Skellefteå AIK

12609 inlägg · 372 ämnen

Forum

1756534 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Jonathan Granström klar för AIK!
Blister Brigade:

hostade ut en massa kaffe på matbordet när jag läste rubriken. Inte den Gnomström, tur det!
+1
Kommentera


Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:Jag vet inte hur Bulan har tänkt men personligen så skulle jag ha nåt i stil med.

Johnson|Granström|Zaborsky|Lindblom|Gunderson

Sen finns det nog förhoppningar att Vesterholmarna ska ta ännu ett steg i rätt riktining.

Nej Salmela ersätter man inte hur lätt som helst. När han spelar.... vi hade ju inte så mycket glädje av honom på grund av skador
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Inga namn som får det att rycka i brallan på en statsrunkare. Men väl spelartyper som är nyttiga och jobbiga att möta. Bulan vill inte ha något klapp-klapp spel utan vill kämpa ner motståndarna. Det är mycket därför som man ratade spelare som Lööke och Brodecki. Den sistnämnde ser jag inte som en förlust efter hans riktigt svaga säsong. Han kan säkert blomma ut men han passade inte in i den hockey som Bulan vill se. Att bygga ett lag som klarar av att spela klapp klapp och dessutom ha ett djup i truppen är dyrt. Vi Brynäsare har fått två raka säsonger förstörda av skador nu och därför tror jag att detta är rätt väg att gå. ALLT föll förra säsongen när Salmela och Rödin gick sönder. Scott försvann helt så jag vet inte om jag vill höja honom till den "stjärna" du vill ha honom till. En stjärna klarar av att producera även om radarpartnern försvinner. Scott är en jäkligt bra spelare men samtidigt får man ha i åtanke på att han spelade med SHL's bäste forward.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

vilka lirade ert PP1 förra året? Vilka lirar i år?

Gunderson är duktig på point, men ni har ju tappat Rödin, Scott och Salmela som låg bakom 90% av era målchanser i PP. Tror inte att Gunderson ensammen kan ersätta denna trio, ni borde vara nöjda om han kan ersätta Salmela.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Gunderson är mycket spelskicklig och bra på pucken. Duktig som point i PP och har ett bra spelsinne och förstapass. Men svag i egen zon och klen i närkamperna.

Jag kan lova dig att Jonathan Pudas kommer att vara en bättre hockeyspelare när han är 30 år, Sebastian Aho likaså. Båda dessa har större potential. Båda dessa påminner om Gunderson i spelstilen.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Ja hans grej är ju att lägga lösa puckar på mål för styrning och retur. (Flera backar har kopierat detta efter honom) Nu har vi grythunden Granström som kommer att stå framför kassen och detta tror jag kommer att ge oss många mål i PP. Vi har dessutom Nick Johnson som vi redan vet är erkänt farlig i PP. (Han vann ju skytteligan på grund av sitt fina spel i PP)
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

Gunderson är en mycket duktig offensiv back på SHL nivå, men ingen WOW vilken back. Inte lika bra som Salmela. Hos oss skulle han vara 3e, 4e back, och det menar jag inget illa med och inget drygt bakom det påståendet.

Om du på allvar tror att Gnomström ska vara någon slags frälsare... en gnuggare som är bra på att vara hjärndöd! Bra på fulspel, gnetspel, grusa spelargången samt bli utbytt på tekning. En 4:e center för ett lag på den nedre halvan.

Ni har tappat Rödin, Salmela och Scott, era överlägset bästa spelare. Zaborsky, Paille och Clarke kan bli fågel eller fisk, och dessa förväntas bära laget.

Utöver dessa har ni tappat flera unga lovande spelare, Nörstebö, Brodecki, Olden (fick aldrig till det men kan bli riktigt bra), Lööke.

