr.

Juniorsläckar-Hedman, som är hatad av samtliga anständiga hockeyintresserade, har som bekant vart där och gjort sin specialmanöver: blindsidesmälla folk rätt i skallen. Ser också att de nämner överfallet på junioren Anderberg som tvingades lägga av efter juniorsläckar-Hedmans överfall. Ett av MÅNGA övergrepp av flåbusen, en av MÅNGA flåbusar i Qatar.

Börje Gnestadius hävdade som bekant att det var AIK Ifs fel att juniorsläckar-Hedman smällde Fredde i skallen, de släppte ju ut honom på isen! Även Freddes fel, han hade ju huvudet där juniorsläckar-Hedmans axel befann sig!

Ja denne Börje… han kunde inte ens ta avstånd från hemmapubliken när de skanderar ”låt han dö, låt han dö” när motståndaren ligger karriärsavslutande skadad på isen, ”näe det var ingenting, äsch”. Han sitter där och hejar på sina förbrytare och tjoar och tjimmar framför datorn när helt oskyldiga spelare får ta konsekvenserna av Qatars onda målmedvetna strategi. Börje har ett grundmurat intresse för avföring och verkar ha en väldig fascination av Tredje Riket, Breivik, stöveltramp och andra hemskheter. En störd figur.

Näe. Bort med Qatar, de kan få spela mot Asplöven istället, då kan de ju t om vinna en och annan match.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
En träningsmatch utan skador avklarad, skönt!

Nu till nånting helt annat... nånting allvarligare. Något som vi sett så många gånger förut, och vi kommer att se det om och om igen i vinter. Ett hjärndött överfall av en Qatarspelare. Juniorsläckar-Hedman, som så många gånger förr, smäller en helt oförberedd motståndare med full kraft rätt i skallen. "Näe det var ingenting, ska inte vara utvisning" säger den inte så sluge juniorsläckar-Hedman efteråt när han tittat på klippet. "Jag trodde han var en junior, så jag tänkte släcka honom, det är därför jag är här i Qatar och drar in stålar".

Har inte sett klippet med ljud, så vet ej om hemmapubliken i Kööp Arena skanderade "låt han dö, låt han dö" denna gång? Börje sitter där och mår gått och rapar öl och hejar på framför sina skärmar, han brukar ju håna spelare som blir skadade. "Där fick han, yippee". Väntar nu bara på att juniorsläckar-Hedman ska bli avstängd, då kan ju flensis överklaga, fuska, bryta mot regler, muta, skrika rasistiska tillmälen och leta kryphål för att få sin flåbuse frikänd?

Näe, vi måste alla enas och göra någonting åt dessa återkommande problem. Qatar är som en farsot. Fan de lyckades ju stänga av Rysslands friidrottare från OS för systematisk doping. Kan vi inte stänga av Qatar från hockeyn för systematisk hjärndödhet? För allas vårt bästa? Dessutom har det vart systematiska kränkningar av de mänskliga hockeypubliksrättigheterna under flera års tid nu.

Jag röstar: kasta ut Qatar nu direkt, porta hyeneorna från svensk hockey! Juniorsläckar-Hedman ska in i buren och nyckeln ska kastas bort! Fy blä usch! Bort! VIK HÄDAN!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Knegare... usch, fyyy, blääääh... en riktig femtekolonnare, Qusling... han är då ingen AIKare i all fall.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Tackar.
Så länge man inte gör självmål är jag nöjd.
Tänker på Knegare som jag hoppas tänker om. Han anstränger sig alltså med att lyfta fram våra kaptener i mycket dålig dager.
Skandal redan med att upprepade gånger spy galla över Jimmie men nu även hedersmannen Forre.
Antingen är det så enkelt han är troll annars hoppas jag han tänker om helt och inser det sjuka i att släpa våra kaptener i smutsen.
Så gör man inte.
Jag tror inte han är troll men han måste sansa sig och börja skriva något annat än dynga om våra C.

Eller har Savage något jobb öht? Ibland undrar man.
Vrider och vänder på dygnet och så mycket tid och ork sidorna fylls med oväsentligheter till slut.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

glömde förresten att nämna dig när det var fråga om team. Du skulle såklart inte bara vara med i teamet, utan vara en 50/50 partner.