Försöker inte vara otrevlig nu, men tycker ni ser klart försvagade ut. Ett problem är att era tekniska spelskickliga killar ej får utrymme under Bulan Bob, men spelare som Mannberg, Enterfeldt, Gnomström, Paille, Jenssen, Thorell, ja de ska vara där och gnugga och jaga. Det känns inte som Brynäs, som ska vara ett spelande lag som håller i pucken, med spelare fostrade i den egna skolan. Tråkigt, och jag tror inte att det kommer att lyckas för er.

Tycker absolut inte att ni ska vara sådär optimistiska som ni nu verkar ha blitt. Ifjol tippade jag er som topplag då er spets var så jävla bra, i år tippar jag er på den nedre halvan. Kamp om slutspelsplats, 6-10.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:
Lovar jag ska ha extra koll på honom och försöka komma ihåg skriva jag ändrat uppfattning utifallatt.
Ser ju han har massor av ass men ganska skral målskörd.
Är han ett passningsgeni? Dock är det väl många ass i PP?
Helt ärligt har jag ju för dålig koll. Bara sett honom mot oss och då sitter man ju sällan och studerar motståndare.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic: Det enda som saknas för att ge Gunderson stjärnstatus i Farbror Barbros lite smått enkelspåriga tänk är en påskrift för SAIK istället för Brynäs.

Ren avundsjuka helt enkelt
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Jag har ett motargument:

Gunderson har spelat i Sverige fyra säsonger. Vann backarna poängliga i allsvenskan, vann backarnas poängliga två gånger i shl och kom tvåa en gång.

Högst medelmåttig skriver du??
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jag tycker att vi har flera högintressanta nyförvärv. Gunderson och Granström kommer att bli riktigt nyttiga i PP. Clarke och "Zambo" har levererat i flera olika lag och ligor. Mitt frågetecken är värvningen av Paille, ett nyförvärv som det luktar modo om.
När det gäller våra unga från egna led så är det ju främst Carlsson och Sandström som sticker ut.
Men det är som det alltid är. Får man ihop ett LAG som alla köper spelsystem och som gör jobbet så kan vad som helst hända. En Leicester helt enkelt.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Glömde en grej med Brynäs.
Är det bara jag som tycker Gunderson är ruskigt överskattad?
Vet han gjorde ett viktigt mål i finalen och undrar om det kan vara anledningen,det han lever på.
Han var 25 år när han kom till Sverige och började då i allsvenskan ett år i Örebro!
Låter inte som stjärnämne.

Nyttig, jämn, hög lägstanivå går jag med på, men stjärna?!!!
För mig är han högst medelmåttig med stora svagheter.
Vissa säsonger som den senaste kraftigt minus i +-

Upplys mig! Tar gärna motargument från alla möjliga håll.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

Det är svårt att vara ödmjuk när man är så jävla bra som oss!

Det är en dumdryg humor.

Nu talar jag inte för alla andra, utan enbart för mig själv. Jag räknar inte med någonting. Jag tycker vi har ett av seriens bästa lag på papperet, en bra mix av unga talanger och rutinerade rävar, och så är det kul att många kommer ut egna led och kul med många norrlänningar i truppen.

För mig är topp 4 och semi ett godkänt resultat, men hoppas såklart på serieseger och guld.

Angående Brynäs så har jag alltid hållt Brynäs högt och föreningen som sig är det lag som jag har som tvåa. På riktigt. Gillar att ni alltid satsat på egna spelare och att ni spelat en rolig hockey med ett fint passningsspel.

Alla lag är inte spikade ännu, men är inte imponerade av er trupp. Många unga talanger med skicklighet drog, samt toppspelarna som bar laget på sina axlar lämnade. Stor osäkerhet ifall nyförvärven håller samma klass, tänk på att er topp 5 var bäst i serien.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Fin historia av Powerfade.

Får mig tänka på Sven Savage, han hävdar ju hockeyn före 1980 var en lek för amatörer.
Skulle vara roligt se den klent begåvade dårfinken möta Stygge Stigge och totalt nerkissad och nerskiten försöka stamma fram att bröderna Salming ägnade sig åt en hobby som inte var på allvar.
Att den riktiga elithockeyn är samårig med Qatars inträde i elitserien 1984.

Kloka ord av Powerfade.
Visst finns risken det kommer svackor men när det gått riktigt utför för klubbar (även vårt 80-tal) tror jag:
1.Man tar allt för givet,slentrian och slapphet i verksamheten.
2. eller typ Modo, ledningen börjar tro gräset är grönare på andra sidan,för mycket pengar? och köper i onödan och hamnar i en köpspiral.

Jag får erkänna Bulan inte är en favorit,tvärtom.
Utan att ha blykoll får jag för mig det pågår en talangflykt och flykt av skicklighet i Brynäs.
Jag tror Bulan kommer hetsa och piska fram riklig poängskörd som avtar ju längre serien lider.
Ett relativt oskickligt lag utan spel får slita och drivs på tok för hårt under hösten.
I eventuellt slutspel görs en anständig insats omgång,sedan hägrar ledigheten mer än ha en ytterst otrevlig typ hängades och skrikandes över sig.
Tycker faktiskt det sett ut så här genomgående i lag med Bulan vid rodret.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Eller till nån gruva i Skellefteå ;-)
Nej, skämt åsido. Jag fattar inte hur ni resonerar. Av det ni skriver här så kan man skönja mer hat jämt emot "Qatar" än kärlek till ert eget lag. Detta kryddat med total brist på ödmjukhet gör ju att fallet blir desto jobbigare. För tro mig. Det kommer.
Det var inte länge sedan man pratade om de fyra stora i svensk ishockey. Idag har vi en helt annan bild. Samma sak med Modo som genom sina juniorer som växte upp till att bli superstjärnor dominerade svensk hockey (på pappret) Vad som hände sedan efter att "real modo" hade lekt hem serien 1999 vet vi ;-) Vi vet även vad som har hänt med Modo som kommer att spela i islador i alla möjliga avkrokar i Sverige. Fan vet om de orkar att ta sig tillbaka.

Vad gäller Brynäs så tycker jag att laget ser spännande ut. Visst har vi en del spelare som ni kallar "qatar rejects", fast de har knappast ledande positioner i laget och när det gäller tex Mannberg så tror jag att han får svårt att ta en plats i årets trupp. Jag tror att er svit mot oss kommer att ta slut den här säsongen. Den är iofs oviktig i mina ögon, det är väl först i ett slutspel som det kan spela in rent mentalt.

Det blir en spännande serie i år och jag tippar er som tvåa efter Frölunda och Brynäs på 5:e plats när tabellen summeras i vår. Vi ses i semin.

OM ni tar er dit vill säga ;-)
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

En skön anekdot, tack för den.

Du kan ju tacka hockeygudarna att det inte var uppe i Qatar du gick vilse, och att det var Salming och Hammarström istället för Per Ledin och flensis som hittade dig. Troligtvis hade de sålt dig som slav till ett gulfland.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Ja sett till hur Brynäs kräftgång de senaste åren har sett ut så är det förståeligt. Samtidigt ska man inte underskatta det mentala. Jag vet inte hur många möten mot FBK vi hade utan vinst. Men nångång tar det slut.
Den största anekdoten är nog hur jag blev brynäsare. Jag var på Tempo i skutskär med mamma, jag tror det var 1971 eller möjligen 1972. Jag hade tappat bort mamma och gick runt och var ledsen. Då tog två killar hand om mig och tog med mig till kassorna som ropade ut så morsan kunde komma. Efteråt sa morsan. Det där du var två Brynäsare, Stig Salming och Inge Hammarström. På den vägen är det.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

förstår inte hur någon kan få för sig att jag eller du misskrediterar MoDos eller Brynäs anrika klubbhistoria? Det stämmer absolut inte, utan sanningen är motsatsen.