Det här med att städa toaletterna för n Börje... det verkar vara en minst sagt lämplig uppgift. Han verkar faktiskt ha ett genuint intresse för avföring. Undrar om han inte jobbar som latrinkonsult eller något liknande?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Att värva Anton den-mest-hjärndöda-i-Sverige Hedman en gång är fruktansvärt.
Qatar har suktat och överbetalat det tomma kraniet två gånger.
Alla som inte föraktar Qatar saknar förstånd.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Japp! Där satt den! 4-2 till finnarna... Saipa alltså... som ställer upp med lika många spelare födda i Qatar kommun som Qatar själva: hela EN!

Mycket som var sig likt:

Juniorsläckar-Hedman visar sin spetskompetens i hjärndödhet när han mycket fult och helt respektlöst tacklar sin oförberedda hockeykollega rakt i skallen, solklart och korrekt matchstraff och godnatt för köpelaget hemma i Kööp Arena.

Kael Mouillierat, ett väldigt Qatarskt namn ska tilläggas, försöker sig på en passning, det blir till ett turligt flipperspel som går i mål.

Qatar gör två mål och får 3 passningspoäng också. Samtliga till inköpta utlänningar, Kanada, USA, Finland, Tjeckoslovakien och Kanada igen i matchprotokollet.

Kul lag de där Qatar!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

absolut!

You y y yooou make me happy! :-)
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Du som skojar med allt och alla tål väl att man skojar lite halvhårt med dig också? :-)
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

blire 17 gången gillt sen måntro?
Uppladdat:

227x300-simple_zappa.jpg

Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
En intressant intervju med Skellefteå AIKs representant till World Cup, Pi-Ed Bellemarklund. Han förbereder sig hemma i Skellefteås Shaolin-tempel med de andra hockeykrigarna. En ytterst sympatiskt människa, har inte hört någon säga något negativt om honom, någonsin. Efter NHL-karriären hoppas jag att han återvänder till Skellefteå och den fina kåken han byggt, denne trespråkige kille. Känns som tränarmaterial.

Ren och skär tur att taliban-Janne inte lyckades med uppdraget att efter avblåsning släcka karriären för Bellemarklund. Ifall flens-Osten med sina Svinjävla utbrott fick mer makt i hockeyn och samhället så skulle vi inte få se fler några fler spelare som Bellemarklund. Därför är det viktigt att vi alla tar avstånd från taliban-Jannes och flensis vidriga beteende, det handlar i mångt och mycket om vilket samhälle vi vill att våra barn ska växa upp i.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Ska han ta ut soporna tycker jag han ska börja med de två största som huserar fritt härinne med sitt eviga nättrollande...
+7
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Viktor Fasth från Kalix har öppnat säsongen. Han fick starta matchen, men blev plockad av isen efter 77% och tvåmålsunderläge efter en tafflig insats.

Fasth spelade ju 2 säsonger i Qatars juniorlag, från 16 till 18 års ålder. Tydligen var den en sådan traumatisk upplevelse att Fasth fick harva i div 1, div 2 i 10 långa år likt alla andra juniorer från det laget, tills han kom på att han inte alls är en Qatarhybrid och inte alls en produkt av Qatars verksamhet. När han kom underfund med det så exploderade utvecklingen och han fick debutera i SHL vid 28 års ålder.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ser att Bagdad Börjesson tagit sig an mitt senaste allsångsalster från igår, och t om tatt och lagt ett förslag till att ändra de två sista raderna.

"och är du hjärndöd så häng då på,
men är du sportslig, då kan du gå."

Mycket mycket bättre, bra gjort av Börje!

För mig personligen känns det nu lite som ett genombrott. Man har kämpat på med hela forumet emot sig, predikat sanningen, lagt fram analyser, varnat för den mörka sidan. Nu äntligen verkar jag ha omvänt n Börje, som börjar nynna med och kommer med förslag till förbättringar. Känner mig lite som Djungelns pajas på Kalle Anka på julafton när han efter hårt jobb lyckas omvända surgubben Kalle Anka.

Tänk vilket team jag och Börje skulle kunna bli?

Jag står för tänkandet, analyserna, kunskapen, fantasin, innehåll och kreativitetet.

Börje står för korrekturläsning, ordpoliseri, sen är han banne mig en riktig baddare på att klippa och klistra också! Sen får han städa toaletterna också. Och ta ut soporna.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Så har visst någon från löven blitt utslängd, attackerat vakter, arresterad, skämt ut föreningen i media. Typiskt Qatarbeteende tänkte då jag.

Nu menar jag inte det hjärndöda uppträdandet på isen stup i kvarten. Utan det hjärndöda beteendet utanför isen, ofta med alkohol och nattklubbar inblandat.

Fistpumparn Mannberg löper amok om och om igen.
Anders "Sållet" Nilsson hamnar stupfull i finkan efter hjärndött beteende mot vakter.
Skallkrossar-Forsberg är ett slemmigt svin mot diverse kvinnor, trots sin flickvän.
Fransson kvaddar sin sportbil på fyllan.

Dessa lilla historier är bara toppen av ett isberg när det hamnar om att svina på fyllan och vara hjärndöd.

Vem var det då som gjorde detta, vilken lövenspelare? Jo... Kim Karlsson, fostrad av Qatar. Man blir då inte förvånad! Kim Karlsson fick ju lämna Qatar eftersom han bjöd publiken på finter och passningar, sådant är förbjudet där. Tydligen har han vart och krafsat en massa brudar på brösten i fyllan och hamnat i gräl efter och blitt utslängd av vakterna. Kanske blev han så till sig när tjejerna inte var Qatarhybrider, eller kisskonstnärer som de brukar va i Ume?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

jag har ju sagt det hela tiden! Skellefteå AIK är hockeyns motsvarighet till Barcelona, även om vi har fler från den egna akademin. Som en mix mellan Barcelona och Sovjet på 80-talet, det är min analys. Kul att även CHL uppmärksammat finessen, liret, trixen, klapp-klapp-spelet vi bjuder publiken på.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Kom du i byxan, Barbro, när du läste sockerbagarelåten :-)
+4
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Det är tydligt folk i alla läger tar del och njuter av din briljans.
Om 10 år är det ditt allsångshäfte som används på Skansen.

Såg ett klipp nedan från matchen mot finnarna och som alltid blir det snyggare än man minns det.
Hockeygodis och Barca-liknelsen är inte fel.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

bara för att muntra upp dig Barbro ska jag spontant bjuda dig på en liten melodi ur mitt digra sånghäfte:

En sargutdunkare,
här bor i staden,
han dunkar sargut,
mest hela dagen
men är du hjärndöd så kan du få
men är du sportslig så får du gå
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Daddeh:

Skellefteå AIK har sina brister, men vi har nu spelat 6 raka SM-finaler. Skellefteå AIK ställer upp med 13 spelare födda i Skellefteå, Qatar ställer upp med 2. Klart att vi inte kan ställa upp med 100% spelare från vår egna lilla kommun, men halva laget är ändå klart godkänt.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Uppskattar att du iaf försöker svara på min tidigare fråga, även om du svävar iväg något oerhört. Du tycker det är rätt att markera och frysa ut pojkar, något endast ett fåtal enögda Skeåfans är överens om.

Sedan angående Sundqvist så stämmer det ju att han kontaktades rekordtidigt...hade väl precis gått ut åttonde årskurs. Fast det rekordet slog ni ju när ni bevisligen försöka rycka iväg en 13-årig finsk pojke från sina föräldrar, klasskamrater och trygghet. Tror du han hade klarat sig bra i en skola i Skellefteå med svenska som lärospråk? Till och med den finska sportchefen sa ni "försökte lura" över honom.
Ni måste ju förstå själv varför folk fått upp ögonen för något som faktiskt kan jämföras med barnarov och vara direkt skadligt för ett barns (ja det är barn ni jagar) utveckling.

Luleå har sina brister som förening, precis som alla andra SHL-klubbar och det finns väl ingen som förnekar det.
Skellefteå har också sina brister men det erkänner...ingen...och minst av allt du?!
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ja allt är spegelvänt eller upp och ner.
Min största oro vore om det det börjar pyra missnöje med Osten.
Tänk om någon eller några upptäcker det alla andra förstått att Ostfan är en katastrof.
Den dagen Osten lämnar Qatar kommer jag sova lite sämre.