MoDo har väl en ganska lik klubbhistoria som oss med Alfredshem, även om vi var en större och mer framgångsrik klubb på 50- och 60-talet plus att vi som första övre norrlandsklubb lyckades vinna SM-guld 78 anförda av Hardy. Men MoDo har vart betydligt stabilare och bättre 80-90 och 00. Men klubbhistoriken är bara en liten grej för MoDo, det de framför allt har gjort är att de har var överlägset bäst i Sverige på att fostra storspelare, utan tvekan. Det är man ganska avis på, helvittes vilka spelare de fått fram!

Hånen jag har kommit med har aldrig riktat sig mot deras anor, utan mot det faktum att de spolat egna talanger och satsat kortsiktigt istället för långsiktigt: de har tokköpt in ett dussin gamla trötta kanadicker utan hjärta för föreningen varje j-a år. Geatan Royer är liksom gräddet på moset i denna cirkus. Jag har varnat för detta år efter år efter år, och nu fick jag tyvärr rätt då föreningen nu då lirar i allsvenskan.

Liknande med Brynäs, en av Sveriges få stora klubbar genom tiderna. Otroliga anor, och de har haft en mängd storspelare i föreningen genom åren. Verkligen en klassisk förening.

Det jag har retats med dem med är väl att vi i skrivande stund har 16 raka segrar mot dem, samt att de hft den sämsta värvningsstrategi en klubb kan ha: de har köpt in en massa Qatarrejects! Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att detta leder till bottenplaceringar + utslagning i första rundan i slutspelet om de nu mot alla odds nu tar sig dit. Det är liksom att ställa upp i ett kapplöpningsrace med en åsna.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

Er dynasti på 60- och 70-talet är såklart den maffigaste någonsin inom svensk hockey, säger inte emot dig. Har du några roliga minnen och personliga anekdoter att dela med dig av från denna dynasti?

Hur som helst måste du ju bara förstå att man är ganska mallig över Skellefteå AIKs framgångar på senare tid. 6 raka finaler och 5 raka seriesegrar är faktiskt rekord. 16 raka vinster mot Brynäs är inte fy skam heller.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: kan garantera dig att Cumiskey är ruggigt mkt bättre på skridskorna. Ni har gjort en väldigt bra värvning där. Fast bara hoppas det inte blir en Hannu Pikkarainen igen för er. Men det tror jag inte, inte med den hockey iqn Cumiskey har
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: 2 av 6 är för lite för att kalla sig dynastiernas dynasti. När ni kommer upp över 10 SM tecken så kan jag börja tänka mig att kalla er "dynasti" Men den dominans som Brynäs hade på 60 och 70 talet kommer aldrig mer att ske.
SM gulden under åren -64, -66, -67, -68, -70, -71- 72, 76 och 77 plus några spridda efteråt visar på en ganska total dominans under 60 och 70 talet. DÄR pratar vi om dynasti.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Som sagt,Brynäs och Modos enorma historia har aldrig ifrågasatts här inne.

Qatar däremot har inget i SHL att göra om man inte gillar statliga exotiska projekt.

Måste bara avhandla ryktet om Per Ledin först.
OM det är sant lär det heta han brinner för hockeyn,bra förebild?!(måste ju vara Sveriges sämsta förebild!!) ger järnet,bra pris rutin typ.

Jag tycker däremot Per Ledin i Modo vore illa.
Rent hockeymässigt (skaderisken framför allt) men även signalerna.
Måste vara något fel med Modos ledare och ledning om det inte går att locka någon annan än pesten Ledin.

Fortsätter med mina halmstrån angående Rundblad.
Läste han och några andra kända är i Hemmingsmark och spelar inlinesturnering på asfalt idag.
Om man nu söker kontrakt eller nyss skrivit på i KHL eller NLA är det inte konstigt vara där på asfalten och riskera något?
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ojojoj, i natt var det illa igen.
Den klent begåvade hatbrottslingen Savage rörde ihop en sedvanlig ointressant textmassa full av lögner och faktafel.
Med alkohol och starka mediciner blir hockeyvärlden uthärdlig för qataren.

Brynäs och Modos storhet och enastående historia har f.ö aldrig förringats här inne.

Yoda.
Själv har jag tyvärr börjat snöa in på förhoppningar angående Rundblad.
Inte så smart för det lär väl svida snart.

Ett halmstrå kan inte det vara möjligheten till SM-guld?
När kommer en så bra chans igen?

Tänkte även på KHL som nämns som alternativ. Såg de börjar säsongen redan om 3 veckor drygt. Dessutom kör de väl en gedigen försäsong som börjar i början av juli eller tidigare? Börjar det inte bli sent med en övergång dit?

Bästa är nog att sansa sig,truppen vi har räcker långt.
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

Vi vann ju 2-guld. 2 av 6 är lite skralt, men sammanfattat känns dynastiernas dynasti rättvisande om man sammantaget tänker på punkterna i mitt tidigare inlägg. Det är en riktigt mäktig svit vi har. Faktiskt rekord i historieböckerna och det är man såklart stolt över.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: För att kallas dynasti så måste man VINNA något.. som ett SM guld till exempel. Att ni gjort en imponerande resa sedan ni tog er tillbaka till finrummet är det inte tu tal om. Men att börja prata om dynastier är bara ett exempel på att fallet blir desto tyngre när det vänder. För believe me. Det k o m m e r att vända. Så lite ödmjukhet kanske kan vara på plats.
Ska man prata dynastier så får du gå tillbaka till Brynäs på 60- och 70-talet.
Er streak på16 raka segrar mot Brynäs kommer att brytas kommande säsong.
+5
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

Cumiskey är ruggigt bra på rören, men om han är lika vass på rören som Fredrik Lindgren var i sitt prime, det låter jag vara osagt.

Ett jättebra nyförvärv, helt klart! Men den där Geatan Royer lyckades vi inte lägg vantarna på den här gången, där gick vi bet, och det är såklart synd 😁
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

5 raka seriesegrar = rekord
6 raka SM-finaler = tangerat rekord
16 raka segrar mot Brynäs = en löjlig överlägsenhet

Lägger man sedan till att majoriteten av spelarna som gjort dessa underverk kommer ur egna led... Och hockeyartisteriet som publiken bjuda på... Ja då känns dynastiernas dynastiförening som ett rättmätigt epitet!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Powerfade:

Ja självbilden är lite skev i stan, men det beror nog på att man har lillebrorskomplex mot både Umeå och Luleå. Man ligger liksom i kläm mellan två betydligt större och trevligare städer.

Bara kolla bara kommentaren när Kyle värvades.

"Kyle Cumiskey kan mäta sig med min brorsa Fredrik när det gäller skridskoåning"

Alla som sett Kyle vet att han inte har någon jämlike i SHL när det kommer till åkningen.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Dynastiernas dynasti? Herregud!
+8
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Ja nu har man blitt överbevisad, krossad. Dynastiernas dynastiförening är ett köpelag där nästan alla är inköpta, inklusive de som är från de egna kommunen. Qatar har minsann 14 spelare ur egna led, knappt någon inköpt där!

Japp! Hihihihi!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Den alkade hatbrottslingen blir värre och värre.
Qatar blir värre och värre.

Cumiskey satt fint.
Trodde ju det var helstängt nu men Lindgren säger det finns plats för 7an och jag tror jag svimmar om det blir båda.
Har Qatar någon back som skulle ta plats då i AIK? knappast.
Skulle vara Jan sinnes Sandström om AIK vill ägna sig åt annat än hockey.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Jag tänker lite så här. Om jag som Skellefteå AIK supporter skulle börja hata och förfölja en annan förening som hade smiskat vår stjärt åtta år i rad, en förening som lett utvecklingen i svensk hockey medan vi själva i det närmsta haft fobi mot att passera kvartsfinal i ett årtusende... en förening som fostrat femdubbelt fler spelare när vi själva lidit av köpmani, vi tvingades t om att köpa in deras rejects och sen låtsas att de var våra egna spelare... Ja sen hade visst den klubben drygt 50 år längre klubbhistorik att luta sig emot, och så mycket mer anor.