Ganska tätt med matcher nu ett tag.
Tror ganska mycket rost är borta nu och kanske börjar det se riktigt trevligt ut snart.
Modo nu på onsdag och Qatar nästa vecka.
Augustimästerskapen tror jag aldrig vi strävat efter.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
"När jag visar att han har fel, skrockar han belåtet, som ett litet barn som får en klapp på axeln."

När Börje visar att man har fel så betyder det ju i verkligheten utanför ding-ding världen att man hade rätt! Klart man blir glad. Ibland undrar man, var det en korrekt analys, tänkte jag rätt där? Man får liksom ett erkännande när Börje Bagdadbobsson skriver motsatsen. Jag blir då klart orolig när han tycker samma sak, även om det inte händer så ofta. Även Börje kan ju av misstag ha rätt ibland.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

det är ju alltid så att det är storstjärnorna och nyförvärven som får mest kommentarer och intresse från media. Varje säsong är det alltid någon som underpresterar, men hos oss i dynastiernas dynastiförening så är det alltid fler som överraskar positivt.

Vilka av våra mindre namnkunniga spelare ur egna kommer att överraska och bli en storstjärna? Pelle Lindholm? Gurra Lindvall? Holma Holmströ? Sebbe Aho? Fille Berglund? Sebbe Olsson? Acka Wingerli? Mackan Pettersson? Simme Krekula? Linne Lindström? Adde Pettersson? Timme Söderlund?

Jag tror att ca 5-6, dvs hälften av dessa, kommer att kliva fram och bli storstjärnor. Särskilda förväntningar har jag på Pelle Lindholm, ser ut som en riktig storfräsare, luktar Tre Kronor om honom.

Ser att du oroar dig över Cumiskey. Det här är jag orolig över:

-
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Alla tre maskotar passar bra. -skräm iväg barnen från COOP ! verkar ju vara mottot.

Matchen igår.
Egentligen skulle man behöva se om den samtidigt som detaljer inte är mycket bry sig om.
Lätt man tycker det är lite sämre än man hoppas för senaste minnena är från finalen.
Jag har samma känsla som du det var bra för att var så här tidigt.
Laget verkar gediget,hårt jobbande men även fyllt av skickliga.
Allt var ju inte bra men det var ett ungt lag och nya formationer.

Ser andra lag oroas över importerna eller oprövade okända kommer floppa.
Alltså i AIK är det enda orosmolnet man inte riktigt vet var man har Cumiskey tycker jag. Att han inte trivs eller nåt annat.
Jag menar Hetta,Emil P,Jesper O och Djuse är ju grannpojkar. Lär väl knappast få problem med hemlängtan,miljön eller att klubben är okänd.

Mindre spretig trupp än ifjol och framförallt 2 år sen med Kabanov och Schremp bl.a.
Ifjol hade vi ju Ritola,Pesonen ,Zacke,Norman,Heed bl.a som alla var bra men i år blir det nog mer samlat och homogent.
Kanske gråare och mindre oväntade inslag men gruppen tror jag blir enormt lättarbetad,samkörd och svårstoppad.

Grubblar fortfarande på backsidan. Öhman har inte setts till i veckan,skadad? petad?
Har svårt tro alla tre juniorer Berglund+2xDanielsson blir ordinarie.
Linkan får nog vila ibland och Alm Cumiskey kanske får vänta längre än man tror.
Aho,Burström,Marcus P och Djuse får nog köra fullt ut ett bra tag i höst.
Måste säga att även om det ser trångt ut nog finns möjlighet,en lucka öppen.

Forwards.
Axel tror jag inte dyker upp innan novemberuppehållet.
Av de två supertalangerna Tim S och Linus L känns Tim mer färdig. Får för mig Linus behöver mer tid växa på sig.
Ohlsson och Wingerli får inte stagnera. Tar de inte ett kliv passeras de kanske av de två tidigare nämnda 98orna.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
10 startspelare från Skellefteå, 15 spelare fostrade i juniorlaget. En utlandsfödd. Så bärgar vi tre poäng, imponerande minst sagt.