Ja det skulle jag tycka vara lite pinsamt, eftersom jag då skulle framstå som en svartsjuk förlorare.

Nu finns det ju ingen sådan förening som jag skulle kunna vara avis på eftersom jag supportrar dynastiernas dynastiförening. Men om jag jämför oss med NY Rangers, Toronto, Montreal eller någon annan av original 6, då får jag nog erkänna att vi ligger i lä.

Vill bara förtydliga att jag inte hatar någon av original 6. De är högre upp i näringskedjan än oss och det lan jag erkänna utan skam eller hat, precis som vi ligger högre upp i näringskedjan än Qatar. Det säger iofs inte så mycket, det är inte så att man som AIKare känner sig speciellt stolt över det utan konstaterar bara faktum.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ser att Johan Alm, Adam Pettersson,
Burström, Lindwall, Lindström, Lindholm. Skellefteågrabbar som lirat med oss är köpespelare? Samma sak med Aho, Eingerli, Olsson och Öhman, köpespelare!

Och Qatar har minsann 14 st ur egna led!

Hihihihi!
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

En jääääävulskt bra legoknekt som dessutom är en riktig artist. Avskyr absolut inte sådana, förstår inte var du fått det ifrån?

Det jag inte gillar är lag som ställer upp med en majoritet utlänningar och en 2-3 spelare ur egna led. Det tycker jag är ena riktig köpelag och sådana gillar jag inte. Är det sedan en avsaknad av anor, defensivgröt och sargutdunkarmedley samt en osportslighet på alla plan, ja då avskyr jag föreningen som pesten.

Men för Åmål Hockey är det såklart kul när Crosby och Ovechkin kommer ur deras led.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: En legoknekt, Yoda. Trodde du avskydde såna?
+4
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Äntligen händer det nåt! Tror oxå det blir en bra pjäs i vårat lag (känns dock lite liten i växten)
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Tigerhjärta:

Gräma mig?

Får man inte sitta och håna föreningar och köra med diverse öknamn här på HS? Trodde jag.

Synes i höst. Blire 16e gången gillt för Brynäs då måntro?
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Kyle Cumiskey klar! Mamma mia! Som jag ser det är det SHLs bästa back i konkurrens med Nisse Burström, även om Cumiskey har en annan spelstil. En magisk skridskoåkare med otroligt bra spelsinne, kommer att passa perfekt in i vår spelstil då spelet i egen zon inte är lika gudomligt. En jätte jätte jättebra värvning. Skellefteå AIK, halleluja!
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jag förstår verkligen inte hur du alltid orkar gräma dig över hur andra lag agerar och vad andra lag gör. Stötta ditt egna lag någon gång kanske? Du sitter och skriva dina olika smeknamn på diverse klubbar och profiler som du själv verkar finna så oerhört finurliga när de i själva verket är så enorm omogna och patetiskta!
Snälla människa, väx upp!
+6
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Ja Qatar köper in två st transor och vips så har man 10 stycken utlänningar i laget vilket då är femdubbelt fler än hybrider från den egna kommunen. Flensis satsar stenhårt på att gå förbi Växköp Fakers som svensk hockeys största köpelag genom tiderna. Kul lag de där Qatar!
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Ja tack till Cumiskey säger jag bara. Skulle vara en grym värvning! Hans spelstil skulle passa som fisken i vattnet, som ett Qatarhjon på soptippen.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Icing-Ove:
Såg ju faktiskt ut så.
Efter du skrev din gissning som såg ut som påstående skrev alla om Cumiskey.

Hockeysnack kan väl inte väga så tungt? och du Icing-Ove är väl en nobody? :)

Blev lite avslaget efter Lindgrens dementi i norran det skulle vara nära. Nu lät det som backen ska vara klar innan första isträningen. Förmodligen dimridåer ändå.

Kanske de jobbar med två alternativ-Rundblad eller Cumiskey.
Huvudsaken det blir någon av de även om nr 7 naturligtvis är förstavalet.