Såg bara sista 10, så kan inte uttala mig, men de öste beröm till Gurra Lindwall och Per Lindholm, två Skellefteåkillar med hockey i sitt DNA. Även Calof och Jesper Olofsson fick beröm.

Kan bli bra detta tillslut. Av det jag såg så var tempot högt och skridskoåkningen vass. Ser mycket bra ut detta, fortfarande bara försäsong och en handfull storstjärnor vilar fortfarande. Grundspelet ser redan riktigt jäkla bra ut.

Skellefteå AIK, halleluja!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

man ska absolut inte bekämpa de som tänker olika eller väljer andra vägar, tvärtom. Däremot borde man kanske med visst tvång, av ren medmänsklighet ska tilläggas, skydda förvirrade hjärntvättade stackare från att skada sig själva och förödmjuka sina anhöriga.

Att kalla Skellefteå AIK för en sekt stämmer nog till viss det. Jag skulle nog kalla oss för ishockeyns Shaolinmunkar. De som kommer utifrån vittnar om en nästan övermänsklig skicklighet, hård träning, traditioner för att fostra talangfulla atleter på is.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

här har du mina förslag till maskotar till Qatar Barbro
Uppladdat:

429x300-qatar1.jpg

450x271-qatar2.jpg

450x207-qatar3.jpg

+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
De ska visst ha två maskotar Isidor och Doris. Som jag fått för mig är Isidor hallick och kåta Doris prostituerad för hon går nog och stryker sig mot alla män över 18 år.

Nja det här får du ta tag i. Om jag fick rösta bör det vara ett skadedjur eller någon form av asätare eller som det är fri jakt på.
Mårdhund förresten är det djur jag tänker på som passar ihop med Qatar.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:

Fan det du beskriver låter skrämmande likt ett sektbeteende. Alla som tänker olika eller väljer andra vägar ska man med alla medel bekämpa alltså? Är det så du ser på SAIK, en sekt?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

hoppas vi inte åker på några skador ikväll, och hoppas att grabbarna får en bra genomkörare och blir mer samspelta.

Det har ju vart mycket snack här på hockeysnack om våra maskots Garvis och Acka... från Acka Andersson och Garvis, våra storspelare på 50-talet. Fin symbolik.

Qatar har ju ingen maskot, förutom en stor plastbjörn som de hissar ned. Har en liten utmaning till dig Barbro: vem har de bästa förslagen till en maskot för Qatar? Såklart med bild. Jag ska fundera lite under dagen, och så kan vi väl återkomma senare ikväll?
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Tack för infon,bakgrunden och perspektivet.

Qatar oroar nästan. De har väl inte tänkt fokusera på SHL i år?
Dessutom bedrövligt spel igår enligt fansen vilket kanske betyder de tänkt försöka spela hockey.
Men det blir väl som ifjol de börjar säsongen med -Japp i år ska vi spela oss ur egen zon,äga puck och vara kreativa framåt. 15 matcher in i serien lägger de ner och parkerar bussen.

Gårdagens Savage: "Vi spelar med en majoritet från vårt egna upptagningsområde."

Fakta: 7 av 22 var väster eller norrbottningar. 15 utlänningar eller södra Sverige.

Savage: "Vi spelar med 5 juniorer"

Fakta: 2 juniorer, reservmålisen Filip G och 13e forward Lundeström. Jag reserverar mig för Mastomäki som är född sent -96. Är inte helt säker hur det räknas men jag får för mig det enbart är 97or som är juniorer i den här säsongen.

AIK match ikväll kl18.
CHL bryr jag mig inte om men däremot intressant med laget. Hyfsat spel i torsdags men kanske blir det ett snäpp bättre redan idag.

Hur blir det med backarna?
Anton Öhman var inte med mot löven eller Wien. Har han nån skavank eller blir det knapert med speltid redan nu? Att de körde med båda Danielssons i förra pekar på en utlåning kanske.
Min känsla är ändå det blir trubbigt idag. Får för mig de kommer fokusera på detaljer och bygga upp linjer.
Göra mål och vinna lär finnarna tänka mest på.
Kommentera

1758746 · »