Kan inte släppa argumentet att om nu 7an vill ha en nystart så är väl ändå valet givet!
Åtminstone en säsong borde räcka långt när det gäller träning men även mental omladdning.
AIK tror jag också ser fördelar med en eller två-säsongers nystarter för det får inte bli en propp i fabriken.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Ser han som självklar välbetald reserv om Rundblad nobbar. Var ju klar för SHL. Talang eller kultspelare från världsberömda MoDo får alltid samtal från Silverstan 😛 Hoppas jag är källan dock, hihi...
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Icing-Ove:
Är det något du hört eller läst eller bara din tolkning av "någon bra" och att du tycker det blivit mycket Modo i AIK?
Överallt börjar det ju skrivas om Cumiskey nu.

Min tolkning av Lindgrens -ser ganska ljust ut är det borde vara väldigt nära om man som ny sportchef vågar göra det uttalandet.

Själv skulle jag i princip veta det var underskrivet och bara postgången fattades innan jag sa så.

Våra målvakter är omdiskuterade ser jag. Gillar när hatbrottslingar drar växlar utifrån en match i finalen.
Jag tror vi har det ganska stabilt med två jämnbra som kommer vara hela,i bra ålder och stötta varandra.
Huvudsaken inte båda floppar så tror jag det räcker långt de är i mitten eller lite på övre halvan i ranking/statistik.

Hellre det än som Qatar med en finlemmad feminint felbyggd skör kille som höll ihop som ungdom men redan är slut.
Till detta en junior som backup som förmodligen längtar hem varje dag och stagnerat.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro: Cumiskey är alltså klar. MoDo, MoDo, MoDo!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Trevligt fler har samma uppfattning om Ledin.
Tänkte igår det kanske var väl hårda ord men med tanke på killen som jag uppfattat åkt omkring och svinat en hel karriär måste omdömet bli hårt och rättvist.

Till trevligare saker. se länk.
Många fans verkar gilla Lindgren är mer öppen men själv gillade jag Lasse J var en mussla,tycker det är säkrare. Ingen stor grej kanske mer en smaksak.

Det Lindgren säger är svårtytt tycker jag.
Alltså bara nämna Rundblad-intresserade-ser ganska ljust ut i samma intervju väcker förhoppning.

Det låter ändå som det är nära och om det inte blir Rundblad tror jag det är någon bra.
För läget på backsidan är lugnt och då brukar de väl vänta till sent det ska komma loss någon från andra sidan när de sållar.
Stänga backsidan nu med icke-spets känns stressat och föga troligt.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

Per Ledin är totalt jäkla talanglös. En enormt endimensionell spelare: värdelös på allt förutom i hjärndödhet där råttan är världsledande.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Och sorgliga Per Ledin har inte den blekaste...

Varför vill ingen ha honom?!
Jag tror det stavas -Per Ledin du är den mest osmakliga,vidrigaste, fulspelande ynkrygg och fähund som någonsin visat sig på en hockeyrink!
Ingen vettig klubb vill väl ha in ett kräk i truppen?!

Om jag får gissa är det inte bara Ledin själv som vill spela vidare till pensionen utan även hans familj som trycker på och vill hitta en klubb åt odågan,så långt bort från hemmet som möjligt.
Vladivostok vore bäst för alla.

Ja sista pusselbiten dröjer för AIK. Känns som det blir lugnt resten av veckan men nästa kanske.
Reander Rundblads agent sa läget klarnar den här veckan. Även om det inte blir AIK så vill man veta.
Känns lite konstigt också om Lindgren pratar om en till back när det är ganska förspänt redan. Lite konstigt man då skulle ta in en helt ny kille.
Mer troligt är väl att det är någon man har koll på,vet vad han går för.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 16/17
Har bläddrat lite i Encyklopedia of Hell. Den vanliga uppfattningen var tidigare att det brann i helvetet, fram tills Dante lanserade att det var is där. Jag har en egen liten teori om hur vädret är i helvetet: det är blåsigt. Helvittes vad blåsigt!
+1
Kommentera

1756534 · »